5/10
napraforgó máj. 12. 06:09:15 5/10
(972/972)
Most végre kiderült, hogy a svájci bankból Krammer a saját fia után vehetné föl a pénzt. Ez korábban azért nem hangzott így el, és nem is logikus, mert valójában Borodácsnak semmi köze Krammerhez, nem rokona. Nekem az sem világos, hogy Vavro miért igéri meg Krammernek, hogy 2 év múlva kifizeti neki a pénzt. Ő vajon hogy jutna hozzá? Meg aztán Krammer nem is akarna 2 évet várni erre.... Nagyon tépkedi a lábbilincsét....

Ingrid elárulta Stellának, hogy az apja házi őrizetben van, nem mehet sehová. Azt talán nem mondta meg, hogy miért ítélték el. Krammer mérges lett, de vajon 2 évig akart hazudozni a lányának, hogy miért nem kísérheti haza, miért nem mehet vele sehová? A kislány eddig is érezte, hogy az apja körül valami titok van, így legalább nem ringatja magát illúziókba.

Nem egészen értem az Akácos dűlő borának palackozását Igor által. Elhangzott, hogy ezt a bort a korábbi Rozner-Dolinsnsky pincészet erjesztette. Vagyis a bor fizikailag is ott volt. A pincészet kettéválásakor ez a bor nyilván ott maradt fizikailag, még ha meg is egyeztek, hogy ez Szlávóéké.
Most Milica kérésére Igor bepalackozott 250 üveggel. de nyilván a Rozner pincészetben a Rozner eszközökkel (sőt, talán az ő üvegeikbe...?) Na ez nagyon zavaros.
Szlávó megvette ugyan Gábor bácsikájának pincészetét, de nem látni, hogy ott bármi is történne.

Aztán ott van Iván születésnapja. Adela, Zoli és Szlávó köszöntik Ivánt. Nincs jelen egyetlen unoka sem, sőt Iván kicsi fia, Adamkó sem. Megjelenik eva, mire Szlávó hisztizni kezd. Ő is, akárcsak Peter az üzleti ellentéteket rávetíti a családra, képtelenek félretenni a nézeteltéréseket egy családi esemény miatt.
Én egy ilyen családi ünnepséget úgy képzelnék el, hogy ott van Iván kedvese, apósa, a gyerekei (Ninával, vagy nélküle) és az unokái, meg a fogadott unokái. Laura, Szabinka, Sztella és Jurkó, és a kis Adamkó. Ha a Rozner fivérek nem jönnek el, na bumm. Erre azt a maradék kevés ünneplőt is szétveri Szlávó és Eva viszálykodása. És ebben most Szlávó a bűnös, hisz Eva nem ártott neki, nem lett volna szabad nekiesni.

Diána is elmegy meglátogatni Krammert, de minek. Közli, hogy nem akar vele lenni. No, ezt elmondhatta volna telefonon is. Krammer meg cseppet sem látszik boldognak, hogy láthatja a nőt, pedig napokig üldözte telefonon. Most meg úgy fogadja, hogy minek jöttél? Hát köszönöm, ennyit Krammer szerelméről.
5/10
napraforgó máj. 09. 05:32:39 5/10
(971/972)
Elég hülyeség, hogy a meglévő problémákat most még Iván születésnapi ünnepségével is tetézik. Evának, mint Iván legidősebb gyermekének illene ott lenni az apja szülinapján - akár Peter nélkül is. Rendben van, hogy a munkában szolidáris a férjével, de ebben nem szabadna engednie. Fognia kellene a lányait, Laurát és Szabinát, elvégre ők Iván unokái és elmenni Peter nélkül is.
Krammer meg hová gyalogol első nap a lábpereccel?

Inge nagyon fura ezzel a félős stílusával, igazán elővehetné újra a pimasz, belevaló, intrikus énjét megint.
5/10
napraforgó máj. 08. 18:33:06 5/10
(970/972)
Végük is, úgy lenne logikus, hogy Kranner a fia után venné fel a pénzt. Bár most úgy tűnik, hogy 2 évig nem utazgathat Svájcba. Még a szomszéd városba sem.
4/10
agbrenv máj. 08. 17:53:03 4/10
(969/972)
Na jó, de ha nem Krammer néven lenne a gyerek, akkor Krammer milyen jogon igényelné a pénzt utána?

