Téma: Bugra Gülsoy

Timea Hakmen 2016 máj. 16. - 17:18:18
(460/760)
Sziasztok!

Na, megjöttem azzal a "radikális" esszével. :)

Tudjátok, sok mindent ugyanúgy gondoltam mint ti, már azelõtt, hogy olvastalak volna benneteket, ezekben a gondolatokba vetett hitemet megerõsítettétek, de mondtatok teljesen új dolgokat is, amelyek felett nekem elsiklott a figyelmem.

Az egyik ilyen nagyon fontos elem, Cemre szerepe a testvérviszályban. Soha nem jutott volna eszembe: az a csók a tengerparton! Tudtam én, nem a tiszta szerelem irányította Cemre nyelvét Güney szájába, de ti döbbentettetek rá, mi is volt a valós hátsószándéka, ez tisztán benne van Öykü színészi játékában és Cemre késõbbi jellemében is. Gyönyörûen keretbe zárja az elõbbi és az utolsó bölüm beköltözõs jelenete ezt a sztorit. Valóban, Cemre már ott kinézte magának Güneyt, mint féltékenységgeneráló eszközt. A konfliktus ennél jóval összetettebb, több gyökérbõl eredeztethetõ, tudjuk, de a fõgyökérzet itt bizony Cemre és az õ EGO-ja. Ez indította el a lavinát.

A következõ gondolat bennem az utolsó bölümök és a fb-s KVE-s vélemények által kezdett el érlelõdni, de itt is ti mutattatok rá, hogy (felháborító kijelentések jönnek): Güney valójában jobban szerette Kuzeyt, mint Kuzey õt, és Güney épp azért gyûlöli Kuzeyt, mert szereti. Nagyon tetszettek a szeretet milyenségeirõl írt fejtegetéseitek. Egy mondatban úgy foglalnám össze: „A szeretet ellentéte nem a gyûlölet, hanem a közöny.” Én is észrevettem, vannak a sorozatban ún. dogmák, amiket sokszor nem indokol semmi, a pozitívnak vagy negatívnak kikiáltott szereplõkhöz tapadt pozitív vagy negatív elõítéleteken kívül. Amiket evidensnek kell lenni, hogy az úgy van. Pedig ha mélyebben megnézzük, kiderül, hogy nagyon nem. Ilyen az is, hogy Kuzey szereti Güneyt. Nem mondom, hogy egyáltalán nem érzett semmit a testvére iránt, de én az õ testvéries cselekedeteiben sokkalta inkább kötelességtudatot éreztem, mint szeretet. A kuzeyi becsületkódexet, amiben tisztességes török férfihoz megfelelõen helye van a kardesliknek is. Ami nem feltétlenül gond, csak akkor bizonyítékok nélkül ne mondjuk, hogy igen. Güneyen sokkal inkább láttam, hogy fáj neki a kapcsolatuk megromlása, és fordított pszichológia alapján, a szenvedését a gonoszkodásain keresztül vezette le.

Az álbalesetet mindig is kegyetlen, gusztustalan dolognak tartottam, de a jelenet mélyebb értelmére te világítottál rá, Mary: ha Kuzey azt mondta Güneynek, hogy nincs adósság, akkor tényleg, mit is kellett volna neki törlesztenie? Mégis létezik? Mindketten tudták, hogy ez így van, és azt is, hogy ez az adósság megfizethetetlen. Cemrével nem törleszthetett, mert nem ismerték el. Kuzey mondta ki a reptéren, hogy mindezt tudatosan tette. Innentõl kezdve nincs tovább, ebbõl nem lehet kimosdatni, kedves Ece Melek, semmi nem bizonyította késõbb sem, hogy nem ezért tette. Történt mindez egy NÕ miatt, akirõl nem is tudta, viszonozza-e a szerelmét. Ez nem csak a kuzeyi erkölcsi piedesztált kérdõjelezi meg, de kicsit abból az ártatlan, manipulálható, aranyos, tökkelütött öcsike szerepkörbõl is kilöki, ahová annyira erõltették a második évadban.

Elkerülte továbbá a forgatókönyvírók, nézõk figyelmét (az enyémet is, a tietekét nem) a jelenet is, amikor Kuzey olyat mond, Güney mindent elvett tõle, most õ következik. Az "összeesküvés-elméleteteket", nevezetesen, hogy a nem is ilyennek tervezték a forgatókönyvet, számomra ez a momentum 99.9%-ban bizonyítja. Ez a kijelentése ugyanis köszönõviszonyban sincs a késõbbi igazság zászlaját oly bõszen lobogtató Kuzeyünkkel. Persze az életben mondunk ilyeneket csakúgy, de egy mûben mindennek jelentõsége van! Kell, hogy legyen. Pláne egy ilyen mondatnak, egy ilyen hangsúlyos jelenetben.
Güney bukása a bûn és bûnhõdés hagyománya alapján borítékolható volt, a gyenge embereknek el kell bukniuk ebben a világban, és ennek így is kellett lennie, nem úszhatta meg, hogy nem vállalta a felelõsséget a tettéért és a Banuval szembeni szemétségeit sem. Nem ezzel van a baj. De hogy jutott el addig, hogy meg akarja ölni a saját testvérét, és miért? Ez már bizony kicsit sem Güneyrõl szól, hanem az Ece-Melekrõl: Güneyt olyan szintre kellett lealjasítani, hogy az szétszakítsa a testvéri köteléket, megszûnjön létezni a testvére számára, feloldja Kuzeyt minden alól, egész késõbbi életére, hogy Güney soha többé ne árnyékolja be szerelmespár boldogságát. Mindezzel egy gond van: nem tudtuk meg, hogy Güney hogy jutott el erre a pontra, nem mondták el nekünk a forgatókönyvírók. Miért? Mert õk sem tudják!!!
Ha ez nem a Kuzey Güney sorozat lenne, esetleg azt mondanám, Güney önostorozásból akart börtönbe kerülni, mert ahogy Jasszus írja - bár sokan önelégültnek tartják Güneyt - õ valójában önmagát gyûlölte, vetette meg a legjobban. Senki sem értette õt meg, ezért talán csakazértis meg akart felelni annak a szerepnek, aminek látta a testvére és az apja. Tudom, ez nagyon elfogultan esetleg felháborítóan hangzik, de ha Kuzey valóban az az eszményien empatikus, erkölcsileg mindenki felett álló, önfeláldozó ember lenne, aminek képzeli magát, és õt a nézõk, neki kellett volna meglátnia mindezt Güneyben és segíteni a testvérén, kádbafojtogatások helyett szeretettel közelíteni felé minden szemétsége ellenére. Csak hogy Kuzey hamarább áldozta volna fel az életét, mint a büszkeségét a testvéréért. Ahogy az utolsó jelenetüknél rámutattatok,amikor meglátta hogy a testvére mennyire mélyponton van, még akkor sem tudott továbblátni a saját felsõbbrendûségén, még akkor sem tudta feloldozni Güneyt.
Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy Kuzey a szarszemét, de nem is az az erkölcsi hõs aminek be lett állítva önmaga, a forgatókönyvírók és a nézõk által.
Nem tudom már hol olvastam ezt a mondatot, de ez jutott eszembe Güney életérõl: "Évekig ordítottam, de soha senki sem hallotta meg."

Folyt. köv.
Jasszus 2016 máj. 15. - 17:49:29
(459/760)
Sziasztok!! 

oo Köszönöm a fogadtatást *-* ha nem hívod fel a figyelmemet észre se veszem a jesszus elírást 
Kis kimaradással, de vissza tértem és jövök egy kis Kuzey Güney kedvenc karakter elemzéssel  Nem hiába álltam át a sötét oldalra, sokat gondolkodtam az okán, hogy azért,mert szeretem az esendõ karaktereket, magát az okfejtést,hogy mitõl csúsznak le, egyáltalán létezik szimplán „gonosz” ember ?? illetve azért jó kis színészek voltak a Kuzey Güneyben, ez vitathatatlan õk is sokat hozzátettek,hogy árnyaltabb legyen egy-egy jellem, ezt különösen Güney és Baris karakter esetében éreztem.

Güneyt bármennyire is próbálták lejáratni,fõleg a sorozat vége fele, nem tudtam meggyûlölni, helyette sokkal inkább szántam és csak arra gondoltam,hogy ennek az embernek szeretetre és megbecsülésre lenne szüksége. Güney önmagát tette tönkre – és elsõsorban nem Kuzeyt! – sõt,akárhányszor rúgott testvérébe azzal igazán önmagának ártott. Hisz Kuzey mindig egy erkölcsi fölénnyel került ki egy-egy ilyen szituációból – õ volt a szegény szerencsétlen akit galád módon a bátyja hátba döfött- addig Güney mindenki szemében,de elsõsorban a sajátjában vált egy testvérét eláruló,emberi nullává. Ezért olyan tragikus jellem,mert önmagától undorodott és ezzel egy szereplõ sem volt tisztában,senki sem látta,hogy mi játszódik Güneyben,minden tette mögött csak a rosszindulatot feltételezték. Imádtam Güneynek azon jeleneteit,amikor elõtört belõle a lelkiismeretfurdalás vagyis inkább az öngyûlölet, ilyenkor rendszerint csatak részegre itta magát és önmaga ostorozásába kezdett, ez egy segélykiáltás volt a környezete felé. Komolyan mit érezhetett ez az ember mikor szembesült vele, hogy saját édesanyja és menyasszonya akire 4 éven át képes volt várni, szimplán egy jegynek tekinthették amivel egy jobb anyagi életbe léphetnek be?
Banu-Güney páros is érdekes volt szerintem, Banu hiába szerette feltétel nélkül, teljesen félreértette Güneyt. Nagyravágyónak és pénzhajhásznak hitte,(többször hangoztatta is) pedig Güney egy megfelelési kényszeres, minden áron az apjának bizonyítani kívánó ember volt, én hiszem hogy ez mozgatta elsõsorban és nem pusztán a pénz iránti imádata. Na ezt nem vette észre Banu,de nem is érthette,mert teljesen ellentétesen nevelték, kiskora óta sulykolták belé,hogy tökéletes, hogy õ „Banu-hercegnõ”.Ellenben Güney , egy erkölcsileg felette álló (?) testvér árnyékában élt akit sehogy se volt képes felérni,mellette egy olyan apával aki az egyik gyereket testileg a másikat lelkileg bántalmazta. Ugyanakkor ha Banu megadta volna neki a tiszteletet,elismerést, felnézett volna rá,sem biztos,hogy Güney megmenekül önmagától, mert az a törleszthetetlen számla Kuzey felé mindig megmarad és Güney ezen képtelen túllépni. Ezért lehet hogy a börtön Güney számára nem is büntetés,mert legalább önmaga iránti gyûlölete,a lelkiismeret-furdalás,hogy testvére tönkretett élete árán építi fel saját jólétét megszûnt.

Nos,Baris….Szögezzük le Baris egy jelenség :D Baris is Güneyhez hasonlóan a mellõzött gyermek volt a családban. Hiába vitte a céget,simította el Banu botrányait õ mindig is a „nevelt fiú” maradt (komolyan Sinaner papa semmit se hagyott volna rá??!!) Barist véletlenül sem helyezhetjük Güney szintjére, mert míg Güney vérprofi volt szemétkedés szintjén, Barisnak egyszerûen semmise jött össze :D
Cagdas urunk a legnagyobb eleganciával jelenítette meg ezt az örök lúzer karaktert,egyértelmûen az õ színészi játéka emeli el ezt a szerepet az unalmas intrikus mellékszereptõl és ad hozzá valami pluszt,amitõl szerethetõ karakterré válik, és ezt szerintem a forgatókönyv írok is észrevették,ezért is boronálták össze Cemrével.:DD Egyik kedvenc könnyedebb jelenetem , mikor Güney a szüleivel elõször vacsorázni mennek a Sinaner rezidenciába, és Baris ahogy abban a negédes-lenézõ viselkedésével, cinikus beszólásaival úgy alázza szét Sami-Handan kombót, hogy azok még csak észre sem veszik  Vagy ahogy azzal a barisos-hideg eleganciával igyekszik kihangsúlyozni Güney proliságát. Imádom *-* És amilyen angolos módon távozott a mûvészúr a sorozatból…RESPEC
Burak……már a nézésétõl rosszul voltam--- de most komolyan ki ez a Burak?? Milyen jogon lett övé a stex ,a holdong és a Sinaner rezidencia??!! Volt egyetlen csak egyetlenegy önzetlen tette??Na, neki kellene a Boszporusz mélyérõl szagolnia azt a bizonyos ibolyát…….pfuu majdnem annyira utáltam mint Cemrét, szerintem ez mindent elmond :D
Annyi mindent tudnék még írni,de így is hosszúra sikeredett, még egy Orhan elemzéssel jövök,ahogy tudok
:*
(Kenan hogy merészelt ilyen jól kinézni?!! Az a krémszínû zakó valóságos merénylet volt amúgy is darabokra hullott szívem ellen :’)
9/10
hanga45 2016 máj. 15. - 14:52:28 9/10
(458/760)
Bizony, eleven és fájó sebemre tapintottál, kedves Tímea... Tegnap, miután megláttam az eslõ fotót Basakról abban a "slafrongban" (egy kedves facebookos kommentelõt idézve), egybõl világossá vált a számomra szomorú, számukra azonban igen örömteli tény: itt bizony érkezõben a küçük Kivo. Ezután nagy zokogva leeresztettem az úszógumimat, bevágtam a szekrénybe a békatalpaimat, és a búvárszemüvegem mögé elbújtatva szomorú arcomat ráhajoltam a bableveses fazékra, és fogyókúrámat nagy ívben le....va (nem törõdve vele) betoltam az egészet. Úgyhogy bocsi, lányok, ezért nem jelentem meg a találkozón. :(( Terhes asszonytól nem rabolunk el hites urat, gyermeke jövendõbeli apját soha, semmilyen körülmények között sem.
A mélységes fájdalmam levezetésének az EUROVISION 2016 elnevezésû nemzetközi dalverseny megtekintését gondoltam jó programnak, de, mint ésõ éjjel kiderült, ez is hiba volt, ennek is zokogás lett a vége. Szóval a tegnapi nap nem az enyém volt (még most is heverem).
SAJNÁLJATOK!!!!!!!!!!!!!!!!
Timea Hakmen 2016 máj. 15. - 12:30:00
(457/760)
Bocsánat, Jasszus, nem Jesszus.(Pedig már iszlám asszony vagyok.)
Timea Hakmen 2016 máj. 15. - 12:12:23
(456/760)
A meghiúsult szöktetésetekrõl csak annyit: így jár az aki Burakkal szövetkezik! Meg ABBA-kat hallgat vele...

Én is üdvözöllek Jesszus, végre nem én vagyok a legfrissebb hús. Én konrétabban kérdeznék rá, mint Kata: mit érzel a férjeuram iránt? Burakot (a Catalcalit) gyûlölöd? Szerinted robot?
Egyébként Mehmet Saimrõl nekem meggyõzõdésem, hogy Recep papáról mintázták a karakterét, még a fizimiskájuk is hasonló.

PVE-s társam, a tinifiúkákról írt jellemzésed ugye tudod, hogy aabszolút ráhúzható kedvenckénk mostani külsejére is?:)) Én komolyan, a ruhája miatt várom a következõ részt:) Szerintem Basak a stylistja, vagy õ Basaké? (Kenan esküvõje). Bocs. Erika, a pletykák szerint a "tiéd" is apucika lesz?
A Hitler fülsüketítõ felnyerítést váltott ki belõlem. Anyámnak megmutattam, szerinte leszbikus katona... Egyébként annak örülök, hogy õ bevállalós ilyen téren, nem tudom mennyire válogathat, de nem hinném hogy pitizne kellene, hogy kapjon már egy akármilyen szerepet, õ inkább eldobálni szokta õket.:))
Ivett bevallotta, hogy õ nincs annyira elájulva a gödröktõl (cöh), sokkal inkább az eb módjára való búslakodásától, ezért visszavettem tõle, de ha akarod megoszthatod vele. Jóvan, legyen a táska az övé, nagyvonalú vagyok.
Akkor én félbölümmel hamarább fedeztem fel (már az elsõ pillanatban), mint te:), nem mintha verseny lenne...nálunk nincsenek Szultána vagy háremharcok mint a Szulejmánban...de azért csak mondom.;)

Mary, talán holnapra megírom a radikális nézetekrõl szóló házifeladatot, ezen a héten nem maradt már kapacitásom Kuzey Güney-es okosságokra.
9/10
hanga45 2016 máj. 14. - 11:16:59 9/10
(455/760)
Lobog a hajam a konyhában, készül az útravaló pogácsa és fõ a bableves (ha esetleg kudarcba fulladna az akció és lebuknánk), közben azért idepislogtam és megint nem tettem rosszul! :) Mindig meg tudtok röhögtetni, vidám kis sötét csapat!
Engem nem szükséges felvenni a helikofferrel, mert egybõl egy tengeralattjáróval indulok a tengeralattjáróhoz, itt ugyanis akkora az özönvíz, hogy szükségtelenné és lassan lehetetelnné válik másfajta közlekedési eszköz igénybevétele.
Hogy hány órtakor kerül sor a ceremóniára, azt pontosan nem tudom (a titkosszolgálatunk megint tré munkát végzett!!!), de szerintem odaérünk, amikor odaérünk. Ha estefelé, az sem lesz baj, addigra talán jobban megittasodnak a legények, így könnyebb lesz õket magunkévá tenni (azaz elrabolni). És, bár újabb igény ezidáig nem érkezett, én ezennel önhatalmúlag kiegészítem a listát Muratocskával. Szerintem Mary ablánknak sem lenne ellene kifogása.

Mary, örülök, hogy rászántad magad a Királynõ megtekintésére! Annak meg különösen, hogy tetszik. Az Istennõ frizurája amúgy az elején még istenes, a rettenet a késõbbi részekben jön. Valamelyik fórumon olvastam, hogy állítólag leégették neki, azért néz ki ilyen cefetül. (A törökök vajon nem hallottak még a parókáról?)
Mellesleg én is hörögtem, hogy egy ilyen pasi hogy lehet ebbe a nõbe szerelmes (még ha csak sorozatilag is). Ez végig frusztrált engem is. Nem tudom, hogy Muratnak, mint pasinak bejönnek-e az ilyen Uzerli típusú nõk, de szerintem fordítva igen, ugyanis láttam a színészkirálynõ mostani pasiját, és külsõ jegyeiben nagyon hajaz Muratra.

És ha már a hajat emlegettem és ti is emlegettétek (jajjj, a Hitleres hasonlat Günesinél nagyon ott van!!!), :))) egy rafinált csavarral áttérnék ezúttal Burak Özi frizkójára. Tegnap este megtekintésre került általam a Kardesim Benim. Namost az elsõ képkockáknál máris kiült a döbbenet az arcomra attól a hajszerkezettõl. Fél méteres taréj, ami meg sem mozdult a fején, annyi hajlakk volt rajta, azonkívül ordított róla, hogy frissen van festve. ("London, szitáló esõ, de a hajam még most is tökéletesen tart".) Látszik, hogy a készítõk annyira, de annyira szépfiút akarnak csinálni belõle, nálam viszont ez inkább már a röhejes (és kissé homáros) kategória. Burak lassan elbújhat mögötte a tökéletesre beállított tincsecskéivel.
Maga a film nálam az egyszer nézhetõ, mert szórakoztató, utána viszont 5 perc alatt elfelejthetõ kategória. Olyan kis limonádé, de persze azért ebbe is muszáj volt belecsempészni némi drámai elemet, ami számomra inkább erõltetett volt, mint megható.
Ellenben ez volt talán az elsõ török film, amin igazán jókat vigyorogtam, tehát az a fajta humor, ami engem szórakoztat (nem pedig az a gagyi, óvodás színt, ami például a Kocan Kadar Konust jellemezte). És hát volt benne egy fickó, akit nagyon bírtam. Kicsit Torrente és Csuja Imre a Valami Amerikából keveréke, a nevét nem jegyeztem meg, de baromi jól hozta a figurát. :)) Nem akarok spoilerezni, nézzétek meg. Egy nehéz nap utáni levezetésnek pont jó ez a film.

Most lobogok tovább, mert a pogácsatésztám kimászott a kelesztõtálból és itt vigyorog velem szemben. :))
Mary, hamarosan érkezem!!!!!!!! AKCIÓRA FEL!!!! :)) (Mankos talán már ott is van, hogy ennyire nem jelentkezik?)
maryriddle 2016 máj. 14. - 09:52:26
(454/760)
Dörmögõ Koncsíta az Õzike, szóetimológiáját illetõen nem vagyok biztos feltételezéseim szerint az Özcivit vezetéknévbõl alakult ki, nem igazán õzforma egy ember. Murat úr nem félisten és metroszex, ezt onnan is tudom, hogy...

dobpergés... Tegnap elkezdtem az Éjszaka királynõjét! Mindenben igazad volt Erika abla!
Már most nagyon bírom Kartalt (és Muratot), olyan cuki, abszolút nem török fõhõstípus. A káposztalevesnél már megfogott. Egy problémám van vele: hogy Meryemet szereti:-( Ezeket a lassított Szultánára közelítéseket nem tudom hogy mennyire gondolták komolyan (merthogy szerencsére ebben a sorozatban humor is van) de nekem nagyon röhejes volt, nehezen tudom elképzelni hogy egy (ilyen!) férfinek elsõ pillantásra így csorogjon rá a nyála. Jó ez csak a saját elfogultságom. Ami a színészi játékát illeti, ez a pöttyösruhás francia kis faluban parfümöt készítõ, egyszerûségében a magasztossága nõkarakter nekem nem jött át. Lehet ez is az elfogultságom miatt van, de én nem tudom bájosnak látni ezt a nõt, hiába erõlködik. A nõk külsejét tényleg nem szokásom kritizálni, de a hajától megijedtem. Hogyan történt???
Az elmebeteg testvérpárt is nagyon bírom. Burak Denizemnek annyira idióta feje van, ránézek és ösztönösen vigyorgok, jó színész a kölök. Tudtam én.

