6/10
napraforgó máj. 27. 13:26:22 6/10 Előzmény agbrenv
(1035/1155)
Na, azért a nagyi szolid konyakozása nem ér fel a sorozat férfijainak nagyszabású borozásához. Itt még munka közben is rendesen iszogatnak a pincében. Igor, meg a többi munkás is és még csak nem is álcázzák ezt valamiféle bemutatónak, borkóstolásnak.

(Amúgy meg valamikor úgy 50 éve mi is valami szesszel, konyakkal, vagy valami hasonlóval vánszorogtunk el a legközelebbi benzinkúthoz a Trabantunkkal.)
4/10
agbrenv máj. 27. 12:42:57 4/10 Előzmény napraforgó
(1034/1155)
Annyira nem meglepő hogy Anna nagyi mindent a piával akar megoldani :D

Kifogyna az autóból a benzin, szerintem az üzemanyagtartályba is bort vagy konyakot lötykölne
6/10
napraforgó máj. 27. 09:13:23 6/10
(1033/1155)
Ezt a Polákot is nagyon átváltoztatták. Először a kétségbeesett kisborászok között láthattuk, akiktől Baxa akarta megszerezni a szőlőiket. Aztán mint kétségbeesett apa tűnt fel, aki a lánya balesete miatt tetemes kártérítést követelt.
Aztán eladta a saját szőlőbirtokát és meglehetősen ittasan hőbörgött, a társait uszítva. Aztán eltűnt egy időre, majd megörökölve a nagybátyja szőlőjét, az Akácost, azt árulta. Eldorbézolta az érte kapott pénzt és megint eltűnt egy időre. Most újra feltűnt és az Akácos élmunkásaként tündököl. A családjáról semmit sem tudunk, a korábban megsérült lányáról sem.

Közben hímsoviniszta dumákat lök, neki nem parancsolhat egy nő, maximum főzhet rá. És jön a fene nagy hagyomány tisztelettel, ami nem annyira illik a fiatal korához.

Nekem ezek a oda-vissza kifordított jellemű szereplők nem tetszenek. A forgatókönyvírók lehetnének következetesebbek.
-------------------
Anna nagyi gyógymódján is meglepődtem, vörösborral akarja gyógyítani Laura lábsérülését.
6/10
napraforgó máj. 27. 06:13:20 6/10
(1032/1155)
Régebben nézegettem a színészek korát és úgy emlékszem, hogy Anna nagyi egy évvel volt idősebb Zoli papánál. Na de ennek az ö korukban nincs nagy jelentősége.
törökbálint máj. 26. 22:41:45
(1031/1155)
Akkor benéztem valamit bocs. Amúgy azt meg jól tippeltem meg magamban, hogy a nagyika idősebb volt a papikánál. Sajnálom a Viola szinésznőt, biztos valami súlyos betegsége volt, vagy autóbaleset /amilyen szabályszegően vezet sok honfitársa, személyes tapasztalat /Emlékszem, hogy valamikor még régebben a múkorcsolyázó párosuk is autóbalesetben halt meg és még volt egy celebjük, aki ugyancsak/
4/10
agbrenv máj. 26. 18:42:55 4/10 Előzmény napraforgó
(1030/1155)
Azt én sem értettem, van azon is motorfék, és egy szántásban haladó traktor nem éppen a sebességéről híres, bár amennyi esze van ennek a Gábornak, tőle hihető ha ilyen hülye, pláne hogy ott volt ő is mikor Robo mondta, hogy majd ráér máskor megjavítani

Robo hibája hogy nem javította meg, de ha te ezek után beleülsz és használod, annak tudatában hogy még nem javították meg, az már a te felelősséged.
4/10
agbrenv máj. 26. 18:37:41 4/10 Előzmény törökbálint
(1029/1155)
Anna nagyi és Zoli papa színésze azért tovább elhúzta, csak 2 éve halt meg 89 évesen a férfi, a nő meg 3 éve 91 évesen

