Téma: Bugra Gülsoy

Michonne 2017 febr. 20. - 16:23:57
(760/760)
Szia,

Megnéztem a linket és valóban nem lehet már megnézni, viszont letölteni igen. Egyéb online elérhetõség híján max. ez a lehetõséged maradt, de készülj fel, hogy a részekhez rendelt angol felirat nem fog letöltõdni automatikusan, azt az amara.org-rol tudod leszedni, már ha szükséged van angol feliratra persze.

Üdv.
9/10
hanga45 2016 szept. 15. - 17:28:36 9/10
(759/760)
Jelentem: én megkaptam, és elolvasása után gyorsan csináltam is egy selfiet. :)))
maryriddle 2016 szept. 15. - 15:49:14
(758/760)
Ja, és kérek mindenkit hogy a levélben lévõ információkról ezen a platformon ne essen szó. Köszi.:-)
maryriddle 2016 szept. 15. - 15:39:47
(757/760)
Kedves Barlangtagok!

Minden tagnak küldtem egy privát levelet, legyetek szívesek elolvasni! (név szerint, abc rendben: hanga45, Jasszus, Kata 83, Michonne, mankos, Timea Hakmen - csak azért sorolom fel, hogy ha valaki nem kapta volna meg, akkor annak technikai okai lehetnek és az legyen szíves jelezni, ha érdekli a levél tartalma)

Búcsúzóul: (stílszerûen)
https://www.youtube.com/watch?v=fzty7IvvKmU
9/10
hanga45 2016 szept. 14. - 14:32:38 9/10
(756/760)
AMINDENIT!!!!!! :((( Én is most látom (elõször nem értettem, mire írtad). Mi a fene történhetett?? :((((
9/10
hanga45 2016 szept. 14. - 14:29:36 9/10
(755/760)
Jaja, elengedtem egy kicsit Basakkal, hogy meglátogassák a közös sógort. :D (Jöjjön csak vissza és ugorjon neki dolgozni! Nyaralgatásból nem fogunk megélni!) ;)
maryriddle 2016 szept. 13. - 18:20:06
(754/760)
Adri!!! ez mi ez?!:-(
maryriddle 2016 szept. 11. - 15:41:30
(753/760)
Én igazából kedvelném az õszi hangulatot (kivéve az óraátállítást, (olvastam hogy Törökországban nem lesz)), csak ilyenkor van legtöbb munkám, nálam inkább ez okoz melankolikus hangulatot fõleg így a lustulós augusztus után nehéz visszarázódni.
Óh, utólag is Allah éltessen Erika abla. Iyi ki dogdun!

Musztafa iránt jelenleg én is hasonlóan érzek, kicsit sajnálom is... na de inkább nem hamarkodom el, azok után amiket kivettem Adri szavaiból. Az biztos, hogy érdekes és nagyon jól kidolgozott karakter.
Ece Yörenc (és Melek Gencoglu mindig együtt dolgoznak) írta a TSZ forgatókönyvét is. Ezért is sopánkodtam annyit a KG-s bakikon, hogy mi lelte õket :-) Csak nehogy a KS után a Kivó soriban is átvegye a rendezõi széket Hilal, mint a Fatmagül - KG 2. évad idején is tette...

Timea abla, Cagdas enisténknek jobbulás. Még jó hogy te ilyen jól informált vagy, aggódtam én is tegnap a férjedért, mert elég horror híreket olvastam vele kapcsolatban, hogy kb. életveszélyben van. Mondjuk sejtettem hogy már megint össze-vissza ferdítenek ezek a jóindulatú firkászok... biztos egyik sztárpár se szakított/jött össze a hétvégén, kellett valami szenzáció.

