4/10
agbrenv máj. 15. 17:53:41 4/10
(995/1155)
Vavró, Milica, Inge, Ricsi, Max és Nina és Karin (akiket szerintem már most kiírtak) már nem lesznek a következő évadban

ha Karinból indulunk ki (akinek bár nincs annyi bűne mint Ingének, de elég saras) akkor lehet Inge és Vavró nem is kapnak rendes befejezést vagy lezárást, bár erre kicsinek tartom a valószínűséget

igaz ki tudja, Brano és Mirka is csak el lettek felejtve, illetve André és csak egy összecsapott befejezést kapott anno

pedig ők is föbb szereplők voltak mint Inge, Vavró és Karin

Milica és Ricsi szerintem elég kiszámíthatóan csak összeházasodnak aztán lelépnek máshol élni

igazából csak az a szomoró, hogy Karol marad, ebből pedig ki lehet következtetni, hogy sosem kerül börtönbe, pedig ott a helye

6/10
napraforgó máj. 15. 16:33:10 6/10
(994/1155)
Az egyik ilyen logikátlanság az, hogy Jurkót óvodásnak mondták (egy évet ráhúzott az őt ért traumák miatt), a gyerekközpontba jár naponta, mégis tanítónőnek mondják azt a nőt, aki foglalkozik vele. Se reggel, se délután nem iskolatáskával jár, vagyis valóban csak óvodás, a gondozónője meg eszerint óvónő, vagy ahogy mostanában mondják, óvódapedagógus.

Inge jellemét többször kiforgatták, oda-vissza és sajnos Vavróból is egy szemét alakot csináltak.
Mindketten megértek a börtönre, Krammerrel együtt. Elég baj az, hogy ő is megmenekült a börtöntől.
5/10
Záporeső9 máj. 15. 16:24:16 5/10 Előzmény napraforgó
(993/1155)
Azért remélem, hogy Inge nem büntetlenül tűnik el, mert Ő is egy velejéig romlott nő. A kórházigazgató sem különb. Remélem a kórház tönkretétele , átjátszása nem sikerül neki. Biztosan lesznek új szereplők is. Már a képbe lépett a tanítónő is. -- Mindig sok az elvarratlan szál, mint már korábban is jeleztem - szerintem változó forgatókönyvírók vannak, és ezért nem épülnek egymásra a történetek. Sok logikátlan esemény van benne.
3/10
raskailea máj. 15. 14:09:13 3/10 Előzmény napraforgó
(992/1155)
Na, Inge se hiányzik majd, sose tudom, hogy amit mond, igaz-e, és hogy a kétségbeesése valódi-e.
6/10
napraforgó máj. 15. 13:16:36 6/10 Előzmény raskailea
(991/1155)
Ingrid is eltűnik!
Milica és Ricsi is, ők összeházasodnak. Maxim Zakhar is elmegy.
3/10
raskailea máj. 15. 10:50:37 3/10 Előzmény napraforgó
(990/1155)
Vavro nem fog hiányozni, ritka undorító pszichopata lett belőle.
6/10
napraforgó máj. 15. 09:30:23 6/10
(989/1155)
Ránéztem a szereposztásra, és látom, hogy Vavro a 8. évadban már nem fog szerepelni. Nem tudom, hogy hová tüntetik, de nincs kereszt a neve mellett. Lidia viszont a 6.-9. részben is szerepel, tehát valamikor magához tér.
6/10
napraforgó máj. 15. 09:23:26 6/10 Előzmény raskailea
(988/1155)
Adela sokkal szebb és kedvesebb, mint Viera, aki meglehetősen erőszakos hölgy. Ivan elég robbanékony, hirtelen haragú, és Viera is egy makacs nőszemély. Szerintem ők nem illenének össze, állandóan civakodnának.
6/10
napraforgó máj. 15. 09:20:38 6/10 Előzmény raskailea
(987/1155)
Szerintem egész Európában hasonló a jogi szabályozás (talán Nagy-Britanniát kivéve), minden a Code Napoleonon alapszik.

