Téma: Bugra Gülsoy

maryriddle 2016 jún. 22. - 23:21:11
(560/760)
Sajnálom:-( Érdekes én amúgy nem terveztem hogy érdekelni fognak, de az elsõ, horvátok elleni meccsüket nagy társasággal néztem, és körülöttem mindenki a hotvátoknak drukkolt és egyszer csak azt éreztem hogy nekem ez rosszul esik, akkor döbbentem rá hogy engem még az eb-n is üldöznek a törökök. Komolyan még Kenan is eszembe jutott, hogy milyen érzés lehet neki a felesége exének a csapatának szurkolni:-))) Akartam is kérdezni tõletek hogy ti is ilyen mániákusak vagytok?, tehát nem csalódtam Abla:-)
9/10
hanga45 2016 jún. 22. - 21:44:00 9/10
(559/760)
És mivel nagyon-nagyon szurkolok nekik, még egy picit elidõznék a csapatukon... ;)
Ahogy kedvenc egykori zenekarom (Republic), és örök kedvenc énekesem, ikonom (Cipõ) énekli: "Egy balta száll..." (Jelen esetben nagy B-vel). :))
9/10
hanga45 2016 jún. 22. - 21:38:41 9/10
(558/760)
Focilázban ég az ország, nahhh... :))) (Hurrá, gyönyörûen szerepelünk!)
De egy igazi török sorozat rajongó természetesen figyelemmel kíséri Törökország csapatát is. ;))
maryriddle 2016 jún. 21. - 00:30:40 Előzmény Jasszus
(557/760)
Ja, így már értem, mit akartál mondani. Nazif papa nem volt elég szigorú Orhannal, ez igaz. Amikor "annyira liberálisnak" neveztem dicséretnek szántam, mert engem pont az nyûgöz le ebben a török apukában hogy soha nem parancsolgat a gyerekeinek sem, (és azt hiszem, pont ettõl válik annyira tiszteletreméltóvá, a diktátor komplexusos MS vagy Sami papákkal ellentétben) de jobban belegondolva szülõ-gyerek viszonyban valóban lehetnek hátülõtõi a dolognak fõleg egy ilyen magatartás-zavaros Orhanka esetében. Nekem ez mindig dilemmám, hogy meddig mehet el a szülõ a gyereknevelésben, meddig korlátozhat egy ember egy másikat még ha az egy gyerek is, szóval fogalmam sincs hogyan lehetett volna megzabolázni ezt az Orhan fiút helyes eszközökkel.
Szerintem a komoly mentális problémái vannak opció a legvalószínûbb :-))
Én a Necdettel elkövett gyilkosság óta haragszom rá nagyon, még Yasin ellen ott volt az az "mentség", hogy Mahir életét védi (szerintem leginkább elismerést akart kivívni) a pisis gyilkosságnál meg elborult az agya, de Necdetnek csak menõzésbõl ölt, ez volt az igazán gyomorfogató benne. Ja meg, amikor ráakarta venni Bülentet, alias az unokaöccse apját egy kis "takarításra"...
De mondom, mióta õ a Keresztapa a böriben, azóta nagyon szórakoztat, nem tudom nem körberöhögni szegényt :-)) Serdar is nagy kedvencem:-) Hiányozni fognak ezek a börtönös jelenetek ha már nem lesznek:-)

Török Toldival ugyanígy vagyok:-) Én pláne nem szoktam a fõhõsökkel haverkodni, szintén nem igazságosztó alfahímekkel, mindig is a sérültlelkû mellékkarakterek voltak a gyengéim (szóval nekem elvileg Orhanhoz kellene vonzódnom:-)), de Mahir kb. az elsõ "Mahir mosoly" után szívemcsücske lett. Még a néhai hisztijeit, féltékenységi rohamait is aranyosnak találom :-)
Talán azzal tudnám ezt magyarázni, hogy azt hiszem ha valamihez van tehetségem a való életben, akkor az az hogy nagyon hamar ki észre tudom venni az álszentséget, megjátszott jóságot és megkülönböztetni a valóditól. És amíg sok forgatókönyvírót rajtapok ezen a "csaláson" vagy manipuláción addig tudom hogy ez nagyon hülyén hangzik egy fiktív karakter esetében, de Mahirban meg azt érzem, hogy õ olyan õszinte, és õszinte jóság árad a lényébõl. Nem tudom érted, vagy érzed hogy mirõl beszélek:-) És igen, ez leginkább Kenan játékának (és mosolyának) köszönhetõ :-)

Egyebek:
Na belenéztem Burak Denizünk limonádéjába... Eddig elég gagyi. Vígjáték, de én még a mosolygásig se jutottam el (Ask Yenidenben már az elsõ részt végigröhögtem.) Burak Deniz nem rossz, de a külseje...túl jól néz ki! De tényleg. Pedig pont az dícsértem benne hogy nem az a tipikus atomtrendi, agyonfésült, 3 milliméteres borostás szépfiú. Erre fel...:-(
A színésznõ meg egyszerûen harmatgyenge. Nagyon próbálkozik (Meryem jegyzetelhetne...) de tehetsége, hát az nincs sajna. Nem tudom, talán még adok neki egy esélyt.
Jasszus 2016 jún. 18. - 17:41:46
(556/760)
Mahir –a török Toldi : ))

Komolyan nem értem miért,de én nagyon bírom a fiatalembert,pedig távol állnak tõlem az ilyen bájos-bajszos alfahím jellembajnok igazságosztó karakterek. Szerintem ez elsõsorban Kenan érdeme, valami olyan pluszt ad ehhez a karakterhez,hogy totál természetesnek veszem,hogy beletenyerel egy üvegpohárba, átszúr egy ceruzát Necdet kezén, sorba osztogatja a „dupla hangszórót” többszörös erõfölényben lévõ ellenségeinek azzal a hatalmas tenyerével és az említett kikapom a kést a hátamból,mint répát a földbõl jelenetet csak mint hab a tortán írhatom le. És ez csak a fizikális fölénye volt! Mert nem csak cm-ben áll ellenségei felett hanem erkölcsiekben is.
Csak megemlítve Mahir-Nazif papa közös jelenetek a kedvenc momentumaim az egész sorozatban :)) nem tudom miért,de beleborzongok amikor ez a két ember,mint "férfi a férfival" egymással beszél,vagy csak ahogy jelentõségteljesen egymásra pillantanak uhhh..

nahhh léptem szurkolni :*
Jasszus 2016 jún. 18. - 17:31:12
(555/760)
Sziasztok!! :)
Így a meccs elõtt egy gyors Orhan :))

Nagyon hajlok arra,hogy maguk a készítõk sem akarták Orhant túl bonyolítani vagy lélektani szennyesét nekünk nézõknek kiteregetni, hanem egyszerûen kellett a sztoriba egy olyan intrikus aki az „azonos térfélen játszik” és néha még ha indirekt módon is, de bekavar .Volt idõszak mikor elõszedték,mint konfliktusgenerátort és nagyobb hangsúlyt fektettek rá, máskor meg hosszú részeken át börtönben pihentették.
Orhan a család fekete báránya, de ugyanakkor õ is rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal amik jóformán „emberfelettivé” emelik,mint a többi Kara férfitagot – bátor,makacs,büszke ha kell önfeláldozó, családjáért bármit megtenne, egyenes, gyûlöli a hazugságokat, õ is ugyanolyan hirtelen természetû mint Mahir – de nála ezek a tulajdonságok,kevésbé dicsõ sõt! néha egészen mocskos tettekkel párosulnak.
(tényleg! Nazif papa szöktetésénél,õ miért maradt mégis a börtönben?? a család meg olyan könnyedén hátrahagyta :( pedig még én is, naiv leányként egyszerre levágtam,hogy nyilván valahogy infót akarnak majd kicsikarni belõle, hát akkor még Nazif papa akit embertelenül megkínoztak,erre hogy nem gondolt??!)

Kicsit félreérthetõen jött le az irományomban,de Nazif papa apaságát semmi esetre sem akartam degradálni! Õ amolyan mindenki apja a történetben  Vagyis kicsit úgy viszonyul mindenkihez, mintha a saját gyermeke lenne. (Nekem is favorit az öreg )
A problémám az vele ,hogy nem sikerült igazán Orhan mögé (pontosabban megfelelõen mögé) állnia,hanem Mahirral együtt várták a sült galambot,ami majd megszállja Orhant,hogy férfivá érjen.  (ez a” válj férfivá aztán beszélünk” dolog is egy erõs török hülyeség,szerintem). Pedig azzal sem gyanúsíthatom Nazifot,hogy Orhant kevésbé szerette,mint Mahirt – minden gyermekével egyenlõen és lehetõ legigazságosabban bánt és egyetértek,hogy soha nem rótta fel egyik gyermeke jellembeli hibáját,hiányosságát sem. Mégis szerintem Orhannak nyíltan ultimátumot kellett volna adnia, hogy fiam kezdj valamit az életeddel,keress egy járható utat én segítségedre leszek (nem pedig a háta mögött intézkedni,titkolózni,susmusolni és púderezni)

Ezen összeesküvési elméleteim alapján enyhültem meg Orhan irányába, de a bûneit,idióta cselekedeteit én sem tagadom! Yasin elleni merénylet vágta ki nálam leginkább a biztosítékot – hidegvérrel,tudatosan,kétszer is megkísérelte szerencsétlent eltenni láb alól,mindezt Mahir elleni bosszú köntösébe bújtatva (nem tudom miért,de nekem ez az ok annyira abszurd :) De ott van még a „pisilõs gyilkosság” illetve egyszer még Necdet megbízásából is ölt és kitudja még mi jön … Szinte hihetetlen,hogy ez a srác Nazif papa nevelését kapta vagy Nazif papa tényleg képtelen volt megnevelni (bár ez a neveletlenség határát mérföldekre átlépi) vagy Orhannak komoly mentális problémái vannak. Na,mindegy egyelõre kíváncsian várom,hogy alakul Orhan maffia-karrierje, engem kifejezetten szórakoztat ahogy körbeugrálják ezt a nyegle legényt a cellatársak és Serdar a korrupt õr aki mindig és mindenhol ott van : ))
maryriddle 2016 jún. 18. - 00:04:06
(554/760)
Hát ma egyszerûen szómenésem van :-) Mahir parancsolgatására visszatérve. Az egyetlen elévülhetetlen rossz pontja nálam amikor megtiltotta Aytennek hogy énekeljen. Na ilyet pl. Nazif papáról el se tudnék képzelni. És most megint visszajött nálam ez a momentum amikor a lépcsõn éjszakáztak Feridével, és mondja Mahir hogy persze hogy dolgozni fog Feride házasság után is, és õ büszke hogy ilyen asszonya van. Na az kicsit fájt, hogy ezzel szemben Ayten álmait mennyire semmibe vette.
Egyébként az énekesnõ ennyire alantas foglalkozás (volt) törökhonban?
maryriddle 2016 jún. 17. - 23:42:54
(553/760)
Még egy gondolat Orhanhoz, ezt írtam már hogy ami igazán irritál ebben a karakterben az a szélsõségessége. Ha úgy is van, ahogy te írod Jasszus, hogy túlságosan hagyta Nazif papa hogy Mahir fölé kerekedjen erkölcsileg, ezt a szintû elzüllést, hogy a családi fészekbõl gyilkosok, kabadayik közé vágyakozzon, ez a "lelki trauma" akkor sem indokolná. Itt nem az van mint tini Kuzey esetében, hogy eljárkált bunyózni meg elkártyázta az apja óráját, hanem õ egy gyilkos. Azért általában ha valaki ilyenné válik ott komoly traumák vannak a háttérben, pl. egy Osman sorsú gyerektõl jobban megérteném. Szóval ezért sem tudok együtt érezni soha szegény Orhannal. Bár Orhant én inkább a forgatókönyvíri hiányosságának érzem, ezért se nagyon analizáltam soha. Mondjuk bevihettek volna egy olyan szálat hogy molesztálták szegényt a hadseregben és ezért lett ilyen, vagy ilyesmi.
maryriddle 2016 jún. 17. - 23:20:57
(552/760)
Bevallom nekem is röhögnöm kellett kicsit Õzink rémült ábrázatán, és hogy még ilyen jelenetsor után is milyen tökéletes a hajzata. :-) Samponreklám felkérést nem kapott még?

Hú Orhanról nagyon érdekeseket írtál mert mi soha nem analizáltuk nagyon õt csak elkönyveltük egy gyökérnek szegényt. Nem tudom, mert a sorozat nem igazán fejtette ki hogy hogyan cseszõdött ennyire el, ezt nagyon hiányoltam is, mert egyáltalán nem tudtam azonosulni vele. Én általában a szülõket hibáztatom. De Nazif papa annyira liberális, megértõ, mindent megbocsátó és pont azt szeretem benne mint szülõben, hogy soha nem látom rajta hogy õ korlátozni akarná a gyerekei életét vagy gondolatait, sõt én azt se látom benne, hogy másoktól is olyan nagyságot várna el amivel õ rendelkezik, (pl. amikor hazavitte a prosti Nilayt nekem az egy nagyon szép momentum volt, az tökéletesen szimbolizálta hogy milyen ember is Nazif papa) ezért nem nagyon tudom õt hibáztatni Orhanért. De lehet hogy én már túl elfogult vagyok vele :-) De mivel nem fejtették ki az elõzményeket így csak az adott jellemekbõl tudok következtetni. És ezek alapján én úgy gondolom hogy Mahirt se tudatosan formálta a saját képére, Mahir pusztán követte az apja példáját mert látta hogy az jó. Orhan viszont mind IQ-ban, mind erkölcsben alul maradt ezektõl a Kahramanoktól, (ezzel nem nézem le Orhant, minden halandó alul marad velük szemben:-) ezért magát a féltékenység érzését tõle és Bülentõl is megértettem) ezt õ is hamar beláthatta, így jött a frusztráció, féltékenység, figyelemfelkeltés stb, aztán az alvilág, ha a paradicsomba már úgy se juthat be, legalább a pokolban legyen sztár logika alapján.
Mahirral kapcsolatban már inkább egyetértek. Õ azért kicsit parancsolgatós típus. Róla nem tudom ugyanazt elmondani mint Nazif papáról, Mahir nem jutott el arra a bölcsességi szintre hogy ne legyenek túl magas elvárásai másokkal szemben. Hogy Mahir milyen jogon szólt bele Orhan nevelésébe? Hát Ilknur meg Songül miért Mahirtól és miért nem Safiye mamától kér engedélyt? Ez amolyan török dolog.:-)
Én egyszer sajnáltam meg Orhant. Amikor leszúrták vagy lelõtték és a kórházban volt. Azt összehasonlítottam Mahir kórházi jelenteivel, hát volt egy kis különbség a család reakciójában...:-)

Ja még Mahirról valami vicces, ezt azoknak akiket idegesít hogy mennyire tökéletes, ezen már nekem is mosolyognom kellett: hátbaszúrják ezt az embert(?), lazán kikapja a bökõt a hátából és tovább megy :-))))) (
Jasszus 2016 jún. 17. - 22:26:00
(551/760)
ÉK. kapcsán nagyon sok dologban, szinte mindenben egyetértettem, habár nemigazán jutottam egyrõl a kettõre, de jövõhetem lazább lesz, szerintem majd akkor kivégzem és jövök egy kis okoskodással. :)

Orhant amennyire utáltam, egyszerûen idiótának bélyegeztem meg, a sztori elején,ennek ellenére én komolyan kezdem egyre inkább megérteni - félve mondom ki: megkedvelni :') Összeállt néhány dolog (visszagondolva még kezdeti részekre) és nagyon úgy érzem,hogy a család nem megfelelõen állt Orhan mellé ill. képtelen volt kezelni vagy valamilyen útmutatást adni neki. Nazif papa nagy és õszinte rajongójaként mondom, hogy már pedig én õt érzem Orhan "lecsúszásának" a fõ okozójának (a család nõi tagjai pedig ráerõsítettek erre) Ugyanis kicsit úgy éreztem,hogy Orhant nevelése kapcsán egy kalap alá vette Mahirral - érdekes de szerintem Nazif papa Mahirt is valamilyen szinten a saját képére formázta (fúúú de csúnyán hangzik) - de enyhítõ körülmény,hogy ezt nem rossz indulatból tette! - ellenben Orhan nem felelt meg vagy nem hajolt meg ennek az ideálnak.
Persze nem vitatom el Orhan kissé (nagyon) hektikus természetét sem! és valóban birka türelem és megértés valamint egy nagy csepp empátia szükséges tetteinek a megértéséhez, de akkor is a család a felelõs,hogy a tökéletes férfitagok skatulyájába nem sikerült Orhant beletuszkolni, így egyszerûen "bolondnak" "hülyének" nevezték (még Safiye is :) és csak csodálkozni meg hüledezni tudtak Orhan orbitális baromságain.
És ott van a jellembajnok alfahím Mahir (egyébként imádom a pasit :)) ....anno nagyon kiakadtam szintén a sorozat elején Orhan leszerelése után,azon az ominózus jeleneten, amikor (persze egy újabb Orhan balhé után), Mahir felelevenítette Nazif papának,hogy mi mindent megpróbáltak megtenni,hogy FÉRFIVÁ neveljék/válhasson Orhan de mindez hasztalan volt(pl katonaság,ill. fiatalkorában egyéb dolgok) No, de Mahir hogy jön ahhoz hogy beleszóljon a testvére nevelésébe???? Nazif papa hogy engedhette meg,hogy ilyen módon ütközzön ki a különbség, a jellembeli fölény(?) az egyik testvér javára? - de lehet ebben az esetben tényleg én vagyok túl szõrszálhasogató,(vagy a családi hátterem az oka) mert nem vitatom Mahir jószándékát, de nekem ez kicsit több,mint sok hogy egy testvér tölt be egyben szülõi funkciót,szerepet is :))
"Ah Orhan Ah..nem tudok röviden írni rólad" :))
Jasszus 2016 jún. 17. - 21:53:17
(550/760)
Sziasztok! :)

Jelentem én is bekukkantottam a Kara Sevda szenzációs szezonzáró részébe :D Már csak kíváncsiságból is,hogy mi lesz az a sorsfordító momentum, ami meghatározza Õzi második évadbeli picsogását :)) Deeee ez annyira klisé...gondolom Õzi a pörkölt helyett böribe fog kerülni, hogy további több százezer nõi nézõ szívet facsarjon ki, hétrõl-hétre :') - nekem mosolyognom kellett a záróképen a tökéletes fizimiskájú,szemtelenül mûkönny áztatta szemû Kemalunkon.
Emirt nem hiszem,hogy kiírják, ha mégis minimum 3 fokozatot rontana a sorozat minõségén...Turgut is megkente valahogy a kaszást, valahogy Emir is megfogja ;)
Hardcore Nihan szerintem is ütõs volt (tényleg nem rossz színésznõ a csajszi),viszont nálam azt a jelenetet Zeynep vitte el! A sori elején ki se néztem volna,hogy ilyen rejtett potenciál rejtõzik a hölgyben. :)
maryriddle 2016 jún. 17. - 19:40:03
(549/760)
javítás a Kartalos mondathoz: nem nem megszeretni nem tudtam, hanem megszeretni:-), bár úgyis értitek de olyan csúnyán nézett ki.
maryriddle 2016 jún. 17. - 19:36:07
(548/760)
Belenéztem én is a KS évadzáró végébe. Ó, szegény antipatikus-arisztokratikusom :-( De sebaj, majd biztos kap valami nyálas szépfiú szerepet.
Viszont Emirt nem hiszem hogy kinyírták ha csak a színész nem lépett le, mert ahogy látom elég nagy rajongói tábora van a nézettség meg a legfontosabb. Viszont így nem tudja majd zsarolni a lányt, tehát behozzák a miattad halt meg a testvérem effektust, ilyen még úgy se volt Hilalnál. Egyébként miért Burak hibája? A színésznõ õrjöngése viszont nagyon jó volt.

Burak Denizes és Hazaros sorikba még nem néztem bele, most nagyon visszakattantam a Karadayira. 66-67-68 bölümök nagyon csokgüzelllek voltak, brühü. Ó és Orhan kezében végre megjelent a rózsafüzér is, már vártam! :-) Amikor csókolgatták a rabok a kezét a böriben azóta nem tudom nem azt hinni hogy ezt az egészet nem poénnak szánják a forgiírók :-)) A Gümüsbõl Orhan közben azért fogadta kegyeibe Orhant mert megölte a legkedvesebb emberét mert az lehugyozta? Ez is okkkééé:-) És az mi hogy Orhan néhány hét múlva szabadul? Gyilkossági kísérletért + szökésért kapott vagy negyed évet? Az szép.
maryriddle 2016 jún. 17. - 19:14:06
(547/760)
Sziasztok!

Akkor egy kis Éjszaka királynõje.
Nekem ez ilyen 5/3,5-ös sorozat volt. Sok szempontból nagyon tetszett, sok szempontból viszont nagyon nem, és a végére több maradt az utóbbiból sajnos.
A sorozat legnagyobb hibája számomra pont a fõvonal és a fõszereplõkben keresendõ.
Elõször is Osman papa bosszúja nem kicsit volt szappanoperák naivitásával megírva. Honnan tudta hogy Aziz, aki 2 évtizede a halott feleségét siratja, majd beleszeret Selinbe? Ránézett arra a remek hajzuhatagra és elképzelhetetlennek tartotta hogy férfiember ne vágódjon hasra tõle?
Másrészt hogyan vette rá erre a tisztességes lányát? Mármint oké hogy a török fõhõsnõk zöménél alapkövetelmény a 80 alatti IQ, de Selin hogy tervezte ezt az egészet Azizzal? Lehet hogy túl sok Kuzey Güneyt és Kara Sevdát nézett és elhitte hogy majd nem kell lefeküdnie a férjével? Vagy azt is bevállalta volna a papáért? Na itt legalább el lett hálva, az nagyon tetszett hogy álszentségbõl alig-alig volt ebben a sorozatban.

Voltak problémáim a szerelmi szállal is. Lehet ez most szõrszálhasogatásnak hat, de én szeretem tudni, hogy két szerelmes miért szeretett egymásba, itt ezt nem igazán tudtam meg. Gyakorlatilag a rendes kapcsolatuk elõtt nem is ismerték igazán egymást, mert nem volt idejük, módjuk rá, egyszerûen csak érezték hogy õk egymáshoz tartoznak. Hát lehet hogy van ilyen szerelem, de engem nem tud megérinteni, sorry not sorry.

Kartalt nem tudtam nem megszeretni. Mint mondtam a picsogását megértem, minden oka meg volt rá, nem csak Selin miatt, hanem egyébként sem volt semmi oka a boldogságra. A problémám hogy miért kellett végignéznem ezt a picsogást? Ez olyan mintha lenne egy halálos betegrõl szóló film aki végigsírja az egészet. Õt is megérteném, de attól még nem szívesen nézném. Valahogy így voltam Kartallal is. Nem sok szerethetõséget láttam benne sajnos, Murat játékát és férfiúi báját leszámítva. Vagy közömbösen, lenézõen fintorgott a környezetére, vagy Selin után picsogott, vagy elfojt a lávtól, és mivel rühelltem az életeszerelmét, ez utóbbitól se tudtam olvadozni.

Selin Cemre után a valaha létezett legidegesítõbb fõhõsnõ volt számomra. Az elején amikor egy Kartalon bosszútálló ellenszenves femme fatale-nek gondoltam, még elment volna más színésznõvel, de amikor kiderült hogy az egész Osman papa terve onnantól kezdve csak egy buta apucikislányává degradálódott a szememben. De nem is ez a baj, hanem hogy ezt a semmi dögunalom nõt akarták elõadni mint minden férfi álmát? Nekem inkább rémálomszerû volt bocsika.
Meryem szultána felmondta a szövegét, többet nem nagyon csinált. Én ennyire pocsék alakítást fõhõsnõtõl még nem láttam. Az egy dolog, hogy színésznek gyenge, de ami még rosszabb hogy még csak nem is próbálta leplezni ezt, se azt hogy mennyire unja a szerepét. Az az unott pofa amivel végigvitte az egészet még hiteltelenebbé tette a "magasztosságot" amit elakartak hitetni.