Jasszus, de szépeket írtál a Karadayiról. Ugyanezért szeretem. Orhanommal hogy állsz?:-)

Kata, HITLER, meghaltam, de tényleg úgy állt a haja:-). Buzzancstémával kapcsolatban igazad van. Tinifiúk remélhetõleg idõvel kinövik(?), vannak ilyen hülye korszakok, 80-as évek lobonckirályai is eltûntek.

Adri, vizizombi Burakhoz lebúvárkodtunk Musztafa ataséval, megvolt a béketárgyalás (jobban mondva lefizettük egy éves fordrászbérlettel). Most itt vagyunk a tengeralattjárón, szól a Money Money Money az ABBA-tól;-), és várjuk hogy jelezzetek ha ideértetek a helikopterrel!
Jasszus 2016 máj. 13. - 21:40:19
(453/760)
Sorozatok terén ahogy az idõm engedi az elsõ a Karadayi.A sztorival nagyjából teljesen képbe vagyok,de úgy igazán a 65. bölümnél tartok.A török sorozatok között szerintem a legösszetettebben mutatja be a maffiát -a koszos kis végre hajtó Necdet figuráktól egészen a piramis tetején álló tisztviselõkig,miniszerig- illetve az azt kiszolgáló (i)gazságügyig és korrupcióig. Ezért is érzem nagyon bátor sorozatnak,nyíltan tárja fel az ország visszásságait.Szerintem, de ez tényleg csak az én összeesküvési elméletem,hogy azért is csomagolták a történetet a 70-es évekbe,hogy még a "megtûrt" kategóriában maradhasson (elég csak megnézni, hogy törökhonban napjainkban,hogy börtönöznek be szisztematikusan ellenzéki újságírókat).Persze 115. rész enyhén nem kevés és tipikus az egyet elõre lépünk és kettõt vissza a történetvezetésben.Ugyanakkor megkapjuk a tökéletes török család modellt,a Kara családot a néhol túlzó szentimentalizmusával, de mindenképpen példamutató szeretetével és összetartásával.Nem szabad elmennem a színészi alakítások mellett sem.Az életben nem gondoltam,hogy én megtudok kedvelni és szurkolni tudok egy szó szoros értelemben vett olyan hõsnek aki minden elképzelhetõ jó tulajdonsággal,ijesztõ tökéletességgel felruházva küzd teljes önfeláldozással 115 részen keresztül - de! nem lehet nem szeretni Mahir Karát, én ezt egyértelmûen Kenan színészi tehetségének tudom be, egyszerûen nem is tudok mást elképzelni a szerepre, annyira jól hozza ezt a figurát - a võlegényszöktetést nagyon jól meg kell szervezni, nem szabad a fiatalembert "veszni hagyni" ;)
Dirilis sorit nem rég kezdtem, csupán az 1 bölüm feléig jutottam el,bár már most kiérzõdik belõle az enyhén nacionalista felhang. Szeretem az olyan történelmi témájú sorozatokat amiknél nem csak a ruhák és a díszlet jelzi az adott kort, hanem tényleg történelmi eseményeket,hatalmi harcokat dolgoz fel, remélem ilyen téren nem csalódok ebben a történetben. Illetve a másik félelmem,hogy ha az ellenfelet túlzóan erkölcstelennek,minden rosszal felruházottnak vagy/és pofátlanul szerencsétlennek mutatják be, az nálam nagyon taszítóan tud hatni.Én adok neki egy esélyt, el kell ismerni elég látványos és remek harci jelenetek vannak benne.
Valamint volt egy próbálkozásom a Kara Sevda szenvelgõs-bosszúszomjas romantikáját megcsodálni. :) A 4.bölümig jutottam és tovább nem ment, egyszerûen ahogy elkezdtek a Hilali-klisék elõbukkanni az én érdeklõdésem úgy kezdett szertefoszlani.A mondanivaló is kevés nekem, vagy ha lenne benn valami izgibb szál,téma, de két ember szerelmi vívódása akik még csak nem is szimpatikusak...A fõszereplõ úriember unalmasan kifogástalanul néz ki, és kifogásolhatóan játszik -de Hilal asszony oldalán minden bizonnyal nagy karriert fog befutni, ha csak ki nem kopik a kék festék a tökéletesre fésült hajából :)
huuu de hosszú voltam :) Most sorozatok terén egyelõre ennyi,de amint túl leszek a vizsgáimon belekezdek a Kösembe vagy ha tudtok ajánlani nekem valami más nyalánkságot azt is szívesen fogadom :)
9/10
hanga45 2016 máj. 13. - 20:03:07 9/10
(452/760)
Halihó mindenkinek! :)

Elsõként azzal kezdeném, hogy sok szeretettel köszöntök én is minden kedves új barlanglakót. :) Bár a törzsgárdista abláimmal a véleményünk nem mindig és nem mindenben egyezett és egyezik, ez valóban az a hely, ahol kultúráltan és békességben megférünk egymás mellett, és mint azt olvashattátok, igen jól el is beszélgetünk, idõnként mókázgatunk idebent. ;)
A lányok már tudják rólam, hogy nekem igen gyenge pontom ez a sokakat megosztó Kuzey gyerek, így én továbbra is maradok hûségesen elfogult rajongója, és én õt soha semmilyen körülmények között nem fogom bántani. :) (Bár jól tudom, hogy nem tökéletes, de én a hibáival együtt is elfogadom, csak mert imádom - kettõs mérce ide, vagy oda.) :)

Ezt a szeles, esõs hétvégét filmnézésre tervezem fordítani (már amennyi idõm marad a kedvenc programjaim, úgymint: fõzés-mosás-takarítás mellett). Vannak elmaradásaim, azonkívül most töltöm éppen le a Kardesim Benim-et, így néznivalóban nem lesz hiány.
És ha már film: Mankos ablánk által ajánlott Feith 1453 szerintem igen jóra sikeredett. Nézzétek meg, annál is inkább, mert a török történelemmel nekünk, török fanoknak nem árt tisztában lennünk. Úgy is mondhatnám, hogy alapkövetelmény. :)
Amúgy el voltam alélva a csatáktól, a harcmezõkön játszódó jelenetektõl. Én azt hittem, ilyent csak az amcsik tudnak csinálni, és NEM. Még a libabõr is futkározott rajtam, ahogy mutatták például a csatamezõn azt a rengeteg katonát, ahogy egyszerre skandálták, hogy "Allah hatalmas!" Nõ létemre kimondottan élveztem a csihi-puhikat is, bár volt benne fröccsenõ vér, repülõ kar, levágott láb, ilyesmi. Maga a sztori is jó, bár az elején nem igazán tudtam, hogy ki kicsoda, ki kivel van, annyi név hangzott el, hogy nem tudtam követni. De nem volt gond, mert késõbb minden letisztult. Csak, hogy negatívumot is mondjak: nekem pl. tök vicces volt, hogy a két legnagyobb harcost Rambónak öltöztették. A végsõ nagy összecsapásukkor alig tudtam õket megkülönböztetni egymástól. Úgy látszik ez a Rambó gyerek valamiféle szimbólummá vált. Ha erõs pasik közötti harc, akkor Rambó szerkó, és természetesen félhosszú, lobogó haj (nekik nem volt fejpántjuk). Ja igen, és gyakori kamera lassítások. Ezeket én már egy kicsit kezdem unni a török filmben. Másoknál mintha ez nem lenne jellemzõ, ugye? Vagy csak nekem nem tûnt fel eddig? Ja igen, és az egyik fõszereplõ srác az a jótestû Inrahim akárki volt, aki a Sadece Sen-ben is játszott (a bokszolós film). Nem mondok többet, mert nem akarok spoilerezni, de bátran ajánlom azoknak, akiket kicsit is érdekelnek a történelmi (pláne török!)témájú filmek.

Máshoz nem nagyon tudok most hozzászólni. Illetve dehogynem: láttam valamelyik oldalon, hogy javában zajlik a készülõdés a holnapi nagy egybekelésre. :) (Szegény Mankos...) Ja, és megkezdõdtek a menyasszonyt illetõ lesajnáló, leszóló, "jóindulattól" fröcsögõ kommentek itt is. (Nehogy már Kenannak jobb legyen, mint Kivancnak.) :))

Szóljatok, ha akció indul, én már felfújtam az úszógumimat, sõt, egy búvárszemüveget + békatalpat is beszereztem a víz alatti akcióhoz - úgymint titkos és észrevétlen helyszínmegközelítés. Az egy hete tartó fogyókúrámnak és az erõnléti edzéseknek (Norbi: Duci Tréning 4) köszönhetõen valamelyest gyorsult a mozgásom is, így még hatékonyabb tudok lenni a szöktetésben (Kenannal és Kivóval a hónom alatt már nem fulladok le fél méter után). Szóval hajrá csajok, írjátok össze, hogy kinek ki kell, és ha az illetõ ott lesz a lakodalomban, mi elhozzuk. De természetesen az lenne a legjobb, ha a barlang teljes létszámában jelen tudna lenni. (Indulót begyakorolni, holnap a tengeralattjáróban kikérdezem, aki nem tudja, kiszáll.). :))

Ma is sok okosságot írtam és lényegi hozzászólásaim voltak az általatok felvetett témákhoz. ;)
Güle güle!
Jasszus 2016 máj. 13. - 18:22:11
(451/760)
De jó!Köszönöm, hogy helyet kaphatok a Barlangban!:) Nos, én még fórumozás terén igencsak kezdõ vagyok, még egyetlen oldalhoz sem írtam hozzá(eddig) vagy olvastam aktívan,de ami jó az jó. :D Nos, a társasági körömbõl egyedül ez a barátosnõm partnerem török sorik terén (meg anyukámmal még évekkel ezelõtt együtt megnéztük a Tiltott szerelmet) egyébként nagyon szeret infókat gyûjteni, minden fórumot elolvas legyen az magyar vagy angol,de hozzászólni õ sem szokott.
Több mint egy hónappal ezelõtt miután megnéztem a KG filozófiai-lélektani fröccsöt (pedig naprakész vagyok sorozatok terén,de valahogy késõbb jutott el hozzám) és elmondtam neki a véleményemet a történetrõl, erre fel ajánlott bátra benneteket :)
Valahogy, így ismerkedtem meg a Barlang sötét elveivel :D
maryriddle 2016 máj. 13. - 09:11:09
(450/760)
Kedves Jasszus!
Nem haragszunk :-) Egyetértek a barátoddal, a sötét oldalon a helyed! (Nagyon tetszett a Kuzey Güney jellemzésed:-)) Ha van kedved bármilyen török témában írni nyugodtan gyere,én szívesen várlak.
Jasszus 2016 máj. 12. - 22:19:30
(449/760)
Kedves Barlang!

Egy hozzám hasonló, lelkes török sorozat nézõ barátnõm ajánlotta figyelmembe az oldalatokat.Az egész úgy kezdõdött,hogy számos török sorozat elfogyasztása után,teljes biztossággal gyõzött meg, hogy nem hagyhatom ki a repertoárból a kuzey güney címû "realista mélylélektani remekmûvet".
Nos, bennem a sorozat egészen más érzéseket keltett.Az elsõ évaddal viszonylag elégedett voltam,habár már itt is megfigyelhetõ volt bizonyos karakterek értelmetlen feketítése,míg mások hipózása,de tetszett az alaptörténet és a testvérszál itt még árnyaltabb szerepet kapott.A komolyabb problémákat a második évad tartogatta,mintha egy másik sztorit kezdtem volna nézni,szó szerint háborgott az igazságérzetem,ahogy igazán bûnös karaktereket szentként tüntette fel,míg a számomra szimpatikus szereplõk mind elbuktak vagy meghaltak,a történetvezetés egyre bugyutább fordulatokat,ordító kliséket halmozott fel egészen a giccsbehajló rózsanovellákat megszégyenítõ befejezésig.
Mégis tagadhatatlan,hogy bár jó pár török sorozatot láttam, de ennyire vegyes érzéseket egyik sem váltott ki belõlem,ilyen szinten egyik sem volt képes elgondolkodtatni.
No, erre fel a fent említett cimborám megállapította,hogy én javíthatatlanul a sötét oldalhoz tartozok és megmutatta a fórumotokat,hogy még több sötét gondolathoz juthassak. :D És igen!szabadidõmben (illetve tanulás helyett:) csak úgy faltam soraitokat! Nagyon tetszenek a véleményeitek,a humor,az hogy mindenki kifejtheti az álláspontját anélkül,hogy bárki lehurrogná ,ami lássuk be a legtöbb fórumra sajnos nem jellemzõ. Már csak ezért is, ne haragudjatok ez kikívánkozott belõlem:D Csak így tovább! éljen a sötét oldal! :)
maryriddle 2016 máj. 12. - 16:22:45
(448/760)
Én azt figyeltem meg mostanában, hogy minden szépfiú szinte ugyanolyanra van "szabva" ezekben a sorikban: tökéletesen belõtt hullámos séró, mindig szigorúan 3 milliméteres borosta (lemértem!), ami soha nem nõ meg, de soha nem is borotválja le, formás szemöldök. Mintha nem csak a sorozatokat tömeggyártanák hanem a színészeket is.
Timea Hakmen 2016 máj. 12. - 10:50:09
(447/760)
Én toleráns vagyok a homofóbiával, undorral, vallásos ejnye-bejnyézéssel is, (nekem se szimpi minden magatartás forma, nem csak melegektõl, heteróktól sem) de a másik bántása megint más dolog. Ahhoz tényleg gigantikus gyökérnek kell lenni, hogy pl. egy Nádasdy Ádámot valaki a szájára vegye a hovatartozása miatt, de sok az ilyen gigantikus gyökér.

Én "Õzike" félistennel jártam úgy, hogy a metroszexsége kiábrándítóan hatott rám. Õt is csak véres-szõrös sorozatba nézegetném.

Adri, tõled kérdeznék valamit. Bár szerintem én is csak a Cagdasos részeket fogom megnézni, de az azért érdekelne, hogy itt a tesó felesége dilemmát hogy dolgozták fel? Ott is szemétláda volt a tesó? Itt még komolyabb az ügy, mint a Kuzeyben, nem csak hogy a felesége volt, de még halott is. Török szokás szerint nem neki kellene a nõ kérõit vasvillával üldözni? Vagy ezek mán ilyen nagyon modern népek.
maryriddle 2016 máj. 12. - 00:04:12
(446/760)
Én is belenéztem a Paulóba ilyen felvezetés után:-)) Ugyanez a véleményem, nekem is bejönne ez a kicsit beképzelt mûvész stílus mint karakter, Barisos/Puncsos eleganciával vonzó is lenne, de ezekben a ruhákban nehéz komolyan venni (az elsõ még hagyján, de az a sith lovag jelmez...) a karaktere szerintem ezt nem követeli meg, inkább tényleg egy ferdehajlamú vagy kretén divattervezõhöz illene ez a túlzó stílus. Na talán az asszony iránti szerelme jó hatással lesz a ruhatárára is:-)
maryriddle 2016 máj. 11. - 22:50:55
(445/760)
Szerintem nincs olyan kisebbség, ami teljes mértékben elfogadhatóvá tudja tenni magát (akár egy filmes fórumon megfigyelhetõ ilyen jelenségek). De a rózsaszíntangások, Konchiták szerintem szimpla provokátorok, és még ha fájdalomból/indulatból is provokálnak a toleránsabb emberekben is ellenszenvet fognak kelteni.
Mondjuk a férfiak elnõiesedése nem teljesen új keleti dolog, a rizsporos, parókás, harisnyás, raccsolós arisztokrácia se volt különb. A metroszexualitásnak egyik legékesebb példája meg szerintem éppen a török színészvilág, ez így kicsit ironikus.
Timea Hakmen 2016 máj. 11. - 22:29:00
(444/760)
Én egész nap ezen röhögtem:D Szerintem az ilyen csatornák pont azért készülnek, hogy egyáltalán ne gondolkodjon a nép.... Jaj, én csak a Betty a csúnya lányt bírtam dél-amcsiban (ami annyira gagyi, hogy már jó), de az direkt ilyen telenovella fricska/görbe tükör.
Timea Hakmen 2016 máj. 11. - 22:19:07
(443/760)
Épp elõbb olvastam, hogy az elsõ nyíltan meleg (európai) focibíró visszavonult, annyi atrocitás érte a pályán (tudom, a foci az más közeg, de na...), nem kell ahhoz rózsaszínben vonaglani, hogy ne fogadjanak el. Sajna több a bigott bunkó. Akkor mit várjunk a törököktõl? (Bár azt tudom, hogy van nekik egy celeb transzijuk.)
Timea Hakmen 2016 máj. 11. - 22:07:50
(442/760)
Na, belenéztem ebbe a török Paulo és Paulitoba (bocs, nem találtam analóg török férfinevet). Cagdas se nem ferdehajlamú, se nem kretén (eddig), és még csak defektesnek se tûnik (eddig), ha csak nem számítjuk annak az ízlésficamát. Kicsit sznob, mûvészalkat, de egyáltalán nem ripacs.
Amikor elõször belépett roppant menõ módon az ajtón, én is arra számítottam, megszólal valami Lakatos Márk-os affektálással, viszont az ellenkezõje történt. Meglepõdik-e rajta, hogy már az elsõ másodpercben beleszeretett a fõhõsnõbe? Kár, hogy ilyen hülyén néz ki, egyébként a tipikus kiskutyaszem-meresztgetés, szexi szemöldökráncolás és egy kevés gödör-villogtatások megvoltak tõle, vonzó karakter lehetne normálisabb külsõvel, de a haján elkövetett merénylet és a fülbevaló feldolgozhatatlan látvány volt. iztos azér, nehogy méltó ellenfele legyen Paulónak. Viszont a nõnek sem abszolút közömbös (talán csak szakmai tekintélye miatt), ámbár nem hiszem hogy labdába rúg, túl szûzies az asszony, túl cuki a fõhõs. Amúgy nem sokat szerepelt, az utolsó negyedében tûnik fel. Õszintén szólva nem értem miért vállalta el ezt a szerepet, jóban van ott valakivel és jófejségbõl, vagy a pelenkázás elõl menekül ennyire?
A sorozatot csak áttekertem, nagyjából felfogtam a sztorit. A szépfiúcska pont olyan színész, mint amilyen az ilyen sorozatokban játszó, ilyen frizurás fiúk általában szoktak lenni. De szépfiú mivoltjához képest van némi vonzereje, egy szõrös-véres sorozatban elnézném. A nõket nem. A sorozatnak ilyen undok, sznob divatcéges hangulata van. Nem az én világom. De a Whatisfatmagulsfault.com-osok bírják (pedig ott viszonylag népszerû Cagdas, tehát jóízlésû emberekrõl van szó;))

Oh, dehogy, én meg a szofisztikált stílus...:) Bánom így utólag, hogy nem jöttem akkor, bár facebookos PVE-s tevékenységem amúgy is a minimálisra csökkentette - az amúgy sem létezõ - szociális és kulturális életem, nem bírtam volna két fronton helytállni. Bepótoljuk majd azt a gödör-cirógatást!:) PVE-s bárki lehet, aki bármilyen gyengéd érzelmet táplál Pudingunk iránt, vagy bármikor is védelmébe vette/kedveli õt, de a gödörbitorlói rangra csak az arra kiválasztottak léphetnek. Te a Baris esszével azt hiszem kellõképpen bizonyítottál (sõt Cagdas neked már hamarább megvolt, én csak a Kuzey után merültem bele jobban). A következõ vizsgakérdést pedig magadtól választottad meg ("Érzett Ön valaha késztetést arra, hogy a Szent Gödrökbe mélyessze ujjait?") (Te is????:O:))))
Hát nekem is a Kuzey-Cemre-Baris háromszög volt a vesszõparipám, Güneyt és a többieket kicsit elhanyagoltam, a jövõhétre beígért esszémben megpróbálom pótolni a hiányosságom.