És a nagy hírt hallottátok? Állítólag a dobott bérgyilkosos sorira Engin Akyüreket és azt a Serenát (a fura orrú lány) meg az volt-õsztincses legényt kasztingolták. Persze lehet hogy ebbõl is csak annyi igaz, mint az Engin-Kösem pletyikbõl...
Errõl jut eszembe, ma láttam valami arab oldalon Kösem elõzetest, eddig azt hittem az alkohol cenzúra a vég, de nem, Beren ruháját a mellrésznél komolyan elhomályosították... na ezért van az, hogy a muszlim országokban a legmagasabb a pornót nézõk száma...
9/10
hanga45 2016 szept. 11. - 10:59:38 9/10
(752/760)
Mary kedves, megértelek, a szeptember valamiért nekem sem a kedvencem (holott a csemetém és jómagam is ekkor születtünk). Évrõl évre elkap ilyenkor, egészen pontosan a hónap elején valami megmagyarázhatatlan melankólia, és jó pár napomba telik kihoznom magam belõle. Az okát nem tudom, de már ismerõsként üdvözlöm, amikor megjelenik.
Lehet, hogy ez valami gyerekkori pszichés izé, talán a nyarat, az egykori nyári szüneteket siratom tudat alatt. Én például ilyenkor nagyon tudom sajnálni az iskolás gyerekeket, bár mostanában egyre több szülõtõl hallom, hogy vannak gyerkõcök, akik már várni szokták a tanévkezdést (én a fiamnál ilyent sosem tapasztaltam.)
Valószínûleg maradandó károkat okozhatott bennem az is, hogy anno mindig a névnapomba (aug. 31) rondítottak bele a tanévnyitóval (mert az én idõmben még nem volt szokás, hogy a suli elsõ napjának reggelén tartsák az évnyitót).

Örülök, hogy jobban van Barisunk. :) Anno Kivancot is ledobta magáról a ló a SZH forgatásán. Tényleg veszélyes üzem ez a színészet. A Dirilis elején szokták írni, hogy a lovaknak nem esett bántódásuk a forgatás alatt. Ellenben a lovon ülõknek idõnként sajnos igen - õket nem említik.

Mary, igen, elég jól haladok, már a 61-est kezdtem el tegnap este. :) Nézzed, mert lesznek itten izgalmak bõven. :)

Mustafáért elkezdtem komolyan aggódni. Olyan fura, hogy negatív szereplõ, és mégis részrõl-részre azon kapom magam, hogy azért drukkolok, hogy ne aljasodjon le még jobban. Ez normális? Nagyon-nagyon jó karakter, nálam viszi a pálmát.
Amúgy azt olvastátok, hogy Kivo új sorijának az írója egy és ugyanazon személy a Kuzey és a Fatmagül irójával? (Ece Yörenç). Pontosabban õ az egyik. Már emiatt is nagy izgalommal várom, ugyanis nálam ez a két sorozat a leg-leg-leg. A rendezõrõl azonban én személy szerint még semmit nem hallottam. Hilal Saral nem lehet, õ ugyebár a KS-val van most elfoglalva (jut eszembe: kicsi Õzikének hogy megnövelték az arcszõrzetét az új évadban. Nekem nem jön be). Továbbá az egyéb szereplõkrõl sem hallani semmit (vagy csak én nem vagyok kellõképpen tájékozott). Remélem lesznek ismerõs jófej arcok.

Idegesítõ Denizke késõbb egy kicsit azért kompenzálta az agyramenést és átment normálisabba. Ennek elenére örültem, hogy most otthon maradt (mert jön majd hamarosan ám ismét a papa, Mary ablám!).

Mindenkinek vidám vasárnapot kívánok! Én ma úriasszony vagyok, elvisznek ebédelni a pár nappal ezelõtti 100. szülinapom kapcsán. :))
Jaa, errõl jut eszembe: megosztok veletek egy müziket, amit az egyik kedves ismerõsöm küldött a FB falamra szülinapi köszöntésként (természetesen török, mi más is lehetne). Nem tudom, ki ez, de nekem nagyon tetszik. Fogadjátok tõlem sok szeretettel: https://www.youtube.com/watch?v=QLcWVFXBOK8&feature=share
Timea Hakmen 2016 szept. 10. - 22:50:38
(751/760)
Tesekkür ederiz, Erika abla!
Én szerencsére csak késõbb és jobb hírekre tudtam net közelébe érni - mert a mocsadék török "újságírók" már jó hogy nem a halálhírét keltették szegény embernek (életében elõször vezetõ hír volt a neve). De én elsõ kézbõl tudom, hogy már összeragasztották és jobban van sebesült lovagom.
Hát, sajna elõfordul az ilyesmi, ezek a török színészurak csak úgy potyognak pacikról.
9/10
hanga45 2016 szept. 10. - 16:42:26 9/10
(750/760)
Drága Tímea abla!

