Téma: Bugra Gülsoy

9/10
hanga45 2016 ápr. 11. - 22:59:08 9/10
(360/760)
Uhhh!!! :))) Adjuk csak a tippeket, hátha olvassák õk is (Marytõl tudom, hogy igen nagy az olvasótábor.) ;)

Az a baj (vagyis nem is baj), hogy nálam egyre bõvül a repertoár. Ha az összes kedveltem benne lehetne egyazon sorozatban, igen érdekes - ámde annál izgalmasabb - végtermék születne. Csak az a baj, hogy lehet, hogy nem is lenne benne nõi szereplõ. :)) Mert azok között nincs kedvencem ezidáig. Nem kedveltem viszont annál több. :))
9/10
hanga45 2016 ápr. 11. - 22:27:05 9/10
(359/760)
Én Kenannal (vagyis Mahirral) sokszor vagyok úgy, hogy szinte lélegzet visszafojtva figyelem, hogy reagál majd egy adott szituációra. Kitör-e, mint a vulkán, megsértõdik-e (vagyis a szigorú arc), vagy váratlanul mosolyra derül-e elõször a szeme (ennek tényleg a mestere!), majd az arca. Sokszor okozott már meglepetést azzal, hogy másként reagált, mint amire számítottam volna tõle. :) Bírom ám a fickót én is nagyon! :))
9/10
hanga45 2016 ápr. 11. - 22:21:11 9/10
(358/760)
Nem mondod, hogy nem láttad az Ezelt?? ALAPMÛ!!!!! (Direkt üvöltöm). :)) Nagyon-nagyon-nagyon jó sorozat, tényleg tátott szájjal bámultam minden délután. A férjem akkoriban külföldön dolgozott, a fiammal voltunk itthon kettecskén, lazaság volt, így délutánonként rá tudtunk tapadni a TV-re. A fiam, miután vége lett, megnézte még egyszer...majd még egyszer... és még egyszer. Szerintem õ az Ezel sorozat egyik nézõi rekordere. :)
Viszont érdekes módon engem sem ettõl szállt meg a török õrület, hanem szintén a KG-tõl. ;) Nekem más oka volt (Kivanc), mint neked, de a lényegen nem változtat. Illetve pontosítok: a Kurt Seyt indított el a kivanci úton, ezt követte már tudatosan õmiatta a Kuzey, ezután pótlékként jött a Tiltott szerelem, majd a Gümüsbe kezdtem bele, de az nem kötött le, így jöttek a többiek, ezután már vegyesen, de Kivo film (Pillangó), sorozat (Menekse) azért prioritást élvezve, de itt már meg lettem fertõzve rendesen, és mára már úgy vagyok vele, hogy kitágulnak a pupilláim és az orrcimpáim, ha török film van a közelben (bármelyik színésszel), elérhetõ (lehetõleg angol) felirattal, mert azért érteni is szeretem. Nyilván azért nem teljesen lényegtelen a fõszereplõ személye sem, de lám, a számomra ezidáig teljes ismeretlenségbõl is ki tudom halászni a számomra érdekeset (Murat Yildirim), akit ezután tudatosan figyelek, és már el is kezdtem vadászgatni a sorozatait, filmjeit, pontosabban azok feliratos elérhetõségeit. És ugye itt jönnek képbe a kedves abláim (Adri), akik mindjárt ajánlgatnak is nekem filmet tõle. :) :*
Irigykedem a románokra, náluk állítólag nagyon sok török filmet, sorozatot adnak, van is egy külön weboldaluk, ahol románul feliratozva fent van egy csomó (innen történik a Menekse fordítás is.). Sajnos a törökével egyenlõ a román tudásom, így ez sem játszik nálam. (Amúgy hazudok: törökül már sokkal több szót, kifejezést tudok, mint románul, merthogy azon a nyelven tényleg semennyit. Még köszönni sem, nemhogy szerelmet vallani. Ámde törökül...). :))
maryriddle 2016 ápr. 11. - 21:48:21
(357/760)
Nekem is ez volt a gondom Nilayjal, nem láttam hogy annyira szenvedne Orhan miatt. Nem tudom hogy mi lesz az õ kapcsolatukból, talán Nilay részérõl ez nem is szerelem, inkább mintha megtisztulást várt volna az Orhanfiútól. Egyébként ennek örülök, hogy még is elcsábult a pénztõl, ergo halandó, mert õszintén szólva, amikor megláttam abban a nagymama kosztümben, a kötött zöld kardigánban a Kara házban, már kezdtem félni hogy elkezdik amolyan Ece-Melek módra szenté mosdatni a ribit.

Esküszöm Erika nekem a Karadayi és a Yeter az egyetlen az életemben. Csak mostanában más, nem filmes dolgokkal is foglalatokodom és általában olyan 11-éjfél körül jutok el oda, hogy elkezdjem nézni, aztán elálmosodom így egy bölümöt kb. 3 részletben/3 nap nézek meg mindkét sorozat esetében. Egyébként szerintem engem a KG óta megszállt valami török kór, mert azóta a sorozat óta hogy hány nem török filmet láttam egy kezemen meg tudom számolni. Még a kedvenc sorozatomat (Boston Legal) is a KG miatt hagytam félbe, és azóta se fejeztem be, ez több mint egy év. Ijesztõ hogy mit tett velem az a sorozat.

A kézmegfogós jelenetet én is imádtam!

Tudom, hogy az Ezel jobb mint a Seherezádé. A Seh-re véletlen találtam rá. Aztán néztem az interneten és mindenki Ezel lázban égett, de én meg mint alternatív leány már csak daccból is kitartottam a kis lenézett 1001 gece mellett. De majd pótolni akarom az Ezelt is, most hogy összeismerkedtem Kenan színész úrral, látni akarom bajusz nélkül is.
Amúgy tényleg van egy kis Gümüs-feelingje kivitelezésben (de szerintem a régebbi török sorik többnyire ilyenek), de azért itt magasztosabb az ask, nem annyira debilek a fõhõsök. Addig jó még kerülgetik egymást, nekem a Gümüsben is kb. az elsõ 10 rész tetszett valamennyire, aztán itt is megy az unalmas szakítunk-kibékülünk vergõdés. De annyira ment, hogy a végén sok nézõ, (köztük én is) már azt kívánta hogy menekülj Onur, és essen már pofára az a bestia Sehrezat. De nem :-(
9/10
hanga45 2016 ápr. 11. - 19:31:26 9/10
(356/760)
Mary kedves! De jó, hogy megjöttél és ilyen sokat írtál nekünk. Szokás szerint ittam szavaidat és hatalmasakat csettintgettem, helyeslõen bólogattam nagyon sok, általad felvetett dologra. :)
Az "ilyen NINCS" (és mégis van) téma nagyon-nagyon betalált. Bizony, bizony... Éppen egy ma aktuális dolgon (és annak megmagyarázása kapcsán) is valami ilyesmiket dünnyögtem. Van egy olyan nagyon rossz tulajdonságom, hogy iszonyatosan dühít, ha hülyének próbálnak nézni. Namármost ez az utóbbi években különösen gyakran fordul elõ, sajnos. És igen... Emberkék és az õ pozíció(ik)juk... "ILYEN NINCS" témáról ennyit.

Bizony, hogy elcsábult Nilay attól a sok (szerintem förtelmes) giccstõl, ami Kígyó Berdan gazdagságát hivatott ábrázolni. Szerintem amúgy valamennyi igazság biztos, hogy volt a mondandójában + magával is el akarta hitetni, hogy jó lesz ez így. És az is stimmelhet, hogy Orhant is így akarta kímélni és egy életre megutáltatni magát vele. A feltételes módot azért írom, mert Orhan távozása után nem láttam rajta azt a fájdalmat, amit normál esetben (és ha valóban Orhan miatt érzett szerelme és félteni akarása miatt mondta, amit mondott) éreznie kellett volna. Én ha ilyen célból állítanék a szerelmemnek magamról olyan dolgokat, amik tökre nem én vagyok és totálisan ellentétesek az értékrendemmel, az érzéseimmel, biztos, hogy utána beledöglenék. Szóval én nem éreztem az a "most veszítettem el õt örökre" katarzist. De az is lehet, hogy a színésznõ gyengusz, és nem tudta nekünk közvetíteni ezt a feelinget.

Igen, bevártalak (ámde nem tudatosan). :)) Magamból kiindulva és a tempódból ítélve úgy látom, nálad is azért vannak szép számmal fontossági sorrendben elõrevalóbb filmek, sorozatok. Megmondom õszintén, hogy szégyen, gyalázat, sötét, vagy nem sötét dolog, de én, ha valaki miatt végignézem egyszer ezt a sorozatot, az bizony Turgutunk miatt lesz. Hihetetlenül elszórakoztat. :)) Kisgyerekes anyukák, legyetek szívesek nekem segíteni, melyik rajzfilm állatra hasonlít ez a jóember? Tudom, hogy láttam már, de nem ugrik be, hogy melyik mesefilmben. Valami állat volt, tuti. Szerintem rozmár lehetett.
És az a monológ, amit Serdarnak levágott, miután visszakerült a cellájába! :)) Az az arcmimika... Hihetetlen egy figura!! :))
Nagyon tetszett, ahogy megfejelte a rabszállító buszban Nazif papa. (Ez kicsit olyan Kuzey-es volt, amikor az én gyönyörûségem szegény Barist küldte így meg a bírósági folyosón). :)) És mit szólunk - még mindig - Nazif papa tenyereseire a kocsmában? :))) Legalább most láthattuk, kitõl örökölte ez a Mahir gyerek ezt a verekedési technikát. :))
Nekem is tetszett a ceruzatöréses jelenet. De nálam a favorit az a rész volt, amikor Ferida és Mahir távozott a bíróság épületébõl, miután Feride megtudta, hogy leléptették. Iszonyat jó volt, ahogy a lépcsõn lefelé menet Mahir megfogta Feride kezét és összenézett vele, olyan "gyere, drágám, sz...rjunk bele, utánunk a vízözön, hadd tudja meg a világ, hogy mi összetartozunk" nézés és érzés volt. Feride helyében én is iszonyat biztonságban éreztem volna magam mellette. Nekem ez valahogy jobban tetszett, mint pl. egy csókjelent kettõjük között.

Más téma: szégyellem magam erõsen, de én bizony nem láttam a Seherezádét. Akkoriban párhuzamosan ment az Ezellel, és én azt a sorozatot néztem tágra nyílt szemekkel, mert hogy annyira tetszett, és annyira újdonság volt a korábban látott és nem török sorozatokhoz képest. De mivel azt írtátok, hogy kötelezõ darab, ezért azt is felveszem a megnézendõk listájára. (Talán most páran megdöbbentek, de a Gümüst sem láttam, csak valamennyit belõle.) :))
Adri által vetített sorozat is érdekelne. Erõsen felcsigázott ugyanis. ;) A Yeter is. :)) Szóval dömping van, vagyis lenne, ha annyi idõm lenne sorikat nézni, amennyit szívem szerint szeretnék. Talán majd egyszer, szép lassan sort tudok keríteni mindegyikre. Az Éjszaka Királynõje oldalon már be lett harangozva, hogy nem maradunk sorozat nélkül, ha ennek vége lesz (sajnos hamarosan, és nagyon sajnálom, mert iszonyatosan tetszik), mert nekiállnak majd egy másiknak. Hogy melyiknek, az még egyelõre titok, mindenesetre nagy örömmel és kíváncsisággal várom. Hátha a Yeter, vagy a Kirali Ask lesz az. ;)

Most lépek, több észrevételre, reagálásra sajna nincs most idõm.
Csók mindenkinek! :))
maryriddle 2016 ápr. 11. - 17:13:09
(355/760)
Ééés megint itt vagyok.

Karadayi. Akkor ugyanott tartunk Erika abla. Megvártál, rendes tõled :-)
És nekem ugyanez jutott eszembe Nazif papáról. Hogy ILYEN NINCS! Hogy minden bizonyíték Turgut ellen szól, megkínozták Nazif papát, Safiyét, szakértõ mondta ki, hogy szándékos volt Mahir anyjának a tûzbalesete,inkább lelövi magát a csicskása a tárgyaláson minthogy megszólaljon, végig sorra hullanak a fejek Turgut körül, eljátssza a saját halálát megöli a feleségét aki koronatanú lett volna az ügyben, a gombját megtalálták az ügyészben, stb stb stb, és még mindig neki hisznek, õ a Kahraman Savci. Ez NONSZENSZ.
Aztán tudod mi jutott eszembe, hogy amikor figyelemmel követem, itt a 21. századi magyar, európai híreket, olyankor ugyan így kiáltozom magamban: ilyen nincs, hogy ilyen világban élünk, nem lehet hogy xy vezetõ pozícióban lévõ emberek ennyi mindent megengedjenek maguknak és ne legyen következménye, miért hagyják ezt, és miért kell ennek így lennie. Ez NONSZENSZ. Kb. mindennap felteszem magamnak ezeket a kérdéseket. És mégis létezik.
Ezért hogy a 70-es évek Törökországában megtörténhet egy ilyen ügy, ha nem is mindennapos, akár elképzelhetõ is lehet. Lehet, hogy én túl pesszimista vagyok, vagy csak túl sok hírt olvasok, de én a Nazif ügyre mint ennek az igazságtalan világnak a leképzésére tekintek. Kegyetlen, mint az élet. Számomra ez a Karadayi elsõdleges mondanivalója. A szerelem meg a többi csak mellékes. És csak azért elviselhetõ ez a sok gonoszság, mert ez az aljadék Turgut annyira jópofa és vicces. Talán a készítõk + a színész is a sok sötétséget akarják kompenzálni ezzel a karakterrel. Meg még azért mert a sok gonoszság mellett rengeteg szeretet van ebben a sorozatban/a Kara családban. Ezt viszont többek között a KG-ból nagyon hiányoltam, ezért pl. engem az a sorozat sokkal több rossz és kevesebb jó érzéssel töltött el, mint a dayi.
Amúgy az 59. bölüm tárgyalásos jelenete valami zseniális volt, a ceruza, libabõõõr.

Még a Nazif papa/igazságszolgáltatás témához visszatérve, januárban olvastam egy durva esetet, és ez nem Törökországban, hanem demokrácia hazájában történt, esetleg ha valakit érdekelnek az ilyen bûnügyek, nekem Nazif papa jutott róla eszembe:
http://444.hu/2016/01/09/egy-igaz-tortenet-amitol-megrendul-a-hited-a-civilizacioban

Ami nagyon idegesít, az Mehmet Saim. Még a múltkori rész kapcsán, amikor kihajította Feridét. Ezt nem teljesen értem, Salih Ipek sokkal könnyebben lemondotta a családjáról. Lehet hogy durva amit mondok, de egy ilyen apát hogy lehet sajnálni, aki ki tagad a szerelmed miatt???? Hogy tud neki könyörögni, egy felnõtt, intelligens önálló nõ? Hogy lehet az ilyet tisztelni? Hogy tudja nem megutálni? Megértem azokat akik félelmükben meghunyászkodnak az apjuknak, de Feride tiszteletbõl és szeretetbõl teszi ezt. Tudom, hogy török kultúra, de az emberi érzések csak nem mûködnek teljesen másként náluk.

Orhant viszont életemben elõször megsajnáltam, csoda történt. Szerintetek volt igazság abban amit Nilay mondott, vagy csak így akarta menteni Orhan bõrét, esetleg önmagával is el akarja hitetni hogy így érez, hogy könnyebben megbékéljen a helyzetével? Én azért láttam rajta, hogy elcsábult kicsit amikor meglátta Kígyó Berdan házát, ékszereit, ruháit. Amúgy nekem is ugyanez az érzésem vele kapcsolatban, meg Melih-vel is, mintha nem tudnák hogy mit kezdjenek velük a forgik. Sokat akar a szarka, de nem bírja a tolla esete.

Yeter. Hát Turgutunk nem majdnem úgy járt, mint Kõmíves Kelemenné? Csak õt nem malterba keverték, hanem befalazták szegénykémet.:-)))))) Lehet, hogy ez nem olyan vicces?:-))))) Amúgy Adri nem, nemm veri a feleségét, se a gyerekeket. Viszont most megbizonyosodtam hogy tényleg szereti a nõ még mindig. Yekta amúgy nem tipikus török férfi, inkább az európai pszichopatákra emlékeztet. És én sem tudom utálni, mert annyi megható, szánalmas jelenete van, és ha nem is jól mutatja ki de szereti a gyerekeit, és másra se vágyik jobban mint a szeretetre, nem tudok mit kezdeni vele. Már-már drukkolok hogy jöjjön össze a család. Viszont egy ilyen embernek aligha lehet happy end. Fogalmam sincs hogy mi lesz a vége.

Többi témához, csak röviden.
Russel-es filmet én is köszönöm, megkönyvjelzõztem, kíváncsi vagyok rá.

Kösem. Nem tudom mi van velem, de engem érdekel a Kösem, egyszer belenéztem és lehet hogy nyáron azt is elkezdem. A Szulejmán nekem is stoptáblás, attól mindig van egy ilyen klausztrofób érzésem, mert annyira látszik hogy egy stúdióban van felvéve és ettõl olyan mûanyag az egész. Viszont a Kösemnek van egy jó hangulata, szép a képe, a díszletek, stb. Hát Öykü nem lesz soha a kedvenc színésznõm, de elviselhetõ, nincs annyi problémám vele mint Cemrével.

Meneksével most keltetted fel az érdeklõdésemet Erika. Húúú... Ezt nem gondoltam volna. De nõttek a szememben Ece-Melekék meg Hilal néni is. Lehet hogy túl sokat gonoszkodtak a korábbi sorozataikban (Menekse, TSZ), ezért enyhült úgy meg a szívük a KG-ra? Egyébként ha nincs koncepció, mondanivalója akkor tényleg gáz kinyírni a fõhöst. Inkább a KG-ban tették volna meg. Bocsi, de ott tényleg akkorát ütött volna. Ez az Ibolya ránézésbõl se ér annyi szenvedést. Olyasmi mint Nilay, annyira buta tekintete van. Még ismeretlenül is sajnálom szegény Halil gyereket.

Életszerûtlen hülyeségekrõl. Hát, igen. Vannak olyan dolgok, ami nekem is túl sok (fõleg a nagyvárosi lányok szüzességõrzése, szerintem kb. mi többet tudunk az iszlámról, mint mondjuk Cemre :-)) de összességében én bírom ezeket a hülyeségeket a törökökben. Õk ettõl különlegesek. :-) Kenanné vígjátéka féle filmek, lehet hogy Európa-közelibbek, és a török fiataloknak biztos jobban tetszik, de én pont azért is nézem a törököket hogy ne azt lássam, amit pl. amcsikban. A prûdségük például nekem tök poén, meg ahogy mi is itt elcsodálkozunk már egy-egy merészebb csókjeleneten, ami más filmekben fel sem tûnne az itt unikumnak számít. Szóval ezek nélkül a dolgok nélkül szerintem kiveszne belõlük az a báj, ami számomra különlegessé teszi ezeket a sorozatokat. :-)

Na most ennyi,asszem mindent elmondtam, amit akartam. Ha még sem még kiegészítem.
Güle, güle.
maryriddle 2016 ápr. 11. - 15:24:28
(354/760)
Üdvözletem a barlangnak!
Kis fáziskéséssel, de itt vagyok nagy örömötökre. Adri lehet a projektort ma kicsit kölcsönkérem.

Rambógyerek sorozatát meglestem. Beletekergettem pár részbe, a sztorit nem nagyon tudtam összerakni ennyibõl. A benyomásom róla, lehet hogy tévedek, hogy ez kicsit ilyen török-iszlám, TTT-n belül erõsen Támogatom kategóriás propaganda sori nemde? Csak mert ezeknek a sorozatoknak mániája hogy legyen valami erkölcsi üzenetük, ítéletük, ezért nem találkozhattunk még sosem nõverõ fõhõssel, itt nem tudom hogy mennyire negatívumként van bemutatva az erõszakosság. Meg ez a polón keresztüli sebápolás, az ártatlanarcú, alázatos fõhõsnõ és a katatonagyerek. Roppant gyanús. Az erõszakolós, margarétást részt nem találtam, esetleg ha emlékszem hol volt Adri, írd már meg, köszi.
Egyébként már írtam, hogy akarok nézni ilyen kendõs teyzés, bajszos amcás falun játszódó, török szokásjogokat bemutató sorozatokat, szóval ha tudtok még ilyeneket, ne kíméljetek. A Benim icin üzülme érdekelt volna még, de az Rotakapás, meg a már említett cuki-baltás-Barisos sorozat, de azon inkább röhögtem mint szörnyülködtem. Rambógyerek amúgy nekem inkább ilyen kurd Zek Efron mint Baris Arduk:-) De az a szakáll filmes baki, javítsatok ki ha tévedek, de a egy katonának nem lehet szakálla! De még ezzel a szõrrel is túl kölyökképû volt az én ízlésemnek. Szóval engem így, amennyit láttam, nem fogott meg a karaktere, se a külseje, viszont el tudom fogadni a vonzódásod miértjét Adri. Van ilyen:-) Nekem pl. Sonny vonzóbb volt a Keresztapa 1-ben, mint a jófiú Michael, pedig alapból a maffiózókarakter számomra visszataszító.

Seherezádé, Adri. Ez a sorozat szerintem a török sorozatrajongók alapmûveltségéhez tartozik. :-) Na jó, ezt nem gondoltam teljesen komolyan. De tényleg, hatalmas siker (és még ma is megveszik országok), magam sem értem teljesen, hogy miért. Érdekes sorozat, mert nem jó, de közben mégis jó. A forgatókönyve egész jelentéktelen, nevetségesen gagyi elemekkel, felesleges, idegesítõ szereplõkkel, önismétlésekkel összességében "van benne valami" kategória. Nekem ez volt az elsõ, akkor még új volt ez a török világ (és ebben tényleg jó sok török elem van, annak ellenére hogy a mûvelt, felsõ tízezer életét mutatja be), talán ezért, de megfogott, szerettem.
A sikert én leginkább Halit nagyapónak tudom benne. Maga a karaktere, Onur bey, egy hímsvoniniszta-papucs keverék, betegesen féltékeny bunkó, öltönybe csomagolva. Na, romantikázni azért tudott. De akkoriban valahogy bejött ez a nyálasság, az újdonság erejével hatott, nyugati filmekben ilyet nem mond férfi hogy 1001 éjszakán keresztül is várnék rád. Én lehet hogy kiröhögném ha ilyet mondana nekem.:-) De Halit színészi játéka tette mégis vonzóvá ezt a férfit, és egy idõ után 1-2 bölüm után fel sem tûnik hogy milyen csúnya :-) (Egyébként az egyetlen ember akivel tudok lájvban beszélni török sorikról egy 15 éves unokahúgom és õ azt mondta hogy az osztálytársai SZULEJMÁNBA szerelmesek!!! :-)))
Begüzar sokkal jobb színésznõ már a Karadayiban, viszont a Seherében szerintem szebb volt. A karaktere elég Boszporuszbafojtós jégcsapkirálynõ típus (Seh port fórumon írta valaki hogy ha meglátja azt a mártír arcát kinyílik a bicska a zsebében, ismerõs érzés :-))
Akkoriban még más lehetett a módi, az emancipált nõ volt talán a divat nem a lomposüldözõ, mert ennek a nõnek még a seni seviyorum is alig állt a szájára, nem hogy szerelmes nagy monológokat lenyomjon mint Cemre vagy Feride.
Érdekes hogy Sehrezatnak nem hittem el, hogy szerelmes Onurba, de az mégis érzõdött hogy a Bergüzar szerelmes Halitba, talán ez az érzés fogta vissza a színészi játékát? Mert közben zajlott ám a nagy szappanopera a háttérben, nem tudom tudjátok-e, hogy pl. Halit megnõsült egyszer a Seh. alatt, és Bergüzar volt az esküvõi tanúja! :-)) Jó, így utólag könnyû okoskodni hogy tudjuk mi lett a vége. Amúgy szerintem ha én szerelmes lennék a színészpartnerembe akkor inkább gátlásosabb lennék, fõleg ha nõs is, ezért nem osztom azt a véleményt, hogy ha nagyon jól mûködnek együtt akkor tuti, hogy igazából is mûködnek együtt;-). Bár ki tudja. Én nem véletlenül nem vagyok színésznõ:-)
Egy kis ízelítõ. A "fekete éjszaka", siyah gece: 10:30-tól a lényeg. https://www.youtube.com/watch?v=UAxqbAkQbuo Már a 2. bölümben volt szex, méghozzá pénzért!

És most jön az igazán TIZENNYÓCPLUSSZOS rész.
Kiralik askos Extra hot részhez hozzászólva: igen-igen, török sorozat szinten tényleg elég keményen tolják. De ezek inkább amerikai csókók. Mert hogy én a múltkor tube böngészés közben beleütköztem ilyen török mûvész(???) filmekbe és olyan dolgokat láttam, hogy azt el se tudjátok képzelni. Konkrétan széttárt lábakat, fedetlen melleket és rendes, lihegõs szexjeleneteket. Többet is láttam, de hármat jegyeztem meg. Direkt linkben nem ismerem betenni, mert nem tudom engedi-e a port.hu szabályzat, de így kiírom hogy tudtok rákeresni, ha valakit esetleg érdekel.
1. Medcezir ªebnem Dönmez Seviºme Sahnesi Sansürsüz (Ez a KG-bõl Melda)
2. Beren Saat Unutulmaz Seviºme Sahneleri
Ez utóbbiban az irónia, hogy errõl az Erkan Petekkayáról olvastam hogy a legnagyobb prûd színész egész törökhonban, olyan szinten hogy nem vállal csókjelenetet, rendezõt, partnernõt (akiben nehezményezte, hogy egyedül neveli a fiát) már elüldözte a sorozatból, na és õ is szerepel ebben a filmben.
A harmadikat meg csak a poén és az érdekesség kedvéért. Tudjátok ti hogy mit mûveltek a 80-as években a török filmiparban???? Hát nem a Szomszédok török verzióját... Cím: Kadir İnanır Hemºire Ahu Tuğba Erotik Dakikalar.
Ebbe nézzetek bele lütfen. :-) Igaz, hogy kicsit vicces, de ez egy majdnem 6 perces(!) szexjelenet... kis NDK-s pornós feelinggel, ápolónõ, bajúsz... Én komolyan teljesen kiakadtam. (Errõl jut eszembe, Turgut ápolónõje is hogy oda volt Turgutért... ezek a török ápolónõk mind ilyenek?!)
Azt hiszem, valójában nagyon keveset tudunk mi még a török filmvilágról. Csak egy kis kirakatba kitett részét ismerjük, a "mocskot" meg direkt rejtegetik elõlünk! :-(
Kiralik askhoz visszatérve. Én régen amúgy belenéztem, de ott már eléggé csókolták egymást, leányzó a fiú ingjében ült a konyhaasztalon meg ilyenek, szóval azt hittem õk már komoly birigzálásokban vannak, de akkor még csak most jutottak el a beteljesülésig? Amúgy a Fox õscég úgy tudom hogy amerikai, lehet azért ilyen szabadosak (az Ask Yenident is õk csinálják, meg úgy tudom õk inkább ilyen könnyedebb, nem szappanos sorikban utaznak inkább). Baris Arduk színmûvész úr látványától én még mindig nem termékenyülök meg (túl kicsi az orra! ezt talán te is említetted már Adri), szóval megértem a színésznõt, hogy inkább kitart a csúnya partnere mellett. Na de azért tényleg jóóó így is, érezhetõ a feszültség köztük.

folyt köv.
9/10
hanga45 2016 ápr. 11. - 14:14:11 9/10
(353/760)
Na, akkor ez szép lesz. :)) Amúgy fogalmam sincs, miért ez a börtönjárás a mániájuk. Az is vicces, hogy ebbõl a Kara családból rendszerint két tag mindig megtalálható a sitten. Hol Nazif papa Mahirral, hol Nazif papa Orhannal, illetve volt, hogy Mahir és Orhan. (Olyan még ugye nem volt, hogy Nazif + Mahir + Orhan egyszerre lettek volna bent?). ;)
Amúgy ezt a szegény Orhant elég régóta ott pihentetik, néha olyan érzésem van, mintha a forgatókönyv írók lepakolták volna oda szegényt, mint egy csomagot, és ott várakozik, amíg a család többi tagjával folynak a történések, õ meg csak ott van.
De ezt lehet, hogy csak azért érzem így, mert elég rapszodikusan nézem ezt a sorozatot és van, hogy több hétig bele sem kukkantok.

Nem bánom én már, hogy ki lesz Kivo párja, csak már lássak tõle valamit az Akbank reklámokon kívül. :)) (Cansu Dere-t sajnos nem túlzottan kedvelem, a Szulejmánban egyenesen ki nem állhattam. Ehhez azért nagyban hozzájárult a szinkronhangja, amitõl szó szerint kiráz a hideg. Mindegy, jöjjön õ, de tényleg már jöjjön végre az a sorozat! A címe ígéretesen hangzik, remélem nézett is lesz, mert ha két hónap után leveszik majd a mûsorról, akkor eret vágok. :)))
9/10
hanga45 2016 ápr. 10. - 22:41:09 9/10
(352/760)
Fogalmam sincs, mi lehet a gond. Engem is megtréfált már párszor ez az oldal. :))
Remélem, hogy azért sikerül majd orvosolni a problémát és láthatjuk a képeket valamilyen úton-módon.

Idõközben Karadayioztam egy kicsit, de el is ment a kedvem.
Igazán nem akarom megbántani a sorozat rajongóit, de

mivel nem tudom, ki hol tart, ezért biztos, ami biztos, kiteszem hogy

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na szóval hányszor csukják még vissza a sittre ezt a végtelenül jóságos, és amúgy nagyon szimpatikus Nazif papát? Mert egyszer-kétszer még én is elkeseregtem vele és rajta, de bevallom õszintén, most már kezd egy kicsit fárasztani és nem is akartam elhinni, hogy ilyen blõdség létezik. Számtalan bizonyíték van, hogy az aljadék (ámde igen jópofa és szórakoztató) Turgut bátyánk keze van benne, ráadásul igen mélyen a kakában, és mégis, kutyát nem érdekelve ismét Nazif bátyót ítélték el. Van ember, aki ezt elhiszi és életszerûnek találja? :)))
Na mindegy.