Az émelyítõ befejezésrõl mindent elmondtatok elõttem. Nálam ami végképp kicsapta a biztosítékot nem is nyáltenger, hanem amikor Kartal és Selin beállítanak Burcu születésnapjára. Né??? Egyrészt képes volt õrült Esra elõtt megjelenni a menyasszonyruhás feleségével amikor Esra mellett még az esküvõi fotón se volt képes mosolyra görbíteni a száját? Másrészt Kartal nem évekig azon picsogott hogy mennyire nem bírja ezt a családot?

És ennyi elégedetlenség után, a pozitívumok.

Amivel mindenképp kiemelkedik ez a sori a többség közül azok a remek mellékszereplõk, egyes jelenetek és amit a legjobban szerettem azok a magasztos, költõi képekkel teletûzdelt párbeszédek, ebben fõleg Aziz papa vitte a prímet. Bírtam ezt az ambivalens családját - önzõ - módon szeretõ, költõi lelkû, sorozatgyilkos gengszter karaktert. Az öngyilokkal pedig egy fokkal magasztosabb szintre lépett, a maga módján mint olyan ember akinek még sem a hatalom és a pénz csak a mindene. Egyébként nagyon tetszett a közte és Kartal között lévõ apa-fiú kémia, a közös nagy jeleneteik nagyon erõsek voltak.

Ha már a papák, Osmanon vagy inkább az õt játszó színészen besírtam. Észrevettétek hogy a felsõ testéhez képest milyen vékony a lába?:-))) Azt az ártatlan bárány pofát amit elõadott a családnak:-))) Már-már Turguti szinteket ütött. (Egyébként vicces hogy a fiatalkori Osman szerepére a három pasi közül a legjóképûbb színészt választották:-))

Hümát sajna nem nagyon bírtam, de maga a karakter (az utolsó részes elcukisodását leszámítva) szerintem nagyon jó volt, már-már regény fõhõsnõi, mint az elnyomó hatalommal (Aziz) és török konvenciókkal - majdnem - szembeszálló, önálló életre kelõ nõkarakter. Amolyan török Anna Karerina féleség lehetett volna, de azzal hogy visszament a férjéhez megfosztották tõle, hogy egy szinttel feljebb lépjen. Ezt kicsit sajnálom, pedig Hakant kedveltem míg Oktayt ki nem bírtam állni.

És végül jöjjön az imádnivaló testvérpárom.
Burak Deniz és a fura feje volt az egyik szempont ami rávitt erre a sorozatra, és tényleg Mert lett az egyik ok ami miatt nem bántam meg. Az õ karakterfejlõdését fogjuk rá, hogy még viszonylag jól megcsinálták ahhoz képest hogy kevés idõ volt rá, de itt legalább volt egy folyamat, Esrával ellentétben. De persze mint sötét oldalas azért a drogos, kicsinyes, apja szeretetéért picsogó, Selint gyûlölõ Mertet, bevallom százszor jobban bírtam mint a kiegyensúlyozott és hõsszerelmes Mertet. Egy kis rosszat meghagytam volna benne :-( Burak Denizt azért felvettem a követendõ színészek listájára.

Esrát egyszerûen imádtam. Szerintem az eddigi kedvenc török nõkarakterem. Ennyire egyszerre bájosan szánalmas, cuki, naiv, és közben pszichós hajlamokkal megvert karakterrel még nem találkoztam. Kész felüdülés volt Selin/Meryem mellett, juj de nagyon lenyomta szerencsétlent a közös jelenteikben. Bocsi de még a gyújtogatós jeleneten is röhögnöm kellett. "A legjobb ha nem látjátok egymást, és én se látlak titeket együtt, tehát a legjobb, ha megöllek":-))))))
A másik kedvenc jelenetem, amikor Aziz átadja a cég felét Osmannak, megy a családi perpatvar, õ meg megkérdezi hogy hát nekik ez miért akkora baj?:-))) Neki mindenképp boldog befejezést kívántam, de nem így, ez így hülyeség. Legalább a partyn "véletlen" összetortázta volna Selin esküvõi ruháját, vagy akármi :-(
A színésznõ szerintem zseniális volt, õ a szememben tényleg egy igazi színésznõ (mert nem tartok mindenkit színésznek, aki filmekben szerepel). Szeretem látni egy színészen, hogy élvezi csinálni azt amit csinál, ilyen szempontból is totális ellentéte volt az unottképû Szultánnknak. Én nem éreztem túljátszottnak se, mert egyrészt bolond másrészt török, és egy õrült török nõt én pont ilyen harsánynak képzelek:-). Drámai alakításának csúcspontja az Aziz papa halála utáni örjöngése volt. Nagyon várom hogy összeeresszék Turguttal a Karadayiban :-))

Hú ez még se lett olyan "kis", befogom most már. Köszönöm a figyelmet:-)
maryriddle 2016 jún. 15. - 20:34:37
(546/760)
Nekem még egy részem van a királynõbõl aztán ha feldolgoztam jövök egy kis kritikával:-)

Ja a Filintára elfelejtettem a múltkor válaszolni hogy igen, tényleg benne van Kaan koala úr én a 4. bölümben láttam, és a szakálla alapján szerintem itt is negatív karakter. Amúgy fogalmam sincs hogy milyen sorozat, csak pár dörmögõ husky puppy jelenetet láttam, ask itt is van, de a hangulata jobban megfogott mint a Dirilisnek ami nekem is túl szõrõs és komor bár nem láttam belõle sokat.

Burak Denizes gagyi sori ma kezdõdik, szerintem én is belenézek.
Timea Hakmen 2016 jún. 15. - 15:45:13
(545/760)
Utánanyomoztam, és azt az információt kaptam, hogy a 18. bölüm lesz a finálé, mashallah. Egyébként az utolsó két részt még nekem se állt módomban megnézni, de láttam, hogy Efe szépfiúból elõ fog törni a Kuzey, és leteríti a férjemet, ez ugye nem maradhatott el. A fragmani alapján a 17. rész már ZS-kateógriás eksönmûvi, és hogy 2016-ban még képesek eljátszani a "ki lõtt le kit?" hosszasan egymás szemébe nézõ, szánalmas klasszikust, az szépen reprezentálja, hogy miért bukott meg ez a sorozat... De mazochista vagyok, és elhatároztam, hogy nyáron csakazértis végig fogom pörgetni és szenvedni a szerelmi szálat, már csak a testvér exe tematikáért is.

Óh, Burak kosztümös sorozatban? Hát azt meg kell néznem, remélem, valami merev karaktert kap, az biztos menne neki. Egyébként én Öyküs jeleneteket én néztem a Kösemben, reménykedve, hogy egy negatív karakter jobban állna neki, de nagyon halvérû, a kis cincogós hangjával nekem nem tûnt egy hárpia karakternek, nagyon unhatta a szerepét.
9/10
hanga45 2016 jún. 13. - 18:31:46 9/10
(544/760)
Szervusztok, Ti régi játszótársak! :)

Azt nem kérdezem, hogy hol vagytok, mert Ti itt vagytok, csak én nem, mert nagyon-nagyon el vagyok havazva mostanság. Sajna voltak olyan napok, hogy még olvasgatni sem értem rá Titeket. :(
Mary, az a kormos orr nekem is bejövõs, és Jasszus, ugyanazt vallom, amit Te. Ha nincs ez a sorozat, szerintem sosem figyelek fel erre a kis csalogányra (vagyis sasmadárra), alias Murat Yildirimre. Úgyhogy nagy ívben nem is érdekel már Hürrem szultána felejtõs alakítása. :)
Önkéntes munkaszolgálatom idején jelentõsen lecsökkent azon sorozatok száma, amit figyelemmel tudok kísérni. Azt gondolom mondanom sem kell, hogy Kurt Seyit Eminof hadnagy ténykedését üveges és párás szemmel követem minden este a Duna TV-n. Anno ezen a sorozaton kezdõdött a szerelem... :))
Karadayi csak nagyon ritkán került terítékre nálam. Egészen pontosan egyszer sem. :) Az egyik FB oldalon nagyon részletesen le vannak írva (angolul) a bölüm tartalmak, párbeszédekkel, egyebekkel, így nekem ez tökéletesen meg is felel, ha esetleg hiányérzetem támadna. De mostanság nincs. Nekem ez a Mahir Kara annyira tökéletes, hogy ezáltal baromira unalmas is. Kuzeyemnek legalább voltak hibái, nemhiába imádtam annyira azt a karaktert. Pont a hibáival együtt volt számomra sokkal emberközelibb, mint a tökéletes jellembajnok Mahir Kara. Úgyhogy nálam a KG erõs KO-val gyõzedelmeskedik a Karadayi ellen.
KS: ezt sem nézem momentán. Talán ha majd több idõm lesz, újra bekapcsolódok, de ez a sorozat sem kelt bennem hiányérzetet amiatt, mert a jóval kevesebb szabadidõmben nem tudom követni.

Amit viszont nézek, az a Dirilis. Egyre jobban tetszik. Külön felüdülés számomra, hogy nem a szerelem a fõ csapásvonala. Picit besokalltam már ettõl a "szeretjük egymást, de a tesóm/tesód/apám/anyád miatt nem lehetünk egymáséi, és ezen könnyes szemmel tipródunk évadokon keresztül" témákon. Itt is van persze seni seviyorum, de nem ezen van az elsõdleges hangsúly, van egyéb vonal is. A fõszereplõ srácot (illene már megtanulnom a nevét) egyre jobban bírom. De ami még nagyon-nagyon fontos: végre teljesült az álmom, és HD minõségben készül a feliratos változat, továbbá minõségi, érthetõ, és helyesírási hiba mentes a magyar fordítás. Látszik, hogy nem a google fordító alapján készül. Úgyhogy mind témában, mind látványban, mind érthetõségben messze magasan viszi a pálmát az általam eddig látott ÖSSZES lefordított és feliratozott török sorozat és film közül (beleértve a saját munkáimat is!). Szóval ezt nézem és biztos, hogy a késõbbiekben is nézni fogom. Ajánlom Nektek is jó szívvel, nem fogtok csalódni. :)
Itt a vége, el is futok véle, mert nem haladok semennyire a mai teendõimmel.

Ja, igen: Mankos, basszus, hogy te milyen klassz helyeken csavarogtál!!!! Nem kicsit irigykedem ám... :)

Mindenkinek ölelés és puszi, írjatok sokat és vicceseket, nagyon bírom a T. Ház humorát! :))
Jasszus 2016 jún. 13. - 13:49:50
(543/760)
Úgy vettem ki,hogy férjhez ment (?) valami bajszos-szakállas bácsihoz,aki elég befolyásosnak tûnt - láttam tõlük egy jelenetet -talán a házasságkötést - felért egy cemre-kuzey "sevgili sahneleri" szenvedélyküszöbével :))
Jasszus 2016 jún. 13. - 13:41:05
(542/760)

Ohh igen ez az orr *-* Számomra ez a sorozat legnagyobb érdeme,hogy felfedeztem magamnak ezt a jóembert, biztos nézni fogok tõle valamit a jövõben.
Selin szultánával egy kicsit belassultam, jelenleg a 6. bölümön rágtam át magam - ugyanis elkövettem megint azt a remek szokásomat,hogy belenéztem a végébe...bár ne tettem volna!(plusz az eb is elveszi az idõmet,komolyan egyes focisták klasszisokkal jobban színészkednek,mint M.Üzerli nagyasszony) no de a final bölüm olyan borzalmasan hatott rám,hogy jóformán elvette a kedvemet a sorozattól :) de! nem adom fel, mert a színészek és a történet ér annyit,hogy végignézzem....de akkor sem értem..miért kellett ezt tenni?! :'))
A spoilerek pedig nyugodtan jöhetnek, majd én is jövök egy kis véleménnyel ;)

Dirilis E.-ba amilyen lelkesedéssel vágtam bele,olyan szinten rémített el,hogy 4 évadosra tervezik,de még csak a 2. évadnál járnak (micsoda nagyképûség :D ) Az hogy Erdogan elnök úr ellátogatott gratulálni a stábnak,színészeknek - mínusz egy pont :))

Hazar Engin soiba tuti,hogy belelesek aztán elválik,hogy követem e vagy mehet a lecsóba. Úgyis új sorozatok terén uborka szezon van, már ami az értelmesebb fajtákat illeti :)
maryriddle 2016 jún. 12. - 15:31:30
(541/760)
Egyébként a Hazar - Engin öztürk sori érdekel valakit? A nevek jók de sajna elég szappannak tûnik.
maryriddle 2016 jún. 12. - 14:44:58
(540/760)
Sziasztok!

Embernek még nem állt ilyen jól a kormos orr:-) Jasszus, te hol tartasz? Én nem sokára leszámolok a Szultánával csak azért kérdem mert nem akarok spoilerezni.

Adri a Hayat devam ediyorba én se merültem bele nagyon, csak az elsõ bölümbe nézegettem bele meg olvastam angol ismertetõt, ott errõl a lányról írtak de akkor nem ez az alapsztori. Azért adták hozzá az öreghez mert volt egy szerelme a lánynak aki házasság elõtt megbirizgálta. Tehát "rossz lány". ÉS hát ugye ilyen tisztátlan nõszemélyt már ki venne feleségül, így jön a képbe a 70 éves gazdag bácsika. Ezen az oldalon fent van az elsõ rész angolul http://www.atvdistribution.com/series/life-goes-on meg több sorozatnak is fent van az elsõ része felirattal (a Yeter is). Gondolom ezek csak ilyen bemutatók a vásárló országoknak.

Kurt Seyitet most még én se nézem, mert én is azok közé a szegény asszonyok közé tartozom akik nem tv-zhetnek nyári futballesemények idején:-) (azért én is lesem:-) Nem, meg tudnám oldani de még nem állok készen egy Hilal mûre, meg én is felirattal akarom majd egyszer.
A Kösemnek én az elejébe néztem bele, de a hangulata valahogy engem is megfogott, én is vacillálok hogy melyikkel veszítsem el a török kosztümös sori szüzességem, Dirilis, Filinta vagy Kösem? Utóbbiban mindenképp jó pont Öykü elvéreztetése:-) Nem:-) Ha negatív karakter akkor jó, biztos jól hozza:-)

Kivo köpek nagyon cuki. Nem ilyen Feride Boncukja is?
Jasszus 2016 jún. 10. - 19:51:54
(539/760)
Szerintem ez egy elég tétel nekünk, mindazért amit a KG-ben elszenvedtünk cemre miatt :D Haahaa
Mért van az,hogy szegény lányt (nagysikerû és legendás Cemre szerepen kívül) minden sorozatában kegyetlenül kíméletlenül elvéreztetik? (szerintem nem csak mi nem bírtuk cemrét) :))

Ohh az a platánsor veszélyesen emlékeztet MS és Turgut "közös helyére" ahol a nagy üzletek kötettek :O Remélem "cemre" NEM fog 30 bölüm múltán feltámadni :))
Jasszus 2016 jún. 10. - 18:00:28
(538/760)
Bár Turgut nélkül mély hiányérzettel,de alig várom,hogy a Karadayiban eljussak a 3. évadig. Annyira kíváncsi vagyok,hogy mitõl és miért rosszabb,mint az elsõ két évad, ill. miképp változnak a karakterek - nyilván 115 bölöm alatt erõsen megkophat a cselekmény,de pl. ott van a kurtlar vadisi pusu c. szinkronizált!!! akció-sori ami dacára,hogy a 300. bölümöt tapossa, töretlen a népszerûsége - pedig ez sem tûnik egy lányregénynek.

Szerelemben háborúban (de hülye cím) kapcsán pont arra gondoltam, hogy belevágok egy mûfaj minden gyönyörét tartogató kosztümös sorozatba.A kérdés,hogy Berent,mint szultána vagy Kivot,mint katonatiszt(?) "szenvedjem" végig.:)
Jut eszembe belekukkantottam a Kösem szezonzáró részébe (én már csak így fordítva mûködök :) és egyszer csak azon kaptam magam,hogy egész jól leköt :)) és hûûûû meg hóóóó csak pislogtam... micsoda leszámolások, jóformán a szereplõ gárda felét lemészárolták..de lehet csak a sezon finali varázsa ragadott magával és különben kösem is csak Szulejmán nõi reinkarnációja.
Timea Hakmen 2016 jún. 10. - 11:26:23
(537/760)
Itt vagyok, itt vagyok. Vicces, mert én arról fantáziáltam nemrég, mennyivel izgibb lenne a dolog, ha ez a Bora bey a nõci helyett Efe szépfiúért lenne úgy oda, vallah. :D Egy ilyen cuki divattervezõ eleve gyanús ;) de ahhoz túl szépen meresztgeti a szemét az asszonyra. Egyébként szerintem semmi gond a férfiasságával, nekem kellõképp férfias, csak mivel mint mindééééég, már megint rossz asszonyba feccöli a cukiságát, akkor már jobb, ha kicsit gonosz, mert úgy nem kell annyira sajnálom a végén. :( Ha fõhõs lenne tudván, hogy õ a tuti befutó, biztos jobban tudnék olvadozni tõle. - Na, tudjátok mikor lesz divattervezõ a fõhõs török sorozatban. :D - (De nekem azért õ szánalmas gonoszként a legcukibb.)
Ja, megy még, nem tudom meddig erõlködnek. Csak látens szappanopera-rajongó színész uramra haragszom, hogy már megint milyen sorozatba rángatott bele...
Mary, megvan a gasztronómiai név: Porcukor úr!

A Kurt Seyitet nézni fogom, de még nem most, és nem szinkronnal. Kíváncsi vagyok, hogy Kivanc meg tud-e hódítani egy normálisabb szerepben. Bár már ajánlottak figyelmembe egy Petro nevezetû gonosz legényt, hogy az nekem biztos tetszeni fog. A színész, Birkan Sokullu, be is jön a birka hajával (kösz, Mary, a birka a kedvenc állatom), szóval félek.
Egyébként szerintem a foci eb miatt elég rossz idõpontot választottak, lehet, hogy sok szegény asszonyoknak nem fogja engedni az uruk, hogy nézzék. De annak örülök, ha a Duna tv felfedezte magának a törököket, õk legalább nem a szappangyár termékeiben utaznának - gondolom én.

Mi van?? 30 rész Turgut cancazim nélkül????? Mindjárt elsírom magam. :'(

Mellesleg, beleszerettem Kivanc új köpekjébe. :3
Jasszus 2016 jún. 09. - 19:40:16
(536/760)
Turgut nekem is annyira,de annyira hiányzik :'( mint vasárnapi ebédbõl a fûszer.
Egyébként azon kicsit megrökönyödtem,mikor a nagy MS Necdetet jelölte ki Turgut helyére...Akárhogy is nézem Turgut mégis csak ügyész,tanult,befolyásos ember,viszonylag hosszan elért a keze,különféle balhékat tudott elsimítani ill. kellemetlenné váló alakokat eltüntetni - emellett megtudta tartani a "feddhetetlen ügyész" képet. De Necdet?! Eddig mindenki aki a bizalmába fogadta azt, ott és akkor köpte szembe ahol az érdekeinek a leginkább megfelelõbb volt. Nem hinném,hogy egy MS forma leállna egy ilyen kisstílû alakkal.
Turgut "meghalasztása" szerintem hiba volt....úgy megnéztem volna ahogy Mahir megszökteti,majd karöltve, egymásnak vállvetve együtt küzdenek MS lebuktatásáért :)) perverz-üzemmód ON: nyilván a készítõk nem akartak meleg szálat belevinni a történetbe,de önkéntelenül is néha de!csak nagyon haloványan de meg kellett kérdõjeleznem Turgut szexuális irányultságát egy-egy Mahir-Turgut vagy Necdet-Turgut jelenetben - de ez csak az én összeesküvés elméletem :))
maryriddle 2016 jún. 09. - 14:14:45
(535/760)
Áááá, ilyen sokáig nem lesz Turgut?:-( Ezt nem is tudtam. Még az az egy rész is sok volt nélküle az autóbalesetes halála után de hogy 30!!! Még jó hogy tartalékoltam a Yetert de Yekta nem szórakoztató:-(( Hát most nagyon elszomorodtam. Necdet hogy is pótolhatná, régen még lehetett rajta röhögcsélni de ma már csak egy unalmas Kígyó Berdan féle gengszter.

Arról van valakinek infója hogy ekkor már tudták hogy lesz 3. évad vagy itt még a 2. évadig terveztek? Mert akkor úgy lenne logikus hogy azért nyiffantották ki. A rajongók mit szóltak? Tán hiányolták azért írták vissza?
maryriddle 2016 jún. 07. - 11:09:56
(534/760)
Örülök hogy te is így gondolod, akkor nem vagyok annyira érzéketlen. Bár abban is lehet igazság amit Erika mond hogy Meryem félresikerült magasztossága is degradálja ezt a szerelmet. De mondjuk ha Bergüzar lenne Selin, nekem akkor is sok lenne kicsit a picsogás, mint valami hülye szentimentális regényben. Az Esrával kötött házassága szerintem egyszerûen egy hülyeség a forgatókönyvben. Egyébként miért tisztelte annyira Azizt? Nem igaz, hogy már elõtte is együtt dolgoztak éveket és csak Selin után jött rá hogy a mostohapapi egy bûnözõ és sorozatgyilkos? Esra meg mivel tudta fenyegetni (mert Kartal azt mondta, hogy zsarolta)? Öngyilkossággal? Amikor többször el akarja hagyni Selinért, olyankor meg nem érdeklik Esra szuicid hajlamai? Ez már egy ilyen álszent török elem, hogy mindenképp Kartal legyen a házasságának áldozata és ne lehessen elítélni a félrelépésért.

Egyébként jó jelenet volt amikor mondja Osman papa (akitõl egyébként hidegrázásom van) a telefonban Selinnek hogy Kartal mekkora gyáva féreg mert nem halt meg érte. Megvilágosodtam hogy törököknél akkor ez ilyen alap hogy meg kell halni a nõért, a többi nem férfi.

Komolyan Orhant mióta Nazit papásan hordja a kabátját (már csak egy rózsafûzér kéne a kezébe) és nagyfõnökként járkál a böriben én egész bírom:-)
maryriddle 2016 jún. 07. - 10:47:33
(533/760)
Áhh, egy újabb dörmögõ! Még jobban dörmög mint Õzike, az ördögnek lehet ilyen a hangja. Az életben kicsit piperkõcnek tûnik, (a szakáll csak álca) de ebben a szerepben tényleg nagyon férfias, elegáns és ha kell vademberes is tud lenni. De a színészete sajnos engem se vett le a lábamról így ennyibõl amennyit láttam. Igen a statikus jó szó rá:-) Viszont a sori nekem is szimpi. Van pár rész fent angolul youtube-on egyébként. És oh, Kaan koala színész úr is szerepel benne (szörnyû pofaszakállal). Meg Riza, szintén lógos fülbevalóval. Amúgy Jasszus, szerintem ebben Onur Tuna a fõhõs, mert a promóképeken is õ van elõl. Látjátok neki elég volt egy sorozat és máris fõszerepet kapott a kék szemeivel.
Kis Günesiben akkor a Mete az antipatikus arisztokratikus, áhhá, igen úgy van egyfajta sötétoldalas vonzereje.
Üdv újra itthon Mankos. Ó, nem is tudtuk hogy nyugat felé vetted az irányt.
Timea Hakmen 2016 jún. 06. - 21:08:10
(532/760)
Merhaba!