Adri: Nem ismered Ali G? A képbeszúrást most nem kockáztatom meg az extralassú mobilnetemmel, de keress rá:) (Borat sincs meg? Ajánlom Sacha Baron Cohen mûvészetét figyelmedbe, a legõrültebb fazon britföldön.), ha meglátod Cagdast a sorozatban majd érteni fogod miért mondtam a hasonlatot:)

Na és, ki örül az Isaura TV-nek?:)) Lehet, hogy adnak majd török sorozatokat is:).
maryriddle 2016 máj. 11. - 19:38:29
(441/760)
Mozifilmrõl tudok, Török fürdõ (még nem néztem meg), csak szapiopiban még csak utalás szintjén se hallottam ilyet. Illetve Kenantól láttam egyszer egy ilyen jelenetet youtube böngészés közben, ott nem õ vola más, de egy hapsi lekapta õ meg törölgette a száját elég vicces volt. Akkor ez a Kiralik ask nagyon tabudöntögetõ sorika.
maryriddle 2016 máj. 11. - 19:07:49
(440/760)
Szerintem te is tudod, hogy nálunk csak azok kapnak visszatapsot akik nem igénylik :-) Mint hogy csak ilyen embereket fogadunk be államunkba :-) Remélem sokáig húzzák ezt a Kis Günesit, hogy minél több mondanivalód/ótok) legyen *ördögi kacaj*. Langyi Puding? Az érdekelne de ez már nagyon a Tiltás kategória, én még vicc szintjén se láttam ilyet szappanopiban.

Én már nyúltam gödörbe, nagyon vicces érzés, javaslom mindenkinek!
9/10
hanga45 2016 máj. 10. - 21:57:05 9/10
(439/760)
Óhhh... és tényleg! :) Tudtam, hogy Téged kell megszólítani ezügyben. :)

Most melyik filmre is vonatkozik a kérdésed? :)) Mert ha a Kendime iyi bak-ra, akkor azt a Çağdaº Onur Öztürk Hungarian & English Page (FB) oldalon találtam. (Van-e itt olyan, akinek nem ismerõs ez az oldal?) ;)

A filmhez vezetõ közvetlen linkek:
http://indavideo.hu/video/Kendime_iyi_bak_2_1_-_HD
http://indavideo.hu/video/Kendime_iyi_bak_2_2_-_HD

A Delibal-t én szerencsére letöltöttem magamnak (ámbár még a feltöltés napján meg is néztem, így nem jártam volna akkor sem pórul, ha ezt nem teszem meg). Én általában mindent letöltve nézek.

Tudod-e, hogy mit nézek most? Az általad ajánlott Feith 1453-at. :) Sajnos valószínûleg nem fog beleférni a mai estémbe (mert már most ásítozom), így holnap folytatom majd. De amint látjátok, FIGYELEK, jegyzetelek, elõbb-utóbb mindenre (és mindenkire) sort fogok keríteni. :))

Adrim, Murat bociszemei naná, hogy elvarázsoltak!!! ;) Köszönöm még egyszer. És igen... a témát nem éreztem annyira magaménak, bár szeretek kalandozni. De mindenképpen örülök, hogy láthattam. :)
maryriddle 2016 máj. 10. - 21:32:41
(438/760)
Erika ablacim!!! Nem írsz te hülyeségeket, na! Mi is ugyanezeken tanakodtunk a Kendime iyi bakban, illetve engem még az anyós akasztott ki hogy miért nem szólt 5 évig a kislányról???

Tímea sajnálom, hogy le kellett mondanod a szöktetésrõl, de megértelek. De ne csüggedjetek, ha így haladnak a dolgok, szerintem pár év múlva visszaállítják a többnejûséget Törökországban, és minden színészpasira jut majd legalább 4 feleség. Egyébként csak szólok, hogy a mi erkölcstelen barlangállamunkban természetesen a többférjûség is engedélyezett.

Delibal engem is érdekelne, kíváncsi vagyok a Catagay gyerekre is (õ vajon több mint egy szépfiú?) meg az elmebajokra tudjátok hogy vevõ vagyok, de olyan hosszú a várólistám ez nagyon a végén van még, Songül a Karadayiban is sokk néha.

Orhan: Én úgy emlékszem, hogy egyedül Orhan ölte meg, mert ugye lepisálta a fickó, erre Orhan ráugrott és kifojtotta belõle a szuszt. Akkor ez ilyen menõ dolog török böriben, aha, értem. Ha valamelyik legényfogó túránk alkalmával valamelyikünket leültetik esetleg szexuális zaklatásért, tudjuk már mivel kell kivívni a rabtársak tiszteletét. De lehet tényleg a kabát az oka. Imafüzér még nincs a kezén? Turgutnak már van.

Yeter: Nem, nem befalazva erõszakolták meg, a befalazásnál majdnem megfullt, de végül megmentették. Megerõszakolni elõször egy lakókocsiban akarták, de ott mondta hogy nem, õ nem tudja megcsalni a feleségét és elmenekült, de aztán egy jachton mégis megtörtént. Amolyan törökösen mutatták, Yekta kijött nadrágszíjjat igazgatván kikarmolt nyakkal:-)Kicsit vicces volt ahogy a felesége nyomatékosan megparancsolta hogy már pedig akkor is lefogsz feküdni azzal a nõvel!
9/10
hanga45 2016 máj. 10. - 19:30:37 9/10
(437/760)
Óhh, azt már régen megnéztem. :) Tetszett, bár bevallom, picit többet vártam tõle. Érdekes volt Beren Saat-ot prostiként látni. Nekem egyébként annyira fura volt a hangja ebben a filmben. A Benim Dünyam-ban valahogy máshogy csengett (bár ott nem beszélt sokat).

A tegnap esti Baris film viszont csillagos ötös. Meg tudtam volna zabálni abban a kis okostojás szemüvegben. A sztori is nagyon jó volt, és zenei betétek külön kiemelendõk részemrõl. Nem is hittem volna, hogy ilyen jó hangja van Bariskánknak. Amúgy azt figyeltem meg, hogy nagyon jó hangja van úgy általában a török férfi színészeknek. Ez náluk valami pályaalkalmassági feltétel? Persze továbbgondolva nem hinném, hiszen jelentõs hányaduk modellbõl lett kinevelve. Errõl jut eszembe: Kenant viszont még nem hallottam dalolni. Mankos kedves, te esetleg igen? Mivel te vagy a Kenan szakértõ, ezért kérdezem elsõsorban tõled. ;)
Visszakunkorodva a filmhez: még mindig gondolkodom, hogy Begüm ezek szerint ismerhette Yesimet, hogy pont õt küldte abba a panzióba Emrével? Vagy ez most hogy is van? Vagy én nem néztem elég figyelmesen talán a filmet és lehetett erre valami utalás? (vagy jó szokásomhoz híven most is hülyeségeket beszélek?) Szóval ez az egy nem tiszta nekem.

Delibal: én megnéztem és nekem nagyon tetszett. (Bár tényleg csak nagyon zárójelben jegyezm meg, hogy a bipolaritás nem egészen errõl szól, mint ahogy a filmben ábrázolták.) Bár szomorú a vég már az elején borítékolható volt, a történet mégis nagyon magával ragadott. A zenék itt is baromi jók. Szóval nézzétek meg!

Mary ablám, a günesis fiúcska õsz tincse akár eredeti is lehet. Nekem is van egy, kb. pont ugyanott, mint neki, sokan azt hiszik, hogy melír, pedig nem. Úgyhogy ha szavaznom kellene, én az eredetire voksolnék. A mellékelt fotón is annak látszik. (Amúgy kijezafiúcska??? Hmm, nem is rossz...) ;))

Kata!!!! Imádtam a zene linket, amit küldtél. :)) Nosztalgiázni támadt tõle kedvem. (Lehet, leporolom "tökkelütött" Kuzeyemet és megnézem ismét.) :)))

Dirilis: tényleg nagyon sok a szõr és a vér, de én kitartó és türelmes vagyok, úgyhogy megvárom, hogy kicsit beinduljanak az események, és aztán döntöm majd el, hogy érdekel-e ez engem, vagy sem.

Elõre ie elnézést, ha esetlegesen ismét hülyeségeket írtam volna. :)) (Nem mentegetõzés, de most éppen fogyókúra és sportolás zajlik, meg amúgy is tele a t...köm mindennel mostanában.) :)) Puszi mindenkinek! :)
Timea Hakmen 2016 máj. 10. - 17:43:04 Előzmény maryriddle
(436/760)
Tökéletesen értelmezted.;) Na neeem, apucikat én nem szöktetek, majd esetleg 18 év múlva (bár sok víz lefolyik még addig a Boszporuszon…), de ha egy erkölcstelen asszony, (van itt olyan?) megtenné helyettem, tõle már hajlandó lennék elcsábítani.
A Kis Günesirõl bizalmas információkat szereztem. A 13. bölümöt tervezték utolsónak, és most Cagdastól várják a megváltást. (török idõ szerint, 22.30-as mûsorsávban…) Muhaha, ezek szerint még csórók is.
maryriddle 2016 máj. 09. - 21:48:51
(435/760)
Nem csorbák, na! De jól teszed, hogy nézed!:-)
9/10
hanga45 2016 máj. 09. - 21:39:12 9/10
(434/760)
Na jó... Talán azzal kijavítom a csorbáimat, ha megsúgom, hogy éppen a Kendime iyi bak-ot nézem? :)) (Eskü!!!)
(Azt a nyomorult baglyot mennyi ideig keresgéltem pedig...) :))
maryriddle 2016 máj. 09. - 21:37:03
(433/760)
Na!!! Többet meg se szólalok, ígérem:-)
9/10
hanga45 2016 máj. 09. - 21:30:39 9/10
(432/760)
:)))) (Kész, én kilépek.) :))))
maryriddle 2016 máj. 09. - 20:53:52
(431/760)
K-A-T-A! Nem volt jókedvem, de amióta megláttalak délután, azóta örülök mint hómajom a farkának és vigyorgok, komolyan. Még azóta se dolgoztam fel a hiányodat, és jajj, annyira örülök, hogy újra itt vagy!!! Gondoltam is magamban, hogy ha Kata jófej, és még vannak barlangos érzelmei, akkor beköszön legalább az évfordulónkra, de ha még újra állandósítod is a barlangminiszteri pozíciódat az akkora heppiség, hogy még a tervezetnél is nagyobb partyt csapunk elsején.

Én se néztem bele rendesen a Kis Günesibe még (Adri nézi úgy tudom), de majd lehet, hogy belekukkantok, Cagdasunkra én is kíváncsi vagyok, most hogy megnéztem azokat a sokat ígérõ promófotókat:-))

Bulvárhoz hozzászólva, mi, mi, mi? Ha jól értelmeztem, lett kis Cagdas, aki az, akirõl azt hittünk, hogy tavaly született, de nem is, mert most, és megörökölte a gödröket? És még nem nõsült meg??? És nem is fog? Ha mégis meggondolná magát, akkor meg van a következõ esküvõs projektünk, majd szóljatok, és elkezdjük kidolgozni a haditervet!

Erika abla, bocsi hogy mindig kijavítalak, de bár joggal keverted össze a népszerûbb hóbagollyal, igazság szerint a hivatalos címerállatunk a hómajom. De csak a te kedvedért, felvesszük második címerállatnak a hóbaglyot!, az úgy is illik hozzánk, olyan okosakat írunk itt. :-)

Kata még egyszer üdv, írj és és ÍÍÍRJJ!
Timea Hakmen 2016 máj. 09. - 18:50:45
(430/760)
Sziiiiaaaa!
Nagyon örülök neked!:) Nem mertelek megszólítani, mert vettem észre, hogy eltûntél, de így most már elmondhatom, és tudom, megértenek a többiek, a te Pudingos hozzászólásaid melengették meg leginkább a lelkemet. A bizonyos Baris szinopszis után meg lélekben tiszteletbeli PVE-essé fogadtalak (ha elfogadod, ha nem, itt úgysincs kilépés, olyanok vagyunk mint a hitgyüli. Amúgy mindenkit azzá fogadtam a barlangban, de a Jobb Gödör a TIÉD!)
A Yaz-os kritikákon (Rotakapa, szemceruza és társai) meg annyit vihogtam. Ugye hogy le volt lassulva? Én is az cuki Szent Gödrök örökségének megszületésének tulajdonítottam akkor, de kiderült, akkor még csak akkoriban készült a kislegény, azt ünnepelték a papánál. Én majdnem biztos vagyok benne, hogy nem nõsült meg, mivel Nihat papa nem olyan titokzatos, mint a fia meg Deniz, ezért tutifix, hogy beszámolt volna már a dologról.
Szóval ez durva! Már lassan Magyarországon se szalonképes az ilyen (nemrég mondták), de Recep papa Birodalmában? Ilyen még az erkölcstelen sztárvilágban se volt még szerintem. És le se lõtte az apósa? (Vagy lehet, hogy de, azért tûnt el hónapokra?:O) Mindenesetre vagány dolognak tartom egy töröktõl, fõleg ha ideológiát képzelek mögé.

A Kis Günesibe én még nem néztem bele, de kénytelen leszek. Elvileg nem lesz hosszúéltû sorozat, pedig tényleg nem csúf ez az õszülõ hajú fiatalember, de akkor még se ez a garancia a sikerre? Mióta ilyen igényesek? Cagdas hungary adminom szerint divattervezõt alakít. Ok, ez sok mindent megmagyaráz. Nekem vámpír is eszembe jutott róla, az végül is majdnem denevér. Én nagyon örülnék, ha vámpírt alakítana vagy denevér animágust.

Mankos: Feride és Yasin magázódtak, de már tegezõdnek. (Mahir és Feride is magázódtak a szakítás után, olyan felnõttesek:))
Úgy lehet megkülönböztetni (legalább is jelenidõben, én még csak azt kapizsgálom) hogy ha tegezõdnek akkor olyanokat mondanak, hogy sen, seni, sana, sende stb, ha magázódnak akkor siz, sizi, sizin, size, stb. De ez a T/2 is, vagyis többesszámban nem tudnak magázódni (de bénák!). Nem mondják ki mindig, mint az angolnyelvû népségek, ahogy mi se mondjuk mindig, hogy te, ön, ilyenkor az igevégzõdésrõl lehet megállapítani. Tegezésben 'sun'-ra, magázódásban 'sunuz'-ra végzõdnek az igék, illetve a kérdésbõl, tegezésnél 'musun', magázódásnál 'musunuz' a kérdõszó.
Pl.
Csinálni jelen idejû alakja: yapiyor-.
Te csinálod. Sen yapiyorsun.
Ön csinálja. Siz sapiyorsunuz.
Kérdés.
Te csinálod? Sen yapiyor musun?
Ön csinálja? Siz yapiyor musunuz?
9/10
hanga45 2016 máj. 09. - 18:11:09 9/10
(429/760)
És barlangunk címerállata is így örül Neked:
9/10
hanga45 2016 máj. 09. - 18:09:23 9/10
(428/760)
Kata drága! Hipp-hipp-hurrá!!! :)))
Timea Hakmen 2016 máj. 09. - 13:32:17
(427/760)
Dehogyis!!! A múlt hetem és ez a hetem is nagyon buzgalmas (és nem jó értelemben) sajnabajna, de utána lesz pár láblógatós napom, és írok majd ide mindenféléket nektek.

Jah, Mehmet Saim és Kerime asszony totálisan magázzák egymást! És egyáltalán nem aranyosak Nadid nénivel és Burhan bácsival ellentétben.

A Kis Günesivel jól döntöttél Adri, szerepelni fog benne Cagdas uraság, nem tudom kit, mit fog alakítani, de a promóképek szerint Darth Sidious és Ali G szerelemgyerekét.
maryriddle 2016 máj. 09. - 00:16:25
(426/760)
Hahahaha :-) Az lehet, nekem Asli Tandogannal amúgy is van egy kis gondom, kicsit olyan Öyküs, csak elõbbinek legalább van némi tehetsége is.

Szex, jajj, ilyen állatias vágyai török fõhõsnõnek nem lehetnek, hogy gondolod. Ezért is hökkentem meg anno Feride libidóján:-)
maryriddle 2016 máj. 08. - 23:20:44
(425/760)
Jah, még Adri, a kis Günesis gyerekrõl, ha már a férfianalitika. Tudod mi a fura benne? Nem tudom megfigyelted-e, hogy elõl van egy õsz tincs a hajában. Nem tudom, ez direkt van, sármnövelésbõl, vagy természetes õsz, mert 28 éves. Talán Erika abla, mint kompetens megtudja mondani.
Azt tudtad hogy a Fatmagülben is szerepelt? (vikipedi szerint)
maryriddle 2016 máj. 08. - 23:12:17
(424/760)
Ideértem! Sziasztok!

Adri Burak Deniz térgyét köszi, háát...:-)) Amúgy a feje is elég mókás ebben a filmben.
Ezeknél a reggeli szerelmetes jeleneknél én gyerekkorom óta nem tudok elvonatkoztatni a fogmosás gondolatától. Ez a Kis günesis szíplegény is akkor inkább 2D-s állapotában nézegetendõ. És szólok, hogy Bültentünk is szerepel ám, 10. bölüm 7. perc körül, rövid hajjal és nagyon komoly bajusszal.

Tímea abla, köszi a kitap-ot. Belenézegettem, én épp pár hete néztem a személyes névmásokat mert kíváncsi voltam a magázásra, de itt jobban le van írva szépen táblázaztba foglalva. Amúgy Erika, Kerime és MS papa nem csak hogy urazzák, asszonyozzák egymást hanem rendesen magázódnak, megfigyeltem hogy siz-ezik egymást. (Javíts ki ha tévednék Tímea)
Ez szerintem török (sznob?) szokás lehetett régen, mert a Seherezádéban is magázódott az öreg házaspár. Csak különbség, hogy ott tényleg szerették, tisztelték egymást, MS-éket viszont csak még ellenszenvesebbé teszi.
Igen a temetõs jelenetet szerintem is MS színész alakítása vágta tönkre, mankos írta régebben, hogy vígjáték színész az öreg, haha:-)) Errõl jut eszembe, megnéztem múltkor a Kurt Seyites temetõs jelenetet, nagyon szép (ha lehet ilyenre ilyet mondani) és megható volt. (Ó, és nem csak Birka uraság, de a Kara Sevdás antipatikus-arisztokratikus gyerek is szerepel benne, hát mért nem szóltatok.)

Karadayi. Engem nem untat viszont szintén idegesít már a sok "ilyen nincs", de hát ez a sorozat direkt erre játszik. Már szinte akkor éreztem, hogy mi lesz a jóindulatú ügyész sorsa, amikor elõször megjelent a színen.
A bíró megkávéztatása nekem amúgy nem maga a gyilkosság, hanem a módja miatt volt zseniális és váratlan.
Ayten meg talán mazochista, ami nem meglepõ jelenség török soriban, egy kis csihi-puhi kellett hozzá hogy férfiként nézzen a férjére, az férfias, az udvarlás nem. Egyébként életszerû, vannak ilyen nõk.
A Turgut - Necdet bunyó viszont zseniális volt :-)) S
És ha már Turgut, a Yeterrõl is van egy kis mesélnivalóm: komolyan, Kivanc megirigyelhetné azt a lompivadászatot, amit itt megy. Hát nem megerõszakolták Turgutunkat??? Egy nõ elrabolta a fiát, és váltság díjnak egy éjszakát kért tõle:-))))

TSZ. Igen igen, a Bihter-Firdeusz jelenet nekem is nagyon tetszett. Én éppen az apja halálának körülményei miatt éreztem súlyosabbnak a vétkét, de pont emiatt a párhuzam miatt volt igazán zseniális és tragikus. Igazad van Behlüllel kapcsolatban, igazából lehet, hogy benne nem annyira a bûntudat volt az erõs, hanem a félelem és szégyen hogy mi lesz ha lebuknak.

Tímea, remélem nem untál ránk már most:-) Ráakartam kérdezni de azt hittem majd magadtól mesélsz azokról a szélsõséges KG-s nézõpontokról amikhez általunk jutottál el, mondom fényezz már minket egy kicsit;-) Na jó, nem, de ha van kedved majd esetleg ;-)

Adri, majd mesélj már, mit mûvel már megint Hilal ablánk a Kara Sevdában? Tudod, hogy az ilyenre nagyon vevõ vagyok:-)

Szív útjai: én csak az elsõ és az utolsó rész utolsó jeleneteit láttam, de pont az tetszett, hogy nem a megszokott. És épp emiatt gondoltam, hogy Lamia egy büszke nõ karakter, nem a lomposüldüzõs, szolgalelkû fajta. De akkor õ is barom szegény?:-(

A fintorgós bácsis Dirilisig még mindig nem jutottam el, de majd.
9/10
hanga45 2016 máj. 07. - 16:57:11 9/10
(423/760)
Most csak nagyon röviden vagyok én is, és csak a Karadayi 64-es "ilyen nincs"-re reagálnék.

Ez a sorozat kezd számomra egyre érdektelenebbé válni, sajnos. Nekem ugyanis egyre unalmasabb, hogy a készítõk mindenkit, aki segíteni tudna Nazif papán, kinyírnak. Arról nem is beszélve, hogy lassan már a fél bírósági testület a temetõben lesz. Most tényleg ennyire szegényes a fantáziájuk? Nem lehetne végre valami más megoldással beletenni a szükséges csavarokat ebbe a sorozatba? Bevallom, ez engem baromira bosszant. Ezt nevezem én a bölümhúzások bölümhúzásának.
És mi ez a pálfordulás most meg Aytennél? Nemrég még azt sem tudta, hogyan bújjon ki a hancúrozások alól, most meg ott kelleti magát az ágyban (miközben a férjeura által kidekorált pofikája még be sem gyógyult.).