Most olvastam a szomorú hírt, mely szerint hitvesed megsérült a Dirilis forgatása közben. :(( Gondolom ledobta szegénykénket a ló a hátáról... Nagyon sajnálom és jobbulást kívánok neki! Kérlek, tolmácsold felé a jókívánságaimat! Remélem hamar felépül és a baleset ellenére sikerül majd folytatnia a forgatást, ugyanis nagyon várom már, hogy láthassam!
maryriddle 2016 szept. 10. - 11:39:54
(749/760)
Sziasztok!
Itt vagyok, de nem ragyogok. A szeptember nagyon nem az én hónapom, Fatmagüllel is lassan haladgatok mostanában. Erika abla jól leelõztél, én még csak az 52.-nél tartok.

Az aktualitásokról... Be kell vallanom a R&J remake hír és Kivanc aranyifjú külseje az én pulzuszámomat nem nagyon növelte. Ha tudnám hogy egy elegáns bérgyilkos lesz, mindjárt másképp néznék rá. :-( Azért remélem a promoképek nem teljesen fedik le a sorozat témáját. Bár nem hiszem, hogy nézni fogom, de adok neki egy estélyt, na. (Csak halkan mondom, hogy ez a Tuba színésznõ viszont nekem valamiért nem igazán szimpi. Mindig Bergüzarhoz hasonlítják, Tubának szerintem szebbek a vonásai, mégis Bergüzar természetességével ellentétben ennek a színésznéninek a kisugárzásából árad valami természetességnek álcázott modorosság. Ideje megvizsgálnom mozgóképen is.)
Nem tudom egyébként, hogy ennek a sorinak a forgatókönyve korábban tervezett volt, vagy gyorsan kitaláltak valamit hogy a dobott sori miatt felajzott Kivó fanokat nehogy magukra haragítsák? A nézettségre nagyon kíváncsi leszek, Kivanc rendesen kiéheztette azért a népet, és minden adottnak tûnik egy sikersorihoz, viszont ki tudja hogy a Basak frigy után hányan pártoltak át Õziék álompárjához...

Tímea, uradnak azért nagy fejlõdés a Kis Günesis divatdiktátor után. Pedig komolyan aggódtam érte, hogy egyszer felbukkan Engin Öztürk soriban visszakövetelni Simayt, vagy esetleg a Lekvároskenyér, Jézus Potter, Kadir+csúnyanénis sorikban fog epekedni reménytelenül a fõhõsnõk iránt:-) Megnézném szõrös bõrös harcosként, és persze alap, hogy a sötét oldalon ;-)

Kara Para most nem fér bele az idõmbe, elég egy Karadayi egyszerre, de ha Enginelnék, véleményeiteket olvasva úgy érzem inkább õrült Musztafás sorival kell folytatnom a sort.
És is azt gondolom, ha megismerik õt a magyar asszonyok, készüljetek fel, még a végén a "Id. Burak Õzi 2" titulust is kiérdemelheti tõlük, pedig ezt a megtiszteltetést eddig csak Kenannak sikerült megkaparintania.:-)

Karáztam is kicsit. Songül no comment.:-) Kerime asszony szegény meg még hülyébb, mint gondoltam, de már legalább sajnálnivaló és nem idegesítõ módon. A lánykérés "romantikusságát" nem bírtam ki röhögés nélkül, nem hazudtolta meg magát MS papa "nem baj, hogy terhes vagy, elutazunk külföldre és odahajítjuk valakinek a fattyat". Látszik hogy ez is ilyen hasra ütésszerû gondolat volt a forgiííróktól, MS lehet hogy lemészárolta már fél Isztambult, de hogy "használt" leányt venne feleségül, azt kötve hiszem. (Kerime öltözete azért érdekes volt, tényleg öltözhettek így a török lányok az 50-es/40-es években?)

Fatmagül:
A papás témán utoljára lovagolok egy kicsit, ígérem. Fahrettin papa mostani viselkedésével igazából nincs gondom, segítõkész és nem tolakodó, viszonylag nem sajnáltatja most magát. Viszont ahogy maga a sorozat meghatóvá akarja tenni a nézõk szemében ezt a karaktert, Mukkadesz és Deniz botránkozása hogy Kerim miért ilyen undok a papival (mintha nem lenne rá oka), illetve Fatmagül, Meryem abla bár nem adnak hangot a gondolataiknak, még is talán mintha õk is kicsit hasonló véleményen lennének... Érthetõ hogy a békülést szorgalmazzák, de bennem ez az egész Sami bácsi féle "utálnak a gyerekeim mert nem sárkányöldöklés közben szereztem a sebhelyem" érzést kelt. Fura, fõleg egy török sorozatban ahol annyira komolyan veszik a családi kötelékeket... mondanám ha nem tudnám ki rendezte a sorozatot. :-) Egy szépen lassan felépített apa-fiú közeledést még támogattam volna, de ez a "baba" nekem kicsit gyors volt Kerimtõl...