Ja, igen, én is erre gondoltam, Jasszus. Igazán nem is a sorozatok minõségével lenne gondom, (a modellszínészek - tisztelet a kivételnek - vagy inkább celebszínészek, vagy cölöpszínészek elõretörésével már annál inkább) az elég változatos, hanem a forgatókönyvírókat sajnálom, mert annyira a rajongók kezében vannak. Az hogy egyes sorozatokat 5-6 bölümök után cancellolnak (és ez nem mindig függ össze a sorozat minõségével), vagy hogy a tervezetnél 10 résszel hamarább be kell hozni egy sztár színészt csak a nézettség miatt, az eléggé jól szemlélteti, hogy mirõl van itt már szó elsõsorban. Kevesen tudják azt produkálni, amit a Karadayiban, hogy egyszerre tudjon populáris, és mélyenszántó is lenni.
És hát persze hogy nézem! Kicsit lassan haladok mostanában technikai problémák és idõhiány miatt, pedig legszívesebben bezárkóznék és egésznap Karadayiznék. :)) Én az 56. résznél tartok, most nyírta ki magát Suat a tárgyaláson. Egyébként Turgut kórházi jelenetein halálra röhögtem magam, az az ápolónéni se volt semmi. :D Nilayról meg annyit, én se bírom a némbert, se a színésznõt, viszont Nazif papa 21. századi nyugati gondolkodást is jóval meghaladó szabadelvûsége számomra is az egyik legszebb dolog, amit valaha török családfõtõl láttam sorozatban. Nazif papa forever! <3

Mary, ne szerénykedj, a te Onurod elsõ-, az enyém csak ilyen másodkategóriás emberke, nem is fair összehasonlítani ilyen modell legényekkel :')) Viszont belenéztem a Filintába, és ami színészetüket illeti, szerintem az meg pont a fordítottja,. Az én színészideálomhoz képest kicsit, hogymondjam, "statikusan" játszik a színész úr, de szépen sír, (nem olyan röhejesen, mint Õzike), és tud bõrköntösben vasat kovácsolni (amit az én jóemberem valószínûleg soha nem fog, brühü): https://www.youtube.com/watch?v=IlKPBKY2sjU És milyen jól áll neki az izzadtság!
Ritkán mondok ilyet (vagy soha), de ez a férfi annyira tökéletesen jóképû, és annyira férfias (a kettõ ugye nem mindig jár együtt), és még karizmatikus is, a husky szemekrõl nem is beszélve, hogy azt kell mondjam, tud vele kompenzálni. Érdemes nézegetni. Talán egyszer fogom is, mert a sorozat is egész szimpatikus. Szóval sok boldogságot Mary!:)

A Kis Günesit meg átpakolták 23:00-ra, ergo az utolsókat rúgja szegény. A klipjét láttátok már? A zenéje nem rossz. És rájöttem, hogy az Efe hülyegyerek nem is tetszik (egyébként is, a klipbõl kiderül, csak majmolja a tesó haját, elõtte kifejezetten ír spániel frizurája volt) viszont a bad boy, felesége testvérét felcsináló, arrogánsfej Metében tényleg van valami... Õ sokkal méltóbb ellenfele lenne Cagdasnak. https://www.youtube.com/watch?v=0joYrDGObBM
Jasszus 2016 jún. 05. - 20:29:08 Előzmény maryriddle
(531/760)
Sziasztok!:)

Éjszaka királynõje - hát igen sajnos,Kartallal nem tudok együtt érezni vagy stílusosan vele "picsogni" :) Egyszerûen nem tud megindítani,hogy egy egy éjszakás numera határozza meg a hátralevõ életét,gondolatait illetve ahogy állandóan elrontottnak vélt élete felett kesereg. Miért vette feleségül Esrát? Annyi kiderül,hogy Aziz iránt érzett tiszteletbõl és hálából..de komolyan ez hála?? Egy apa hogy mehet bele,hogy ilyen "áron" legyen férje a saját lányának?
De Muratot még nagyon megnézném valami jó kis soriban ;)

Karadayi - Én is nézem! és nagyon szeretem :)) Én a 67. résznél tartok és Turgut nagyon hiányzik :'( (szerencsére Jockey a Dallasból hozzá képest kutyafüle ;) Végig gondolva az összes türk dizit amit eddig láttam,kapásból Mahir-Feride párost mondanám a legerõsebb és a legszebben "felépített" szerelmi szálnak. (Kenan és Berg is nagyon magasra rakták azt a bizonyos képzeletbeli lécet,kíváncsi vagyok megugorják-e majd )
Hát igen Orhan...mit tettek ezzel a karakterrel? Annyi jó dolgot ki lehetett volna hozni belõle, akár egy fordított kuzey güney szálat is :) Komolyan az elején még bírtam is ahogy Bülent sógorral féltékenykedtek Mahirra a kerület bikájára :))

.
Onur Tuna - ó igen-igen a Filintában láttam felületesen!! de ezek a kék szemek biztos elõbb - utóbb elhozzák a várt fõszerepet is ;)
maryriddle 2016 jún. 04. - 19:47:20
(530/760)
Ezen a sorin kívül még Filintában fõszerepel az úr, illetve valami Bi Küçük Eylül Meselesi mozifilmben. Csak 2011 óta van pályán. Egyébként Filinitás képeken én is láttam, csak a sok szõr eltakarta az arcát és nem figyeltem fel rá annyira :-)
maryriddle 2016 jún. 04. - 19:42:02
(529/760)
Na megjöttem.

Jasszus igazából kb. én is erre gondoltam elkorcsosulás alatt, lehet kicsit erõs a szóhasználat. Én se látom annyira reménytelennek a helyzetet azért, csak szûrni kell. Adri a Kara Sevdás kirohanásokat meg nyugodtan intézd itt a barlangban, imádom olvasni és ha nem is nézem a sorit teljesen át tudom érezni amit érezhetsz, kicsit sajnálom is hogy nem nézem a Kara Sevdát így nem tudjuk együtt szívni Hilal vérét :-) Bocsi de nekem ez a nõ a szimboluma annak amit nem szeretek a török sorigyárban, talán ezért is lett egyfajta virtuális bokszzsákunk itt szegény nõ. Egyébként Timeának is igaza van, õ egy márkanév inkább, Ayyapim rendel, Hilal végez.

Éjszaka királynõjével én is belassultam kicsit, súlyos bölcsességfog fájdalmak gyötörnek amire Meryem látványa csak még jobban ráerõsítene. Jasszus akkor te is kicsit kiábrándultál Kartalból? Ugyanerre gondoltam, csak nem akartam annyira anti-romantikus lenni. De nekem is fura így ez a szerelem. Az elsõ pillantásra való fellángolásban/vonzalomban hiszek, ami egy jó alapja lehet egy késõbb kibontakozó szerelemnek, de a szerelemben nem igazán. Az én szerelem elméletemben az egymást szeretõ embereknek igazán ismerniük kell egymást, jó és rossz tulajdonságait, és egymás kiismert személyiségét szeretni mindenestõl, amihez bizony nem elég egy nap. Így az ilyen Kartal-Selin kapcsolatok az én szememben inkább szenvedély mint szerelem. Persze a sorozatban szerelem, így kénytelen vagyok bevenni. Ezért is tetszett amúgy a Karadayiban hogy nem estek egymásnak az elsõ rész után, hanem fokozatosan szerettek egymásba.

És ha már Karadayi. Egyébként nézi még valaki rajtam kívül?:-) Én nem is, tudom mikor láttam utoljára a 64. résznél leragadtam, de tegnap azt éreztem hogy Karadayit kell néznem, és Karadayit néztem, és ahhh olyan jó volt, úgy hiányzott, még Orhan is a menõ kabátjával. Szegény Turgut meg már megint meghalt:-(

Köszi Timea a sorozat ajánlót. Képekrõl ismerem a sorozatot, és kislánytól én is akarok nézni valamit, kíváncsi vagyok milyen színésznõ lett belõle, a Végsõben õ volt a kedvencem. (bár még most is csak 14), ez is felkerült a végtelen várólistámra.

Onur Tuna. Hát Timea, ha hiszed ha nem ahogy nézegettem, az egyik képen pont õ jutott eszembe róla, illetve több kedvelt ember is a barlangból.
Itt Adri vérkoalája: http://www.blacklistt.com/images/large/onurtuna_03.jpg
Itt mankos hegedûse: http://www.dizinot.com/wp-content/uploads/2016/01/Onur-Tuna.jpeg
Itt meg Baris abban a korszakában ahol még Cemre lábait nézegette a kocsiban http://www.boyuyasikilosunenedir.com/wp-content/uploads/2015/07/onur-tuna-kimdir2.jpg Karakterre amúgy tényleg hasonlóak de igen, bocsika az én férjjelöltem kicsit szebb, viszont azt nem tudom hogy vonzóbb-e elõbb látnom kell több dimenzióban, Pudingunk huncut kutyaszemei viszont nekem jobban tetszik mint az ilyen éles, hideg kék tekintet.
Timea Hakmen 2016 jún. 04. - 17:55:04
(528/760)
Blöeeeeeee, Szulejmán bátyánk mit mûvel, ez nagyon durva, de engem is érdekel. Van még egy ilyen sorozat, abban is Végsõ akaratos kislány játszik (amennyiben kis Naz-ra gondoltál): Kücük Gelin. Ott 10-11 éves lányt adnak férjhez, de legalább a võlegény is fiatal. Azt nem tudom, hogy az urától, de gyereket is fog szülni. A Hayat devam ediyor igényesebb sorozat, a Samanyolu TV úgy tudom, nagyon az alja, nem témákban, de költségvetésben nagyon látszik hogy csórók, õk csinálják ezeket a hangfölémondásos sorozatokat (mint imádott Dogruluk eksenim :D). A kislány színészi alakítása miatt érdekelne inkább, szerintem még nagy karrier vár rá.

Hát ez jó, mert nemrég olvastam angol Kis Günesi fórumon, hogy valaki ezzel az Onur Tunával összetévesztette Cagdas beyefendit. Mondom, milyen megtisztelõ hogy ilyen szép férfivel keverik az én nem annyira szép -de nekem mindenkinél szebb- uramat. És bevallom, hogy bennem is keltett házasságtörõ érzelmeket (ami keveseknek sikerül!). Viszont lógos fülbevalót is hord, ccc.... Nemrég kérdezte valaki gyakorikérdéseken, hogy a török férfiak miért hordanak mostanában lógos fülest, akkor nevettem, de tényleg létezik ez a jelenség. :O
Jasszus 2016 jún. 04. - 17:40:51
(527/760)
Hahaa :))))

Tisztára,mintha a Bee gees-bõl Barry Gibb török mása lenne :)))
Jasszus 2016 jún. 04. - 17:36:01
(526/760)

Maga a sorozatgyártást nem tartom elkorcsosultnak,mert szerintem elsõsorban a nézõközönség alakítja a színvonalat,határozza meg a trendeket és ennek az igénynek próbálnak megfelelni,igaz üzleti célból. Ezért tartom olyan értékesnek azokat a sorikat amik nemet mondanak a puszta haszonszerzésnek és az olcsó szórakoztatásnak, és inkább történet mondanivalójának a súlyát mérik és nem azt,hogy mennyi külföldi országnak tudják a sztorit értékesíteni.

Csak mivel az ilyen komoly témájú sztorik nem túl felkapottak – mivel a legtöbben szórakozni,kikapcsolódni akarnak és nem feltétlenül gondolkodni (persze ezzel sincs baj,ilyen is kell,csak az a bizonyos mérleg már nagyon kibillent az egyensúlyából – nagyon kevés minõségi darabot gyártanak.

A másik probléma szerintem a törököknél elvbõl szõnyeg alá söprik az ilyen társadalmi problémákat érintõ történeteket, és a médiából inkább a szerelmi drámák vagy történelmi dicsõ múltat feldolgozó alkotások dübörögnek. Orrfolyásig Isztambul,meg Boszporusz melletti villák,divatosan öltöztetett hibátlanul sminkelt nõk,irritálóan tökéletes férfiak megfûszerezve egy kis hagyományos török mentalitással,elcsépelt szokésok kiemelése és ugyanazok az erkölcsi problémák újra és újra – ezek a vonások mondjuk az elsõ két sorozatig bájosan hatnak,de utána biztos csömörletet okoznak így leírva azokat a sorikat is amik valóban az érdemes kategóriába tartoznának.

.
huu Onur Tuna mûvész urat valamiben már láttam,de egyszerûen nem jövök rá,hogy miben! De a világító-kék szeme megmaradt,hajj most ezen fogok gondolkozni :))
maryriddle 2016 jún. 03. - 23:33:09
(525/760)
Sziasztok!

Most csak egy gyors sokkolásra ugrottam be. (lehet holnap még jövök) Olyan sorozatot találtam hogy én majdnem elsírtam vagy elhánytam magam rajta. Tényleg csak erõs idegzetûeknek ajánlom a belinkelt jeleneteket, Hayat Devam Ediyor a címe. Az alapsztori gyerekházasságról szól. És hogy ki a férj? A TSZ-bõl Szulejmán bácsi a szakács!!!!! Komolyan rosszul lettem. De felvettem a várolistámra ezt a sorozatot mert ilyet én még nem láttam, nem csak maga a téma hanem az a naturalista megjelenítés, ez még nyugaton is mûvészfilm ingerküszöbön belül férne el. Szóval igen igen, korcsosul a sorozat ipar, tombol a szappangyártás, de azért lehet társadalomkritikai gyöngyszemekre is bukkani. (Bár ki tudja milyen, szegény Yeter is kezd átmenni akciókrimibe.)
Egyébként a Kara Sevdas Nihan is szerepel benne, illetve a cuki kislány a Végsõ akaratból, és a hölgyek figyelmébe ajánlanám a szintén benne szereplõ Onur Tuna színész urat. (Ha közelebbrõl megismerkedek vele és esetleg tehetsége is van, akkor asszem szakítok Burak Denizzel és végre kiházasíthatsz Erika abla.)

http://www.dailymotion.com/video/x3vtf5d_hayat-devam-ediyor-gerdek-gecesi_shortfilms

Na ez a sorozat tényleg a török társadalom legdurvább kritikája szerintem.
Timea Hakmen 2016 jún. 03. - 21:15:30
(524/760)
Elnézést, elnézést :))
Timea Hakmen 2016 jún. 03. - 19:19:59
(523/760)
Ayy, Adri, hogy én hányszor ígértem meg magamnak, hogy nem fogok török sorozatot nézni, kb. mindegyik után... :D
A forgatókönyvírói, rendezõi kritika pedig teljességgel jogos! Fb-n én is észrevettem, hogy ez kényes téma és inkább hanyagoltam, de igazából meglepett. Én Doctor Who-n szocializálódtam, a fanatikus rajongók epizódonként szedik ízekre szegény Moffat íróurat, már néha megsajnálom. Ha egy sorozat rosszul kezdõdik, akkor oké, idõben abbahagyom, de egy jó sorozatot - ráadásul egyértelmûen haszonszerzési célzatból - lealacsonyító forgatókönyvírót, rendezõt, kritizálni KELL, mert megérdemli. Ha valaki nem végzi jól a munkáját akkor leoltják, ez alól Hilal, Ece és Melek jóasszonyok se legyenek kivételek.
Egyébként, annyira feltûnõen üzletszerû s elszappanosodott már ez az egész türkis sorozatipar, hogy egyszerûen kiábrándító, szerintem Hilal is csak egy márkanév. A Karadayi számomra az utolsó mohikán. <3

Köszi a Kis Günesi-s infókat. Akkor ez ilyen totálmetál szappanopera. Igazság szerint, én már a férjuram karakterét is kezdem kicsit unni. Nem szeretem, amikor ennyire jó, mert úgy is lapátra kerül szegényem. Egy cuki dög karaktert vártam tõle, legalább megpiszkálná kicsit a szépfiú hajóját vagy el venné feleségül az asszonyt és fogva tartaná vagy valami, de pislikségnek még csak a potenciálját sem látom benne. :(

Jasszus, én pont azon gondolkoztam hogy mit eszek ezen a tehetségtelen szépfiún, de rájöttem, hogy neki a hajában van az ereje. Kár érte, hogy ilyen gyenguszka színésznek. Most a leukémia miatt még nyûglõdnek kicsit, legutóbb azt hallottam, hogy talán 18 részes lesz.
Jasszus 2016 jún. 03. - 16:06:00
(522/760)
Halihó! :)

Hát ez nagyon nem az én hetem... (meg a következõ sem) :( az éjszaka királynõjével sajnos csak a második bölüm feléig jutottam....
Nekem valahogy annyira gyenge ez a Kartal-Selin szerelmi szál, maga az hogy évekkel ezelõtt egy kellemes éjszakát együtt töltöttek, igazándiból meg se ismerkedtek, de évek múltán is Kartal csak a NAGY szerelem elvesztését gyászolja :') na jó itt én vagyok a ludas - nem hiszek a szerelem elsõ látásra dologban.Vagy! Selin valami nagyon speciális anyagot kevert az ajándék parfümbe - ez esetben kérem a receptjét ;)
Viszont! Annyira jók a mellékszereplõk!
A kis Osman egy tündér! (pedig nem nagyon szoktam a gyerek színészeket szeretni,de annyira természetesen,egyszerûen mégis életszerûen játszik - egyszóval tényleg olyan mint egy 4 éves gyerek és nem egy gyerekbõrbe bújtatott, erkölcsi szócsõ funkciót ellátó felnõtt = Karadayi-kis Nazif.
Esra karaktere is annyira jó! Ha nem Kartallal kapcsolatos dologról van szó, kenyérre lehet kenni.Milyen bájosan fogadta,amikor Aziz apuka hazahozta a mostohajelölt,sárga hajú dámát! :)
.

Kis günesi - egyik fiú ismerõsömnek is van egy õsz tincs hajában,de már kisgyerekkora óta,az elmondása szerint,mikor a testvére "játékból" fejbe ütötte akkor "fehéredett" ki :)) (nem tudom mennyire valós a sztori igazságtartalma)
A fõszereplõ fiatalembert jobban szemügyre vettem és arra jutottam,hogy rövid hajjal nekem egész "bejövõs" lehetne,(de szigorúan csak képen!) így engem kicsit egy 90-es évekbeli fiúbanda tagra emlékeztet.
Kicsit meglepõdtem,hogy még fut a sori,nem úgy volt hogy bukó és sztornózzák? Cagdas mûvész urat miért nem szerepeltetik többet?! Szégyelljék magukat - legalább hamarabb tekerem végig :)

.
Látom jönnek az új nyári sorikák frissíteni minket, de szigorúan csak nyállal és nem! limonádéval. Dehogy Burak Denizt egy rózsanovellába tenni :') Ki volt ez az elvetemült?!

Hölgyeim kitartást! Bár érdemlegeset nem tudtam mondani de majd még jelentkezem. Güle güle :*
Timea Hakmen 2016 jún. 03. - 14:10:44
(521/760)
Mármint ugyanolyan* frizurája legyen. (Jó kis sörénye van amúgy, de az õsz tincset lenyisszantanám vagy befestetném.)
Timea Hakmen 2016 jún. 03. - 14:04:58
(520/760)
Kis Günesi: Hát, nincs erõm mélyebben belemerülni ebbe a sorozatba, de kicsit beletekergettem, és csak most esett le, ha jól esett le (Adri?) hogy a két nõ (édes?)testvér??? Ergo két lánytestvér ugyanabba a testvérpár tagjaiba szerelmes? Illetve a fõhõsnõ mindkettõbe az volt? (De ahogy látom Sedának Efe se közömbõs). És az ura a sógornõjével csalta, és még teherbe is ejtette? Allahim yarabbim yaaaaaa.... Ez aztán az erkölcsi fertõ! (Remélem Kuzey és Cemre nézik ezt a sorozatot kedd esténként. :D)

Amúgy annak mekkora az esélye, hogy egy szétszakított ikerpárnak felnõttkorukban ugyanúgy frizurája legyen?
9/10
hanga45 2016 jún. 02. - 20:03:55 9/10
(519/760)
Abláim! Drágáim! :)
Itt vagyok én is eme jeles napot megünnepelni veletek, és hát kivel mással is, na kivel mással, mint........
https://youtu.be/nkwggwj1a7k

Isteni volt torta, de azt mondta az öreg kis, hogy ne csak igyunk, együnk is (ja, fordítva), úgyhogy többünk kis bociszemû kedvence egy nagy közös koccintásra invitálja a Tisztelt Házat. Fogyasszuk egészséggel! :)

Herkese pusszantyú! :)))
maryriddle 2016 jún. 02. - 00:28:45
(518/760)
Ja ha már Timea így leszúrta egy gyertyával Burak Denizem fejét, itt van az új sori második fragmanija https://www.youtube.com/watch?v=hRttht4aDi8 Itt már kicsit komolyabb hülyének tûnik vagy hát van öltönye.
maryriddle 2016 jún. 01. - 23:35:13
(517/760)
Hahaha, Erika abla lehet hogy vissza kell fognod magad Muratos éneklõs videók nézésével a Kivanc szöktetés után? ;-)
Timea Hakmen 2016 jún. 01. - 23:18:16
(516/760)
Neked küldtem egy külön PVE-s ajándékot ;) (bocsi többiek, nem denizeskedni akarok, de az ilyen úgy is csak egy mély PVE-s érdekelhet :D)

Ja, a hét sztorija: egy ismerõsömmel azért szakított a török barátja, mert túl sok videót nézett néptáncos fiúkról a neten. (truestory)
Timea Hakmen 2016 jún. 01. - 21:23:06
(515/760)
Boldog elsõt a Barlangállamnak és állampolgárainak!
https://www.youtube.com/watch?v=ktGD0ZYmry8
Itt az esti adag is. Igyekeztem mindenki urát rátenni (Burak Denizt kicsit leszúrtam, bocsi Mary.) Afiyet olsun!
Jasszus 2016 jún. 01. - 14:46:45
(514/760)
Halihó! :)

Iyi ki dogdun kedves Barlang!! :*

Bár nem vagyok alapító tag és még igencsak friss húsinak számítok,(ezúton is köszönöm,hogy befogadtatok és a Sötét Barlang állampolgárává válhattam) ki nem hagynám a köszöntést és a szülinapi bulit!
1 év, és mennyi-mennyi jó gondolat! Csak azt kívánhatom,hogy a második születésnapon még egyszer ennyi és még sötétebb gondolatok gazdagítsák az oldalt!

Sajnos a sütés nagyon nem az erõsségem :( De hát a "szentek" nem is a gasztronómiai képességeikrõl híresek ;) Helyette egy kis múltidézõ nosztalgia körútba kezdek, és a Barlang indulónkat hallgatva szemezgetek néhány gyöngyszemet az oldal hajnal korából

Güle güle :*
maryriddle 2016 jún. 01. - 13:07:51
(513/760)
Egy éves barlang lettem én,
meglepetés e költemény,
ablák,
halák

Ajándék mellyel meglepem,
e barlangi szegleten
reked-
teket

Egy évünk elszelelt,
Kuzey Güney is letelt,
hálánk,
Álláh

Lehettünk volna õslakók,
nem ily barlangba való,
minisz-
terek

De nem baj, jobb ez így,
saját államunk lett ím:
ez ám,
hazánk

Egy éve már hogy itt ragyogunk,
gagyogunk s szaporodunk
nem sekély,
e kéj

Hómajom és hóbagoly.
Boldog Születésnapot
nekünk
nekünk!

(Bocsi ez kicsit összecsapott meg erõltetett lett, de a szándék a fontos, na.)

Legyen tánc (meg zárcsökkenés)!
https://www.youtube.com/watch?v=s0JYyllIhP0 (indulónk kicsit más verzijóban.)