Azt sem értem (már a kezdetektõl fogva), hogy hogyan szólíthatja egy nõ a férjét Mehmet Saim úrnak?

És ha már õt emlegettem: az õt alakítú színész nem tudom, mekkora mûvésznek számít Törökországban, de sírásbõl leckét vehetne pl. Kivanctól, vagy Kenantól. Nekem annyira hiteltelen volt az a temetõi jelenet is tõle. Inkább nevetséges volt, mint megrázó.

Érdekes volt a 64-es bölüm ruháinak színválasztéka: majdnem mindenkin volt valami bordó ruhadarab (Basak követte volna el?). Mellesleg nekem tetszik ez a szín. Azt hiszem Mankos jegyezte meg múltkor, hogy Mahirt és Feridét általában színben egymáshoz szokták öltöztetni. Ez a 64-es bölümben nekem különösen feltûnt.

A torta finom volt nagyon, de ma nekiálltam végre a tornázással egybekötött fogyókúrámnak, így repetáról szó sem lehet. :))

Mindenkinek szépséges hétvégét, sok napocskát! Nálunk megint esik. (Miért is ne 5 perccel azután szakadt volna le az ég, miután kiteregettem az erkélyre??)
9/10
hanga45 2016 máj. 06. - 21:57:33 9/10
(422/760)
9/10
hanga45 2016 máj. 06. - 19:14:10 9/10
(421/760)
DartH Vader!! (Mondom én...) :))
9/10
hanga45 2016 máj. 06. - 19:12:35 9/10
(420/760)
Au utolsó mondat második része helyesen: a partyban is hajlandó leszek feláldozni magam, és partner leszek. :))
(Úgy tûnik elvette az eszemet ez a kibelezett Dart Vader). :))
9/10
hanga45 2016 máj. 06. - 19:09:19 9/10
(419/760)
Aztamindenségitnekijje! Micsoda tortát ütöttél össze erre a jeles évfordulóra, Adricim! Bár én csak pár hónapja kibickedtem be ide közétek, ezért nem is érzem illendõnek, hogy több szintet is leeszegessek belõle, de egy szeletet mindenképpen bekapok. Emiatt hajlandó vagyok az eredetileg mai naptól kezdõdõ fogyókúrám elsõ napját holnapra áttolni. ;) Mary kedves, Te is nagyon hiányoztál, már kezdtem aggódni. És természetesen csakúgy, mint a tortaevésben, a partyban is hajlandó leszek feláldozom magam és partner leszek. :))
maryriddle 2016 máj. 06. - 17:00:30
(418/760)
Ó, hát nagyon köszönöm, én tényleg nem tudtam. De az az igazság, hogy a te becsapódásod még jelentõségteljesebb, tõled indult minden, lehet hogy nem mondtam még, de anno a te hozzászólásaid ösztönöztek arra hogy én is színre lépjek. Hû, de gyorsan eltelt ez az egy év!
Egyébként jövõhónap elsején lesz egy éves a barlang, kéne csapni valami partyt.
Köszönjük a barlangtortát, fincsi volt, és akkor már az elsõ nemzeti eledelünk is meg van:-)

Én is nagyon csendben voltam a héten nem tudtam jönni, talán holnap vagy vasárnap.
9/10
hanga45 2016 máj. 05. - 18:40:48 9/10
(417/760)
Soraidbõl azt veszem ki, hogy nem hiába írtad ezt. ;) Mi történt a mai napon? :)) (Igen, van második része, azaz folytatása.)
9/10
hanga45 2016 máj. 04. - 13:50:36 9/10
(416/760)
Igen, egyetértünk. :)) A múltkor valamikor írtam is itt róla, csak címet azt hiszem nem említettem. A második része már pár fokkal jobb, azon talán kétszer sikerült is elmosolyodnom. ;) (Gondolom azt is megcsinálják majd a lányok.)
A Dirilist néztétek? Nekem tetszett, de van egy aprócska szívfájdalmam: gyönyörû HD (sõt, azt hiszem, full HD verzióban is) elérhetõ a Youtube-on hozzá videó. Mivel szakavatottként jól tudom, hogy a kettõbe darabolás, feliratozás általi konvertálások miatt sajnos eleve romlik a képminõség, ezért sajnálom, hogy a látott videó alapján valószínûleg a legrosszabb képfelbontással dolgoztak a feliratozók/fordítók. :(( Kár érte, ez a film szerintem megérdemelné, hogy legklasszabb képfelbontással lehessen élvezni (ha már a fordítás ennyire szuper - mert AZ, és nagy-nagy elismerésem érte készítõknek.).
9/10
hanga45 2016 máj. 02. - 17:54:33 9/10
(415/760)
Óhhh, micsoda ajándékot hoztál, kedves Mrs. Hakmen!! Teºekkür ederim! (Már le is töltöttem). Ezzel és Mary társalgási könyvével felfegyverkezve már bátrabban vághatunk bele az újabb a szöktetési akcióba. Én például köszönésben és becézgetésben már perfekt vagyok, Mary meg ugye az illemhelyek felszereltségérõl tud tökéletes kiejtéssel érdelõdni, szóval biztos, hogy ez alkalommal nem fogunk lyukra futni. ;))
Timea Hakmen 2016 máj. 02. - 14:55:20
(414/760)
Merhaba!

A múltkor elfelejtettem, hogy törökéknél ajándékkal illik jönni, ezért most pótolom. Olvastam, hogy itt kacsingattok a török nyelv felé, fõleg Erika. Nos, én is. Egy hónapja elkezdtem tanulgatni, elõször csak poénból, de ha belelendülsz, könnyen bele lehet szerelmesedni, fõleg, ha szükséged van valami alibire hogy semmiképp se a saját tanulmányaiddal foglalkozz, de közben mégis produktívnak érezd magad. Férjuramat alakító színész úr magyar fb oldalának, törökül tanuló admin kisasszonyát szoktam zaklatni néha, tõle kaptam ezt a könyvet, azt mondta, hogy nyugodtan terjesszem, innen lehet letölteni pdf-ben: http://www.mediafire.com/download/a5d56er3j4wenkd/A1+DERS+K%C4%B0TABI.pdf Õk egyetemen ebbõl tanulták az alapokat, és török tancinénije szerint ez az egyetlen használható tankönyv, szóval biztos jó. Szerintem igen. (Én kinyomtattam, bekötettem, és azzal idegesítem az embereket, hogy törökül olvasok fel nekik, nagyon kellemes szabadidõs tevékenység:))

Köszönöm az exkluzív felvételt boszporuszi Burak hajáról, na, sejtettem, hogy még vizizombiként is képes lesz fodrászhoz járni!
Erika, roppant gyanús vagy, hogy ilyeneket kérdezel tõlem... Annyit elmondok, hogy természetesen nem hagyjuk meg robot Can kezén a Holdingot, és bizony hogy szövögetjük a ravasz terveket a hajón, de konkrét információkat sajnos nem árulhatok el, ismervén a Kuzeyhez fûzõdõ viszonyodat... Nem lesz itt még egyszer SNCG-féle összeesküvés, egy ilyen rafinált feleség mellet! Résen vagyok ám.
Köszi neked is még egyszer Adrienn. És még a pszichológiai teszten is átmentem, ezt meg hogy csináltam?:))
9/10
hanga45 2016 máj. 01. - 18:19:37 9/10
(413/760)
Köszönöm szépen, ez a Feith 1453 felcsigázott. :) Megtaláltam hozzá a hungarian srt-t is, a filmet most mentem YT-ról (mindjárt lejön). KÖSZI!!!! :) :*
9/10
hanga45 2016 máj. 01. - 16:19:20 9/10
(412/760)
Azt nem tudom, hogy csapodár vagy-e, én viszont látnok, mert szerintem van valami a postaládában. ;)
9/10
hanga45 2016 máj. 01. - 15:45:26 9/10
(411/760)
Természetesen töröknek (mi másnak?) ;)
9/10
hanga45 2016 máj. 01. - 14:22:41 9/10
(410/760)
Ez mekkora!!! :)))) (Igen jó hajzseléje lehet, ha még ott is így tart!)

Mankos, hogy te miket nem talász?! :)) Errõl az amorf ördögrõl csak nekem jut eszembe Turgut? Tudom, hogy nem ennyire kackiás a bajsza, de akkor is. ;)

Köszi a filmajánlókat, jegyzetelek bõszen, bár én tegnap belekezdtem egy újabb sorozatba. Meglátom, mennyire köt majd le. Olyan jó lenne, ha 48 órából állna egy nap, mert abból 24-et biztosan filmnézéssel töltenék el. :))
9/10
hanga45 2016 máj. 01. - 14:12:04 9/10
(409/760)
Naugye! TUDTAM én, hogy Barisunk vígan éldegél valahol, és nem pedig éldögöl odalenn a Boszporusz mélyén. :))
Kedves Tímea, te, mint a legnagyobb bennfentes (és a leghõsebb szerelmes), tudsz-e arról valamit, hogy tervezi-e a visszatérést a néhai Sinaner Holding élére? :)
maryriddle 2016 máj. 01. - 14:07:53
(408/760)
Kösz a vidit Erika abla, miket tudsz te csinálni.
Sosem volt kétségem felõle, hogy utálni fogom Uzerli asszonyt, de így legalább tényleg lesz okom utálni jó magyar szokás szerint :-), de én is azt gondolom hogy Murat uraság kárpótol majd, de a Burak Deniz gyerek is érdekel.

Timea, köszi hogy elmondtad, örülök hogy akkor végül mégis bemerészkedtél a barlangba, de jöhettél volna sokkal hamarabb is. Inkább úgy fogalmaznék hogy mi kicsit belefáradtunk a KG-ba de azért nem tabu, látod nálunk is elõjön még.

Na, sejtettem én hogy a PVE nem hagyta annyiban a dolgot. :-) Errõl is hazudott Hilal! Jó tudni hogy nem vagy nekrofil pedig már kezdtem gyanakodni :-)))

Kép: exkluzív felvétel a boszporuszi Burak hajáról.
Timea Hakmen 2016 máj. 01. - 13:34:09
(407/760)
Köszönöm a kedves fogadtatást!

Kedves, Maryriddle, azt hiszem nem olyan titkosak az elõzmények. Ahogy mondtam, a Kuzey Güney után rákattantam a fórumotokra. Azonban bármennyire is húzott erre a szívem, nem mertem korábban jönni, ugyanis azt láttam, hogy nálatok a Kuzey Güney tabutémává lett, én pedig nem akartam feltépni a régi sebeket. Valahol Yazin Öyküsü-s kritikákig voltam veletek, a Karadayis véleményezéseket csak nemrég kezdtem el olvasni. Akkor újfent felfedeztem a PVE nevét Adrienn egyik hozzászólásában, és mivel én nem vagyok olyan, mint Cemre, elöntött a bûntudat: azt hiszi, hogy a PVE ellenszenvezett a barlanggal? Tettem valami rossz célzást? - kérdeztem magamtól. Aztán megkérdeztem tõle is. De megnyugtató választ kaptam. És jöttem. Bár a török sorozatokban a nyomotokba sem érek, így nem álszerénykedésbõl mondom, hogy nem hiszem hogy sok hasznomat veszitek :)) De kösz, hogy befogadtátok ezt a hontalant, mert a Tûz év Víz oldal mellett ez az a fórum, ahol beszélgetésre alkalmas, - nem Basak asszony szapulásában kimerülõ - humorra vevõ, nem sértõdékeny török sorozat rajongókkal találkoztam.

Karadayi: Vad tempóban néztem, most kicsit lassítottam, de igyekszem felzárkózni a facebokhoz, ha jól emlékszem a 45. bölümnél tartok, de nagyjából tisztában vagyok vele, mik lesznek.
Kedvencem Mahir és természetesen Turgut cancazim. :)
A csalom-e Barist elég sértõ a kérdés, kedves Mary. Nem csalom! Csak egy nagyon kicsit... Nem vagyok fából, nem mondom, hogy Mahir teljesen hidegen hagy... De természetesen hûséges vagyok hozzá. Bár elhunyt, de mégsem. No nekrofília! Mindössze rendeltem egy Tardist ebayrõl, visszarepültem az idõben férjem meggyilkolásának a napjára, kimentettem õt Burak égetett karmai közül, mint egy hõs amazon... mi elmentünk a hajóval, és azóta ott élünk boldogan. Burak motorcsónakja rejtélyes körülmények között felborult, így további hunyorgását sajnos a Boszporusz mélyén folytatja. Ennyit tudok róla. A haja állapotáról nincsenek információim.

Ok, legközelebb majd megpróbálok valami értelmes hozzászólással jönni. :)

Görüsürüz!
9/10
hanga45 2016 ápr. 30. - 23:42:45 9/10
(406/760)
Akkor ezennel megszavazásra került (Adri és Mankos abláim utólagos engedelmével) barlangindulónak ez a nóta. :) A könnyebb megtanulhatóság kedvéért megfeliratoztam és feltöltöttem Youtube-ra (remélem, nem billentenek hátsón miatta és tiltanak le fiókostul). :))
https://youtu.be/ROLti8AoIDI

Senkit ne rémisszen meg a majdnem 7 perces hossz, az akció az elsõ két percben van. A többit csak a gyönyörködés (és nyelvgyakorlás) kedvéért nem vágtam le. És hát azok a mosolyok... Igen.

Marycim, most elõre szólok, hogy - amennyiben tényleg rászánom magad a Királynõre, (és hát RÁSZÁNOD, mert azt mondtad) - Uzerli asszonyt nagyon fog utálni. Viszont lesz kárpótlás, és csak erre gondolj. (Egy magas, fekete, nótás kedvû legény és egy picike édes kiskölök személyében. A kettõjük sok közös jelenete pedig maga a gyönyör). :))

Na, megyek tovább bámészkodni, zenélgetni.
Mindenkinek nyugadalmas jóéccakát! :)

UI: jahh, tényleg. Nem baj, maradt még abból a pénzbõl neki is. :))
maryriddle 2016 ápr. 30. - 22:45:33
(405/760)
Ja, igen, tetszik a nóta és a szöveg is. Kicsit olyan szerbes hangzású, de jó. Részemrõl elfogadom barlangi indulónak!
maryriddle 2016 ápr. 30. - 22:43:45
(404/760)
Cokkk cookkkk helyeske!!!! ;-) Nekem se szépfiús (amúgy se szeretem a szépfiúkat) de van egy szimpi kisugárzása, ráadásul értelmes és jófej emberkének tûnik meg olyan jó kis, vérbeli türkös.

TSz. Azt kivételesen nem Kuzey fricskának szántam, inkább török fricskának. :-) Bár a testvérem exe tabu dologgal én teljesen tudok azonosulni, szóval az nem is fricska volt, csak arra akartam kilikadni hogy akkor evidens, a bácsikám felesége meg extratabu. - Gondolta a tisztesség(?) török bácsi.
Igen, ebben teljesen igazad van, hogy Adnan hülye volt. A hülyesége viszont bennem inkább értetlenséget, nem ellenszenvet keltett. Mert nem bontották ki, hogy miért volt hülye, mert az akart lenni, vén kecske megnyalná a sót okokból vagy naivitásból. Ez kicsit olyan Banus-Güneyes, Barisos-Cemrés dolog, csak hogy Adnan nem volt olyan szánalmas karakternek beállítva ezért nála furább, hogy mit képzelt.
Jó, lehet hogy hosszútávon nem mûködött volna, végül is, igaz már Behlül elõtt is volt gondjuk pl. az abortuszos ügy.
Az igaz szerelemen alapú öreg-fiatal kapcsolatokkal viszont semmi bajom, HA létezik ilyen.

KUNYHÓ :-)) Én úgy emlékszem mintha valaki felvetette volna fb-n, hogy Burak talán Baris pénzébõl fizette le Simayt?
9/10
hanga45 2016 ápr. 30. - 21:33:39 9/10
(403/760)
Örülök, hogy sikerült felcsigázni Murat fiúval. Ugye, milyen kis helyeske? :)) Pedig õ aztán nálam tényleg nem a szépfiú kategória azzal a csúnyácska orrával, de mégis... mégis van benne valami, ami engem nagyon vonz. Simán megszöknék vele is. :))) (Aztaa, de csapodár vagyok, remélem a férjem uram nem tagja az olvasótábornak). ;))
És ezek szerint a nóta is tetszik, ugye? (Szöveggel hogy állunk?) ;))

Tetszett ez a kis Kuzeyes fricska is, jókat vigyorogtam, és bizony bólogattam is. :) Jól van már, na. Tudjátok, hogy nekem az a film a gyengém. Totálisan elfogult és elvakult vagyok azóta is Kuzey dolgait illetõen. De legalább bevallom és ezt remélem értékelitek is. De már nem veszem személyem elleni sértésnek, ha bántás éri. :))

TSZ: nyilván nem volt szép dolog Bihter részérõl a megcsalás, sem Behlülérõl a bácsikája felszarvazása. Bihterben valóban nem volt egy cseppnyi bûntudat sem, legalábbis én sem emlékszem a filmbõl ilyesmire. Mellesleg Bihtert egyáltalán nem kedveltem, éppen ezért a film vége sem rázott meg. Én sem azt mondtam, hogy Adnan megérdemelte a hátbaszúrást. Pusztán azt, hogy ez szerintem nagyon benne volt a pakliban, hiszen Bihter részérõl ez nem szerelmi házasság volt. Adnan abban (is) hibázott, hogy azt hitte, hogy igen és hogy nem vette észre, mire megy ki a dolog (mármint hogy Bihter az anyján akart bosszút állni ezzel az egész házasságosdival, és igen, apakomplexus is volt benne).
Amúgy emlékeim szerint Bihter el akart volna válni, csak - mivel Behlül mindig visszakozott - nem merte, illetve nem akarta meglépni, mert akkor az anyja utcára került volna (és õ is). Amúgy én nem tartom valószínûnek, hogy ha nincs Behlül, mûködõképes lett volna ez a házasság. Eleve nem hiszek az idõs férfi - lányakorú fiatal nõ házasságokban, legalábbis a hosszútávú mûködõképességükben. (Visszafelé úgyszintén).
Szóval én nem felmentem õket, csak megértem az okokat.
Adnan nálam a megerõszakolással ásta el magát végképp.

Barisunk: az én agyam még mindig nem akarja elfogadni, hogy ilyen csúnya véget ért volna az élete. Magával vitt egy csomó pénzt, és sem az nem került elõ, sem a a holtteste. Én továbbra is bizakodom, hogy egy távoli szigetecskén koktélozgat és golfozgat, és közben szövi a terveket, hogyan foglalja vissza Buraktól a céget és szerezze vissza a kunyhót. :))
9/10
hanga45 2016 ápr. 30. - 20:38:10 9/10
(402/760)
Puding (alias Baris Hakmen) Védõ Egylet. :)
maryriddle 2016 ápr. 30. - 20:08:12
(401/760)
Na, visszatértem.

Erika abla, elõször is köszönöm a férjelöltet. Hát, nem rossz, de túl komoly harcos, vagy inkább honfoglalós fejszerkezete van, másrészt rágugliztam és majdnem minden képen úgy áll az orra, mintha mindig fintorogna. A sorozat igazából érdekelne, mert amúgy nagy kosztümös film/sori rajongó vagyok, és törökben még nem láttam ilyet (a Szulejmán nem jött be), de egyelõre még nem tudok sort keríteni rá, a várólistám legelején a Királynõ áll, amit a Murat legényrõl linket remek videjód csak megerõsített. ;-)

TSZ.
Hogy miért nem zavartatta magát Adnan hogy a klasszpasi nõcsábász unokaöcsi elég vigye a fiatalasszonyt? Szerintem Törökországban, ahol egy fiú 75 bölümön keresztül nem mer hozzáérni életeszerelméhez, mert a bátyja EXmenyasszonya volt, és összeveri a barátját, mert az a halott barátja menyasszonyára hajtott ez a kérdés magától értetõdõ, ilyen eszébe sem jutott :-)
Ami a megcsalást illeti... oké, a szerelembeesésért senkit nem lehet hibáztatni. De az hogy hónapokig képes volt gyakorlatilag semmi bûntudattal a férje mellett élni, úgy hogy közben az unokaöcsi birizgálja, az nekem SOK(K) volt. Behlültõl is, de neki legalább volt bûntudata. Attól függetlenül, hogy Adnan hibázott ezzel a házassággal, én nem tudtam úgy tekinteni rá hogy meg is érdemelte a hátbaszúrást. Ha Bihter az elsõ elgyengülés után elválik tõle minden más lett volna, de mint bûntudat nélküli, önzõ nõszeméllyel egyáltalán nem tudtam azonosulni.
A másik, Kivanc ide-oda komolyan nem értem, hogy mit evett Behlülben egy értelmes nõ. Bennem ezért merült fel esetleg, hogy ez tényleg szerelem vagy csak vágy, mert Behlül annyira nem olyan karakter akiért öngyilkos lesz egy nõ.
Bihter szerintem is az anyját akarta idegesíteni a házassággal, azt hiszem ez ki is lett mondva a sorozatban. De volt benne némi apa-kompli is szerintem, a házasságuk elején azért õ jól érezte magát Adnannal, ha nem is volt belé szerelmes de szerette, tisztelte, és meg is próbált a felesége lenni. Ha nincs Behlül talán még mûködhetett is volna a házasságuk. Ezért nem is értem, hogy miért nem sajnálta egy kicsit az urát Bihter. Meg azt sem, hogy miért nem vált el Adnantól. A pénz miatt? Vagy...?