A szabályozás oka, hogy a gyereknek legyen apja és főleg eltartója. A férj, illetve a volt férj az, aki leginkább tartásra kötelezhető. Ez a legegyszerűbb (és a legvalószínűbb is).
Végül is a vér szerinti apa is érvényesítheti a jogait, az anyán, vagy a gyermeken keresztül.
De a törvény nem engedheti meg azt, hogy bárki, egy XY odaállhasson és magáénak vallhasson egy gyereket, hisz lehetséges, hogy a gyerek nagy vagyon örököse és így egy idegen kifoszthatná a vagyonából egy szimpla "nyilatkozattal".

Itt egy extrém esetet mutatnak be, amikor az anya öntudatlan és nem tud intézkedni. De szerintem ebben az esetben a tényleges apa a gyámhatósághoz fordulhat, vagy egyenesen az ügyészséghez és ha bizonyítja az apaságát egy DNS vizsgálattal, akkor elérheti, hogy név szerint is ő legyen a gyerek apja. Kicsit hosszabb, bonyolultabb procedúra, mit a szimpla nyilatkozat, de elérhető vele a cél.
3/10
raskailea máj. 15. 09:11:45 3/10 Előzmény agbrenv
(986/1155)
Én azt várom, hogy Viera és Ivan mikor jön össze végre, mert köztük volt régen valami romantikus szál.
3/10
raskailea máj. 15. 08:39:07 3/10 Előzmény napraforgó
(985/1155)
Hát... ez elég fura, nem tudom, mennyire "felhasználóbarát", legalábbis az én szememben teljesen ellentmond a normális emberi logikának. Azt hittem, esetleg csak a szlovákoknál ilyen a törvény, nem gondoltam, hogy ezek szerint nálunk is.
6/10
napraforgó máj. 15. 07:47:17 6/10 Előzmény raskailea
(984/1155)
Azért nem elég, mert van egy törvényi vélelem. hogy "a gyermek apja a férj". Ezt törvény írja elő, és nem írhatja felül egy "nyilatkozat".
Ez bonyolult, mert a törvény úgy rendelkezik, hogy a gyerek apja akkor is a férj, ha az anya a fogantatási idő egy részében (és itt a törvény 300 napot ír elő nagyvonalúan, vagyis 10 hónapot!) házasságban élt.

Ezt a vélelmet meg lehet dönteni, de csak meghatározott szabályok szerint.
Az apasági vélelem megdöntésére jogosultak:
a vélelmezett apa
az anya
a gyermek
a gyermek halála után a leszármazója
az anya volt férje bizonyos feltételek mellett
az ügyész és a gyámhivatal, ha az apai elismerő nyilatkozat jogszabály megkerülésére történt.
A kiskorú vagy részlegesen cselekvőképes személy esetén a pert törvényes képviselője hozzájárulásával lehet indítani.

Mint látható, a tényleges, a vér szerinti apa nem szerepel ebben a körben.

Jelen esetben Szlávó nem jogosult a vélelem megdöntésére, Lidia nem képes rá az állapota miatt, a kis Jankó helyett pedig a törvénye képviselője léphetne fel, az ügyész és a gyámhivatal csak bizonyos körülmények esetén.
6/10
napraforgó máj. 15. 07:13:24 6/10 Előzmény napraforgó
(983/1155)
Lemaradt a "hogy-hogy kiadnak egy Krammer gyereket" egy Dolinszkynek? Szerintem ezt nem tehetnék, hisz a gyerek hivatalosan Krammer.
3/10
raskailea máj. 15. 07:01:16 3/10 Előzmény napraforgó
(982/1155)
Nem értem, hogy miért nem elég például egy apasági nyilatkozat ahhoz, hogy a gyerek Szlàvóé legyen név szerint is.
Szerintem a forgatókönyv írói már maguk se igazodnak el ebben a Krammer-Vavro-Inge zűrzavarban. 😊
6/10
napraforgó máj. 15. 06:52:42 6/10 Előzmény raskailea
(981/1155)
Igen, én is ezt mondtam eddig, hogy az öreg Borodácsnak semmi köze Krammerhez, nem vér szerinti rokona. De Vavro mégis azzal fenyegetőzik, hogy bejelenti a svájci banknak, hogy a gyerek nem Krammer fia, így nem kaphatja meg utána a pénzt. Tehát a Borodács mégiscsak úgy rendelkezhetett, hogy Lidia és Krammer közös fia után jár a pénz. Krammer nagyon dühös lett Vavró fenyegetőzése után.
Ha nem így lenne, Krammernek semmi köze, semmi érdeke nem fűződne a svájci bank pénzéhez, tojna rá, ha úgysem ő kaphatná meg a pénzt.