Most pedig lépek vakondtúrásozni, köszi Adri!
Timea Hakmen 2016 máj. 26. - 11:05:24
(512/760)
Güney, mint Mazsola úr, mert nem szereti senki, hát ez nagyon szomorú becenév :(( De cuki. :D
(Egyébként, Erika, pont azért választottam a mazsolát a hasonlatomhoz mert kevesebb gyûlöletes dolog létezik számomra a világon. Többször volt traumám amiatt, hogy gyanútlanul beleharaptam egy süteménybe, amirõl kiderült, mazsolát tartalmaz. :()
Mary, én még nem kaptam ihletet névhez, de majd gondolkozom, tényleg kéne valami.
maryriddle 2016 máj. 25. - 23:49:57 Előzmény Jasszus
(511/760)
Örülök hogy tetszik. Ugyanez volt az elsõ gondolatom Uzerli asszonyságról hogy amilyen hülye grimaszokat vágott a Szuliban (ezért mondtam hogy labilis Esra szerepe talán jobban állna neki), most legalább annyira visszafogott. De lesz ez még rosszabb is, ne aggódj, az elsõ bölüm még istenes, majd amikor merev úrinõvé lesz...
Esrát nem tudom diagnosztizálják-e, de én nagyon bírom:-) Alapból is bolondpárti vagyok, de õ annyira bájosan szánalmas:-). A színésznõ szerintem elsõrangú, alakításával pont ellensúlyozza Meryem "németségét". (És a Karadayiban is szerepelni fog! Régen láttam vele egy vicces jelenetet, de csak most jöttem rá hogy õ. Ó, és Bugrával is van egy közös sorija.)

Kartallal és az orrával szintén így voltam, aztán bevallom a második bölümtõl kicsit csökkent a vonzalmam, áthelyeztem - a lányok által kijelölt férjjelöltemre- Burak Denizre, no de azért néha-néha még el tudok enyhülni Murat bey alakításán.

Ez a Mazsola amúgy tök aranyos beceneve lehetne Güneyünknek (Adri nem baj?:-)), ha már Pudingunk, Puncsunk is van. (Tényleg Kis Günesis karakterének adtatok már valami gasztronómiai nevet lehetõleg p betûset, PVE?)
Nah Erika abla ilyen viccbõl se mondj hogy kitoloncolás, a barlangállamunk szaporodni szeret nem fogyatkozni.
Jasszus 2016 máj. 25. - 21:06:44
(510/760)
uffff yaaaaaa
de hisz ez fantasztikus *-* pláne így felirattal (még jó hogy nincs itthon senki) :)
---yaktin beniim yaktin benim yaniyorum yaniyorum hele---
Imádom ezt a nyelvet

:*
9/10
hanga45 2016 máj. 25. - 19:02:18 9/10
(509/760)
megtanulandó darab!! :)))

https://youtu.be/ROLti8AoIDI

(nagy izgalmamban kitágult orrcimpákkal véletlenül ráfeküdtem az enterre) :)))
9/10
offtopic
hanga45 2016 máj. 25. - 19:00:47 9/10
(508/760)
Miért érzem úgy, hogy a kis csapatban csak én utálom a mazsolát? ;))

Induló (mint KÖTELEZÕ és AZONNAL
Jasszus 2016 máj. 25. - 18:24:27
(507/760)
Halihóó! :) De jó hogy újra visszatértél ;) (Morbid, de amíg szõlõt nem szeretem,addig a mazsolába beletudok fulladni)

Lehet,hogy a címe buktatta meg ezt a szegény sorozatot,komolyan én elõbb asszociáltam egy luxus prostituáltra a cím alapján,de arra hogy ez egy Enya slágerre nyíló,egy éjszakát virágzó növény, na arra nem. :)
Igen ez a Murat Yildirim (talán jól írtam a fiatalember nevét) tud valamit ;) (Tudom perverz, de nekem imponálnak a hosszú orrú pasik,:) szóval azzal nem volt problémám, képrõl inkább olyan sótlannak,semmilyennek tûnt.DE csak tûnt ;)

Induló??! Allah-Allah :O Nem láttam! Sürgõsen be kell tanulnom!! :))
9/10
hanga45 2016 máj. 25. - 17:35:32 9/10
(506/760)
Mazsola pálinkás délutánt kívánok mindenkinek! :)

Jelentem: az öngyilkos merényletet során csak a szemöldököm és hajam pörkölõdött meg egy kicsit, de már növöget mindkettõ. És egyébként meg nem is fájt. A mazsolát sajnos utálom (jajj, de tetszett, Tímea, akkor esetlegesen itt lehet a kutya elásva)!), de párlat formájában talán nagy nehezen (és a csapatért hozott áldozat gyanánt!) le tudnám tuszkolni a torkomon. Közben szippantganék párat abból a jó kis cuccból, amivel a múltkor besettenkedtem ide közétek. (Van még a készletbõl!). :)

Amúgy tök jófejek voltatok és köszi mindenkinek a vígasztaló szavakat! :) Továbbá köszönöm, hogy nem lettem kitoloncolva a klassz kis árnyékos barlangból. (Mi lenne velem most ebben a nagy melegben?)

Jasszus, nagy örülök, hogy neked is tetszik ez a giccses címû sorozatocska. Én is sokáig pont ezen okok miatt rúgtam odébb a FB hírfolyamban, míg egyszer csak unalomûzésbõl rákattintottam és rá is kattantam. És ugye, hogy ugye Murat Y.?? Ha csak képen látja az ember leánya, azt mondaná, mit is esznek a nõk ezen a bokszoló orrú pasin? És aztán meglátja pl. ebben a soriban, és elkezd csettintgeni. :)) (Amúgy a barlangindulónkat is õ dalolja, nem tudom, láttad-e már?) ;) És én sem értettem, miért nem kajálták a törökök, mert szerintem is nagyon jó (lett volna) az eredeti alapötlet. Biztos, hogy tudták volna csûrni-csavarni a szálakat.

Most pedig fénysebességgel robogok is tovább. :)
Jasszus 2016 máj. 25. - 16:27:19
(505/760)
Megfogadtam a tanácsot és megnéztem az elsõ részt, és milyen jól tettem!:)
Tényleg nem rossz! Muratról tudtam,hogy nagy liebling a törököknél,de mégse láttam még egy "mûvet" se tõle.. hát ideje volt! ;) Képekrõl már láttam,meg így elõttem volt,hogy néz ki - de nagy benyomást nem tett rám - viszont! ahogy játszik (tudom férfiakra nem mondják) de megszépül,olyan vonzóvá válik :)
Meryem szultána botrányosan gyengén játszik... Szulejmánban,már amennyit láttam belõle (nem sokat) ott túl játszotta a szerepét itt meg erõsen alul.Ellenben Esrát alakító színésznõ érdekes - zseniálisan hozzá ezt a figurát,de néhol nekem már túlzásba esik.
Tényleg az kiderül,hogy miért ilyen labilis? vagy lerendezik annyival,hogy "egyszerûen nem nóóómális" :)) Hajj és Kartal aki már évek óta vele él,ismeri de azért egy nyilvános helyre viszi egy étterembe, közölni vele,hogy márpedig õ elválik :)) ezen mosolyognom kellett.

Egyébként nem értem miért bukott meg ez a sztori?? Egész jó a cselekménye (igaz ma már az se számít lásd. Kiralik ask)már az elsõ részben fordulatokat-csavarokat egy kis rejtélyt vittek bele, látszik,hogy "van benne pénz", elég húzó nevek szerepelnek benne és (MÜ-t) leszámítva egészen jól.Vagy mikor Üzerli nagyasszony Németországba emigrált, a közönség körében ennyire kiverte a biztosítékot?? Nem értem :)

De jó,hogy belekezdtem, tényleg megéri a sztori csak kár,hogy ilyen kurta,mert lett volna benne potenciál, mind a cselekményt,mind a szereplõket illetõen.
maryriddle 2016 máj. 24. - 23:31:14
(504/760)
Ugyanez a két dolog riasztott vissza engem is, de azt kell mondanom hogy annak ellenére is hogy a sorozatban erõsen érzõdik a Primadonna elõtt való tisztelgés, a többi karakterért, a színészek nagy részéért, meg úgy a sorozat hangulatáért megéri. Igazából itt nincs mélylélektan, elég egyértelmûek a szerepek, de szórakoztatóak, jó nézni amit csinálnak. Szóval igeeeen, tessék csak nézni! ;-)
Jasszus 2016 máj. 24. - 22:26:06
(503/760)

A legsötétebb barlangnak is szüksége van egy kis fénycsóvára ;) Míg így a másik a sötétebb oldalról nézve is szerintem jó,elgondolkoztató dogokat írtál. Egy kicsit fáj egyébként,hogy nem tudtam ilyen szemszögbõl nézni ezt a sorozatot,sokkal szebb emlékként gondolhatnék vissza rá :') De mindenesetre, annyira jó volt mindkét oldal véleményét olvasni.
.

ohaa szóval az éjszaka királynõjében ilyen jó kis karakterek vannak?? Akkor lehet belekezdek :) Bár a címe, és maga a "végzet asszonya" nem kicsit elriasztott a mûtõl.De ha érdemes a többiekért én bátran szembenézek MÜÜzerli nagyasszonnyal. :)
maryriddle 2016 máj. 24. - 20:47:13
(502/760)
Rájöttem, a Berk Atanos Günesin Kizlarliban játszott Günesin Kizlaris zínvonalon. Nem méltó partnere Burak Deniznek. Akkor már Berk Atan partnere a szeplõs kislyány sokkal jobb volt és jobban is illet volna a fura fejû férjjelöltemhez.
maryriddle 2016 máj. 24. - 20:26:32
(501/760)
Áááá, neeee! Ez túlon túl cuki! :-( Fáj így látnom õt. :-( Felfedezték maguknak és most rá fogják erõltetni ezeket a hülye cuki-nyálas, szépfiús fõszerepeket, pedig benne tényleg több van ennél. No mindegy (vagy hát nem...) azért belenézek majd, tegnap felfedeztem hogy milyen sûrû szempillája van nézzük hogy rebegteti a hölgyeményre aki egyébként nagyon ismerõs de nem jövök rá honnan.
Timea Hakmen 2016 máj. 24. - 19:53:15
(500/760)
https://www.youtube.com/watch?v=S8_Cn32sXZE

Fragmani alapján inkább langyi love story, mint Gray. De nem hiszem, hogy "Támogatom" kategóriába esik, hiszen biciklizés közben szelfiznek, (én még az orromat is alig merem megvakarni a biciklin, jó, én béna vagyok) Milyen példa ez a fiataloknak, nem olvastak híreket, hogy mennyi halál eset történt már ilyenek miatt?... ama YOLO.
maryriddle 2016 máj. 24. - 10:43:27
(499/760)
Óhhh köszönöm! Jó képek;-) Az az igazság hogy bár nem csúnya gyerek ez a Burak Denizem, annyira vicces ábrázata van hogy nem nagyon tudok férfiként nézni rá. Ezeket a képeket se tudom eldönteni hogy most komolyan gondolja (õ is szexin akarja ráncolni a szemöldökét:-))) vagy csak poénkodik. Szóval én nem elsirnám magam a nászéjszakán hanem elröhögném:-))) De majd belenézek ebbe az új sorijába.
Timea Hakmen 2016 máj. 23. - 23:43:04
(498/760)
Azért ne feledd, attól még, hogy létezik egy mazsolát kedvelõ kisebbség, a világ nagy része gyûlöli. :) Angol féjszbuk oldalakon kialakult Cemre-szekták ellenünk dzsihádot indítottak volna a Szent Asszony nevéért. A lényeg, hogy itt milyen szépen, intelligenccsen eszmét tudunk cserélni errõl a csodálatos remekmûrõl, ne érezd magad trollnak.
Aztán majd meglátjuk, a történelem kit igazol :) (Ezt most csak azért írtam, hogy mondjak valami fennköltet.)

Marynek (btw neked már rég összegyûlt a 100 pluszgödör, amilyen szép elemzéseket írtál hitvesemrõl, ezért hoztam ezt az ajándékot), http://www.showtv.com.tr/show-tv-dizi/galeri/461091-burak-denizin-fotograf-cekiminden Megláttam, és te jutottál eszembe. ;) Lesz szöktetés?
9/10
hanga45 2016 máj. 23. - 21:20:27 9/10
(497/760)
Hûûûû!!! :)))) Mennyi komment!!!! :O (És szinte mind ellentétes az én véleményemmel.) :)) Valami ilyemi érzés lehet trollnak lenni).(?) ;) Nem baj, sejtettem, hogy így lesz, hiszen tudom, hogy hol vagyok. :)) Nagyon örülök, hogy sikerült felbolydítanom a kis barlangi méhkast. (Rengeteget írtatok, és mivel nálam beindult az "akció", így most tényleg csak beugottam.) Sajnos nincs idõm reagálni, talán csak annyit, hogy Adri, az "eminens" jelzõt nem negatív értelemben értettem. (Én is az voltam általános iskolás koromban).) Mary, szerintem szegény Sümbül-Hakan karrierjét igen csak beárnyokolja a Szulejmán címû nagysikerû sorozatban való alakítása, ugyanis én is gyanakvóan méregettem szegényt. ;))
Lányok, baromi jókat írtatok, talán egyszer szóra nyitom majd ismét a számat KG ügyben és visszatérünk egy-két dologra (mert úgy látom, sikerült ismét többször is félreérthetõen fogalmaznom), szóval egy nap majd pontosítom a gondolataimat, de ez nem az a nap. :))
Lépek is, jövök majd, ha tudok.

Ui: Kis Günesiben Baris irtó cuki abban a fejkendõben!!!!!! :)
maryriddle 2016 máj. 23. - 14:23:15
(496/760)
Sziasztok!
Húha, is érdekes, elgondolkoztató irományok születtek. Bevallom gyûlölöm Samit, nem is magát Samit hanem azt a férfitípust, amit az õ karakterek képvisel és sajnos nem tudom meglátni mögötte az embert, nem tud érdekelni, így nem is tudok elfogulatlanul írni róla. Szóval én már nem is tudok mit hozzátenni a témához azon kívül hogy bólogatok :-)

Egy kicsit könnyedebb vizekre evezve. Az Éjszaka királynõjében megjelent Oktay. Erika, mit tettél velem. Akárhányszor meglátom, azon vihogok mint a fakutya, hogy azt írtad rá olyan mint egy férfivé mûtött nõ. És tényleg! A szõr mögött annyira nõies vonásai vannak, félelmetes. Hümától eddig is rosszul voltam, de ahogy elképzelem õket együtt, neeee! Amúgy lehet hogy csak Sümbül aga múltja miatt de Hakan nekem kicsit olyan langyis, nektek nem volt ilyen érzésetek róla? Hogy Meryemnek tetszett Murat az nem elképzelhetetlen, kinek nem?:-) Ó, miért nem nyírták ki a libát és folytatták nélküle a sorozatot? A szerelmi szál annyira nem érdekel, viszont a többiben rengeteg lehetõség lett volna.Viszont azt nem tudtam eddig, hogy ezek szerint akkor Selin csak bosszút akar állni Azizon. Balek Kartallal kicsit kezdek megbékélni, de ez csak Muratnak köszönhetõ, õ is szépen tud sírni, nézni, na:-)
És ha már a szép nézéseknél tartunk, én is kérek pluszgödröket Tímea, én is újfent megcsodáltam Cagdas urunkat a Kis Günesiben. Tutira Basak tervezte a gönceit. És éégeeen, az ilyen huncut zavarbaejtõ nézéseiben reménykedve kezdtem el anno nézni Puncs úr kalandjait.
Timea Hakmen 2016 máj. 23. - 12:02:07
(495/760)
Maryvel értek egyet, az számít, amit a gyerek érez, nem az, amit a szülõ esetleg elfojtva magában hordoz. Az majd Sami bácsi pszichológusát érdekli, nem mást. Én is úgy gondolom, hogy a szeretet elválaszthatatlan a tisztelettõl, aki nem nem tud tisztelni, sõt mi több, megver, megaláz az anyámmal együtt, annak én nem is kérnék a szeretetébõl (nem mintha Sami igyekezett volna kárpótolni Güneyt vagy Handant...) A forgatókönyvírók sem jelezték, hogy Saminak a szíve mélyén vannak érzései Güney iránt, csak nem tudja kimutatni. Kuzeynél már érzékeltették. Szerintem hogy egy szülõ a gyereke mellé áll a bajban, az még nem egyenlõ a szeretettel. Továbbra is azt gondolom, hogy Sami nem tett mást, mint telejítette (próbálta teljesíteni) a kézzel fogható apai kötelességét, de érzelmi alapon semmit sem adott a fiának, sem szeretetet, sem megbecsülést, sem tiszteletet. Nem csak a szemét dolgaival nem tudott azonosulni. Érdemes visszanézni az elsõ részeket, már akkor milyen magalázó módon beszélt a fiával, amikor még nem volt más bûne mint hogy nem akart pék lenni. A kasszás jelenet például remek példája ennek (ott még a börtön se volt meg), amikor nagyjából azt üvölti, hogy mindig Kuzey bántják pedig igazából Güney a sunyi dög. Miért volt az Güney? Nem volt az fiatalon, hiszen a forgatókönyvben erre nem volt utalás, hogy már a baleset elõtt is rossz volt (ellenkezõleg). Azért mondta, mert Sami már akkor féltékeny volt a gyerekére, mert az "többre" akarja vinni mint õ, várta az alkalmat hogy belekössön. Mert õ Güney céljait a személye elleni támadásnak fogta fel.
A családon belüli erõszakot pedig soha nem szabad elbagatellizálni. Nagyon szomorú, hogy a forgatókönyvírók ezt tették, szinte legyintettek rá. Amiket Handan elmesélt, azok nagyon súlyos dolgok. Hogy egy kisgyerek felvágja a homlokát, azért hogy az apja abbahagyja az anyja ütlegelését, az nagyon súlyos dolog. Itt nem csak a fizikai fájdalomról van szó, az csak az extra. Sokkal inkább arról, hogy õ lelki terrorban tartotta a családját. Alapvetõ emberi jogaiban korlátozta õket. A homlokvágós jelenetben úgy emlékszem éppen azért verte meg Handant, mert MEG AKARTA LÁTOGATNI A CSALÁDJÁT. Az hogy valaki veri, megalázza a családját nem csak egy rossz tulajdonság, hanem alapjaiban determinálja egy ember személyiségét. Ezzel válaszoltam is arra, hogy Saminak a szememben miért nem lehet helyén a szíve. Lehet-e jó ember a pedofil, a nemi erõszakoló vagy az állatkínzó ha a mocskos tevékenységét leszámítva egyébként egy tisztességes ember? A családon elkövetett rendszeres bántalmazás, nálam szinte ugyanebbe a kategóriába tartozik. És szeretném, ha a társadalom is ugyanúgy megbélyegezné a családját bántalmazó embert, érezze a súlyát annak, hogy itt emberi lelkeket tesz tönkre. Mindenkinek meg kellene tanulnia, hogy senkinek nincs joga másokat verni és megalázni! Aki ezt nem képes felfogni, az az én értékrendszeremben nem jó ember. Nem lehet az. Hogy az asszonyverésrõl leszokik valaki, az pedig nem érdem, csak a mínuszból nullába való elmozdulás; az alap.

És õszintén szólva, nem érdekel, hogy Samit is verték gyerekkorában, ez nálam nem árnyalja a róla alkotott képet. Egy felnõtt embernek ezen túl kell tudnia lépnie, legalább is nem szabadna a családján levezetnie. Kuzey is túllépett, pontosan azért mert tudja, hogy milyen érzés, ha egy gyereknek rettegnie kell az apjától. Handan viszont nem a gyerekkori sérelmeit vitte a házasságába, hanem neki ebben kellett élnie 25 évig. Sami a családalapítással kapott egy lehetõséget az élettõl, de már a legelején elkövette az elsõ hibát, azzal amikor megtiltotta a feleségének, hogy befejezze az iskolát.

Én is ismerek hasonló házaspárt egyébként. A férj Saminál is rosszabb. A feleség nyugtatókon él. Amikor mûtétre ment az asszony, a kedves ura azzal búcsúzott el tõle, hogy "ha megdöglik, a sírján fog táncolni". 20 év után elváltak papíron, most "barátok", rendszeresen összejárnak. A rosszat is meg lehet szokni. D

Güney és a szeretet: Nos, Güney lehet hogy kapott szeretet az anyjától és Banutól (Kuzeytõl és Samitól nem!), csak hogy Güneynek nem ilyen jellegû szeretetre lett volna szüksége. Banut nem szerette viszont, így a rajongását se tudta igazán értékelni. Az anyjában pedig csak egy parazitát látott. Neki igazi, minõségi szeretet kellett volna. Valaki, akinek elmondhatja a problémáit, valaki aki megérti, de ilyen ember nem volt Güney életében. Hogy errõl õ is tehet, az más lapra tartozik.

"Amúgy miféle nagylelkûség volt azt tõle, hogy Kuzey kedvéért lemondott Cemrérõl? Nem inkább azért mondott le róla, mert meglátta a közöttük lévõ szikrát, és összerakta magában, hogy neki abban a kapcsolatban nem terem már túl sok babér?"
Nos, ha ez így volt, és erre rájött Güney, akkor az sokkal nemesebb tett, mintha egy csekknek nézte a menyasszonyát. :) Véleményem szerint pedig nem elsõsorban nagylelkûség vezérelte, hanem a saját lelkiismeretén akart segíteni, magának akarta bebizonyítani, hogy õ is képes áldozatot hozni a testvéréért. De ugye végül ebben is elbukott.

"Tényleg, mit is tett meg Kuzeyért, miután az kijött a börtönbõl?"
Például neki adta az évek alatt összespórolt pénzét, úgy hogy Kuzey ne tudjon róla, hogy tõle kapja. Amikor Kuzey verekedni járt, akkor is próbálta kimenteni onnan, Ferhatot is azért jelentette fel, hogy Kuzeyt védje. És én igenis láttam rajta, hogy õ eleinte próbált közel kerülni a testvéréhez. Szerintem azt is komolyan gondolta, vagy szerette volna gondolni, hogy bármit megtenne Kuzeyért. A Makara és az álbaleset után viszont rájött, hogy nem, õ nem ilyen ember, õ nem tud áldozatot hozni a testvéréért, nem tud megtenni érte mindent, õ nem egy hõs és mártír mint az öccse, hanem gyenge és gyáva. És ezt a gondolatot nem tudta elviselni. Ezért gyûlölte önmagát és Kuzeyt is.
Jasszus 2016 máj. 23. - 11:44:56
(494/760)
A szülõ-gyerek témával kapcsolatban nagyon csak „sötétben tapogatózok”, egy bátyám van de õ is a féltestvérem nálam jóval idõsebb és külön él,szóval engem nem érintett különbség tétel különösebben.

Tényleg lehetséges két vagy több embert egyszerre egyformán szeretni? Szerintem lehetséges,hogy az egyik gyerek az adott szülõ szívéhez közelebb áll,a szeretet nem egy matematikai egyenlet,hogy közös nevezõre tudom hozni, meg egyformán eltudom osztani vagy úgy egyáltalán megtudom változtatni vagy befolyásolni. Onnantól van a probléma, ha ezt a gyerekek is megérzik – ez már a különbségtétel – ezért egy jó szülõ ha így is érez azt semmilyen formában nem mutatja ki,egyenlõen bánik a gyerekeivel és mélyen magában elrejti ezt a dolgot,úgy hogy errõl soha senki nem szerez tudomást.
De ott az érem másik oldala ha egyformán szeretik a gyermekeket,mégis van egy kedvenc akit ajnároznak, ám az hogy valaki kedvenc nem biztos,hogy õt jobban szeretik. Ahhoz hogy valaki kedvenccé válhasson rendelkeznie kell egy bizonyos „tulajdonsággal” ami a testvéreiben nincs meg. (pl. legfiatalabb,más nemû,ne adj isten - beteg,jó tanuló stb.) Sõt lehet,hogy kedvencként egyedül a testvérek tekintenek rá, a szülõk szemében egyáltalán nem kedvenc, csak tudják hogy ennek a gyereknek több figyelemre,gondoskodásra van szüksége,mint a többieknek.
Minden esetre a szeretet alapján történõ különbségtétel, annak a gyereknek sem használ akit jobban szeretnek – önkéntelenül is így marják el mellõle a testvéreit, és annak se aki ezt érzi,mert vagy elfordul a szüleitõl vagy önmagát fogja hibáztatni,hogy mitõl kevesebb a testvérénél.
.