Erika kérdezted Denizt. Fúúú... Hát nem hibáztattam volna érte Meryem ablát ha ott lekever neki egyet amikor elkezdett hisztizni hogy meséljék már el neki pontról pontra hogyan erõszakolták meg Fatmagült. Ilyen idegesítõ, tapintatlan, erõszakos ripacs nõszemélyt! Riza ha igazán jó Abi lenne inkább lebeszélte volna a hugit errõl a színészi pályáról, bocs.
Az azért jó volt amikor mondta Mukkadesz Kerimnek hogy "nagyon kedves lány, nem hasonlít rád":-)))

Akartam még sok mindent, de most rohanom kell.
Görüsürüz!
9/10
hanga45 2016 szept. 08. - 22:42:39 9/10
(748/760)
És IGEN, IGEN,IGEEEEEEN!!!!! Megérkeztek az elsõ promo anyagok az én bátor és gyönyörûséges szerelmemrõl!!
Nézzétek el a felindultágomat, drága abláim! De erre várok már oly régóta... :)) Allah, Allah!! Teljesen fel vagyok ajzva!!!

Kivo szokás szerint gyönyörû, de ami meglepett, hogy az õ haja hosszabb, mint a (szintén) szépséges párjáé. Bevallom, rövid hajú török fõhõsnõt sem láttam még, ami persze nem jelenti azt, hogy nincs és nem is volt még ilyen a török dizi történelemben.
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz Kivanc nagy visszatérése. Remélem bombasiker lesz, ugyanis valami miatt attól tartok, hogy ha a legutóbbi Kurt Seyit után ez a sori is kudarcba fullad, nem mostanában láthatjuk õt ismét, és bánatában elkullog majd Amerikába, ahol aztán el is tûnik. Vagy beül a rendezõi székbe, ami szintén nem fog feldobni túlzottan, rendezõt ugyanis viszonylag ritkán látni a fimvásznon, habár most így belegondolva azért erre is van példa jócskán, de szóval... értitek, nna! :))
Tubára is nagyon kíváncsi vagyok, ugyanis én õt még nem láttam semmilyen sorozatban. Bár tudom, hogy most elkezdték fordítani a Kara Para Ask-ot, de per pillanat annak nézésére most nincs idõm (de elsõsorban Engin/Kerim miatt természetesen sor fog kerülni rá, csak majd, majd...)

És csak egy gyors helyzetjelentés: Fatmagül 55.bölümjének 73. percénél tartok. Szegény Rahmi!!! Õt eddig még azt hiszem sosem méltattam, pedig nagyon is megérdemli. Iszonyatosan jól hozza a kissé gyagya, ámde annál bátrabb, melegebb szívû hõs bátyust, türelmes férjet, szeretõ apát. Múltkorában indítványoztam, hogy "Meryem ablát minden családba!!!", most folytatnám a sort Rahmi abival.

Amikor elkezdtem nézni ezt a sorozatot, sosem gondoltam volna, hogy lesz benne olyan jelenet is, amin sírva fogok röhögni. És VOLT!!! :))) Nem akarom lelõni a poént annál, aki még nem tart itt, de annál a pontnál, amikor Munir bey hívását Mustafa szent ábrázattal "Annem?" kérdéssel nyitja, hát itt eltört nálam a mécses... :)))) Kis kopaszunknál is, és szerintem ez olyasmi szitu lehetett, mint amikor KG-ben Kuzeyem megcsúszott a konyhában az olajon, és együtt röhögtek Samival. Szóval nem elõre megrendezett volt, Munirból itt szerintem önkéntelenül tört ki a röhögés. Van egy olyan gyanúm, hogy ezt a jelenetet Mustafával is többször fel kellett venni. :))

Mankos, megértem a felháborodásodat és TÁMOGATOM!!! :))
Nyugi, ne vedd a szívedre, és is naponta tudtam volna eret vágni ilyenek miatt, de ma már csak jókat kacagok, és szerencsére már nem kell lefognom a kezemet, hogy oda ne csapjak a billentyûzetre habzó szájjal eleget venni a galád összehasonlítgatókon, minõsítgetõkön. :))
Õzikének még nagyon sokat kell nyargalnia a kecses kis lábain, hogy Kenannak egyáltalán a lábnyomáig elérjen.
Timea Hakmen 2016 szept. 08. - 21:11:15
(747/760)
Yaksamlar!