Karadayi amit még elfelejtettem a 63. rész kapcsán, Orhan most akkor azzal érdemelte ki a tiszteletet a börtönben hogy MEGÖLT VALAKIT??? NÉ???? Vagy csak félnek tõle? Te ezt érted Adri?

Tímea kedves. Én is köszönöm a kedves szavaidat, jó tudni hogy tényleg nem csak ellendrukker olvasóink vannak :-) Magam is nagy PVE-rajongó voltam, mindennap jókat szórakoztam és bólogattam a fb-s eszmecseréiteken. A Puding úr iránti megingathatatlan rajongásotokat is nagyon tiszteltem, és általatok (is) kezdtem én is még jobban megkedvelni ezt a karaktert. Gratulálok a kitartásotokért, nagyon ügyesen, intelligensen és lenyûgözõ nyugalommal álltátok a sarat. Örülök, ha a mi is elmozdítottuk kicsit a gondolkodásodat a még radikálisabb irányba ;-) Hogy gyorsan be is vonjalak a társalgásba: esetleg szabad tudni az elõzményeket, kíváncsi vagyok, persze ha csak publikus ;-) Karadayival hogy állsz, hol tartasz? Ki a kedvenc? Csalod-e valakivel Barist? ;-) Özvegyként viseled a nevét, vagy feltámadott? Mert mi úgy tudtunk, hogy Kata szavaival élve a Boszporuszban folyósodik szegény ember.
Persze minden egyéb témában várjuk a hozzászólásokat, amihez tudsz bátran szólj hozzá,ha van idõd, kedved, akár visszamenõleg a KG-témában is, látod, mi is össze-vissza csapongunk itt.
A nagy Kenan-szöktésre és egyben legényfogó isztambuli utunkon pedig a te részvételedre is számítunk!
9/10
hanga45 2016 ápr. 30. - 18:50:08 9/10
(400/760)
Köszi!!! :) :*
9/10
hanga45 2016 ápr. 30. - 18:11:51 9/10 Előzmény Timea Hakmen
(399/760)
Sok szeretettel üdvözöllek én is Téged! :) Örülök, hogy itt vagy! Ne fogd vissza magad, gyere gyakran. Mi is összevissza nézünk mindent, mindenki mást és más-más idõpontban, de nem számít. :)) A lényeg a jó társaság, amiben itt szerencsére nincs hiány. És a mai nappal plusz egy fõvel bõvült. Hurrá!!! :)
maryriddle 2016 ápr. 30. - 16:46:43
(398/760)
VAYYY,VAYYY,VAYYYY! :-))) Ez ám a meglepetés!
Hát nagy-nagy örömmel és szeretettel üdvözöllek köreinkben, kedves Hakmenné! (látom, már az esküvõ is megvolt, gratulálok!:-) Egy PVE-st (aki ráadásul még barlangrajongó is) mindig szívesen látunk bármilyen témában, remélem minél gyakrabban.

Erõsen kerestem valami pezsgõs-Pudingos képet köszöntésül, de sajna nem találtam csak ezt a virágosat. :-)
Ja, és egyben barlangunknak és Adrinak is gratulálok az ezredik hozzászólásért!

Most ennyire futotta, késõbb majd bõvebben.
Timea Hakmen 2016 ápr. 30. - 14:10:12
(397/760)
Kedves Barlang!

Hol is kezdjem el...
Talán ott, hogy hatalmas rajongója vagyok a Sötét Barlangnak!
A facebookos pályafutásom befejezte után végigolvastam mindkét fórumot, a kötelezõ olvasnivalóim helyett ti voltatok az esti olvasmányaim, és meg kell mondanom, nem csak jó szórakozás volt, de hasznomra is vált. Általatok még radikálisabban látom már azt a sorozatot, pedig nem vagyok egy befolyásolható típus.
Utólag is köszönöm, hogy küldtétek a pozitív energiákat a PVE-nek. Meglepett, hogy nekünk is volt olvasótáborunk, de nagyon jól esett olvasni a kedves szavaitokat.
Egyúttal azt is el kell mondanom, csak a saját megnyugtatásom miatt: ha bárkinek egy törtmásodpercre is megfordult olyan gondolat a fejében, hogy a PVE ellenszenves érzések miatt nem vállalt közösséget a Barlanggal, az téved. (Bár csak a saját nevemben beszélhetek, de tagtársam rokonlelkét ismerve, szerintem õ sem gondolná másként.) Természetesen, akik ilyen szépeket írtak egyetlen Puding uramról, azok iránt csak pozitív érzésekkel lehetek.
Nem bírom ki, hogy ne mondjam el azt is, beköszönésemmel egy általam, elõzetesen, de nem szándékosan kikezdeményezett meghívásnak teszek eleget, magamtól, csak úgy, nem lett volna bátorságom.
Hasznos tagja nem biztos, hogy tudok lenni a ti Barlangállamotoknak, már csak aktuális idõbeli, informatikai problémáim, valamint török sorozatok-béli mûveletlenségem miatt sem (bár a Karadayit nézem és imádom), de néhanapján, ha kikívánkozik valami török sorozatizmus annak kinyilvánítását itt fogom tenni szíves engedelmetekkel.

Üdvözlettel,
Timea Hakmen
PVE-tag
9/10
hanga45 2016 ápr. 30. - 12:26:44 9/10
(396/760)
Lemaradt a szöveg. :))

Bahçe duvarından aºtım
(Bahçe duvarından aºtım)
Sarmaºık güllere dolaºtım
(Sarmaºık güllere dolaºtım)
Öptüm sevdim helallaºtım
(Öptüm sevdim helallaºtım)
Yanıyorum yanıyorum yanıyorum hele
Mayii oldum gonca güle
Acem ºali ince bele
(Acem ºali ince bele)

Bir bakıºta yaktın beni
(Bir bakıºta yaktın beni)
Dert ile bıraktın beni
(Dert ile bıraktın beni)
Yaktın beni yaktın beni
(Yaktın beni yaktın beni)
Yanıyorum yanıyorum yanıyorum hele
Mayii oldum gonca güle
Acem ºalı ince bele
(Mayii oldum gonca güle
Acem ºalı ince bele
Acem ºalı ince bele)

Vállakozó kedvûek esetleg le is fordíthatnák. :)
9/10
hanga45 2016 ápr. 30. - 12:01:04 9/10
(395/760)
Jónak ígérkezik ez a sorozat, és igen nagy valószínûséggel nézni is fogom. Jó lenne, ha a Marynk által emlegetett Yeter, és Adrink Kiralik Ask-ja is terítékre kerülne, mert azok is tetszenének.

Jut eszembe: Adri, tudod-e, hogy az almagurulós zene le van mentve a telefonomra is a kedvenc zenéim közé, és rendszeresen hallgatom? :)) Nagyon tetszett, az elénk tálalós posztoddal egyetemben. ;) Annyira aranyos volt, jókat kacarásztam közben. És ahányszor meglátom valahol azt a (szerintem huncut arcú) fiút, mindig te jutsz az eszembe. :))

Ha már zene, és török és tetszik: csak nekem ennyire bejövõs ez a dal? Tegnap hallottam elõször, és azóta már vagy ötvenszer (nem viccelek). :) A szövege is le van mentve, dalolgatom is szorgalmasan. (A családom szerint nem vagyok normális, de ezzel ugye nem mondanak nekem újat). :))
Nem mellesleg Murat barátocskám énekli, ami még egy külön élvezet. Úgy a látvány, mint az elõadás. Sejtésem szerint ez valami népszerû nóta lehet ott turkish honban, ugyanis rákerestem, és sok verzót találtam, de nekem Murat elõadásában és ebben a hangszerelésben jön be legjobban.
Íme: https://www.youtube.com/watch?v=zx5xA8Ex_Qc

Ha esetleg nektek is tetszik, becopyzom a szöveget, és lehetne akár barlang induló is belõle. (Valami kerítésen átmászós témája lehet (mélyebben még nem álltam neki lefordítani), amiben mi szerintem jók lennénk - annál is inkább, mivel kis akciócsoportunknak ebben tényleg profinak KELL lennie.)

Mindenkinek jó étvágyat az ebédhez! :))
9/10
hanga45 2016 ápr. 29. - 21:17:22 9/10
(394/760)
Sárga. :)))

Ballonkabát?
9/10
hanga45 2016 ápr. 29. - 20:42:04 9/10
(393/760)
Igen, akkoriban ezek mentek. :)) A trapézgatyó visszaköszönt valamikor 2000 tájékán, nekem is volt és furamód szerettem (pedig azelõtt fiatal lány koromban minden gatyámat beszûkítettem.) Szerintem amúgy hamarosan újra divatba jön, mert a divat (csakúgy, mint a történelem) sokszor ismétli önmagát. :)
Mankos! Répagatya, válltöméses borzalmak nálam is játszottak. :))) Alföldi pacsker visszajöhetne a divatba, mert nagyon kényelmes volt. Öreg fájós lábaim igen hálásak lennének érte. ;) De a fa klumpámat is nagyon szerettem és szeretném. :))
9/10
hanga45 2016 ápr. 29. - 20:21:03 9/10
(392/760)
Kisjányok! Hamarosan új feliratozott sorozat érkezik!!! (Diriliº Ertuğrul) :)
Ehhez a fickóhoz mit szólunk? ;) (Marycim, úgy kiházasítanálak már!) :))
9/10
hanga45 2016 ápr. 29. - 19:41:45 9/10
(391/760)
62-es bölüm eleje tájéka: Yasinon világoskék ing, rajta nagy fehér pöttyök. Én itt hörögtem (két zokogás között).
9/10
hanga45 2016 ápr. 29. - 19:26:16 9/10
(390/760)
Marycim!!! MARYCIM!!!!!! ------------------------------> Hááááát persze, hogy így jó!!!!!!!!! :))))

Áhhh, megyek elásom magam itt az erkélyünk alatti parkban....
maryriddle 2016 ápr. 29. - 19:16:52
(389/760)
Ja, még egy kimaradt gondolat, ha már Songül ruhatáránál tartunk... Én azt a trapéz kockás nadrágját szeretném rituálisan felgyújtani!!! :-):-):-) Illetve Nilay Kara házban viselt zöld kardigánját!!! :-)
maryriddle 2016 ápr. 29. - 18:55:12
(388/760)
Ja, közben te is megjöttél Erikacim, nem láttalak.
Hûha, megmozgattad az agytekervényeimet a TSZ-es gondolatokkal ;-), majd írok rá, most szaladnom kell.
maryriddle 2016 ápr. 29. - 18:48:50
(387/760)
Erika ablacim, szerintem Marycim, de így is jó :-))
Köszi a motoros fiút, végignézem majd, amúgy tök szépen beszél, sokkal szebben mint az én ismerõsöm.

Melih-gyász. De, dramaturgiailag szerintem is túlzásba vitték, ahhoz képest, hogy Melih mennyire elhanyagolt szereplõ volt, de a forgiírók mentségére hogy õ Feride testvére és mivel ez egy olyan sorozat ami napról napra játszódik, így nem rendezhették el egy bölüm alatt a gyászt. MS papa 63 bölümös temetõs jelenete nekem tetszett (volna, de ez a színész annyira fura) de nála úgy se lesz karakterfejlõdés, ezért én se érzem indokoltnak az õ gyászának ilyen fokú megjelenítését.
A kislányától való elbúcsúzásnak szerintem szimbolikus jelentése lehetett, hogy majd egyszer találkoznak, Allah országában. De valóban kegyetlenség volt vele szemben, ezért is nehéz ezt megítélni. Ja, amúgy a színészkislány tényleg az Ask Yenidenes, viszont a búcsúzásnál még más játszotta.
Erika, rossz hír, hogy még a 63. bölümben is megy egy kicsit a Melihzés, de jó hír, hogy Turgutcumunk megint hatalmasat alakít, komolyan mondom, néha egy-egy pillanatra megsajnálom :-))

Adri a nyílt hét ötletét természetesen támogatom, minden barlanggal szimpatizálót szívesen várunk, a nagy Kenan-szöktetésre amúgy is gondoltam hogy toborozni kellene embereket nehogy úgy járjunk, mint februárban.

Tiltottal majd késõbb jövök, nem akarom ellopni Erika abla gondolatait.
9/10
hanga45 2016 ápr. 29. - 18:39:24 9/10
(386/760)
Köszöntök minden kedves barlangos cimbimet!

Marygim - így helyes, most már tudom, hogy a múltkor mekkora hülyeséget írtam. :)) Szégyen... Ennyit már illene tudnom leírni. Mentségemre legyen mondva, hogy kiejtésben sokkal, de sokkal jobb vagyok ám!! ;)

Üdvözlöm és támogatom Adri ablánk nyílt hetes ötletét! Én viszonylag újnak számítok ezen az oldalon, de nem bántam meg, hogy anno (remegõ térdekkel) bemerészkedtem ide, mivel igen kedves fogadtatásban részesültem, és a mai napig örömmel idõzõk idebent, a mélységes és sötétséges barlangban. Tök jó hely!!! :))) Szóval gyertek bátran, kedves olvasgatók! :)

Örömmel jelentem, hogy kivégeztem az nagy 62-es Karadayi zokogós bölümöt. Hát, hogy is mondjam... Ilyen tényleg már nincs!!! Egyem a kis szívét és a fantáziáját a forgatókönyv íróknak!

Nem kérem, hogy spoilerezzetek, de ha most azt mondjátok, hogy emiatt Mahirt ismét sittre vágják, én komolyan eret vágok. :)) ELEGEM van már ebbõl a dutyi-dilibõl!!! YETER!!!!! (Osman helyeske volt, bizony ám! ÉS a napszemcsis Királynõs gyászolók is bejövõsek voltak nálam is - csak hogy csapongjak kicsit a sorozatok között).

Érdekesnek és szépnek és meghatónak találom a török temetéseket. Nekem tetszik, hogy a családtagok hantolják el a szeretteiket. Ami a leginkább megrázó nekem, hogy a fehérbe bugyolált holttesteket a hozzátartozók emelik be a karjaikban a sírgödörbe. Ettõl mindig kész vagyok. Hogy nem egy koporsót tesz be a sírba 4-5 vadidegen ember (temetõi alkalmazott), hanem a testet és a családtagok. A temetéses jelenet pálmát nálam amúgy még mindig Kurt Seyt - Szerelemben, háborúban - viszi el. Ahogy Kivanc ölelte az anyja holttestét, az igencsak kitörölhetelen nyomot hagyott a lelkemben. Aki még nem látta, javaslom, hogy nézze meg. (6. bölüm.)

És hát akkor jöjjön a beígért TSZ véleményezésem. Én ÍGY láttam, NEKEM ez a véleményem. Örömmel és szívesen veszem, ha valakinek vitatozni támad velem kedve. :)

Kezdeném azzal, hogy Adnan bátyót a kezdetektõl fogva ki nem állhattam. Az milyen már, hogy valaki a temetõben a halott felesége sírja mellett folyton egy fiatal nõt gusztálgat?? Mert igenis gusztálgatta Bihtert. Nekem már itt forgott a gyomrom. A szintén ezen környezetben megejtett lánykérés is nálam (is) erõteljesen kimeríti a morbid kategória fogalmát. Az öreg pasi - fiatal, szép nõ frigyekrõl szintén igen cinikus véleménnyel bírok. (Õ komolyan elhitte egy percig is, hogy bejön Bihternek, mint pasi? Szerintem igen. Sõt, nanááá.) Ha én vagyok Adnan, és nekem van egy ilyen fiatal klasszpasi unokaöcsikém, mint Behlül, aki ráadásul velem egy háztartásban él, én bizony haza nem mertem volna vinni egy ilyen szép, fiatal nõt feleségemnek. Szóval õ szerintem már itt elszabta, de rendesen. A többi, ami történt, már ezek egyenes következménye volt. Én személy szerint nem tudtam elítélni sem Bihtert, sem Behlült azért, mert megkívánták/megszerették egymást. sõt, bevallom, egyenesen csodálkoztam volna, ha nem így történik. Két fiatal, szép, egészséges, vágyakkal megáldott embernél, aki ráadásul egy fedél alatt él, csak idõ kérdése volt, hogy az a bizonyos szikra (ami már elég hamar megvolt közöttük) mikor lobban lángra. És hát belobbant. Emlékeim szerint Bihter kezében volt az öngyújtó, mikoris Behlül beteg volt, és õ csodafõzetet készített neki és betakargatta. Persze lehet azt mondani, hogy az csak egy gondoskodás volt részérõl a beteg rokon fiú felé, de ki hiszi ezt el? Én ugyan nem.

Behlülben persze bindult a bûntudat és onnantól kezdve elindult a hullámvasúton. Egyik hülyeséget csinálta a másik után, próbálkozott mindennel, hogy távoltartsa magától Bihtert, de a szív és az érzékek ugye nem hagyták nyugton. Amúgy szerintem ember legyen a talpán, aki egy ilyen kialakult vonzalom esetén hosszú távon ellen tudna állni. Értem ezt mindkettõjükre. Bihter nyilván többet akart, hiszen benne nem volt meg olyan magas fokon a bûntudat, mint Behlülben, aki mégiscsak a nagybátyját, apja helyett apját, jótevõjét szarvazta fel. Behlül "csak" az öregecske férjét csalta meg, akihez tulajdonképpen azért ment hozzá, hogy az anyját bosszantsa vele, ezáltal bosszút állva rajta az apja miatt. (Ez egyben a válaszom is arra a kérdésre, hogy szerintem miért ment hozzá Bihter Adnan úrhoz).

Amúgy végig azon csodálkoztam, hogy Adnan hogy nem vette észre olyan sokáig, hogy valami zajlik a két fiatal között. Pedig ízzott körülöttük a levegõ, ahányszor csak egy helyiségben voltak. Tényleg ennyire hülye volt, vagy csak NEM AKARTA észrevenni? És ha ez utóbbi történt, akkor vajon MIÉRT nem akarta észrevenni? (Errõl érdekelne a véleményetek, és persze a többirõl is!).

Ezek most csak nagy vonalakban a sorozattal kapcsolatos gondolataim, értelemszerûen van még sokkal több is, de most a fõ csapásvonal mentén akartam csak haladni.

Menekse rajongók FIGYELEM, este 8h-kor jön a finálé! :)

Csók mindenkinek! :*
9/10
hanga45 2016 ápr. 28. - 19:10:19 9/10
(385/760)
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!

Nézem a 62-est, és tulajdonképpen most nem is vagyok itt, csak egy gyors felvetés erejéig pattantam be.
Szerintetek nincs egy kissé (nagyon) eltúlozva ez a Melih-gyász? Úgy értem, hogy nem volt õ akkora karakter ebben a sorozatban, ami ezt indolná. Sírunk, zokogunk immár 2. része... Vagy a másik verzió, hogy a korábbiakban volt akkor nagyon elbagatellizálva a karakter. De ezt most komolyan nem értem, és tényleg túlzásnak tartom.
Másik felvetés: A kislánya meglátogatásakor Melih már tudta, hogy meg fogja öngyilkolni magát (hiszen oda is búcsúzni ment). Akkor mi a fenének ígérte meg a kis Mesének, hogy eljön majd érte és elviszi haza? Ez szerintem hatalmas kegyetlenség, és a kicsi lány most éppen üvöltve keresi az apját, és hajtogatja, hogy megígérte neki, hogy elhozza. Húú, de nem bírom az ilyent...

Nahhh, nézem tovább.
9/10
hanga45 2016 ápr. 27. - 22:49:32 9/10 Előzmény maryriddle
(384/760)
Mary kedves (Marycem? - így írják vajon?), hiányoztál!! :) Abbéli örömömben, hogy bejelentkeztél, nem hagylak szó nélkül. :)
Felpiszkáltál ezzel a 62-essel. Akkor holnap elkezdem nézni. Mifffene lehet megint végén?? :O A királynõn ma már úgyis kellõképpen kidühöngtem magam. :) Amúgy Meryem elvéreztetése ellen csakis Kartal és a kicsi tündér Osman miatt lett volna kifogásom. A nõ felõlem is mehetett volna a levesbe. :))
Most tényleg csak nagyon röviden vagyok már itt, de holnap!!! Holnap jövök én is a TSZ véleményezésemmel, ami megsúgom, Marycem (akárhogy is kell írni, mert tudom, hogy te úgyis érteni fogod), nagyon nagyban egyezni fog az általad felvetettekkel. Mindig kiveszitek a szót a számból, amit amúgy élvezek, mert sokkal jobban meg tudjátok fogalmazni, mint én. :))

Szemeim leragadóban, íyi geceler!