Igeen én látom lelki szemeim elõtt,ahogy Kuzey-Cemre langyi családi idellje közepén megjelenik Güney a kidolgozott felsõtestével *-*

A lövöldözéses jelenet megint szubjektív, szerintem az alkotók egyértelmûen az akarták sugallni,hogy Güney Kuzeyre célzott…bár szerintem ez logikai bukfenc,mert lehet alapjáraton Ferhát elintézte volna Kuzeyt – ergo elég lett volna csak várnia. Valamint Güneynél még Alcapone se csinálhatta volna jobban Ferhát lepuffantását ;) Ijesztõen pontosan lõtt ahhoz képest,hogy vacilált,meg mást akart lelõni.
Jasszus 2016 máj. 23. - 09:31:13
(493/760)

Ufff de jó dolgokat írtatok!! :) Na ez a KG sorozat legnagyobb érdeme,hogy annyiféleképpen lehet nézni vagy értelmezni – szerintem néha már én bonyolítottam túl vagy láttam bele dolgokat. Indítványozni kéne egy harmadik évad forgatását, a forgatókönyvet nagyjából már úgyis megírtuk csak össze kell ollózni. ;) Annyi igazságot leírtatok,hogy jelentõsebb dolgot hozzá se tudok fûzni.

Samiról csak annyit,hogy az egyik hatásvadász jelenete úgy megmaradt bennem,mikor az elsõ évadban kissé ittasan körbefogják a fiai és az ablakból kukkoló Handanra tesz szemrehányást,hogy elmarta mellõle a fiait,lerombolta a róla alkotott hõsképet(Pl. mikor felfedte a valóságot a „hõsiesen” szerzett sebérõl)…..Ti ezt hogy látjátok?? Úgy akar valaki hõsként tetszelegni a gyermekei elõtt,hogy múltbéli meg sem történt eseményeket színez ki/vagy hazudik???Közben meg veri õket és szemük láttára a feleségét is? De fel sem merül benne annak a lehetõsége,hogy gyerekeit önmaga marta el a viselkedésével? Sami szerintem végig abban a meggyõzõdésben volt,hogy tisztességgel felnevelte gyermekeit,mert keményen dolgozott a pékségben és sohase volt olyan,hogy ne lett volna kenyér az asztalon – nála ebben merül ki az apaság fogalma. Mert gondolom õ is ezt látta gyermekkorában és õ is egy ilyen apa típus mellett szocializálódott.
Én nem láttam rajta sajnálatot! egyedül Kuzey felé igaz ehhez is egy 4 éves börtönbüntetés kellett. Plusz Güney sohasem tudta Saminak tönkretett gyermekkorát megbocsájtani, ellenben Kuzey igen! Nyilván Kuzey is szenvedett ebben a családban, talán még jobban is mint Güney, de õ ezt el tudta felejteni – vagy azért mert tiszta lapot akart kezdeni,esélyt adni újra Saminak vagy annyira azonosult lelkileg az apjával,hogy ugyanúgy természetesnek találta nevelése visszásságait,mint ahogy Sami is a saját apjáét – de nyíltan bocsánatot sohasem hallottam tõle,de Güney ha tudata alatt is,de az elszenvedett bántásokat nem tudta megemészteni és egész életére rányomta „na majd én megmutatom apámnak!na majd én kilépek ebbõl az életbõl!” ideológia. Ezért tartom lehetetlennek,hogy Güney megbocsásson az apjának,és az apja bocsánatot kérjen tõle.

Valamint még egy észrevétel,hogy „Handan-Sami szerethették e egymást” témában.(Egy kis személyeskedés: az utcánkban is lakik egy kiköpött „Sami-Handan”,kb. 40 éve együttvannak de sohase mentek szét,sõt még csak szándékukban sem állt válni. Két lányuk született,akik valami elképesztõ tisztelettel bánnak a szüleikkel és anyagilag is gondoskodnak róluk,sõt megvédik szüleiket ha valaki ellenük mer szólni. Az anya (Handan) zugivó alkoholistává vált, és rendszerint az utcabeli nõknek sírja el a bánatát és mondja el mindennek a férjét,de! ha valaki egy rossz szót mer szólni az õ urára felháborodik,megsértõdik és feldúltan távozik)

Szerintem Handan-Sami esetében szó sem volt szeretetrõl,hanem annál valami sokkal erõsebb kötelék fûzte össze ezt a két embert. Handan esete kicsit olyan,mint a láncra vert kutya aki mégis megnyalja gazdája kezét effektus (kicsit bizarr példa). Szerintem az ilyen párok ennyi év után képtelenek elszakadni egymástól bármennyire is tönkretették,megkeserítették egymás életét,hiszen azzal,hogy elválnak megszûnik az „áldozat” szerepkör - többé nem mutogathatnak a másikra elkövetett hibájukért,bûneikért,hanem már minden felelõsség saját magukat terheli amit életükkel tesznek/követnek el.
maryriddle 2016 máj. 22. - 23:26:32
(492/760)
Nekem az a véleményem errõl, hogy azt csak és kizárólag a gyerek érzi, hogy szereti-e a szülõ, vagy nem. Ha a szülõ a szíve mélyén szereti is, de rosszul mutatja ki, az szegény gyereken nem segít. A gyereket nem érdekli hogy az apja azért egy agresszív barom mert õt is verték kiskorában. Aki családalapításra adja a fejét, az tegye félre a szégyenlõségét, hidegségét, és szeresse a gyerekét! Mert az a dolga. És mert a gyereknek erre van leginkább szüksége. Aki nem mutat szeretet a gyerek iránt, az lelkileg azzal egyenlõ, mintha éheztetné.
Ha Sami szerette is Güneyt (egyébként én se láttam rajta soha, azon kívül hogy Banu sokkjánál egyszer megölelte és próbált néha helytállni a kötelességeinek, de érzelmet én sem érzékeltem nála), Güney ezt nem érezte, és itt a lényeg. Nehezen is érezhette volna, amikor mindkét eljegyzésére úgy kellett elrángatni a tulajdon apját.
9/10
hanga45 2016 máj. 22. - 23:17:25 9/10
(491/760)
Még egy pillanat erejéig visszaléptem (mint Columbo szokott az ajtóból). :)
Szóval én pedig azt a kérdést tenném fel több gyermekes anyukáknak (ha van itt olyan, akár köztetek, kedves abláim, akár az olvasóink között), hogy tényleg egyformán, ugyanúgy lehet-e szeretni mindegyik gyerkõcüket, vagy van olyen, hogy kedvenc. (Egy gyerekesként valóban érdekel ez a kérdés, és mert olvastam/hallottam már olyan nyersen õszinte nyilatkozatokat, hogy bizony nem, és a szeretettek között van olyan, hogy egy picit még jobban szeretett - amin én meglepõdtem). Ez tudom, hogy nagyon kényes kérdés. Nem ítélkezni szeretnék, csak tényleg érdekel.
9/10
hanga45 2016 máj. 22. - 22:55:13 9/10
(490/760)
Óh, Adrim, látom, hogy míg én klimpíroztam, közbn te is írtál. :) Most csak nagyon röviden válaszolok neked, mert nem akarlak parlagon hagyni.
Nos, amiben meg tudtatok téríteni, az elsõsorban Cemre és Baris megítélése volt. (Cemre gyakorlatilag egy az egyben.) És sok mindenben abban is, hogy bizony Kuzey sem volt valóban az a feddhetetlen szent, mint aminek én õt elsõ nézéskor tartottam. A Seref-Demet love story, pontosabban annak megítélése, kitudódásának intézési módja Kuzey részérõl szintén ebbe a kategóriába tartozott (ámbár a pofozkodást elsõ nézéskor sem tudtam magamévá tenni, viszont elfogult módon hajlamos voltam ezügyben is felmenteni Kuzeyt, pontosabban menstéget találni a tettére, de ti segítettetek a helyes irányba terelni engem, és elismertem, hogy NEM, ez igenis igazságtalan és bunkó dolog volt részérõl, és erre NINCS mentség).
Mindezekre amúgy akkor jöttem rá, amikor megnéztem másodjára is a filmet, immár figyelve azokra, amiket ti is írtatok.
Timea Hakmen 2016 máj. 22. - 22:47:52
(489/760)
Ó, nem láttam hogy megjöttél, holnap jövök ha tudok, mára elfogyott az internetem.
Timea Hakmen 2016 máj. 22. - 22:45:37
(488/760)
Kuzey és Güney börtön elõtti viszonyához még kicsit hozzápampoghatok? Az én megítélésem szerint, õk viszonylag jó testvérek voltak, én nem láttam Kuzeyen, hogy féltékeny lenne a bátyjára. (Ezt sokaktól hallottam, hogy a szülõi megkülönböztetés alapozta meg az ellenségeskedésüket, de én tényleg nem láttam erre utalást, hogy õk emiatt haragudtak volna egymásra.) Esetleg a gyerekkori labdarúgdosós jelenetben, de az inkább Handan ellen szólt, mint Güney ellen. Güney szerintem lenézte Kuzeyt a semmirekellõsége miatt, ugyanakkor szerette, és törõdött vele (pl.. a kasszás jelenet). Kuzey is szerette õt, de én sem gondolom, hogy felnézett Güneyre. Kuzey szerintem nem olyan típus, aki felnéz másokra, fõleg nem egy ilyen kis stréberre. Esetleg ha valami harcos vagy katonagyerek lett volna Güney, akkor igen. Ahogy Adri írta, Güney volt a csapatban a "szemüveges bénagyerek", és szerintem kicsit ennek megfelelõen is bánt vele az öcsi, kicsit iróniával kezelte a bátyja komolyságát. De ez sok testvér kapcsolatban így van, ahol ennyire különbözõek a tesók, ezt nem tartom feltétlenül problémának, attól szerethették egymást. Szóval szerintem õk egy majdnem átlagos testvérpár voltak. És csak onnantól változott meg a kapcsolatuk, amikor Kuzey meglátta Güneyt Cemrével, aztán persze jött a börtön.

Haha, emlékszem, egyszer facebookon pont Kafka apjához hasonlítottam Samit. :) Én az Átváltozáson bõgtem és viszkettem. Mindenkinek ajánlom a Levél az apámhoz címû rövidke életrajzi mûvét, ami gyakorlatilag az Átváltozás elõzményének lehet tekinteni. Az a mû is gyönyörû példája, hogy milyen károkat tud okozni egy gyerekben, ha nem kap szeretet az apjától. Aki elolvassa, garantálom, hogy utána legszívesebben megölelgetné azt a gusztustalan gigantikus csótányt. :')
9/10
hanga45 2016 máj. 22. - 22:38:22 9/10 Előzmény Timea Hakmen
(487/760)
Bár nem vagyok Sami védõügyvédje, és nagyon sok mindenben igazat adok neked, de most egy picit vitatkoznom kell. :) Dehogynem mutattott szeretetet Güney iránt! Ahányszor Güney esendõvé vált (Sami tudomása szerint rajta kívül álló okokból), mindig mellette volt. Szerette õ Güneyt is, egyszerûen csak nem tudott azonosulni azokkal a szemét dolgaival, amiket elkövetett (és amikrõl õ is tudomást szerzett). Ezt azért említem meg kétszer is, mert a Güneyjel történt tragikus dolgoknak rendre õ volt az okozója, csak ezekrõl Sami nem, pontosabban máshogy tudott.
Gyerekes anyaként azért passzolom a kérdésedet, mert én láttam azokat a szikrákat Samin és szó sem volt arról, hogy õ zsigerbõl gyûlölte volna Güneyt. Attól még, hogy Sami nem fanatizálta úgy, mint Handan, szerethette ugyanúgy. És az, hogy Sami Kuzey felé fordult, nagyrészt Handannak és Güneynek volt köszönhetõ, mert olyan undorító módon bántak Kuzeyjel, hogy az már az apjuknak is sok volt.
Azt mondod, Güneyt a szeretetlensége tette olyanná, amilyen lett. Ki nem szerette Güneyt? Az anyja igen (rajongásig!), az apja is (csak nem tudta, vagy nem akarta, vagy hülyén tudta kimutatni), Kuzey is szerette. Még akkor is, amikor haragudott rá és fojtogatta a fürdõkádban. Szerintem amúgy sokkal jobb testvére volt Kuzey Güneynek, mint fordítva. Banu is szerette, csak miután ellene is elkövette a szemétségeit, kiábrándult belõle (hozzáteszem, teljesen jogosan).
Amúgy miféle nagylelkûség volt azt tõle, hogy Kuzey kedvéért lemondott Cemrérõl? Nem inkább azért mondott le róla, mert meglátta a közöttük lévõ szikrát, és összerakta magában, hogy neki abban a kapcsolatban nem terem már túl sok babér? A "miattad mondtam le Cemrérõl, hogy lerójam feléd a tartozásomat" ugyanolyan jól hangzó, ámde hülye duma volt, mint az "érted bármit megtennék" szlogen. (Tényleg, mit is tett meg Kuzeyért, miután az kijött a börtönbõl? Azonkívül, hogy munkát akart neki szerezni a vállalatnál. Itt egyébként kicsit visszacseng, amit írtál, hogy Sami azzal akarta letudni az apai kötelességét, hogy munkát ajánlott Güneynek. Akkor tehát ugyanezt Güneyrõl is elmondhatjuk, igaz?).

Én sokkal inkább Handannak nem tudok megbocsátani. Szerintem õ jóval nagyobb bûnt követett el Kuzey ellen, mint Sami Güney ellen. Kuzeybõl mégsem vált akkora gennyláda, mint Güneybõl.

Azt sem tudtuk meg (és már nem is tudjuk meg sosem), hogy a házasságuk Handannal miért is lett ilyen borzalmas. Handan ugyan elmesélte Sami viselt dolgait Aynurnak, de Handanról csak annyi derült ki (Sami elmondása alapján), hogy a gyerekekben lerombolta a hõs apa képet azzal, hogy elmesélte nekik a valós sztorit Sami sérülésérõl. Illetve hogy mindig zsémbeskedett, sosem mosolygott, stb.
Ha már Güney eltorzulásának okait próbáltuk megfejteni, úgy érdemes lenne egyszer Sami zsarnokká válásának okait is boncolgatni. Ugye olyan családban nõtt fel, ahol nem volt divat az apának kimutatni az érzéseit. Onnan sejthette a pici Sami, hogy apukája szereti, hogy egyszer(!) megsimogatta a buksiját. Aztán fiatal srácként a nyakába kapott egy pékséget, ahol buli, szórakozás helyett éjt nappallá téve dolgoznia kellett. (Handan ezeket tudta róla, és be is vállalta, ha hozzáment feleségül.) Könnyen el tudom képzelni, hogy Sami apukájának is gyakran eljárhatott a keze, így õ sajnos ezt látta otthonról, és sajnálatos módon tovább is örökítette a saját házasságába. Amit értékelek Samiban, hogy idõvel azért észrevette, hogy hol és miben hibázott, és igyekezett is ezt jóvátenni, ezen változtatni. Handantól ugyan valóban nem kért bocsánatot, de a fiától igen, és tényleg próbált jobb ember és apa lenni. Az, hogy ez milyen mértékben sikerült, láthattuk. Annak, hogy ennyi idõs korában valaki képes-e lesz-e igazán gyökeres átalakuláson keresztülmenni, szerény véleményem szerint igen kicsi az esélye. Viszont én mindig is értékeltem minden emberben a jobbá válásra irányuló szándékot (és erõfeszítést is).

A vélemények mindig erõsen szubjektívek. Ahhoz, hogy én miért így látom a dolgokat tudnotok kell, hogy én valószínûleg egy igen ritka embertípus vagyok. Aki ismer, tudja rólam (és sajnos sokszor vissza is éltek már ezzel), hogy sajnos ellenem bárki bármekkora bûnt elkövethet, ha elnézést kér, vagy a legapróbb megbánást is mutatja, én képes vagyok mindent megbocsátani az illetõnek és továbblépni a korábbi sérelmeimen. Egyszerûen nem tudok haragot dédelgetni a szívemben és nem is szeretek. Szoval én ilyen nagyon könnyen (túl könnyen!) megbocsátós típus vagyok, ami szerintem nem jó. Valószínûleg ezért néztem én más szemüvegen keresztül ezt a sorozatot.

Húú, ma csak úgy ontom magamból a sorokat (és Gültenrõl még mindig egy szót sem...). :)))

Mindenkinek nagyon szép és vidám és napsütéses jövõ hetet kívánok! :) Jóóóóóóók legyetek!!!! :*
Timea Hakmen 2016 máj. 22. - 20:19:13
(486/760)
Sziasztok!

Jasszus, jajj de nagyon jó volt Handan asszonyról szóló elemzésed! Nekem az egyik kedvencem õ volt, és szerintem az õ karaktere a forgatókönyvírók csúcsterméke.
Annyiban megvédeném a forgatókönyvírókat, hogy a Sami - Aynur házassággal szerintem nem azt akarták közvetíteni, hogy Sami milyen jó ember és kap egy második esélyt, hanem éppen azt, hogy õ egy olyan személyiség, aki hiába kapott egy második esélyt, nem fog tudni élni vele. A negédes udvarló- (és mostohaapából) morcos, parancsolgató férjjé való visszaváltozása mintha a Sami - Handan házasságnak a "remake"-je lenne. Ami sajnálatos, hogy Aynurt is lehúzták az õ szintjére. Neki nem bele kellett volna törõdnie ebbe, hanem azonnal elválnia.
Én meg tudom érteni, hogy Handan asszony miért akart elmenekülni a házasságából, akár Güneyen felkapaszkodva, és nem gondolom, hogy kizárólag a pénz motiválta. Az, hogy verte a férje, "csak egy dolog", de õ emellett sem tiszteletet, sem szeretet nem kapott, teljesen elvesztette a nõi identitását, ahogy Gülten kedvesen megfogalmazta, õ csak egy háztartási robot volt. Erre szerintem õ is akkor döbbent rá igazán, amikor látta, Sami bácsi milyen gyorsan pótolni tudta õt. Ez egy eleve önbizalomhiányos embernek persze, hogy fájt, szerintem ezért siratta meg a Sami bey új frigyét, nem azért mert annyira szerette az urát. Imádtam azokat a jeleneteket, amikor féltékennyé akarta tenni, vagy amikor a Sinaner villában próbálta elõadni az úridámát. :) Ilyenkor én nem (csak) egy szánalmas, nagyravágyó asszonyt láttam - ellenben "Hakmen anyóssal" -, hanem egy olyan nõt, aki az egész életében elszenvedett megaláztatásai miatt elvesztett önbecsülését próbálja visszaállítani. Késõbb persze rájött, hogy a Sinaner közeg nem az õ világa, és amikor eljött az úrilakból, ahogy ott fõzõcskézett Kuzey kis lakásán, én egy sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb Handant láttam. Amiatt, hogy különbséget tett a gyerekei között természetesen én is elítélem. De! Én úgy gondolom, hogy õ a maga Handan asszonyos módján igenis szerette Kuzeyt, Sami ellenben zsigerbõl utálta Güneyt. Az egyik kedvenc jelenetem, amikor Kuzey megajándékozza anyák napján (ez a jelenet szerintem Kuzey megbocsátását is szimbolizálta). Handan asszony reakciója ott mindent elmondott. Többször is láttam rajta, hogy ha õ kap egy minimális szeretet, utána kenyérre lehet kenni. A másik ilyen jelenet az volt, amikor Gülten leült vele tortázni. Elég volt neki ennyi, hogy máris öribarátnõjévé fogadja, az amúgy háta mögött õt továbbra is ugyanúgy kibeszélõ Gültent... Mindez nekem azt mutatja, hogy Handan asszony alapjáraton igenis egy kedves, aranyos nõ, akit elsõsorban a zsarnok, agresszív ura tett ilyenné. Nem értek egyet azzal, hogy már 16 évesen egy kis fúria volt, aki nem várta haza otthon mosolyogva azt a kedves urát. :))

Erika, amikor azt mondtam, Kuzey erkölcsös, talán cinikusnak tûntem, de nem, én valóban azt gondolom, hogy õ a saját erkölcsi mércéje szerint egy erkölcsös ember. Kuzey mindig azt teszi, amit az erkölcse helyesnek vél. Ezzel az elvvel magam is egyetértek. A helyesség-ítéletével viszont már vannak problémáim... Például, a Kuzeyjel való kapcsolatomban nekem egy fordulópont volt Seref komszer elverése, majd az egész ügy lerendezési módja. Értem én, hogy amit ez a két ember elkövetett, az Kuzey mércéjével bûn az erkölcs ellen, és neki ott igazságot kellett szolgáltatni. Mert az õ világában a nõ lehet a halott férfi hagyatéka. Viszont szerintem érthetõ, hogy egy magamfajta elfajzott "feminista libsinek", aki gyûlöli az elnyomást és megveti a behódolást, ez miért annyira vérlázító. Ezt utáltam annyira ebben a sorozatban, hogy Kuzeynek mindent szabad, mert õ Kuzey. Mivel volt különb õ ekkor, mint Simay apja, aki golyót akart belé ereszteni? Hiszen Simay apja is csak az erkölcsi rendet akarta helyreállítani, tehát õ is egy erkölcsös ember... És most megint cinikusnak tûntem, de megint nem voltam az (teljesen) :)

A börtönbemenés indítékairól írtakról nagyjából egyetértek, én azt gondolom, hogy több minden közre játszott a döntésében. Az is amit te mondasz, és az is amit Jasszus kifejtett, az erkölcsi ugródeszka. Mivel õ mondta, hogy adósává akarta tenni Güneyt, és amikor kijött a börtönbõl az akkori viselkedésével ezt alá is támasztotta, én ebbõl nem tudok engedni, bocsi. :) Güney erkölcse nem vitatéma, csak olyan evidens hogy szerintem felesleges ecsetelni. A viselkedését, élén az utolsó lövöldözéssel nem lehet nem elítélni, csak mi a gonoszságai mögött nem pusztán egy érzéketlen genyót látunk, hanem egy szenvedõ embert is. Akit részben a bûntudata (ami bizonyos karakterekbõl nagyon hiányoltam), a gyengesége és a szeretetlensége tett tönkre. Az álbalesetet viszont én akkor is teljes mértékben elítélem. Mary nagyon jól kifejtette anno az elemzésében, hogy miért (az egyik kedvenc hozzászólásom volt). Én is azt gondolom, hogy nem lehet mindenkitõl elvárni, hogy mártír legyen. Börtönbe menni más helyett hatalmas dolog, ilyet átlagos ember nem csinál, csak egy hõs. Güney viszont nem egy hõs, mint az öccse. "Merek annyit, amennyit férfi merhet, aki többet mer, nem ember."