Oszman és rosszcsont tesójának vígasztalós, piavivõs jelenete viszont nagyon tetszett. Van ott érzõ szív... :)
9/10
hanga45 2016 ápr. 10. - 20:04:51 9/10
(351/760)
Jajj, de kár, hogy nem tudod feltenni!!!
Nagyon klassz lehetett ezeket a helyszíneket (és persze Isztambult) élõben látni. Egyszer talán nekem is sikerül. :) Nagy-nagy álmom!
9/10
hanga45 2016 ápr. 10. - 19:16:26 9/10
(350/760)
Nagyon igazad van! Az Ezelnél én a mai napig nem értem, hogy miért kellett kinyírni gyakorlatilag az összes szereplõt. Mondjuk annyi pozitívum azért volt benne, hogy nyitva hagyták a végét, lehet találgatni, hogy ki nyitott ajtót. :) Errõl jut eszembe: mintha lett volna akkoriban arról szó, hogy mozifilmet akarnak csinálni belõle (esetleg folytatást). Vagy rosszul emlékszem?

A Karadayi-nál tudom, mire gondolsz. ;)

Amúgy lehet, hogy nem is Hilal asszonnyal van gondotok a Kuzeynél is, hanem inkább a forgi írókkal? Hiszen õk alakítják a sztorit.
9/10
hanga45 2016 ápr. 10. - 17:28:46 9/10
(349/760)
Adri drága, elõször is köszönöm a Murat filmet, amit a múltkor ajánlottál. Letöltöttem, angol feliratot is találtam hozzá, úgyhogy valamelyik nap ez lesz az esti programom.:)

És most jöjjön a régóta beígért Menekse kiborulásom:

Amit a forgatókönyv író páros ezzel a sorozattal csinált, az nálam kimeríti a bûncselekmény fogalmát. Iszonyatosan dühös vagyok rájuk, és a vérnyomásomat sikerült feltolniuk az agyvérzést kiváltó állapot határértékre.
(Pedig ez egy jó kettõs, a Kuzeyt is és a Kurt Seytet is õk követték el.)

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Kedves olvasóink! Aki nézi ezt a sorozatot, az innentõl ne olvassa tovább!)

A kiborulásomnak nem a Kivanc Tatlitug, mint szinész iránt érzett olthatatlan imádatom az oka, tehát félreértés ne essék. De amit ez a Halil fiú elszenved ebben a sorozatban, az már nekem is sok. Beleszeret ebbe a szerencsétlen nebáncsvirág ártatlan kis Ibolykába, aki véleményem szerinte se nem szép, se nem okos. Követi mindenhová, kockáztatja érte az életét, majd mikorra végre sikerül leküzdeni egy csomó akadályt és végre boldog lehetne, hiszen elveszi feleségül, a lány képtelen neki odaadni magát, mert hogy kísértik a szörnyû emlékek az elsõ nászéjszakájáról (amirõl kiderül, hogy kismiska ahhoz képest, ami még a nagyon is közeli jövõben vár rá.) Szóval Halilunk nem haraphat bele az almába (figyelsz, Adri?), még csak meg sem nyalogathatja a héját, mert a mi kis Ibolyánk hideg, mint a jégcsap, tehát elõbb ki kellene olvasztani. (Valószínûleg a csóktól is irtózik, mert ilyesmit sem láthatunk). Szóval a megértõ úriember Halilunk tûr (és szenved, mert hát azért férfi õ, mégpedig a legjavából.) Miközben sajnálkozva morzsolgatjuk a zsebkendõnket és azt találgatjuk, hogy Ibolykának vajon mennyi idõbe fog telni, mire kiheveri az elsõ nájéjszakán átélt traumát, hoppplá, mi történik? Na mi?? Hát az, hogy ez a beste elsõ férj nem elrabolja és most aztán TÉNYLEGESEN meg is erõszakolja a mi lánykánkat?? VILÁGVÉGE, kérem szépen, VILÁGVÉGE. Itt már tudjuk, vagy legalábbis erõsen gyanítjuk, hogy ebben a sorozatban bizony nem fogjuk a nyálunkat csorgatni semmiféle ágyjeleneten, mert hogy itten olyan nem lesz, Ibolyka a büdös életben ki nem heveri ezt (itt már azért jóval megértõbbek vgyunk, mert ez azért tényleg nagyon durva és csúnya dolog volt). De lássunk csodát (amik azért igenis léteznek): az utolsó részek egyikében azért csak eljut a történet (és a két szerelmes kapcsolata) olyan magasságokba, hogy megtöténik végre a (nézõk, de legfõbbképpen Halilunk) által hõn áhított aktus. Sõt több is követi. Hurrá!! Halil nem szenved tovább!!! (Én személy szerint ennél a résznél mérhetetlenül megkönnyebbültem és tiszta szívembõl örültem Halil örömének). Nagyszerû! Pipa! Jöhet a boldog vég, család, gyerekek, kiskutya, tengerparti vityilló, miegymás, hiszen annyit szenvedtünk ebben a sorozatban, hogy itt már csakis ezt a befejezést érdemlik a nézõk (és a szerelmesek). Ráadásul felbukkan Halil halottnak hitt édesanyja, közben ugye kiderül, hogy az édesapja is él (Mithat bácsikánk a huncut apuci), szóval együtt végre "papa, mama, gyerekek, csupaszív, szeretet", "kefélnek, mint a nyulak, élnek, mint hal a vízben, boldogan, míg meg nem halnak" (Elemi ösztön c. filmes idézettel élve). Minden adott egy boldog véghez.

De nem. A kegyetlen forgatókönyv írók közbelépnek.

És kinyírják Halilt... :(((((

Mikorra végre learathatná a jól megérdemelt boldogsága gyümölcsét, a forgatókönyv írók agyonlövetik azzal az elmebeteg Mustafával. Csekély vígasz, hogy a dilis gyilkos is beadja szinte pár pillanat múlva a kulcsot.

Szóval a legmélyeb tisztelettel a hangomban kérdezem: ERRE MIÉRT VOLT SZÜKSÉG?? Mi volt itt a koncepció? Ütött ez a sorozat a szó minden értelemben enélkül is, hiszen ritkán látni ennyi szörnyûséget 36x120 perc alatt.
Itt kell elmondanom, hogy ezidáig még semelyik fõszereplõt nem sajnáltam így semelyik sorazatban, mint a mi kis Halilunkat. Annyira értelmetlen volt ez a vég, hogy nem gyõzök magamhoz térni. Áhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPOILER VÉGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megyek és iszok valamit.
Sziasztok.
maryriddle 2016 ápr. 06. - 12:29:27
(348/760)
https://www.facebook.com/ashleyschannel/

Azt hiszem õ feliratozza a Kiralik Askot (vagy csak megosztja?)
9/10
hanga45 2016 ápr. 06. - 12:21:52 9/10
(347/760)
Munka közben ráengedve zenefelismerõt és berohanva itt küldöm a találati eredményt: Keyfi Yolunda Aski Sonunda eme zeneszám találata.
Yeter felirat, mint utóbb kiderült (miután belenéztem) téves riasztás volt, néhányhoz van csak elkezdve a felirat gyártás - fordítás. (Amúgy amarán).
Csóközön mindenkinek, lobog a hajam, annyira dolgozom.
maryriddle 2016 ápr. 05. - 16:08:03
(346/760)
Adriiii :-) https://www.youtube.com/watch?v=xEb87JQ9CKQ
A klipet is érdemes megnézni.
Elsõ kívánságom pedig: szervezd be nekünk Hilal ablát a fórumra (és egy tolmácsot is hozzá), a másik kettõnk még gondolkozom :-)
A kép csak a vayy vayy hangulatot, peteéréseket fokozandó :-)

Most csak ennyi, még nem dolgoztam fel mindent, de majd jövök vmikor.
9/10
hanga45 2016 ápr. 04. - 17:50:40 9/10
(345/760)
Drága Adri! :))

Jegyzeteltem, míg olvastalak és néztem a vetítést. Ha nem baj, szerkesztés nélkül közreadom. Íme:

Jegyzet eleje:

A zene isteni!!! Imádom ezt a nyelvet és a zenéjüket!!! (Hallgatás közben libabõr).
Miniszoknya + hófehér lábak + bakancs = törökhoni divat? (Csak én még eddig nem ismertem). (Holnap így menni munkába!!!)
Güzide nem csak ártatlan, szomorú nézésre képes. (Jól meg van puszilgatva, aztamindenségit). A csókok nyelvesek? Szerintem nem (ahogy elnézem, de lehet, hogy tévedek). Mert akkor lenne csak az über igazi!
Az extra hot adás tényleg EXTRA HOT volt. :)) (Tetszett nagyon!!!) ;)) A srác nem az esetem, de kimondottan jó testû (nagyon is!). És ez tényleg egy vígjáték? Ilyen kis limonádé jellegû? Jéééé!!v

Csillagszemû juhászos Burak nézés: annyira, de annyira találó. :))
(Jajj, de jókat szórakozom, míg olvaslak (és mozizok), drága Adri ablám! Teszem ezt szesz nélkül, de így is meg vagyok részegülve a látványtól (youtube videók).

Jegyzet vége, a többi már nem ösztönös írka, hanem gondolatok elõzték meg. :))

Megnéztem a Rambó gyerekes ajánlódat is, valóban van egy érdekes (nekem is tetszõ) hangulata.
Most látom csak, hogy annyi, de annyi jó török sorozat van! Azt hiszem életem végéig el tudnám õket nézegetni. Kb. 2 év múlva el is jutnék szerintem arra a szintre, hogy már érteném is a nyelvet. De amúgy egyre többször jut eszembe, hogy el kellene kezdenem valami török nyelvtanfolyamot.

Köszönöm a Murat-Beren Saat filmajánlót! Mindenképpen meg fogom nézni. Remélhetõleg találok hozzá videót, és ha szerencsém van, még talán angol feliratot is.

A Pillangót szerintem semmiképpen ne hagyd ki. Nekem bekerült a török kincses mappámba, amit egy külön meghajtón õrzök. Mivel annyira tetszett, magam is megpróbálkoztam a fordításával, találtam hozzá szuper minõségû videót is, így megfeliratoztam + ráégettem magamnak. Fel is töltöttem két helyre, de mindenhonnan letiltották, mivel szerzõi jogokat sértettem. :) Amúgy nem publikálásra szántam, csak saját magamnak, a nyilvánossá tétel elõtt már több hónapja itt lapult a gépemen. Hirtelen ötlettõl vezérelve osztottam meg másokkal, és az ismerõseim közül, akik megnézték, gyakorlatilag mindenkinek nagyon tetszett (középkorú korosztály, nem a tinik, akik csak Kivo kék szemei miatt nézték.) Szerencsére van pár ismerõsöm, akik hozzám hasonlóan nyitottak az amerikaiakén kívül más népek filmjeire is, és nekik is vannak ilyen ismerõseik, így kézrõk kézre járt a film (amíg elérhetõ volt). Ennek a filmnek is van egy különleges hangulata, amit én nagyon-nagyon szeretek, és Yilmaz Erdogant pedig egy zseninek tartom. Színészként is és a film rendezõjeként is hatalmasat alakított.
A feleségérõl már nem vagyok ilyen jó véleménnyel. Nem tehetek róla, de valami miatt engem az a nõ idegesít, és sehogy sem sikerül megkedvelnem, pedig láttam már több filmben is.

Királynõs sorozat: iszonyatosan mérges vagyok, hogy csak 15 részes lesz. Pedig elnézegetném még sokáig, és a fordító + feliratozó csapat nagyon profi, hogy ennyire naprakészen tálalják elénk a részeket. A fordításuk is tetszik. Ami egyedül picit zavaró volt benne az elején, hogy annyi szöveg van egy képkockán, de aztán hamar megszoktam, mert gyorsan elolvasom, aztán kedvemre nézegethetem az arcokat, míg vált a kép egy újabb feliratra. Szóval ez tényleg csak az elején zavart picit (és tényleg nagyon picit).
Hüma: számomra a legunalmasabb karakter és sem õ, sem az õt alakító színésznõ nem szimpatikus. (Ráadásul bõrgyógyászati dolgozóként folyton azt a hatalmas anyajegyet nézegetem az arcán. :)) Nevezetesen, hogy az most egy jóindulatú anyajegy, vagy valami egyéb? És hogy azt miért nem távolítatta még el? Szerintem ugyanis csúnya, és nem szexepil jellegû. De ez tényleg csak zárójelben). Sümbül aga, alias Hakan nekem is egy talány. Az elején egy haszonlesõ valakinek gondoltam, de mostanra már nem tudom én sem hová tenni. Én is azt hiszem, hogy vele kapcsolatban lesznek még meglepetések, és elbillen majd valamerre a mérleg nyelve.
És hát hadd ejtsek pár szót Oktayról. :) Bocsánat, de nekem valami miatt mindig az jut róla eszembe, hogy õ egy nõ, akit férfivé operáltak (Kapaszkodjatok, van ilyen ismerõsöm). ;) Benne például biztos vagyok, hogy pozitív meglepetés lesz.

Meneksével a következõ beköszönésemkor jövök. Most fel kell tennem a vacsorát (de már nagyon!).

Még egyszer köszönöm, DJ Milli, egy élmény volt!! :)))) (Esküszöm, megtanulom azt a jó kis számot, és valóban, nyelvgyakorlásnak is kitûnõ. Csak egy baj volt vele: a látvány annyira magával ragadott, hogy tátott szájjal bámultam, a szöveget meg el is felejtettem közben olvasgatni.) :))
9/10
hanga45 2016 ápr. 04. - 14:02:23 9/10
(344/760)
Jó és szófogadó kislányok vagytok, ezt már szeretem. :) Mindenki lejelentkezett, én pedig megnyugodtam. Örülök, hogy jól vagytok, a lábadozó Marynknek pedig geçmiº olsun! :)

Karadayi tegnap is annyiban maradt nálam. Helyette letöltöttem ennek a Murat nevû fiúcskának két filmjét, ez egy ilyen folytatásos akármi, de sajnos az elsõ része nekem nagyon nem jött be. A második része már valamivel jobb, azt viszont tegnap este már nem tudtam végignézni, csak félig. Vígjáték amúgy, de az elsõ részén még csak a számat sem húztam el. A másodikon viszont már igen, úgyhogy az határozottan jobban sikerült. Mondom én, hogy én nekem jobban bejön a sírás ezekkel a törökökkel, mint a kacarászás (pedig amúgy szeretem és értem is a viccet, és imádok hatalmasakat röhögni). :))

Elhatároztam, hogy kutakodok kicsit az újdonsült kis kedvencem munkássága után (elég klassz a listája), és igyekszem megszerezni, amit csak tudok tõle. Nálam sajnos csak az angol feliratos verziók jöhetnek szóba, ugyanis jelenleg csak Kivanc miatt tudom/tudnám/tudtam magam rászedni arra, hogy törökül nézzek meg bármilyen filmet, sorozatot. :))

Mary, a Menekse dühöngésemmel egyéb etikai okokból (felirat gyártásból adódó elõnyöm - mivel én már tudom magyarul, hogy mi fog következni) megvárnám a sorozat végét, és majd akkor önteném ki magamból. De iszonyatosan dühít az egész, annyit mondhatok. :))
Most nincs idõm többet írni, majd még jövök.
Napozzatok, sütkérezzetek, aki teheti. Itt a nyár. :)
maryriddle 2016 ápr. 03. - 17:20:06
(343/760)
Itt vagyok én is, Merhaba!

Jöttem volna hamarabb, de mentségemre, beteg voltam/vagyok, nem bírom az idõjárásváltozásokat.

Az éjszaka királynõjébe én is belenézem már régen, és igen, láttam a tengerpartos birizgát ;-) Meg is lepõdtem. Amúgy nálam is tervben van, Murat úr (és a Burak Deniz gyerek) nekem is bejövõs, a hangulata is tetszik, az elmebeteg család meg fõleg kecsegtetõ, szóval megpróbálom félretenni a Meryem undorom, csak most még nincs idõm rá, majd esetleg ha a Yeter nyáriszünetre megy. (Összeesküvés-elmélet: lehet hogy a kormány megmásítja a nézettségi adatokat és õk tiltották be ezt az erkölcstelen sorozatot? :-)))

A Hayat Sarkisi nem keltette fel valakinek az érdeklõdését? Új sorozat, Birkan Sokullu (úgy tudom a Kurt Seyitbe õ a bad boy) a fõhõs benne. Egy jelenetet láttam, de ennek is van egy kellemes hangulata, meg nekem tetszik a fickó, (vagyis tetszene ha nem állna úgy a haja mint egy birkának (no pun intended)

Kölykök. Jajj, nekem kis Nazif az eddigi kedvenc gyerek karakterem és színészem, Turgut mellett õ az akinek minden jelenete feldob. Nem is értem hogy volt szívük a forgiíróknak azt tenni vele. És nekem természetesen játszik, bár elhiszem hogy van egy olyan hangsúlyozása ami idegesítõ lehet:-) (nekem cuki), de szerintem õ természetszerûleg így beszél.
Egyébként tényleg jó gyerekszínészeik vannak a törököknek (nem úgy mint sok felnõtt...) Hilal asszony remekmûvét a Végsõ akaratot egy 5 éves lányka alakítása mentette meg a totális csõdtõl (számomra). Meg a Yeterben is jók a gyerekek, fõleg a kisleány.
Amúgy a kissráccal tévedtem, még se teljesen egészséges szegény, kezd olyan tisztaságmániás lenni mint az apukája, és úgy félek, hogy meg akarja ölni a hugit.

Erika én nem tudok a Yeter feliratokról, törökül nézem. Van egy Baris Ardúcos oldal ahol tesznek fel angol fragmanikat de egész bölümös feliratokat én nem találtam. Te igen? Mert megnéztem de nem találom. Belinkelnéd hogy hol? Köszcsi.
Amúgy tényleg, egy Turgut rajongónak szerintem ildomos lenne néznie ezt a sorit ;-) Tényleg nagyon jó, még törökül is, és nagyon más mint az eddigiek.
Jah, amúgy engem érdekelne az a Meneksés dolog, amit nem írtál le. ;-) Azt hallottam hogy ott is volt elhálatlan nászéj megint, a kötelezõ elem.

Karadayiban az 58.-nál tartok.
Kezdem érteni Erika hogy miért idegesít Mahir hisztije. :-) De õ annyira tökéletes, hogy ez a kis jellemhiba nekem elviselhetõ tõle. Sõt, aranyosnak tartom, bár az életben nehezen viselném az ilyesmit, két dudás egy csárdában esete lennénk. :-) Viszont Feridérõl nem gondoltam hogy ilyen kis behódoló lesz, a régi Feride tökösebb volt, õ nem kért volna engedélyt a kutyus miatt, hanem kategorikusan hazavitte volna.
Ami a kapcsolatukat illeti, nekem eddig õk a kedvenc párom az összes török pár közül (ez nem nehéz, mert még egyiket se szerettem kb.:-)) Kellõképp van adagolva a tiszta szerelem, a szexualitás, az évõdés, a "nyál", (na jó, a pátosz néha kicsit sok, de tõlük még az is tetszik) szóval pont jó. Viszont be kell vallanom, hogy, ahogy már írtam nekem a Seherezedás Onur-Sehrezat páros között volt a legerõsebb a kémhatás, és ez most sem változott, annak ellenére hogy ott nem éreztem ilyen erõsnek a szerelmet. Talán azért mert az õ szerelmük nem volt ilyen tiszta, az õ szerelmüket nem a külsõ erõk akadályozták, hanem a saját "szégyenük" és ez a konfliktus adott egy plusz báj réteget a sztorinak. Meg Halit-nak van egy ilyen nem is tudom minek nevezzem, de szexuális jellegû nézése ami a tiszta erkölcsû Mahirnak nincs meg. :-) Szóval nagyon szeretem együtt Mahirt és Feridét de annyira engem se hoz "úgy" extázisba a lávsztorijuk.

Kahraman Savci Turgut börtönös jeleneteitõl kész vagyok:-) Majdnem megsajnáltam amikor ette sírva azt a kenyeret meg a húsos piténél:-)) Amúgy én Serdart is bírom :-)

Mehmet Saim beyt meg vágja már fültövön valaki!!!, meddig kell még várni egy ilyen jelenetre? :-( Még az irodája is olyan mint egy kripta. Brr.

No most ennyi jutott eszembe hirtelen.
Várom a türkis dizis élményeket Adri. :-)
9/10
hanga45 2016 ápr. 03. - 00:24:42 9/10
(342/760)
Sziasztok! :)

Kedves pimpampuli! Nagyon köszönöm a jó tanácsokat, megfogadom õket. (Szerencsére most "nyugalmi állapot" van.) ;)

LÁÁÁNYOK!!! Nagyon nagy a csönd. :) Csak nem mindenki Az éjszaka királynõjét nézi? ;) (Én bizony egész héten ezt tettem - mármint a szabadidõmben.) Még mindig el vagyok tõle ájulva, és mivel állítólag már csak pár rész van hátra, tartok tõle, hogy ez az állapotom már így is marad. Egyben örömmel jelentem be, hogy Kivanc Tatlitug mellett kettes számú rajongottként elõlépett nálam a Kartalt alakító Murat Yıldırım. Jujj, de megkedveltem!!!
Mankos, én is nagyon-nagyon tehetséges (és édes) kisfiúnak tartom a kicsi Osmant. Hihetetlen! Tényleg csak pár éves és már igazi kis profi. :)) Ezek a török kisgyerekek nem csak nagyon tündériek, hanem nagyon cuki a hangjuk is.

Mary! Kár, hogy nem nézed, pedig mindjárt az elsõ részben olyant láthatnál, hogy ihajj! :)) Egy napi ismeretség után egymásnak esik a fõhõsnõ és a fõhõs (aki nem mellesleg nõs is). És itt is van elmebetegekbõl álló család, akik végül is szerethetõek, és normálisnak tûnõ nem elmebeteg, aki nekem mégis ellenszenvesebbnek tûnik, mint a nem normálisak. (Hüma). :)) A sztori pedig szerintem baromi jó. Állítólag ez a sorozat sem volt nézett (csakúgy, mint a Kurt Seyit - bár azt végigvitték, és nem fejezték be idõ elõtt, mint ezt.) Namármost én ezen erõsen elgondolkodtam. Nevezetesen, hogy milyen sorozatokat adhatnak ott le a török népnek, ha ezek nem jöttek be nekik?? ÉN IS AKAROM látni õket!!!

Meryem Uzerli a 11. bölüm után sem vált a kedvenc színésznõmmé, viszont kimondottan pozitívabb véleménnyel vagyok róla, mint korábban. Amivel viszont nagyon nem vagyok megbékélve, az a narancssárgára hidrogénezett és racka fazonú frizuája. Hogy a fenébe lehet ilyen fejjel képernyõre engedni egy színésznõt??? A stylistokkal, fodrászokkal szerintem amúgy is komoly gond lehet ebben a sorozatban. Miniszoknya + hófehér csupasz lábak + bakancs - ez sehogy nem fér a fejembe. Selin frizuját már említettem. (Közben végig azon gondolkodtam, hogy ennyire nem sikerült-e a szõkítés, hogy ezt a borzalmas színt eredményezte, és a fazon egy esetleges szõkítés során történõ leégetés következménye-e, vagy pedig szándékosan ilyenre akarták?). Na mindegy. Kartal öltözéke és kinézete viszont ezidáig végig rendben volt, úgyhogy ez azért ellensúlyozta némileg a fõhõsnõ cábár (ahogy anyukám mondaná)kinézetét.

Karadayi még mindig ott várakozik, ahol kb. 1 hónapja abbahagytam. Jövõ héten szerintem azt is folytatom, bár ha holnap nem lesz új Kara Sevda rész, akkor talán már holnap.

Mary, a Yeterhez van valahol angol felirat? Pár részhez találtam, de tényleg csak párhoz, talán 2-3-hoz. Mert hogy érdekelne az is, törökül viszont nem állnék neki nézni (bár egyre bõvül a szókincsem). :))

Jelentkezzetek lécci, mert kezdek ám aggódni!!! :(
pimpampuli 2016 márc. 28. - 13:46:53 Előzmény hanga45
(341/760)
Helló!
Mielõtt felkelsz reggel, vagy pisilés után feküdj vissza és párna nélküli hanyattfekvésben, terpesszed a felhúzott lábaidat ahogy csak tudod és közben a fejedet jobbra - balra forgassad szép lassan . . . Ezt imételgessed többször, majd így hanyatt fekve biciglizzél a levegõbe ameddig jólesik . . . De ha nem esik jól, akkor is, legalább 16 szor :) Jobbulást és Kellemes Húsvétot <3 2-3 as és 5-6 os csigolyámmal voltam sokszor gondban, de megnyugtatásként mondom, 80 éves leszek augusztusban és ma már valahogy jobban elvagyok, mint fiatalabb koromban, ezzel a kinõhetetlen problémával . . .Talán kitanultam magam, vagy kitapasztaltam dolgokat az életem során . . .. Olykor-olykor egy kis nehezebb mozgás után a kertben, vagy a konyhában, de ritkán van szükségem egy-egy VOLTAREN DOLO tablettára . . .
Félig ne hajolj sem a mosogatásnál, sem mosásnál, mert ez a leg rosszabb póz. . . Vagy egyenes derékkal, vagy egészen lehajolva, vagy könyökölve kell mindent csinálni . . .
Bocs az ünneprontásért, így idegenen . . Marika néni vagyok Angyalföldrõl üdv . . <3
9/10
hanga45 2016 márc. 26. - 23:18:05 9/10
(340/760)
Óhh, Adri, a derékfájásos írásodra nem is regaáltam, látod?
Köszönöm az aggódást, most valamivel jobb a helyzet. Fájdalomcsillapítóval sikeresen átvészeltem a tegnap délutáni-esti több órás toporgást a konyhában (sütiket gyártottam). A fájdalom okát sajnos tudom: van egy gerincferdülésem, ami miatt a gerincem legalsó része némileg jobbra ferdül. A több órás ülés és a több órás toporgás nagyon nem tetszik neki. (És idõnként a fekvés és a járás sem.) Hogy a fejem jó helyen van-e, azt nem tudom, de azt igen, hogy sokszor azt sem tudom, hol áll. :))
Csontkovácshoz nem merek elmenni, mert az a helyzet, hogy a hason fekvés iszonyatosan fáj mindig. Amikor a férjem kenegeti a derekamat (a chillis lóbalzsam egészen jó rá ideig-óráig), abban a pár percben csillagokat látok és meg sem merek szinte mozdulni, mert attól félek, illetve olyan érzésem van, hogy bármelyik pillanatban beakadhat ott valami és úgy maradok. De ilyen érzésem egy szimpla jobbra fordulásnál is szokott lenni.
Orvoshoz el kellene mennem vele, de én nagyon rossz beteg vagyok. Engem rendszerint már csak akkor lát orvos, ha fekve visznek hozzá. :) Amíg valamelyest járóképes vagyok, addig az a fixa ideám, hogy a gond csak pillanatnyi, ami idõvel magától megoldódik.
A melleim méretével (sajnos) nincs gond. (Húúúú, ez mennyire off volt). :)))))))) Viszont nagyon rossz a tartásom: rendszerint elõredugom a hasamat. Hogy ez ok, vagy már okozat, azt nem tudom.
9/10
hanga45 2016 márc. 26. - 22:41:00 9/10
(339/760)
Húú, de...húúú, de... HÚÚÚ, DE JÓ sorozat ez az Éjszaka Királynõje!!!!
Én sem szeretem Meryem Uzerlit, de a sztori és a fõszereplõ srác (a nevét még nem tudom), valamint az egész film hangulata nagyon megfogott. Idõkitöltésként kezdtem el nézni, de rögtön a fotelbe ragasztott. Az elsõ rész elején mindjárt bele is szerettem a meseszép francia kisvárosba, ahol a lány él, a kis parfümboltba, ahol dolgozik. Tapsikoltam a gyönyörûségtõl, annyira tetszett. :))

Nekem a sztori is nagyon ott van, pörgõs, már az elsõ rész végére sikerült igencsak belecsapniuk a lecsóba. Kartal nagyon klassz karakter, bírom az ilyen pasikat. Egyáltalán nem az én zsánerem külsõleg, de a nézése, és úgy egyáltalán ez az egész kalibere nekem nagyon bejön. Ki mrem jelenteni, hogy én még ilyen tündérien szerelmes és bárgyú, majd késõbb fájdalmasan szomorú férfinézéssel nem találkoztam semelyik filmben, sorozatban. A 2. rész elején olyan fájdalmasan gyönyörûen nézett erre a nõre, hogy automatikusan elindultak a könnyeim. (Amúgy még csak a 2. résznél tartok.) :))
Remélem, nem kell csalódnom a továbbiakban sem és nem fogják valami hülye irányba elvinni a történetet. Azt tudom, hogy sajnos elég rövid lesz a sorozat, de végül inkább legyen egy sori 15 részes és végig érdekfeszítõ, mint 90, és idõnként baromi unalmas.

Karadayi még mindig parkolópályán nálam az 59. résznél. Egyszerûen magam sem tudom az okát, hogy miért nem fog meg annyira. Pedig a sztori jó, a szereplõgárda kiváló, szóval minden oké vele, de... valami miatt mégsem tud úgy a fotelbe ragasztani, mint nagyon sokakat.
Nilay-al amúgy hasonlóan nem tudok mit kezdeni, mint te, Mary. Orhannal úgyszintén. Pedig azt hittem, hogy õ egy klassz karakter lesz, de tévedtem. Megmondom õszintén, az õ kettõjük szerelmi szála kimondottan untat. A Necdet-Ayten kettõsös jeleneteknél szintén nézegetni szoktam, hogy mennyi van még vissza a bölüm végéig.
Aki számomra a leginkább színt hoz, az Turgut. Nagyon jól írod, Mary, konkrétan kabarét csinál ebbõl a sorozatból. Elképesztõ figura!! :)) És az a hajszerkezet... ahogy lobog, amikor ideges. És igen, a fröcsögõ nyála. :))
Legnagyobb sajnálatomra a másik kis kedvencem (Oszmán) elég kevés szerepet kapott.
És most leszek a legcsúnyább: engem Mahir és Feride szerelme sem tud extázisba hozni. Valamelyiknek folyton baja van a másikkal, valamelyik folyton engesztelgeti a másikat. Hol egyik durcizik, hol a másik.

