grosz_i ápr. 25. 11:51:55
(1/1)
Írta: Regina Goldlücke: Christina Beyerhaus ((1976, Mülheim an der Ruhr) német színésznő és színházpedagógus

Aki szereti a vasárnap esti tévés románcokat a ZDF-en, az valószínűleg ismeri Christina Beyerhaus arcát és hangját. Főszerepeket játszott Rosemunde Pilcher és Inga Lindström filmadaptációiban, valamint a „A vadrózsák völgyében” című sorozatban. Meerbuschban és a környéken a gyerekekkel végzett oktató színházi munkáiról ismert. A Covid19 idején sok tanfolyamot online kellett lebonyolítani. Tehát erényt csinált a szükségből. Új perspektívákkal, mert a színjátszó órákon egész Németországból vettek részt gyerekek. „Meglepően jól ment” – erősíti meg Christina Beyerhaus. "A szép dolog az volt, hogy a családjuk nyomon követhette, amit mi fejlődünk. Még svájci és ír nagyszülők is csatlakoztak, akik már nagyon régen nem látták az unokáikat. Volt néhány megható jelenet."

Személyes tanfolyam a nyári szünet végén

Most azonban a nyári szünet utolsó hetében ismét személyes tanfolyamot tervezett. „Úgy hallottam, hogy jelenleg nincs sok tevékenység a gyerekeknek. Szóval spontán kitaláltam valamit” - mondja. A 2. osztálytól maximum 15 gyerek próbál saját megírt színdarabjeleneteket és tart egy kis előadást az osterathi protestáns templomban 96 eurós részvételi díj ellenében. „Az a célom, hogy ösztönözzem a gyerekeket, hogy lépjenek ki komfortzónájukból, és győzzék le az akadályokat” – mondja Christina Beyerhaus. „A mi iskolarendszerünkben a piros toll uralkodik; rávilágít mindenre, ami rossz. Ez kár. Bárcsak lennének kék tollak, amelyek kiemelik a jó dolgokat. Mert így nyernek önbizalmat a gyerekek."

A két lány édesanyja 25 éve él Osterathban. 19 évesen ismerkedett meg férjével, és hamarosan megszületett az első gyermekük. Akkoriban Christina Beyerhaus kereskedelmi szakképzést végzett, és homályos álma volt a színpadról. „Kicsit naivan azt hittem, hogy ahhoz, hogy színésznő lehessen, fel kell fedezni, mint például Claudia Schiffert” – mondja nevetve. Szülői szabadsága alatt saját kezébe vette a dolgokat. "A környéken elérhető összes színésztanfolyamot elvégeztem. Végül beiratkozott egy kölni magánszínésziskolába. „Ott kiváló képzésben részesültünk minden médiának. Az utolsó demószalag volt a jegyem egy ügynökséghez, amit nagyon gyorsan megtaláltam. Aztán megvolt az első castingom.”

A gyerekeknek szóló színházi játék személyesen zajlik
Tanfolyamok Az Osterath-i protestáns templom személyes kurzusain kívül Christina Beyerhaus online színjátszó tanfolyamokat is kínál második és hetedik osztályos gyermekek számára.