Viszont Samival kapcsolatban abszolút nem tudok egyetérteni, ne haragudj. Aki a gyerekét és a feleségét évekig megalázza, annak az én világomban nem lehet helyén a szíve. Kuzey miatt volt bûntudata (szerettem is a Kuzey-Sami jeleneteket) de Handantól és Güneytõl soha nem kért bocsánatot. Végig azt hajtotta, hogy õt nem mosolygva várták otthon. Güneyt pedig egyáltalán nem szerette. Soha nem láttam rajta még szikráját se érzelemnek a fia iránt. Még amikor teljesen a padlón volt, akkor sem tudott szeretettel közelíteni felé, csak munkát ajánlott neki, és azt hitte ezzel ki is merítette az apai kötelességet. Ezt most én sem kötözködésbõl kérdezem, facebookon is megkérdeztem anno, de nem kaptam rá választ, pedig nagyon érdekelne, hogy akiknek van gyerekük hogyan látják ezt. És most felejtsük el, hogy Güney Güney (aki a 80. bölümig azért nem maga az ördög volt, fõleg a sorozat elején nem, de Sami már akkor sem szerette.) A kérdésem tehát: szerintetek lehet-e jó ember az, aki nem szereti a saját gyerekét? Mert én itt mindig leragadok a Sami kérdésben.
És õszintén szólva, azon kívül, hogy Kuzeyt szereti és a saját erkölcsi szerint õ is egy becsületes ember, én nem látok benne semmi jóságot...
9/10
hanga45 2016 máj. 22. - 17:31:31 9/10
(485/760)
Akkor egy kis KG tõlem is:
A múltkor felvetõdött, hogy Kuzey miért is vállalhatta el a börtönt Güney helyett. Véleményem szerint azért, mert úgy érezte, mindenki cserbenhagyta és céltalannak érezte az életét. A lányt, akibe szerelmes volt, meglátta csókolózni a testvérével. A családban mindig õ volt a feketebárány, ellentétben a kis eminens Güneyjel, aki szorgalmas volt, egyetemre járt, emellett dolgozott a pékségben és a golfpályán, és elõreláthatólag fényes jövõ állt elõtte. Kuzey egész életében azt hallotta, hogy "bezzeg a bátyád!" Az anyja Güneyt szerette jobban és ebbõl nem is csinált titkot. Handant emiatt utáltam és vetettem meg gyakorlatilag az egész sorozat alatt és némi elégtételt éreztem, hogy õ (bár a házassága alatt valóban sokat szenvedett), mégsem lelt utána párra. De térjünk vissza Kuzeyre. :) Az apja (és az egész család) egy link senkiházinak tartotta. A baleset után gyakorlatilag sokkot kapva hallgatta az anyját, aki csakis és kizárólag Güney jövõje miatt aggódott és õt siratta, mintha Kuzey a világon se lett volna. Illetve a világon volt, de csak azért, hogy szégyenbe hozza a családját és bajt hozzon a bátyus fejére. Mivel ezek után (joggal!) úgy érezte, hogy õt senki nem szereti (se a családja, se Cemre), így megtette, amit szerinte a család elvárt tõle és bevonult a böribe Güney helyett. Számomra ez kb. olyan jelentõséggel bírt, mint amikor az öngyilkos jelölt ráfekszik a sínekre, vagy kilép a vonat elé. Kuzey a börtönbe vonulást tekintette a vonatnak. Õ ott akkor lemondott a saját életérõl. Úgy érezte, nem valõ abba a családba, ahol õt senki nem szereti, ráadásul még a szeretett lánynál sem lehet esélye, hiszen megelõzte õt és lecsapott rá a kis eminens bátyó, akinek õ soha a nyomdokaiba sem léphet. (Én amúgy inkább a családja iránti megvetést láttam rajta, amikor szabadult.) Véleményem szerint önfeláldozásról szó sem volt. És arról sem, hogy õ ott akkor tudatosan örök adósává akarta volna tenni Günyt. (Az talán késõbb jött, de abban sem vagyok biztos, hogy ezt õ komolyan is gondolta, amikor Cemrének mesélte a repülõtéren. Hiszen mondott õ már elõtte is sok mindent.)Számomra az is teljesen életszerû, hogy erõsen féltékeny volt Güney-re. Valószínûleg úgy láthatta, hogy Güney elvette tõle az anyját és aztán elvette a szerelmét is. Én egyébként úgy láttam, hogy a börtönbe vonulásig õ felnézett Güneyre. De csak addig. Azzal, hogy Güney nem állt ki a rendõrök elé (ez duma, hogy õ komolyan fel akarta volna adni magát. Ha azt akarta volna, akkor a szülei nem tudták volna visszatartani!!), szóval ezzel a tettével szerintem elásta magát Kuzey elõtt, mint jellem. A mûbaleset pedig csak megerõsítette õt abban, hogy Güney koránt sem olyan önfeláldozó, ahogy azt nagy mellénnyel hangoztatta mindig, úgyhogy nekem ez a mûbaleset tetszett. Bebizonyosodott, hogy Güney csak szavakban nagy testvér. Güney azt is szó nélkül eltûrte, hogy az elgázolt fiú szülei Kuzey lelkébe tapossanak. Nekem ez a sorozat egyik legmegrázóbb jelenete volt és bár Güney ezt nem hallotta, de biztos vagyok benne, hogy tudta, hogy az öccsét rendszeresen lelkigyalázzák egy olyan tettért, amit nem õ követett el. Kuzeybõl pedig sem ekkor, sem más alkalmakkor nem bukott ki az igazság, pedig õ sem volt túl fényes lelkiállapotban akkor sem. Amúgy Güneyünk miért lapított (mint az a bizonyos a gazban) és reszketett a félelemtõl, amikor mégis késõbb kiderült, hogy õ volt a gázoló? Akkor miért nem volt talpig becsületes nagyfiú és vállalta föl a tettét? Ehelyett nekiesett Kuzeynek, hogy biztos õ nyomta fel (miközben Kuzey éppen azon ügyködött, hogy újra kimossa õt a kakából, majd ismételten hamisan vallott saját maga ellen.) Az elõbb írtam, hogy Kuzey tuti, hogy féltékeny volt Güneyre. Güney pedig a börtönbõl kijövetel után lett féltékeny rá (Cemre miatt, aztán azért, mert Kuzeynek sikerült kivívnia az apjuk, valamint a Makara hálózat vezetõinek elismerését, tiszteletét, továbbá az Alival való kapcsolatuk miatt.). Güneynek ugye barátja sem volt egy sem, de még csak haverja sem. Csakhogy amíg Kuzey tudta kezelni a féltékenységét (az, hogy párszor pofánverte, belenyomta a fejét a víz alá, nem egyenlõ ezzel!), addig Güney az eszelõs féltékenységében szándékosan fúrta, ahol csak tudta, szemrebbenés nélkül elvette volna tõle Cemrét, és (idegállapot ide, vagy oda), meg is ölte volna. Én elhiszem, hogy eleinte furdalta a lelkiismeret, és azt is, hogy valamilyen szinten megvetette magát. Az én erkölcsi rendemben Güney egy alja ember, aki végül pontosan azt kapta, amit megérdemelt. És ha a forgiírók Kuzeyt is kinyírták volna a végén, azt viszont nagyon igazságtalannak tartottam volna.

Amúgy az az érdekes, hogy egy jó darabig a második évadot tartottam jobbnak, mint az elsõt. Aztán minél többet gondolkodtam rajta, ez egyszer csak átfordult és mostanra már én is úgy látom, hogy az elsõ volt sokkal jobb. És egyet értek veletek abban, hogy az új forgatókönyv írók (és Hilal) érkezése a második évadot teljesen új irányba vitte el, sok-sok következetlenséggel. A boldog végnek viszont örültem, bár nagyon szirupos volt valóban az elautókázás (és pláne az utolsó mondat. Azért nagyon kár.)

Sami bácsi:
egy vadparaszt, akinek - bár idõnként eljár a keze, - de a szíve azért a helyén van. Én pont ez utóbbi miatt kedveltem az öreget, annak ellenére, hogy a nõk elleni erõszakot mélységesen elítélem és az ilyen dolgai nagyon nem tetszettek. Viszont tudott bocsánatot kérni, amit én nagyra értékelek mindenkiben, illetve neki elhittem, hogy õszintén megbánta, hogy nem avatkozott közbe, amikor a rendõrök lesittelték Kuzeyt. Handan számára elégtétel lehet, hogy az új asszonykával sem lesz holtodiglan-holtomiglan a házassága, én borítékolom, hogy ha lett volna még egy évad, ott Sami bátyó is rövid úton lapátra lett volna téve. (Amúgy az is milyen érdekes, hogy a folyton vert és megalázott, szankcióknak alávetett Handan mégiscsak kámpicsorgott azért a gonosz Samiért... Bizony szerették õk egymást, mert Sami sem felejtette el õt, és nem hiába kapott infarktust a nászéjszakáján).

Jasszus, értem már az ellenszenvet Zerrin T. ellen. :) Valóban: Hilal rendezés = Zerrin szerep. Feltételezem, hogy a civil életben is igen jóban lehetnek, és Hilalnak nagyon bejön Z. alakítása (aki sok esetben valóban ripacskodónak tûnik, de szerintem õ a civil életben is kissé zizi lehet. Számomra a festményei is erre utalnak). Én egyébként bírom a kissé nemnormális embereket. :)) Az alakításai számomra is sokszor túlkapásosnak tûnnek, viszont a Kara Sevdában ilyent még nem tapasztaltam tõle. Ott kimondottan jól és jót alakít.

Gülten elemzést ígértem, aztán pont õt nem említettem. :)))

Nyugodtan vitatkozzatok, nem fogom személyem elleni sértésnek venni én sem. :) Több szem valóban többet lát és már említettem párszor, hogy elég sok mindenre sikerült rádöbbennem a tõlem eltérõ vélemények meghallgatásával. :))

Jasszus, elõre is köszi a védõõrizetet, rám mindig rám fér. ;)
Jasszus 2016 máj. 22. - 08:28:43
(484/760)

Jajj de jó,hogy felugrottam,olyan jót nevettem :D Sok mindennek neveztek már az életben, de hogy szentnek? Ez hízelgõ *-* (Egyébként egyik egyetemi barátom nevezett el így két vadász között, és bár csak õ, de a mai napig is így hív :)) Mégse írhattam ki a nevemet:Szandi - azért ezt egy kicsit sem lehet komolyan venni, szentnek meg különösebb jóindulattal sem lehet nevezni.

Nos, nagyon egyoldalúan Kuzey erkölcsére kisarkítva írtam anno,elsõsorban Kuzey tettei (amik igen is erkölcsösek!) mögött húzódó szándékot (ami már annyira nem) boncolgattam. Természetesen Güneyt semmivel nem tartom jobb embernek,sõt! nála meg azt néztem hogy mi vezetett az általa elkövetett gonoszságokhoz. Én is szívesen fogadtam volna az elemzésed róla :) valószínûleg minden ponttal egyetértettem volna, ha meg nem én akkor is egy meggyõzhetõ ember vagyok :) Említettem is török sorozatos barátnõmmel is sokat beszélgettünk a KG-rõl, õ szögesen ellentétes véleményt képviselt velem szemben,de volt hogy kölcsönösen elismertük a másik igazát,soha nem volt konfliktus belõle - mert ahány ember annyi vélemény, és különben is a változatosság gyönyörködtet (jóóó a Bibliából azért nem idézek,ehhez túl "sötét oldalas szent" vagyok ;)

Zerrin Tekindor - Az hogy nem szimpatizálok vele,az teljes mértékben az én bûnöm...Valahogy vele kapcsolatban érzem azt hogy:púder -vagyis protekciós, egy Hilal mûben mindig ott a helye! nem hiszem el,hogy jobb vagy más színésznõt nem találnának helyette.
A másik, mindig annyira szélsõséges szerepeket vállal, a TSZ-ben bambuló jóasszony,KG-ben egy látványos ripacs, a Kurt Seyitben egy szörny stb. és nem mondom,hogy rosszul alakítja ezeket a szerepeket!mert igazságtalan lennék,de azt érzem,hogy õ vadássza (Hilal asszony meg segíti) hogy minél különbözõbb,minél változatosabb szerepeket kaphasson - mintha így akarná érzékeltetni,hogy õ milyen sokrétû színészképességgel rendelkezik,micsoda egy színész kaméleon :) és én ezzel nem értek egyet! mert elég egyetlen szerep (ami összetettebb,nem kisarkított) és már is le lehet valakirõl vágni,hogy jó,sokoldalú színész e vagy sem (tipikusan ilyen Bergüzar)
Hilal Saral - Fantasztikus tehetsége van ahhoz, hogy egy sorozatot nézõbaráttá tegyen, minimum 40 külföldi ország felé exportálhatóvá válhasson és hatalmas pénz profit legyen várható tõle.Színes,látványos,sok helyszínû sorozatokat rendez - egyszóval megadja a népnek ami kell :) Õ tényleg csak szórakoztatni akar,eladni akar és ezért volt hiba hogy annyira az értelmet,logikát kerestem,annyira mélyre ástam a KG-ben :) itt csak azért bukott ki a különbség mert az elsõ évadot más rendezte és habár nem volt benne annyi látványos elem,annyi csili-villi meg könny,nyál meg mittudom én mi:)) mégis a téma komolyságához jobban illett az a puritán egyszerûség amit az elsõ évad képviselt.

Mindenkinek kitartást! és írjatok ahogy idõtök engedi! :* Igyekszem mindenki felett védõszentként õrködni ;) (egy percig se vegyetek komolyan :D
9/10
hanga45 2016 máj. 22. - 00:15:34 9/10
(483/760)
Nekem is Mert volt a másik kedvencem. :) Kár, hogy a végére ennyire jóra torzították a karakterét. Érdekelne az eredeti forgatókönyv, amiben még hosszabb véget terveztek a sorozatnak, biztos, hogy kicsinálta volna ezt a libát. Nagyon bírtam, ahogy utálta. Már ahogy ismeretlenül is fogadta "Apám úgy ideállított, mintha díszõrség lennénk, akik Anglia királynõjét fogadják" - hatalmas volt! :)) Amúgy az egyik kedvenc jelenetem az volt, amikor Selin beköltözött a kissráccal az Aziz rezidenciára, és ahogy ezek hárman (Mert, Hakan és Hüma) az ablakból elhûlve nézték, közben mentek a szövegek. Majd a fogadtatás az elõcsarnokban... De voltak ott még egyéb gyöngyszemek. Még egyszer mondom, nagyon sajnálom, hogy ilyen kurtán be kellett fejezniük, szerintem érdekes dolgok történtek volna még itt. Gondolom a kábítószer függõségbõl sem gyógyult volna ki ilyen könnyen.

Hüma... ettõl a nõtõl ha lehet, talán még jobban levert a víz, mint Selintõl. Valahol azt olvastam, hogy õ is egykor szépségkirálynõ volt. Ezen kissé ledöbbentem. Fodrászként kész voltam, amikor arra a hosszúkás lófejére odabiggyesztették azt a szerencsétlen pici kontyot. Az õ házassága Hakannal is megérdemelt volna egy picivel bõvebb kifejtést, mert idõ (vagyis a sorozat) rövidsége miatt erre is kevés utalás volt. Gondolom késõbb akarták kifejteni, csak arra már nem került sor. (Gonosz nyelvek azt beszélik, hogy Uzerli kisasszony miatt kellett idõ elõtt befejezni, mert hogy állítólag besértõdött (és lelépett), mert alacsony volt a nézettség (lehet, hogy pont õmiatta?). Murat mellé egy sokkal klasszabb nõt kellett volna betenni femme fatalenak, így az õ karaktere sem vált volna olyan kis mulya fiúvá. Mindenesetre az Oscar díjhoz vezetõ lépcsõn az ilyen partnernõket inkább fel kell rúgni.

A következõ karakter, akin borzongtam a kis koravén Burcu volt. Vajon õt is a zsarnok Aziz nagybácsi tette ilyenné? És vajon ki találta ki, hogy ennek a kislánynak a sakkozás legyen a hobbija? :)) Az ennyi idõs kislányok általában pl. röplabdáznak, vagy táncolnak, vagy pompom lányok, de a mi kis Burcunk sakkozik. Nem semmi.

Amúgy a múltkor talán hülyén fejeztem ki magam, mert én arra próbáltam célozni, hogy Meryemnek vajon bejött-e Murat (nem pedig fordítva). Írtam is, hogy láttam fotókat a szultána jelenlegi pasijáról, aki erõsen hasonlít küllemben Muratra. :) Csak innen jött a gondolat. Meg olyant is olvastam, hogy elõzetesen nagyon lelkes volt, hogy Murat lesz a partnere. Vagy valami ilyesmi.

Nem tûnök ám el végleg, csak valószínûleg meghalni sem lesz idõm egy darabig. (Mivel csináltam már ilyen jellegû melót, tapasztalatból tudom, hogy mi vár rám a jövõ héttõl.) :) :(

Talán egyszer jövök majd egy Gülten elemzéssel... ;)
maryriddle 2016 máj. 21. - 21:59:58
(482/760)
Imádtam ezt a Meryem jellemzést:-) Ugyanezt érzem. Éppen azon gondolkodtam amikor legutóbb néztem, hogy ha az Esrát játszó színésznõ lenne Selin, Meryem meg az õrült Esra (lehet, nem is kellene annyira színészkednie. bocs, ez gonosz volt:-)) mennyire másként jönne le az egész sorozat. Annyira nem tudja eladni ezt a magasztos, bájos végzetasszonyát, hogy sajnos tényleg egy balekká degradálja szegény Kartalt. (Bár pont azért tetszett meg az elején, mert kicsit olyan esetlen gyerek volt, de van különbség a cuki balek, és a szánalmas balek között.) Egyébként a múltkori kérdésedre válaszolva, nem hinném, hogy Muratnak (aki egy értelmes fickónak tûnik) bejön a (labilisnak tûnõ) Szultána:-) legalább is én semmi kémiát nem érzek köztük.
Ja, hogy az nem is fog kiderülni, hogy miért vette el Esrát? Az elsõ részben valami olyasmit mondott, hogy Esra fenyegette õt valamivel. Gondolom akkor ez ilyen szépítõ elem forgiíróinktól, hogy ne hogy egy szerelembõl köttetett házasságban hûtlenkedjen a férj. Hogy Aziz papa miért nem kezdte el tisztogatni a vadászpuskát, nos, én azt gondolom, hogy mert "megesik az ilyen, férfi dolog." Esrának meg az jelenti a boldogságot, ha Kartal vele van, legalábbis így kisebb a valószínûsége, hogy megöngyilkolja magát szegény.
Egyébként õszintén megmondom, bár Murat bejön (ha Kartal már nem is), de nekem Esra és Mert karaktere (illetve az õ színészi játékuk + Burak Deniz imádnivaló hülye feje) a húzóerõ ebben a sorozatban, nélkülük lehet, hogy már a 2. rész után abbahagytam volna... Még Sümbül agát bírom, "cukik" ahogy sunyiskodnak Merttel:-). Hümától viszont rosszul vagyok, ennyire meredt nõt életemben nem láttam...

Ó, hiányozni fogsz Abla, de azért gyere amikor tudsz. Güneyrõl csak annyit, hogy szerintem minden sötét tag nevében mondhatom, mi õt se tartjuk erkölcsösnek:-) Egyébként ha Kuzeyrõl, Güneyrõl nem is akarsz vitába szállni, egyéb karakterekrõl is szívesen olvastam/tuk volna a véleményed. Nem hiszem, hogy te képtelen vagy ilyen elemzésekre, a többi sorikról is tök jókat írsz. De ahogy gondolod:-)
9/10
hanga45 2016 máj. 20. - 23:55:08 9/10
(481/760)
Mary, az a baj, hogy nekem annyira nem volt hiteles ez a színésznõ, hogy Selinként sem tudtam sajnos komolyan venni. Éppen emiatt én valõjában csak Kartal szemszögébõl néztem a velük történõ eseményeket.
Számomra felfoghatatlan, hogy ez a felnõtt embrekbõl álló család hogyan tûrhette el a mocsokságokat, az állandó zsarolásokat Aziz papától? Oké, a botsáskát megzsarolta, de az már régen volt. És Kartal tulajdonképpen miért vette feleségül Esrát? Hiszen nyilvánvaló, hogy az õ részérõl szerelemrõl egy percig sem volt szó. Oké, nyilván Aziz nyomására, de akkoriban még nem volt Selin, és tudtommal mással sem tudta zsarolni (max. azzal, hogy elveszi tõle a vállalat irányítást, de az Kartalt szerintem nem érdekelte volna.) Talán az Aziz iránt érzett hálájából vehette el a belé fülig szerelmes, de idegileg nem kicsit instabil Esrácskát? Vagy Esra már akkor is ilyen bõszen alkalmazta az érzelmi zsarolást, és befenyítette Kartalt, hogy megöngyilkolja magát, ha nem lép frigyre vele? És Aziz hogyan is gondolhatta, hogy ha erõszakkal (zsarolással, fenyegetéssel) a lánya mellett tartja a más nõbe atomszerelmes Kartalt, akkor azzal a lányát boldoggá fogja tenni? (Mennyivel életszerûbb lett volna, ha páros lábbal kirúgja a hûtlenkedõ vejét úgy a házból, mint a cég élérõl. Vagy mondjuk kinyírja). Én fiús anya vagyok, de lányosoktól kérdezném, hogy egy apa nem attól vadul meg leginkább, ha a lányát boldogtalannak látja? És mi a legnagyobb bûn, amit egy võ elkövethet a lánya ellen? Ha megcsalja õt. Erre szerintem el szokták kezdeni tisztogatni a vadászpuskát. Ehelyett mit csinál ez a kivénhedt maffiavezér? Befenyíti a srácot, hogy el ne merje hagyni a kislányát. Õ fenyeget és kényszerít, aki 200 éve nem tudja feldolgozni a szeretett nõ elveszítését. Ha nem mutatták volna minden részben hosszú perceken át, ahogy a halott felesége fényképet bámulja (miközben a melankólikus régi sláger bömbölt a magnóból), még el is hittem volna, hogy elfelejtette, hogy mit is jelent szerelmesnek lenni.
Tetszett, ahogy Kartal viselkedését "picsogásnak" nevezted. :)) Szerintem a magasztos kesergést inkább a szerelme tárgya, a pocsék Meryem (és még pocsékabb alakítása) miatt nem tudtuk annyira átérezni és magunkévá tenni. Én legalábbis így voltam vele. Elnéztem azt a pocsék fejet, a vadul meresztgetõ szemekben kimerülõ színészi alakítást, és szegény Kartalt inkább baleknek gondoltam, mint hõsszerelmesnek. ;) Hatalmas hiba volt Hürrem szultánát felkérni erre a szerepre. Én komolyan nem is értem, mit látnak ebben a nõben nagyszerû színésznek és csodaszép nõnek egyes filmgyártók ott Törökországban...

Lányok, az elkövetkezõ nem tudom meddig tartó idõszakban kicsit visszavonulok, mert jövõ héttõl vár rám egy jó nagy adag munka, amit a szabadidõm terhére tudtam csak bevállalni, így amíg azzal nem végzek, jóval ritkábban fogom itt ontani magamból az okosságokat. Olvasgatni azért természetesen foglak Titeket. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon tetszettek a Kuzeyes elemzések. :) Lengetem a kalapomat elõttetek, mert én képtelen vagyok ilyesmire. Bevallom, háromszor is nekiálltam reagálni egy-két dologra, de végül kitöröltem, mert inkább nem akartam vitába szállni senkivel. (Azon a korszakomon már túl vagyok.) :) Viszont annyit azért elmondok, hogy én bizony Kuzeyt erkölcsösnek látom, sokkal inkább, mint Güneyt, akit a tettei miatt azóta sem tudok elfogadni. Sem õt, sem a tetteit, nálam nincs mentség a szemét húzásaira. (Az egyik el nem küldött hozzászólásomban hosszasan ki is fejtettem az okokat). Cemrét illetõen sok korábbi meglátásomban meg tudtatok ingatni, Barisról a véleményem nem változott és ugyanaz, mint a tiétek. Én kedvelem Zerrin Tekindort is (tényleg, nektek mi a kifogásotok ellene? Komolyan és õszintén érdekel, nem kötözködésbõl kérdezem.) Továbbá Hilal Saral munkássága ellen sincs kifogásom. (A forgatókönyvírókhoz viszont lenne néhány kérdésem nekem is). ;)

Mindenki vigyázzon magára, írjatok sokat és vicceset (az átkeresztelést és szentté avatás lehetõségét megkönnyeztem), nézzetek jó filmeket és osszátok meg velem is, ha valami arra érdemeset láttok. Puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!

UI: Basak állítólag mégsem várja még kis Kivót. (Ergo a szöktetésrõl még mindig nem tettem le). :)))
maryriddle 2016 máj. 20. - 19:28:33
(480/760)
Ááá, én is Jesszust írtam, bocsi, annyira megmaradt:-) Szóval Jasszus. A végén még szenté avatunk:-)
maryriddle 2016 máj. 20. - 19:25:56
(479/760)
Sziasztok!