Mankos, azt és ezzel egyenértékû kommenteket én is olvastam már. Allah bocsásson meg nekik, nem tudják, mit beszélnek. :( :D

Dirilis: Elnézve ezeket az ádáz tekintetû robosztus legényeket, én is kicsit megmosolyogtam Puding uram castingját. De hát feltételezem nem akció hõsi talentuma miatt hívták (még ha a Dogrulukban oly ügyesen is terrorizálta az idõs bácsikákat...), és más jellegû szerepe lesz. Nagyon reménylem én is, hogy valami kétszínû kis rothadékot alakít, aki belülrõl bomlasztja a törzset;)). Azért pap ne legyen, túlzásokba se essünk. :)) (Egyébként tényleg nem küldtem rá a szíeszájt, az egyik fb oldalon írta valami yenge, teyze vagy abla, aki személyes kapcsolatban áll színészurammal. Azért ne vegyük teljesen készpénznek.)
Én láttam ebben is turbános, kaftános embereket, persze nem olyan szépeket, mint a Kösemben (náluk még nem Basak õse volt a szabó). A Dirilisben a jelmezek a valósághûbbek, szerintem a Kösemben meg a jellemek, (mindenki önzõ szemétláda, ott nem kellett volna féltenem, hogy esetleg pozitív szerepet kap:( )

Bulut: Úgy lett volna a logikus, ha Narin akkor hazudik egy nagyot, de én gondoltam, hogy nem fogja megtenni, ismerem már valamennyire a török dizi eszközöket, és ha ott a szemébe képes hazudni az "nem lett volna méltó" egy tisztességes török fõhõsnõhöz. (Nem én gondolom így, csak a forgatókönyvírói gondolatot próbálóm kitalálni.)
Másfelõl szerintem annak a kinyilatkoztatása volt a jelenet, hogy de, igenis új szakaszt akar, csak olyan nõvé érett, akinek nincs szüksége egy férfire ehhez. A harmadik pedig, hogy egyszerûen képtelen volt a csúszómászót a gyereke apjának nevezni, akitõl talán még jobban viszolygott, mint Mustafától.
Nekem a végén Hatun mami árulkodása és Mustafa mint cuki apuka a három gyerekkel jelenet az, aminek a kicsengését nem tudtam teljesen hova tenni. Olyan volt, mintha valami idilli családi képet akart volna sugallni(?). Nem tudom, ezt komolyan így gondolták, vagy ellenkezõleg, azt az "élet iróniáját" akarták érzékeltetni, miszerint a "rossz" járt a legjobban a mû végén, such is life, illetve Narin fájdalmas sorsát (a bizonyos "kismetet") visszafordíthatatlanná tenni azzal, hogy nincs kiút, Mustafa innentõl örökké az élete része lesz, mint ahogy a benne maradt golyó is.
Hatun anyuka meg bölcsebb maradt volna, ha nem jön vissza a hangja... Konkrétan szembe köpte a lányát és mindent, amit elért. Ennél a pontnál jöttem rá, hogy Mardinban (nem csak ott) nem az a legnagyobb gáz, hogy a férfiak nem tisztelik a nõket, hanem az, hogy a nõk sem tisztelik saját magukat. Illetve arra is, hogy Narin kálváriája és önbecsülésének nem létezése nem azzal kezdõdött, amikor Mustafa 16 évesen kirángatta az anyja kezébõl, hanem már a szülei is ezt az ösvényt vágták neki; egy ilyen mentalitású anya, aki a lánya erõszakolója kezébe adja az unokáját, és egy olyan apa, aki 2 éven keresztüli tûri, hogy a 16-17 éves lányát megláncolják és aknamezõn járkáltassák. Nálam õk ugyanolyan bûnrészesek, ha nem jobban, mint a többi Adams, akarom mondani Bulut family member...