Viola színésze már kevésbé szerencsés, mivel ő tavaly halt meg de csak 67 éves volt

Baxa színésze 78 évesen halt meg 2022-ben

Robó színésze most 44, szóval ott még csak kora harmincas volt, Peter színésze meg most 48
6/10
napraforgó máj. 26. 13:19:28 6/10
(1028/1155)
Érthetetlen, hogy Kecskeméti Gábor miért pont azt a traktort viszi elgyerekeket szállítani, amelyik rossz? Látta, hogy Robo nem fejezte be a javítást. A másik: miért a legkisebb Traktort vitte ki 6 fiatal szállításához? Egyenként akarta behozni őket? Vagy miért nem csatolt fel utánfutót? Akkor egyszerre el tudta volna hozni mindet. Na és egyáltalán miért kellett kiugrani a lassan mozgó tarktorból? Ha nem jó a fék, ne adjon gázt, de kormányozza valami biztonságos helyre. Mert így ki tudja hová ment az a traktor vezető nélkül.
6/10
napraforgó máj. 26. 13:11:53 6/10 Előzmény napraforgó
(1027/1155)
Hú, látom, Dorka helyett Mirkát írtam.
6/10
napraforgó máj. 26. 12:55:04 6/10
(1026/1155)
Maxnak igaza van. Ha Dorka kezdettől fogva többször hibázott, miért nem figyelmeztette erre Fiala? Miért pont a próbaidő lejárta előtt, akkor, amikor a patika ügyében nyomozgatott.
Mirka miért nem nézi át újra a hibás számlákat, tán rájönne, hogy azokat nem ő állította ki, vagy írta alá.
Ingrid most már okirathamisító is lett?
A szerelmes Krammer már megint keveri a sz@rt Diána háta mögött.
6/10
napraforgó máj. 26. 12:49:15 6/10 Előzmény törökbálint
(1025/1155)
Na és Szilvia honnan tudja Kanadából, hogy Fiala rossz ember? Vagy visszaköltözött Szlovákiába? Ott merte hagyni a kicsi fiát Mirkára? Ezt valahogy nem hiszem. És ha újra férjhez ment és most már Minihova a neve, ahogy mondták? Hol van Minihov úr?
törökbálint máj. 26. 08:38:07 Előzmény napraforgó
(1024/1155)
Na, ráadásul. Mindez arra mutat, hogy az íróknak tényleg nem erőssége a pontosságra való törekvés. Ez Szilvia jellemzésénél is beigazolódik, akit régebben egyértelmüen ellenszenvesnek ábrázoltak /Mirkával való viselkedés, távgyógyító ajnározása, az orvosok leszólása stb./ most viszont Martin agyondicséri, mondván, h egy szimpatikus, kellemes régi kolléga.
6/10
napraforgó máj. 26. 05:07:13 6/10 Előzmény törökbálint
(1023/1155)
És ne felejtsük el, hogy Peternek van egy Laurával egyidős fia, Jakub, aki az anyjával, Dásával együtt elment Új-Zélandra. Bár a Wikipédián látom, hogy Jakub hamarosan visszajön és marad a 9. évad végéig.
marika50 máj. 25. 19:46:31
(1022/1155)
Mi történt Ninával? Azt mondták Osztrák szanatóriumban van. Vagy rosszul értettem?
törökbálint máj. 25. 19:00:58
(1021/1155)
Igen, szerintem sem jön ki teljesen a matek. Ha feltételezzük, h Anna nagyi nem idősebb Zolinál, akkor most 85-90 évesnek kellene lennie, h ekkora unokája legyen, mint Peter, aki legalább 40-42 évesnek tünik és ha Rozner élne, ő kb 60-65 lenne.Így Eváékhoz böven befér a 15 éves lány/unoka/dédunoka, így mindenki a helyén van. Az már más kérdés, h egy ennyi idős öregasszony azért talán nem tudna ennyit futkározni, bár egyszer azt mondta magáról, h ő már majdnem 80, de ezt ő is viccesnek szánta, látszott az arckifejezésén. Ha ezt komolyan mondta volna, akkor Peternek jóval fiatalabbnak kellene lennie, de akkor nem fér bele a 15 éves nagylány, aki jó, nem az övé, de feltételezem, h őt nem írták évekkel fiatalabbnak mint Robót. /De akárhány éves is volt a filmben a két öreg szinész, szegények mindketten meghaltak a forgatás után 1 éven belül./
6/10
napraforgó máj. 25. 18:21:25 6/10
(1020/1155)
Emlékezzetek vissza, Eva kisasszony nagyon lázadó kamaszlány volt. 17 éves volt, amikor az apja levakarta róla Krammert. Eva erre alighogy nagykorú lett, férjhez ment a másik udvarlójához, Robóhoz. Ls még nem volt 20 éves, amikor már megszülte Laurát, aki most 16 éves. (Ezek szerint Eva max. 36 éves). Szlávót, aki pedig az öccse (!) volt, többször mondták 40 évesnél idősebbnek,

