Téma: Challengers

8/10
Ildikó Nóra máj. 17. 20:25:04 8/10
(6/6)
A filmet kikapcsolódásképp érdemes megnézni. A történet, a téma, a szuper filmzene, a helyszínek, operatőri munka, a film hangulata tetszett. Zendaya-nak nem áll jól a rövidebb haj, furcsa volt. Az egyik férfi főszereplő idegesítő és unszimpatikus volt, a szélvihar jelenet kissé már túl művi volt, azt kár volt ennyire erőltetni, a film vége olyan semmilyen lett, más befejezésre számítottam, hirtelen vége lett (bár a film két órás).
8/10
vki69 máj. 15. 20:10:10 8/10
(5/6)
Minden fiatalnak ajánlom. Valós élet szituáció valós megoldással, nem művi történet. A végén mindenki nyer de ezt azért meg kell találni, érteni!
Magán véleményem: Zendaya arca nekem nem nagyon jön be (szimpla mexikói), de az alakja nagyon rendben van és vmi szinészi képessége is van már.
9/10
New-man máj. 03. 23:34:12 9/10
(4/6)
Jó film, pörgős zenékkel, csak bámultam…
7/10
blood.1 máj. 01. 21:18:55 7/10
(3/6)
A film nekem elmaradt a várttól, az előzetese sokkal ütősebb volt, mint a látott film. Hosszú. De mindenképp igényes munka. A film az elején elég lassan bontakozik ki, sok az idősík váltás, az elszenderedő nézők biztosan nem fogják szeretni.
8/10
Attila898 ápr. 29. 13:47:46 8/10
(2/6)
A film elsö resze szamomra arrol szolt, hogy Zendaya mekkora bomba nö. Nem ertettem miert aztan a film vegen amikor kiirtak, hogy ö volt a producer akkor esett le a tantusz nekem. A recept ezek szerint az volt, hogy Zerndaya producerkent "felberelte" a Szolits a nevemen rendezöjet aki szeret meztelen / felig meztelen zuhanyzo / napozo / vonaglo meg csokolozo ferfitesteket mutogatni a filmjeiben amire felhuztak egy nekem tetszö törtenetet. A film törteneti ive nem volt lapos de szamomra befejezetlen volt. ami nagyon tetszett az a millio szögböl bemutatott teniszjatek illetve a vegig fenntartott feszültseg a harom szereplö között a parazslo izzas.,
7/10
trudy ápr. 26. 00:14:12 7/10
(1/6)
Az biztos, hogy komoly és ügyesen felépített marketing előzte meg, engem is megvett, de nem bánom, mert összességében nem volt rossz film, adott valamit. Elsősorban hangulata van, illetve több szempontból is kilóg a mai filmek közül, azt is lehet mondani, hogy túlmutat rajtuk. Nem kifejezetten lényeges a tenisz benne, azon túl, hogy sport meg valami verseny, én valami klasszikusabb sportfilmre, világklasszisok életre-halálra menő versengéséről szóló történetre számítottam, de szerencsére ez esetben nem az unalmas és klisés élsportolói felkészülési rutinokkal és drámákkal untatott a rendező. Sajnos más témára sem volt felfűzve hagyományos dramaturgia, de cserébe legalább nem egy kiszámítható, elcsépelt sztorit kapunk. A sport, a szenvedély, az intenzív emberi kapcsolatok alapból nagyon hálás témák, és nagyon hiányoznak a mai filmgyártásból az átérezhető emberi érzelmeket, árnyaltabb karaktereket felvonultató alkotások, ezért teljesen érthető, hogy van erre kiéhezett közönség. A szerelmi háromszög miatt kimondottan izgalmasnak ígérkezett, el kell ismerni, hogy jól kiválogatták a szereplőket is, a mai ideálok szerint egyikőjük sem különösen szép vagy vonzó, viszont így együtt mégis volt bennük valami, ami miatt szerethetőek voltak, talán pont azért, mert tökéletlenek és épp ezért sérülékenyek voltak. A legjobb alakítást egyértelműen Mike Faist nyújtja, az ő színészi eszköztára a legerősebb, de Zendaya is cuki, bár a játéka számomra a durcás kislány és a brazil sorozat hősnője közötti skálán mozog, Josh O'Connornak pedig összességében jól állt ez a lúzer karakter, ugyan lehetett volna egy kicsit több kisugárzása, így viszont senki nem nyomta el a másikat, kiegyensúlyozottak voltak a szerepek. Sikerült benne több, igazi művészfilm-hangulatú jelenetet összehozni, ebben segített a zene is, amivel a filmnek furcsa lüktetése volt, engem kicsit egy történetmesélős videojátékra emlékeztetett. Izgalmas, ahogyan alakul valami feszültség hármójuk között, egyik jelenetben sem igazán lehet tudni, hogy mire akar kifutni a dolog, még a lezáráskor sem, de az erős hangulat mellett ez nem volt annyira zavaró. Volt benne néhány gyengébb, lényegtelenebb snitt, néhány kissé feleslegesnek ható mellékszereplő, némelyik párbeszéd kicsit szappanopera-stílusúra sikerült, valamint helyenként életszerűtlen volt a férfi-nő és a két férfi dinamikája, de még így is bőven felülmúlta a várakozásaimat, amit mai filmekkel szemben támasztok és akár inspirálóan is hathat jövőbeli alkotásokra.