Engin Akyürek: Amikor rákerestem fb-n, nem tudtam végiggörgetni a rajongói oldalainak listáját, mert el is fáradtam meg le is fagyott a gépem. Ha Halit Ergencnek sikerült meghódítani a magyar asszonyok szívét, biztos vagyok benne, Engin bey is csont nélkül megcsinálja, egy kötött pulcsis Mahir Kara szerepben meg fõleg tuti a siker. (Jobban izgatna, hogy egy Mustafa Buluttal mit kezdenének. :D)
Csak feleségül ne vegyen õ is valami öreg, alkoholista, elvált, rosszul öltözött leszbikust, mert aztán megnézheti magát...


Hanni: Azt még megértem, hogy miért réteg a nézõk közt, na de hogy az Emmy és GG jelölésekbõl is kiközösítsék õket, még a színészeket (ennyi zseniális alakítást egy rakáson keveset láttam még), az kissé felháborított. Azóta számomra ezek a díjak semmitmondóak...
Hugh Dancy mindenhol hatásos volt annyira, amennyire egy Boltkóros naplójában, vámpíros tini bestseller adaptációban vagy egy Jessica Alba másodlagos nemi jellegeinek kihangsúlyozására épülõ produkcióban lehet. A szerepvállalásaival vannak inkább gondjaim, de legalább a brit akcentusát hallhattam. Az Adam címû filmet viszont tényleg ajánlom, ha valaha Hugh Dancy nézhetnéked támadna, már csak azért is, mert szerintem ennek a szerepnek köszönheti, hogy õt választották Willnek - ebben is egy aspergeres fiút alakít, nem kevesebb sikerrel, csak kellemesebb dolgok történnek vele, mint szegény Willyvel.
Jasszus 2016 szept. 07. - 21:53:14 Előzmény Timea Hakmen
(746/760)
Hûûû! Egy sikersorozatba!!!! igazol mûvész urunk?!! Aztaaaa hétszázát! Kitudja, még a végén 4 bölöm helyett, két egész évadban láthatjuk ;)) Remélem valami, (természetesen) léha, gonosz keresztény pap vagy mondjuk egy törzsbeli (törzs ugye Erika abla?? nem akarok hülyeséget írni:) áruló lesz, aki letér Allah kikövezett útjáról! *--*
Egy bánatom van, hogy turbánban sajnos nem láthatjuk :'((( pedig biztos nagyon jól állt volna neki.

Ibrahim pasáról - Szerdás-szulejmános, nõnemû utcabeliek elõtt vettem egyszer pártfogásba Ibrahim pasát-...hát elég csúnyán néztek rám, vagy szimplán hülyének néztek, de azóta kicsit félek végigmenni egyedül az utcán.
Jaah! és még férfi szulejmén nézõt is ismerek - õ azt mondta mindenkit bír, csak azt a sanda szemû sötét nõt nem :))))- hogy ez a szereplõ ki lehet?! rejtély marad :)
Jasszus 2016 szept. 07. - 21:43:11
(745/760)
Sziasztok! : ))

Egy kis Fatmagül: Kerim anyuka öngyilkosságáról, nem nagyon akartam írni, véleményt foglalni meg pláne nem, sajnos a mi rokoni körünkben is történt hasonló eset és kicsit félek, hogy nem tudnék személyeskedés vagy befolyásoltság nélkül hozzászólni. Mary véleményéhez hasonló az enyém is. Az biztos, hogy azt a nõt akit a saját gyermeke nem tudott megállítani egy ilyen tett elkövetésében azt, semmi és senki se tudná visszatartani. Ezt a fokú önzõséget még Mukaddes mércéje sem üti meg! még õ is miután lelépett a múltbéli nagy Õ-vel, sem volt képes a fiától elszakadni. Így én is Kerim önzõ,még gyermekénél önmagát is jobban szeretõ anyját (?) vetem meg (így látatlanban is ) legjobban a sorozatban….és Kerimnek egyáltalán van fogalma arról mekkora szerencséje van, hogy Meryem abla befogadta, szeretetben felnevelte? Sajnos, nagyon kevés ilyen helyzetben lévõ gyermeknek, adatik meg egy ilyen önzetlen, odaadó Meryem abla”,még úgy is, hogy néha elkövet egy-két hibát.

