Ezüstliliom 2012 máj. 14. - 13:16:24
(983/1523)
Speciel nekem nem mondtál újat.:) De azért jobb lett volna a megasztáros topikba írnod, mert a válaszom odavaló lenne. Egy dolog miatt háborít fel a pénteki döntés: mert ahelyett, hogy egy kellemes hangú sráctól (értsd: Balázs) hallhatnék a következõ héten még két dalt, ezt a mitugrász, hamisan vinnyogó Attilát kell majd túlélnem, és ez már több hete így van ráadásul. Hogy ne legyek teljesen off: itt behelyettesíthetõ Plazmával. Magyarul: elrontották a szórakozásomat. Ez ugyanaz a bunkóság, mint amit az MTV1/2 csinál azzal a vacak eurovíziós dallal: leadják ezerszer, és azt hiszik, hogy csak egyszer is hajlandó vagyok újra meghallgani. Hát ide képzeljetek el egy jó nagy beintést! Sajnos egyre fogy a türelmem, a humorérzékem, egyre lejjebb van az ingerküszöböm. Nem akarok politizálni, de megvan a jó oka ennek is. Ezek azt hiszik, mindent le tudnak tolni a torkomon, de egyszer betelik a pohár.
Ezüstliliom 2012 máj. 14. - 12:37:56
(982/1523)
Attól tartok, most megint az a kivételes eset állt elõ, mikor nem értünk egyet.:)
Igaz, hogy nyilván azért választ valaki egy bizonyos dalt, mert az eredeti elõadót is szereti, esetleg példaképének tartja. De lásd be, teljesen reménytelen vállalkozás úgy énekelni, mint Joplin vagy mint Mercury, ezért meg sem szabad próbálni. Ismernie kell önmagát az énekesnek, és magára alakítani a dalt. Ez a dal nekem tetszett így is, hogy nem kelt ki teljesen önmagából Jennifer, mert az nem õ lett volna. Ahogy Hajós is célzott rá, Joplin önpusztító életét nem élte meg Jennifer, többek közt ezért sem adhatja elõ a dalt ugyanolyan elánnal. Nekem a hozzászólásodban a legmellbevágóbb az volt, hogy kétféle mércével mértél (mielõtt ismerted volna az eredetit és azután), de nem akarlak meggyõzni az igazamról, csak leírtam a saját álláspontomat.
olahmiki1959 2012 máj. 14. - 06:32:49
(981/1523)
Szia!
Köszi az észrevételt Szirota Jenniferrel kapcsolatban, Annak, hogy félreérthetõ voltam, és megint magyarázkodnom kell, már nem örülök annyira, de magamnak köszönhetem.
A Jennifer által énekelt számban semmi különös nem volt. A közönség 90 százaléka szerintem soha nem hallotta, ez nem baj, valakinek az énektudása egyéb dolgokból is kiderülhet, nem kell a dalnak feltétlenül ismertnek lennie.
Jennifer jól énekelt, hozta a megszokott színvonalat, hamis hangok nélkül, átéléssel adta elõ a számot, tetszett is.
Abban a pillanatban viszont, amikor kiderült, hogy ez egy eredetileg Janis Joplin által énekelt dal volt, megszólalt a fejemben egy vészcsengõ. Ismerem ugyanis Joplin stílusát, azt az õserõt, azt a féktelen, zabolátlan, semmiféle konvenciónak meg nem felelni akaró elõadási stílust, azt a rekedtes, "fekete" hangot, ami õt világhírûvé tette. És ahhoz képest ez nem volt egy nagy durranás.
És hogy mi ezzel a baj?
Elõször is, én abszolút mértékig ellene vagyok az utánzásnak, annak a gyakorlatnak, amikor valaki egy világsztár gesztusait, mozdulatait, éneklési stílusát, hajlítgatásait másolja, azt remélve, hogy ezzel szakmai sikereket arathat. Így nem kell önálló stíluson, saját hangon, egyéniség kialakításán gondolkodni, elég a bálvány leutánzása, és kész.
Ugyanakkor, amikor valaki egy ismert elõadó számát választja be a repertoárjába, annak mindig oka van. Gondolj csak bele, hogy például Freddy Mercury bármelyik számát jól elõadni, az egy nagyon komoly énekesi teljesítmény. Nem véletlen, hogy tehetségkutató mûsorokban a selejtezõk során, amikor valaki Mercury számot hoz, azzal azt akarja jelezni, hogy õ milyen jól énekel, hatalmas, erõs hangja van, nagy a hangterjedelme, dinamikus az elõadásmódja.
Egy meglehetõsen ismeretlen Janis Joplin dal elõadásának csak akkor van értelme, ha nem lemásolva az eredetit, - ami valószínûleg nem is nagyon sikerülne, - de az eredeti elõadó iránti tisztelettel, annak stílusában, érzelmi túlfûtöttséggel, kis túlzással a közönség elõtt való lelki lemeztelenedéssel adja elõ valaki a dalt.
Jennifert én tehetségesnek tartom, de mindez, amit itt leírtam, ezúttal hiányzott az elõadásából. Ha másik dalt választ, vagy választanak neki, semmi gond nem lett volna. Így sem volt, de lehetett volna sokkal jobb is.
Persze, egy énekes nem felelhet meg minden igénynek, így az én, talán túlzott elvárásaimnak sem. De a véleményemet, ami mindig a jobbítás szándékából fakad, azért elmondtam.
csineva-xx 2012 máj. 14. - 03:16:16
(980/1523)
Csak annak, aki nem veszi igazán komolyan a mûsort!!!
(...se ezt, se a másikat... - sorry, de a nevek épp a másik csatorna hasonló mûsorából valók, de az elvi részt illetõen ezek lényegtelenek, tehát maradnak)!
Érdekes, totál távol áll tõlem az ilyen kertévés népbutítás, de hát a produkciókba belekíváncsiskodtam, a fórumokba bele-belenéztem, és hát itt olvasok érdekes dolgokat, gondoltam, hát „tollat ragadok” ismét… Néhány gondolat-foszlány, aztán itt se vagyok, és nem is zavarok tovább...