Észre sem vettem, és rá is vezettem magamtól magamat, és itt vannak az okok, hogy miért nem fog meg engem annyira ez a Karadayi. :)) Persze végig fogom nézni, ha már elkezdtem, és talán az én érdeklõdésemet az a nagy drámai történés fogja átbillenteni a holtponton.

Testvérem kontra barátom: legnagyobb örömömre a KS-ban ez nem volt probléma, hanem pont az ellenkezõje, Kemal kimondottan örült. Az már más kérdés, hogy az a kapcsolat valójában egyoldalú kapcsolat, de kimondottan felüdítõ volt, hogy a nagy bevallásnál nem pofonok röpködtek, hanem örömteli vállveregetések.

És ha már ilyen kis frappánsan sikerült átkanyarodnom a Kara Sevdára, jelenteném, hogy ez a másik sorozat, ami odatapaszt a monitor elé. Nyomom ezerrel. :)) Bali bég szerintem nagyon jól hozza a jó karaktert, míg a negatív hõst alakító srác szintén baromira jól játszik. A kettõjük jelenetei jobban lekötnek, mint a fõhõs és fõhõsnõ között feszülõ szerelmi szál (ami amúgy nagyon tetszik).

Mankos, megnéztem jövendõbeli Kenanné és Menekse vígjátékát. Tetszett, de rájöttem, hogy én sírni szeretek jobban. :)) Sinem Kobal tényleg ilyen pösze? Nekem ez elég kiábrándító volt. Egy ilyen pasihoz, mint Kenan, más nõt képzelnék el. De nem akarok olyan hibába esni, mint a Basakot leszólók, így tehát most szépen befogom a lepcsest. De a szöktetésnél még hatványozottabban számíthatsz a segítségemre, mint azelõtt, mielõtt "megismertem" volna az arát.

Nem tudom, melyik témát nem érintettem még, de mára szerintem ennyi elég volt itt belõlem.

(Meneksérõl húúúú, miket tudnék írni!!!! Mivel ismerem magam, tuti, hogy nem fogom tudni magamban tartani és ki fog bukni belõlem, annak ellenére, hogy azt a sorit rajtam kívül itt szerintem egyikõtök sem nézi.) :))
9/10
hanga45 2016 márc. 26. - 17:19:49 9/10
(338/760)
Kedves Rosszcsontok! :) (Húsvétkor nem akartam itt "sötét"-ezni.) :))

Ezzel a - szerintem a csoportocskánkhoz illõ - képpel szeretnék Nektek nagyon boldogságos Húsvétot kívánni! :)
Egyetek sok sütit (Mary, jöhetsz hozzám is, ééén is sütöttem ám!), illetve mindenkinek sikeres menekülést kívánok a locsolók elõl. Egy ilyen profi szöktetõs akciócsoport tagjainak ez gondolom nem fog nagy kihívást jelenteni.
Aki pedig mégis szereti az ilyen öntözgetõs bulikat, azoknak sok fess legényt, finom kölnivel (és egyebekkel) felszerelkezve. ;)

Semmi jót ne halljak rólatok!
Mindenkinek sok puszi! :))
maryriddle 2016 márc. 24. - 21:29:14
(337/760)
Szijjjasztok!

Jönni akartam már rég, de annyi dolgom volt, bár most se vagyok a helyzet magaslatán, de azért próbálok összehablatyolni valamit.
Karadayival lassan haladgatok, 55. bölümig jutottam, szóval nem mindenre tudok még teljeskörûen válaszolni. Melih-téma: még nem tudom a nagy titkot, de vannak sejtéseim. Amúgy Melih sorsával tisztában vagyok, tehát gondolom valami nagy katyvaszt mûvelt a gyerek (mondjuk megölte a feleségét?! De inkább ne mondjátok el.) Alapból mint sötés oldalas, ahogy Güneynél megállapítottuk, nem mindenkitõl lehet elvárni a mártírságot, bár nagyon elítélem a tettét (Feride elárulását), de nem véresszájúskodom rá annyira, egyelõre. Necdet még nem csinált semmi durvát (ahhoz képest hogy Necdet), az esküvõn való kifakadásával Ayten éneklése miatt már egyértelmûvé tette, hogy hogyan lesznek ebben a "házasságban" kiosztva a szerepek. Feleség = mûtárgy. Bár ebben Mahir is ilyen volt vele, ami szintén nem tetszett. Aytent nem teljesen értem ezzel a házassággal, még a megerõszakolt nõ szemszögébõl se, nem igaz hogy nincs olyan férfi Isztambulban, aki feleségül vette volna, mert nem szûz, és esetleg nem is sorozatgyilkos mint Necdet? De õ legalább nem csókolgatja Mahirt a suszterüzlet tetején, csak pogácsát kínál. :-)

Most kicsit goncsi leszek, de Nilayt nem kedvelem, egyáltalán nem hat meg ez a karakter, nem tudom, talán a színésznõ pocsék játéka miatt. Annyira üres, buta az egész tekintete, semmi érzelmet nem érzek a játékában, és amikor megszólal, olyan érzésem van mint amikor valaki idegennyelven beszél és gondolkodnia kell a szavakon. Még utána is néztem, hogy esetleg külföldi-e. Orh
DE! A tény, hogy Nazif papa minden neheztelés nélkül egy bárcás prostit a házába fogad, - aki karonfogva járkál a szûzkislány Songüllel, kis Nazif buksiját simizi, és Safiye mamával fõzõcskézik - az számomra a sorozat egyik leggyönyörûbb momentuma volt. Igazából tõle nem is számítottam másra. De hogy ezt megtették egy török sorozatban, az valami zseniális. Nagy respect a forgiiíróknak érte. A Karadayi török sorozat az, amirõl azt tudom mondani, hogy igazán valódi ÉRTÉKEKET közvetít az álszent török ideák (ld. Kuzey Güney, pl Szüzikénk szüzessége) helyett. És külön tetszik, hogy ezek vallásos emberek, pont azért mert a vallásnak szerintem errõl kellene szólnia amit Nazif papa képvisel. Az ilyen vallásosságot jobban tiszteletben tudom tartani.
Nilay párocskájáról, hiába cukiskodik, róla nem nagyon változott a véleményem... A börtönös jelenetekben jöttem rá, hogy miért olyan borzalmas Orhan, mert Kuzey és Güney rossz tulajdonságait hordozza magában egyszerre (vagyis amiket én nem szerettem bennük). Amikor azt mondta Mahirnak, hogy itt fogsz megrohadni a börtönben, engem az nagyon szíven ütött. Mint pozitív karaktert a gyilkosság, és a sógor "takarításra" való biztatása miatt sosem fogom elfogadni (ha már Güney és Baris már kevesebbért fõördögök voltak....), negatív karakternek meg nem elég karakteres, karizmatikus, tragikus vagy bármi. Ennyit róla, elnézést az Orhan fanoktól.

Turgut továbbra is kabarét csinál a sorozatból. Nagyon bírom, ahogy járkál azokban a selyemköntösökben a kórházban és közben cancaaazimozza a különbözõ férfiakat. Mitõl ilyen nyugodt? Suat fojtogatásán fuldokoltam a röhgöstõl. :-)) A Yeter-ben is így fröcsög a nyála, amikor ordít:-)

Amit már rég írni akartam, nem tudom már melyik részben, nagyon tetszett hogy Necdet hogy örült annak, hogy Oszmán egyetemre megy. Eszembe jutott a jó karakternek számító Sami, aki a saját fiára féltékenykedett mert nem pék akart lenni, és piszkálta mert tanul. És itt van ez a bûnözõ, intézetben nevelkedett, mûveletlen Necdet akinek szintén lehetne kisebbségi komplexusa az öccsével szemben, mégis inkább örül, támogatná a testvérét.
Nagyon tetszett a hagyományokról szóló gondolatmeneted, pörköltös példád Adri. Ezen én is elgondolkoztam már. Én azt hiszem, hogy azért vannak olyanok akik kritizálják, de akkor, ha negatív szereplõk áldoznak a hagyományoknak, én ezt a KG idején figyeltem meg... (Tudom, beiratkozom egy anonim Kuzey Güney elemzõ függõ gyûlésbe:-)) Volt az a gondolat ugye, hogy Kuzey és Sami azért olyanok, amilyenek, mert törökök. Itt nekem megint a kettõsmérce volt a gondom. Rendben, csak egy olyan világban ahol elverjük a barátot mert rámozdult a halott barát menyasszonyára, és még õk kérjenek bocsánatot, az is legyen már alap szerintem, hogy a testvér exe tabu vagy hogy nem csókolgatunk házas nõket, és nem használunk ki szexuálisan Simayokat, aki szintén valakinek a húga, lánya, stb-je... És ne legyen már az, hogy egy Güneyt vagy Barist - mert õk viszkit isznak raki helyett, nem bõrkabátban járnak és nem vetik le a cipõjüket a házban - nem ismerünk el török férfiként, és mint ilyeneknek nekik nincs joguk bosszút állni az õket megalázó nõn és szeretõn, vagy az exre rámozduló öccsön. Értitek, hogy nem értek ezzel egyet, csak ha már török szokások, akkor ne csak a bõrjakós, rakis, szazos pasiknál legyen mentség hogy õ másik kultúrából jött :-) Szóval alapból én se hõbörgök a török sémák miatt, csak a nézõi megítélések akasztottak ki néha. Amúgy meg néha annyira azonosulok ezzel a világgal miközben nézem õket, hogy én is meghökkenek bizonyos dolgokon, mint egy kendõs törökasszony, amiket nyugati filmek esetében nem tennék, pl. ezért írtam anno Feride cuppanósságán hogy meglepett. A régi regényekkel, kosztümös filmekkel is így vagyok, hogy ha pl. házasság elõtti birizga van bennük, ugyanúgy tudok enyje-benyjézni mint az adott kor emberei.

Yeter. Jaaa, nem Mahirunk Yekta apja, hanem csak Mahirnak hívják.:-)) A "hárem" az úgy megy, hogy az exfeleségét - akinek szintén vannak bajai ott fent - beköltöztette a házba, mint a lányuk dadáját, és esténként massziroztatja magát vele hogy féltékennyé tegye az asszonyt (aki nem tudja, hogy az exfelesége). Rosszul is esik a nõnek, szegény exasszony meg élvezi a helyzetet, pedig az õ életét is tönkretette anno Yekta, neki köszönheti a defektjeit. Ja, és van még egy fiatal nõ, aki szintén pályázna Yekta kegyeire, na õ se normális, levágja a feleség fejét Yekta családi képeirõl, és a sajátját ragasztja rá, ill. szemtanúja volt a feleség öngyi-kísérletének és direkt akadályozta Yektát, nehogy megakadályozza. Aztán van még egy lány, aki szerintem csak rajong érte, mint emberért (az õ apját bénította le Yekta és tartja fogva egyébként:-))), de a barátja féltékeny Yektára. Szóval kapós férfi itt Turgutunk, olyan mint Kivanc a sorozataiban, mindenkit õt akarja:-)))

Most ennyi. Ha még eszembe jut valami, megírom. Nem tudom még hogy jövök, én annyira nem szoktam készülni húsvétra, csak feleszem mások süteményeit, szóval lehet, hogy most több idõm lesz az ünnepek alatt. Jó húsvétolást nektek!
9/10
hanga45 2016 márc. 23. - 20:35:13 9/10
(336/760)
Mindenkinek ölelés és puszi! :))
Csak egy gyors beköszönésre jöttem, és hogy jelezzem: élek és (nem) virulok. :)
Befejezem az utolsó projektet és JÖVÖK hamarosan. Lesznek fel-/és ellenvetéseim. :)
Addig is jók legyetek, írjatok sokat, mert szeretem olvasgatni (azt is, amit nem értek, mert nem láttam). :)))

Szedjétek a füvet, csináljátok a fészket, fessétek a tojást, reszeljétek a tormát. :)
Puszihegyek!!!!!!!!!!!!!!!!!
maryriddle 2016 márc. 15. - 17:54:49
(335/760)
Selamlar!

Sok érdemlegessel nem tudok szolgálni, csak csendmegtörési céllal jöttem kicsit. Sajnos én se dayiztam az utolsó megszólalásom óta, de legalább Turgutoztam, jobban mondva Yetereztem, muszáj volt felzárkóznom vele a heti részekhez, és már majdnem 3 órás egy bölüm, nem is értem a törökök hogy bírják ki a reklámokkal együtt. Nagyon nagy kár, hogy nem feliratozzák, eddig számomra ez az elsõ sorozat, amely mögött valódi intelligenciát érzek. Na, nem pofázok róla sokat, de elmondanám, igazam volt, a visszamutogatós, csepegtetõs módszert kezdik alkalmazni egészen Yekta gyerekkoráig. Na vajon mitõl lett ilyen sérült, otthagyta az anyja a szadista apjával.(Mahirral:-)) gyerekkorában És most olyat csinált, ami szerintem még török sorozatban sem volt, egy házban él a volt feleségével és az aktuálissal! Kormánybarát sorozat ez:-) (Erdoganné nemrég nyilatkozta hogy jó vót a háremrendszer.:-)

Erika, a Kara Sevdát bár én sokat bántottam, de az én véleményem egyáltalán mérvadó, mert éppen csak belepislogtam, de Adrival akkor majd tudtok róla beszélni, õ nézi. Nekem a benyomásom róla, hogy kilométerekrõl látszik, hogy Hilal keze van a dologban, és ezt nem feltétlen pejoratív értelemben mondom (én pl. nem szeretem a Tarantino-filmeket se, mert olyan tarantinósak), de nincs nekem most szükségem erre a nõre, még mindig elvonón vagyok:-). Meg a szerelmi nyöszörgés már nekem nagyon nem kell, ezért is szúrtam ki magamnak a Yetert ahol végre nem az van a központban. Burak kék haja amúgy nekem is feltûnt... a férfi hajfesték, - hacsak nem nagyon indokolt - nekem nagyon kiábrándító. Bár nekem az egész hajzata túl sok, sõt mindene, annyira tökéletesen néz ki az egész ember, hogy nem hiszem el hogy igazi, ezáltal nem több számomra mint egy Kenbaba. Arra meg nem izgulok. És nagyon sminkelik is a férfiakat benne. A KG-ban azért ilyet annyira nem csináltak, de itt ahogy látom mindig ugyanolyan tökéletes mindenki mint egy falanszterben. Amúgy a Yeter is ilyen, akármi történik vele, a fõhõsnõ szemöldöke mindig tökéletes (irigy is vagyok rá), szóval szõrtelenítés szempontjából meg még se kormánybarát sorozat :-) Burak mint színész... a KS-re lehet hogy fejlõdött ha már fõszereplõnek beválasztották, abból nem sokat láttam, de a Fahriyés mozifilmjüket kb. a negyedénél kikapcsoltam annyira merev, erõlködõ volt. Én csalódtam benne, pedig drukkoltam neki hogy elfoglalja Kvanci trónját, mert õ még tetszett is a csillogó juhászlegény szemeivel, de hát... Nem bízok én többé a szépfiúkban, amíg nem bizonyítanak.

Ami Zerrin Tekindort illeti, igazából nekem nincs vele annyi bajom. Szerintem nem rossz színésznõ, csak a KG-ban kicsit elszaladt vele a ló, nekem már a ripacsodás volt amit mûvelt, de a TSZ-ben szerintem jól hozta a bánatosszemû tanítókisasszonyt.

Ja, Safiye mama sorsa nekem is nagyon fájni fog, õ is az egyik kedvencem. :-(

"Másik agyalás: miért borulnak ki annyira szinte minden sorozatban a fivérek, amikor kiderül, hogy a húgocskáknak valaki közeli barátjuk csapja a szelet? Ezzel mi a gond?"
Mahir szerintem nem attól borult ki, hogy a barátja, hanem hogy a "háta mögött" csinálták. Ráadásul õ Songült még gyereknek tartja, a feliratban young volt, de törökül kücük-nek nevezte :-)) Ezt a "csalódottságot" valamennyire meg tudom érteni, mi lányok vagyunk, de amikor észrevettem hogy a tesóm elkezdett érdeklõdni a másik nem iránt, nekem is volt egy ilyen fura, kellemetlen érzésem ezzel kapcsolatban, mert annyira gyereknek látom még. Szóval elhiszem hogy egy vaskalapos, török fivérnek ez miért trauma, csak más kérdés a dolgok lereagálása...

Na most ennyi, ma már elkezdek dayizni, aztán jövök valamikor.
9/10
hanga45 2016 márc. 11. - 09:53:54 9/10
(334/760)
Jaaaa!!!! Hogy õ az a Suna! :)))
Elõbb láttam a legvégét, mint hogy ez a csaj megjelent volna, így amikor megjelent (amit már láttam), nem tudtam, hogy õt láttam a legvégén. Ami a gáz, hogy a neve sem tûnt fel... Úgy tûnik ezek szerint elég felszínesen néztem az utóbbi részeket. Ez a név totál nem maradt meg bennem. (Jesszus, Jesszus... Hülyülök, basszus!) :))))

Szóval ez a lányka is jellemalakuláson fog átesni? Nah, erre például kíváncsi leszek nagyon. ;)

Tegnap este tüzetesebben megnéztem Burak fiú haját. Ez bizony kékesfeketére van festve.

Mentségemre legyen mondva, hogy egy részt ennél a sorinál is kb. 5 napig nézek ám, szóval Karadayit nem azért nem nézem, mert nem tetszik, hanem azért, mert annyi másban csapongok. :))

Múlt hétvégén meg szinte csak moziztam. Megnéztem a Mentõexpedíciót Matt Damonnal, ami tökre tetszett, (és nem csak azért mert nálunk forgatták), és a Fury-t Brad Pittel, ami nekem szintén nagyon bejövõs volt. Erre már régebben fentem a fogam, amikor még csak a bemutiját láttam, aztán teljesen kiszállt a fejembõl. Most eszembe jutott, és nem csalódtam. :)

Reményeim szerint ebben a négynapos ünnepben tudok itt-ott hiányt pótolni (Pl. Karadayi esetében). :)
9/10
hanga45 2016 márc. 10. - 21:35:23 9/10
(333/760)
Merhaba, merhaba! :)

Hááát...ööö... szóval azért nem nagyon írkálódok errefelé, mert csupa olyant nézek, amitõl nektek lila a hajatok. :D Például Meneksét (ezt ugye munkaügyileg is követem + ha nem dolgoznék benne, akkor is nézném, mert érdekel és tecccik.)

Ésss.... a hétvégén rákattantam Kara Sevdára (tudom: Hilal fõrendezõ asszony és Zerrin T...). Nekem az a helyzet, hogy bejön. :) Most az elõbb kezdtem a 4. bölümöt.
Tudom, hogy irkáltatok róla anno, csak már nem emlékszem, hogy mit. Majd visszakeresem, mert érdekel a véleményetek.
Burak gyerek szép fiú, de ennyi. Direkt teszeltem magam rajta, hogy tényleg csak a szépségre bukok-e, de nem, valami más is kell nekem. Kuzcsiba a legelsõ filmjének, amit láttam tõle (Kurt Seyit) kb. 3. bölümjénél már belepistultam. De itt semmi. Úgyhogy kell nekem valami olyan egyéb kisugárzás is, ami átjön a monitoron....
Amúgy fodrászként (mivel ez az egyik szakmám) végig azon gondolkodtam, hogy Burak hajszíne eredeti-e. (Szerintem egyébként rá van segítve némi festékkel, vagy színezõvel.) Na mindegy. Szóval van ebben a sorozatban valami, ami megfogott.
A fõszereplõ hölgynek pedig (a nevét még nem tudom) szerintem valami gond lehet a veséjével. Iszonyat táskásak sokszor a szemei, ami erre utalhat (ez meg most az eü. dolgozó- és miniszter mondja belõlem).

Szégyellem ezt is bevallani, de Karadayi nálam az 59. bölüm kb. felénél parkolópályán áll. Viszont eszembe jutott valami, amin anno nagyon kiakadtam. Tudjátok, amikor Mahir még nem vallotta be Feridének (de sokszor már majdnem), hogy õ MAHIR, Feride meg feszt nyaggatta, hogy mondja már el neki, hogy mi nyomasztja, mert õ annyira szereti Salihot (Mahirt), hogy nincs az a titok, ami õt megbotránkoztatná, szóval nyugodtan mondja már, és mondja már el. És mi történt, amikor Salih (Mahir) végül bevallotta, hogy õ Mahir? Na mi történt? Feride kiakadt, mint a sezlonyrugó, és jó pár részen keresztül hisztizett és nagyon-nagyon gusztustalanul viselkedett vele. Na, nálam ez kiverte a biztit. Ez kb. olyan dolog, mint amikor a szülõ biztatja a gyerekét, hogy ne hazudjon, hanem mindig vallja be, ha valami csibészséget csinál, nem fog büntetést kapni, csak legyen õszinte, és amikor a szerencsétlen gyerek egyszer tényleg bevallja, akkor meg úgy megbünteti, mint annak a rendje. (Gyerekként sajnos jártam így többször is, szülõként viszont én ezt nagyon komolyan betartottam és ilyen esetekben sosem büntettem, csak maximum egy ejnye-bejnye volt - mert azért a csibészséget mégsem hagyjuk már szó nélkül, ugye.) Szóval ez a dolog engem több részen keresztül kiakasztott és Feridét utáltam is érte rendesen.

És a nap kérdése: KI AZ A SUNA? (Azonkívül, hogy jó neve van). :))) A nõt láttam az utolsó bölümben (ki ne nézte volna meg elõre, ugyi?). De az elejtett (spoiler) szavakból valami csavart, huncutságot vélek kihallani. ;)) Azt már nem kérdezem meg, hogy esett ki Songül a kosárból, vagy Songül kosarából Yasin, mert akkor nem lesz érdekes. Viszont ahogy írod, Mankos, ebben a félbehagyott részben lesz a lánykérés? Óhhh....

Másik agyalás: miért borulnak ki annyira szinte minden sorozatban a fivérek, amikor kiderül, hogy a húgocskáknak valaki közeli barátjuk csapja a szelet? Ezzel mi a gond?

És ha már spoilerezni lehet: én nem kevésbé fogom sajnálni AKKOR Safiye nénit... Az én szívemnek õ is nagyon-nagyon kedves. :(((

Helyeslõen bólogatok. A török rendõrség valóban balfácánok gyülekezete minden sorozatban (Meneksében sincs ez másként). :)) Ha ez a valóság is, akkor oda simán elmennék bankrablónak, sosem találnának meg. :))

Drága Mary, sajnos nem az én kezem van a kéz meg nem fogásban. Én ebben ártatlan vagyok (MÉG). Egyszer eljön majd az a nap is, de ez nem az a nap. :))
Most különben is nyûglõdök egészségileg. A derekam derekasan fáj továbbra is. Hol jobban, hol kissé elviselhetõbben, de MINDIG fáj és szenvedek vele. Ez egy kicsit aggaszt és eléggé el is vagyok keseredve. Ez nem az a szerve az embernek, mint a foga, hogy ha fáj, akkor ki lehet húzatni. Nem tudom, mi lesz ennek a vége, de hogy jó nem, az biztos. Úgyhogy legényrablás, mint program bizonytalan idõre felfüggesztve. :((

De KT iránti szerelmem továbbra is kiolthatatlan. :))))))))))

Most ennyire futotta tõlem. Sok okosságot (ismét) nem tudtam semmihez sem hozzászólni, de legalább hallattam a hangomat. :))

Mindenkinek puszik és ölelések, vigyázzatok magatokra (és a derekatokra). :)) :* :*
maryriddle 2016 márc. 09. - 18:43:23 Előzmény maryriddle
(332/760)
Bocs, a végére is bekerült valahogy a török férfis mondatom, inkább géprõl folytatom telóról nem megy nekem ez az írás, régimódi leány vagyok én.

Szegény Ask Yenident én is leparkoltam jóideje. Nincs három sorira idõm most sajnos, szerintem nyáron folytatom, akkor kicsit több idõm lesz. Az éjszaka királynõjérõl van infód Adri, hogy csak a rossz nézettség miatt lesz vége vagy téynleg Meryem problémázott már megint? Vagy hogy hogy beálltál az anti táborba? :-) Egyébként ha ilyen rövid lehet hogy ezt a sorit is felveszem a várólistámra, érdekelne ez a Kartal, meg maga a színész feje is elég szimpi. És persze ott van Burak Denizkém. Egyébként õt akartam összehozni a KS-es szõkefiúval, nem szépenfutó Kaant Baris Arduk mûvész úrral, de az is vicces forgatókönyv lenne:-)

Yeter. Igazából másabb, mint számítottam. Szenvedõsebb, lélektanibb sorinak gondoltam, ehhez képest azért eléggé izgalmas. A régi dolgokra még mindig nem derült fény, tehát nem teljesen tiszta hogy mi indokolta a nõt arra a durva lépésre, hogy halottnak hazudja a lányukat, ezt tényleg jó lenne ha kifejtenék mert annyira nem tudok együtt érezni a feleséggel, mint illene. Viszont Yekta nagyon zseniálisan csavargatja a szálakat a maga beteges módján. Elrabolta a kislányt, és ugyanezt megcsinálta a feleségével, hogy elhiteti vele, hogy meghalt a lány. Csak azért bánom hogy senki nem nézi, mert az angol vélemények nem adnak nekem önigazolást, hogy nincsenek nagy gondok nálam, amiért egy kicsit Yektával is együtt tudok érezni, még ha természetesen el is ítélem a bosszúhadjáratát. Mert azért az tényleg nem semmi, hogy 5 évig eltitkolja elõle a gyerekét a felesége... És igazából a fiúk se olyan sérült, potenciális kis pszichipata kölyök, mint számítottam rá. Sõt, Yekta is tulajdonképpen szereti a családját a maga módján, tehát még õ se annyira pszicho, inkább azt mondanám, hogy diktátor komplexusban szenved. Arra vágyik, hogy õt feltétel nélkül szeressék. Illetve van egy kis KG copy, a Ferhat-féle Sermin Koflu elem itt is megjelenik, Yekta a felesége szülészorvosával csinálta meg ugyanezt.

És egy kis bulvár, hát Kivancék házassága nem megromlott máris? már a kezét se fogja az assszonynak!!! Erika meg nem jelentkezik, roppant gyanús, lehet hogy a kettõ között van valami összefüggés? Hmm...
maryriddle 2016 márc. 09. - 18:04:13
(331/760)
Merhaba!

Karadayi. Nem zavarnak a (nem túl nagy) spoilerek Adri, nem kell virágnyelven írnod.:-) Én az 52. bölümöt néztem legutóbb végig, És most úgy döntöttem, egy kicsit piszkálni akarom a forginéniket, olyan még úgy se volt :-) Na, azért meg is dícsérem õket rendezõ úrral együtt, mert az 50-51. bölümök egyfelõl valami csodálatosak voltak, Nazif papa tárgyalása, a nagy Mahir - Turgut jelenet aztán Mahir vitte a szakadó esõben a haldokló ellenségét az annyira gyönyörûen drámai volt. Viszont amit a rendõrséggel mûvelnek ezek a forgiírók sorozatról sorozatra, hát,.... ha török rendõr lennék én már bizony sértve érezném magam. A sorikban róluk festett kép alapján persze nem csalódtam bennük. Itt van ez a Turgut nevû sorozatgyilkos aki legutóbb féltucat rendõr elõtt meglépett, az egyiket még le is vetkõztette, és mit csinál a nagyon okos rendõrség amikor tõrbe akarja csalni, egy szál korrupt kis rendõrt küld, okéééé. Yasin mindig ott van mindenhol, ilyenkor az irodájában üldögél, ez is okéééé. Aztán kicsit csalódtam Mahirban is, ezt komolyan gondolta hogy TURGUT kockáztatja a letartóztatását az apja miatt? Turgutcumról meg aztán tényleg nem tudom, hogy mit gondoljak, nem teljesen tiszta most ez, hogy miért csinálta. Elõször mondom ez nem lehet ilyen hülye, hogy odamegy. Aztán kicsit nõtt a szememben az öngyilkosságával, gyávábbnak gondoltam. De akkor sem értem, hogy miért kockáztatott ennyit, hisz nem lehetett biztos benne, hogy túléli, ennyire nem gyûlölheti Mahirt hogy a saját életét kockáztassa a bosszúért. Szóval, igen, ez most kicsit olyan Hilalosra sikeredett, mint az a bizonyos Güneyes lábonlövés, ugyanez jutott eszembe nekem is.
És ha már Hilal, igen Bülent is abszolút elindult ezen az úton, de õ tényleg nagyon valós, jól kidolgozott karakter.
És tessék lássék, a világ legjámborabbjának tûnõ török férfija se reagál különb módon mint a legnagyobb macsó, ha meglátja a volt asszonyt amint hozzáér a család barátjának a kezéhez, vagy kabátujjához... És itt visszatérve Mahir féltékenységére, nagyon egyetértek amúgy a múltkori gondolatoddal Adri. Az hogy õ nem egy általa birtokolt tárgyként néz Feridére, és ahogy õszitén bevallotta a féltékenység érzését, az nekem is aranyos és szép volt egy ilyen izzig-vérig, büszke török alfahímtõl, talán még egy nyugatitól is az lett volna. És megragadom az alkalmat, hogy elmondjam hogy számomra Mahir a "jó sztereotip török". Egyébként olvasgattam mostanában magyar nõi tapasztalatokat török férfiakról, vegyesek, viszont egy jellemhibában mindenki egyetért, hogy a legintelligensebb, legrendesebb, legmodernebb török férfi is szörnyen féltékeny. Szóval kezdem elhinni hogy ez a színészféltékenység nem csak egy ilyen figyelemfelkeltõ mûhiszti.