Vavró is elvileg pont ezt mondta, hogy elég egy anyakönyvi kivonat vagy valamilyen okmány, a gyerek nevével. Így tök mindegy hogy kié a gyerek, mivel Krammer a vezetékneve és biztos nem fognak utánajárni, vagy valami ilyesmi.
5/10
napraforgó máj. 08. 16:26:36 5/10 Előzmény agbrenv
(968/972)
A gyereknél szerintem csak Lidia személye a fontos, hisz ő volt a Borodács lánya. Legalábbis én nem hallottam, hogy Vavro azt mondta volna, hogy Krammer gyereknek kell lenni a babának.

Na de majd ezen is alakítanak össze-vissza.....
4/10
agbrenv máj. 08. 15:25:22 4/10
(967/972)
A házasság az miatt fontos Krammernek, mert ez miatt kapta a Krammer vezetéknevet a baba, amit meg fel tudnak használni arra, hogy a gyerek miatt pénzt kaphasson.
5/10
napraforgó máj. 08. 14:59:01 5/10 Előzmény agbrenv
(966/972)
Vavro elbeszéléséből nem tűnt úgy nekem, hogy Lidiának házasnak kell lennie Krammerrel, hogy a fia után felvehessék a pénzt.
Sőt, Borodács számolhatott azzal, hogy a lánya és Krammer valamikor el fognak válni, ezért úgy rendelkezett (talán házassági vagyonjogi szerződésben??), hogy válás esetén Lidia a vagyon (közös vagyon, v. Krammer vagyon ? ) 3/4-ét kapja. Eredetileg ezért nem akart válni Karol. De miután lenullázták a vagyonát, már nem volt minek a 3/4-ét odaadni az asszonynak.
Ezt a Zürichi bankot meg most találták ki, de úgy tesznek, mintha Krammer mindig is tudott volna róla. Vavró meg "visszaemlékezett, hisz ő amúgy mindnt tudott Krammer ügyeiről.
4/10
agbrenv máj. 08. 14:34:51 4/10
(965/972)
Mondjuk meg tudom érteni, hogy nem mondták el Violának meg Dorkának. Mindkettő és balhere papucs, a 2 nő meg basáskodó diktátorok amint valami nem úgy megy ahogy ők akarják. (ami Viola esetében főleg érdekes, tekintve, hogy Miró hogy bánt vele, de mindegy) Mondjuk a 2 férfi, mindig rohadt nagy baromsággal áll elő, ilyen szempontból jogos, hogy nem hagynak nekik semmit ötletelni, csinálni, de szerintem amúgy is ilyenek lennének, főleg Dorka.

Az viszont milyen agyatlan érvelés "gitárja van, tehát megcsal" ez kb olyan mint a rendőrvicc, amelyikben az egyik elmagyarázza a másiknak a "logikát" avagy következtetést. Már jó pár évada csak a szemeimet forgatom amikor Dorkáék vannak a képernyőn.

Szlávónál nem lehet tudni, szerintem már az írók sem tudják.

Ricsi nem tudom mit örjöng, őszintén szerintem megérdemelte, ha valaki ennyire "se hall, se lát". Hú a testvére aki 2 ember halálát okozta egy balesetben, és semmi megbánást nem mutatott, folyton kihasználta, lenézte Ricsit és most újból átverte, micsoda meglepetés....

Diána szintén, addig nem volt neki gond, hogy előtte mennyi embernek tett keresztbe, kiket vert át, tett tönkre. Most hirtelen baj hogy Vavróhoz költözik, mert Vavró annyira szörnyű ember. Az érdekes nem volt baj, hogy előtte 20+ évig Vavró és Krammer nagyon jól kijöttek és együtt dolgoztak, illetve hogy Vavró jelenlegi állapotához és viselkedéséhez nagyrészt Krammer járult hozzá. Milyen álszent hozzáállása van Diánának is, eddig nem zavarta hogy Krammer egy szar alak eléggé ahhoz, hogy otthagyja. De Vavróhoz költözés a töréspont? Az nem baj előtte milyen szörnyűségeket tett, csak most ne tegye amikor vele van?

Meg nem mintha nem lett volna rengetek figyelmeztető jel már előtte is. Krammer kitörése, hogy gazdag akar lenni, mert szereti a hatalmat. Eva, Peter, Dorka, Adela, Milica és Martin folytonos figyelmeztetései, hogy Krammer egy szar alak. Most akkor mi ez a nagy meglepetés?