Ohhh és a „kedvencem” a kis vörös démon gombászom!! : )) Szerintem ahogy Vural karakter meghalasztása bizonyossá vált a sorozatban, úgy kezdték a rémfelszínes,sótlan Selim figurát kicsit megsózni, izgalmasabbá tenni.Vagy pusztán a börtönbe Perihan anyu nem tudott egy kis varázsgombát becsempészni ?!(ne adj Allah, el is fogyaztotta õket? ;) Mindegy is, az biztos a fiatalembernek a bezártság jót tett ;) A kis sunyiskodó , mások háta mögött megbújó Selimünk mintha egy kicsit „megacélosodott” volna, most már az ûrt a pici agyában legalább kitölti egy kis bosszúvágy is! hmmm haladunk : )) A másik igen muris fejlemény a hirtelen, fellángoló szerelme Meltem iránt : )) vagy lehet Engin Öztürk ennyire béna lover, de én inkább kényszer, alibi-érdek házasságnak értelmeztem a kapcsolatukat. De mindegy is!! nem kötözködöm, mert tetszik ez a változás, mert végre kiderült, hogy Selim is egy érzõ lény és nem egy vegetáló, szoba hibiszkusz.
Meltem-Musztafa viszony történetbe emelése nem várt, ötletes fordulat. Mintha kettejük közös „cinkossága”, sértettsége, csalódása a „nagy szerelemben” sodorná egymás karjaiba ezt a két embert. Musztafa önmagát látja (vagy kívánja) látni Meltemben (azéééért szerintem a két ember helyzete élesen különbözik), míg Meltem részérõl a Selim-revanson kívül én vonzódást is érzek Musztafánk irányába (hiába azok jég kék szemek is megolvasztják a nõi szívet). Mindenesetre, az érzelmeket kizárva és a hideg logika mentén, Meltem-Musztafa „liga”, mint bosszúálló párostól (akik közbe- közbe ötvözik a kellemest a hasznossal) én nagyon sokat várok, kellemetlenkedések és kavargatások terén.
És ha már kavargatások, Musztafa annyira de annyira ügyesen, tudja, hogy hol szúrjon be Fatmagülnek, hogy toljon ki finoman a Yasaranokkal, hogy Allah háta mögötti kis faluból, doktori diploma nélkül, birkák között - ide vagy oda, ez a Musztafa gyerek logikában kenterbe veri a csúnya,gazdag,mûvelt Yasaranokat. :))

ÓÓ igen már megvolt Nazif papa jelenése is ;)) még az õ mesteri fennkölt monológját se engedi Mukaddes asszonyság érvényre juttatni :DDD (annyira röhögnöm kellett Mukaddesen :))) De alles imádtam a mozis jelenetet! :)) Ugye-ugye mennyit tesz egy rossz film?? ;)) és drága Kerim még a tartalmát is elakarta mesélni, félkómában lévõ, teljesen érdektelen Fatmagülnek.
- Egy érdekes hozzászólást olvastam,(a sorozat mellett, külön ínyencség a hozzászólások között mazsolázgatni:)hogy mennyire furcsa, jól szituált török lányhoz nem illõ, hogy Musztafa és Fatmagül már Murat születésekor (ugye a mozis jelenet kb. 7 éve történhetett, tehát Fatmagül olyan 13-14 éves lehetett) randizgattak, együtt mozizgattak. No, de könyörgöm, szerencsétleneket 3 szék választotta el! :)) meg már elejétõl fogva tiszta sor volt, hogy Fatmagül és Musztafa már gyermekként ismerték egymást és együtt nõttek fel. Ám, annyiban tényleg zavaros, hogy Kerim már visszamenõleg a 13 éves kislány Fatmagülre is féltékenykedett így 7 (vagy 8) év távlatából. Hááát Kerim se kis piskóta az biztos :)) -

Ohaaa és látom (csodálom is kicsit, hogy eddig még nem) hozzánk is eljutott a Kara para :)) Engin belépõjegye a toppless popular szépfiú körbe...Nem mondom, hogy rossz sorozat, akkor igazságtalan lennék - bár egy ponton olyan 40. bölümtõl (ha jól emlékszem) nekem már kissé sok volt, Tuba meg kevés :)) Ééééés most küldjetek elektrosokkra vagy fénykúrára de NEM! Öykü volt a legirritálóbb "elem" az egészben, hanem a nyúlszájú, anorexia gyanús Nilüfer húgocska...Õ tényleg csak úgy betévedt a forgatásokra vagy a vezér takarítónõje..nem tudom.
Engint...akarom mondani Ömert, ha Mahir Karát igen, akkor õt is szeretni fogja a nép :)) Bár fele olyan alakítást nem láthatunk tõle, mint a Fatmagülben (errõl konkrétan nem õ tehet, ennyi a lehetõséget adott a szerep), de ez mégis kit érdekel? Jól néz ki, jó fiú, magas és ami mindenkit érdekel jóóó sok Elmer közös jelenet van oszt csõõõ
Michonne 2016 szept. 07. - 21:25:34
(744/760)
ohh és ott van még a szintén kötött nyakmelegítõje is (megint csak a mama érdeme), amit Elif lazán legagyi-csúnyázott ….:)))) a szégyentelen!:)))
Michonne 2016 szept. 07. - 21:24:26
(743/760)
Én meg az OKJ-s török sorozatfordító szakosztály megnevezésen szakadok..:)))
IEA: ha jól emlékszem Tuba nyert is, Engin viszont lecsúszott róla.