Songül, igen, azért sértõdött vérig Yasinra mert nem ment el a bálba. Meg se kérdezte miért, végül is csak egy rendõr a võlegénye.... Egyébként szigorúan török szemmel, eljegyzett nõként hogy más pasival táncikál, az engem kissé meglepett... Szóval, igen, nekem se szimpatikus mostanában a leányzó.... De a Yasin - Mahir kibékülés nagyon tetszett.

Akit még nem értek teljesen az Sinan, kezdem azt hinni, hogy is valami török dolog hogy férfiak kifejezetten szeretnek olyan nõt feleségül venni/maguk mellett tartani, akik nem szeretik õket/másba szerelmesek? Itt Sinan, Necdet, KG-ban Baris, KS-ben Koala úr. Jah, és az elhálatlan nászéj persze itt is kötelezõ elem.

Még Orhant nyúzzam kicsit, az elmaradhatatlan. Az egy dolog hogy a saját életével mit kezd, de igazából amiért végleg megundorodtam még a múltkor tõle, hogy gyilkosságra akarta rávenni a sógorát, a kisöccse apját??? fujj.
Direkt olvasgattam mostanában magyar nõi tapasztalatokat török férfiakról, vegyesek, viszont egy jellemhibában mindenki egyetért, hogy a legintelligensebb, legrendesebb, legmodernebb török férfi is
Na, most ennyi dayi jutott eszembe. Kicsit késõbb jövök az egyéb dolgokkal.
maryriddle 2016 márc. 07. - 12:17:00
(330/760)
Sziasztok. Most csak beköszönök, nem disszdáltam Adri, csak mostanában Yetereztem mert 4 résszel elmaradtam és próbáltam felzárkózni, de majd ma már dayizok, aztán jövök én is.
9/10
hanga45 2016 márc. 01. - 22:21:48 9/10
(329/760)
Szijjjasztok! :)
Nah, most én is csak egy gyors puszidobás erejéig röppentem be ide. (Majd jövök bõvebben, de .... majd!)

És azért, hogy lássátok, hogy már tudom ám nagylányként kezelni, ha ekézitek Kuzcsit. :D Jól van na, igazatok van ám sok mindenben! Legszívesebben én is nyakonvágtam volna, hogy olyan mocsok volt Sereffel, de viszont ha nem lett volna az, akkor nem láthattuk volna az ökölcsatát a ringben, ami nagyon-nagyon tetszett! Seref nagyon jól beolvasott (és jókat bemosott) neki. Szóval valljuk be közösen, hogy ez azért klassz volt. :))

Adri! Jajj, jajj a körmeid miatt. :(( Nekem egyszer sikerült úgy eltanyáznom az irodámban, hogy a mûkörmös ujjamat (ami akkor még lehetett, mostanra már nem engedélyezett a melóhelyemen) úgy odavágtam a hûtõhöz, hogy a körmöm félig leszakadt a körömágyamról. :(( RETTENETES VOLT!!! Úgyhogy fogadd a legõszintébb részvétemet.

Lányok, Karadayi ügyileg én az 59-es bölümöt taposom (ahogy elnézem, Mankost leszámítva én állok a legjobban a csapatból.) :)
Ne akarok spoilerezni, de .......................................................................

Turgut börtönbeli alakításán könnyesre röhögtem magam. :))) Hatalmas ez a figura, elképesztõen bírom!! (Az nagyon gáz, ha azt mondom, én elsõsorban miatta nézem ezt a sorozatot?)
Ja igen! Mahir rendszeres durcizása nekem nagyon fura, nem szeretem, ha egy férfi minden vackon elduzzogja magát. Még akkor is, ha amúgy megértem, de egy férfi NE hisztizzen. (Azt csak nekünk, nõknek szabad). ;) :P

Adri, nagy-nagy élvezettel olvastam a lagzis okfejtésedet! :))) Basak Dizer azt hiszem 36 éves. Errõl tényleg nem tudni pontosat, azt viszont megtaláltam, hogy 175 cm és 54 kiló. (Esetleg ebbõl próbálj meg valami horoszkóp analízist kifaragni). :))
maryriddle 2016 márc. 01. - 12:53:51
(328/760)
Szia Adri, jó hogy itt vagy. Áááh ezt a körömdolgot még olvasni is rossz volt, velem is szoktak hasonló dolgok történni. Gecmic olsun!
Tegnap folytattam az 50. résszel, még nem fejeztem be, és nem tudom mikor, hogy fog Mahir kibékülni Yasinnal, de nekem is a Kuzey - Seref párhuzam jutott eszembe. És hozzávéve hogy Mahir nem használja ki a nõket, és hogy neki valóban a húga Songül, aki egy szûz kislány, nem olyan, aki egy discos elsõ randis éjszaka után lefekszik Yasin alias Alival mint Demet, én is sokkal jobban meg tudom érteni és megbocsátani neki, régimódi török szemmel mint Kuzeynek a Seref ügyet. És még azt is hozzátenném hogy Mahir nem verte agyba-fõbe szegény Oszmánt se Yasint, mert ahhoz viszont valóban nem lett volna joga, valamint másnap már elég megértõ volt Songüllel, nem úgy mint Kuzey akinek még hetekig kellett könyörögni hogy bocsássa meg a nagy semmit. Szóval így én is elég hamar megbocsátottam Mahirnak.

Az 50. bölüm után pedig újfent gratulálni szeretnék a török rend éber õrienek! Ennyi erõvel mehettek volna szirénázva is Turgut búvóhelye elé, sõt meg is piknikezhettek volna esetleg, hogy szegény Turgut is el tudja fogyasztani a szimitjét, hát éhesen kellett elmenekülnie szegénynek. :-( Komolyan tekkesek tanulhatnának tõlük. Jót röhögtem. Azt azért megnéztem volna, Tugutcum hogy szedte le a rendõrruhát a rendõrbácsiról :-))
maryriddle 2016 febr. 28. - 20:19:43
(327/760)
Iyi aksamlar bakanlar!

Folytattam a nyomozást Menekse szinkron ügyben, Kvanci, Menekse és Sinan eredeti hangján is összehasonlító vizsgálatot végeztem, Kvancié hasonló de szerintem nem az, a másik kettõ pedig 100%, hogy nem. Fõleg Sinané teljesen más, akinek amúgy a hangsúlyozása/vagy inkább annak hiánya, meglehetõsen idegesít a dayiban. Egyébként rájöttem kire emlékeztet, Röhrig Gézára (Saul fia).
Erika, a Meneksére most nincs idõm, talán majd egyszer, de most még szeretett Yeterremmel is elmaradásban vagyok, pedig olyan izgi, az Ask Yenident meg kényszer szüneteltetem, pedig azt meg úgy szeretem.
Amúgy bocs, de nekem a Gümüsben is kicsit gyengeelméjû hülyegyerek volt Kvanci, vagyis az a Mehmet. Bár ha belegondolok, Behlül is (Kuzey iránti érzéseimet meg nem kell ecsetelnem), ejj lehet, hogy meg kéne néztem a Seyitet. :-)

Mankos, belenéztem abba a Kenanos sorozatba. (Elmondom nektek, ha engem ráakartok venni hogy nézzek meg valamit, csak mondjátok azt hogy nagyon rossz, nézhetetlen és azonnal kíváncsivá tesztek.) Hát, megértelek.... Az a mûszakáll, jajj. Azért technikailag rengeteget fejlõdött a török sorozatgyártás az elmúlt szûk 10 évben. (Egyébként ez a ház van az Ask Yenidenben is, nekem annyira bántják a szememet ezek az aranyozott nagyházak.)

Egy kis Dayi. Lassan haladok vele, de biztosan, végre sikerült befejeznem a 49. bölümöt, annyira vártam már hogy Mahir megtudja Yasint. Nos, igen. Kissé ironikusan jött ki a dolog a Mahirnál. Ha õ megpofozza azt,/megsértõdik rá, aki tisztességgel eljegyzi a testvérét (igaz, hogy titokban), akkor Melihnek akár le kellene lõnie, amiért õ olyan "ronda dolgokat" mûvel Feridével??? :-) De Songül meg mennyire gyáva és önzõ, Orhan feljelentésénél is hagyta hogy Mahir vigye el a balhét, ahogy most is eltûrte, hogy szegény hajléktalan Osman-t miatta megverjék, kidobják. Nem is értem, hogy mit esznek annyira Songulön, azon felül, hogy szépségkirálynõ az alakítója. Fõleg Osman önzetlen szerelmét nem értem. És itt megjegyezném, hogy a legnagyobb önzetlen szerelmes itt nem is az Othello-szindrómás Mahirunk, hanem Osman. Pont ez idegesít benne, a nagy büszkeségnek se vagyok a híve, de kicsit tisztelhetné jobban magát a fiú, nekem ez már sok.
Ami még sok volt: Ilknur engedélyt kér Mahirtól, hogy dolgozhasson! Mi??? Aztán azon, hogy Songül nem az anyjától hanem az abi-tól kér engedélyt, hogy elmehessen az érettségi bálba, meg sem lepõdtem...

Mostanában fordult a kocka, Feridét egyre jobban szeretem, Mahir aranyos féltékenységei rohamai néha már idegesítenek, de azért jókat röhögök. Viszont azt nem értem, hogy mernek ennyire nyilvánosan mindent, amíg le nem zárul a Nazif ügy. Ha nem is lenne Sinan, akkor sem alap, hogy a bírónõ és a vádlott fia felállás nem nyerõ?

Orhan és a prostija sztori nem nagyon fogott meg, nincs bajom a prosti témával, de semmi kémiát nem érzek köztük. Viszont a zenéjük nagyon jó, nem is illik rájuk ez a magasztos muzsika, bocs.

S a végére hagytam a kedvencemet, szegény Turgutcumot. A Turgut papás "Beshmany sweets" (utána néztem mi az, de nem találtam róla semmit, esetleg valaki tudja a török nevét?) jelenet imádtam! Ahogy tömte a szájába, sírtam a röhögéstõl. És nagyon tetszett, hogy nem hatásvadász, szájbarágós módon mutatták be, csak utaltak rá, hogy mibõl is indul ki Turgutunk elcseszettsége, és nagyon szépen érzékeltette Tugutszínész azt az iróniával leplezett fájdalmat.
Amúgy amikor legelõször mutatták Turgut papát ahogy rendezgette a tányérját, mintha kicsit õ is ilyen kis rendmániás lenne? Hmm, lehet hogy akkor Yekta Turgut fia, ergo Turgut papa unokája? :-O

Adri várunk, jajj, remélem jól vagy, jobbulást nektek!
9/10
hanga45 2016 febr. 27. - 16:31:55 9/10
(326/760)
Óhhh!!! Te jó ég!!! :)))) A kis helyeske Baris... :))) Gondolom mit kaphatott a fejére ezért a szerepéért is az ellenlábasaitól... :) Az igazi rajongó természetesen még a negatív karaktert megformálás esetében is rajongó marad és képes megsajnálni szegényt még egy hoppon maradt sorozatgyilkos szerepben is. :) (Megértelek!!!)

Belenéztél Meneksébe? :) Jól tetted! (Hazabeszélek.) ;)
Úgy gondolod, hogy szinkronos? Nem lehet, hogy ez csak a fiatalabb hangjuk? Kivancé szerintem is tuti a sajátja. Bár bevallom, az elején nagyon nem tetszett. Olyan kis nyálas volt, és ahogy mondta, hogy "Menekse" - ezt meg olyan éneklõsen hangsúllyal is ráadásul. (Sokszor felállt a szõr a hátamon.) Késõbb már azért sokkal férfiasabb lett a hangja is és a megjelenése, de az elején nekem olyan kis gyengeelméjû hülyegyereknek tûnt, és nem is tetszett, csak a kék szeme. Hogy direkt kellett-e ilyenre vennie a figurát, vagy õ volt ilyen, azon nem is sokat szeretnék gondolkodni. (Habár mégis. Jobban belegondolva a Gümüsben még fiatalabb és tapasztalatlanabb volt, ott mégsem tapasztaltam ilyesmit, bár a hangot nem tudom, mert szinkronosan láttam belõle azt a pár részt, amit láttam).

Kár, hogy nem nézitek, pedig ez a sorozat is felvet pár érdekes gondolatot. (A szûziesség természetesen itt is jelen van, sõt!). :))
De tényleg bölümrõl bölümre egyre jobb. Természetesen sok badarság és képtelenség és túlzás és stb. van ebben is, de engem elszórakoztat. A fõszereplõt alakító színésztõl meg bármit megnéznék, még akár azt is, ha mondjuk két hétig állna szótlanul egy ablak elõtt, kezében egy Lenin képpel. :))

Hogy miért üvöltenek, ha be vannak kattanva? Azt nem tudom. Talán mert be vannak kattanva. :)) Sajnos én is üvöltõs vagyok, ha valaki bekattant, bár torkokat nem szoktam megragadni - ezidáig legalábbis. (De a vágy idõnként ott van bennem!) :)))

Mankos! Tetszik, hogy te sem vagy olyan elvakult Kenannal és a sorozataival. :) Vigasztaljon minket az a tudat, hogy ahogy telnek az évek, és minél többet tesznek le asztalra, annál jobb szerepeket kapnak (és vállalnak majd el.) Úgyhogy a gagyibbra sikerült sorikért szerintem kárpótolva leszünk. :)

Adri!VÁRUNK!!!! (Õrült projekt, sérülés.... Allah!!! Merre voltál, mit csináltál, kit szöktettél???) :))) Kis családodnak jobbulást kívánok, remélem már mindenki túl van a nehezén. :)

Puszik mindenkinek! :)
maryriddle 2016 febr. 26. - 20:09:26
(325/760)
Fogalmam sincs, mi vezérelt, de ma belenéztem a Meneksébe. Nem tudom, hogy ez most saját felfedezésem vagy mások is észrevették-e de ez a sorozat is ilyen szinkronos? elõször Kivancnál gyanús volt, mintha másabb lenne a hangja, de aztán megláttam Sinant a dayiból, az õ vékony hangja tuti nem változott annyit azóta.
maryriddle 2016 febr. 25. - 22:09:35
(324/760)
Elõször azzal a szép nagy gyûrûvel dekorálta ki az öcsike fejét, aztán elõkapta a pisztolyt, de leütötték, elvették a fegyverét :-( és akkor jött a nagybalta. :-)) de pont amikor suhintott vele, beindult az autó motorja, és sikerült elmenekülniük a rokonoknak. Õ meg sírt szegény hogy nem sikerült lekaszabolni õket. Majdnem megsajnáltam (tényleg :-)))
9/10
hanga45 2016 febr. 25. - 21:30:18 9/10
(323/760)
Neeeeee!!! :))))))))))

Annyira megörültem a fotónak, hogy milyen kis helyeske, meg pisztoly, meg erdõ, hogy el sem olvastam a hozzá tartozó cikket (pontosabban riportot). Azt csak késõbb, de akkor sem esett le, hogy ez a képkocka abból a sorozatból lehet. (Azt mondod baltával, de ez egy pisztoly. :O Vagy az a másik kezében van??? Allahhhhh.......) :)))
maryriddle 2016 febr. 25. - 20:46:20
(322/760)
Hát én belenéztem ebbe a csodás sorozatba és tuti nem Isztambulban játszódik, hanem valami faluban vagy kisvárosban, de mivel szeretem mindenért Hilal asszonyt hibáztatni, inkább kenjük rá ezt is!!! :-) (Amúgy kabát alapján ezt a jelenet pont láttam is, ez a cuki Baris itt éppen pár családtagot(?) akart lemészárolni az erdõben, baltával! :-)))

Adri, én is várom már azt az értékelõt! :-)
9/10
hanga45 2016 febr. 25. - 19:23:19 9/10
(321/760)
Mary! Mivel nem akarom e témában tovább szaporítani már a szót, a kommentem a kommentedre csak ennyi: (Y)

Jaj, de cuki ezen a képen Baris!!!
Ez ugye Ferhat meggyilkolásának helyszíne? (Még a végén kiderül, hogy Baris puffantotta le, csak Hilal asszony rosszul tudta.) ;)

Most, hogy ezt a fotót megláttam, rájöttem, hogy mennyire hiányzik nekem õ is! :) (Nagyon bírtam!)
Talán újra meg kellene néznem a Kuzeyt? :))

A napokban volt Bugra születésnapja, Isten (akarom mondani Allah) éltesse õt nagyon sokáig! :)

UI: Adri, nagyon várom ám azt az értékelõt!!!! :))

Mindenki legyen jó és vidám (és egészséges)!
Puszi!!
maryriddle 2016 febr. 25. - 17:09:05
(320/760)
Bocs már, hogy ezt mondom, de ezekbõl a Basakos kommentekbõl (mg általában az ilyen oldalak kommentjeinek többségébõl) is leszûrtem a tanulságot hogy a magyar, török sorozatnézõk ZÖME kicsit visszafogottabb kapacitásokkal rendelkezik...
Évek óta azt hallom, hogy ezek az elkorcsosult fiatalok, meg mennyire nincsenek ma már igaz értékek, külcsín van, belbecs nuku, és a többi bölcsességek, és kik azok akik virtuálisan keresztre feszítenek egy nõt mert "csúnya" és "öreg"? Zömében érett asszonyok. Ez tényleg szomorú.
Ami az esküvõt illeti, hát én Kvanciék helyében egy árva én képet se adtam volna ki az ilyen ocsmány sajtónak aki a pénztárcámban turkál, ez akkora ocsmányság amikor leközlik checket.
9/10
hanga45 2016 febr. 23. - 20:38:52 9/10
(319/760)
Szia Mankos! :)

Ezek szerint megvolt a síelés. Gondolom jól érezted magad! :)
Bevallom õszintén, én nagyon nehezen bírnám ki internet nélkül három napig. Túlságosan hozzánõtt már az életemhez. Ebben talán az is közrejátszik, hogy a munkám is olyan, hogy egész nap a gép elõtt ülök. Szóval nekem szerintem komoly elvonási tüneteim lennének. :))

A másik témához:
szerintem az, hogy ki hol, mikor, hány ember társaságában tartja meg az esküvõjét, mindenkinek a magánügye. A "fél Isztambul" azzal a 45-50 fõvel azért valljuk be, (ismerve a népességi adatokat), igen erõs túlzás. ;) Az, hogy ki mennyire akarja és tudja rázni a rongyot ezen alkalomból, úgyszintén csak rá tartozik. Õk ott akarták megtartani, volt rá keretük, hát Párizsban tartották.
Amúgy ha jól megfigyeled, nem õk játszották az eszüket. Én egyszer sem hallottam Kivancot arról hencegni a sajtónak, hogy mennyibe fog kerülni az esküvõ, hol és menniért bérelt lakosztályt, stb. Ezeket mind a sajtó dobolta ki, innen-onnan összevadászott információkból.
Az esküvõi fotóikat is nagyon diszkréten adagolják a nagyközönségnek. Naponta kb. 1-2 fotó szivárog ki, amihez számomra egészen döbbenetesen rosszindulatú kommentek érkeznek. Ennyi rosszindulatú embert már régen láttam egy rakáson, mint Kivo "rajongói". Mindenki feljogosítva érzi magát, hogy nyílt fórumokon névvel, de leginkább név és arc nélkül gyalázkodjon, könyékig vájkáljon a magánéletükben, kritizálja õket. Szidják, horják azt a szerencsétlen lányt, akirõl semmit nem tudnak, csak az innen-onnan összeszedett és google fordítóval lefordított kommentek alapján itélik már-már halálra, feszítik keresztre. Vadidegenek hordják el mindennek, rondának és öregnek titulálják, és azon szurkolnak, hogy minél hamarabb érjen véget a házasságuk. Bírálgatják a ruháját, kéretlen tanácsokat adnak, hogy õk mit húztak volna fel ahhoz a (szerintem álomszép) ruhához (pl. "csipkekesztût, és a fejére is kellett volna valami".) Ha megjelent egy fotó az esküvõrõl: "miért csak ennyi, talán Kivanc hírzárlatot rendelt el?"? Ha több fotót kaptunk: "minek ez a rongyrázás?" Ha mosolyogtak a fotón: "ez nem õszinte mosoly, ez csak egy színjáték". Ha nem mosolygott Kivó a képen: "ez lenne a vidám esküvõ és õ a boldog võlegény?" Aztán a találgatások és indokok, a bulvársajtóból(!) igen jól értesült "rajongók" magyarázatai arra vonatkozóan, hogy a szülõk (különösen Nurten asszony) miért nem voltak ott az esküvõn... Komolyan mondom, régen dühöngtem ennyit ostoba és gonosz embereken, mint az elmúlt pár napban.

Basak nézése nekem mindig egy riadt õzikére hasonlít. Talán nem hiába...
Én a magam részérõl életük végéig tartó boldogságot, sok szép gyerkõcöt kívánok nekik!!!!

És végül az én véleményem (csak hogy én se maradjuk ki a sorból): nem a szüleink kedvéért házasodunk, hanem a sajátunkért. Nem azt vesszük el, akit anyukánk szeretne, hanem azt, akit mi szeretünk. Ebbe egy intelligens szülõnek tessék beletörõdni, ellenkezõ esetben igen nagy esély van rá, hogy elveszíti a szeretett gyermekét. (Sok ilyent láttam már a környezetemben sajnos). Az MI(!) életünk, az MI(!) döntésünk, és a szülõknek nincs jogunk beleszólni. Semennyi. Maximum tanácsot adhatnak (ha kérjük), véleményt mondhatnak (ha érdekel minket), de ennyi.

Egy 20 éves fiú anyukájaként vallom ezeket az elveket.
9/10
hanga45 2016 febr. 19. - 23:12:06 9/10
(318/760)
Hááát, kedveseim...

Kihevertem. (Bár az "EVET" közben Erika IVOTT.)
Miután kijózanodtam, bánatomban legyártottam 25 tányér kocsonyát.
Közben azon gondolkodtam (mert akkorra már tudtam), hogy tulajdonképpen jobb is így. Kivó nem érdemelt volna meg engem.

Nagyon igazad van, Mary! (Köszi, hogy vigasztalni próbálsz.) Francnak kellett így sietnie??
Azt a szép kis összeget mi valóban sokkal jobban felhasználhattuk volna. Minek ennyi tanár, meg iskola? Majd aztán mindenki tanulni akar, és ki fog akkor dolgozni?? Így is én tartom el a fél országot (épp a múltkor akadt a szeme elé errõl egy nagyon jó írás, amiben ennek a mikéntje került levezetésre.)

Nagyon sajnálom, hogy hiába fáradoztatok értem. (Adri, a csizmafestés nagyon klassz lett!! Olyannyira, hogy majdnem a reptéren hagytalak, mert annyira belevesztél a tájba, hogy alig vettelek észre.)

Szóval a lényeg: maradok itthon erkölcstelen magyar nõszemélynek. Itt legalább kényem-kedvemre szõrteleníthetek, és közben urambocsá', ha kedvem tartja, jó nagyokat kacaghatok.
A papucsát meg törökhonban mindenki csusszantsa fel magának a saját lábára. Vagy ahová akarja.

(Ismeritek a viccet a nyuszika esetérõl a fûnyíróval?)

Mankos, köszönöm neked is felajánlott segítséget! :) Jó pihenést vidám, síelgetést kívánok!
Drága abláim, nektek pedig még egyszer: https://www.youtube.com/watch?v=190fKWtXIus

UI: (mert sosem tudok simán elköszönni): LÁTTAM az esküvõi képüket!!!! Nagyon-nagyon helyesek!!! :))
maryriddle 2016 febr. 19. - 20:59:32
(317/760)
Hát sajnálom Erika :-(( De mindenrõl az a túlbuzgó Kivanc tehet!!! ha még kicsit vár az esküvõvel amíg megkapjuk az uniós támogatásokat, az oktatásügyre szánt részbõl megvehettük volna a legújabb NASA által fejlesztett T65 X-szárnyú vadászgépet és nem a sárga mentõhelikopterrel szerencsétlenkedünk ott...
Természetesen torkos rohamosztagosok és Mustafa attasé karbonitba fagyasztásáról magam gondoskodom!

De nézzük a jó oldalát legalább nem kell minden este fénysebességgel -utánajártam, egy valamire való török asszonynál ez a normális tempó - csusszantani, megfáradt török férjurad lábára a papucsot, az semmiképp nem tett volna jót a derekadnak.(Ennek is utánajártam ám, automata, távirányítós papucscsusszantó létezett, azonban Erdogan betiltotta, mondván már így is túlságosan el vannak kényeztetve ezek a török asszonyok. Van benne valami. Még nevethetnek is nyílvánosan, szõrtelenítenek, hát milyen világot élünk... )
9/10
hanga45 2016 febr. 19. - 13:42:22 9/10
(316/760)
ABLÁIM!!!

Baj van!!! (Sõt világtragédia!!!)
Defektet kaptunk!!! :(((

Hogy a hómajmok tépjék ki török légügyi attasénk, Mustafa összes orrszõrét, amiért nem gondoskodott megfelelõ pótkerékrõl!!!

Akció lefújva!! ISMÉTLEM: akció lefújva!!!
Remélem mindenkinél van mûködõképes ejtõernyõ, és Mustafa nem barmolta el ezt is!
Ugrás elõtt mindenki markoljon meg egy kolbászt, hogy legyen mibe kapaszkodni ereszkedés közben. A (remélhetõleg) szerencsés földet érés után közösen elmajszoljuk. Adrim, a hurkákat sajnos úgy tûnik, nem sikeról megmenteni. :((

Allah legyen mindannyiunkkal!
9/10
hanga45 2016 febr. 19. - 00:39:43 9/10
(315/760)
2016. február 19. 0 óra 39 perc...
A NAGY NAP!!!!!!

Mivel nem tudok aludni, leugrok, megtankolom a Medikoffert.

Izgalom... izgalom...

Zeynep most hívott, hogy nem tud hómajmot varrni, mert nincs hó. Mondtam neki, hogy VISZÜNK!!!

A rohamosztagosaink állítólag felzabálták a spájzot. Szalonnát kerestek, de az nem volt. Hihetetlen egy banda...
Kérik, hogy vigyünk. Úgyhogy reggel 8-ig levágok még egy disznót. (Mit javasoltok, a násznépet is végigkínálgassuk vele?)

Ezen kis nehézségeket leszámítva azt kell mondjam, hogy Mary, te a szervezõk csúcsa vagy!!!!!

Mankos! Nyugi,simán odaérsz a szombat reggeli pályanyitásra. Ha mégsem, akkor addig zárva tartatjuk neked. Vagy veszünk egy olyant, ami akkor nyit, amikor te odaérsz.

A NYELVkönyv itthon ne maradjon!!! Még hasznunkra lehet, ha esetleg (Allah ne adja) valami miatt meghiúsulna szöktetés, és valamivel el kell majd ütni ott az idõt. (Ablácskák, a fagyizáshoz hideg van!).

A mielõbbi viszontlámpásra! Sziasztoooook!
maryriddle 2016 febr. 18. - 22:35:17
(314/760)
Erika ablám! Remekül kidolgozott a haditerv! Az ígért barlangbirodalmi rohamosztagosok már elküldtem ma délutáni járattal, elvileg már a párizsi spájzban vannak. Valamint Zeynepnek is szóltam a birodalmi forródróton, az éj leple alatt rongálja meg kicsit Basak menyasszonyi ruháját, ezzel is nyerve egy kis idõt, azt mondtam a címerállatunkat, a hómajmot hímezze fel rá, remélem nem szúrja el.
Remélem mindenki bepakolta a hátizsákba az esetlegesen szükséges kellékeket, szigszalagot, kötelet, sokkolót, illetve a meghiúsult terv esetén persze a fagylaltot.
Én természetesen hozom a társalgási szótárt, hiszen direkt erre a célra szereztem be, esetleg ha az esküvõi meghívottak között erkölcstelen személyünk találna valakit, akivel szívesen befáradna az illemhelyiségre, ne jöjjünk zavarba csekély török nyelvtudásunk miatt, hanem magabiztosan kérdezzünk rá, "Tuvalette kondom alabileceğin makine var?"

Na de, fekvés, miniszterek, korán kelünk!
Iyi geceler, ablák! Güç bizimle olsun!
9/10
hanga45 2016 febr. 17. - 21:54:31 9/10
(313/760)
UI: Kata ablám jelenlétére is feltétlenül számítok!!!!!

UI2: Kedves Mankos! Remélem te is eljössz segíteni. Annál is inkább, mert hamarosan nálad is aktuális lesz a dolog! (Ha te eljössz, megígérem, én is elmegyek majd neked segíteni, ha eljön a te idõd.) :)
9/10
hanga45 2016 febr. 17. - 21:48:25 9/10
(312/760)
Abláim!!!

A Dirk Side Akciócsoport remélem bevetésre készen áll!! Vészesen közeleg az idõ!!!
Én péntekre kivettem egy nap szabit, reggel 8-kor indulok a csapatért a helikopterünkkel a pogányi reptérrõl. Senki ne lepõdjön meg a jármû színén, szép sárga lesz, ugyanis csak egy mentõhelikoptert sikerült elkötnöm a klinika elõl a nagy (házasság elõl megMENTÕ) napra. Tehát közlekedési/szöktetési eszköz: pipa! Kérném privát üzenetben jelezni, kit hol kell pontosan felvennem.

Mary ablám, kérlek, hozd már el magaddal ezt az igen hasznosnak tûnõ társalgási könyvet! Majd útközben átfutom a fontosabb fejezeteket. Bevallom, erõsen felcsigáztál ezzel a kis ajánlóval, habár én szigorúan erkölcsös vagyok, és ennek olvasatára a fejem búbjáig el is vörösödtem.
Engem azok a fejezetek fognak inkább érdekelni, hogy pl. hány km/h (vagyis inkább m/s) sebességgel kell férjünk urunk elé szaladni, hogy a papucsát idõben a lábára tudjuk csusszantani, amikor megfáradtan hazatér majd szerény hajlékunkba. Habár tudjuk ugye, hogy ki lesz az én uram, úgyhogy - mivel tehetõsek leszünk - nekünk szerintem már automata és távirányítós papucscsusszantónk lesz. Na mindegy. Ja, hogy ez társalgási könyv? Nem baj. Majd a közben dumálást is megoldom legalább a könyv segítségével. Hiszen ki hallott már néma papuscsusszantási szertartást?

