5/10
napraforgó márc. 02. 12:51:05 5/10
(852/972)
Vavrónak állítólag vannak írásos bizonyítékai Krammer ellen, kérdés, hogy ezeket fel lehet-e használni ellene egy bírósági ügyben.
Ingrid szépen kiforgatja Krammert a vagyonából, kérdés, hogy megtarthatja-e a vagyont, hisz csalással szerezte.
Csodálkozom, hogy Ricsi nem hiszi el Milicának, hogy a bátyja okozta anno a balesetet, pedig tudja, hogy milyen zsivány Karol.

Meglepődtem, hogy Adela hirtelen hogy meggondolta magát és mégis odaköltözött Ivánhoz.
Azon méginkább, hogy Martin hirtelen lemondott az igazgatói poziciójáról. Előző nap ez még nem volt opció, még csak meg sem említette a feleségének, hogy ezen gondolkozik.
Nina vacilálása is fura, hogy elmenjen-e kezelésre. Még csak szó sem volt arról, hová kéne mennie. Mondjuk egy gyógyfürdőt el tudnék képzelni. Nina meg azzal nyaggatja Martint, hogy lehet, hogy benne van a hiba. Martinnak ugye már van egy egészséges fia, Ninának meg volt egy vetélése valami akármilyen szindróma miatt. Na, akkor hol lehet a hiba?
4/10
agbrenv febr. 26. 12:26:02 4/10
(851/972)
Bár ahogy már írtam, nem is kell Ingét csőbehúzni, maga a tény, hogy Vavrónak segít emlékezni, öngól a részéről, mivel Inge hamis tanuvalommása miatt lett Vavróra kenve az egész baleset. Szóval hacsak nem a forgatókönyv írók csesztek el valamit, Ingrid csak a cselekvőképtelenné tételes ügy miatt segít Vavrónak emlékezni, mivel a balesetes ügyben nem tud úgy segíteni, hogy ő maga ne kerüljön bajba miatta.

De logikusan belegondolva, egyáltalán mit számít hogy Vavró emlékszik, ugyanazt tudja, mint azelőtt, hogy Krammer megverette és amnéziás lett, attól még nem fogják elhinni neki amit az amnézia előtt mondott, csak azért mert most visszanyerte a memóriáját. Vavró nem fog tudni semmit tenni ha csak az autóbalesetes ügyet nézzük. Ingrid az egyetlen aki ezen változtatni tudna és az írók csak nem írják olyan hülyére, hogy magát is bajba keverje a hamis tanúskodás miatt, bár ezeknél az íróknál már nem lehetünk biztosak.

Itt is csak Ingrid nyer a dolgon, mert a cselekvőképtelenné tétel miatt Krammer lesz bajban, ő meg azt tudja felhasználni ütőkártyának hogy ne vonják felelősségre a vagyonnal való visszaélés miatt.
4/10
agbrenv febr. 26. 12:11:25 4/10 Előzmény napraforgó
(850/972)
Lehet tudja, csak előtte is megjátsza magát, ezzel Ingét is csőbehúzva, nem bánnám, hogy őszinte legyek
5/10
napraforgó febr. 26. 10:53:09 5/10
(849/972)
Vavro emlékszik, hogy Krammer okozta a balesetet, aztán meg rákente a dolgot. Hogyhogy arra nem emlékszik, hogy mindezt Inge tanácsára tette? Még ha nem is tudja, de gyanakodhatna rá.
5/10
Záporeső9 febr. 26. 09:48:29 5/10 Előzmény agbrenv
(848/972)
Nem tudom kik a forgatókönyvírók, hogy nincsenek a helyzet magaslatán, az tény. Eva egyáltalán nem ilyen volt az első négy évadban. A reakciói teljesen irreálisak. Nem tudom még mit hoznak ki ebből a sorozatból. Azt sem , hogy miképpen fejezik be , de semmi jóra nem számítok.
4/10
agbrenv febr. 25. 20:08:50 4/10 Előzmény Záporeső9
(847/972)
Eva tök hülye, ezen felröhögtem, inkább maradjon a lánya az emberrablóknál, de Helena ne segítsen, mert Peter vele csalta meg. Majd kitalálja, hogy Peter miatt rabolták el. Fú, hogy tudtak ekkora retardáltat csinálni ebből a karakterből.
5/10
Záporeső9 febr. 25. 19:52:47 5/10 Előzmény napraforgó
(846/972)
Szerintem nem Laurát akarták elrabolni. A fotó nem Laurát ábrázolta... ( persze, lehet, hogy tévedek) Eva nagyon idegesítő.
4/10
agbrenv febr. 25. 19:18:16 4/10 Előzmény napraforgó
(845/972)
Az a vicc, hogy Eva a hülye pszichológus időpont miatt hisztizik, az neki már nagyobb baj mint a megcsalás. Amúgy meg ha lenne annyi esze, hogy a mobilt nem hagyja lemerülni, probléma sem lenne. Egy időpontot át lehet rakni máskorra, érdekes hogy ilyenkor nem fontos a borászat ami mindig bajban van és már 7 évad óta küzdenek érte.

