Téma: Breaking Bad

10/10
szakbarbara 2014 febr. 25. - 19:14:30 10/10
(125/245)
A világ legjobb sorozata! Hihetetlen színészekkel, zseniális, izgalmas.
10/10
countdez 2014 febr. 21. - 12:00:21 10/10
(124/245)
Azért az nem lehet tanulság, hogy amíg nem csinálod azt, amit szeretsz, addig nem lehetsz boldog. Mert ilyen áron nem lehet az ember boldog. Szerintem ha nagyon tanulságot akarunk a dologból kihozni, az az lehet, hogy a családot nem szabad feláldozni semmiért.

SPOILER!!!

Jómagam szülõként mondom ezt és többek között mindig a családos jeleneteknél zuhantam meg, amikor pl. Walt elviszi a kislányát az otthonukból a feleségétõl és a fiától, az 5. évadban. De aztán rájön, hogy ez így nem mehet és visszaadja Hollyt. Nem marad senkije, aki szerethetné õt, a fia utálja, a felesége összetörve éli mindennapjait Walt pedig teljesen elszigetelõdik, megjárja a földi poklot.

Ha létezik pokol, azt az ember a saját életében éli meg, nem a halál után. Véleményem szerint.

Remek sorozat, érdemes volt végignézni.
10/10
offtopic
tomasss94 2014 febr. 04. - 12:22:42 10/10
(123/245)
10/10
tomasss94 2014 febr. 04. - 11:46:47 10/10
(122/245)
Múlt hét pénteken befejeztem a sorozatot. 2 napig totál a hatása alatt voltam. Hát srácok, ha jó sorozatot akartok nézni, akkor ezt mindenképp nézzétek meg!

Mivel a kedvencemmé vált ez a sorozat, úgy éreztem írnom kell valami véleményt róla (hosszú lesz lehet, de remélem valaki elolvassa). Megpróbálom tömören.:)

Kezdem ott, hogy sokáig gondolkoztam, hogy elkezdjem-e nézni, sokan ajánlották, tudtam hogy jó lesz, de a trailer alapján nem tûnt olyan nagy számnak. Inkább az az érdekes ebben a történetben, hogy hogyan válik a fõhõs fõgonosszá.

Mostantól SPOILEResen folytatom:

Sokakkal ellentétben, nekem tetszett az elsõ 2 évad is. Nagyon jól bemutatta, hogyan mûködik kicsiben a drogkereskedelem. Walt a fõhõs még szerethetõ, de megteszi az elsõ pár lépést a fõgonosszá válás felé.

A harmadik évadban kezdõdnek az olyan bonyodalmak, amik akár a sorozat végéig is kitartanak. Elejétõl kezdve bírtam Jesset, de nekem kb. itt lett a kedvencem. Walt szerintem itt már félúton van a gonoszság felé, amikor elgázolja a 2 csávót, nagyon durva volt. Utána az egyiket fejbe is lõtte, és a szeme sem rebbent.:D Eközben, amikor szegény Jessenek meg kellett ölnie az évad végén a csávót, az a jelenet szomorú volt.

A negyedik évad is jó volt (lehet a legjobb). Nagyon bepörögnek az események, érdekes izgalmas. Habár én az évad végén úgy éreztem, hogy itt vége a sorozatnak, vagyis vége is lehetne. Ezután szkeptikus voltam, hogy az 5. évadnak van-e értelme.

Azonban, ahogy elkezdtem nézni az ötödik évadot hamar tudtam hogy ez is briliáns lesz. Walter White személyét egyre jobban átveszi Heisenberg. Hamar kiderül, hogy nem a pénzért csinálja, hanem a hatalomért. Jesse pedig pont az ellenkezõje, õ megjavul így a sorozat végére. Az utolsó néhány rész nagyon durva lett. Nem számítottam Waltnak a vallomására, de így legalább megértettem, hogy mit miért csinált. Habár az 5. évadban nagyon megutáltam Walt-ot, az utolsó jelenetnél nem tudtam haragudni rá, inkább sajnáltam. Az utolsó jelenetet igen megnéztem, már vagy 10x.

Nekem az a tanulság az egész sorozatból, hogy amíg nem csinálja azt az ember, amit szeret addig nem lesz boldog.(Lehet ez hülyén hangzik most így.:D)

SPOILER vége.

Jó pár év múlva tuti újranézem majd az egész sorozatot. Egyik legjobb sorozat!
10/10
countdez 2014 jan. 30. - 15:48:55 10/10
(121/245)
Hmm.... Évek óta nem néztem sorozatot, most ezt egy ideje nézem. Most tartok a 3. évad elején.

Abban egyetértek azon elõttem szólókkal, hogy mikor kiderül Walter "turpissága" az asszony elõtt, az asszony meg sem hallgatja. Ez tényleg hülyeség. Nekem házas emberként azonnal az jutott az eszembe, hogy miért nem kérdezi meg Skyler, hogy miért kezdett el Walt drogot kotyvasztani. Ez valóban nem túl valóságos.