Adri ablám! Örülök, hogy egészségileg rendben vagy, és ahogy olvasom, derékfájás is kikezelve. Pipa! (Jut is eszembe: ma estétõl kiírok minden csapattagnak 3x15 Béres cseppet, a mellé szedett C vitamin adagot kérem emelni 500 mg-ra. Kerüljük már el,hogy esetlegesen a nátha legyen intelligensebb nálunk és emiatt meghiúsuljon az akció! A tortaugrást nem szeretném elvetni, hiszen ti lesztek a KULCS, az elterelõ hadmûvelet! (Derékfájás megelõzésére Adrinak ma este és holnap este javasolt fél tenyérnyi chillis lóbalzsam lokálisan történõ alkalmazása (deréktájra). Figyelem!!! Nem szájon át történõ bevételre, hanem lokálisan (azaz helyileg)!!! Ez nagyon fontos!!

Dióhéjban ennyi, sorozatot, filmet nézni nem érek rá, minden pillanatomat az akcióterv pontos és részletes kidolgozása tölti ki.

Az erõ legyen mindenkivel!
maryriddle 2016 febr. 17. - 19:44:28
(311/760)
Jaj, még valami. Hát mit szereztem? Alapból nem vennék ilyet mert 3000 ft és sóher vagyok, de kaptam ajándékba alexandra utalványt és nem tudtam neki ellenállni amikor megláttam: török társalgási könyv! Turistáknak készült. Kedvencem a FLÖRT fejezet, ilyen mondatok vannak benne: "Az illem helyen van óvszer automata?" De tényleg, mi mást kérdezhetne meg egy magunkfajta, romlott nyugati nõ Törökországban?
Esetleg 19.-ei bevetésre kölcsönadhatom, Erika ;-))
maryriddle 2016 febr. 17. - 19:35:20
(310/760)
Nekem Meryem színésznõként kissé ripacs, a mimikája túl sok, meg úgy az egész nõnek van valami ellenszenves kisugárzása (írom mindezt a Szulejmán alapján), azt hiszem te írtad Keira Knightleyt, na nekem Meryem ugyanez a kategória.
Emberileg nem érdekel, de úgy hallom elég problémás, labilis nõ, valami olyasmit olvastam hogy Töröko.-ban egy hetet csúszott miatta a forgatás mert szó nélkül lelépett a Szulejmánból és új színésznõt kellett keríteni. Talán ezért nem szeretik sokan, de annyira én se vagyok otthon a témában. Egyébként inkább megosztó, elég sokan imádják.
maryriddle 2016 febr. 16. - 22:34:25
(309/760)
Sziasztok!

Köszi Adri a fotókat ;-) na akkor õ volt a vérfarkasgyerek, gondoltam. Én már régebben felfigyeltem rá, de annyira nem néztem utána. Az instagrammját lecsekkoltam, az alapján szimpike, nagy instakirály de nem ilyen id. Burakos jajdeszépfiú vagyok olvadjatok asszonyok, hanem olyan aranyos, vicces, bóhókás mûvészgyereknek tûnik amolyan Bugrás, én is lájkolom. A partyszemöldökét se szedi, a nagy bodri hajával is szembe megy a trendnek, szóval kifejezetten tetszik. Nem is annyira mint férfi (nekem valahogy a 30 alattiak nem annyira tessenek olyan értelemben) csak olyan megkapó kisugárzása van és ez alapján én már eldöntöttem magamban hogy csak jó színész lehet. Megnézném valamiben de az nem a királynõs cucc lesz, nekem Meryemmel van olyan fóbiás iszonyom mint neked Öykü-vel. :-) A Neslihan színésznõ egyébként nekem is szimpi, amennyit láttam belõle tetszett, sokkal érettebb a kisugárzása, játéka mint amilyet egy 23 éves lányról képzelnék, (Fahriye ennek pont az ellentéte, Neslihant hamarább el tudnám képzelni Kenan mellett) bár fordítva kasztingoltak volna, Szultánát Burak mellé, látássérült lányt Murat színész úr mellé. És ha már kaszting, Burak Denizemet meg a KS-es kölyökkel hoznám össze közös soriban, mondjuk testvér minõségben, csinálnánk egy KG koppintást velük a sötét oldal szemével ;-))

Igen folytattam a dayit, a 45. fejeztem be tegnap, nem tehetek róla de olyat röhögtem ahogy Turgutcum kapálta a sírt, s közben ide oda lifegtek a szétálló hajtincsei :-) Amúgy milyen göndör a haja igazából, ezek szerint vasalják a haját a filmekben???? Ezt annyira vicces elképzelni.
Durci murci Mahiron még a szendvicses jelenetben röhögtem jót, olyan udvariasan verekszik, elõbb le Piadone pofonozza a szemtelenkedõket, utána meg rendet rak.:-)))

Dumb és Dumber, ez nagyon találó! :-)
Igen, Bülent hangja nekem is tetszik. Én az Ilknur ágyánál sírós, szakítós jelenetben figyeltem fel jobban a színészre, nagyon jó õ is. Egyébként törökhonban, ahol minden második modellbõl színész lesz, általában aki csúnya szinte magától értetõdõen jó színész is:-) És megint megjegyezném hogy mennyire tetszik Karadayi kasztingja, hogy ilyen leharcolt külsejû színészek mint pl. Bülent vagy Ibo szerepelnek. Nem erre izgulok, de néha olyan jó ilyeneket is látni a sok szép ember közt, (Ha az a huncut némber Hilal rendezte volna ezt a sorozatot szerintem Bülentet is kb. valami modellfiú játszotta volna. :-))

Serrán eddig inkább röhögtem, ahogy tette-vette magát mint Mrs. Turgut, de a 45. bölüm után elég tragikus karakter lett, én is elkezdtem sajnálni. Õ tényleg elég beteg, pszichiátriai eset szegény.

Ami az akcentusokat illeti, akkor ezek szerint akinek nem jön be az élet Németo.-ban az törökhonba megy szerencsét próbálni? A Yeter-ben is van egy német színésznõ, és õ még durvábban beszél mint Meryem. Azt tudtátok hogy a Cobra 11-es kiskopasz meg török? Tehát lehet fordítva is igaz, nem tudom nem nézek német filmeket (eddig akárhányat láttam szinte mind szar volt).

Na és igen, a nagy török családi összetartás bizonyos családokban abból áll, hogy a gyereknek feltétel nélkül tisztelnie kell az apját akár leköpi, fegyvert fog rá, megalázza, kösz ilyen összetartásból én se kérnék. És direkt írtam csak az apát, mert az anyára ez már nem feltétlenül igaz... Na, akit még szintén ki nem állhattam az a Gümüs-ben Mehmet Frikri papa, pisztolyt fogott az unokájára mert kiderült, hogy van egy házasságon kívüli lánya, és az ilyen papákat még el akarják nekünk adni mint tiszteletre méltó aranyos öreg bácsikákat, kösz nem.
Szintén vesszõparipa témám volt hogy Güney lenézi a családját..., nos, szerintem egy Sami igenis lenézni való, és nem azért mert pék, hanem mert egy szülõ aki irigy a saját gyereke sikereire és ezért alázza, az az én szememben nem apa.
Mondom, vannak dolgok amik kedvesek, aranyosak számomra a török kultúrában, de az nem ez a diktatórikus családi berendezkedés... Pl. ha minden család olyan lenne mint a Kara család, amit a maga klasszikus kioszotott szerepeivel is el tudok fogadni - ha azonosulni vele nem is - mert ott valóban szeretet, tisztelet alapúak a kapcsolatok, - ami a nyugati, liberálisabb családokra se feltétlenül jellemzõ - és nem az megy, hogy "mert mit szólnak a szomszédok".
Egyébként Nazif papán egyszer még ki is akadtam, nevezetesen, amikor is gratulált Kadir asszonynak a Szulejmán ügyésszel visszonyához:-). Modernebb az öreg, mint Mahir:-)
9/10
hanga45 2016 febr. 15. - 21:55:01 9/10
(308/760)
Engem nem fogott meg az ajánlója. A holnapi részét csíptem el, mert lecsúsztam róla. A magyar hang sem tetszett. :)
Azonkívül TV-ben már nem is merek elkezdeni nézni semmilyen sorozatot. Legalábbis kereskedelmi csatornákon nem. De ha tényleg igazak a hírek, hogy a Kurt Seyitet leadja a Duna TV, azt mindenképpen megnézem majd (bár szinkronnal már az is fura lesz.)

De ha hihetünk az ismerõsödnek (ahh, mennyiõtöknek van itt török ismerõse! SÜRGÕSEN be kell szereznem nekem is egyet!! Habár szombattól... :P Na, mindegy). Szóval visszakanyarodván a mondandóm elejére, amennyiben hihetünk az ismidnek, akkor ezek szerint nem sokat veszítek, ha nem nézem. :)
9/10
hanga45 2016 febr. 15. - 17:37:05 9/10
(307/760)
Jajj, Adri, te mindig megkacagtatsz!!! :))) Több témában is. :)
A szõrtelenítés, mint bûnhõdés... Nagyon jó!!! Ez tényleg így van. :)) (Ilyenkor amúgy nekem mindig Mel Gibson jut eszembe a "Mi kell a nõnek?" címû filmbõl).

Légi erõk/tengeralattjáró bevetése Kenan elrablása kapcsán: szinte látom magam elõtt a jelenetet. :)) Ugye, hogy ehhez képest az ENYÉM megszöktetése egy könnyed húsvéti locsolómenet? ;)

És ha már Sura (és Kurt Seyit) valós történetét említetted: hallottál róla, hogy állítólag tervben van a könyv (sõt, könyvek, mert hogy három részes) lefordítása néhány lelkes rajongó által? Pontosabban nem is tudom, hogy rajongók, vagy esetleg hivatásos fordítók fogják elkövetni (én ez utóbbira szavaznék, ha megkérdeznének, de úgysem fognak). Én egyébként úgy vagyok vele, hogy könyvet csak könyv formában, kemény borítóval, ropogós papírlapokkal (nyomdaszagúan) tudok igazán élvezettel a kezembe venni. Nagy könyvmoly voltam és vagyok, csak sajnos mostanában semennyi idõm sincs olvasni. De emlékszem régen nem volt olyan ünnep, hogy ne kaptam volna könyvet ajándékba. Amivel aztán bevackoltam magam, és sokszor elõ sem bújtam, míg ki nem olvastam. Ha nem volt ennyi idõm, akkor vittem magammal mindenhová. Olvastam a buszon a suli (késõbb melóhely) és az otthonom közötti úton, vittem magammal a fürdõkádba, WC-re, egyszóval minden pillanatot kihasználtam, hogy falhassam a sorokat. Késõbb már letöltöttem a könyveket az internetrõl, de a monitorról való olvasás, vagy a kinyomtatott verzió lapozgatása már nem okozott akkora élvezetet. :) Nekem a könyv az KÖNYV. Csupa nagybetûvel. Talán ha nyugdíjas leszek, és több idõm lesz, újra hódolok majd eme szenvedélyemnek.

Basak kisasszony: viccet félretéve én is nagyon sajnálom azért a sok rosszindulatú beszólásért, amit naponta a különbözõ fórumokon kap. Hogy ronda, hogy öreg, hogy elvált, hogy csak a hírnévre utazik, hogy õ vitte rossz útra Kivot. Nem tudom, mennyi jut el ezekbõl hozzá, de biztos vagyok benne, hogy õ is olvassa a sok gonosz asszonyság még gonoszabb megjegyzéseit. És ahogy látom, Kivancnak is baromira elege van belõlük. A sok jól értesültbõl... Akik még azt is megszabnák neki, hogy hol tartsa az esküvõjét. Amikor ezeket a kommenteket olvasom, csak fogom a fejemet. Tényleg nagyon alacsony az a kerítés...
DE! :)) Gültentõl ugye azt tanultuk, hogy nem szabad másokkal törõdni, csak a saját boldogságunkkal, így sajnos a szöktetésrõl nem fogok lemondani. (Basakot nem fogom bántani közben). :))

Ezt a királynõs sorozatot én is megjelöltem magamnak, hogy majd nézni fogom. (Hogy mikor, azt nem tudom.) Mindenesetre az, hogy ilyen küllemû szereplõk rohangálnak benne, határozottan nagyobb kedvet csinál a nézéséhez. Nem vagyok még nagyon lemaradva, ugye? Még az elején járhatnak. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet! :)

Mindenkinek puszi és üdvözlet, vigyázzatok magatokra, mert tombol az influenza járvány! (Mondja ezt nektek a kinevezett egészségügyi miniszter - csak hogy kicsit "szakmázzak" is, ha már felveszem érte a fizetésemet). :))
9/10
hanga45 2016 febr. 14. - 21:36:48 9/10
(306/760)
Igen, ott sem volt rossz! ;) Amúgy rájöttem, hogy nekem a legjobban arcszõrzet nélkül jönnek be a fiúkák.
(Jó, tisztelet ez alól a .... (tudjátok, hogy ki), de amúgy õ is a legjobban úgy). :)

Mary, nem lehet, hogy a fekete haja miatt tûnik másnak? (Most, hogy én is megnéztem, rájöttem, hogy nekem meg a szeme miatt furi. Lehet, hogy a sok mûkönnytõl tágult ki úgy a pupillája, vagy nagyobbodott meg a szeme, vagy nem is tudom...) :))
maryriddle 2016 febr. 14. - 21:17:01
(305/760)
Igaz, tényleg inkább olyan arabos beütése van. Jaj, és errõl eszembe jutott még egy hülyeség, nem tudom olvastátok pár éve, hogy Szaúd-Arábiából kitiltottak három férfit, mert túl jóképûek voltak és féltek hogy a nõk nem tudnak nekik ellenállni. :-)))

Igen az a kép cuki Kenanékról. :-) Én nem nagyon ismerem az asszonykát, így semmi gondom nincs vele. Viszont amin kicsit meglepõdtem, hogy ez az Arda Turán volt a võlegénye. Nem tudom ki mennyire van otthon a fociban, én akaratomon kívül naponta el vagyok látva focis infókkal :-) nos, a török focisták amúgy sem a széplelkûségükrõl vagy IQ-jukról híresek, de az a fickó olyan kaliberû, hogy ha nem tetszik neki valami, akkor meccs közben hozzávágja a cipõjét a bíróhoz :-))
Szóval, - amilyen kép él bennem Kenanról - kicsit széles skálán mozog a férfi ízlése leendõ Kenannének :-)

Na megnéztem ezt a Fahriyét, mintha régen kicsit teltebb lett volna az arca, de nem tudom, hogy természetesen fogyott-e vagy a plasztikai sebész által. De nekem olyan mûvi most, régen nem volt ennyire.
9/10
hanga45 2016 febr. 14. - 20:52:10 9/10
(304/760)
Azon a képen nekem is bejött Kenan!!! :)) (Nyugi, nem vetettem rá szemet, csak elismertem, hogy ami szép, az szép. Az Ezelben sem volt csúnya). ;)
9/10
hanga45 2016 febr. 14. - 20:49:18 9/10
(303/760)
Jah, hogy amca nem lehetek. :))) (Mondtam én, hogy belezavarodtam).
Ha én török nõ lennék, akkor simán kidumálnám, hogy az, hogy Csubakkára kellene hasonlítanom, igencsak zavarna pszichésen. :)) És közben kacéran vihorásznék (hátha megkísértenék valami szõke, álomkékszemû török legényt). ;)

Mankossal ezek szerint egyikõnk sem fog összeveszni ezen a fickón. ;)

Murka szerintem máshogy volt sminkelve (vagy sehogy) ebben a filmben. Amúgy nekem is fura volt rajta valami, de szerintem ez. Nem volt neki olyan rúd orra Kurt Seyitben, hogy meg kellett volna mûttetnie. De majd én is átnézem tüzetesebben.

Hát igen... Kenant én is sajnálom. Nem is tudom, milyen trükköt kellene bevetnie, hogy elõcsalja a színésznõt(?) Buraknébõl. Lehet,hogy egyenesen varázslónak kellene lennie?
Na, majd meglátjuk. :)
maryriddle 2016 febr. 14. - 20:16:20
(302/760)
A szõrtelenítés állítólag iszlámellenes bûn :-) Úgy fogalmaztak, hogy csak azokat a kinövéseket szabadna eltüntetni, amelyek pszichológiailag hatással vannak a nõkre. A nevetéssel meg szegény férfiakat kísértésbe hozzák ezek a kacér nõk! (- aztán ne csodálkozzanak, ha megerõszakolják õket!)

Nem lehetsz amca, mert az férfi. :-) A teyze az anyai nagynéni hivatalos megnevezése, vagy a szülõnknél idõsebb rokon/ismerõs/szomszéd/akármi. Végeredményben, mindenki abi, amca, abla vagy teyze, kivéve aki bey vagy hanim :-)

Én se értek nagyon a hitelkártyához, de ha túllépik a hitelkeretet akkor úgy tudom, hogy súlyos kamatokat kell fizetni.

Én az Evim Sensin-be csak belepillantottam, nekem ami feltûnt, hogy Fahriye kisasszony mennyire másképp nézett ki, valamit tuti alakított magán, de nem tudok rájönni, talán az orrát? De én annyira nem bírom azt a nõt, elõre sajnálom Kenant, ha tényleg vele lesz filmje. Pedig eldöntöttem hogy követni fogom a munkásságát, de ez a nõ most kettõnk közé akar állni!
Ez az Özsan fickó nagyon nem az én esetem, de kb neki van a legtörökebb feje török színészek közt, akit eddig láttam.

"És hogy a törökök nem normálisak? :)) Na, akkor ezért bírom õket annyira. Én sem vagyok az! :)))" Ott a pont! Dettó! De egyébként ki az? ;-)
9/10
hanga45 2016 febr. 14. - 19:27:32 9/10 Előzmény maryriddle
(301/760)
Itt vagyok kicsit megint. :)

"De Erdogan az tényleg olyan hogy szerintem épplelkû, agyú embernek nem lehet más a véleménye, de hát ezek szerint sok a nem ép lelkû, agyú törökhonban...." - ez szerintem egyéb honra is igaz... ;)

Ezt a szõrtelenítéses dolgot nem olvastam (a nevetésrõl viszont én is hallottam.) :) Érdekelne, hogy mivel magyarázzák ezeket. Még ha olyan hûvös lenne Törökország klímája, még valahol meg is érteném, de így... :)) És nevetni miért nem ajánlatos vajon törökhonban? Lehet, hogy a sok szomorú végû filmekkel (drámákkal), sorozatokkal is burkoltan ettõl akarják elvenni a török nõk kedvét?

Húú, de szívesen beszélgetnék én is egy "igazi" törökkel! Irigyellek érte, Mary! :) Hozzánk múltkor két török egyetemista lány jött (csadorban, tök furi volt), de õk egy szót nem beszéltek, és nem is értettek magyarul. Volt velük egy harmadik lány, aki nem török volt, õ fordítgatta nekik, amit mondtunk, de iszonyat körülményesek voltak a lányok. Vagy ötször visszajöttek vizsgálati idõpontot módosítgatni (ugyanazon a délelõttön). Úgy a harmadik után már nem is néztem õket olyan tágra nyílt szemekkel, és nem éreztem már a vágyat, hogy megkérdezzem, ismerik-e Kivanc Tatlitug-t. :))

Mary ablám! Köszi, hogy megosztottad velünk ezt az infót az ablázásról, abizásról. Én lehet, hogy valamelyikõtöknek már amca, vagy teyze vagyok. Habár az nem lehetek, mert ha jól olvasom az csak akkor lehetnék, ha vérségi kötelék lenne közöttünk. (Vagy hogyan? :)) Kicsit belezavarodtam már.) DE! Ha azt az elvet követjük ugye, hogy Ádám és Éva gondoskodott róla, hogy mindenki mindenkinek a testvére legyen, akkor simán lehetek az amcátok, vagy a teyzétek. :))

Hitelkártya: emlékszem, gyermekeim, hogy az átkosban még azt sem tudtuk, hogy mi fán terem. (Az amerikai filmekben hallottunk róla gyakran). Csak halkan jegyzem meg, hogy úgy tudom, a vásárlás után nincs kamat, csak ha pénzt veszel le róla. Akkor viszont elég húzós.

És hogy a törökök nem normálisak? :)) Na, akkor ezért bírom õket annyira. Én sem vagyok az! :)))
9/10
hanga45 2016 febr. 14. - 15:53:57 9/10
(300/760)
Nos, bevallom, mankos, hogy nekem sajnos nem jött be ez a film. Számomra a "szódával egyszer elmegy" kategóriába tartozott, de semmi több. Nekem egyáltalán nem voltak hitelesek az alakítások. A srácé még hagyján, de a kisasszonyé (egykori Murka) igen nagy csalódást okozott. Pl. rögtön az elején annyira hiteltelenül sírt(?), hogy én egy darabig kerestem, honnan indulnak azok a vízcseppek, amik végül az álláról(!) csöpögnek lefelé (azt hittem, talán izzad a nõ). Mert ha valaki sír, annak minimum vörössé válik egy kicsit a szeme, de itt semmi nem volt. Ugyanez vonatkozott a többi bömbire is. És sajnos a srácra is.
Én, aki még egy reklámon is képes vagyok elérzékenyülni, ezen a filmen egy csepp könnyet sem hullattam. Szerintem végtelenül erõltetett volt az egész. A sztori is, a filmes klisékrõl már nem is beszélve. A srác valami baromi nagyot és meghatót akart csinálni, de nálam nem sikerült elérnie kívánt hatást. Talán egyetlenegyszer, azzal a levéllel a végén, ott volt egy pici gombóc. Nagyon pici.

Itt szeretnék csatlakozni azon véleményekhez, melyek szerint a hölgy igen gyengusz színésznõ. Egyben most már tudom, hogy a Kurt Seyitben valóban csak a Sura iránti ellenszenvem miatt láttam benne fantáziát.

A többirõl majd késõbb, most ez kívánkozott ki akutan belõlem. :)

UI: Adri, remélem a derekad már javulgat! :) KÖZELEG AZ IDÕ!! :))) (Én sajnos azóta is küszködök vele. Talán nem kellett volna kipróbálnom a Facebookon látott törölközõ diétát.).

UI2: Karadayiból azóta sem néztem egy percet sem. (Kuzeyt bezzeg abba sem tudtam anno hagyni).

UI3: Kedves mankos, fogadd te is õszinte együttérzésemet Kenan nõsülése kapcsán. Tudom, mit érzel... :)

UI4: hiányzik nagyon Kata!!! :((
maryriddle 2016 febr. 12. - 14:21:44
(299/760)
Jaj még azon szoktam jót nevetni hogy egyes nézõk annyira azonosulnak a török kultúrával hogy pl. Kivanc Basakja egy erkölcstelen bukott nõ a szemükben, mert volt már férjnél :-))) Nem az, hogy falta a férfiakat, hanem hogy egyszer férjhez ment.... Nem tudom, ha ezeknek az embereknek megvizsgálnánk a múltját õk mennyire lennének feddhetetlenek...
maryriddle 2016 febr. 12. - 14:04:25
(298/760)
Egyetértek, én is így vettem észre. Én sosem idealizáltam a törököket. Az elsõ sorozatom a Seherezádé volt, nos az úgy kezdõdött, hogy leukémiás volt a nõ gyereke, ám a milliárdos nagypapi nem volt hajlandó pénzt adni csontvelõre, mert hogy anno a fia, a tiltása ellenére vette feleségül a nõt, ezért az neki nem az unokája... Aztán persze megbánta a bûnét és szent emberré vált, de akkor is elgondolkoztam, ez az a nagy családi összetartás a törököknél? Talán tényleg összetartóbbak, de ez nem feltétlenül szeretet alapú összetartás, hanem szokás, pl. hogy muszáj 10-en jelen lenni ha valakinek vakbélmûtéte van a családban. Ami egyébként szerintem aranyos, de attól még nem biztos hogy jobbak, õszintébbek nálunk. Bár nem szeretem annyira általánosítani a népeket, nyilván törökök közt is nagy különbségek vannak ahogy nálunk is. Én nagyjából elfogadtam, hogy a régimódiak régimódiak, õk ebben nõttek fel, ezt tanították hogy így a helyes és van aki nem is tud ennél továbblátni és punktum.
Csak azt nem szeretem ha következetlenek, pl. aki kihasznál egy nõt, utána ne legyen már õ a megtestesült erkölcsrendészet (Kuzey). Mert egy feddhetetlen embertõl, pl. Mahirtól már jobban el tudom fogadni a szemérmetességet.

Szerintem ez alap, hogy a saját népérõl így beszél valaki :-)). Külföldön élõ magyar ismerõseim folyamatosan "a bunkó magyarok'-oznak, meg hát a saját elnököt is illik utálni általában. De Erdogan az tényleg olyan hogy szerintem épplelkû, agyú embernek nem lehet más a véleménye, de hát ezek szerint sok a nem ép lelkû, agyú törökhonban.... Még az iszlámról is beszéltünk, azt mondta Törökország már, de inkább MÉG szekularizált ország... Szóval szerinte is nagyon nem jó irányban haladnak ott dolgok. Nem tudom olvastátok-e a nagy hírt, hogy a valláshatóság már azt is nehezményezi hogy a török nõk szõrtelenítsenek, illetve az miniszterelnök helyettesnek volt egy olyan beszólása is hogy nem nagyon kéne a nõknek annyira nyilvánosan nevetniük :-)))
maryriddle 2016 febr. 10. - 19:35:35
(297/760)
Jaj és még valami. Néztem egy kis fórumstatisztikát, a filmes topikokat nem lehet összeveszni a személyekével, de kb. 11 000 személytopik van a porton, ezek közül a mi kis féléves, még 800 hozzászólást sem megélt Bugra Gülsoyunk, ha jól számoltam a 28.! helyen a megtekintések számát illetõen. Tehát van olyan topik, amiben többször4-szer, 5-ször ennyi hozzászólás van, sokkal több ember ír bele, és sokkal régebb óta, és még így is lekörözzük megtekintésekben. Valamit tényleg nagyon jól csinálunk:-)) (De azért a számok háborúját illetõ korei háborút magasan a koreaiak nyerték...)
9/10
hanga45 2016 febr. 10. - 19:33:18 9/10
(296/760)
UI: Olyannyira sötét vagyok, hogy volt az a pont, amikor még Kígyó Berdanon is meghatódtam... :)))
9/10
hanga45 2016 febr. 10. - 19:30:06 9/10
(295/760)
SZIASZTOOOOK! :)

Jelentem: élek, olvasok, csak válaszolni nem válaszoltam még sehol senkinek (de fogok!!). :)
Most én is csak villámlátogatok, mert itt-ott el vagyok maradva ezzel-azzal.
Szóval NEM tûntem el, nem VILÁGOSODTAM ki és meg, csak picit el vagyok havazódva. :)
De véleményem van, (volt, lesz) mindenrõl és mindenkirõl, amit meg is fogok majd osztani. :)))

Puszilgatás mindenkinek! :)
maryriddle 2016 febr. 10. - 19:16:43
(294/760)
Még akartam valamit tegnap, de annyira csapongok mostanában minden elfelejtek. Képzeljétek mi történt velem, eszmét cseréltem egy igazi törökkel! 10 éve él Mo-n, de eléggé töri a nyelvet, a gy betût pl nem tudja kimondani, pedig azt olvastam, elvileg a török az, aki akcentus nélkül tudja beszélni a magyart, és fordítva. Kicsit kimûveltettem magam vele, ami érdekes lehet és megosztanám veletek - bár lehet, hogy nektek nem újdonság - a családi nevek, tudtátok, hogy van rendszer az abizásban, ablázásban? Ami szerintem tök jó, hogy külön konkrét neve van az apai és az anyai ágon lévõ rokonoknak. Pl. az anyai nagymama az anneanne, az apai a babaanne. Anyánk testvérei a teyzénk, és a dayink, apánk testvérei pedig halánk és az amcánk.
Ha nincs vérségi rokon, akkor pedig kötelezõen abi és abla, aki idõsebb nálunk, de fiatalabb, mint a szüleink vagy velük egyidõs. Ha idõsebb, akkor akkor amca és teyze. És idõsebb embert tiszteletlenség simán a keresztnevén szólítani.
Szóval akkor mi itt ablái vagyunk egymásnak.:-)
Illetve még kicsit finoman utaltam rá hogy ugye a törökök kicsit nem normálisak? Azt mondta Törökországban mindenki hülye, élén a köztatársasági elnökkel :-) Meg azt is, hogy török embernél alap a hitelkártya, sosincs pénzünk, de mindig vásárolnak, aztán fizethetik a kamatot. Persze nagy különbség van a vallásos és a modern népek között, ez nem újdonság nektek se, de azt nem tudtam hogy mennyire gyûlöli, lenézi egymást a két csoport.

És még hoztam egy kis érdekességet, találtam egy cikket, kicsit horror: https://tedeinturkey.wordpress.com/2014/09/05/becsuletgyilkossagok-verfagyaszto-valosag/ Rögtön Cemre jutott eszembe persze :-)))
maryriddle 2016 febr. 09. - 23:47:31
(293/760)
Jó estét!

Én is megjöttem, próbálom kicsit összekapni magam, szegény dayit eléggé elhanyagoltam mostanában ajj, pedig egyre izgibb, talán a 44. rész felénél tartottam utoljára.
Feridét nagyon bírom perpill, igazad volt Erika, rengeteget fejlõdött már most (bár az Adri által elmondottak alapján késõbb fogja még gyötörni az idegeimet:-)), de most meglepõ módon inkább Mahir bey idegesít kicist, bár közben szórakoztat is, nem néztem volna ki belõle hogy ilyen kis durci murci is tud lenni:-). És hát igen, már mondtam Kenan nekem alapvetõen nem tetszik annyira küllemre, nem az én típusom, de pont a mosolygós nézése tette elõször szimpatikussá, vonzóvá, annyira õszinte jóságot sugároz, felnõtt embereknél ritka az ilyen.

Bülent karaktere most kezd ott tartani nálam, azt hiszem, ahol már Hilal asszony beleszólt a forgikönyvbe, ugye Adri:-) De igazából van ebben a következetesség, pont az ilyen önbizalomhiányos, szerencsétlen, "légyneknemtudártani"-nak tûnõ fazonok az igazán frusztráltak és kattannak be sokszor. Mint karakter nekem amúgy Bülent az egyik legvalóságosabb, rá is nagyon kíváncsi leszek.

