Trivia Showtime 2019 jan. 17. - 18:11:21 Előzmény Edmond Dantes
(9/89)
Na, igen. Alaposan kikerekedett a mi boldog kis Marcsink az elmúlt évek során.
Ó, és hányszor próbáltam már megkedvelni a műsorai által. Nem ment...
Pedig valamelyik közszolgálati csatornán mindig ott van, sokszor egy időben több adón is.
Talán ha lenne egy őszinte mozdulata vagy mondata. De csak nyúlkál, vedel, fal, és az észt osztja országhatáron innen és túl.
Persze miért is ne tenné, nem jár vele rosszul...
Edmond Dantes 2019 jan. 16. - 09:17:55
(8/89)
Csatolva minden füzethez B.M. szakácskönyve, ingyen. (Szerzői honort közpénzből kapja.)
Edmond Dantes 2019 jan. 16. - 08:08:19
(7/89)
Borbás Mária -mint Magyarország- jobban teljesít. Egyre jobban. Egyre több gázsiért.
napraforgó 2019 jan. 14. - 03:50:33
(6/89)
Igaz, Marcsi egyáltalán nem dolgozik olcsó alapanyagokkal, a csirkemell még nem is a legdágább. Rengeteg vadételt, halakat készít, bárányt, borjút, stb., nem beszélve a kézműves sajtokról, egyéb házi készítésű termékekről, a drága vargányáról, rókagombáról, pláne szarvasgombáról. Ezek mind nem olcsó alapanyagok.
Nem beszélve arról, hogy irtó nagy mennyiségű kajákat főznek a műsoraiban. Ez klassz egy falusi lakodalomra, vagy nagycsaládos ünnepségre, de hétköznapokon nemigen csinál ilyet senki. Pláne 2-3-4 személyre, vagyis egy átlagos családra.

Én szívesen látnám, ha olyan főzőműsorok is lennének, ahol annyi pénzből gazdálkodhatna a sztárszakács, amennyi egy iskolai menzán, vagy egy kórházi, intézeti konyhán az egy személyre jutó keret.
Mert sok pénzből, drága hozzávalókból nem kunszt jót főzni. De kevés pénzből ízletes és egészséges ételt varázsolna, az már igen. És a magyar családoknak ezt a varázslatot kell/ene naponta végrehajtani.
Egyszer, egyetlenegyszer volt is valami ilyen kezdeményezés egy Családbarát műsorban, de aztán utána semmi hasonló.
Vagyis tessenek a realitás talaján maradni, nekünk nem telik báránybordákra, meg marhabélszínekre, meg vaddisznókarajokra, pisztrángokra. Nem baj, ha ilyet is látunk, de azért ne csak ilyet.

A másik véglet az egyszerű falusi konyha bemutatása a hagyományőrző (múlt századbeli) ételek bemutatásával. Rengeteg zsír, liszt, esetleg még krumpli és ezekből sokféle étel. Nem hiszem, hogy nagyon egészségesek lennének, akkor sem, ha Marcsi lelkendezik, hogy nagyon finom.

A River Cottage-ban látom néha, hogy a szakácsok 3 alapanyagot kapnak, abból kell ételt készítsenek (a só, fűszerek nem tartoznak bele). Na ez a művészet! Benézek a hűtőbe, csak háromféle valami van, és abból ebédet kell főzni a családnak.
Én szívesen látnék ilyesmit is.
2/10
fricsi01 2019 jan. 13. - 23:58:45 2/10 Előzmény filoszemitabéluska
(5/89)
Nekem annyira azért nem vicces. Van néhány műsor, ami szinte azért készül, h benyaljanak vele kalap pénzeket egyesek. Ennek a mittoménhányadik főzős műsornak semmi értelme, ill. annyi, h marcsi vehet még néhány számlatömböt. Nála nagyságrendekkel jobbak vannak. És kedvesek is vannak, úgy, h nem másznak bele a másik képébe, nem tapenolják folyton, és nem akarnak a koszos kezükkel mindenáron "segíteni". Mi a francnak kell egy műsorvezetőnek folyton segíteni, nekem nem hiányzik. A kaját csinálja aki vállalta. mitől lesz jobb a műsor, ha marcsi vág 4-et a hagymán, kever 2-őt a babgulyáson, gyüszköli a tésztát, annyira röhejes. Semmivel sem "közvetlenebb". De ezt erőlteti már a "Főtér" óta folyton. Fene se akarna a műsorába bekerülni.
filoszemitabéluska 2019 jan. 13. - 23:29:51 Előzmény fricsi01
(4/89)
A csirkemell nem ocsó. A farhát az ócsó. Magyar embernek csak az jut, mert a mellet eleszi előle Borbás Marcsi, aki direkt froclizza szegény éhező muzsikokat. Lassan nálunk is annyian halnak éhen, mint egykor Ukrajnában a Holodomor idején. Szülők jóízűen elfogyasztják a gyerekeiket és egyéb borzalmak esnek meg.
Edmond Dantes 2019 jan. 13. - 22:10:37 Előzmény fricsi01
(3/89)
" ki tudja ezeket az alapanyagokat megvenni"--->hát ő maga! Műsorába egyáltalán bekerülni = valszeg szépen hoz a konyhá(já)ra, hogy stílszerűen fejezzem ki magam.Abból bőven telik.
2/10
fricsi01 2019 jan. 13. - 17:58:28 2/10
(2/89)
"kedves"marcsi egyet felejt el mondani, ki tudja ezeket az alapanyagokat megvenni!! igen, igen, tudjuk jó a beregi csirke. Ára a duplája ! Kézműves kenyér legalább a négyszerese, egy akkora szardella több ezer ft... stb. Amikből ma főzött és kipakolta, több 10 ezer ft ! Az edények darabja úgyszintén! És iszonyatos pénzekért letolja az emberek torkán a műsort,( a 389-ik gasztroműsort) akik occsó csirkemellet ettek, esznek és enni fognak. Ja , vagyúgy! Így könnyű... és ez nem rosszindulat...tény !
Etelka Kiss 2019 jan. 06. - 20:25:32
(1/89)
Kedves Marcsi Nagyon tetszett ez a Szakácskönyvem című műsorod. öregségemre tanultam, hogy a futtatott élesztőbe tegyük a tojás sárgáját. Még sehol nem hallottam, vagy olvastam volna. Ki fogom próbálni. További sikereket az új műsorhoz,