***spoiler*** :)

- A zsûrit illetõen annyit, hogy nyíltan tök hülyének tekintik a nézõt, ami nagyjából egyébként helyénvaló is, mert tényleg többnyire az, de nem éppen elõremutató, ha kizárólag ezt a szomorú tényt célozza egy mûsor.

- El tudom képzelni, hogy a bekerülésért küzdõ elsõ körös (!) „sztár”- meg „csillag”-jelöltek között akadhat olyan, aki több-kevesebb gázsiért játssza a hülyét, kacagtató viselkedésével növelve a mûsor majdani függõinek körét.

- Egy pl. Kullai-féle versenyzõ sok jóérzésû nézõt meghökkentõ korai kiesésére is el tudok képzelni hasonló indokot: tegyük fel, hogy jó gázsiért õ is statisztált itt kicsit (egyébként fõállásban valahol énekes is lehet), színvonalával egy igényesebb nézõközönséget a képernyõ elé vonzandó... (randa lett ez a kifejezés, de így nem bonyolódom bele még jobban a mondatba)... Még erre is bõven futhatja a keretbõl...

- De az õ és a hozzá hasonló színvonalú énekesekrõl azt is el tudom képzelni, hogy jött, látott, aztán - jobb, kiszámíthatóbb, járhatóbb ajánlatot kapott valahonnan – köszöni, megy...

- Nem tudom pontosan, mi vár egy gyõztesre azon kívül, mint amit mélyen igyekeznek az agyamba égetni a sorozatos reklámokkal, de bizonyára az éves habzsi-dõzsin túl egy legalább egy éves hakni-szerzõdést is a boldog nyertes orra alá dugnak, és hát nekem rémlik valami arról, hogy régebben tesco-parkolókban nyomták a roadshow-kat… Szóval má’ nem azé’, de pl. a Balázs egy igen fincsi, hátborzongató produkcióval került be a Mega-cuccba (csak visszakerestem a youtube-on, mert nem láttam, mint ahogy sok egyéb részt sem), és az általa elõadott interpretációkra - az a sanda gyanúm -, hogy nem kíváncsi a bevásárlóközpontok közönsége... Ezen roadshow-k rajongótábora zajos duci-ducira mulat, tehát nem jó ötlet õt kihirdetni majdan gyõztesként...

- Az is lehet, hogy valakirõl csak menet közben derül ki, hogy a finis után nem lehet belõle igazán jól eladható portékát „csinálni”, tehát közös megegyezéssel kerül felmondásra a meló...
Biztos, hogy - ha mondjuk komolyan vesszük ezeket a mûsorokat, és esetleges zenei karrier lehetõségét látjuk az ebben való szereplésben, akkor - ez a legrövidebb út a sikerhez?