A hetvenes évek török széfbankjait inkább nem kommentálnám.:-)))

Serrát továbbra is nagyon bírom, már õ is átvette a cancaaaazimot, a férjét meg méginkább. Jólesik, hogy Erika mint világosoldalról jövõ is így látod, akkor nem vagyok annyira beteg a Turugt imádatommal. :-) Egyébként ahogy nézegettem a véleményeket, a külföldi nézõk se gyûlölték õt úgy, mint akár Güneyt. Én személy szerint nem tudom nem poénra venni, talán eddig Ayten megerõszakolása jelenet volt a kivétel. De annyira látszik, a színész is remekül szórakozik önmagán (instagramján is látszik hogy imádta Turgutot:-)), ez teszi Turgutot annyira szórakoztatóvá.

Nagyon OFF. Ezt Katának (a többiek is elolvashatják csak lehet hogy uncsi lesz az elõzmények ismerete nélkül.) Inkább ide írok, mivel mondtad, hogy olvasol minket, és nem tudom hogy mikor nézed meg legközelebb a privát leveleket. Lehet, hogy téged is untatni foglak, de hát ismersz már, én már csak ilyen közléskényszeres emberke vagyok, de megpróbálom rövidre fogni.
Majdnem mindent megcsináltam, amit sugalltál hogy csináljam meg. Aláírós oldalt nyomkodtam/nyomkodom, terjesztettem is, nagyon jó és cuki, kaptam pillangókat, sõt csillagokat is (a port-tal ellentétben...), remélem hogy ennek valóban van haszna a gyakorlatban is, mindenesetre kicsit produktívabbnak érzem magam tõle.
Kisfilm nagyon hatásos, azt is terjesztettem, sõt, benne vagyok egy ilyen vegyes összetételû rajzos/festõ szakkörben ahol feldobtam témának, jó kis mûvecskék születtek.
A nagyfilm nagyon érdekes volt, nagyon elgondolkodtatott. Engem nyilván leginkább az emberi természet kontra genetikáról szóló rész kötött le, régóta gondolkozom ezen, kicsit szkeptikus vagyok ebben a kérdésben. Annyira szeretnék én is hinni benne, hogy az ember csakis a körülményeinek az áldozata. De! Mintha a film megfeledkezne róla, vagy csak felszínesen érinti hogy ezt az egészet az ember hozta létre, ergo szerintem mindig kellett hogy lenne benne vágy az törtetésre, önzésre, uralkodásra, emiatt hajlok afelé, hogy ez egyszerûen benne van az alaptermészetünkben (talán nem mindenkiében), és emiatt a teljes egyenlõség megteremtése szinte lehetetlen.
Érdekes, hogy a film az amisokat hozza példának, mint olyan társadalmat, ahol szinte nem létezik az erõszak, miközben õk maguk ellenzik a vallást. Ezzel csak oda akarok kilyukadni, hogy pl. az amisok sem így vannak kódolva, hanem egy külsõ, visszatartó hatalom, a vallásuk miatt élnek úgy, ahogy. (Egyébként engem egyfelõl lenyûgöznek, ajánlott film: Amish Grace - Igaz megbocsátás.) Az embereknek mindig szükségük volt valami felsõbbrendû hatalomra, istenekre, bálványokra, vallásra, törvényekre, ami szabályozza az életüket, visszafogja az ösztöneiket. Épp ezért szerintem az ember eredendõen nem szabad lény, sõt fél a szabadságtól. Azt nem mondom, hogy ez a projekt halálra lenne ítélve, bár a teljes paradicsomi állapotban azért nem hiszek, ahhoz tényleg az a naiv emberképp kellene, amiben õk hisznek (de lehet, nekik van igazuk, jó lenne). Egyelõre ez csak egy szép utópia. Ahogy te is írtad, még nem készült fel rá az emberiség. Alapjaiban kellene, hogy megváltozzon a gondolkodásunk, magasabb szinte kellene lépni, mind intelligenciában, lélekben, erkölcsileg. Nem tudom, ez természetes folyamat útján megtörténhet-e, vagy tényleg egy totális összeomlás kellene hozzá, hogy kigyúljon a villanykörte setét fejeinkben. Valahogy divattá, mainstreammé kellene tenni ezt a gondolkodásmódot, azt szereti az ember. Szerintem a mai normák sem úgy alakultak ki, hogy minden egyes ember belátta, hogy ez jó, pl. hogy a fekete ugyanolyan ember, mint a fehér, egyszerûen csak sodródtak a gondolkodóbb árral, és ha másképp is gondolja valaki, ma már jobb körökben ciki rasszistának lenni. Az ár, az intelligencia, a a sodródó tömegnek meg mondjuk a focistákkal, énekesekkel nem tusfürdõt vagy pepszikóklát hanem vénuszprojektet népszerûsítenék. Jó lenne, ha idõvel ugyanolyan ciki lenne kiszolgálni ezt az elcseszett rendszert, mint pl. nyíltan rasszistának lenni. Csak persze a manipulációs hatalom azoknak a kezében van, akiknek pont nem ez az érdeke, és ez kissé nagyon megnehezíti az ügyet.
A gazdasági rész volt olyan, hogy annyira nem mondott sok újat, nem azért mert olyan okos vagyok, hanem mert végtelenül rosszhiszemû. Viszont pont ezt a részt kellene tananyaggá emelni. Az múltkori oktatási reformjaidat még kiegészíteném egy manipuláció szûrõ címû tantárggyal is. Talán nem vennének a szülõk a gyerekeiknek 10 000 forintos (!!!) Artúdítú és Yoda SÉTÁLÓ LUFIT (+ 2500 ft a hélium, hogy sétáljon, most éppen ez volt a legfrissebb sokkom, tényleg van ilyen.) Persze az sem újdonság, ahogy az õsz bácsi mondta arra tanítanak minket, hogyan legyünk hülyék. Nyílt titok, hogy az oktatási rendszer részben erre épül, gondolkodó embernek lenni veszélyes dolog. Komolyan elgondolkodtam, hogy ezt az Frescot hogy hogy nem nyírták még ki. Valószínûleg nem olyan hatásos még a mozgalma hogy nagy érdekeket sértsen(?).
Szóval ilyen gondolatok foglalkoztattak, köszi ezt a filmet, nagyon jó, és elgondolkoztató, már el is terveztem hogy kiket fogok kényszeríti a megnézésére, ha kell meg is kötözöm õket:-)
Na, nem sikerült rövidre fognom, bocs. (Lehet hogy egy csomó hülyeséget írtam, mentségemre nagyon fáradt vagyok és este még hülyébb, mint nappal.)

Jaj és még a Yeterrõl úgy érzem ezt el kell mondanom valamit, nem manipulációs célzattal, de ez olyan izgi, hogy nem bírom ki, aztán ígérem, leszállok rólad.:-) A szõke nõ Yekta felesége (volt?), de valamit csinált vele Yekta, amitõl bekattant, ezért azt képzeli hogy 18 éves, mivel 19 volt amikor hozzáment és nem akar rá emlékeztetni, Yekta pedig, hogy emlékeztesse, akárhányszor elmegy hozzá, eljegyzi!
9/10
hanga45 2016 febr. 07. - 20:15:17 9/10
(292/760)
Tudom, hogy te is elfogult vagy. :)))
Nem baj az. Olyan jó ilyen vén fejjel (legalábbis az enyémmel) rajongani. Tisztára tinédzsernek érzem magam... (Gondolom mások szerint meg röhejes vagyok, de sebaj. Sosem állítottam magamról, hogy normális vagyok.) :))

Hogy mit szólok a nászhoz?
Fura nekem ez az idõpont korrigálgatás a hírekben. Egy facebook-os hozzászóló elgondolkodtatott. Erõsen kezdek én is arra hajlani, hogy megvolt már az az esküvõ. Méghozzá szerintem nyáron, amikor Basak instagrammját állítólag feltörték (amin az esküvõjükrõl szóló hír jelent meg). Amúgy sem lenne logikus, hogy most házasodnak össze, amikor Kivanc számára kezdõdik a munka. Tavaly egész évben nem forgatott, rengeteget utazgattak nyáron, szerintem ez volt az esküvõ és a nászút idõpontja. Szerintem. De rövidesen kiderül. Én mindenesetre nagyon sok boldogságot kívánok nekik, és sokakkal ellentétben nekem Basak szimpatikus. :)

Engem abban a 76-osban Ilknur gyásza borított ki legjobban. Ilyent még tényleg sosem láttam sehol... És hát fiús anya vagyok, szóval... :((
9/10
hanga45 2016 febr. 06. - 19:40:35 9/10
(291/760)
Nem emlékszem már, milyen idõ volt maci napon. :) (Vajon hogy döntött? Visszabújt, vagy kint maradt? Bár ezt a téli nyarat elnézve tuti, hogy kint maradt.)

Köszönöm a hiúságom legyezgetését, drága Adri! :)) Lehet, hogy van +5 napunk, mert állítólag mégsem Valentinkor lesz a frigyre lépés. ;)

A sírásról beszélgettetek itt a minap. Hát ööö..... tudom, hogy unalmas leszek, de nekem bizony Kivo sírásánál nincs meghatóbb. Ahogy Alit siratta a 40 bölüm végén, illetve többször is a 2. évadban, attól én kész voltam. A hullaházas jelenet vitte nálam a pálmát, de együtt zokogtam vele akkor is, amikor a szobájában az apja nyakába borulva omlott össze.
A Kurt Seyitben a szülei temetésekor szintén nagyot alakított. Én valójában itt találkoztam elõször ilyen fokú férfiúi érzelemkinyilvánítással filmvásznon, pedig láttam már pár filmet (és nem csak vígjátékokat).
De az is lehet,hogy csak én vagyok nagyon elfogult ezzel a sráccal, azért hat rám ennyire minden könnye. (Habár Kurt Seyitnél itt az elején még csak ismerkedõben voltam vele). :)

Amit viszont Kenanban imádok, az a mosolygós nézése. Amikor csak a szeme mosolyog elõször, majd utána húzódik csak mosolyra a szája. Nekem õ ebben verhetetlen. :)

Karadayi nézésével kicsit el vagyok maradva, egyéb projekteken dolgozom. :)

DE: Turgut játéka hihetetlenül szórakoztat! :))) Negatív hõs és elvileg utálni kellene, de én mégis nagyon bírom. :))
maryriddle 2016 febr. 02. - 09:16:37
(290/760)
Jó reggelt!

Na, gyorsan összedobok valamit, mert hétvégéig nem biztos hogy lesz idõm okoskodni.

Võlegényszöktetési terveket teljes mértékben támogatom, mint mondtam az uniós pénzekbõl az állami jacht, limuzin, isztambuli legényfogó kiruccanások mellett erre a nemes célra is áldozhatunk, illetve segítségül még két birodalmi rohamosztagos legényt is kirendelek a bevetésre, egészségügyi miniszterünk derekát óvandó.
Ha nem jön össze, akkor pedig meghívok mindenkit egy birodalmi fagyis, romantikusfilmes pizsipartira.

Hoppá, akkor Hilal asszony bekeményített a Kara Sevdában, biztos megunta már a sok picsogást a KG-ban. Láttam közösségi oldalokon hogy rángatott valami leányzót az Emir bey, még akartam is kérdezni hogy azt meg miért. Na mondtam én, hogy nem nekem való ez a karakter, az ilyet nem bírom. Güneynél is Melda, ill Barisnál Simay miatt haragudtam a legjobban.

Kenan mint leghitelesebben síró színésszel nagyon egyetértek. Nekem igazán a függönyös jelenet óta dobogtatja meg jobban a szívemet a színész úr, vagy háromszor visszatekertem. De azért Bugra is elég jól nyomja ezt a mûfajt.

Orhan és a prostija még csak szemezgetnek nálam, de már most nem vagyok Orhan nemi és szerelmi életére kíváncsi....

Erika, ha a nagyközönségnek nem tetszik, akkor lehet hogy majd sort kerítek arra a filmre ha lesz egy kis idõm, de nem ígérek semmit. Leo-s filmet most egyelõre kihagynám még a Macbethet és a Star Warst se néztem még meg, (pedig még Darth Vader-es pezcukor adagolót is vettem a filmre) de azért köszi.

És a szomorú rész....
Hát én privátban már kifejeztem szívfájdalmamat Katának...:-( Itt csak annyit, hogy szeretettel várunk vissza bármikor és remélem minél hamarabb. Mert belügyminiszer asszony és alkotmány alkotónk nélkül nem lehet teljes állam az állam. :-(
9/10
hanga45 2016 febr. 01. - 17:21:22 9/10
(289/760)
Hát ez.... :)))

ÍGY VAN, ideje akcióba lépni, mert még a végén tényleg lenyúlják elõlem az embert...
Fantasztikus az akcióterved, Adri, könnyezve röhögtem rajta. :))
Bár bevallom, a munkamegosztásban érzek némi kis igazságtalanságot, amit most rögvest szóvá is tennék. Tehát: 2, (azaz kettõ!) akcióhõs maci hatástalanítaná a kis gyenge testû Basak nénit, míg én 1, (azaz egy!)szál magam kapnám fel azt majdnem két méteres izomkolosszust (ahhh.....), akinek egyben megengedném, hogy mátkájául fogadjon.
Namármost: mivel a derekam az utóbbi idõben sokat rosszalkodik, így félõ, hogy rögvest úgy is maradnék (félig meghajolva) Kivanc Isten elõtt, amint éppen próbálnám felnyalábolni. :)) Egyedül az ordítást érezném kivitelezhetõnek ebbõl az akciótervbõl, ami a torkomból kiszakadna közben.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Hupikék Törpikék sztoriban rám férne némi memóriafrissités, úgyhogy szerintem hagyom a francba az összes Kivanc filmet és sorozatot, és nekifeszülök Törpapáék sztorijának, hogy képben legyek).

Ja igen, és Pataky Attila szavaival élve: "Nekem nem kell más, csak Téged akarlak!!!". Úgyhogy a B terv (mint fagyizás, bõgés, másik pasi után nézés, mit olyan szóba sem jöhet.

Az akciónak annál is inkább sikeresnek kell(!!!) lennie, mivel ez az én kékszemû izomkolosszusom (ahhh....) igen nagy segítséget jelentene májusban Kenan úrfi megszöktetésében és (elhurcolásában). :))
9/10
hanga45 2016 febr. 01. - 16:15:52 9/10
(288/760)
Nem, nem, nem és NEMMMMM!!!!
Én nem helyetted jöttem, hanem melléd!
Azonnal mars vissza!

Érdemben gyakorlatilag én sem tudok szinte semennyit hozzászólni itt semmihez. Csak locsogok itt összevissza.
Ti mindig olyan jókat is okosakat írtok, én meg szinte arra sem emlékszem, mi volt pl. Karadayi elõzõ részében. Pláne, hogy mindenki máshol tart (ahogy elnézem).

Drága Kata, kérlek, ne ne menj el...
Hüppögés...
9/10
hanga45 2016 jan. 31. - 20:08:00 9/10
(287/760)
Húúú, köszi, mankos ezt a feliratkeresõ oldalt. Nekem is vannak lelõhelyek megkönyvjelzõzve, de ahogy látom, itt sok-sok lelõhely van egy csokorba szedve, keresõfunkcióval az összeshez. El is mentettem.

A Visszatérõ elsõ feliratával az volt a gondom, hogy - bár passzolt a videóra - de nagyon rosszul volt fordítva. Magyarul volt, mégsem értettem sok helyen belõle egy szót sem, többször is vissza kellett tekernem, hogy megértem az adott mondatokat. Az a baj, hogy sokan szó szerint fordítanak, és nem ültetik át a magyar nyelvre. Emiatt sok film gyakorlatilag élvezhetetlen.

A Mürvetet alakító színésznõ számomra meggyõzõnek tûnt a Kurt Seyitben. Lehet, hogy azért, mert Surát sajnos nagyon nem bírtam, így örültem, mikor õ színre lépett. :)
Meglátjuk, mit hoz ki belõle Kenan. ;) (Lehet, hogy pozitív hatással lesz rá). Az tény, hogy a kis csaj nagyon szép, meglátjuk, ez mire lesz elég ebben a sorozatban.

A medvés jelenethez mit szólsz? :)) Döbbenetes volt szerintem, napokig túrtam a netet a kulisszatitkokról, míg végül sikerült megtudnom, hogy csinálták. :)
9/10
hanga45 2016 jan. 31. - 18:34:44 9/10
(286/760)
Nos, bekövetkezett rengeteg rajongó rémálma: elkelnek nagyjaink. :) Az enyém két hét múlva, Mankosé májusban...
Igazi gyászév lesz ez az idei sokunknak. :)
Nagyon vicces az a tömeghisztéria, ami egyes rajongói oldalakon kialakult ezen hírek hallatán. Én legalábbis jókat szórakozok rajta (pedig ugye én is érintett vagyok az egyik fél részérõl). A két menyasszony micsoda jelzõket kap! Egészen elképesztõ! :D Ha nem virtuálisan zajlana a csihipuhi, talán még a tettlegességig is elmennének egyesek. :)

Csatlakozom a szinkron vs eredeti hang véleményetekhez. Én is jobban szeretem eredeti hanggal nézni a filmeket, sorozatokat. (Legutóbb pl. az új Dicaprio filmet néztem így, és szuper volt! Az más kérdés, hogy elsõre egy elég ócska fordítást találtam hozzá, de nem adtam fel, és végül sikerrel járt a keresgélés: találtam egy nagyon jót, így újranéztem a filmet. (Igény esetén szívesen elküldöm az srt fájlt annak, aki kéri. A visszatérõ c. filmrõl van szó)).

Nálam a Kurt Seyit sorozat volt az elsõ eredeti hang élmény, azóta is ezt favorizálom. Néha megdöbbenek, hogy mennyire el tudnak cseszni egy filmet egy rosszul megválasztott szinkronhanggal (pedig mi, magyarok állítólag sok jó szinkronszínésszel rendelkezünk.)

Megint nagyon jó témát vetettetek fel. A tisztálkodás, fogmosás, napokig át(nem) öltözés dolog az én fejemben is szöget ütött. :)) Én például még semelyik török sorozatban nem láttam senkit sem fogat mosni. Fürdeni viszont igen, és a Kurt Seytben például nagyon szexis volt Kivanc. ;)
Az is fura pl. a karadayi-ban, hogy verekszik Mahir, és az inge mégis makulátlan utána. Ha emlékeim nem csalnak, fehér ing is volt rajta egy ideig. Azoknál a részeknél például azt vettem észre magamon, hogy azt figyelem, hogy a fenébe nem lett koszos az az ing még csak egy kicsit sem. Én ha fehér inget húzok, tuti, hogy az az elsõ, hogy mindjárt le is eszem. :))

Mary, a Török Hírességek oldalon van fent új film (Sev Beni). Sokan leszólták, de nekem érdekes módon tetszett. Túl sok török filmet ugyan nem láttam még, de érdekes volt számomra, hogy ilyen témát is elõvesznek. Érdekelne a véleményed róla (és persze a többieké is.)

Mindenkinek nagyon vidám jövõ hetet kívánok! :)
maryriddle 2016 jan. 29. - 14:02:46
(285/760)
Nekem is ez a véleményem a szinkronról, az nekem úgy már nem is ugyanaz a film. Én a KG-ig a török sorikat magyarul néztem, de amikor elkezdtem törökül, hát ég és föld, nagyon sokat elvesz, az ízes Allah Allahozások, off yaaa-k, vagy wajj wajj-ozások annyira hozzátartoznak már a török sorozatélményemhez hogy nem is tudnám nélkülük elképzelni.

Haha, ezeket a dolgokat én is megfigyeltem már. Mahirnál talán még elnézendõ, mert õ mindig rohanásban, élet-halál harcokban van, de nála még azt vettem észre, hogy a bajsza mindig tökéletes, viszont soha nem borostás, hogy van ideje mindig borotválkozni ha átöltözni meg nem?:-)) A TSZ-ben én mindig azon csodálkoztam hogy Bihter meg Firdeusz kb. egész nap a házban ültek, mégis úgy néztek ki mindig mintha valami nagyon fontos helyre készülnének.
És errõl jut eszembe, tudom beteg vagyok de annyira tetszett a Sadece sen-ben hogy büdös volt a fickó.:-)))) Mármint ilyen naturalista elemet még nem is láttam török soriban.
Az akciójelenetek után nekem az a vicces, hogy ha meztelen is ébrednek, utána gondosan állig betakarózva szégyenlõsködnek reggel az akciópartner elõtt a nõk. Ez annyira amerikai...

Yasin cölibátusában semmi meglepõ nincs, ha azt vesszük hogy Mahirnak is Feride volt az elsõ pedig Ayten évekig ott volt elõtte.:-)) Ezek a török férfiak, legalábbis sorozatszereplõk másképp mûködnek mint a többi, ezt már elfogadtam. Még FéreGüney is 4 évet várt Cemrére, akkor majd pont Yasin nem.

Igen, tényleg nem boksz volt, sokkal durvább, de amennyire otthon vagyok ezekben kb. a karatéra is képes lennék azt mondani, hogy boksz.:-) De ugyanez a véleményem errõl a sportról... Mit szeret benne aki csinálja, nem igazán értem (de, a pénzt), de ami nonszensz nekem hogy mások azzal kaszálnak milliókat hogy két ember agyonveri egymást. Filmekben mindig szexinek akarják eladni a bokszolókat, hát én nem látom annak õket. Bocs a bokszrajongóktól.

Orhan akkor gondolom változni fog(?), ha Erika és te is ennyire bírjátok... Majd meglátom, de nem hiszem hogy szeretni tudnám. Férfiként nekem õ jönne be a legjobban, ezért is láttam benne potenciált, de igazából sem a karakternek sem a színésznek nincs olyan aurája, hogy magával ragadjon. Ja és a hangja tényleg elég béna:-) Amúgy szerintem itt Kenané a legszexuálisabb.

Adri, még a zenékrõl, el is felejtettem. Nagyon jókat linkeltél, ha poénnak is szántad ez a Buray ember nem az én stílusom, de ez komolyan tetszett. A mai tucc-tucc amcsi popslágerek nekem általában hallgathatatlanok, és a törökök közt is van ilyen, de szerintem még mindig jobbak õk, már csak a törökös hangzás is ad nekik egy egzotikus bájt. Kata menekülõs zenéjét amúgy a Rekviem egy álomért címû filmbõl ismerheted, ha láttad, nekem az egyik legmegrázóbb film a világon ezért a zenéjétõl is rosszul vagyok, de zseniális az biztos.
És ha már zene, Yeterben nincsenek olyan nagy zenék, de ez olyan jó: https://www.youtube.com/watch?v=CNd99C3UIrU
maryriddle 2016 jan. 29. - 12:13:00
(284/760)
Ja és még valami, amit a múltkor írtam lehet hogy hülyeségnek tûnt, nem fejtettem ki az önzetlen ember (Mahir) is lehet, önzõ gondolatmenetemet. Itt arra gondoltam, hogy pl. magára vállalta volna a gyilkosságot, ezzel kinek lett volna jó? A család ugyanúgy elvesztett volna egy szerettét, az apjának feldolgozhatatlan fájdalmat, bûntudatot okozott volna vele. Õ mégis azzal törõdött hogy a saját elvei alapján cselekedjen, mert õ ilyen ember. Ez gyönyörû, magasztos, hatalmas dolog, de valamilyen szinten ez is önzõség.
maryriddle 2016 jan. 29. - 12:06:56
(283/760)
Folyt köv. Feride.
Oké, lehet hogy kicsit túlzásokba estem. Elkövettem azt a hibát, amirõl Kata is írt vagyis hogy sokszor mennyire feketének-fehérnek látjuk a világot. Tehát a nem önzetlen ember nem feltétlenül önzõ, igaz, de hogy nem is önzetlen a 40. bölümig Feride, abban biztos vagyok. Hogy alátámasszam egy példával, ami pölö nagyon kiakasztott, amikor megtudta Aytent és két nap volt hátra a tárgyalásig, úgy volt hogy este dolgozni fognak Mahirral az ügyön és õ mit csinált, sértõdötten bezárkózott a szobájába nézni az esõben álló Mahirt. Nõként érhetõ, de bírónõként amikor egy emberi élet függ tõle nekem kicsit sokk volt.
Azt nem mondanám hogy Feride csak Mahir szerelme miatt akar segíteni Nazif papának, mert tudom hogy õ is az igazságot akarja, csakhogy a forgiírók direkt úgy írták meg a mi idegesítésünkre, hogy amikor jóban volt Mahirral akkor mindig afelé hajlott hogy ártatlan Nazif papa, amikor nem meg, akkor meg inkább a ceruzatörés felé. Persze azt én is tudtam hogy ilyen lehetetlen, mert az tönkre vágta volna az egész sztorit.
A Mahir Kara benim jelenet utáni Feride pszichológiáját nagyon jók kivesézted Adri. Ezt már nem is boncolgatnám tovább, mert nagyon összetett kérdés. Én csak mint önzetlen, feltétel nélküli szerelem fogalma, és igazságos, objektív bírónõ képe szempontból vizsgáltam, nem összességében. De annyit még hozzátennék, hogy akár a bünözõ apjának segítene a bünözõ Mahir, az hogy bevállalta az apjáért ezt az egész játékot, a súlyos következményeivel együtt, az azért mindenképpen magasztos dolog. Persze érthetõ, hogy Feride akkor ezt nem tudta így nézni.

Adri most már értem hogy miért aggódtál értem Sinanos dolog kapcsán. De jelentem, köszi, jobban vagyok, mint valaha. Meglepett amit írtatok, nekem éppen hogy most nõtt hatalmasat a szememben Feride, a sznob dumája miatt is, és most történt elõször hogy megsajnáltam. Ez furán hangozhat, kifejtem miért. Ezeket a 41. bölümben látottak alapján írom.
Nekem eddig az világos, hogy az eljegyzés csak azért történt, hogy megtarthassa a Nazif-ügyet. Hogy ilyen fontos neki ez az ügy, egyrészt bírónõként, másrészt szerelmes nõként is magasabb szintre emeli nálam a karakterét, hiszen rengeteget kockáztat ezzel a dologgal a családja és a karrierje szempontjából is, ha esetleg kitudódna a cselszövés.
Az "én miniszterlánya bírónõ vagyok, te meg csóró cipész" szövegelést én nem vettem komolyan, egyértelmûen úgy éreztem, az csak azért volt, mert Mahir ugye nem akarta hogy Feride feláldozza magát az ügy miatt ezzel az eljegyzéssel, és Feride csak úgy tudta lerázni magáról, ha megeteti vele hogy tényleg, önszántából férjhez akar menni. Ezt pedig csak úgy tudta elérni, ha megalázza Mahirt. De láttam rajta, hogy õ is szenvedett a saját szavaitól. És pont ezért nõtt a szememben, mert képes volt megalázni a szerelmét, lerombolni a magáról kialakult képet, fájdalmat okozni mindkettejüknek, hogy feláldozhassa magát a Nazif-ügyért, a szerelme apja ügyéért. És ez nálam már az önzetlen szerelem kategóriába esik, és az igazságos, lelkiismeretes bírónõ kategóriába mindenképpen.
És igen, lehet hogy Feridében van némi sznobság, de ez nem a származásából, hanem inkább a bírónõi identitásából, és önérzetébõl ered. Hogy lenézné az alsóbb rétegeket, azt viszont soha nem éreztem nála.

Ami a szülõket illeti, egyértelmû hogy MS papánál gusztustalanabb apa még nem volt török sorozatokban, aki képes lenne felrobbantani a lánya võlegényét az esküvõjén, fujj. Kerimét amúgy nem látom annyira rossznak, mármint õ nem akar rosszat Feridének, csak annyira sznob, felszínes és emiatt annyira nem látja a fától az erdõt, és olyan sötét hogy akárhányszor megszólal, csak fogom a fejemet.

Köszönöm az Orhanról írtakat is Adri. Már kezdtem magam egyedül érezni az Orhan utálatommal:-)
maryriddle 2016 jan. 28. - 22:49:50
(282/760)
Sziasztok!
Egy kis vegyesfelvágottal jöttem.

Manóhangú Yasin vs búgóhangú Oszmán. Én talán pont a különbségek (esztétikum, kor, magasság:-)) miatt látom bájosnak a Yasin-Songül dolgot. (Bár van benne egy kis cukrosbácsi effektus, de nem annyira hogy zavarbaejtõ legyen). A Songül-Osman love számomra csak egy sima cuki tinilávsztori lenne, nem lenne vele bajom, de nem is érdekelne különösebben. Meg mivel az Oszmány gyerekre mint karakterre nem tudok férfiként nézni, ezért nem is fog meg annyira az õ szerelmi élete. Leszámítva a külsõ hiányosságokat, Yasin stílusa, udvarlása, kiállása nekem vonzóbb, ha pár fokkal szebb, vagyis inkább karizmatikusabb színész játszaná, belé hamarább beleszeretnék, mint Oszmánba. Így megértem Songült meg hát a szívnek nem lehet parancsolni. Búgó hangban egyetértek az nekem is bejön:-), mint színész ember (megnéztem a twitterét, igazi kis mûvész úr nem az a szelfikirály típus) biztos vonzó lehet az életben Oszmán színész úr:-) Ja amúgy ha már hangok, csak nekem tûnt fel hogy Yasin rendõrbarátjának milyen vicces fejhang hangja van?:-))

Meryemes cuccba megint belepillantgattam vérfarkaskeresési indíttatásból. Gondolom a tengerpartos birizgára gondoltál Adri. Eszembe jutott Anakin a Klónok támadásában "Nem szeretem a homokot, érdes és mindenhová behatol". Bocsi. :-) A vérfarkas akkor a kis göndör, bokros szemöldökû, Burak Deniz nevezetû színész által játszott gyerek? Mert azt a színészt én már egy ideje kinéztem magamnak, annyira cuki bölcsészfeje van, megnézném valamiben. De ez a sorozat nálam Meryem miatt esélytelen, meg idõm se lenne rá.