Jesszus köszi a Cemre elemzést, nagyon jó volt, Banu-Güney, Sami-Handan szintén. Én már annyira atomjaira szedtem hogy nagyon nem tudok mit hozzáfûzni helyeslésen kívül. Várjuk a többi szereplõrõl is, akirõl úgy gondolod érdemes vagy szeretnél:-) Timea tõled úgyszint. Nekem még Gülten is egy vesszõparipa volt...;-)
A Banu témához annyit kotyognék hozzá, hogy igen, az elsõ és második évados Banu szinte nem ugyanaz a karakter, az jutott eszembe lehet ezzel is Güney megítélését akarták rombolni, mert talán az elõbbi Banuval nehezebb lett volna azonosulni a nézõnek, persze csak összeesküvés-elmélet szinten mondom.

Éjszaka királynõje: Igazából nem ítélkeztem a Kartal sír 4 évig dolgon, mert valamilyen szinten megértem, itt nem csak a Selin iránti szerelmérõl van szó, hanem Aziz gyakorlatilag megfosztotta a szabad akaratától, teljesen lealázta emberileg. De ha még jó oka is van rá, nekem akkor se vonzó egy ilyen picsogó legény, na. A hotelszobás jelenetrõl nekem is Feride suszterezése jutott eszembe, és teljesen megértettem hogy miért mondta Kartal. Selint azért hibáztatom a bosszújában, mert bár Kartal barátja elmondta neki hogy Kartal miért tette amit tett, de mintha fel se fogta volna. Nem azt mondom hogy ugorjon a nyakába, de ahogy a lomposüldözésnek se vagyok híve úgy a nõi büszkeségbõl való lomposba döfésért se rajongok.
Aztán az is felvett etikai kérdést, hogy akármilyen ember is Aziz, mennyire tisztességes csak bosszúból feleségül mennni egy hozzá? Hogy a bosszúszomj a körülöttük élõket is veszélybe sodorja, jó példa Selim ál szökési terve, ha Kartal nem idõben érkezik Esra simán megyöngyilkolja magát. Én a bosszúval csak akkor tudok egyetérteni, ha tényleg nagyon indokolt, pl. Karadayi. A szerelmi bosszú nekem nagyon kicsinyes, csak negatív karaktertõl fogadom el:-) Amúgy a nézõk szerették Selint mint karaktert? (Meryemért nem voltak oda, azt tudom:-))

A Kara Sevdát amikor írtad, hogy Nihan büdös banya lett, sejtetem, hogy ez az oka, nem fut mindenkit átgázolva szemellenzõvel Õzike kegyeiért. Szóval az nem gáz ha puppy Burakot kinyiffantaná vérkoala, csak szerelmi bánata ne legyen?:-) Lehet, hogy valaki szólt a rendezõasszonynak, hogy hékás Hilal abla, ez a Cemre feláldozza magát Kuzeyért dolog kicsit sántít, így most a Kara Sevdában akar kompenzálni...
Jasszus 2016 máj. 20. - 15:27:43
(478/760)
Kis günesi…

Igeeen most márt tökéletesen értem,hogy Cagdas mûvészúr miért vállalta be ezt a szerepet. Egyébként,most jóval konszolidáltabb volt az öltözéke is,inkább nevezném lumposnak,mint megbotránkoztatónak (azt a világos lógó kardigánt komolyan kifordítva vette fel? :) Azért én megnézném Burak-Bambit,hogy ilyen outfitben hogyan adná el a férfiasságát ;) Mert itt volt az a pont,hogy a ruhákra már oda sem figyeltem,felõlem akár krumplis zsák is lehetett volna rajta nem érdekelt, mert annyira lekötött a játéka…úgy nézett a nénire,hogy még én is zavarba jöttem *-*
A fõszereplõ fiatalembert ha sokáig nézem megalszik a tej a számban :) de tényleg olyan lassú és bamba.
Jasszus 2016 máj. 20. - 15:09:26
(477/760)
Akkor jöjjön a beígért Handan-Sami véleményezésem

Handan asszony egy annyira életszagú,valóságos karakter, meg maga a Handan-Sami házasság is,hogy szerintem majdnem mindenki ismer a környezetébõl egy egy Handant vagy Samit. Annyira jól ábrázolták Handan kicsinyes korlátolt világát, és Samit a zsarnokot aki hiába próbálta Handant minden létezõ módon,akár fizikailag „elnyomni”, Handan asszony azért ha nem is tudatosan de oda tudott szúrni, meg tudta keseríteni Tekinoglu papa életét. A legnagyobb probléma, hogy ez mind a gyerekeken csapódott le, sõt egymás elleni harcaikban is õket használták fel.

Egyszóval nagyon hitelesen,korrekt módon jelenítették meg ezt a párost,a házasságukat,a felek egyéni problémáit,azt hogy mennyire gyûlölik aktuális életüket és hogy ezzel milyen módon nyomorítják meg, és uszítják egymás ellen két gyermeküket. Erre jön a második évadban (szóval más rendezte az elsõ évadot??!! most már mindent értek…) ez az orbitális baromság Sami papa új családalapításával, meg jó emberré válásával… neeeee…de akkor ennyi erõvel Handannak miért nem jutott a magányos Hüsszein úr???õ miért érdemli meg a büntetést??Sami miután visszavonhatatlanul tönkretette 3 ember életét, mi jogon érdemel új esélyt az élettõl?? (jaa mert Handan asszony mindig olyan keserûen nézett,mint a savanyú uborka. Szégyellje magát,hogy két verés között nem tudott incselkedõen rámosolyogni!)

Na, ez a sorozat legvérlázítóbb üzenete…”Szöktesd meg a lányt a családjától,vedd el, ne engedd dolgozni, ne engedd tanulni se! olyan nem létezik hogy kvalifikáltabb legyen az asszony a férjnél! maximum a konyhában!zárd be a lakásba,ne engedd a rokonaival még csak kommunikálni se! A családi kasszához véletlenül se engedj neki hozzáférést, csak saját kezûleg adagold neki a pénzt!vedd semmibe nõi mivoltát és idõnként a gyerekek szeme láttára jól verd meg mert az örök igazság,hogy „az asszony verve jó”! - és ezt a förmedvényt komolyan nõk készítették és adták hozzá a nevüket?! Hogy adhattak Sami mellé egy jólelkû feleséget? és csak hab a tetején egy kisgyereket? Aki egyszer megvert egy nõt és/vagy gyereket sajnos az máskor is megteszi…
De megtehetik, mert elenyészõ azon nézõk száma akiknek ezt nem veszi be a gyomra…ez talán az egészben a legelszomorítóbb…csupán azért,mert Sami lelkileg Kuzeyyel azonosult mi is azonosulunk vele….azért mert könnyfacsaró melankolikus zene kíséretében megsimítja a kisfia feje búbját, az felül ír minden elkövetett mocskosságot,minden tönkretett évet…(Kuzey még a verést is megköszönte!!!Sami meg majdnem mondta,hogy szívesen,máskor is..)
Érdekesség még úgy általánosságban a török sorozatokban a szülõ-gyerek jellem azonosulás,ahogy Mahir Nazif papa fiatalkori énje, úgy Kuzey is egy jövõbeli potenciális Sami.(Megnézném egy 10 év múlva Kuzey-Cemre párost, hiszen Sami és Handan is boldogok voltak az elsõ években ;)

Félreértés ne essen én Handant is mélységesen megvetem. A saját fiain keresztül próbálta elnyomottságét kompenzálni, míg Kuzey testileg védte,addig Güney egy lehetõséget jelentett számára egy új élethez. Handan egy rossz anya, aki különbséget tesz gyermekei között (érdekes a visszaemlékezésekben már egészen kiskorukban is, pedig akkor még nem tudhatta,hogy Güney lesz az a bizonyos „menetjegy” a szebb életbe – tehát nemcsak érdekbõl volt libling Güney, vagy csak a forgiírók akarták a közvéleményt még jobban Kuzey mellé állítani. (?) )
Az is érdekes,hogy Handan nem volt tisztában azzal,hogy mit is akar az élettõl, nyilván Sami mellett le is mondott a reménykedésrõl,majd amikor jött a lehetõség, hogy megmenekülhet Samitól egyszerre mindent akart és nem tudott mit kezdeni új életével,rendszerint a régivel foglalkozott. Elvált,beköltözött a sinaner villába,átesett egy ruhatár cserén,frizura váltáson – minden igyekezetével egy Ebru asszony hasonmássá szeretett volna avanzsálni és az elit körnek megfelelni – de nem tudott múltjától elszakadni, a burzsuj élet is idegen volt tõle,Handannak nem erre volt szüksége. Ebbõl adódóan ez is lehet egy szemlélet,hogy az új élete nem feltétlenül büntetés,hanem lehet egy lehetõség,hogy önállóan éljen,senki ne határozza meg hogy mit csinálhat, hanem saját maga urává váljon. Egy nem túl fényûzõ,egyszerû de kiegyensúlyozott,szabad és mások által nem behatárolt élet.

.
..
Kara Sevda: (Burakról nem akarok szót ejteni..neki a szulejmánban volt tökéletes szerepe és helye, egy nem túl jelentõs karakterként akinek a funkciója,hogy idõközönként sorozatrajongó nõk csorgathassák rá a nyálukat és ennyi.....dehogy férfi cemrét csináljanak belõle :O) Nihán önfeláldozását,döntését teljesen megtudtam érteni,meg alapjáraton nem volt problémám a csajszival (mondom mindezt 3-4 rész megnézése után).Ami alapvetõen elvette a kedvemet a soritól a téma és Zerrin T.-on kívül, az a történetben szereplõ családmodellek...Nihán anyjától lábrángásom volt...nem is akarom részletezni :) aztán ott a másik oldal Kemal családja.Megint elõkerült a kuzey-güney problémakör,csak ebben az esetben Bambi a tanult törtetõ, a család kedvence. Te jó ég! de mit lemûveltek mikor megtalálták a zsebében (?) a Nihánnak szánt eljegyzési gyûrût??? Azt hittem már ördögûzõt hív az anyuka :) és a karakterekkel is problémáim voltak..Emír miért akarja annyira Nihánt,hogy megrendez érte egy álgyilkosságot, majd belemegy egy olyan házasságba amibõl neki semmi "haszna" nincs??szeretem a sötét karaktereket de õ nekem már túlzóan szélsõségesen ábrázolt...
Jasszus 2016 máj. 19. - 22:18:07
(476/760)
Sziasztok!! 

Igen igen, Banu-Güney elemzést véletlenül sem felejtettem el  Handan asszony is megér egy külön misét,vele szerintem majd holnap jelentkezem.

Azt hiszem korábban már említettem,hogy Banu-Güney szálat nagyon szerettem a sorozatban (Handan-Sami páros mellett) a legtragikusabb,de legérdekesebb vonalnak gondolom. Olyan kapcsolat amelyben mindegyik fél veszít,az egyik a büszkeségét,méltóságát a másik a becsületességét. Itt tudom a legtöbb „mi lett volna ha” gondolatot megfogalmazni,pedig egészen egyértelmû,hogy semmi, mert már a kapcsolatuk kezdetén nyilvánvaló volt,hogy képtelen két ilyen különbözõ jellemû,sorsú,lelkivilágú ember kompromisszumra jutni.

Számomra érdekes,hogy mielõtt elkezdõdött volna a kapcsolatuk, õk már évek óta ismerték egymást az egyetemrõl,(sõt mikor Banu elvitte hajókirándulásra a mi Cemrénket) azt is megtudhattuk,hogy Banu éveken át próbálkozott, de Güney csak Attila úr jelenlétében mert vele egy hajón tartózkodni.(bezzeg ezalatt Cemrénk bõszen írta édes-bús, burkoltan szerelmes leveleit börtönbe zárt erkölcs-bajnokunknak )
A kérdés,Güney miért csak évek múlva határozta el,hogy Banun keresztül mászik fel arra a bizonyos uborkafára?? Miért volt hûséges (jééé itt még Güney hûséges is tudott lenni) egy olyan lányhoz, mint Cemre akitõl a szó minden értelmében semmit se kapott?? Na,ezt nem sikerült megértenem a sorozatból,hogy honnan jött ez az éles váltás,mert nyilván elõtte is tudta/látta,hogy Banu gazdag,van jachtja,villája,apuka befolyásos és még Banunak is van olyan jó lába,mint Cemrének ;)

És Banu mégis mit akarhatott Güneytõl??? Miért csak a sorozat vége fele kezdett rájönni,hogy hozzá a málé-szájú Can lenne a legmegfelelõbb társ?
Mi volt számára olyan vonzó Güneyben??
1.Banu hercegnõnek az életben nem létezett lehetetlen,megvásárolhatatlan, erre jön az egyetemen egy csóró feltörekvõ srác,aki kitart az ugyanolyan „üsküdari csóró” barátnõje mellett – ergo lehetett ez Banunak kihívás is,hiúsági kérdés.
2.Habár tisztában volt vele hogy Güney nem belé,hanem Attila úr vagyonába szerelmes,mégis egyfajta rendezett életet remélt tõle,egy olyan társat aki tekintélyes vagyona mellett elfogadja mentális zavarát is. (+ egy burak típusú sógort is tolerál)
3. Szerelmes volt Güneybe
4.Az a „római orr” …..;)
Én a 3. és 4. pontra tippelek leginkább :)

A kettejük közötti probléma alapvetõen, az volt hogy teljesen félreértette egymást ez a két ember illetve mindketten teljesen mást vártak a másiktól. Banu a túlzott ragaszkodásával,féltékenységével és azzal a bizonyos feltétel nélküli szeretetével megfojtotta Güneyt. Holott Güney nagyon nem ezt várta egy kapcsolattól. Ha Banu igyekezett volna megérteni,hinni és elismerni Güney képességeit lehetett volna esély – ahogy ezt is írtam már korábban Güneynek elismerésre lett volna szüksége. Magyarán Banunak segítenie kellett volna Güney „jó” oldalát, nem pedig folyamatosan a „rosszat” elõhozni. Egy pénznyelõ piócává degradálta le saját férjét, pedig azért Güneyben ennél sokkal több volt . Különösen a második évadban (megint ez a fránya második évad) nyíltan provokálta,generálta a veszekedéseket.
Ha Banu egyszer tudta,hogy Güney érdekbõl vette el,(de ez akkor õt egyáltalán nem érdekelte) akkor miért dobálózott állandóan ezzel a házasságuk után??Cemrét sem szabadott volna emlegetnie,inkább feledtetnie kellett volna.

De! ezekhez a szép dolgokhoz Güneyre is szükség lett volna. Részérõl egyértelmû,hogy a szerelem,tisztelet fogalma szóba se jöhet. Majd mikor Banun a betegsége elkezdett eluralkodni szerintem ez jelentette kapcsolatuk igazi végét – Güney itt már nem feleségeként,hanem az elkövetett bûnei áldozataként tekintett Banura. Én láttam rajta a csalódottságot és bánatot és azt is ahogy végleg elveszíti a reményt,a „régi Banut”.Elveszíti az õrült rajongását és helyette a rá gyûlölettel-félelemmel nézõ hisztéria marad…Ezután jött Melda (szerintem is a tökéletes nõ Güneynek – csak még okosabb volt nála és tudta hogy mikor kell kilépnie ebbõl a viszonyból).

.
..
Kis günesinek kijött a legújabb része?? Rohanok megnézni *-*
Timea Hakmen 2016 máj. 19. - 13:18:03
(475/760)
Sziasztok!

Jasszus, annyira de annyira jókat írsz! Magam is csak erre a következtetésre tudtam jutni, hogy Cemre, lévén egyéb értékekkel, mint megállapítottuk nem rendelkezik, kizárólag annak köszönheti a népszerûségét, hogy õ is mindent a sorozat Allahjának, Kuzeynek rendel alá. (Mint ahogy az összes többi népszerû szereplõ: Seref komszer, Demet, Ali, Yunus, és a kedvencem, Deniz, akitõl még egy gyilkossági kísérlet elsumákolása is nemes tett:)) Szép dolog is a szerelem, csúnyák is a nagy szerelmet akadályozó patkányok, férgek, csak hogy a dolog szépséghibáját képezi az a tény, hogy szerelmüknek egyetlen akadálya volt: Kuzey. A Gladiátor ve Gladiátorné annyira találó volt, Kata.

Adri, bocsi, a Banus kérdésedre elfelejtettem válaszolni. Nos, hogy hol húzódik meg a határ a rajongás és a szerelem között, vagy hogy a rajongás is szerelem-e, azt nem én fogom megmondani. Én azt gondolom, hogy ugyan Banu feltétel nélkül szerette Güneyt, vagy feltétlel nélküli volt a rajongása iránta, hiszen eleve úgy ment hozzá feleségül, hogy érdekházasság és azt is tudta, hogy még mindig Cemrét szereti, szóval õ igazából nem kért többet annál, mint hogy Güney mellette legyen. De közben mindez pont azt mutatja, hogy Güney érzéseit semmibe vette, nem számított, hogy Güneyt egy részérõl szerelemnélküli házasságba viszi, csak a saját önzõ boldogsága. Güney is tisztában volt vele, hogy a felesége egy parazitának nézi, és Woody Allen-esen szólva, õ nem akart tagja lenni egy olyan klubnak, ami egy magafajta "parazitát" befogadná tagjává, vagyis hát történetesen tagja lett, de ez eleve elvágott nála minden lehetséges tiszteletet Banu iránt, nem tudott tisztelni egy olyan nõt, aki önmagát sem tiszteli. Szerintem ez volt az õ kapcsolatuknak az elsõdleges problémája, hogy egyikõjük sem tisztelte a másikat.

Kataaaa, oh beeee, láttad, amit én? Pedig bevallom uncsi-puncsi-Tuncy láttán kicsit megijedtem, hogy ez jóember megkopott, kiveszett belõle a tûz, de áhh, francokat. Tavaly óta 10 évet fiatalodott. Igazságtalan volt õt behívni a szépfiúval szemben. Szegénynek google fordító felolvasóját idézõ intonácója, cammogó járása (néha az a benyomásom róla, hogy autista) még hangsúlyosabbá válik a friss és fess Bora beyjel való összehasonlításban. Ha a férfiasságot nem vállszélesség alapján határozzuk meg, (nekem) ez a Bora Bey az összes nõi lepel kardigánja ellenére, egyetlen asszonyi nemre vetett szempillantásával lemossa a hipózott hajút a képernyõrõl (bár akinek elismerem, szívesen beletúrnék a hajába.) És véleményeket olvasva, azt hiszem ez a Kis Günesi fanoknak is feltûnt.:) A partnernõ is jobban él mellette,(nem is rossz ez a színésznõ). Megkockáztatom, Pudingunk után ez a legvonzóbb karaktere, és az elsõ, amiben annak ellenére, hogy nyilván itt sincs esélye, egyáltalán nem érzek benne balek-effektust. Kár hogy ebbe a szappanlimonádéba írták bele. És jajj, úgy örültem, hogy kivették azt a szörnyûséges fityegõ kabátakasztót a fülébõl!
Jasszus 2016 máj. 18. - 22:08:38
(474/760)
Sziasztok!!! :)

Ez nekem öröm, hogy „megdolgoztattok”;) hogy kíváncsiak vagytok a véleményemre. Akkor jöjjön kedvencünk:Cemre… Most fogok közutálat tárgyává avanzsálni minden cemrefan szemében aki olvassa az oldalt.:)

KG sori valamilyen szinten egy jelentõsen behatárolt – Kuzeyen kívül más ép gondolatra sõt, cselekvésre képtelen,méltóságot és empátiát minden szinten nélkülözõ lány sikertörténete.

Mégis a nézõk messze nagy része szereti,együtt érez vele,támogatja. De miért?? Hát mert Cemre az élet legmagasztosabb értékéért, a szerelemért küzd. hát nem szép??:) A tisztességes,mindenki felett álló,(igaz szõke) török félisten után ki ne futna olyan sebességgel, mint Usain Bolt 100 méteren?? Ki ne szurkolna egy reménytelen ,mások gonoszsága által akadályozott szerelem beteljesüléséért??Ki ne morzsolna el egy könnycseppet hõsnõnkért már csak szolidaritásból is, százegyedik visszautasítása után???? Hát cemre határtalan szerelme amit Kuzey iránt érez, nem ír felül minden mocskosságot amit más ellen követ el?? :’) Nos, kenyér és cirkusz mellett pontosan ez kell a népnek!

Cemrét miért mindig Kuzeyhez fûzõdõ érzése kapcsán értékelik?? Cemre a legbrutálisabb példája annak a bizonyos célnak ami szentesíti az eszközt. Amit Kuzeyért tesz lehet jó vagy rossz,de az mindig helyes! Aki ezzel nem ért egyet,ennek ellen megy, az ellenség,annak vesznie kell nincs pardon! – lehet az akár Baris vagy egy végbél .Ez Cemre titka :)
(De akkor ott van Banu, aki ugyanúgy méltóságát feladva küzd Güneyért – õt miért utálják??az õ szerelme mitõl kevesebb??Nála miért nem mentség,hogy „szerelembõl tette”)

Hogy õt tartják a legtöbbet szenvedõ nõi karakternek?? Ez szimpla manipuláció. Azért mert Cemre mindig Kuzeyért illetve az iránta érzett szerelemért szenved és a legtöbb ember nem egy mélylélektani testvér szál, megjelenõ családi problémákra volt kíváncsi, hanem egyre inkább Cemre-Kuzey love storyt követelt a nép – és amit követel a nép abból van a pénz..(sajnos),többek között ezért is torzult el a második évad és lett a címe,ha hivatalosan nem is Kuzey Güney helyett Kuzey-Cemre…..

Ez az egyik legszomorúbb dolog ebben a sorozatban,hogy úgy akarták a nézõk torkán lenyomni Cemre alakját,hogy az „átlagos” nõk is azonosulhassanak vele (holott ez nagyon NEM igaz!!) és mind eközben példát statuáljanak arról milyen az igazi nõ,mi a feladata és hogy hol is van a helye akár a családban,akár a társadalomban. Én azt el is hiszem,hogy ez az életkép/cél Törökországban táptalajt kaphatott,de hogy „nyugatabbra” cemre karaktere ilyen rajongásnak örvend egészen megdöbbent. Ezt betudom annak,hogy a Cemre-Kuzey langyi – lávsztori indította meg a nézõk együttérzését cemre szenvelgése felé.
Nem tudok mást írni róla…. elõttem már olyan szépen kifejtettétek és mindent elmondtatok nem hiszem hogy hozzátudtam volna tenni, de a lényeg, hogy öröm volt olvasni,hogy a forgiírok nem tudnak mindenkit olyan könnyen manipulálni és ilyen maszlaggal megetetni :)
.
De jóóó, hogy leadják :) Mert Kivancot mint színészt nagyon szeretem, még Kuzeytõl függetlenül is :)
9/10
hanga45 2016 máj. 18. - 21:45:35 9/10
(473/760)
9/10
hanga45 2016 máj. 18. - 18:59:18 9/10
(472/760)
Szolgálati közlemény: Fetih (Conquest) 1453 bepakolva.
9/10
hanga45 2016 máj. 17. - 23:10:48 9/10
(471/760)
Figyelem! Üzenet(nem a palackban, hanem) a postaládákban! :)) (Minden kedves régi és újonnan csatlakozott tag-, elv-, és bajtárséban.)
Mindenkinek nyugodalmas jóéjszakát kívánok! :)
maryriddle 2016 máj. 17. - 22:46:33
(470/760)
Hát ezt el kell mesélnem. Megyek fel az atv honlapjára, ott rám vigyorog Adnan úr a mûsorvezetõ képe, Legyen ön is milliomos yeni bölöm 23:45-kor :-))) Látszik, hogy náluk is mire van igény:-) Ki néz háromnegyed éjfélkor ilyet?
maryriddle 2016 máj. 17. - 21:38:56
(469/760)
Sziasztok!