De az a vicc, hogy ez a "Krammer csak a pénzért tette, mert Lydia fia miatt pénzt kap" szál sem működik, mert Krammer hajlandó volt válni és azt nem tudhatta, hogy Lydia rosszul lesz, korán szül majd kómába esik. Csak azért késett a tárgyalásról mert elaludt, ez miatt nem történt meg a válás, de még ha szándékosan késett volna, a koraszülést akkor sem tudta volna megjósolni. Ez a szál akkor működhetett volna, ha Krammer elmegy a tárgyalásra és ismét csak akadályozza a válást és az ezáltali stressz miatt indul be Lydiánál a szülés.

De így, hogy csak azt láttuk hogy Krammer hajlandó elválni és szimplán késett, tehát csupán a véletlenen múlt hogy még mindig házasok, aláássa azt, hogy Krammer ezt így tervezte eredetileg is.
törökbálint máj. 08. 08:17:51
(964/972)
Szerintem majd a 9. évad utolsó 20 percében dől el, hogy Kramer új életet akar-e. /Stella miatt valószinüleg nem mernék az írók teljesen "kiiktatni" sem./
5/10
napraforgó máj. 08. 06:41:01 5/10 Előzmény raskailea
(963/972)
Én is ilyesmore gondoltam, vagyis hogy Szlávónál ez megint valami felvett szerep, aztán még nagyobb ostobaságot követ el.
Az előzőnél is így volt, szánom-bánom, aztán meg elvette Martin kulcsát, belépőkártyáját és bezárkózott Lidia szobájába.

Krammer igazi jelleme megint megmutatkozott, Ricsi örjöng, Diana kétségbeesik, stb.
lehet, hogy Karolnak megint sikerül majd feltörnie, főleg, ha ki tudja játszani Vavrót, de elveszíti a szerelmét és a testvére tiszteletét is.. Látszik, hogy neki a hatalom a legfontosabb, a pénz is csak azért kell, hogy hatalmat gyakorolhasson mások felett.
raskailea máj. 07. 20:51:25 Előzmény napraforgó
(962/972)
Arra kíváncsi vagyok, hogy Szlávónál meddig tart a jelenlegi mindent belátó normális állapot - vagy aztán megint még nagyobb elborult agyú tettet követ el?
raskailea máj. 07. 20:49:00 Előzmény napraforgó
(961/972)
A három zenélő lökött jobban tette volna, ha az elején elmondja Violának meg Dorotának, hogy bandát alakítanak, mert így most a két asszony kombinál és azt hiszik, megcsalja őket a férjük. Mindig a titkolózások, hazudozások, és ráadásul teljesen agyament sztorikat találnak ki (pl. a mosógép dobja helyett tévedésből rendelt dobszerkót, na ne má')
5/10
napraforgó máj. 07. 12:56:20 5/10 Előzmény agbrenv
(960/972)
Szlávó teljesen elborult. Bár szerintem ez megint csak a forgatókönyvíróknak köszönhető, mert egyébként Szlávó nem ilyen hülye,

Sajnos a történetet gombolyító írók teljesen zavarodottan vezetik a cselekményt. Pl. Peter egy arrogáns, idegbeteg roncs lett. Mindenkivel ordibál, leordítja a fejét és nemcsak Robónak, de Igornak, Milicának, Szlávónak is. gyakorlatilag elviselhetetlenné vált.

Igor és Burán eddig sem volt teljesen százas, hülye ötleteik voltak, és most Max is csatlakozott hozzájuk. Ők hárman idegesítőbbek, mint egy csapat ordítozó óvodás. Karakterfejlődés??? No, az lefelé tart. Egy hatvanas , meglett orvos, meg egy negyvenes borász hogy viselkedhet ennyire gyerekesen.

A szerencsétlen félhülye Vavróból gonosz Lucifert csináltak, de úgy tűnik, hogy Karol is becsapott mindenkit, dehogy akar ő megjavulni, meg új életet kezdeni. Diána is álca volt számára, hogy a külvilág felé jó képet mutasson magáról.