De ez csak egy sorozat.

Egyébként tényleg vannak rohadtul unalmas részek, amikor kb. a Dallas színvonalán halad a cselekmény, de lehet, hogy ez szándékos volt, hogy nagyobbat üssenek az izgalmasabb pillanatok.

Lássuk, mit hoz nekem a hátralévõ nem egészen 3 évad. A mondanivalóra én is kíváncsi leszek. :-)

Amúgy a Waltert alakító színész néha tényleg eszméletlen jól játszik, anélkül hogy akármelyik szupersztár hollywoodi ripacs szintjére süllyedne, visszafogottan, szinte csak a szemén látszanak a reakciók.
10/10
rappit 2014 jan. 29. - 19:10:13 10/10
(120/245)
Hihetetlen sorozat! Most nézegetem a port.hu-n a részeket és látom, hogy az epízód részek le vannak fordítva magyarra, de nem is ezzel lenne a gond, hanem amilyen szánalmasan fordították!!!! Az ember aki ezt mûvelte az szégyellje magát! Egyébként belehallgattam egy részbe és szánalmas a szinkron is, még csak meg sem közelíti az eredeti hangot, aki teheti mindenképpen eredeti nyelven nézze, hihetetlen nagyot ad a színészi alakításhoz, vagyis helyesen fogalmazva a szinkron vesz el a színészi alakításból!! Egy példa az epizód fordítás szánalmasságára:
SPOILER A 2. ÉVAD UTOLSÓ EPIZÓDJÁHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Angolul a 2. évadban 4db epízod neve a következõ: "Seven Thirty-Seven" "Down" "Over" "ABQ" Ez összeolvasva annyit tesz magyarul, hogy a 737-es lezuhan abq felett, ami egy nagyon elmés kis "easter egg", magyarra fordítva a "szakemberek" által így hangzanak: "A díler bosszúja" "Lefelé a lejtõn" "Robbanáspont" "A vég kezdete". Ebbõl látszik mennyire érdekelte a sorozat a kedves fordítót.....
shoc 2014 jan. 27. - 15:24:33
(119/245)
11 pont a 10-bõl.
félelmetesen jó.
mushi 2014 jan. 19. - 00:40:46
(118/245)
megnézném, hogy cselekednél, ha kiderülne, hogy rákos vagy, utána meg folyton azon járna az agyad, hogy ne kapjon el a dea-s sógorod, vagy ne bukj le egyáltalán senki elõtt, miközben drogot kotyvasztasz napi vagy heti szinten... mikor korábban meg élted a tipikusabb-már-nem-is-lehetne amerikai kisvárosi életed az asszonnyal meg a köly(k)ökkel és egy szimpla kémiatanár voltál, aki kb még egy sört se döntött le soha, annyira 'izgalmas' volt az élete...
Enyém 2014 jan. 19. - 00:26:21 Előzmény Ottofan1
(117/245)
jó sorozat lenne, engem csak egy vmi idegesít, de az nagyon. mint ahogy a walking deadben itt is elszúrták a karaktereket, néhány - fõleg a fõszereplõk: pl Walter és felesége - olyan bugyuták, mint a seggem. 10 éves koromban ésszerûbben cselekedtem, mint õk...
10/10
Ottofan1 2014 jan. 13. - 06:55:22 10/10
(116/245)
Gratulálok!!!
Bryan-nak megvan a Golden Globe díja.
A sorozat szintén Golden Globe-ot nyerett a legjobb Drámai sorozat kategóriáján belül.
Egyébként meg brilliáns egy sorozat!!!