UI1: Mankos, csak még annyit, hogy a Hakanos véradásnál Oktay számára te is hánytál? :))

UI2: ezt a FB oldalt ismeritek-é? Egy jópofa srác motorozgat (sokszor igen vakmerõen) Isztambulban, közben cuki magyarsággal mesél arról, hogy mi merre mennyi és hogy Törökországban. Én nagyon élvezem, egyszer még remélhetõleg hasznát is veszem a tõle kapott információknak. :) Görgessetek lefelé, mert már 3 ilyen motoros idegenvezetése is van. A Boszporusz hídon átkelõsnél többször is leállítottam a videót, olvasgattam a táblákat, nézegettem az útszéli hirdetéseket, igyekeztem mindent magamba szívni (tudom, nem vagyok normális, de mentségemre legyen mondva, hogy ezt sosem állítottam magamról, és nem is akarok az lenni). :))

https://www.facebook.com/isztambuliidegenvezetok/?fref=photo
maryriddle 2016 ápr. 27. - 22:16:30
(383/760)
Sziasztok, beugrottam én is egy gyorsra.

Erika a 62. részt mielõbbi megnézését javaslom, mert a végén tátva fog maradni a szád! Megint az ILYEN NINCS dolog fog elõjönni.
Én folyamatosan ámulok a forgikönyvírók találékonyságán, zseniálisan játszanak a nézõk idegeivel. A Sadoglu ház cselédjével meg nem tudom mit csinálnék legszívesebben!!4WÁWÁWÁ!!!44! :-)))) Ja és képzeljétek, ebben a részben én is felfedeztem valamit az Oszmány legényben... nem tudom, talán nagyobb lett a haja, vagy a sál teszi, de jól nézett ki, *elpirul* :-))
A többirõl majd késõbb jövök, 63-ból még hátra van egy negyed részem, meg nem is akarok spoilerezni.

Adnan-téma.
Én nem hiszem, hogy õ igazán szerelemmel szerette Bihtert, de azt se, hogy csak a szex miatt kellett neki. Inkább talán szeretetre, nyugalomra vágyott, imponált neki hogy egy fiatal nõnek megtetszett. Amit nem értek, hogy hogy lehetett ennyire buta, meg se fordult a fejében, hogy miért megy hozzá feleségül egy fiatal lány, esetleg hátsószándék miatt, mert gyakorlatilag nem is ismerték egymást. Elég a szerelemhez annyi, hogy néha szemeztek a temetõben??? Amúgy így belegondolva, tényleg elég morbid randi helyszín. Ezt soha nem értem, amikor egy 21. században, Isztambulban játszódó sorozatban, épelméjû, modern felfogású emberek így házasodnak, nem hiszem hogy ilyen létezik a valóságban, ez ugyanaz a kategória mint a szexmentes házasság, elmaradt nászéj, szimpla török szappanopera toposzok. Az erõszaknál az is fura volt még, hogy egy tapasztalt férfi miért nem kezd el gyanakodni a feleségére, amikor hónapokig nem fekszik le vele? Komolyan szellemi fogyit csináltak a forgiírók ebbõl a szegény Adnanból.

A GAZDAG idõsebb pasi - fiatal nõ pénzalapú házasságokról még annyit, hogy én egyszerûen nem értem ezeket az öregeket, ez tényleg menõnek gondolják, amikor megjelennek egy fiatal feleséggel, akirõl mindenki tudja, hogy csak a pénzért van velük? Mert még ha titokban ellátogatnak néha-néha Süreyya házába ok, de hogy feleségül is veszik és nyilvánosan mutogatják...

Királynõ. Offf yaaa! pedig úgy vágytam rá hogy elvéreztessék Meryemet, az annyira szép szimbolikus kivégzése lett volna a színészi karrierjének. :-)) Bocsi, bocsi, bocsi. :-) Ugye hogy nem mindig jó a happy end? Szerintem is ilyesféleképp éreztük magunkat a KG végén, (bár tudom, az nem volt teljesen happy).
9/10
hanga45 2016 ápr. 27. - 20:17:39 9/10
(382/760)
Így van, ahogy írod: "idegesítõen tökéletes". Ez a sorozat pont attól volt (eddig) jó, hogy fordulatos, izgalmas, váratlan, meglepõ, kiszámíthatatlan cselekmények váltogatták egymást. A végére is betehettek volna egy ilyen csattanót, és akkor nem lett volna olyan érzés bennem, hogy a szereplõk arcra ismerõsek, de az eddig megismert jellemük eltûnt, mint szürke szamár a ködben, ezáltal az ismert szereplõk is idegenné (és "idegesítõen tökéletessé") váltak. Kár érte, nagyon szerettem. A forgatókönyv írók nem is értem, miért nem voltak bevállalósabbak, hiszen nézettség szempontjából már oly mindegy lett volna, lévén hogy ez volt az utolsó rész.
Én viszont Kartalt és Selint mindenképpen életben hagytam volna, de például Esra közremûködésével betehettek volna egy lezáratlan, esetleges késõbbi "balszerencsére" utaló szálacskát(értem ezalatt, hogy "bosszút állok, nem felejtek, most csak mutatom, hogy nincs harag, de megkereslek még, Selin").

Közben az is eszembe jutott, hogy az elsõ részben Kartal többször is hangsúlyozta, hogy Selinbõl híres parfüm "tervezõ" válhat. Szerintem ezen a vonalon is ment volna a sztori, ha idõ elõtt nem kellett volna befejezniük. És igen, Mert lejövetele az anyagról is túl simán és egyszerûen ment, pedig az életben ez nagyon is kemény és nehéz dolog, már akinek sikerül (mert sokaknak sajnos nem).
Szerintem nagy tervek és klassz forgatókönyv tervezet volt itt, csak az a fránya nézõközönség valami (vagy valaki) miatt nem úgy fogadta a sztorit, ahogy õk remélték. Sajnos... és nem hiába mondom, hogy sajnos, mert amúgy nagyon tetszett és irtóra sajnálom, hogy nem nézhettem tovább még sok-sok hónapon keresztül.
9/10
hanga45 2016 ápr. 27. - 14:15:59 9/10
(381/760)
Túl vagyok a Királynõ finálén... Adri (illetve lányok, aki látta), vélemény? Merthogy nekem lenne.
Mivel már napok teltek el, feltételezem nem számítok spoilõrnek (ezt az szót most találtam ki, vagy legalábbis én még sosem hallottam magam elõtt..) :)) Aki mégsem látta még, ne olvassa tovább.

Szóval: (itt most hosszas sípszó van)....
Egy ilyen klassz sorozatot így elszabni egy ilyen véggel... Hát komolyan mondom, mûvészet. Legalábbis nekem hatalmas csalódás volt. Míg néztem ezt a finálét, végig azon gondolkodtam, hogy most vajon ugyanazt a sorozat nézem-e, amit eddig olyan nagy figyelemmel és izgalommal követtem. A szereplõk stimmeltek, de a sztori akkorákat sántított, hogy ezt már inkább bukdácsolásnak nevezném, sõt, idõnként el is esett. Tisztában vagyok vele, hogy sok olvasónknak nem fog tetszeni a véleményem, ugyanis szinte csak hozsannázó kommenteket olvastam a befejezést illetõen.
Elmondom, mire gondolok. Milyen szép is lenne az élet, ha tizen-huszonakárhány éves szerelembõl (illetve elmebajból!!!) két hónap alatt ki lehetne gyógyulni. (Esra) Aztán a másik véglet, Hüma asszony, aki tizen-huszonakárhány éves nemszerelembõl egyszer csak hopp, beleszeret Hakanba. Ez is nagyon érdekes.
De visszatérnék kicsit Esrára. Ennek a lánynak gyerekkora (vagy legalábbis hosszú évek) óta komoly pszichiátriai betegsége van. Azonkívül rá hatványozottan igaz, hogy a vér nem válik vízzé, az apja génjei erõsen dominálnak benne. Legalább két alkalommal kárt akart tenni saját magában (a fának hajtás a sorozat elején, illetve a vége felé a szikláról való leugrás a tengerbe - ami végül meghiúsult). Plusz Selin életére is rátört kétszer (egyszer közvetlenül, amikor rágyújtotta a házat, ill. egyszer közvetve a gázoltatáskor). Namost ez a tündibündi, ámde erõsen elmebeteg kislány röpke két hónap leforgása alatt 1: feldolgozza szeretett apja öngyilkosságát, 2: kiábrándul a gyerekkora óta imádott férfibõl és beleszeret egy másikba, 3: nemcsak, hogy kiábrándul a szerelmébõl, hanem meg is bocsát neki, illetve nem csak neki, hanem Selinnek, a beste nõnek, aki miatt ez az egész tragédia sorozat elindult és bekövetkezett. Olyannyira megbocsát neki, hogy még a keblére is öleli. Selin pedig, akinek kétszer is az életére tört ez a kisjány, mosolyogva visszaöleli. Spongyát rá, így is van. Szeressük egymást, gyerekek!
Apropó, ez a Mehmet (Esra új szerelme) kicsoda? Nem véletlenül az a halász fickó, aki utoljára megmentette (pontosabban nem engedte, hogy megölje magát)? Mert nekem valahogy az lett volna a logikus, hogy õ lesz az új szerelem.
Amit nem értettem (bár kicsi izgalommal dörzsöltem ennél a résznél a tenyeremet), hogy amikor Selin és Kartal a tengerparton ücsörgött, mit akart a készítõgárda sugallni azzal, hogy odafújatták a széllel (szélgéppel) Aziz halott feleségének a fotóját. Ezt tényleg nem értettem. Bevallom, pedig felcsillant a szemem, miközben a nagy szerelmi áhitatot néztem (Kartal részérõl, mert Selin, alias Meryem kisasszony olyan csapnivalóan alakította a szerelmes asszonyt, hogy nála szerintem még én is hitelesebben tudtam volna Murat Yildirimre szerelmesen bámulni). Szvsz. a kis Osman anyukájaként is iszonyatosan hiteltelen volt. A múltkori frizurabírálgatásom miatt viszont itt kérnék tõle elnézést, mert valahol olvastam, hogy azért nézett ki ilyen szörnyen és igénytelenül a feje, mert leégették a haját.

Öreg Osman papával most akkor mi is történt? Néztem volna egy bírósági ítéletet is, mert ez legalább olyan fontos lett volna, mint a nagy összeborulások. Azt tudjuk, hogy Oktay megkapta a büntetését (a miért is? Az õ tette elenyészõ volt Osmanéhoz képest.) De az öreget egy az egyben kiiktatták az utolsó részbõl. Ez sem tetszett.

Összességében én nagyon sajnáltam, hogy ilyen szirupos nyál véget kapott ez sorozat. Ha mondjuk Esrát meghagyták volna bolondnak, akibõl nem veszett volna ki teljesen a bosszúvágy (és ugye az apja vére), és akárcsak annyit csinált volna, hogy Selin válla fölött belekacsint gonoszan a kamerába az utolsó képkockánál, máris egy fokkal elégedettebb lennék. Ha Hakan nem bocsátott volna meg Hümának, már két fokkal.

Na, nem koptatom tovább a billentyûzetemet. Úgyis nagyon hülyén is fogalmaztam. Bocsika érte. :)
9/10
hanga45 2016 ápr. 26. - 16:21:54 9/10
(380/760)
Igen... Nagyon-nagyon szép! Isikli a zenéivel minden sorozathoz hozzátesz még 50%-nyi sikert. Szerintem.
9/10
hanga45 2016 ápr. 26. - 13:50:25 9/10
(379/760)
Te is utálod? :)))))
Na jó, megmentelek! :)
Tegnap nem néztem tovább, mivel rájöttem, hogy a temetéses rész fog elvileg következni (ami ugye hogy a viharba lehetne vidámabb?? SÕT!) Úgyhogy pihentetem kicsit megint, inkább megnéztem csillagszemû juhász Burakot. Igazán el vagyunk mostanság kapatva sorozatügyileg (és milyen jó nekünk)! Ma este például Királynõzök. Sajnálom, hogy vége. Ahogy a spoilerekbõl volt szerencsém látni (ugyanis kibírtam és NEM NÉZTEM MEG törökül - ugye, milyen kis ügyes vagyok?), elvileg csupa öröm és bódottá lesz minden. Namármost ennek én annyira nem örülök ám, mert én kicsi mocsok vagyok, vagyis nem is inkább mocsokságból, hanem szeretem, ha van egy kis dráma is sztoriban. A törökök ebben annyira jók, bennem meg partnerükre is akadnak, mert iszonyú jókat tudok sírni velük. ;) Nekem valahogy az eddig látott vígjátékaik nem igazán jöttek be. Murat fiúé (amirõl azt hiszem írtam is a múltkor) pedig egyenesen untatott, különösen az elsõ része. Hatalmas csalódás volt. Nekem iszonyatosan erõltetett volt az egész. A második részben már találtam itt-ott jópofa dolgot, de összességében a film a (nagyon gyorsan) felejthetõ kategóriába került nálam. Persze ez nem Murat hibája, õ jó volt ebben is. Szóval a lényeg, amire ezzel a sok maszlaggal ki akartam lyukadni, hogy kár ezért a Királynõs soriért. Nyilván máshogy alakultak volna itt is a dolgok, ha nem kellett volna ilyen gyorsan befejezniük, hiszen a sztoriban rengeteg lehetõség volt (lehetett volna) egy-egy izgalmasabb csavarintásra. Nekem például jó darabig volt egy olyan érzésem, hogy Emrét ki fogja nyíratni Aziz.
Félreértés ne essék, nem a totálisan drámai (és pláne értelmetlen!) végeket szeretem. De azért... Szóval értitek, nnna! :))
9/10
hanga45 2016 ápr. 25. - 20:18:38 9/10
(378/760)
Megtudtam.
Valahol éreztem, hogy ez lesz a vége...
Sokat sírtam ezen a részen (egészen pontosan végigbõgtem).
Remélem a 62-es vidámabb lesz picit.
9/10
hanga45 2016 ápr. 24. - 23:39:49 9/10
(377/760)
Csak egy gyors, lefekvés elõtti beköszönés tõlem is. :)

A mindenségit! Beszippantott Karadayi... Sosem hittem volna, hogy Melihet így meg fogom majd siratni. Hüpp hüpp.
Ezt nagyon szépen megcsinálták. Feride színészi játéka brilliáns!!! (Közben az jutot eszembe, hogy például ez az, amit Meryem Uzerli szerintem sosem tudna utána csinálni).
Mivel a 61. bölüm közepén hagytam most abba, így nem tudom meg ma, mi lesz a szöktetés végkimenete, de a szívem szakadt meg ezért a családért, amíg a bõröndjeikkel menekültek.
Ez a Songül tényleg egy buta liba. Orhan pedig .... Óhhh, szegény... De most nagyon tetszett, amit csinált.
Daylan... benne sem csalódtam. Necdet egy vadbarom, ennyire még sosem gyûlöltem. Bülent... okádás.
Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a végkimenetele ennek az akciónak.

Jó éjt mindenkinek!
maryriddle 2016 ápr. 22. - 09:15:35
(376/760)
Na, meg van mit felejtettem el tegnap.
1. Találtam egy színészt Pamir Pekinnek hívják, nem tudom ismered-e Adri de megmutatom mert nekem totál Baris Arduk mûvész úr jutott eszembe róla csak öregebb kiadásban.
2. Kis Günesi. Mostanában egy húron pendülünk Adri ami az antipatikus-arisztokratikus fejû fiúkat illeti, de ezt a fõszereplõ legényt én is figyelgettem a közelmúltban. Egyes képeken elég röhejes, máskor meg olyan "van benne valami". A sorozatba még nem néztem bele, színészként milyen? A sztori érdekes, de kicsit szappanosnak tûnik, vagy nem? Meg olyan sötét hangulatúnak, a Birkás sori nekem szimpibb.
maryriddle 2016 ápr. 21. - 23:34:58
(375/760)
Sziasztok!

Azért röviden csak válaszolnék a TSZ-es felvetésedre Adri. Szóval ha a Behlül és Bihter képesek lettek volna legyõzni ezt a vágyat, és nem jutnak el fizikai szintre, vagy mondjuk megállnak egy csóknál, az én szememben - mivel õk esendõ emberek -, éppen hogy magasztos szintre emelkedtek volna. Még ha Adnannal szemben akkor se éreztem volna tisztességesnek hogy Bihter még vele van.
A szerelmet én mindkettejük részérõl elismertem. Sokat beszéltünk errõl, hogy sokféle szerelem van, náluk ez leginkább testiségben fogalmazódott meg, a pátoszos KuCe lávval szemben. Romlott nyugati nõként a Bihter-Behlül szerelem ilyen szempontból nekem sokkal élethûbb volt, nem gondolom hogy a szerelem egyenlõ a szexszel,ugyanakkor, ha nincs testi vonzalom, akkor mi különbözteti meg a sima szeretettõl. Náluk ez nem egészségügyi kufircnak éreztem, hanem igazi, szerelmes együttléteknek.
Adnan pöcs témakör :-) Erre én így fel sem figyeltem, hogy a temetõben kérte meg a kezét. Neked mi a problémád ezzel? Maga a temetõ, vagy úgy gondolod hogy vén kecske megnyalná a sót alapon kihasználta Bihter apja elvesztése miatti lelkiállapotátt? És tudatosan tette ezt? Az elejére én már nem nagyon emlékszem.
A testvérem exe dolgon én is gondolkodtam. Szerintem ott azért nem került terítékre, mert a bácsikám felesége dolog mellett ez már csak elenyészõ akadálynak számított.

Erika, persze engem nagyon érdekel a TSZ-rõl a véleményed, fõleg mint Kivanc-fan hogy láttad ezt?

Seherezádé: Igazából Onur már az elejétõl kezdve szerelmes volt Sehrezatba, csak mivel mint mondtam, nõgyülölõ majom, eleinte mindig bunkózott vele, talán így akarta leplezni, elfojtani. De amikor Seh kérte tõle a pénzt, gondolta, próbára teszi vajon belemegy-e, elõször nemet mondott, aminek Onur nagyon örült, de aztán visszament és mégis elfogadta, akkor Onurban egy világ omlott össze. Aztán ugye megtudta hogy mire kellett a pénz, (neki amúgy is az a teóriája, hogy a nõket nem tiszteli, csak az anyákat) és akkor megnemesült a szemében az ANYA, aki ilyenre képes volt a fiáért. Aztán elmesélte Seh-nek a saját nézõpontját, nagy nagy bocsánatkérés, szerelmi vallomás és megkérte a kezét, gondolkodási idõt adva. Találkozgattak, majd szép lassan egyre közelebb kerültek egymáshoz, Seh felfedezte a szép oldalát Onurnak (tényleg nagyon vágta az udvarlást), és egyszer csak igent mondott.
Sehrezat nem tudom, hogy az elejétõl kezdve szerette-e, de valószínûleg nem volt neki közömbös, mert nem mondott nemet a lánykérésre, még csak fel se háborodott, és engem meglepett hogy tényleg viszonylag elég hamar megbocsátott.

A Fatmagül érdekesnek hangzik, kíváncsi vagyok nagyon. Ez is várólistás már rég, de most ilyen hosszú sorit nem vállalok be. Majd a Karadayi után. De megnéztem a nászéjszakát, nagyon hatásos, nagyon Hilal :-) , azonban itt még így is hogy nem ismerem, jobban áttudtam érezni a pasi fájdalmát, mint amott a vesztaszüzi kesergését. Amúgy még valamit kérdezni akartam, de már nem tudom, na majd ha eszembe jut.

A Meneksét még megfontolom Erika.

Erika, Adri írását, szorozd meg kettõvel, én se tudnék erre mást írni. Nagyon sajnálom. Az a szörnyû, hogy a statisztikák szerint több nõvel történik hasonló, mint akikkel nem. Én most a migránsáradat kapcsán keserédes mosollyal konstatáltam, hogy az európai kultúrember mennyire álomvilágban él a saját "fajtáját" illetõen. Pedig annyi perverz szaladgáll itt is, és ha a törvény nem büntetné, ki tudja mennyi nemi erõszak lenne, aminek a száma igazából Europában se alacsony. Én pont ma, egy "légyneknemtudártani"-nak tûnõ ismerõsömrõl tudtam meg undorító (de nem törvénybe ütköztõ) dolgokat a saját barátnõjétõl, és a legszomorúbb, hogy a lánynak még mindezek ellenére is kell. Tényleg nem értem sokszor a világot...

Köszi a cikket Adri. Az indiai lányos cikket én is olvastam, nagyon felzaklató volt. Szerintem erre gondolsz: http://globalisvilag.com/2016/04/06/ha-lanynak-szulettel-indiaban/ Csak hogy még tovább borzoljam a kedélyeket.

Kenan szöktetésben természetesen megint számíthattok rám és a társalgási szótáramra ;-))

Dayival majd legközelebb jövök.

Iyi geceler!
9/10
hanga45 2016 ápr. 21. - 18:56:25 9/10
(374/760)
Drága Adri! Jajj, de nagyon... Köszönöm szépen! :*
9/10
hanga45 2016 ápr. 20. - 21:25:44 9/10
(373/760)
Mary (és Turgut bey) szavaival élve: vay vay vay... Épp most olvasom, hogy lehet, hogy Kenanék lagziján Kivo is ott lesz!!! :))) Uff, két légy egy csapásra... Mit szólunk, akciócsopi? ;)) (Hátha nektek is lesz ott valaki szemrevaló és szíveteknek esetlegesen kedves asztalradobós, almaelgurítós, csillagszemûjuhásznézõs, angolszász vonásokkal rendelkezõ, Rambó-féle (opcionális!) legény a násznép között?). ;)) Esetlegesen Baris úrfi is akár ott lehet azon a szigeten, kezében valami jópofa koktéllal...
9/10
hanga45 2016 ápr. 20. - 21:07:06 9/10
(372/760)
Sziasztok kedveskéim!