Éééés csoda történt! Befejeztem az Ask Yeniden elsõ évadát, vagyis 19. bölümöt. Adri te azt láttad? Sírvaröhögõs, Bear Grylls Bugra Gülsoy version, majd egy kis török Macskajaj. Ha még nem láttad és röhögni akarsz egy jót, ajánlom.

Megnéztem a Sadece sen-t is. Nos, nem az én stílusom sem a történet, sem a boksz (egyéni szoc. prob. a bunyós sportokat nem szeretem, nekem egy lecsúszott fotbalista romantikusabb lett volna, mint bokszoló) sem a hangulata, sem a pasi, így nem tudtam annyira belemerülni sem egyenként a karakterekbe, se ebbe a szerelembe hogy különösebben meghasson,... ráadásul színészek közt sem éreztem a kellõ kémiát. Összességében számomra elég amcsi stílusú volt , nem is tudom hogy volt benne valami török elem, de midettõl függetlenül, objektíven egy nagyon jól megcsinált, igényes filmrõl van szó. Nem bántam meg, hogy megnéztem. Török Hugh Laurie színész meglepett, valamiért nem néztem ki belõle sok jót. Mint férfi nekem nagyon nem..... de a hangja ohhh. A színésznõre direkt rákoncentráltam így hogy mondtad Erika, szerintem se volt annyira meggyõzõen vak. A Beren Saat-os filmet tényleg még meg se néztem, pedig kellene.
Jaj, és Adri!!! Na ki tûnt fel benne egy jelenet erejéig? Baris Arduc színmûvész úr, rögtön te jutottál eszembe. ;-))

Paramparca. Van már fb oldala is, írják a hozzászólók csupa idegenek játszanak benne, na mondom ez valami földönkívülis sorika lesz:-) Jaj de vicces vagyok, haha. De nagyon komoly, maffiózó arcok vannak benne, a sztorija elég szappanopera, szinkronos filmet alapból is csak végszükség esetén nézek, ráadásul a magyar kereskedelmi tv-n török sorit elkezdeni eleve necces, szóval nem hinném hogy nézni fogom. De azért meséljetek majd róla, aki igen.

Kvanci kontra Koncsíta, már csak az alliteráció miatt:-). Igen én is erre gondoltam hogy itt "harc" lesz:-) Mondom, én ezzel a Burakfiúval szimpatizáltam mert míg Kvancink kisugárzásában mindig érzek valami hidegséget, merevséget (bocs) addig szelfikirályunk olyan kis jókedvû, kellemes emberkének tûnik. De színészek meg pont fordítva érzem. Kvanci természetesebben, Burak nem tudok rá jobb szót, amennyit láttam belõle (nem sokat), nekem modoros. De hiszek neked Adri, te nézed. Bár különösebben nem érdekel, ki lesz a trónbitorló, nem nekem valóak ezek a széplegények, már rájöttem:-) Esetletleg akkor nézek bele vmelyik produkciójukba ha valami igazán érdekes, perverz, elvontabb karaktert alakítanak, szerelemi nyöszörgésekre már nem nagyon vagyok kíváncsi tõlük. Engem nagyon ritkán tud megfogni egy lávsztori amúgy, törökben konkréten a Karadayin, esetleg Seherén kívül egyiknek se sikerült.

Katának. Meggörgettem Zeitgeist, ZTM fb oldalakat. Zseniálisak!!!!! Eddig nem ismertem õket, igaz nem vagyok egy nagy fb-s. Annyit bólogattam mintha koncerten lennék. Fõleg bizonyos magyarul gyümölcs nevû külföldi politikussal kapcsolatos posztoknál. Talán nagyképûen hangozhat, de annyira sok újat nem mondott, (bár mondjuk azt speciel hogy éhezõ országokkal gyarmatadót fizettet bizonyos csigazabáló nemzet nem tudtam, ez még engem is meglepett:-)))))) de csak megerõsítette a gondolataimat. Birkalegelõkön azért nagykivetõn mutogatnám az ilyen oldalakat. No, tényleg fejeztem. Csak annyit akartam, hogy köszi, abszolút magamének érzem a gondolataikat, nagyon a vesszõparipa témáimat érinti, követni fogom.

Akartam még Feridézni, ma már nincs erõm hozzá, talán majd holnap, de nagyon jó dolgokat írtál Adri.
9/10
hanga45 2016 jan. 27. - 17:24:28 9/10
(281/760)
ADRI!!! NE ADD FEL!!! Nekem mára teremtek ide a csillagjaim!!! (Holott tegnap értékeltem, és akkor még kopasz volt a nevem mellett). :))
Már csak azt nem értem, hogy ha jól számolom, ez 9 csillagocska, és hogy ez hogy a fenébe jött ki. :) Elõször értékeltem Güneyt 8-asra. A nevem mellett ekkor még semmi. Aztán értékeltem a sorozatot 10-esre. A nevem csillagok nélkül árválkodott még mindig a fejlécen.
És mára lõn 9 csillagom. (Vajon átlagot számolt?) :D

Viszont a profilomat továbbra sem mutatja a kis rohadék itt bal oldalon. :))
Lehet, hogy büntiben vagyok, amiért a múltkor itt hagytam csapot-papot és leléptem.

Egyéb témákkal majd még jövök valamelyik nap.

UI: Mary, nálam jó vagy egy csomag cukrozott mogyoróra farsangkor. (Legyen mire hüppögni.):))
9/10
hanga45 2016 jan. 26. - 22:04:24 9/10
(280/760)
UI: a teszt kedvéért megcsillagoztam én is Güneyt, de nekem sem jelentek meg a csillagok. Pedig a régi nicknevem mellett akkor jelentek meg, amikor értékeltem a sorozatot, és pontosan annyi volt belõlük, ahányat adtam a sztorira (100!) :D (Tényleg, lehet, hogy azt kéne és nem Güneyt?)
9/10
hanga45 2016 jan. 26. - 21:57:52 9/10
(279/760)
Mankos! Nekem most jön az 56-os!!! Figyelni fogom. :)

Elvtársnõk! Ma hatalmas felfedezést tettem: a török családoknál az általam látott sorik statisztikája alapján minden második családban tahók a szülõk. Ott van ugye a sokat ostorozott Tekinoglu anyuka és apuka a Kuzeyben. Aztán a TSZ-ben a gonosz Firdeus asszony, illetve Hilmi papa borzolta a kedélyeket(itt a statisztika még rosszabb a halmozódás miatt), A Meneksében szintén egy mocsadék a lány apja (Hassan), itt pedig Feride apja és anyja az über brutál. De ezek nagyon. Ha Sami és Handan sok szempontból lelketlenek voltak (Sami brutális is!), akkor ez a szülõi kettõs maga a rettenet kategória. Mélységesen fel vagyok rajtuk háborodva (így a sorozat közepe tájához érve). Majd ha odaértek, kitárgyaljuk!

Feride önzõsége mostanra átfordult számomra pont az ellenkezõjévé. Nagyon sokat nõtt a szememben a bírónõ. :) (szintén visszatérünk rá, ha odaértek).
És hát bevallom, én az elején bizony becumiztam Sinant. Én akkor még elhittem, "hogy"... (visszatérõs téma lesz).

Adri! Hogy párhozamot lehet vonni a bõrgyógyászat és a pszichiátria között, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy mi egymás között csak bõrgyogyónak hívjuk nagyra becsült klinikánkat... ;)

Songül-Yasin love: ez tényleg így van. Nagyon sok fiatal lányka bukik az idõsebb pasikra. A tapasztalt, erõs, megbízható(?) férfit látják bennük. Az õ szemükben tényleg a hülyegyerek kategória az ilyen cuki kis Osman típus. (Szegényt hol "üti", hol "simogatja" Mahir. Õ meg úgy reagál, mint egy hálás kis kutya...) Azért a Mahiros dolgot emeltem most csak ki, mert az a rész, ahol Mahir kidobja a cipész mûhelybõl az utcára, nagyon megérintett. Az is, amiért ezt kapta, az is, ahogy eltûrte, és az is, ahogy megbocsátotta. Nagyon-nagyon bírom azt a kissrácot!!!

"újratervezés...újratervezés..." - hatalmasat kacagtam!!! :D :D
Mellesleg itt a csapatban szerintem messze nekem a legmagasabb a korom, mégis nyalogatom a sótartót rendesen. Idõnként már kezdem pedofilnak érezni magam.... :D

Bevallom a zenék meghallgatása még hátravan.

Mankos, ugye, hogy jó kis film volt a Sadece sen? Bár bevallom, nekem ez a színésznõ valami miatt nem nagy szám (hiába õ Yilmaz Erdogan felesége - puff neki, itt is nagy a korkülönbség a pasi javára). Én például nem hittem el neki, hogy nem lát. (Ellentétben Berennek a Benim Dünyam-ban, mert õ ott hatalmasat alakított.
A srác viszont csettintõs! Pedig szépnek nem nevezném, inkább a "van benne valami" kategória nálam. A teste viszont... huhhh!! :D És õ nagyon jól játszott. Szintén nagyon bírom az ilyen érzelmes, ámde kemény pasikat.
Nézzétek meg lányok, akik még nem láttátok. :)
maryriddle 2016 jan. 24. - 23:00:10
(278/760)
Na, hülyeséget írtam, mármint megvalósult hogy Mahir börtönbe került, csak nem közvetlenül Feride miatt (parkos jelenet).
maryriddle 2016 jan. 24. - 22:51:33
(277/760)
Na még pár dolog, amit tegnap akartam leírni csak hát mindig elkalandozom, és csak most lett idõm aztán ígérem befogom egy idõre. A Feride önzõ témán akartam még kicsit lovagolni, hogy miért érzem ezt. Lehet, hogy nem fogtok egyet érteni, én csak az eddig látottak alapján tudok nyilatkozni.
A régi témánk ugyebár az "önzetlen szerelem" elmélete. Ez mit jelent, lesarkítva mondjuk olyasmit, annyira szeretem a másikat, hogy azt akarom, hogy õ boldog legyen, akár a saját káromra lemondok valamirõl, hogy a másiknak jó legyen. Na már most, ezt Feridérõl az eddigiek alapján kicsit sem tudom elmondani. A Salih Ipekkel való kapcsolatában én végig azt éreztem, az jellemezte, neki jó legyen. És most jön a kritikus pont, amivel vitába lehetne szállni, és igen, tudom, Feride helyzete lévén hogy bíró más mint egy átlag nõnek, de az õ karaktere elsõsorban nõ, mint bírónõ. Azt nem tudtuk meg, hogy reagált volna Feride ha ez megvalósul, de tény: börtönbe akarta záratni Mahirt, bosszút akart rajta állni, élete szerelmén. Mint bírónõ érthetõ, de nyilvánvaló hogy elsõsorban a szerelmi csalódása vezérelte nem a jog iránti tisztelete. Ezt írtam is anno, hogy azért is tartom Mahir szerelmét magasztosabbnak, önzetlenebbnek, mert szerintem Mahir ha Feride hasonlót tenne vele, és azt hinné hogy kihasználta, akkor sem tudna ártani neki soha, annyira szereti. Fõleg akkor nem, ha kiderülne azért használta ki, hogy MEGMENTSE AZ APJA ÉLETÉT. Sokat gondolkoztam ezen, hogy hogy reagáltam volna ha én lennék Feride, azért is mert bevallom, vannak Feridés tulajdonságaim, értem ezalatt, az önérzetem néha nagyobb, mint kellene és én is tudok büszkeségi csinálni sok mindenbõl, nem is vagyok rá büszke. Ezt csak azért írom, hogy úgy mondjam ezt ki, mint alapvetõen sajnos egy elég büszke ember, hogy azt hiszem, ha alaposan átgondoltam volna a dolgot, akár kihasznált a szerelmem, akár nem, belegondolva hogy itt egy emberi életrõl, az apja életérõl van szó, én megértettem volna, és félre tudtam volna tenni a büszkeségem, sértettségemet. (Az már a romantikus elképzelésem magamról hogy én elhittem volna Mahir szerelmét, és még meg is hatódtam volna azon hogy valaki képes ezt megtenni az apjáért, ahogy Baharon is láthattuk a csodálatot amikor megtudta.) Persze nem voltam még Feride helyzetében, nem tudhatom, de így érzem.
Azt gondolom Feridénél az jelentette a fordulópontot, amikor elkezdett hinni Mahir szerelmében, ezért mondom hogy a Mahirhoz való viszonya határozza meg a Nazif ügyet is, mert onnantól kezdve kezdte el az igazságot is kutatni, illetve még amikor Salih Ipekkel járt, akirõl ugye elhitte hogy szereti. Tehát ez durva lesz, de szerintem Feride azért akar jót tenni Mahirral, mert Mahir viszont szereti. És itt elválasztva a szerelmet a szerelemtõl. Feride mindig szerelmes Mahirba, mint férfiba, igen, de csak akkor szereti igazán, mint embert, amikor Mahir is viszont szereti. Ha azt gondolja, hogy nem, akkor bosszúszomjassá válik, és a saját büszkesége mindent felül ír nála. És ez talán érthetõ, emberi, de biztos hogy nem nevezném önzetlennek. Na, ennyit akartam mondani. Ha esetleg van kedve, ideje kifejteni még valakinek hogy õ hogy érzett, cselekedett volna Feride helyében, szívesen olvasnám:-)

Ja és még egy, Katának, hát a lényeg lemaradt a tegnapi dogrulukos videóval kapcsolatban, amit kérdezni akartam, ha megnézted, mit érzel ez röhejes, szomorú vagy inkább hátborzongató vagy egyszerre mindhárom? (Ez közvetlenül azután van hogy megerõszakolta az uncsitesót.)
maryriddle 2016 jan. 23. - 23:17:09
(276/760)
Folytatás egy kis dayival (mintha még nem pofáztam volna eleget...)

Feride Hakim hanim. Na igen. Azt én se mondtam, hogy nem szerethetõ karakter, vannak szerethetõ tulajdonságai, jó pillanatai (pl. az elrablásánál a cukrozott mogyis, "sértõdött vagyok nem eszek - de közben suttyomban eszek"-jelenet, azon jót nevettem, uhh, akkor kicsit magamra ismertem benne:-)), de igen, az is igaz, hogy nekem is voltak, ha nem is Boszporuszba ölõs, de olyan Yektás "de Boszporuszba lökném hogy észhez térjen ez a nõszemély" momentumaim. Az önzõség meg valóban nagyon emberi tulajdonság. Szerintem mindenki önzõ valamilyen szinten, még az is, aki önzetlen, mert hiszen nem azért önzetlen hogy a saját lelkiismeretének jó legyen? vagyis mindenki a saját érdekét nézi örökkön örökké. Csak hogy az határozza meg, milyen emberek vagyunk, hogy mi az érdekünk. Pl. itt van Mahir, akinek az az érdeke, hogy mással jót tegyen, mert õ ilyen, ez kell a lelkének. Feridének viszont az az érdeke, hogy saját magának, bírói, nõi mivoltjának, büszkeségének jó legyen. Ez normális, a többség ilyen. Csak amikor ártatlan emberi életekrõl van szó, kicsit hangsúlyosabbá válik ez a jellemhiba(?).
És igen, igen bölümhúzás szükségszerû, de nálam ez akkor is a fõhõsnõ intelligenciájának megítélésnek a rovására ment. Lehet, hogy én túlparanoiás, összeeesküvés-elmélet mániás vagyok, de igen, felhúz, hogy amikor ordít egy ügy a gyanús eseményektõl (Nazif papa kínzása, Safiye megverése...és még sorolhatnám), egy magát elég sokra tartó bírónõnek a barátnõje halála kell hozzá, hogy elkezdjen hinni a nyilvánvalóban.

Sinanos dolog most kezdõdött nálam, a 40. bölümnél tartok, de (egyelõre?) jól vagyok, köszönöm kérdésed, Adri. Még nem tudom, hogyan lesz tovább, de most nincs vele problémám, hiszen közös megegyezés, nem arról van szó, hogy kihasználja Sinant (aki egyébként rémellenszenves!!!), de ha az is lenne, itt egy emberi élet megmentésérõl van szó, szóval teljesen más a helyzet. Kedves papát meg mamát, hogy becsapja az egyáltalán nem tud érdekelni. MS papi minden rosszat megérdemel. Kerime asszony meg... nemrég pont rajta gondolkoztam, és komolyan, szinte elkezdtem sajnálni MS-t, hogy egy ilyen síkagyú nõvel kellett leélni ez életét. És ha már a mamák, Safiye mama mint cipész! Zseniális, nagyon tetszett. Kis momentum, de mégis nagy, kilépett a török férfi segítség nélkül életképtelen háziasszony szerepkörbõl. Na, talán még se olyan hímsoviniszta ez a forgatókönyv.
Akinek viszont tényleg a Boszporuszba ereszteném a vérét mostanában, az Melike! Szóval nem, nem vagyok kibékülve a Sadoglu családdal:-))

És hogy a kis kedvencemrõl is ejtsek pár szót,... Orhan továbbra is egy IDIÓÓÓÓTAAA. Nem értem, hogy lett ilyen elcseszett ez a gyerek a Kara családban, hol rontották el? Ahhoz túl becsületes, hogy ne mondjon igazat a bíróságon, de ahhoz már nem hogy ne szökjön meg maffiózókkal? Áhhh.
Na azért Yasin mint szerelmes hõs igazán magasztos szinte emelkedett ezzel a hazugsággal, ezt ismerjétek el Oszmánisták!:-)))

Erika, az imafüzért már én is akartam említeni. Azt olvastam, annak az a funkciója hogy egész nap morzsolgassák:-) Engem Nazif papánál nem zavar, de amikor az ilyen Necdet meg Ibo félék pörgetik, hát... eléggé ironikus... Lehet hogy tudatos kritika a rendezõ részérõl.

Na még annyi, hogy Karadayi a legzseniálisabb szerintem is, de még se tud engem sem úgy beszippantani ez mint az utált KG, talán mert nincs benne annyi gondolkodni és kritizálni való.
Viszont hozzátenném, hogy számomra az alaptémára a világ összes sorozatát beleszámítva a KG az egyik legzseniálisabb. Ez a testvérért való börtönbemenés, ennek feldolgozása mindkét fél részérõl, a bûntudat... mindig eleresztek egy nagy sóhajt, ha bele gondolok mennyi potenciál lett volna abban a sorozatban, ezért is haragszom nagyon érte amiért langyi szerelmi sztorivá degradálták.
És még annyi hogy leszámítva, mennyire képtelenül leamorizálták Güneyt, török soriban még egy karakter se fogott meg, és mozgatta meg az analitikus énemet ennyire.

Köszi mankos, nagyon jó zenék, ezt a gümüsöset anno szerintem kerestem is.
maryriddle 2016 jan. 23. - 19:14:47
(275/760)
Helló miniszerek!

Adri, én se tudok több statisztikát államalapítóként mint ti, csak hogy hányan tekintették meg, de tényleg gyanús a szám.
Simay - Kvanci forgikönyved nagyon jó, nekem amúgy is kétségeim voltak hogy Simay egyetemre fog járni Svájcban Burak pénzén:-) Kommentáradatot én se kommentelném nem is értem minek olvasom az ilyeneket. De egyébként figyeltétek hogy mostanában a barlangon kívül is divat lett fikázni Kvancit? Most abszolút Burak az aktuális kiskedvenc. De szimpi juhászlegény szemek ide-oda, kezd csömöröm lenni a színmûvész úrtól... tudom az én hibám nem kéne ilyen oldalakat néznem.

Nem azért hogy biztassalak Adri de annyira nem durva a Yeter. Nekem eddig legalábbis nem tudta görcsbe rándítani a gyomrom. Maga a téma kemény, de a kivitelezés nem annyira, jó a kukás jelenet tényleg az volt. Érdekes ez a sorozat, mert a legtöbb török sori az érzelmekre próbál hatni, ebben viszont a téma ellenére, egyelõre nem érzem az ilyen szándékot. Törökökre jellemzõ hatásvadász-érzelgõs jelenet nem is jut eszembe, még siratós muzsika sincs benne, elég racionálisan mutatja be a dolgokat. A nõ se egy ilyen nagyon meggyötört, "megszakadaszívemérte" karakter (eddig) még Cemre viszketését a Hakmen-villa falai között is tragikusabban ábrázolták. Inkább a kíváncsiságomat mozgatja mint a lelkemet.
De megértem hogy miért viszolyogsz tõle, biztos, hogy majd be fog durvulni Yektánk. Fizikai agresszió remélem nem lesz, az nem vonz, de a beteg karakterek sajnos betegesen:-)

És errõl jut eszembe.....
Dogruluk ekseni. Kicsit beljebb mentem benne. Húú.... Hát, van itt minden, tolószékes bácsi szándékos elgázolástól, majd fellökésétõl kezdve, baltás kergetõzésen át, uncsitesó megerõszakolásáig. De hihetetlen, én mégis megsajnáltam ezt a karaktert. Mert nemkicsit beteg, másrészt meg annyira magányos hogy egy FA a legjobb barátja, sõt anyjának, apjának tartja, õt ölelgeti és neki mondja el a titkait. Még nem láttam embert aki ennyire agresszíven könyörögne a szeretértet, egész meghatott egyes jelenetekben.
A fás jelenetek tényleg jók. Katának egy kis ízelítõ, ha van egy perc öt másodperced nézd már meg milyen kis õrültke: https://www.youtube.com/watch?v=Q5btkgVdC3o Annyira vártam hogy változzon át farkasemberré.
Ha - úgy 10 év múlva - talán befejezem szegény Ask Yenidenemet, lehet hogy megnézem ezt a sorit, vagy legalábbis Dogan karakter produkcióit. Mindig is vágytam egy klasszikus török sorira, ahol kendõs nénik és bajszos, kalapos bácsik császkálnak valami faluban, plusz hogy még egy ilyen elmebeteg is van benne, mintha nekem írták volna, csak az a fránya szinkron.
Ez amúgy 2009-es, de tényleg olyan mintha legalább 1998-ban játszódna.
De van benne egy szép müzik: https://www.youtube.com/watch?v=XIXD1GOZXDU
Egy kis érdekesség, a fõszereplõ pár is uncsitesó. Ergo ez egy ilyen vérfertõzött sorika. Utánanéztem, állítólag Törökországban a házasságok 20-30%-a uncsitesó házasság :-O Bár ez iszlámfób oldal írja, nem tudom. Lehet ezért van ennyi dilinyós török. Ez csúnya volt, bocsi.

Kara Sevdával kapcsolatban ne legyen kétséged afelõl Adri, hogy húzni fogják még egy ideig ezt a válást, ezt már a Kuzey-Simay Baris-Cemre házasságokban is eljátszotta Hilal ablánk. Bár lehet hogy már annyira viszket a két fõhõs, és a nézõk is rájuk hogy a közízlésnek megfelelõen átírják a tervezett forgikönyvet. Törökhonban bármi megtörténhet. VÉRKOALA, sírok. (

Gecenin akármibe éppen hogy belepillantottam, én ezt a Murat embert nem ismerem, viszont jól néz ki...viszont úgy néz ki, mintha Rotakapa mûvész úr nem egypetéjû ikertestvére lenne. A sorozat, hát van egy kellemes hangulata. De mik ezek az amcsi zenék? Egy zeneszerzõre már nem tellett Meryem fizuja mellett, vagy mivan? Asszem, Burak Hakki nyilatkozta hogy mostanában kezdenek amcsiskodni, igaza van, ez nekem se tetszik. Természetesen a vérfarkas miatt néztem bele, ezalatt kire gondoltál Adri, a szõkésbarna fickóra vagy netán az öreg bajszosra?

Ami a pasikat illeti... Hát, bevallom, nem lenne bátorságom megharcolni fénykardos hadügyminiszerünkkel Kenanért, meg amúgy is friss võlegénnyel nem kezdek ki:-)
Egyébként azon gondolkodtam hogy itt mindenkinek van egy törökje, én meg olyan magányos vagyok itt a barlangban, jobban mondva mint valami kis kétes erkölcsû, mások pasijai felé kacsingatok, meglátszik hogy romlott nyugati nõ vagyok.... Meg kellene állapodnom... Talán majd a kiránduláson amíg ti az Oszmány gyerekért iszapbírkóztok és nem figyeltek elindulok én is egy saját legényfogó túrára, csak kit válasszak? Kvanci nincs veszélyben, Bugránk, Cagdasunk viszont... hát velük azért szûrögetem a levet, bár ez utóbbi bennfentes forrásaink szerint már nagyon foglalt, ráadásul meg is szaporodott, szóval lehet hogy Bugra úr lesz a befutó, ajjaj Adri.:-)) Egyébként utánanéztem a kedves "liliomtipró" hölgyeknek, 90-ben született Oszmán színész úr. Tehát nyugi, nincs liliomtiprás, csak kissé visszamaradott a fiú.

Kendime iyi bak. Miért szakítottak? Emre nem akart szakítani, csak idegességében megkérdezte, hogy van-e bátorsága elmenni mert a leányzó a betegsége miatt már nagyon premenstruációs szindromásként viselkedett, Ali meg igazából erre várt hogy legyen ürügye elhagyni õt, mert magától nem tudta volna megtenni, asszem ezt írja is a levélben. De arra is utaltak, mintha Asli csalta volna, amikor felveszi a telefont ugye beleszól egy pasi hogy evet, tátlimmm? Tudom, hogy ezzel minket akartak félrevezetni, de ilyet mondhat barát törökhonban? Ja a szilikonos(?) színésznõ még nekem vmivel jobban bejött mint Asli, benne legalább volt egy kis élet. Huppsz, ez morbid volt.

Ja még a civil részhez Kata ez nagyon szép, nagyon tisztellek érte. Én is abszolút tudok azonosulni az ilyesmivel, bár bevallom hogy alapból nagyon passzív személyiség vagyok, viszont nagyon lelkesen tudom kurjantani mindenkinek mindenféle környezetszennyezõ tevékenység láttán hogy: miattad fog elpusztulni a Föld! Van, hogy hatásos. Megnézem a fb oldalakat.

És végül egy kis zeneösszeállítás.
Nálam eddig a KG zenéi voltak a non plus ultra.
https://www.youtube.com/watch?v=xBjTZ3zjDiM
https://www.youtube.com/watch?v=CJVjEJklJ7o
https://www.youtube.com/watch?v=eZsqtkxDEgQ
https://www.youtube.com/watch?v=G9VF8JSbXmk
Ezelt még nem néztem, de hallgattam, nagyon príma.
A Seherezádéban nem voltak ilyen agresszív drámai zenék, viszont abban voltak a legjobb klasszikus muzsikák. Rimszkij Korszakovot már mondtam, illetve ez a Handel, mindig erre lovagolt Onur bey az éjszakákban:
https://www.youtube.com/watch?v=JSAd3NpDi6Q
Ja, és van benne egy elég durván szívbemarkoló zene, egy fiát elvesztõ anyáról szól, van hozzá magyar felirat a descriptionben:
https://www.youtube.com/watch?v=tK0Lvlonjfg
Karában nekem is a mankos által linkeltek, illetve saját müzikok közül ez:
https://www.youtube.com/watch?v=x_NRjzFB-vw
Na ennyi, kicsit elragadtattam magam, bocs.

Karázni is akartam. Fogok is, kicsit késõbb.
9/10
hanga45 2016 jan. 22. - 22:25:15 9/10
(274/760)
Herkese Merhaba!

Itt vagyok ám, csak annyira nem tudok hozászólni semmihez, hogy inkább lapítok, mint a lukinyúl. :)) De szorgalmasan olvasgatlak ám titeket (immár mint befogadott beltag - és egészségügyi miniszter)!

A héten egyfolytában lótottam-futottam, semmi nem ment simán és gördülékenyen. Kezõdött a hétfõ reggellel, mikoris a Karácsonyra kapott vadiúj és életem elsõ(!) okostelefonja olyan buta volt, hogy valami oknál fogva nem ébresztett fel - ergo elaludtam. Szerencsére viszonylag hamar, félórás késéssel sikerült beesnem a recepcióra életeket menteni.
Itt ragadnám meg az alkalmat és válaszolnék Adri minisztertársam kérdésére: nem pszichiátrián dolgozom, de majdnem. Vagy legalábbis igen gyakran ott érzem magam. :)) (Amúgy bõrgyógyászat a szakterületem.)

Örülök és köszönöm, hogy mindannyian (mindannyian, vagy mindnyájan? Ezen mindig elakadok.), szóval, hogy minden kedves csoporttárs reagált a családi vérvonal felvetésemre/kérdésemre. :) Valóban, mindannyian (mindnyájan) egy nagy család vagyunk Ádám és Éva jóvoltából. (Ahogy azt Kata is írta). :)) Úgyhogy akkor nem kérdeztem akkora hülyeséget, ugye?

Karadayi: 53. bölümöt kezdtem el a napokban. Feride egyre szimpibb, sõt, most már egyenesen nagyon az. :)) Hatalmas fejlõdésen ment keresztül és egyre nagyobbat nõtt a szememben ahhoz az énjéhez képest, akit az elsõ évad vége felé bele tudtam volna ölni a Boszporuszba.
Nagyon nem szeretnék belemenni, mivel tudom, hogy mindnyájan (mindannyian) más-más ritmusban nézzük, poént meg nem szeretek lelõni. :)
Viszont van valami, amit észrevettem magamon, hogy idegesít: az imafüzér állandó morzsolgatása, ujj köré tekergetése úgy Nazif papa, mint Daylan részérõl. (Necdet már szerencsére alig csinálja).

Adri, a Sinanos dologgal nem igazán tudok mit kezdeni. Mondhatnám, hogy szülõket így becsapni nagyon csúnya dolog, de itt ismerjük ugye a kedves papát és mamát, az õ tetteikhez (különösen a papáéhoz!) képest már nem is tûnik olyan csúnyának. Mindenesetre nagyon naiv volt a bírónõ, hogy azt hitte, ebbõl olyan könnyen ki fog tudni mászni...