- A korábbi hozzászólásokat böngészve két lényeges megjegyzést találtam, úgy emlékszem, talán gregh-nál, és érdekes módon majd' mindenki átsiklott fölötte, és nem építette be... Ezek egyike az, hogy bizony nem a zsûri ejtette ki a hõs dalnokokat, hanem a producer; valamint az õ közjegyzõ jelenlétére vonatkozó kételye. Ezek azért rém lényeges momentumok, szerintem, és aki nem akarja meghallani, az izgulhat és mérgelõdhet tovább :)

(Elõre kérem, hogy most abba ne menjünk bele, hogy pl. a Kullai vagy a Balázs igazából jó volt-e, mert nekem fogalmam sincs, csak egy-két produkciójukat hallottam ugyanis, azokkal szerintem olyan nagy gáz nem volt, de a nevüket nyugodtan behelyettesíthetjük egy bármilyen „elmegy”-kategóriás énekessel, mert annyit legalább mindketten megértek, ha nem többet. Lényeg, hogy most itt nem arról akarok vitázni - sõt, egyáltalán nem akarok vitázni -, hogy kinek mi és ki tetszett...)

Szóval remélem, hogy nem lõttem le a poént, mert Isten õrizzen attól, hogy bárki drukkjába belerondítsak, azt meg pláne remélem, hogy nem voltam tapintatlan vagy tolakodó vagy érthetetlen – különösen kérem a késõi idõpontot mentségemül figyelembe venni. De azért akárki akármit mond, a produkció elérte célját: rajtam kívül is még gyanítom igen sokan minden meggyõzõdésük ellenére az adott csatornára kattintják a fránya tv-jüket egy csomó egyéb sokkal örömtelibb idõtöltés helyett...

Gaz manipuláció :DDDD
offtopic
Ezüstliliom 2012 máj. 13. - 23:40:45 Előzmény greghouse
(979/1523)
Egy ilyen szerzõdést csak úgy le lehet tölteni???:OOO Még milyeneket lehet, ha már itt tartunk?
Ezüstliliom 2012 máj. 13. - 23:38:47 Előzmény greghouse
(978/1523)
"...Még annyit, hogy tényleg lehet, hogy mikrofon beállítási gond volt a János duónál, de nem hiszem. Ugyanis az élõ adás elõtt zárt körben lepróbálják az egészet, ezt a múltkor valamelyik zsûritag (talán pont Puzsér) elkottyantotta, hogy "ma negyedszer hallom a produkciódat..", de egyébként is élõ adás elõtt van próba mindig, pont itt ne lenne...ha nem is minden pont úgy, de azért ezt nem csak úgy bekapcsolják és kész. De még ha úgy lenne is, miért pont a János mikrofonjával lett volna a baj?
..Két eset lehetséges szerintem, vagy tényleg gyengébb János hangja mint Jenniferé (de ennyivel?), vagy - már fel sem tételezem - netán eleve több kakaót adott a rendezõ Jenniferre."

Szerintem meg csak simán elszúrták. Elég pancserek hozzá.
Ezüstliliom 2012 máj. 13. - 23:33:25 Előzmény Kattrin
(977/1523)
"Szerintem Nóri egy kifejezetten csinos nõ, és az utóbbi adásokban még jól is öltöztették, inkább õ legyen a mûsorvezetõ, mint bárki más. Az viszont érezhetõ, hogy nem szeretik egymást devillel."

Nem keverted össze a neveket? Úgy sejtem, Lilut akartál írni, nem Nórit. Jól gondolom? Ebbõl a feltevésbõl kiindulva: nekem meg az a WTF, hogy szép/csinos-e vagy sem. Értenie kellene a szakmáját, és akkor azt mondanám, hogy oké. De sajnos buta, mint a fõõõd, és még alpári is. Mondjuk ez utóbbit ebben a mûsorban hálisten hanyagolja.
Ezüstliliom 2012 máj. 13. - 23:29:33 Előzmény olahmiki1959
(976/1523)
"Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer még visszasírom a kötözködõ, sötét, gondterhelt arccal a zsûriben ülõ Puzsért, és most ez is megtörtént. Az elegáns fehér ruhában, arcán mûvigyorral, negédes szövegeket mondó fickótól kis túlzással majdnem elhánytam magam. Természetesen tudom, hogy ez ugyanolyan magára erõltetett póz, mint a régebbi, talán szóltak neki, hogy változtasson a modorán, õ meg azt mondhatta magában, oké, ha csak ez kell nektek, megkapjátok, de nekem akkor sem tetszett. A többiek arcán is látszott a megrökönyödés."