10/10
jani-wan 2014 jan. 09. - 19:41:30 Előzmény Brkngbd
(115/245)
"hogy mennyire el is tudja venni a pénz az ember eszét"
Nem a pénz. A pénz csak eszköz. A megfelelõ mennyiségû pénz megléte által nem függsz másoktól. Nem kell elviselni, eltûrni mások hülyeségét, baromságát, rosszindulatát. Szabad vagy.
***SPOILER***
Walt egész "utazása" arról szól hogy õ irányíthassa saját életét, illetve hogy egyáltalán életben maradjon, vagy Jesse-t életben tartsa. De az utazás közben elveszíti saját magát.
Egyébként meg szerintem nem vette el a pénz Walt eszét. Csak ahhoz ragaszkodott amit õ "keresett" meg.
***SPOILER vége***
jani-wan 2014 jan. 09. - 19:28:19
(114/245)
Briliáns sorozat!
Kimbo 2013 dec. 24. - 02:26:52 Előzmény Brkngbd
(113/245)
Az egyszerû bajokkal küszködõ átlag ember, történetes egy olyan ember aki lehetett volna valaki de helyette egy szarrágó papucsként élte le az életét a felesége mellett és végignézte ahogy a volt barátai zsírosra szedték magukat azzal amit neki köszönhetnek, de ebbe bele is törõdött és élte a kis életét, neki ez se volt gond. Erre mit ad isten, rákos lesz és közlik h nincs sok hátra csak ha kurva sok pénzed van... Hát én is felébrednék és nem hiszem hogy ez egy oylan szitu h de elvette a pénz az ember eszét, pusztán fél millió dollár kéne hogy élhessen. így kezdõdött az egész "elveszi a pénz az ember eszet sztori" amikor meg már nincs úgy rászorulva és rendezõdni látszik a dolog, akkor természetesen kiderül az igazság és az asszony még csak meg sem hallgatja h mi miért van (tipikus "csak a filmben történik meg" idegesítõ szar színjáték) Na a 3. évad 3. részéig ez a helyzet. Eddig olyan 8-as a szemembe, a 9.4 azért messze van, nincs annyi élet a sorozatba, többnyire a vége érdekes meg az eleje(ahol befejezik az elõzõnek a végét) a köztes részek sokszor sablonosak és csak várja az ember a rész végét h történjen már valami.
10/10
Brkngbd 2013 dec. 19. - 01:33:32 10/10
(112/245)
Torony magasan a legjobb sorozat amit valaha láttam. Az elõttem hozzászólókhoz hasonlóan, az 1. évad kb legvégéig, de még talán a 2. évadban is egy pontig egy kérdés volt csak bennem. Mégpedig az, hogy "Hogy kaphatott ez a sorozat 9.4\10-es értékelést?" néztem, mert néztem. Titkon megfogott, még ha ezt a 3. évadig annyira nem is éreztem. Aztán a 4. évadtól beindul egy akkora lavina a sorozat lendületét illetõen, hogy az leírhatatlan. A dráma kategória legnagyobbja, hihetetlen színészi alakításokkal, zenével mindennel. De talán a legnagyobb mégis a sorozat mondanivalója. Illetve az, hogy az utolsó pillanatokig is megtartják ezt a Jesse-Walter törhetetlen fonalat. A befejezés, az utolsó pár rész, pedig egyszerûen megfogalmazhatatlan. Szomorú, mégis rábólintós, visszatekintõs, hogy egy egyszerû, visszahúzódó, bajokkal küszködõ átlag ember 50 év eltelte után ébred rá, hogy ki is õ, és mit is élvez, és , hogy mennyire el is tudja venni a pénz az ember eszét, és mégis mennyire nem ér semmit, ha senki nincs az ember mellett. Nem tudom, hogy ezt a sorozatot mi fogja felülmúlni az elkövetkezendõ pár évben, de nagyon nehéz lesz. Mindenkinek ajánlom, ez a sorozat ahol a rossz hozzászólás mint a tû a szénakazalba. 10\10. és szomorú vagyok, hogy vége van. Üresség a sorozat utolsó része után. Nem is kicsi!
clyde2273 2013 dec. 10. - 22:05:10
(111/245)
Ma reggelre fejeztem be az utolsó 8 részt a záró évadból. Ez volt csak az igazán gyomorbavágó élmény. Hibátlan befejezés, katartikus vég, súlyos, örökre emlékezetes, letaglózó színészi alakítások, professzionális hangulatfestés mind a kamera, mind a filmzene által. Nagyon fontos gondolatok, fiatal korosztálynak, modjuk 16-17 éves kortól kötelezõvé tenném a megtekintését.
10/10
radovan71 2013 dec. 10. - 20:51:47 10/10 Előzmény markinho1
(110/245)
teljesen egyetértek!!!a 4. évad végén járok ebben a pillanatban...nem találom a szavakat,besza behu,ahogy mondani szokás.Fantasztikus sorozat!
pityu204 2013 dec. 09. - 22:26:12
(109/245)
Sziasztok. Valaki dobna nekem linket, hogy hol tudom megnézni feliratosan a filmet.
Elõre is köszi
10/10
markinho1 2013 nov. 23. - 16:09:35 10/10
(108/245)
Végignéztem. Eszméletlen nagy sorozat. 10-bõl a legnagyobb 10-es. Nincs film, ami ennyire jó lenne.
10/10
Marcipáncica_ 2013 nov. 22. - 11:30:55 10/10
(107/245)
Mekkora sorozat már ez!! A legjobb!!!
És itt megcsinálták amit a Dexternél nagyon nem sikerült: egy teljesen jó, vállalható befejezést kapott!
10/10
10/10
gilmour 2013 nov. 17. - 17:32:13 10/10
(106/245)
A LEGJOBB SOROZAT!!!!!!!!!!!!!!!!!! KÁR, HOGY A VÉGÉRE ÉRTEM....