Fura, hogy pont Adela tanítgatja Szlávót a baba ellátására, akinek soha nem volt gyereke.
Mi van, most már Lidia sohasem fog magához térni? mert már úgy rendelkeznek be, mintha nem is élne.
Ja. és hogy-hogy kiadnak egy Krammer gyereket? Hisz hivatalosan, jogilag a gyerek Krammeré.

Az meg botrányos, hogy Evának és Ivánnak .titkolniuk kell, hogy kibékültek. Eva végre a sarkára állt és helyretette Petert, sajnos csak a 3. helyezés miatt és nem a családi kapcsolatok, így az apjával való kapcsolata miatt.
4/10
agbrenv máj. 15. 00:24:47 4/10 Előzmény raskailea
(980/1155)
Érdekes hogy pont most kerül elő, miután Radka (vagy mi volt a neve) nővért már nem mutatják, talán kiírták, pedig ő már azóta háttér/mellékszereplő mióta Erik volt a kórház igazgatója

pincészetben is már nincsenek háttérszereplők, mindig csak Gábor, Vanya, a felesége meg Igor vannak, mondjuk ennek annyi előnye van, hogy attól a szarkavaró szemüvegestől megszabadultak

amúgy Viera szakított az öreggel? mert én nem láttam róla epizódot, de az is úgy eltűnt mint a szerszámok egy építkezésen
3/10
raskailea máj. 14. 22:57:44 3/10 Előzmény ferkó0921
(979/1155)
Most a nyomulós anyuka és Martin megállapodott, hogy a kapcsolatuk baráti, mivelhogy jól meg tudják beszélni egymással az életük problémáit. Na, vajon meddig lesz csak barátság?
3/10
raskailea máj. 14. 22:54:02 3/10 Előzmény napraforgó
(978/1155)
Szlavó egyre hisztisebb, azzal az állandó durcás szájbiggyesztéssel baromi idegesítő. Bár most legutóbb csodás módon hipp-hopp normális lett, mondván, hogy jót tesz neki a terápia. Kérdés, meddig tart ez a noemális állapot.
3/10
raskailea máj. 14. 22:49:25 3/10 Előzmény napraforgó
(977/1155)
Lídia az öreg Borodács lánya, tehát a kisfiú Borodács unokája, mivel Krammer nevét viseli. Így jogosult a pénzre Krammer, miel ez volt Borodács feltétele.
6/10
napraforgó máj. 14. 08:15:58 6/10
(976/1155)
Nagyon el van túlozva ez a Peter - Szlávó, Rozner -Dolinsky család közötti ellentét. Az üzleti élet gondjait nem lenne szabad rávetíteni a családi kapcsolatokra.

Szegény Lidia meddig lesz még kómában? Egyáltalán fölébred még valaha?
Viccesnek találom, hogy Nina gyógykezelésen vesz részt, hogy teherbe eshessen, de nem tudom, hogy akarja ezt elérni, ha Martin meg egy másik országban él és soha nem is látogatja.

Karol meg mit hisztizik minduntalan, inkább örülne, hogy nem került börtönbe. Bele kellene törődnie már a helyzetbe.