Csak nagyon röviden és nagyon hanyagul érintve most az általatok érintett témákat (bõvebben majd legközelebb, most nem vagyok oké, sajnos).

Adri!!! Nagyon is jól tetted, hogy érintetted az erõszak témát. Elolvastam azt is, amit belinkeltél. Minden szavaddal egyetértek. Az erõszak bárminemû formáját, akár kis(!) emberek követik el, akár nagy emberek, akár fiatal erkölcsös lányokon, akár ledérnek tartottakon, akár tegnap, vagy akár 100 éve, MINDIG és MINDEN formájában ELÍTÉLEM. Pont. A "nem" az "nem"-et jelent. Aki ez ellen vét, legyen az akár "csak" egy erõszakos szájrapuszi, vagy fogdosás (tapi), az az én szememben is bûncselekményt követ el, és mint ilyen, büntetendõ. 14 éves kislányként (az én korosztályom zömmel még az volt ennyi idõsen) én is elszenvedõje voltam egy ilyen kísérletnek, szerencsére csak kísérletnek, mivel az általam az elõbb felsorolt "csak" kategóriáig jutott el a dolog, ugyanis szerencsémre a tettes anyósa és felesége (akik nem mellesleg a rokonaim(!) voltak) idõben érkeztek. Viszont így is én voltam a csúnya rossz kislány... Bizony. Nem kívánom senkinek azt az érzést, és utána azt a megszégyenülést, ráadásul olyan dologért, amiben a legteljesebb mértékben ártatlan voltam (és akkor még MINDEN értelemben az is voltam). Ha õk nem állítanak be váratlanul, nem tudom, mi lett volna a történet vége... Persze a naívságomért akár el is lehetne ítélni, nevezetesen hogy még csak meg sem fordult a fejemben, hogy a rokonom férje ilyesmiken töri azt a csökött szemét agyát. Utána nem sokkal aztán el is váltak, és a rokoni kapcsolat is megszakadt azóta a családjaink között. Örültem neki. Vidéken laknak, kb. 100 km-re tõlünk, így attól sem kellett utána már tartani, hogy esetleg összefutok velük valahol. Azóta sem láttam õket. Sok-sok fájó pontom van ezügyben a mai napig, többek között a szüleim hozzáállása (vagyis inkább hozzá nem állása). Ha az én lányommal történik ilyesmi, én biztos kikapartam volna a srác szemét, nem pedig pironkodtam volna, hogy hát mégiscsak a ritkán látott rokon kislány újdonsült férje volt az illetõ, ne bántsuk meg a családot, stb.
Húúúha.... Nem is tudom, miért osztottam ezt most meg veletek (és az olvasóinkkal). Bocsi. Talán ismeritek ezt a "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek" érzést. Talán velem is most ez történt...

Vidámabb, vagy legalábbis más téma: Adri, a sorozat következõ pár részéhez perzsa feliratokat találtam. Betettem google fordítóba és azzal néztem meg a 14-est, 15-öst. :))) Háááát... mindegy, a lényeget megértettem, nna. Pl. Kemal nevét "tökéletesség"-nek fordította. Ozannak és Galipnak is volt valami jelentése, azokra már nem emlékszem. Beletelt egy negyed bölümbe, mire ezekre rájöttem, de addig kamilláztam ám rendesen. :)) Szóval Adri, ezt a fordítást nem ajánlom, legfeljebb tényleg csak arra az esetre, ha belepusztulsz a kíváncsiságba. :)) (Amúgy amarán találtam).

Igazán hízelgõ és jól is esett az arra vonatkozó tippelgetés, hogy talán az én hercegem írhatott nekem álnéven a bazi nagy turkish lagzi után. :)) De sajna nem. A dátum sem stimmel. Azonkívül közben rájöttem, hogy dehogyisnem lájkoltam, esetleg kommenteltem török oldalakat: Pl. Toygar Isiklinél volt, hogy odavakarintottam valamit a posztja alá. Szóval talán innen ösmerhetnek a török skacok. :))

Mankos! Az a dátum, hogy május 14. mond-e neked valamit? ;)
Megyünk, lányok, szaladunk, ezúttal - okulva a múltkori "hogyan nem raboltam el egy nap alatt KT-t Párizsból" címû csúfos bukásunkra, immár sokkal, de sokkal felkészültebben fogunk eljárni akció közben. Én már be is iratkoztam egy úszótanfolyamra, ugyanis nem tudok úszni a 10 éves korom óta meglévõ víziszonyom miatt, mikoris kevésen múlt, hogy bele nem fulladtam az abaligeti tóba (klassz gyerekkorom volt, ugye?). :))

Az általatok nézett sorikhoz hozzá sem tudok nyikkanni. Karadayihoz sem, még mindig a 60. bölüm elsõ kb. 10 percénél tartok (szóval ott, ahol már kb. egy hete).

TSZ-rõl van véleményem, de azt majd legközelebb osztom meg veletek, már ha egyáltalán érdekel még valakit, hiszen olvasom, hogy ti ezt anno már kiveséztétek.

Mary, kezdd el a Meneksét, legfeljebb abbahagyod, ha nem bejövõs. Vannak benne sötét figurák, erõszak is. Kettõs mérce annyira (vagy tán semennyire) nem jellemzõ, legalábbis az én meglátásom szerint.

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adri, hogy miért kellett kinyíródnia Mithat bácsinak? Szerintem talán azért, mert hát csúnya dolgok voltak azok ott a múltban, lássuk be. És nem csak Halillal, hanem Zeynep apjával, és Halil anyjával, a nagy szerelemmel is... Viszont a logikát én sem értem, mert ugyanezzel az erõvel akár Kadir tesó és Hassan papa is kivégzõdhetett volna a sorozat végén. Úgyhogy végülis tényleg igazad van. Majd azért ha lesz egy kis idõm gondolkodni, elmélázok még egy kicsit a dolgokon, hátha rájövök valami szuper okosságokra (mostanában amúgy nem jellemzõ rám).

Mindenkinek puszi és pá, vigyázzatok magatokra! :)
maryriddle 2016 ápr. 18. - 19:25:42
(371/760)
Erika! Kezd érdekelni ez a Menekse, ahogy olvasom a véleményeket. Tényleg ennyire durva, vagy csak a rajongók az érzékenyek? Szerinted dark side szinten is az lenne?
maryriddle 2016 ápr. 17. - 13:36:07
(370/760)
Elfelejtettem megemlíteni szegény Oszmánt. Ez komoly, hogy ott kell aludnia azon a két összetolt széken, szegénynek? Én úgy megsajnáltam. Tényleg nem képesek neki szerezni egy ilyen összecsukhatós vendégágyat, vagy valamit? Nem úgy volt, hogy ha egyetemre megy, ilyen helyzetben nem kaphat valami koleszos elszállásolást? És vajon hol fürdik? :-(((( Nilay miért érdemelt többet nála?!
maryriddle 2016 ápr. 17. - 13:27:03
(369/760)
Na, meg volt a 61. bölüm. Ez a rész abszolút Begüzaré volt. Bevallom, én tõle soha sem ájuldoztam, jó színésznõnek tartottam mindig de nem éreztem benne azt az átütõ erõt, most viszont rendesen libabõröztem az alakításán, nagyon jó volt. (Külön tetszik, hogy õ azon kevés színésznõk közé tartozik, akik nulla sminkkel is vállalják magukat. A Yeterben nagyon idegesít, hogy a fõhõsnõ akármi is történik vele, mindig úgy néz ki, mintha most jött volna a kozmetikustól.)
Mehmet Saim beyyen gondolkoztam. Ha nem tudnám mi jön ez után, azt remélném tõle hogy most hogy elvesztette az egyik gyerekét megenyhül Feride felé, de így még szembetûnõbb lesz hogy mekkora pszichopata féreg. Egyébként a múltkor kicsit elragadtattam magam hogy Feride hogy tudja szeretni, valószínûleg õ korábban negédes apukája volt, amit könnyû volt mert Feride 27 éves szûzlányként szülõk álma lány volt.
Aztán gondolkodtam még az öngyilkon. Egyszer mesélte valaki, hogy õ gyûlöli a halott bátyját mert az öngyilkos lett és ezzel tönkretette a családjuk életét, nagyon érdekes volt. Nem is tudom elképzelni milyen érzés lehet. Ezért a legnehezebb megítélni ezt mert az nem csak az elkövetõt érinti, és a fájdalmon túl még ott az önhibáztatás, bûntudat is, hogy miért nem vették észre, hogy baj van.

Ami még jobban szíven ütött az utolsó jelenetsor. Na, most kicsit szemét leszek, de engem is idegesített kis Nazif, annyira szereti a nagyapját, nem igaz hogy pont ilyenkor áll neki követelni azt a hülye Bülentet. (Akin amúgy akkorát röhögtem, ahogy keménykedni akart Mahirral. És nagyon tisztelem érte Mahirt hogy még ilyen esetben is kibírja hogy ne törölje képen.)
De kis Nazif még hagyján, annak a hülye liba Songülnek lehetne annyi esze,hogy nem fájdítja még a látványos sírásával a Nazif papa szívét, amikor az életérõl van szó. A saját szenvedései mellett azért is olyan kegyetlen Nazif papa élete, mert nem kevés fejbe, és fájdalomba került már ez a nagy "szabadítsuk ki Nazif papát" projekt.

Orhant kivételesen megdicsérem. El kell ismerni, hogy nem gyáva gyerek. Az egyetlen amit tisztelek benne hogy alakoskodik és nem spicli. A pisis jelenete is nagyon jó volt. :-)

Megnéztem a Rambógyerekes soris filmben az erõszakot. Nagyon mûvészi volt a virágos képi megjelenítés, így is kirázott a hideg hogy nem nagyon ismerem a lányt. Errõl jut eszembe, hogy nemrég belenéztem a Fatmagül-be. Nagyon rossz volt nézni az ominózus jelenetet. De ez komoly, hogy ott röhögve végignézte a fõhõs ahogy megerõszakolják a lányt? Van valami mentsége, Adri?
Ja, akkor más ha gyilkolászni akart ott a Rambó barátnõje azért ütlegelte, ilyen esetben nem haragszom.

Még a múltkori lejöttünk a fáról gondolathoz visszatérve kicsit. Mostanában ugye sok cikk megjelent nemi erõszak, áldozathibáztatás témában, lehet hogy ti is olvastatok ilyeneket. Engem annyira, de annyira felháborít, hogy akár 1%-ban is az áldozatot teszik felelõssé abban ami vele történt. Legyen akár egy kihívóan viselkedõ rosszribanc, nem veszik észre, hogy igazából a férfi nemre nézve sértõ ha a vágyaikon uralkodni képtelen ösztönlényekké degradálják saját magukat? Ha a férfinem egyes tagjai így értékelik önmagukat, akkor tényleg nem értem, milyen alapon érzik magukat felsõbbrendûnek mondjuk egy majomnál. Én legalábbis nagyon sértõnek érezném ezt a gondolatot, ha férfi lennék. Errõl nem illik beszélni, a nõkben is vannak ösztönök, nekünk mikor lenne mentség a férfi túl kihívó viselkedése, öltözete ha erõszakkal rámásznánk egy egyedre? Nem, akkor is a nõ lenne a kurva. Akkor ebbõl mégis mi következik, hogy a nõ jobban tud uralkodni magán, ergo felsõbbrendûnek tartanak minket? Az a baj, hogy ezek a szûzhártya védõ sorozatok is ezt ez elképzelést erõsítik igazából, ezért haragszom. Ha belegondolok, akárhány török sorozatot láttam, olyan szinte mindig volt hogy a fõhõs elgyengül más nõ irányába (kivéve Mahir:-)), de olyat hogy akármi is történjen, a fõhõsnõ egy minutumra is elcsábuljon olyan férfi felé, aki nem a fõhõs (és nem a szexrõl beszélek!), még nem. A legviccesebb, hogy még ama férfi felé sem, akihez feleségül akar menni, vagy megy is pl. Seherezádé, KG. Cemrébõl is inkább érzéketlen, Barist kihasználó manipulátort csináltak, ahelyett hogy bevállalják, hogy akár egy pillanatra megforduljon a fejében hogy elege van Kuzeybõl és ad egy másik férfinak esélyt, azért megy férjhez. Nem, nem, mert az már hûtlenség, ami súlyosabb vétek mint egy érdekházasság, és ilyet egy muszlimasszony nem tehet....
9/10
hanga45 2016 ápr. 16. - 00:04:28 9/10
(368/760)
Csak egy igazán rövidke idõre fújt be ide most a szél (most tényleg, KS-t nézek, csak feliratokat töltök közben le a következõ részekhez, mert tuti, hogy nem tudok 1 hetet várni a következõig), de akartam, hogy tudd, Mary ablám (TE, aki nem egy szimpla pénteki kis frontocska vagy, hanem egy igazi hurrikán!): hát hogy a viharba ne ismerném a nóta eredetijét! :) Mindig is nagyon szerettem, ez olyan örök szerelem nálam, csak véletlenül rábukkantam erre a verzióra és úgy éreztem magam a hallatán, mint akibe a villám csapott bele. :)) Akartam, hogy ti is érezzétek.

Török oldalakon nem szoktam lájkolgatni, hozzászólni, csak Kivancos oldalakon dobok néha egy lájkot, de azt is egyre ritkábban, mert rájöttem, hogy - bár úgy van alapból beállítva FB oldalam, hogy csak én lássam a bejegyzéseimet, pontosan amiatt, hogy mások ne lássák, miket lájkolgatok, hová és mit szólok hozzá, - de, mint jóval késõbb megtudtam: a nyilvános oldalakon ez sajnos nem érvényes, így az összes ismim látta, látja, hogy miket mûködök közre. :))) Így erõsen visszavettem a lendületbõl. Amúgy úgy gondolom/gondolnám, hogy Kivancos külföldi rajongói oldalakon pasik nem igazán fordulnak elõ, ha pedig mégis, akkor a "Hi beauty" megszólítás csakis megtévesztés, vagyis álca lehet részükrõl, merthogy .... hát szóval meleg lesz a hétvégén, nnna.

Majd jövök még valamikor, de köszi, hogy reagáltál Adri ablánk nagyon-nagyon jópofa megjegyzésére, mert azon én is visítoztam ám, csak elfelejtettem az elõbb megemlíteni. :))

UI: a hurrikánt szigorúan pozitív jelzõnek értelmezd, kedves! :))
maryriddle 2016 ápr. 15. - 22:38:16
(367/760)
Én is itt vagyok, a pénteki front :-)

"A férfi elvileg lejött a fáról már nem állat, tud uralkodni magán, sõt ha kell intézze el a dolgait. Talán ha megismerkedik a ritkábban használt kezével még izgibb lesz. Bocsi bocsi… de komolyan nem tud érdekelni, hogy egy férfi szenved a nemi vágytól, fõleg abban az esetben, ha a partnernõ nem kész még rá."

Ez annyira jó volt Adri!!! :-) Maximálisan bólogatok. És hidd el, az életben általában én is zömében a nõk mellett állok. Még ha történetesen tényleg egy hülye p... is és a pasi a rokonom, és az egész család lehordja a nõt, mindig én vagyok az aki szól, hogy hékás, az éremnek két oldala van. Bennem is vannak szüfrazsett hajlamok, (jujj nagyon is, még a pozitív megkülönböztetést illetõen is, fiatalabb koromban még azt abban is szexista megnyilvánulásnak vettem (halkan,magamban) ha valaki látványosan elõreengedett ajtóban :-)) Szerencsére ma már azért visszafogottabb vérfeminista vagyok. De valahogy ezek a török fõhõsnõkre nagyon viszket néha a tenyerem (a mellékszereplõkre általában nem.) Na jó, nem mind, eddig Cemre, Sehrezat, régi Feride, Bihter akasztottak ki nagyon. Bár Kuzeyel szemben én igazából Cemrét védtem, néha már én sajnáltam hogy mennyire rideg , lekezelõ vele életeszerelme és hogy legyen már egy kis tartása. A TSZ-ben Adnan féle erõszaknál természetesen sajnáltam Bihtert, de ott ugyanezt éreztem a párocskával hogy nem most jöttek le a fáról, kezeltessék ki a viszketésüket vagy ha nem sikerül váljon el és menjenek világgá. De hát úgy tûnik néha erõsebb az állatias ösztön mint az intellektus, erkölcs stb, lehet hogy túlértékeljük mi magunkat, embereket.

Amúgy igen valahogy ott borul/borulnia kellene a Seherezádé sztorinak, hogy pénzért fekteti meg a nõt. Azt hozzátenném, hogy Onur nem tudja hogy mire kell a pénz, nem is tudja hogy van egy gyereke, igazából csak próbálja akarja tenni Sehrezatot, vajon megvehetõ-e, mert egy nõgyûlölõ majom ("Barátom ne higgy a nõnek, mind hamis ígérettel áltat" - mondja mindig.) Amikor megtudja nagy bûntudata lesz, és mindent bevet hogy kompenzáljon. Csak hogy valóban elgondolkoztató, milyen férfi az, aki a szeretett nõt képes úgy magáévá tenni, hogy látja rajta az undort, borzongást. Valószínûleg õ sem élvezte azt a fekete éjszakát, csak elvette ami "jár" neki a pénzért. Én igazából még meg is lepõdtem, mert Sehrezat viszonylag gyorsan megbocsátott neki, én nem hiszem hogy tudtam volna. Eddig nem is volt vele baj, kedveltem, rendes, karakán nõ volt. Csak utána kicsit elszaladt vele a paci. Ha egyszer megbocsát, feleségül megy hozzá, minek lovagol még mindig ezen az utolsó elõtti bölümig, miközben önmagán kívül senki sem ítéli el a tettéért még a sorozat legmuszlinabb szereplõje sem? Másrészt akármit csinált a férje, - aki egyébként körbenyalogatta - az elsõ reakciója hogy összecsomagolja a cuccost, fogja a gyereket akárhogy visítozik szegény és lelép. Mindenkinek hisz, kivéve a férjének. Na ez még a másik amit utálok ezekben a sorozatokban, amikor "nem hallgatlak meg!" Ha utólag kiderül, hogy nem neki volt igaza, a pasinak akkor is keményen tepernie kell a bocsánatáért, bezzeg, ha õ hibázik... "üzgünüm" nem létezik a szótárában, kész tények elé állítja az urát. A legjobb a harmadik évad, amikor férjhez akar menni egy 60+ éves komához, akit még megcsókolni se képes??? Komolyan lehet ez is ilyen propaganda hogy a nõket direkt ilyen hülyévé írják. Ha egyszer megnézed Adri, kíváncsi leszek a véleményedre vele kapcsolatban. Mert Sehrezat szerintem még Cemrénél is megosztóbb karakter volt.
A Necdet színész - Halit hasonlat nekem is eszembe jutott. És ne kérj bocsánatot, Halit nekem egyáltalán nem jön be, kízárólag az a hímsoviniszta, nõgyülõlõ Onur karakternek vannak vonzó pillanatai (ez olyan kakukktojás lehet nálam mint nálad a Rambós vonzódás :-)) Csak Necdetnek olyan vicces feje van, hogy szerintem õ soha nem tudna vonzó lenni :-)

Yeter.
Én nem olvastam rémhíreket, általában 4. szokott lenni a sorozat, szerintem ez viszonylag jó hely, úgy tudom az Anneler-t váltotta idõpontban az meg 20. helyeken végzett.
A sztori. Hát úgy lett beharangozva hogy a kegyetlen, pszicho férj, Yekta, majd össze-vissza szadizza a feleségét, gyerekét, és szegény Aylin asszony próbál kilépni a zsarnok házasságból. Nos, ehez képest szerintem mást kaptunk. Az alapszori úgy kezdõdik, hogy Aylin felfedezi, valami nincs rendben a fiukkal, miután az becsomagolta és kidobta az egyik ovitársát a szemeteskonténerbe. Ekkor elfolyik a magzatvíze, szül egy kislányt. Félelmében hogy nehogy a lány is elkapja a Yekta-kórt, a bátyjának adja, hogy õ nevelje fel, összejátszik vele az orvos és az ápolónõ is, akivel jóbarátok. Yektának azt hazudják, hogy halva született. 5 évet ugrunk az idõben. Aylin mindeközben látogatta a lányt, mint nagynéni, néha Yektáékhoz is mentek a rokonok látogatóba. Nem emlékszem már kitõl kapja a sugallatot, de Yekta valamiért elkezd nyomozni, és a 2. részben megtudja az igazságot. Ekkor jön a nagy bosszúhadjárat, mindenkin elégtételt akar venni, aki benne volt az összessküvésben, A módszereket most nem részletezném nagyon, van Sermin Koflu-féle Ferhatos sztori, Aylinnak pedig megmutatja milyen érzés, ha hazudnak valakinek a saját gyereke életérõl, stb. Most ott tart a történet, hogy magukhoz vették a lányt. Öcsike nagyon féltékeny rá, és folyamatosan próbálja likvidálni, talán megölni nem, de volt olyan jelenet, amiben azt hittem. Yekta meg játssza a sértõdöttet, mert Aylin el akart válni. Aylin pedig próbál bevágódni nála, elõször hátsószándékból a gyerekek érdekében, de a nevelõnõ-voltfeleség miatti féltékenységébõl, és a reakcióján Yekta elrablásának hírén látszódott, hogy tényleg szereti az urát, meg be is vallotta. Ez viszont megint felveti azt a kérdést, hogy ha olyan rossz Yekta, hogy Aylin képes volt lemondani a saját lányáról csak hogy ne ez az ember nevelje fel, akkor mégis hogy tud szeretni egy ilyen embert? Ráadásul a fia is szereti az apját, tehát annyira még sem volt rossz apa. Esetleg ha belevittek volna egy olyan vonalat, hogy õrülten szerelmes a férjébe és képtelen elhagyni, az magyarázat lehetne, de ezt nem látom rajta. Így nehéz megérteni ezt a nõt is. Én akit a legjobban sajnálok, a kislány, Duru. Öt év után megtudja, hogy a nagynénje az anyja, és elszakítják a családjától, kap egy újat, na meg Aylin bátyját aki tényleg lányaként szerette Durut és egyszer csak elveszik a lányát.
Forgiírókban az tetszik, pártatlanok olyan szempontból, hogy hagyják szenvedni mindkét fõhõst, meglehet sajnálni Yektát is, õt, mint pszichopatát és apát is meg lehet valamennyire érteni. Sõt, elég sok szánalmas jelenete van, fõleg mióta megjelent az anyja, és megismertük a gyerekkorát. Õt is elhagyta anno az anyja, csak az öccsét vitte magával, méghozzá, ha jól értelmeztem azért, mert félt, hogy Yekte olyanná válik mint az apja. És azért elhagyta a 15 éves fiát. Okééé.
Ja és még egy izgi szál van benne. Az orvos és az ápolónõ sztorija, akik segítettek anno Aylinnak. Õk jegyesek voltak. Ez a doki az, akit lenyomorított Yekta és fogvatartja. Mindenki úgy tudja hogy meghalt. A nõrõl meg kiderült hogy terhes és mivel a szülõk mit szólnak, most lehet hogy feleségül fog menni egy hapsihoz, aki történetesen Yekta testvére (de egyébként rendes ember, és szereti a csajt) csak hogy ezt nem tudja. Na most az mekkora lesz, ha hozzámegy, megszüli a gyereket, aztán megtudja hogy mégis él a võlegénye, a gyereke apja? Huhhhúúú.
Szóval mindenkinek van egy egyéni traumája.
Az érdekelne, hogy hogyan kell értékelni Aylin tettét, önzetlenség hogy a lánya érdekében lemondott-e a lányáról, mert nem értem, mit akarnak sugallni ezek a forgiírók.