Viola 16 éves volt, amikor Baxa megerőszakolta és teherbe ejtette. Dorka a sorozat elején már 30 éves volt, sőt több, most 5-6 évvel több lehet. Akkor Viola még nem lehet 50 éves sem. A bátyja, Sztano már évekkel ezelőtt meghalt, de ha ő egyetemista volt, amikor Viola gimnazista, hát kb. 8 évvel lehetett idősebb nála. ha ezt elfogadjuk, akkor Sztano és Viera a 60-hoz közelít. Így Anna nagyi kora, a 80 év teljesen elfogadható. Peter viszont kilóg a sorból, én ránézésre 40+-osnak tippelem.

Sajnos a történetírók meglehetősen nagyvonalúan kezelik a szereplőjk életkorát, itt sem figyelnek arra, ki hány éves, sőt, ki hogy néz ki. Ezért aztán a testvérek nem is hasonlítanak egymásra.

Anna nagyi elég csunyus öregasszony, de rákerestem és egy fiatalkori fényképén nagyon szép nő volt.
4/10
agbrenv máj. 25. 17:23:14 4/10 Előzmény raskailea
(1019/1155)
Szomszédom és kiskori jóbarátom ilyen volt, anyja 16 évesen szülte, így a nagyszülők kora 50-es és késő 40-esek voltak, a dédszülők meg 60-70 között
3/10
raskailea máj. 25. 15:23:53 3/10 Előzmény agbrenv
(1018/1155)
Persze, így akár lehetséges is, csak a való életben valahogy annyira ritkán látunk magunk körül olyan családokat, ahol egyáltalán vannak dédszülők. Nekem olyan ismerőseim vannak többen is, akik 70-es éveik vége felé lettek először dédik, itt a filmben pedig Laura, a legidősebb dédunoka már tizenéves - jó, mondjuk a többi dédunoka még kisgyerek.
Mindenesetre Anna és Zoli piszokul jól tartja magát, irígylem is a génjeiket! 😄
4/10
agbrenv máj. 25. 13:44:49 4/10 Előzmény raskailea
(1017/1155)
ez azért nem annyira furcsa, ha pl úgy számolunk mindenkinek a családban 25 évesen lett először gyereke, akkor 75 éves korra már dédszülők lehetnek, ha nagyon tartani akarjuk magunkat a fix felnőttkorhoz akkor legkorábban akár 54 évesen is lehet valaki dédszülő, ha a gyerek és unoka is 18 évesen szülő
3/10
raskailea máj. 25. 09:51:03 3/10
(1016/1155)
Nekem az is furcsa, hogy Zoli papa és Anna nagyi már dédszülők, mégis ilyen fiatalosak, fizikailag jó állapotban vannak. Hány évesnek kellene lenniük, ha már az unokáik is nem éppen huszonévesek? Valahogy nem reális a cselekménynek ez a része.