Kicsi Nazif (csúnya) esete: amikor láttam, nem akartam elhinni, hogy tényleg ezt tették vele a forgatókönyv írók. Tekergettem elõre, hátra, hogy biztos ezt csak valaki álmodja majd, de ...
Ennél kevésbé drasztikusabb megoldással is elhittük volna, hogy most aztán már tényleg YETER, és ideje leszámolni a rossz fiúkkal és bosszút állni a sok szenvedésért, amit a Kara család (és a hozzájuk közelállók) elszenvedtek. Szóval nekem ez nagyon nem tetszett. (Gyerekes anyukaként pedig különösen rosszul viselem az ilyesmit.)

Legnagyobb bánatomra kis kedvencem (Oszman) nagyon kevés szerephez jutott mostanság. Pedig arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan jut el a dolog addig, ameddig Songüllel. :)

Más téma:
Kata, köszönöm, hogy kicsit beengedtél a civil szférádba. :) Olyan dologokat vetettél fel, amikkel magam is könnyen azonosulni tudok. Meg fogom nézni a FB oldalt, még ha egyelõre csak kíváncsiságból is.

Most hirtelen ennyi.

Ja igen: Nektek bejelentkezés után bejön a személyes fiókotok (levelek, ilyemi)? Merthogy nekem nem, így elõre is elnézést kérek, ha valaki esetleg privátban szólt hozzám és nem olvastam el az üzenetét. Ami még viccesebbé teszi az egész szitut, hogy a múltkor, amikor ugye olvastam, hogy emlegettetek (és legnagyobb örömömre nem negatív értelemben), hirtelen felindulásomból olyan kapkodva regisztráltam egy újonnan létrehozott email fiókkal, hogy azóta sem tudok oda belépni, mert elfelejtettem a jelszavamat. :)) (Jelszó emlékeztetõ meg ugye minek, hisz nem vagyok én hülye, hogy elfelejtsem...) :))

Sorozatzene: túl sokat még nem láttam, de az EZEL például nagyon bejött. Egy részlet belõle rajta maradt a telefonom memóriakártyáján, így most is hûen õrzöm.
Gondolom nem mondok meglepõt, hogy KG zenéje is bejövõs. Itt a Zeynepes téma a leglegleg.(Azon sem lepõdtök meg szerintem, hogy a Hayat Gibi instrumentálja ébreszt (vagy nem) reggelente a telefonomon. De a KG Haydar Haydar-ja rongyosra van hallgatva. Az nagyon-nagyon, bár ugye ez nem sorozatzene.)
A SZH is nagyon tetszett.
Kivanc rajongó lévén egyelõre az õ sorozataiban (és azok zenéiben) vagyok inkább otthon, bár szégyen, de Gümüst még nem láttam. Elkezdtem, de nem tetszett.
maryriddle 2016 jan. 22. - 20:03:48
(273/760)
Na várjunk csak, akkor szerinted Yekta dobta be a gyereket a kukába? Én úgy vettem le hogy a gyerekük volt (kutyuskám akkor elutazni készült, nem?) és anyuka ekkor realizálta, hogy valami nincs rendben a kiskölyöknél, és döntött úgy, hogy a második gyereket nem hagyja így tönkre tenni. Vagy te is így értetted?

Most csak ennyi, majd hétvégén jövök a többivel.
maryriddle 2016 jan. 18. - 23:26:24
(272/760)
:-)
maryriddle 2016 jan. 18. - 23:11:34 Előzmény maryriddle
(271/760)
Bocska, most fejeztem be a 3. bölümöt és izleyici platformu is megerõsített hogy el akar szökni Aylin a két kölyökkel, jobb késõn mint soha. Egyéb fontos momentumok: Turgutcum szõrös kapucnis kabátja, úgy nézett ki benne, mint egy tibeti masztiff, és új zöld(!) szemüvege, very hipszter.
Ja, meg egy jó kis gyilkot(?) is összehozott a végén, szerintem elég ügyes volt.
maryriddle 2016 jan. 18. - 09:38:06
(270/760)
Adri köszi, amiket Feridérõl írtál, megerõsítetted bennem a régóta érlõdõ gondolatot miszerint, FERIDE ÖNZÕ. Igen, az említett dolgok ignorálásán én nagyon felhúztam magam akkoriban, ezt többször is mondtam. De akkor legalább fejlõdik. Kár hogy csak ennyi tragédia árán....

Kara Sevda, bocsi Adri de nem tudok veled sorsközösséget vállalni nem az én világom, adtam neki egy esélyt de nem. Kaan színészurat nem láttam még futni, csak teniszezni de valóban figyelemreméltó, ám ezzel a karakterével - amennyit láttam belõle - egyáltalán nem tudok azonosulni sötét oldalasként sem. Güneyt, Barist azért tudtam valamennyire kedvelni mert õk olyan kis szánalmasak voltak, de ez az Emir túl nagymenõ és arrogáns nekem. Az igaz hogy õ a legszebb gonosz törkismen eddig, de itt olyan kis Drakulás a fekete cuccaiban és hátrafésült hajával, nekem az Askban Canficsúrként jobban bejött külsõre.
Viszont az érdekelne hogy ez a házasság hogy megy? Eleve tudta hogy a nõnek nem kell, nem? Akkor mi haszna van ennek a frigynek? Vagy szimplán élvezi, hogy szadizza a csajt?

Erika, a Sadece Sen nem igazán keltette fel az érdeklõdésemet, mert nem bírom az ilyen bunyós filmeket, de talán majd belekukkantok.
Hát köszi az együttérzést, én igazából, mondjuk lehet, Romeo és Júlia sztori lett volna a dologból amennyiben a török apuka is hasonló véleménnyel van a magyaroktól. :-) Bár állítólag a törökök bírnak minket, testvéreknek tartanak, (szerintem minden turistát:-)), meg a török férfiak is szeretik a magyar nõket, úgy olvastam csak nem feltétlenül tartják õket "asszonynak valónak", ha igen akkor meg nagyon gyorsan akarnak mindent. Persze ezek csak sztereotípiák. De azért óvatossan ezekkel a legényekkel a legényfogó túrán:-)

Turgut - Necdet dolog nem hiszem hogy tudatos, csak Turgut annyira perverz jelenség hogy nála minden másképp jön le:-) A török férfiaknál szerintem ez természeteseb, de legalább nem csapkodják egymás seggét mint a spanyolok. Necdetet én mindig bírtam, mint gonoszkát meg a színészt. Már a kinézetében van valami megmosolyogtató, a Kusturica filmekben vannak ilyen fazonok (alapból a színész is olyan szlávos karakter). Necdet-Ayten kapcsinak még az elején vagyok, de az nekem is tetszik hogy egy ilyen, szemrebbenés nélkül gyilkoló ember szerelmes is tud lenni. Sõt, engem Turgut Feride iránti szerelme(???) is szórakoztat a maga perverz módján:-)

Férfiak... Osmant meghagyom nektek:-) Én is bírom a kölyköt, de annyira nem fogott meg. A szerelmi szála inkább frusztrál(t), bár megértem hogy szeretet akar, csak miért pont Songültõl?, (Nurtennel összehoznám). viszont a testvérével szembeni tartása miatt nõtt a szememben. Yasint bírom, és nekem tetszik a Yasin-Songül kapcsi még mindig, csak hát Riza tényleg olyan manó alkat hogy nem tudok tõle elérzékenyülni, mint férfitõl. Orhantól viszont, amikor elõször láttam a színészt, kicsit elérzékenyültem, Güney féle testvérre számítottam, és nagyon szeretni akartam, de miután megismertem a (Kuzeyre emlékeztetõ:-)) karakterét... ma már szinte utálom. Fõleg a gyilkosság óta amit Necdettel csináltak. Olyan idióta... nincs kiábrándítóbb, mint egy szép, de hülye férfi. Nem tudom hogy meg bocsátok neki valaha, de az tuti hogy soha nem felejtem el. Szóval én most mainstream leszek, és maradok Mahirnál. Igazából belé se szerettem bele, mert õ már annyira magasztos, megfoghatatlan, viszont nagyon szeretem ezt a karaktert, pedig fõhõsöket nem nagyon szoktam. Ja, és Kata, õ tényleg nem épeszû ember, majd látni fogod, ez persze tõlem dícséret:-)

Na befogtam. Köszönöm a figyelmet.
maryriddle 2016 jan. 18. - 09:35:56
(269/760)
KENDIME IYI BAK VE CAGDAS BEY
Kezdjük a lényeggel. A Kuzey Güney megasztárban Kvanci elsõ (-neki is csak ezek a siratós török nóták mennek), Cagdas második helyet ért el, (- pedig neki jó kis fülbirizgálós beszédhangja van és hangszereken játszik) Bugránk pedig bronzérmes lett (- na, vele vallatni lehetne). Nem lesz KG musical velük.
Nekem is sok kérdés felmerült, amiket te is írtál Kata. És még az, hogy a két nõ akkor ismerte-e egymást? (A képek a stáblistánál a végén nem arra utaltak?) Vagy csak egy random nõt kiválasztott? Bár mindkettõ több kérdést is felventne. Viszont aki nagyon felháborított az az anyós! Tudja hogy a fickónak van egy gyereke és meghalt a szerelme és nem szól neki 5 évig??? Utána meg ott vigyorog az ajtóban! Hát, ok... A logikai bukfenceket(?)/valószerûtlenségeket leszámítva, filmûvészeti szempontokból viszont tetszett a film. Bár a vége a romantikus igényeimet nem elégítette ki teljesen, a menyasszonyát nem szerette úgy, mint Aslit... persze tudom, nem errõl szólt.
Cagdas beyünkrõl áradoznék egy kicsit, kompenzálva a Yaz-os bántásokat:-(. Tényleg nagyon másmilyen volt itt, temperamentumos-törökösebb és kevésbé (ejtsd raccsolva)ariszokratikus volt mint az öltönyös úriember szerepeiben. Így több szerepben látva, nagyon tudatos s közben természetesen játszó színész. Lájkolom ezt az embert, csak ne ilyen szarokban játszon mint a Yaz.
Asli nekem kicsit olyan vérszegény, ez az Ask-os karakteréhez jobban állt neki. De szegényrõl mindig a halál, betegség jut eszébe a forgiíróknak?

És még egy kis Cagdas ha már egész vasárnap éjjel vele voltam el. Kicsit rácuppantam a film után, sorry. Végiggörgettem Cagdashángörit, eddig nem is láttam, vannak Yazos feliratos vidik, na Puncsunk mégis csak hülyegyerek volt kicsit ha vezetés közben mondta el az apjának hogy csalja az anyja. Szegény.
Na de, belenéztem abba a soriba amirõl megy a beszélgetés fb-n, Dogruluk ekseni, háhhháháááá. Olvasom valami õrült szerelmes, nemierõszakoló, baltás, tikkelõs õrültet alakít, mondom ezt látnom kell. Elsõ reakcióm, mi a szar ez, mi ez a szinkron (ez mire jó, rosszabb színésszel szinkronizálni egy színészt ugyanazon a nyelven?), amatõr sorozat - ám elég naturálisan ábrázolja a török vidéket -, a cselekményt nem is értettem, Safiye mama is ott volt, össze-vissza néztem ahogy kidobta a tube. De Oh My Allah! Mekkora szociopata állat! Simán kényszerzubbonyos kategória. És az a durva, hogy a környezete szinte természetesnek veszi hogy pisztollyal, baltával, ököllel terrorizálja az embereket.
Vajon a török falvakban tényleg ilyen fazonok szaladgálhatnak szabadlábon, bármit megtehetnek török szokásjog címen? Güney meg rögtön több év börtönt kapott, csak mert õ isztambuli? Amúgy nagyon bírtam ahogy tombol, itt tényleg igazán hiéna tekintete van. Összezárnám Turguttal és Yektával a diliházba, török Száll a kakukk fészkére. De nagyot röhögtem, amikor írja admin hogy ebbõl a soriból is lelépett mert szar volt a forgikönyv:-), oké oké, ez az ember nem hogy nem karrierista, hanem egyenesen antikarrierista ráadásul itt még kezdõcske volt. Nem lennék a menedzsere.
maryriddle 2016 jan. 18. - 09:32:13
(268/760)
Günaydin! Elõre is elnézést, sokat fogok pofikázni, sok mondanivalóm van, és rossz tulajdonságom bõ lére ereszteni a lényegtelen dolgokat is, ezt nem nektek kell mondanom:-)
Inkább több részletben küldöm, ne tûnjön olyan soknak.

YETER
Igazad van, Katam ez a tempó engem is meglehet. De lehet, hogy ez ilyen dramaturgiai fogás lesz és párhuzamosan mutatják majd a múltat, nem tudom. A 2. bölümben már volt ilyen visszamutatott jelenet. Én is ezen gondolkoztam hogy miért marad vele a felesége? Ez minden ilyen házasságnál felmerül, de a 21. században, Isztambulban, egy tanult, értelmes nõ, nem ilyen életképtelen mint Handan, mitõl félhet annyira? És még csak nem is szereti a férjét. A 3. bölümben már megfordult a fejében, hogy megölni. Stockholm-szindróma? Amúgy ebben a filmben talán nem is az a lényeg, hogy hogyan alakult ki ez az állapot, hanem hogy a nõ hogyan veszi fel a kesztyût a férjével szemben.
A kiskölyök lelkivilágát majd biztos kibontják szintén. Bár rajta nem vagyok meglepõdve egyáltalán, a paradicsomos jelenet már finoman árulkodott róla, hogy mennyire korlátozza a mindennapjait az apja. Ha nem is veri, egy érzékenyebb gyereknek szerintem ez elég hogy frusztrálttá váljon. Olvastam egyszer egy Rudolf Höss életét feldolgozó regényt (Mesterségem a halál) avagy hogy neveljünk érzéketlen tömeggyilkost, az õ apja jutott eszembe Yektáról, õ se verte a fiát, csak életének minden pillanatát szabályozta, az mégis rettegett tõle.
Ha tovább néznéd, aki még érdekes lehet az a szõke langaléta nõ. Õ is valami beteg, elõször azt hittem vak, olyasmit olvastam hogy Yekta bezárva tartja. Feltûnt az akcentusa, német. És ha még annál tovább néznéd, a 3. bölümben nagyon kicsit emberibb oldalát is láthattuk Yekta úrnak. És hogy mekkora feszültséget lehet teremteni egy palacsinta hajtogatással, lekvárfolttal az asztalterítõn! annyira jó volt az a jelenet. Nekem az ilyenekben rejlik ennek a sorozatnak a vonzereje, a mellékszereplõkrõl többnyire eltekerem, túl hosszú egy rész. Turgut színészen látszik hogy még nem heverte ki Turgutot, valószínû hogy amiatt a szerep miatt is kérték fel erre, de számomra azért nem teljesen olyan. Turgut jobban karikírozott volt, mintha kicsit poénra vette volna azt a figurát, minden mozdulata annyira mûvi, teátrális, itt azért annyira nem látom ezt rajta. Turgutban mindig van valami megmosolyogtató (számomra), Yektában nem. A merevségét a rendmániákus személyiségével magyarázom, az szerintem passzol.
maryriddle 2016 jan. 16. - 13:08:21
(267/760)
Most csak egy kérdés erejéig, tegnap elfelejtettem, pedig kifurja az oldalam a kiváncsiság, Adri elmondanád hogy mi az a durva dolog az Ask Yenidenben? Ugye nem csalja meg Bugrát a vikingfejûvel? :-O Amúgy a nyissz-nyissz partis zenét sajna én sem tudom.
9/10
hanga45 2016 jan. 15. - 23:23:06 9/10
(266/760)
Itt vagyok megint, most már nem futkosok semerre.
Folytatás következik.

Mary, nagyon rendes tõled, hogy az uniós támogatásból esetlegesen nekem is szándékodban áll juttatni némi apanázst álmaim megvalósításához. :) (Amúgy a Basak kisasszony (alias VETÉLYTÁRS!) állítólagos asszonnyá és anyává avanzsálódásával kapcsolatos híreket egyelõre pletykaszinten kell kezelni. A forrás szokás szerint itt sem biztos, bár némely fórumokon vannak olyan emberkék, akik olyannyira otthon vannak (vagy ott érzik magukat) a Kivanc magánéletével kapcsolatos témákban, hogy már-már azt gondolhatnánk, hogy minimum valamelyik közeli családtagjához van szerencsénk a személyükben. Na mindegy... Nagyon sajnálom Mary, hogy nem jött össze a török sógorság. (Apukád jó fej!) :))

Kedves mankos! Tisztán emlékszem még, hogy mennyire nem kedvelted a sorozatot. :) Van ilyen Boney M, ahogy gyerekkoromban mondogattuk. Nincs ezzel semmi baj, szerencsére nem vagyunk egyformák, van, akinek ez jön be, van, akinek az. Bár be kell valljam, én is eretnekségnek éreztem anno a sorozat fórumán a sárga földig történõ lehordását. Azért ennyire nem rossz sorozat ez, nnna! (Szerintem baromi jó, de nem hergelem tovább a barlanglakótársakat, hiszen még picit azért lábujjhegyen álldogálok ám itt és húzogatom a szoknyám szélét.) :)
Mivel tudom milyen érzés a "betegség", ígérem, én nem foglak hergelni. Annál is inkább, mert a Kara nekem is tetszik (bár közel sem annyira, mint KG). :)

Mary, errõl jut eszembe: nagyon tetszett az utálat kontra szeretet gondolatmeneted!!

Adri! Én is láttam Kurt Seyitet. Ott lettem rabja Kivancnak (emlékeim szerint a 3. bölümnél totálisan, de már a legelsõnél mély nyomokat hagyott bennem, ugyanis a TV adás után másnap a munkahelyemen (szombat volt és munkanap) azon nyomban meg is néztem még egyszer. Aztán amikor hazaértem az ismétlést is a TV-ben. :) Baromira bejött a figura, akit alakított (és neki például a bajusz is tök jól állt szerintem.) A végén kimondottan örültem, hogy nem a hisztériás és igencsak befolyásolható Sura lett Seyitné. Szóval nagyon nagyot alakított ebben a sorozatban (a szülõk temetését többször is megnéztem - amilyen gyöngéden fogta az anyja beburkolt holttestét, az az egész szertartás mély nyomokat hagyott bennem, de az egész sorozatbeli alakítása elõtt megemeltem a kalapomat. Ezután következett nálam a KG és azóta is tart a kábulat.
Kara Sevda engem is érdekel, tervben is van, találtam is hozzá angol feliratokat, úgyhogy elõbb-utóbb sort fogok rá keríteni. (Tudom, hogy fordítják, de én inkább egyénileg szeretem megoldani az engem érdeklõ sorozatok megnézését).

Jut eszembe: láttátok a Török Hírességek oldalon a Sadece Sen címû filmet? Az én javíthatatlanul romantikus lelkemnek nagyon bejött, bár a sztori valósághûségileg erõsen sántítós. De hát melyik sorozat/film nem az, ugye? Én nagyon jókat zokogtam rajta, ami nálam nem olyan nagy ritkaság, ugyanis képes vagyok még egy reklámot is megkönnyezni.

Kata, felkeltetted az érdeklõdésemet a Cadgas film iránt. A pasast még mindig nagyon bírom, érdekelne más szerepben is. Maga a színész is szimpatikus, olvastam én is a riportot vele még anno, és nagyon klassz dolgokat mondott. Tetszik a felfogása, a "sztársághoz" való hozzáállása, az arról alkotott véleménye. Sokoldalú, érdekes személyiség lehet a civil életében, úgyhogy lehet, hogy isztambuli legényfogó túrám során õt is felkeresem majd (persze csak miután Kivancot magamba bolondítottam, hiszen utazásom elsõdleges célja ez lesz.) :))

Végül egy kis Karadayi (mivel máshoz nemigazán tudok hozzászólni). :)
Ez a Turgut egy ÁLLAT, de a színész hihetetlenül jól hozza ezt a figurát. (A picit langyos vonal nekem is feltûnt!!) ;) Vajon mi lehetett ezzel a forgatókönyvíró célja? Egyáltalán tudatában van (volt) annak, hogy így jön le némely jelenetnél a Turgut-Necdet kapcsolat?
Amúgy fura módon én Necdetet sem utálom (bár az elején ki nem állhattam.) Azt hiszem az Ayten iránti õszinte rajongása billentette meg nálam a mérleg nyelvét. (Miyen érdekes, Barist is akkor kezdtem el kedvelni, amikor megmutatta a gyöngéd és sebezhetõ oldalát Cemre iránt.)

Nem vitatkozom azzal sem, hogy IGEN, Songül Alit szereti. Legalábbis momentán. :) Hogy aztán késõbb ez hogy alakul, és mi fog oda vezetni, ahová, azt nem tudom (bár az utolsó bölümöt azért gyorspörgetéssel átnyálaztam (csak hogy érdemesnek találom-e majd végignézni azt a száztizenakárhány részt). Megjegyzem: annak találtam.

Egyébként mindnyájan nagyon jó gondolatokat írtatok a Kara kapcsán. Mindig élvezet olvasni benneteket (más témákban is, kivéve, amikor a török kékszemûmet inzultáltátok, mert az szinte fizikálisan is fájt.) :)))
Nem tudom, melyikõtöknek mi a civil életbeni foglalkozása, de ritka értelmes társaság vagytok és mindnyájatoknak baromi jó stílusa van. :) Nem vagytok ti véletlenül testvérek?

Azt hiszem kiírtam magamból mindent, ami eszembe jutott.

Még egyszer nagyon köszönöm és nagyon jól esett a megtépázott lelkemnek, hogy ilyen örömmel fogadtatok (süni csoport/maci csoport - ejjj, de tetszett!!!). :))
Zandra nekem is hiányzik, a KG végén volt közöttünk pár levélváltás, õ is nagyon klassz csaj. Hátha olvassa õ is ezt a kis szakadár fórumot és egyszer csak hozzám hasonlóan bekopogtat (mert az nyilván nem titok, hogy elég népes olvasótáborral rendelkezik Bugra Gülsoy). :) ;)

Nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek! :)
9/10
hanga45 2016 jan. 15. - 18:08:59 9/10
(265/760)
Sziasztok! Azannya, de sok mindent írtatok!! :))

Most csak gyors befutóban vagyok, úgyhogy rövidke reagálás lesz, de semmiképpen nem akartam szó nélkül hagyni a kedves szavaitokat.
Elõször kezdem a legfontosabbal: köszönöm a szíves befogadást! :)) Az eü. miniszteri kinevezésemnek pedig rettenetesen örülök és elõre is köszönöm a bizalmat. A rendelési idõmet most próbálom összeegyeztetni egyéb bokros teendõimmel, amint meglesz a pontos idõpont, feltétlenül jelezni fogom. Úgy döntöttem, nem lesz elõjegyzés, sem telefonos idõpont egyeztetés. (Zárójelben: jó nagyot kacagtam a miniszteri posztomon, ugyanis a civil pályámon is az eü. zavaros vizein evezgetek.). Nekem úgy látszik ez a karmám, hogy életeket mentsek mindig mindenhol minden körülmények között - (a barlangi életemen kívül egy igen fontos és életmentõ munkakörben - egészségügyi adminisztrátorként.) ;))
A bocsánatkéréseket ezennel tisztelettel elhárítom, senki nem bántott meg semmivel. :)) Inkább félreértett dolgok voltak, azok is jórészt azért, mert hülyén fejeztem ki magam. Felejtsük már el, ha kérhetem! :))

Adrinál akartam egy jó pontot szerezni, mivel nekem van zenefelismerõm. Beolvastattam vele az Ask Yeniden 11-es bölüm elején a gitáros számot, de sajnos nem tudott mit kezdeni vele a program. :((

Katánk és a csillagocskák: én azt hiszem, azok akkor jelennek meg valakinek a neve mellett, amikor csillaggal értékel egy adott filmet/sorozatot, színészt. Ahány csillagra lett értékelve, annyi csillag jelenik meg a user neve mellett. Úgyhogy nem lehet, hogy te értékelted egykoron a mi Güneyünket? Azt nem tudom, hogy ezt vissza lehet-e vonni utólag, ki kellene próbálni. De én is azok táborát erõsítem, akik szerint teljesen jó helyen vannak azok a csillagocskák! :))

Futok tovább, sziasztok! Majd jövök még! :))
maryriddle 2016 jan. 15. - 15:27:02
(264/760)
Sziasztok. Mindenki nagyon jó dolgokat írt, majd reagálok is, de most sajna nincs idõm. Csak Erikának szerettem volna még válaszolni.
Nagyon jól esett amiket írtál és örülök, ha rájöttél hogy talán a mi sötét oldalunk, még sem annyira sötét szívû és agyú, amilyennek esetleg az õsfórumon tûnhetett. Ezt már priviben is írtam,tisztelem, hogy így bevállalod az elfogultságodat a kékszemû alfahím iránt, és nincs vele bajom, van ilyen, annál inkább azzal a fajta leplezett elfogultsággal, amirõl Adri is írt. A régi sérelmekért már nem haragszom, hisz talán ez a közös sérelem is növelte sötét oldalunk összetartó erejét, és így jöhetett létre Barlangállamunk, *elmorzsol egy könnycseppet*, de a bocsánatkérésedet nagyra értékelem. A fordításos dologért már én is bocsánatot kértem, bár már elmondtam milyen félreértés miatt volt, de ha azt is gondoltam, valóban nem volt hozzá jogom,...csak hát akkoriban nagyon háborús állapotok uralkodtak erre, ezért még egyszer bocs.
Az isztambuli Kvanci csábítós projekthez pedig sok sikert kívánok. :-) Még nincs sok bevételünk, de a majd az uniós támogatásokból esetleg áldozhatunk erre is, de psszt!

Kata, sajnos a török sógorság már nem aktuális, kimerítették az angol és német szótárukat a fiatalok, pedig drukkoltam nekik, (magam miatt persze). Jaj meg kari vacsin elkotyogtam a dolgot, "mit akartok már azoktól a bolond törököktõl?" - így apánk. :-)

És még egy, Adri, jajjj az Aslis-Cagdasos filmet nem láttam, de nagyon jó hogy írod, pedig könyvjelzõztem magamnak és az elsõ jelenetet végigvigyorogtam, meg a borítóképén is szemezgettem már szemcsis Pudingunkkal aztán valahogy feledésbe merült, de vasárnap este meg fogom nézni, fel is jegyzem magamnak ide, mert kezdek szenilis lenni, VAS. ESTE CAGDAS-ASLI FILMET MEGNÉZNI!

Na güle güle, jövõhéten jövök.
9/10
hanga45 2016 jan. 14. - 23:50:24 9/10
(263/760)
:)) Köszönöm! :)

Mivel egyre erõteljesebb vágyat érzek magamban, hogy 1. értsek már végre törökül, 2. elutazzak a helyszínre, ezért ma este Allah megszánt és utamba dobott egy oldalt, ahol álmaim megvalósításához ilyen kis helyességet találtam (mint nyelvi segédeszközt). Megosztom a tisztelt parlamenttel, hátha valakinek rajtam kívül kedve szottyanna kicsit okosodni: https://app.box.com/s/cdb758e406779446ac91

A KS-beli Osmant megszemélyesítõ fiúcskán én is szívesen legeltetem a szemeimet. (Úgy látszik a Kuzeyeken kívül az Osmanok is bejönnek nekem.) ;)
maryriddle 2016 jan. 14. - 23:14:16
(262/760)
Erika, csak most látlak! Na, hát akkor szeretettel üdvözöllek szerény kis barlangunkban. Ez kellemes meglepetés. Ma már nem tudok mit írni, de majd. És keresünk neked is valami betöltetlen miniszteri helyet.:-)

Egyéb. Jaj még Turgutról elfelejtettem, a homotémához visszatérve, azt mondta Necdetnek hogy SZERETI!!! És meg is öltelte ;-) Annyira bírtam volna ha tényleg kihoznak ebbõl egy ilyen sztorit, de hát ez nem az USA, ahol meg már kötelezõ.

Ja, végül egy kis MAry-féle töröksorozathíradó, azt az érdekességet olvastam hogy egy Olaszországban élõ török rendezõ Halit Ergivel és a Karaparás színésznõvel Brian élete remake-t csinál. Ez több ponton is érdekes.
maryriddle 2016 jan. 14. - 23:06:21
(261/760)
Ó, hát ez nagyon szép és jó és szívmelengetõ volt, az opera pedig feltette rá a koronát:-)

Egyébként, bár talán én gyûlöltem a legintenzívebben a KG-t, azért nálam se egyértelmûen negatív a mérleg, ha létezik olyan érzés, amikor az utálatot egy hajszál válassza el a szeretettõl, akkor az az érzés jellemzi a leginkább a sorozathoz fûzõdõ viszonyomat. Színészek, és a jó negatív karakterek, sorsok mellett, azért is megérte, mert valóban elgondolkoztató egy mû volt... csak hát nem azért mert az akart lenni, hanem pont a nem tudatos erkölcsi és logikai bukfencei, és ezeknek a nézõi megítélései által. Nekem ez olyan volt, mint egy tanulmány, és tényleg sokat tanultam ebbõl a szappanoperából(?), többet mint bármelyik remekmûbõl. Szokásom a kis dolgokat kivetíteni egyetemes szintre, így pl. a KG-bõl értettem meg többek között a gladiátor játékok pszichológiáját. Félelmetes. Ma is lennének, akik nézik. Az ilyenekért hálás vagyok Hilalnak, komolyan. Meg nektek is, mert együtt hoztuk ezt össze.

A Yetert féltettem, amikor látom hogy leszûri az egyszeri nézõ a sorozat lényegét, hogy rakhattak egy szép nõ mellé egy ilyen csúnya öreget? De van remény, pedig már kezdtem elveszíteni kedvelt népünkkel szemben hogy csak a Berk Atan féle mûvészetre vevõk.
Turgut (itt: Yekta) amúgy nem az a tipikus török férj, mármint ha az Samit jelenti, mert õ, Yekta igazán beteg. És tisztaságmániás. Nem veri a feleségét - "csak" pl. elviszi hajókázni, majd beküldi egy kicsit a Boszporuszba megfürdeni. És pont ettõl olyan ijesztõ. Valahogy még se tudom utálni, inkább érdeklõdéssel figyelem.

Jaj, vasorrú bába színésznõt én a Sereherébõl ismerem, Mehmet Saim mellett õ volt az egyetlen török sorozat gonosz akit gyûlöltem, de ott is jól hozta a gonosz boszit.