A Kördügümrõl nem tudok semmit. De a Sadece sen-ben láttam a fickót (amiben csak mondom, BARIS ARDUK IS SZEREPEL EGY JELENET EREJÉIG!!!), és írtam is hogy nem rossz színész, jó a hangja, de küllemre nagyon-nagyon nem jön be. Dr. House jut róla eszembe :-) Igen Adri úgy vetted le, hogy az angolszász vonásúak az eseteim? :-) Nem tudom :-) De tényleg a külsõ vonzódás egy színész esetében nekem kevés. Pl. Kenan mint az alfahím, nagyon "nem az esetem", fõleg bajusszal, soha nem gondoltam volna, de mégis megfogott. Burak Összevisszaitz juhász legényes szemeirõl meg látthattadd hogy áradoztam anno, aztán mozgóképen, azt mondtam, még se. Amikor megláttam Onurt a Seh-ben, elsõ gondolatom hogy rakhattak ennyire csúnya férit fõhõsnek, és mégis volt benne valami. Szóval akár Rambóhoz vagy a török Dr. Househoz is vonzódhatnék, ha jobban megismerném a karakterüket. Nem tudom. Nekem amúgy alapból, csak külsõséget tekintve, tetszenek a török emberek, legalábbis a színészeik zömében szerintem jobban néznek ki, mint más filmek színészei.
Jah, igen Erika, Murat nekems bejön, bár róla szerintem annyira nem áradoztam, inkább a Burak Deniz gyerekrõl meg az antipatikus-arisztokrata fejû Baris akárkirõl, aki a fogyi tesót játssza a Kara Sevdában. Amúgy írtam is, hogy kicsit féltékeny vagyok, hogy mindenkinek van egy törökje itt a barlangban, én meg milyen magányos vagyok, csak ide-oda kacsingatok, de hát ha nem tudok megállapodni egyikkel se... Bár amúgy tényleg nem vagyok bepistulós típus.

Ó, Erika. Csak nem Kvanci írta azt a "hi beautyt", mert akkor meg van hogy miért nem fogták Basakkal egymás kezét ;-) Nem lehet hogy lájkolgatsz török oldalakon török bejegyzéseket és onnan találnak meg?
Az idõjárás jelentést amúgy én is láttam ;-))))) jó volt és jól esett :-)
És kösz a zenét, nagyon jó volt, az eredetijét, Simon and Garfunkeleset nem tudom ismered-e, nekem tavaly az volt az egyik kedvenc számom, jól ráéreztél.

Na megyek nézni a 61. bölümöt.
Iyi geceler!
9/10
hanga45 2016 ápr. 15. - 20:07:53 9/10
(366/760)
Jajjjj!!! Tudom már, mit felejtettem el nektek elmesélni! :)))
Szóval képzeljétek el, pár napja olvastam valamelyik Tech rovatban, hogy a facebook fiókunk rengeteg olyan levelet rejt(het), amirõl mi nem is tudunk. És ott volt az útmutató, hogyan is tudjuk ezt ellenõrizni. Meg is néztem és way way way... 5, (azaz ötös darab) török(!) fickótól (vagy profilkép alapján annak tûnõtõl) várt egy-egy kis rövidke üzenet ("Merhaba" "Hi beauty", stb. megszólításokkal). A "merhaba"-s picit többet tudhat rólam, mert kinézte belõlem, hogy érteni fogom. ;) Ezek honnan a fenébõl találhattak rám? Csupa török. Semmi más nemzetiségû. :)) Honnan ismerhetnek? És ebbõl adódott számomra rögtön a banális kérdés magamnak: lehet, hogy Kuzcsi is hallott már rólam?? Óhh...... :)))) (Az egyik srác profilképe kicsiben ráadásul tökre hasonlított is rá.). :)))
9/10
hanga45 2016 ápr. 15. - 19:43:02 9/10
(365/760)
Szijjasztok!
Megint én és megint itt. :)

Elöször is hoztam nektek valamit beköszönõnek. Nem török, nem sorozat, de nálam libabõr a javából. Ja, és önkéntelenül kicsorduló könnyek (bár tudjátok, nálam már egy reklámnál is...) :) De ez tényleg klassz: https://youtu.be/u9Dg-g7t2l4

Sebtiben reagálok gyorsan a legfontosabbakra elõször, még mielõtt elfelejteném (aztán bajság lenne belõle). :)
Adri, hellyel-közzel sikerült belõnöm a korodat. Akkor is hamvas vagy és kész. Aki 40 alatti, az mindenképpen az. ;)

Bizony, Menekse is közeleg a végéhez, az én ebbéli közremûködésem pedig már hetek óta véget ért. Nem nekem volt stábom, hanem én voltam egy stáb egyszerû kis besegítõ tagja ehhez a sorozathoz. És mint a mór, már nem vagyok az és erõs valószínûséggel nem is lesz sem a közeli, sem a távoli jövõben újabb projektem. Ha lesz is, az max. a Facebook privát oldalamon, vagy Youtube csatornámon lesz elérhetõ (amíg hagyják), és egyszemélyes buli lesz. :)

Én sem értettem a sorozat koncepcióját. Valahogy nem sikerül levonnom belõle a tanulságot. Valaki Facebookon nagyon jól írta, hogy ezt a sorozatot Kivanc vitte a hátán, és ez szerintem is így van.

SPOILER......................

Igen, Halil megtudja, hogy mi történt Meneksével, hiszen õ talál rá utána. Nagyon meg is viseli, és érthetõ is, hiszen valami elképesztõ (és számomra érthetetlen) fanatizmussal rajong ezért a lányért. Amúgy én is nagyon érzékeny vagyok a nõk elleni erõszak kérdésre, úgyhogy én is szívbõl sajnáltam Meneksét (többször is a sorozat folyamán). Ezért sem tudtam megbocsátani a végén a testvérének, mert amit tett, az nálam többszörösen kimeríti a bûncselekmény fogalmát. Mint ahogy a kedves papáé is. Mithat bácsikával már valamivel másabb a helyzet, õ ugyanis nem tudta, hogy amit tett, azt a saját fia ellen követte el (hiszen késõbb derült csak arra fény, hogy õ Halil apja). Szóval neki elhittem az utólagos megbánást és nagyjából meg is bocsátottam.
A sorozat amúgy nem rossz, és bár többet vártam tõle, de Kivanc miatt mindenképpen örülök, hogy láthattam.

SPOILER VÉGE..............................

A Gümüst viszont - megfogadva tanácsotokat - pihentetem továbbra is. Majd egyszer, ha nagyon nem lesz más, akkor elõkapom, bár ismerve magamat inkább Kuzeyt fogom még rongyosabbra nézni. :))

Királynõs sorozat: mindenképpen jelezni fogom, ha megtudom, mi lesz a stáb következõ projektje. Engem is nagyon fog érdekelni, mert ritka jónak találom a fordítást, és összegészében a csapatmunka is nagyon ott van. Nálam is külön pirospont, hogy még fizettek is a fordításokért, azért meg csillagos ötös, hogy ezt eddig nem hangoztatták (mellverdesés esete), hanem tényleg csak itt a végén hozta ki a szó.

Kördügüm: ez a fõszereplõ srác a bokszolós filmbõl (Sadece Sen). Már akkor megállapítottam, hogy arcra nem az a kimondott férfi csoda, viszont határozottan nem rossz, a teste pedig... khmmm. Szóval igen. Jöhet(ne). :)) Mint Murat Yildirim. Szépfiúnak õt sem lehet szerintem nevezni, az orra különösen nem szép, mégis a pasi összegészében (és különösen a mosolyával, a tartásával, a járásával, és nálam nagyon-nagyon fontos pasi fokmérõ: AHOGY A GATYA ÁLL RAJTA!) nagyon bejövõs. Maryt én is elnézném már bepistult állapotában, de mintha erre a srácra már írt volna akkoriban valamit. (Vagy csak keverem a sezlonyt a ....al?) :)) Mary kedves, kérlek, segíts ki e témában!
Amúgy jó ez a sorozat? És vajon fellehetõ hozzá valami angol nyelvû felirat, sorozatismertetõ, ilyesmi? Mert ha igen, akkor asszem belekezdenék - hacsak nem esetleg ezt a sorozatot tervezik elkezdeni új projektként a Királynõék. (Húú, de jó lenne, tényleg!)

Mire is nem reagáltam még? :/ Karadayihoz nem tudok, mert ugyanott tartok, mint eddig. Ja igen! Nem rozmáros mesefilm volt, hanem valami más témájú, amiben tudom, hogy szerepelt ilyesmi pofa. Lehet, hogy nem is rozmár volt.
Ahogy és amíg Turgut a monológot nyomta a böriben, akkor villant be ez a pofa. Na mindegy, egyszer csak belefutok majd valahol és akkor megmutatom nektek is. :)

Asszem máshoz most nem tudok mit hozzászólni.
(Hacsak azt nem: Adri, jajaaa, az idõjárás. :))) Hát igen... Errõl jut eszembe: mit szólunk ehhez az áprilisi nyárhoz? Hétvégén állítólag megint 28 fokhoz közelít a hõmérõ higanyszála. Bele sem merek gondolni, mi lesz itt a nyáron. Én továbbra sem bírom a hõséget, a tikkasztóan erõs napsugárzást. Majd jövök gyakrabban hûsölni). :))

Pusssz mindenkinek. Ha lesz ma este Youtube-os Kara Sevda, akkor arra fogok rákattanni (én szeretem egyben nézni). Ha ez volt az ára a Menekse abbahagyásának, akkor annyira nem is baj. :) Ugyanis nagyon tecccccik ez a sorozat is. Na, iyi geceler, güle güle!! :)
maryriddle 2016 ápr. 15. - 15:37:54
(364/760)
A 60. bölümöt fejeztem be tegnap, szóval még nem láttam az említett jelenetet mankos, de úgy nagyjából tisztában vagyok az eseményekkel szóval felõlem mehet a spoiler, Adri. Tõled meg bocs Erika, azt hittem már végignézted a 60.-at mert írtad hogy azt nézed, különben nem lõttem volna le a poént.

Fordításos csetepatéhoz ismeretlenül hozzákotyogva, akkor ez valami magyar-török sajátosság lehet. Én török korszakom elõtt mindig néztem valami angol nyelvû sorozatot, magyar vagy angol felirattal, de sosem láttam hogy a feliratokon problémázott volna bárki, mártírkodott volna, vagy pénzt kérjen, pedig szinte nincs olyan mai angol, amcsi sori amihez ne lenne felirat pl. hosszupuskasub.com-on. Az éjszaka királynõsök magyar fordítói még fizettek is érte?, ezt nem is tudtam, milyen aranyosak.

Google fordítót majd kipróbálom. Gondolom olyasmi lehet az átírása mint a youtube-on amikor volt automatikus felirat, én direkt bekapcsoltam angol vidiknél, elég vicces dolgokat írt néha:-) Amúgy szegény google fordító (vagy bármelyik) még az írott mondattal se mindig boldogul.
9/10
hanga45 2016 ápr. 15. - 11:35:47 9/10
(363/760)
Itt vagyok én is. Imádott férjemnek sikerült az egész családot beköpnie egy remek kis náthával, íg itthon vagyunk a fiammal dögrováson. Én tegnap óta, a gyermekem hétfõ óta. Tegnap olyan volt a lakás, mint valami elfekvõ, ma már talpon vagyok, de igen nehezemre esik.

SPOILER(?)

Hogy micsoda???
Melih megöngyilkolja magát?? Én is a 60. résznél tartok, de idáig még nem jutottam el. Nahát, nahát... Azt hiszem nem fog különösebben hiányozni, eddig sem tûnt fel, amikor sok-sok részen keresztül nem láttam.

SPOILER VÉGE

A Királynõs problémát én is olvastam tegnap. Valahogy nekem nem egyértelmû annyira ez az egész. Talán túl naív és jóindulatú vagyok, de elég nehezen tudom elképzelni, hogy valaki direkt ártó szándékkal ilyent tegyen. Talán az illetõ véletlenül kotyogta el magát az angolul fordító srácnak, úgy, hogy nem is gondolta, hogy ezzel esetlegesen bajt okoz. A srácot sem értem tisztán, hogy mi a gondja. Nem tudom, milyen feltételekkel bocsátja a "vevõi" rendelkezésére az angol felirattal ellátott részeket (vagy magukat a feliratokat), de ha már itt tartunk, akkor õ ugyanúgy jogtalanul jár el. Legalábbis szerintem. Vagy pedig egyikõjük sem jár el így, sem a fordító, sem az, aki a fordító fordítását tovább fordítja. :)) Amúgy én nem nagyon értem, és soem értettem ezt a hisztériát a feliratok körül. Számtalan filmhez, sorozathoz - ahogy Mankos is írja - minden egyéb kikötés nélkül elérhetõk a feliratok.

Az pedig számomra igazán döbbenetes, ahogy a Facebookos rajongók meg tudnak nyilvánulni egy-egy ilyen történés után. Majdhogynem a halálát kívánják az illetõnek, átkokat szórnak rá önmagukat vallásosnak tartó emberek és ilyesmi. Talán még máglyára is vetnék, ha felfedné magát az illetõ. Már ha egyáltalán tényleg volt ilyen személy.
Megfigyeltem, hogy ritka kivétellel gyakorlatilag az összes, általam látott sorozat fordításánál volt valami gond. Aminek a véget szerencsére azért mindig az lett, hogy pár nap alatt sikerült megoldást találni. Én hiszek benne, hogy most is ez lesz.

Amúgy azt tudtátok, hogy a Google fordítónak már van hangalapú fordító verziója is? Csak Chrome alól érhetõ el, de én tegnap kipróbáltam. :)) Rámondtam a filmbõl egy-egy mondatot törökül (hallomás után) és õ nagyon okosan megjelenítette elõször török írott formában, majd ugye magyarul a fordítást. A dolog azért nem ennyire egyszerû, mert a hosszabb mondatokat képtelen voltam megjegyezni és visszamondani neki, de természetesen ez megoldható, ha mondjuk a telefonomról játszom le a filmet és laptopomat állítom fordító üzemmódra. Így az eredeti szöveg megy a mikrofonba, csak elég macerás minden mondat után leállítani a filmet. :)) De nem lehetetlen, és szerintem a közeljövõben, ahogy halad a technika, még akár filmek közvetlen fordítása is lehetséges lesz pl. videólejátszókon. (De jó lenne!!!). De azt hiszem a Skype-on mintha lenne már valami ilyesmi opció. (Nem használok Skype-ot, de mintha olvastam volna valami ilyesmit.).

Mankos, Görögország (és a zenéjük) a másik szerelmem. Szerencsére oda már sikerült eljutnom. A cirill betûs írás nem volt elõttem sem ismeretlen, anno általános iskolában is és a gimiben is kötelezõ tantárgy volt az orosz, és elég jól ment. Mi szerintem hasonló korosztály lehetünk, ellenétben az üde és hamvas Maryvel és Adrival. :))

Adri, nagyon várom a kis esti szösszenetedet. :)) (Én jegyzettömbbe írtam eleinte a kommentjeimet, mert nálam is szállt már el az írás, de mostanában én is a Ctrl+C billentyûkombinációval biztosítom be, hogy magvas gondolataim ne lövõdjenek ki az ûrbe, hanem eljusson hozzátok.). :)

Ölelés mindenkinek, puszit nem kaptok, mert erõsen fertõzök. :))
maryriddle 2016 ápr. 14. - 23:13:12
(362/760)
Ahh, az a 60. bölüm! Katartikus élmények sora volt, fõleg, ami az alakításokat illeti. A jelenet, Kenan monológja amikor elkapta a bíró grabancát a pulpitoson keresztül, színészi alakításainak az egyik csúcspontja volt nekem. Meg úgy az egész rész. (Nem kívánom én szegény Mahir könnyeit, de hát Kenan annyira szépen sír :-))

A másik pedig a Meliht játszó gyerek. Eddig nem nagyon figyeltem rá, de WOW most nagyon kitett magáért, még utoljára. A karaktere nem nagyon fog hiányozni, túl sokat nem tett hozzá a sorozathoz, viszont utólag fájlalom hogy nem kapott nagyobb szerepet és nem dolgozták ki jobban ezt a rejtélyes ügyet. Még nem tudom a nagy titkot, de mondjuk az õ lelki tusája engem jobban érdekelt volna, mint mondjuk Dumb Orhan "engem senki se szeret" vergõdése, Nilay szállal az élen. Már csak a színész miatt is, vagy fordítva kellett volna leosztani a szerepeket. (Jajj, miért bántom mindig Orhant??? Pedig mostanában egész normális. És a Nazif szöktetést is tök ügyesen intézte.)
Az öngyilkosságot egyelõre nem kommentálom, ítélkezni nem nagyon akarok igaz, súlyosbító tényezõ, hogy ott van a kislány (akirõl eszébe jutott a forgiíróknak hogy létezik.) Viszont a bûntudatuk miatt elbukó, gyenge, gyáva esendõ karakterek engem mindig megérintenek, fõleg a KG óta ugyebár. (Igen megint eszembe jutott Güney errõl, igaz más eset, és õ más módon, ellenszenvesen vezette le, de végeredményben nem fizikálisan de õ is öngyilkos lett a bûntudata miatt.)

Most már értem miért kérdezted Adri, hogy mit szólunk Necdethez. Ennyit a nagy szerelemrõl. Még ezt az egy kis árnyalást se hagyták meg neki, hogy igazán szereti Aytent, de hát így sokkal reálisabb hogy Necdet köpekbõl se lesz békön. Bár amúgy is milyen szerelem is ez, inkább külsõségeken alapuló, gyakorlatilag egy normális beszélgetésük nem volt soha Aytennel.

Eszembe jutott mit felejtettem el a múltkor. A lánykérésen ez "Hogy vannak? Önök hogy vannak? Hogy vannak?"-ozás ez mi volt? Nem tudja valaki, ez valami török lánykérõs elem, vagy komolyan gondolták? Mert annyira erõltetett volt.

Ja még Adri, mindig elfelejtem mondani a nagy bölcsességet, mielõtt elküldöd az üzijeidet, elõtte ne felejts el nyomni egy CTRL+C-t. Majd azért remélem visszakapjuk az UFO-któl, addig is kellemes, mértékletes hajlobogtatást.
9/10
hanga45 2016 ápr. 12. - 18:41:04 9/10
(361/760)
Szia!!! :))
Óhh, kitartás!!! Utálom a hajlobogtatós napokat, pláne heteket. Fogadd õszinte részvétem, és várunk vissza nagyon! (Azért a Királynõnkre és a Sevdánkra tessék idõt szakítani!) ;)