KPA: még az is lehet, hogy erõt veszek magamon és csak befejezem.
Michonne 2016 szept. 07. - 21:22:28
(742/760)
ÓÓÓ csak a pánik beszélt belõlem, hogy most aztán fél Magyarországnak Engines ikonképe lesz (jááj), ezért megpróbáltam bevinni a málnásba a mit sem sejtõ leendõ nézõket…(én már csak ilyen aljas nõszemély vagyok..hehe).
No de viccet félretéve, és a kérdésedre válaszolva: az életemet ugyan nem tenném rá, de úgy gondolom, hogy nem Õ fogja leszorítani az évek óta ügyeletes török hímeket az itthoni trónról, ami persze nem tragédia, és mellesleg annak is örülök, hogy fordítják majd a KPA-t, ami talán a Fatmagül hun-sub elõszobája is lehet, ki tudja?;) Ámen.
Michonne 2016 szept. 07. - 21:20:44 Előzmény Timea Hakmen
(741/760)
Hi,

Hanni: kevesen nézték persze, mert klasszik réteg sori, kisebb, de annál masszívabb rajongótáborral;) Hugh-val én ebben találkoztam elõször, elkapta a karaktert rendesen, és Mads-al is nagy volt az összhang, és talán ez is volt a siker kulcsa, de ahogy olvaslak másban kevésbé hatásos..:) (ezen csodálkozom egyébként).

Bulut: tulajdonképpen az írói irányra gondoltam, alapvetõen jól érthetõ volt, hogy mit miért tesz Narin, de azért volt olyan manõvere, amit már minden jóindulatom és sajnálatom ellenére sem tudtam hova tenni. Ilyen volt pl. a hídas jelenet, amikor is Mustafa arra kíváncsi, hogy a ki a gyerek apja, õ vagy csúszómászó Harun? Mert ha utóbbi, akkor Mustafa jobbra el, szebb jövõt pá puszi, ergo Narinnak itt volt az elsõ igazán értékelhetõ lehetõsége (már amennyire Mustafának hinni lehet persze, bár itt a szokásosnál normálisabbnak tûnt, sõt kifejezetten komolynak), no tehát itt volt az alkalom, hogy megszabaduljon tõle, vagy legalább megpróbálja azt, erre jött az: "õ az én babám, én életem, te ne szóljál bele" öntudatra ébredt szöveggel, amivel csak a ködösítés fogalmát maxolta ki véleményem szerint.
A sorozat elsõ felében (az erõszak elõtt) világos volt, hogy Narin miért visszakozik oly sokszor, hiszen érthetõ okokból sokáig a rossz reflexek, tradíciók, és a nagy „családi” összetartozás bilincsében vergõdött. De ennél a pontnál már én is elgondolkodtam, hogy ha eddig nem tudott, akkor most miért nem akar igazán új szakaszt?
Persze, lehet, hogy csak én rugózom túl, de ez a kérdõjel valahogy mégis bennem maradt. Hiszen a végén egyértelmûvé tette a fiúnak, hogy esélye se lett volna megtudni soha, hogy a kisfiú valójában az övé, mert ugye a múltjuk….(halkan jegyzem meg, hogy az anyuka azért nem volt semmi, ahogy szembe ment a lánya határozott akaratával…ehhh bármennyire is édes volt az apa-fia séta a végén). Ezek után nem lett volna könnyebb opció akkor, ott Harunt megnevezni? Tudom, hogy a végkifejleten nem változtatott volna, mégis érdekes húzás volt ez a múlttól kézzel-lábbal elszakadni vágyó Narintól.