Leááányok, jajj de jó hogy itt vagytok! Én is gyógyulóban vagyok már az én gyomrom se remeg ha meglátom Cemre nevét de azért nagyon jó volt olvasni. Tímea, nem igaz, mondtál új dolgokat. Ezt hogy Güney önostorozásból lõtte le Kuzeyt, és ezért akart börtönbe kerülni, nagyon jó magyarázat lehetne ha értelmet próbálunk adni Hilalék katyvaszának. A zsarnokságról szóló mondataidon nagyon hevesen bólogattam. Ez konkrétan el is hangzott az õsfórumon hogy Sami még se volt olyan rossz apa, mert gürizett a családjáért, de az a szemét Güney nem volt hálás érte, hanem nagyravágyó volt, és azzal igazából Samit nézte le, hogy õ nem elégszik meg a pékszakmával, és hát persze hogy rosszul esett szegény apjának. Ez a gyerek a hibás, kábé olyan mint a megerõszakolt nõ a hibás téma nekem..
Kuzey "erkölcsi nagyságát" annyira zseniálisan kielemeztétek. Tökéletes! Annyit tennék hozzá, hogy nem is kell ilyen mélyre ásni, ha csak a felszínt nézzük akkor is megkérdõjelezõdik, legalábbis az álszentség (Simay kihasználójából Demet erényeinek védõszentjévé avanzsálódása) nálam sajnos alapból kizárja az erkölcsiség fogalmát.
Jasszus, nagyon megdolgoztatunk, de ha majd nagyon ráérsz és kedved van, esetleg mindenki kedvencérõl, Cemrérõl is szívesen olvasnék tõled egy ilyen gyönyörû fogalmazványt :-)

Erika, én inkább azt mondanám, Kuzey mindkettõjüket sanyargatta. Viszont Kuzey férfi, õ tett-vett, meg akarta váltani a világot, elterelte a figyelmét, Cemrének meg ugye mivel nõ, a szerelmi életén kívül nem sok gondolata volt, így õ látványosabban sanyargott. Viszont ha Kuzey még Güney teljes lealjasodása elõtt összejött volna Cemrével, akkor szerintem a másik irányba is sanyargott volna, és nem hiszem hogy fel tudott volna oldódni a szerelemben.

Kartal viszont meg kell mondjam most kicsit csalódás számomra. Ez a depis Kartal már nem tetszik. Nem tudom, talán túl érzéketlen vagyok a szerelmi bánattal szemben, de kifejezetten idegesít, hogy ennyire meg van halva azért a nõért, életének minden pillanata errõl szól. Mintha férfi Cemre lenne. Remélem nem lesz végig ilyen. Amúgy ezt a hülye nõt se értem, elvárta volna hogy élete szerelme mindkettejüket kinyiratassa az apóssal?
Jaj, egyébként a második bölümben annyira vicces volt, szerintem tuti fricskának szánták, amikor a vacsorán a kislány megjegyzi, hogy mennyire gyönyörû Meryem haja :-) Ígérem, utoljára a lovagolok ezen a témán: de ez már komolyan röhejes, ahogy elsõ pillantásra megbabonázza a férfiakat ez a nõ. Ha egy olyan karaktert írok, aki ha belép egy terembe, mindenki hanyatt esik tõle, hát nem Meryemnek adom ezt a szerepet, aki még mindig a Szultánát akarja játszani/akarják játszani vele. Lehet hogy a karaktere még jó is lenne, de a merev játéka (és az az akcentus) nekem nagyon ellenszenvessé teszi. Ha tényleg õ az oka az alacsony nézettségnek, nem csodálom.
Az a baj, hogy itt se tud igazán lekötni a lávsztori. Sokkal inkább Burak Denizkém:-))) meg az õrült Esra, nem is értem miért nem szereti Kartal. (Ez félig ironikus volt. De én nagyon bírom:-))
Jasszus 2016 máj. 17. - 19:54:00
(468/760)
huuu de igazatok van :)

A Kuzey-Cemre szálról nem tudok nyilatkozni,mert annyira, de annyira nem tartottam õket egy igazi értelemben vett párosnak. Persze ez elsõsorban az én elfogult véleményem, hibám miatt volt.(biztos van oka,hogy sokan szerették õket).Valahogy közös jeleneteiknél mindig másra kellett gondolnom (Barisra,Güneyre,Zeynepre stb.)valószínû ezért nem tudtam éteri szerelmüknek szurkolni :) Ebbõl adódóan meg se fordult a fejemben az az opció,hogy Kuzey Cemre miatt vonult börtönbe, de lehet benne valami ha a "nénik" világszemléletébõl indulunk ki :)

Facebook hozzászólásokat inkább el se olvasom néha egészen félelmetes figurák vannak :D Azt nem értem, hogy képes valaki kis híján virtuálisan ölre menni egy Cemre karakterért vagy akármilyenért.

A Kara Sevdából a 4. bölüm elsõ 10 percéig jutottam, de úgy,hogy a 3.bölümön kétszer elbólintottam :) De ez a bizonyos Nihan karakter engem is érdekelne (az tény Cemréhez képest lényeges fejlõdés), de gondolom messze nem közelít meg egy Bihter karaktert :)
9/10
hanga45 2016 máj. 17. - 19:03:49 9/10
(467/760)
Olvaslak titeket és csettintgetek, hogy mennyire jókat írtok.
Én most csak így bele-bele kapva regálnék gyorsan (mert kevés az idõm) egy-két dologra.

Azt azért ne felejtük el, hogy Kuzeynek legalább annyira fájt, hogy az anyjuk Güneyt részesítette nagyobb szeretetben, mint Güneynek, hogy Sami bácsi meg Kuzeyt. Kuzey pedig szerintem nem Cemrét sanyargatta a 74. bölümig, hanem saját magát.

Bocsi, ezek most tényleg csak ilyen gyors reagálások.
Futok tovább...
Írjatok, írjatok!! Imádom olvasgatni! :)

Ui: Mankos: TUDOM, mit érzel... Fogadd az õszintémet, oké? ;)
Timea Hakmen 2016 máj. 17. - 18:18:12
(466/760)
Kuzey és az erkölcs... Én pedig azt mondom, Kuzey igenis erkölcsös. Durva, hülye és nem teljesen átgondolt hasonlat de, most valahogy ezzel tudom érzékeltetni a legjobban: ahogy a vallási terrorista is erkölcsös a saját elképzelése, erkölcsi rendszere szerint. A terrorista értékrendjét az istene-, Kuzey értékrendjét az önmaga iránt érzett imádata határozza meg. Amikor Kuzey börtönbe vonult, azzal szimbolikusan egy bombát kötött a derekára és Güney mellé állt felrobbantani magát. A robbanás után õ az Allah nevéért, akarom mondani önmaga erkölcsi felsõbbrendûségéért való önfeláldozásával a menyországba került, (ahol 40 szûz helyett 1 várta), a "gyaur", akarom mondani gyáva, sunyi, pénzvágyó, Cemrét elcsábítani merõ testvére pedig a pokol öngyûlöletet forraló üstjébe, ahol az idõk végezetéig ördögök bökdösik a húsát a bûntudat vasvilláival...
Én is azt gondolom, Kuzey erkölcsével egy gond van: hogy mindez róla szól. Az õ erkölcse mindent a saját büszkeségének rendel alá: szerelmet, mások büszkeségét, érzelmeit vagy éppen testi épségét...
Ez a szemlélet, a Kuzey Güney univerzumában, ahol valóban Kuzey az Allah, lehet, hogy megállja a helyét, azonban egy olyan világban, ahol egyenlõnek tekintenénk az embereket, a bizonyos kuzeyi erkölcs értéke, azt hiszem igen gyenge lábakon állna...

A Kuzey Cemre miatt ment börtönbe gondolatra reflektálva: szerintem, ha õt annyira érdekelte volna Cemre boldogsága, nem sanyargatja 74. bölümön keresztül visszautasításával...

A Kara Sevdát nem nézem, (nekem fél rész elég volt a Özikébõl és a Kuzey Güney hangulatból) de ismerem a sztorit, tudom, ott a fõhõsnõ tényleg a testvéréért áldozta fel magát, nem pedig heccbõl-daccból játssza el a férjhezmenõsdit, és tényleg egy õrült az ura, nem egy birkatürelmû puding. Még engem is meglep innen a távolból, hogy az a fõhõsnõ, hogyan lett büdösbanya, miközben Cemre az angyal???
Jasszus 2016 máj. 17. - 15:31:44
(465/760)
Sziasztok!!

Nos,igen sokat gondolkodtam rajta Kuzey valóban Güney felett áll erkölcsileg? Egyáltalán erkölcsös az, hogy valaki felett akar állni? és a tett tesz valakit erkölcsössé, vagy a mögötte húzódó szándék??

A baleset egy ugródeszka volt Kuzey erkölcsi fölényének felépítésére,mert akármilyen hülyén hangzik az önfeláldozása volt Kuzey „erkölcsi diadalmenete”,ez volt a fordulópont a nagy változás.mert azért elõtte voltak simlijei – utalás hogy problémás,balhés, érdekes volt viszonya a pénzhez,mindig kéregetett (vissza már nem adta), vagy amikor meglopta az apját és Güney vállalta a felelõsséget (itt még mûködött a sorozatban a jellemárnyalás) – ehhez képest micsoda felelõsségteljes üzletemberré nõtte ki magát :)
A baleset elõtt Kuzeyt a családtagok közül senki nem vette komolyan, egy életcél nélküli még érettségit is megszerezni képtelen trógernek tartották. Nem segítették,(elsõsorban a szülõk),hogy helyes útra tereljék,hogy értelmet nyerjen az élete,hanem letettek róla,Güney szerintem még le is nézte.Akkor még a kiszemelt „múzsa”-Cemre is inkább a szorgalmas Güneyt választotta. (Sami is csak a baleset bevállalása után ismerte el Kuzeyt, míg ellenében Güneyt még jobban megvetette – milyen apa az akinek a szeretetét,elismerését ilyen módon lehet kivívni?!!).

De a kérdés miért vállalta a börtönt a testvére helyett?? Senki sem kényszerítette rá (Handan asszony mondjuk nem bánta, az tény) Güney is kész lett volna feladni magát (igaz késõbb engedett a nyomásnak,hogy jövõjét,egyetemet válassza). Az önfeláldozása, maga a tett tényleg hatalmas emberi gesztus volt, de! a lényeg a tette mögött megbúvó indíték. Miért tette? Annyira szerette (még önmagánál is jobban) Güneyt, hogy a jövõjét dobja el érte? vagy! Önmagát szerette annyira,hogy ezzel vívja ki a családja tiszteletét, a saját erkölcsi fölényét mindenki felett, és hogy saját testvére a kötelezettjévé váljon? – késõbbi tettei, és az utolsó bölüm pisztolyos jelenete,számomra ezt támasztotta alá….
Érdekes volt, Kuzey börtönbõl való szabadulásának jelenete,micsoda kínos volt! elõtte ahogy készülõdött a család,milyen feszültség volt,hogy szégyellték magukat,mintha cinkostársak lennének (valamilyen szinten azok is voltak),mintha maguk lökték volna Kuzeyt börtönbe. De ahogy Kuzey kezelte az egész családot. Meggyõzõdése volt,hogy mostantól õ áll erkölcsileg az egész család felett,hogy mindenki a kötelezettjévé vált. Tudatosan vagy nem tudatosan de itt hitte el az erkölcsi fölényét Güney felett.
A történetben végig, utalgatott Güney tartozására – tartozás! tehát itt megbukik,hogy ez egy önzetlen tett lett volna – ez már messze nem erkölcsi kategória. Ezzel a képmutatásával generálta Güneyt a szemétségekre, amiket aztán felhasznált önmaga fényezésére,mártírságára. Végig egy ütõkártyaként használta az „önfeláldozását”,pedig tudta hogy Güney mennyire gyenge jellem,hogy az életben nem képes ezt visszafizetni (egy ember életébõl elvesztett 4 évet egyáltalán vissza lehet „fizetni”??)

Kuzey úgy emelkedhetett,volna erkölcsileg Güney fölé - ha az utolsó bölüm ominózus pisztolyos jelentében, kezet nyújt Güneynek és Cemrét hátrahagyva távozik vele. (na ez egy olyan erkölcsi tett lett volna ami messze, még 4 börtönben töltött évet is felülmúl)
Ám helyette mit kapunk? Elõször Kuzey azt mondja: „megölted Ferhátot, kifizetted a tartozást” – feloldozza Güneyt,az alól amivel éveken át sanyarította az életét. Mikor látja,hogy a félõrült Güneynek ez már édes kevés, õ már olyan dolgokon ment keresztül (Banu elvesztése),hogy egy számla kiegyenlítése már értelmét vesztette – mit tesz Kuzey?? Fegyverként döfi Güneybe a híres erkölcsi fölényét: ha Güney végez magával, õ is követi – na ez a mondat Güney teljes lealázását jelentette, Kuzey és Güney utolsó,vékony testvéri kapcsolódásának végleges szétszakítását.

Haj megint hosszú voltam :) De Banuval még majd jövök!!
Timea Hakmen 2016 máj. 16. - 23:12:06
(464/760)
Ohh, máris kapsz egy plusz gödröt, plusz pont helyett (aki 100 gödröt gyûjt, az ajándékban részesül). Ugyee hogy? Én onnantól kezdve nem tudtam nem venni komolyan, hogy az extragigamenõ belépõje után (komolyan, még Puding uraságnak se nyitottak így ajtót) roppant nagyképûen (és szexin) ívelt homlokránc kíséretében megkérdezte a recepciónál álló asszonyt, hogy na mi van, nem ismeri õt. :D
Szerintem tipikus szerepe lesz: a szerelmespár szerelmét fogja akadályozni. Viszont a fõhõsnõ kis titkárnõje (aki szerintem a szépfiú húga) tuti hogy belezúgott, annyira nézte, ha összejönne vele a végén azt nagyon röhögném.

Ki tudja, lehet hogy mindig is ez volt a szerepálma. :D
Jasszus 2016 máj. 16. - 22:10:24
(463/760)
Sziasztok!

Juppiiii de jó :) PVE tagságom tiszteletére, bele is kukkantottam a Kis günesi szappanos limonádéba,(egyébként csak vázlatosan ismerem a történetet,de nem is ez a lényeg) csak és kizárólag Cagdas úr jeleneteire helyeztem a hangsúlyt :)
Mégis ki más lenne aki egy bukott sorozat utolsó részeibe,egy süllyedõ hajóra felszállna ráadásul egy ilyen szettben??! De (sajnálattal) ahogy elnéztem nem kapott nagy szerepet,nem tõle várták a nézettségrobbanást.Kár..
Az a bevonulás amit rittyentett.....hiába néz ki úgy mintha bekötött szemmel beszabadították volna egy isztambuli sikátorban üzemelõ B kategóriás turkálóba, egyszerûen komolyan kellett vennem :) (honnan szerezték azt a katonai zubbonyt??!) Tényleg, mégis mi motiválhatta,hogy elvállalta ezt a szerepet? :)
Timea Hakmen 2016 máj. 16. - 18:38:47 Előzmény Jasszus
(462/760)
Oké, szerintem pont ezt vártuk tõled.:) A Burakról írtakon teljességgel meghatódtam :')
Felvételt nyertél a PVE-be!
Timea Hakmen 2016 máj. 16. - 18:31:02 Előzmény Timea Hakmen
(461/760)
Folytatás a további sarkalatos szereplõkkel, és a három gráciával (Ece,Melek,Hilal).

Cemrével, rájöttem, feleslegesen foglalkoztam olyan sokat, kár volt bármilyen logikát keresnem ebben a karakterben. Mert nincs. Õ nem is karakter, hanem egy eszköz. Lélektani mélysége egy pásztoráljáték fõhõsnõjével vetekszik, önálló személyiségjegyei nincsenek (ami van is, az is rossz). Ne is legyen egy nõnek... Nem is értem, mit evett rajta Puding. Feminista kritikáknak állatorvosi ló esete lehetne. De ti is nagyon szépeket írtatok róla.:)) A legjobban az tetszett, hogy aki nem hevül fel Puding érintésétõl, annál gondok vannak, muhaha mondtam én, hogy ez nem normális dolog, halvérû a lány.:))) Az esküvõben nem elsõsorban Baris kihasználása fájt, hanem hogy ez egyszer sem lett felróva Cemrének, egyik szereplõ által sem, egy török(!) sorozatban, nem lett elismerve rosszként, mintha ez normális dolog lenne. (Csak mert egy Pudinggal tette meg.) Sõt, még emiatt is fel lett magasztalva, meg sajnáltatták velünk. (Esküszöm, olvastam angol fórumon, a melyik nõ szenvedett a legtöbbet a sorozatban szavazásra, rengetegen Cemrét írták. Vetélés, elektrosokk, agyonverés, konténerbe dobálás smafu.) Amivel viszont érdemes foglalkozni, az, hogy mit akarnak közvetíteni felénk ezzel a karakterrel. Nektek van igazatok: benne a török nõ ideálképét akarták megjeleníteni. Értékei mindössze a szüzessége és a Kuzey, a török alfahím iránti hûsége valamint csillapíthatatlan rajongása, amit csak Allah tudja mi táplált. Semmi más. (Legalább is én nem találtam, pedig tényleg kerestem). Mintha egy nõ értéke csak a férfihoz (aki persze csak alfahím lehet!) fûzõdõ viszonyában létezhetne. Az sem számít ha más (nem alfahím) férfiakat kihasznál, büszkeségükbe tapos, ha ezzel is a Férfi iránti hûségét bizonyítja (Güney, mint menetjegy. "Önfeláldozása' a Puding-lakban.)
Ez az igazán elkeserítõ ebben a karakterben. Rajta kívül tényleg minden nõ elbukott. Kivéve persze Demetet, aki engedélyt kért Kuzeytõl, hogy szerelmes lehessen.

A másik kedvencem, az anyja. Szerintem semmivel nem kényeztette el jobban Attila Banut, mint Gülten a lányát, csak éppen Attilának messzebbre elért a keze. A "ne törõdj senkivel csak a saját boldogságoddal" jelenetben minden benne volt. Valószínûleg Machiavellit olvasott fel kis Cemrének gyerekkorában estimese helyett. Értelmes, gyereknevelõ mondatot soha nem hallottam a szájából. A probléma megint csak az ezzel: a forgatókönyv el akarja hitetni velünk, hogy õ egy jó anya. Volt szerencsétlenségem az életben is látni embereken a majomszeretet következményeit, nagyon, nagyon káros. Ezt itt is láthattuk.

A másik fórumon láttam, Samit is komoly viták övezték, bevallom meglepett, hogy lehet egy ilyen apát és férjet mosdatni? Ebben az igazságszolgáltató forgatókönyvben õ miért nem kapta meg, ami jár? Nagyon sokan összekeverik a szülõi kötelességek teljesítését a szeretettel. És sajnos nagyon sokan azt hiszik, hogy a gyerekét (testileg, lelkileg) terrorizáló, megalázó szülõnek is alanyi jogon jár a tisztelet. Ezt én nem tudom, és nem is akarom elfoglalni. A zsarnok szülõnek meghunyászkodó gyerek pedig nem jó gyerek. De nem csak szülõ-gyerek kapcsolatokban látom így. Elég Kuzey környezetén való zsarnokosságát nézni. A zsarnok barát nekem nem barát. Seref komszer meg egy csicskusz. Yazik!

Érdekes, hogy ez a két véglet, számomra legkárosabb szülõtípus mennyire népszerûek.

Pudingomról alkotott véleményem igazából egy percre se inogott meg, de ti még jobban megerõsítettetek benne, hogy nem (csak) lányos elfogultság beszél belõlem. A PVE nem elfogult, nekem ez az elfogult véleményem.:) Annyiban viszont meg kell követnem az ellenvéleményt, amely ellen korábban igencsak tiltakoztam, hogy de, elsõsorban a színészúrnak köszönhetõ Baris szerethetõsége. Baris önmagában nem egy nagy karakter, Cagdas frappás játéka és sármja tette igazán emberivé õt, és lehetõvé, hogy mi, értelmes (muhaha, ok, ez esetemben megkérdõjelezhetõ) asszony létünkre beleszerettünk egy ilyen idióta balekba. De szerintem ugyanez igaz Kuzey/Kivancra is. (Egyébként úgy leforgatnám fordított szereposztással is ezt a sorozatot, Kivanc mint Güney, Güney mint Kuzey. Szerintem annyira jól állna Kivancnak ez a szenvedõ gonosz karakter.) Amellett viszont kitartok, hogy akárki játszotta volna Barist, a Cemrével kapcsolatos dolgaiban mindörökké neki adnék igazat.

Nagyon tetszettek még a "burzsujimádó" gondolataitok is. Nekem csak egy költõi kérdésem van: ha a forgatókönyv a nagyravágyást, gazdagságot negatívumként tartja számon, Kuzey miért nem maradhatott pék? Ece és Melek szerint egy pék nem lehet boldog?

És persze a jó kis összeesküvés-elméletek.:) Hihetetlen, Ivettel mi is ugyanezt gondoltuk, hogy miért kellett annyira leamortizálni Pudingot. Egyébként szerintem mindegyik ilyen elmélet megállja a helyét. Sok helyen kilóg a lóláb a forgatókönyvben. És láthatjuk, hogy itt bizony a nézettség az úr. A forgatókönyvírók ma már Törökországban a nézõk szolgái...

Összefoglalva, nekem csupán egyetlen gondom van ez a sorozattal: az, hogy ítélkezik (miközben realista mûnek próbálja eladni magát). Meg akarja nekünk szabni, hogy mirõl mit gondoljunk, manipulálni akar minket. Denizzel azt is bebizonyították, hogy szabályosan hülyének nézik a nézõt. Ez a három erõszakos nõszemély nem akar nekünk szabad akaratot adni. Mert ha nem az fõhõsökkel érzünk együtt, akkor atombombát dobnak az empátiára, hogy kiöljenek minden érzést belõlünk a szimpatikus karaktereink iránt. Nem számít, hogy milyen logikátlanság (pl. Güney önlábonlövése), nem számít, hogy teljesen karakteridegen mocskosságokat követtetnek el (Puding, mint pincés fogvatartó, muhaha) szeretett sötét szereplõinkkel, csak egy dolog számít: hogy mindenbõl Kuzey és Cemre kerüljön ki erkölcsi fölénnyel. (Ami még rosszabb: úgy, hogy közben torz, hímsoviniszta, barbár, primitív értékrendeket közvetítenek felénk.) És ez miért jó nekik? Nézettség = money, money, money. Önmagukat alázták meg forgatókönyvírói mivoltjukban második évad logikátlan, önellentmondó forgatókönyvvével, eladták a lelküket a nézettségért. (Pedig nem tehetségtelenek: elsõ évad, Tiltott szerelem…).
Csak hogy a PVE nem hajolt meg Ece, Melek és Hilal akaratának, a forgatókönyvíróknak sincs korlátlan hatalma felettünk, és nagyon örülök, hogy ezen a fórumon megismerhettem magunkhoz hasonló renitens véleményeket. (Burakot szidhattátok volna kicsit többet:)) Jó tudom, rajtam kívül a kutyát nem érdekelte.) Éljenek az ellenállók! (És persze azok is, akikkel olyan jókat lehet vitatkozni errõl a sorozatról:), de ez most egy sötét éltetõ hozzászólás, szóval: Hajrá Sötét Barlang!

(Remélem kellõképp megdicsérhettelek titeket Mary:)) Mondjuk igazából nem tettem mást, mint szinte megismétéltem a szavaitokat. De azért jó volt összeírni, bár még így is kihagytam sok mindent (pl. Simay). Azért azt el kell ismernünk: nem semmi sorozatokcska ez:)