Igen, amúgy vicces, hogy Robótól mit eltűrt, most meg királykisasszonyt játszik. Kb mint Lydia aki Karoltól mindent eltűrt, Slavóval meg egyből kiabál, bár amilyen töketlen tud Slavó lenni, ez még érthető is.
4/10
agbrenv febr. 25. 19:11:07 4/10 Előzmény napraforgó
(844/972)
Tudom, hogy ők is eltűnnek, de Ingridnek örülek legjobban, mert már irtózatosan fárasztó a karaktere.

Tudom, hogy Karin is hasonló szerepet tölt be, de ő kevesebbet szerepel, így nem is bosszantó. Meg nála nem próbálják erőltetni ezt a "most tényleg megjavulok" szálat. Ő konzisztensen negatív karakter volt, annyi, hogy kevésbé aljas és kicsinyes Ingridhez képest. Egyedűl Oláh elintézésénél és Milica segítésénél (kb 3 epizód erejéig) volt bármi próba azzal hogy jó irányba tereljék, ja meg az első évadban amikor Andrénak elárult valamit azzal kapcsolatban hogy Miro, Baxa és Tóth mit tervez a pincészettel, mivel nem tudhatta, hogy André ezt eltitkolja és arra használja hogy az ő családja becsatlakozzon a borászathoz.

Azt mondjuk nem tudom, hogy oldják meg hogy Vavró, Milica, Ricsi és Inge ki lesz írva, de Krammer megmarad. Mert ha kiderülne hogy a baleset valójában hogy történt akkor Inge, Krammer és Vavró is mennének a sittre, Inge hamis tanúskodásért és gyilkosságban segédkezésért, Karolt gyilkosságért vagy cserbenhagyásért, Vavró meg bizonyíték eltűntetéséért.

Talán Vavró és Ingrid húzzák a rövidebbet, ez miatt Ricsi és Milica is inkább lelépnek, mert Karollal nem tudnak már mit kezdeni ez után, de majd kiderül hogy hogyan oldják meg. Egyik sem hal meg, szóval valami logikátlanságra tippelek. Karin talán börtönbe kerül, hogy ne kössön ki negyedszer is valamelyik "főgonosz" szeretőjeként, bár fene tudja.

Ninával fogalmam sincs mit kezdenek, elmenekül, hogy ne kelljen mindig Jurkót hallgatnia a jövőbeli öccséről.
5/10
napraforgó febr. 25. 10:28:46 5/10
(843/972)
Eva egyre fárasztóbb. Kb. 10 évig tűrte, hogy Robo abriktolja, most meg nem hajlandó megbocsátani Peternek egy botlást. Elmegy Bécsbe Laurával, isten tudja miért, de egy hangot sem áldoz Sabinkára.

Jarka a szobalány, vajon miért nem ágyaz be reggelente? Akkor már hamarabb megtalálta volna a fülbevalót. Miért hagyja, hogy ingrid ott bóklásszon, meg matasson.
Egyáltalán, abban a marha nagy kastélyban miért nincsenek jobban elválasztva a magánszobák az irodáktól?

Igor, meg Dorka is fárasztó ezzel a kitalált terhességgel. Hogy Viola lehetőséget lát a kisborászok estjében az nagyszerű, na de hát hány kisborász van Vinnában? Nem láttunk 5-6-nál többet. Azok nem fognak több évre esteket szervezni.