Olvasom, hogy Rita hamarosan visszatér Vinnába. Kíváncsi vagyok mond-e valamit Nináról.
4/10
agbrenv máj. 07. 11:51:41 4/10
(959/972)
Valóságban Lydia valószínűleg ott is hagyná Szlávót a francba ha felébredne és megtudná hogy ilyen labilisan viselkedett. A lányával egyáltalán nem foglalkozik, az újszülött fiával szintén nem foglalkozik sőt még apasági tesztet is akart rajta végeztetni (úgy hogy Krammer szerintem az apósa halála óta hozzá sem nyúlt Lydiához), Lydiát ki akarta vinni a korházból míg kómában volt, orvosnak álcázta magát, részegen örjöngött a kórházban, meg még biztos van jó pár dolog ami hirtelen nem ugrik be.

Oké értem én, hogy szereti Lydiát és aggódik, de ha valaki ilyen módon szétesik, ott már gondok vannak a fejben.

Amúgy eddig nem gondoltam bele, de az össze-vissza történetszálak olyanok mintha egy sit-com sorozathoz lennének írva, eközben van egy átfogó sztori, de a karakterfejlődések meg szintén sit-com jellegűek mert mindig megváltoznak és az éppen aktuális történetszálhoz igazodnak, függetlenűl attól, hogy a karakterek előtte teljesen másként viselkedtek.
5/10
napraforgó máj. 06. 21:05:18 5/10
(958/972)
Mikor fog már magához térni Lidia? Már kezd unalmas lenni ez a hosszú kóma.
5/10
napraforgó máj. 06. 20:58:49 5/10 Előzmény Záporeső9
(957/972)
Valóban, ez még nagyobb marhaság, mint a borút.

Szlávó valóban megőrült. Most majd arra kell vigyázni, hogy nehogy valóban elvigye magával Lidiát. Az a szegény nő abba bele is halhatna.
5/10
napraforgó máj. 06. 20:54:52 5/10
(956/972)
Lám-lám, kutyából nem lesz szalonna. Vavro megtudta, hogy Krammer komoly összeghez juthat, ha bemutatja Lidia Krammerova fiának születési bizonyítványát. Az öreg Borodács úgy rendelkezett, hogy a pénzt az veheti fel, aki a fiúunokája papírjaival jelentkezik.
Most már tudjuk, hogy miért nem akart válni Krammer és miért húzta az időt a gyerek megszületéséig. Eszében sincs lemondani róla, amíg a pénzt föl nem veszi.
Korábban csak a saját vagyonát akarta megmenteni, mert válás esetén Kidiáé lett volna a vagyon 3/4-e.
De lehet, hogy Vavro most arra játszik, hogy ő veszi fel a pénzt a svájci bankból. Ez az ára annak, hogy nem küldte Krammert a börtönbe.

Amúgy érthetetlen, hogy miért nem lehet fellebbezni az ítélet ellen. Nem halottam, hogy a felek lemondtak volna a fellebbezési jogukról.
5/10
Záporeső9 máj. 06. 20:24:18 5/10
(955/972)
Ez a szuper zenekar az idegeimre megy. Miért kell ilyen bugyuta dolgokat beleszőni a történetbe? Orvos, menő üzletember , úgy viselkednek, mint a kamaszok. - Szlávó meg teljesen meghibbant?
5/10
napraforgó máj. 05. 09:18:28 5/10
(954/972)
Fura dolog ez, ebben a sorozatban más annyian voltak kómában, Iván, Eva, Peter, Rita, Jurkó, most meg LIdia. Korábban sohasem csináltak ekkora cirkuszt a kóma miatt. Lidiát illetően már szinte azon gondolkodnak, hogy lekapcsolják a gépekről. Agyi elváltozásokról beszélnek, stb.
Szlávót meg nem lenne szabad beengedni Lidiához, amikor részeg, meg amikor zavarodott.
Ezzel szemben Sztellinka, meg a mesekönyve talán segíthetnének felébreszteni az anyját.

Jó lenne, ha már elkezdenék végre Krammer tárgyalását és nem nyalnák-falnák egymást Diánával. Nem értem azt a nőt, hogy képes beleszeretni egy ilyen romlott bűnözőbe.
5/10
napraforgó máj. 04. 20:14:02 5/10
(953/972)
Na, most már Szlávó is meggárgyult. Ez valami Dolinsky átok?

Stella még mindig nem tudja, hogy az apja ellenbüntető eljárás folyik. Mit mondanának neki, ha elítélik és börtönbe zárják? Hogy megint elutazott Kínába? vagy a Holdra?

Peter meg olyan nagyképű és dölyfös lett.