Laurát vajon miért rabolták el? Na és miféle számítógépet keresnek rajta?
5/10
napraforgó febr. 25. 09:26:47 5/10
(842/972)
Nemcsak Ingrid, Karin és Vavro is eltűnik a 7. évadban. Sajnos Krammer nem.
Nina, Rici és Milica is. Kiváncsi vagyok, őket mivel írják ki.
4/10
agbrenv febr. 24. 20:39:10 4/10
(841/972)
Annyit azért remélek, hogy megkapja ami jár neki, 7 évad alatt sok van már a rovásán és mindig minden szart megúszik.
4/10
agbrenv febr. 24. 20:37:28 4/10
(840/972)
Na, elkezdődött a 7. évad, ennek a végén végre megszabadulunk Ingridtől, akit már nagyon unok.
5/10
napraforgó febr. 24. 09:27:58 5/10
(839/972)
Olyan furcsa, hogy mostanában Szlávót állandóan borásznak titulálják, holott korábban - amikor Dorotkáék Bozsenával akarták összehozni még mérnöknek, építészmérnöknek mondták. Vagyis sohasem volt köze a szőlőhöz, a borhoz. Ráadásul amíg a Dolinsky cégnek dolgozott, állandóan fikázták, most meg hatalmas veszteség a hiánya.
Iván meg az 50 éves tapasztalatával hibát hibára halmoz. Olyan érthetetlen hülyeségek vannak benne.
raskailea febr. 20. 14:34:05 Előzmény napraforgó
(838/972)
És ne felejtsük el, hogy Stelinka nevelésében Lydia is ugyanúgy hibás, mint Karol, hiszen a közelmúltig egy család voltak, tehát kettőjük nevelésétől lett ilyen kis szemtelen finnyagép. Képes volt rá, hogy nem nézi meg Szlavko ajándékát, mert biztos megint valami vacak, tényleg kinyílik a bicska az ember zsebében. Szóval, a forgatókönyv írói megerőltethették volna magukat valami normálisabb, hihetőbb karakterek megalkotásában.
5/10
napraforgó febr. 20. 14:10:00 5/10 Előzmény raskailea
(837/972)
Ezen én is kiakadtam már. Miért a gyerekek előtt beszélnek meg olyan dolgokat, amik nem tartoznak rájuk. Nina néha elküldi Jurkót a szobájába rajzolni, de azért ők is jobban figyelhetnének, mi nem való a gyerek fülének.
Lidia és Karol kifejezetten rosszul nevelik a lányukat. Emlékszem, hogy amikor odaköltöztek a Dolinsky házba, a kislány nagyon is megvolt elégedve a szeretetteljes családi légkörrel, hisz a kastélyban az apja nemigen foglalkozott vele. Aztán csak elkezdett finnyáskodni, nem eszi meg vacsorára, ami ebédből maradt, meg miért nem ez van, meg az van, stb. Aztán már csak az volt, hogy mi mennyibe kerül.
raskailea febr. 20. 13:00:57 Előzmény Záporeső9
(836/972)
Nekem, sajnos, Jurkó is idegesítő, bár nem szívesen mondok ilyet gyerekre. De folyton követelőzik, ha valamit megígértek neki, addig hajtogatja, míg meg nem kapja, valamint folyton beledumál a felnőttek beszélgetésébe. Ehhez már túl nagy fiú. Az más kérdés persze, hogy nem kéne a felnőtteknek Jurkó jelenlétében megbeszélni saját komoly dolgaikat - ha már nem nevelik arra, hogy ne szóljon közbe.
raskailea febr. 20. 12:52:53 Előzmény Záporeső9
(835/972)
Adelát én is megértem, nem érezné jól magát egy folyton nyüzsgő, örökösen ellentétekkel küzdő népes családban. De ezt értelmesen el kellett volna magyaráznia Ivannak, nem pedig rögtön szakítani. Ivan jó ember, szereti Adelát, lehetne úgy is szép kapcsolatuk, ha nem élnének ott a családdal együtt. Az meg, hogy Adela bemegy az étterembe és még csak nem is köszönnek egymásnak... ez egy abszolút elhibázott rendezői húzás.
5/10
napraforgó febr. 20. 10:15:17 5/10
(834/972)
Unalmas már Eva állandó nyűglődése és az, hogy meg sem akarja hallgatni Petert. Hiszen a Maxilandtől visszakapott boraiktól függ az anyagi jólétük, azt nyilván nem szabad kockáztatni.
Szlávó is mint a keselyű rögtön megjelent és tartja a markát, pedig neki aztán tudnia kéne, hogy csak akkor lehet pénzt osztani, ha már el tudták adni a borokat.
Lidia is elég pénzéhes, ahogy bujtogatja, és a lányát is erre neveli, csak a pénz alapján osztályozza az embereket. Legalább a minimális udvariasságot megkövetelhetni a gyerektől, de nem, annyira el van kapatva. Pedig hallhattuk, az imádott apukája se törte magát az ajándékáért, azt Ingével vetette meg.

Ha Igor elment gyerekgondozási szabadságra, ahogy mondták, akkor mit keres állandóan a pincében?
5/10
Záporeső9 febr. 19. 19:19:28 5/10
(833/972)
Ingrid nagyon aljas. Most is valami gonoszságon töri a fejét. Sok pénzt kapott Krammertől. Nem értem, miért nem kezdett a sok pénzzel valami értelmeset, ami önállóságot adna neki. Stella nagyon ellenszenves, (ilyet mondani egy kislányra, csakis ennek a sorozatnak köszönhető) milyen felnőtt lehet így belőle, hogy csak a drága dolgok fontosak a számára. Örülnék, ha a következő évadban már nem lenne főszereplő Karol, és Ingrid sem. Iván túl jó a gyermeke anyjához. Nem érdemel bocsánatot. Adelát azonban megértem.