Hát én nem sírom vissza, pedig tudom, hogy azért játszotta meg most így magát, hogy visszasírjuk. Nekem kevésbé volt irritáló így, ha már mindenképp valamilyen szerepet akar játszani.

"Kíváncsi lennék egy valódi, szerepjátszás nélküli, értelmes Puzsérra, de azt ebben a mûsorban valószínûleg nem fogjuk megkapni..."

Arra én is.

Viszont a CSISZ-ben tetszett, mikor a Varga Viktorral való "szembesítés"-kor kimondta, mire is volt jó ez a mûbalhé.:) De az is igaz, hogy mikor Puzsér megkérdezte, hova valósi Viktor, utoljára akkor szégyeltem ennyire, hogy békéscsabai vagyok, mikor megtudtam, mekkora a Jobbik támogatottsága nálunk.:/ Jesszus! Nagyon sötét az a gyerek! Nem lehetne letagadni, hogy csabai?

"Szirota Jennifer szólóban is jól énekelt, de amikor megtudtam, hogy Janis Joplin számát adta elõ, akkor kissé módosítottam a véleményemen. Akkor ugyanis sokkal dinamikusabban, szenvedélyesebben, hogy azt ne mondjam, idõnként õrjöngésbe átcsapó módon kellett volna énekelnie, hogy valamennyire megközelítse az eredeti elõadó stílusát, ha már ezt a számot választották neki."

Te Miki! Ez elég furára sikerült. Amíg nem tudtad, ki volt az eredeti elõadó, addig tetszett, és mikor megtudtad, hogy nem utánozta le Joplint, akkor már nem??? Végiggondoltad Te ezt? Miért kellett volna ugyanúgy elõadnia, mint Joplin?


Szerintem a többi tehetségkutató majd csak õsszel jön. A nyári idõszakra nem fognak betenni ilyen mûsort.
offtopic
Ezüstliliom 2012 máj. 13. - 22:54:19 Előzmény olahmiki1959
(975/1523)
Ez már velem is elõfordult, és én sem tudtam, sírjak-e vagy nevessek. Ez szánalmas. A basszus szó semmiféleképp nem káromkodás, csak a bassza meg - már bocsánat! Ez (automata) moderátori túlkapás.
pozsizsuzsi 2012 máj. 13. - 22:26:33
(974/1523)
jaja. ;(
Seven7Crown 2012 máj. 13. - 22:18:49
(973/1523)
Én értékelem azt, hogy a srác nem sajnáltatva önmagát, kiáll a közönség elé, és a legjobb tudásának megfelelõen nem agyonénekelt számokat tol.
Az apja ott hagyta, és nem a Rózsadombon nõtt fel, de legalább próbál valami egyedit csinálni, és lássuk be, hogy ez a stílus sem olyan egyszerû!
Értelmes szöveget összehozni, ami rímekkel tûzdelt az valamilyen módon költészet, még akkor is, ha néha ló..ok röpködnek a levegõben.
offtopic
Ezüstliliom 2012 máj. 13. - 22:17:50 Előzmény horipapa.
(972/1523)
Tõlem a Heti hetes megszüntetésével a heti nevetésadagomat vonják meg.:( Már azt is...
offtopic
Ezüstliliom 2012 máj. 13. - 22:15:27
(971/1523)
Hát pedig nekem nagyon hiányoznak ebbõl a topikból a modik. Szóltam is nekik. Remélem, intézkednek.

Szégyelje magát ez a sok primitív, akinek ennyi ideje van mocskolódni! Én meg ezt olvassam oldalakon keresztül!:////

Szégyelem magam én is, hogy ilyen országban élek, ahol ennyi rasszista él.
Seven7Crown 2012 máj. 13. - 22:07:03
(970/1523)
Én sem szólom le a kedvencedet, és kérlek Te se tedd ugyanezt!
Béciman 2 2012 máj. 13. - 21:02:19 Előzmény horipapa.
(969/1523)
Megszûnik a Heti hetes az 500. adás után.
Úgy hogy most már lehet hagyni a fenébe a topicját is.
Béciman 2 2012 máj. 13. - 20:55:55
(968/1523)
Én láttam egyszer egy olyan utcai riportot, ahol szinte a teljes környezet ki volt takarva!
A reklámtáblák éppúgy, mint a boltok feliratai. Röhej volt az egész!
Béciman 2 2012 máj. 13. - 20:52:33
(967/1523)
Plazmának a rappel együtt a kukában van a helye.
Béciman 2 2012 máj. 13. - 20:32:46
(966/1523)
offtopic
tompika74 2012 máj. 13. - 20:05:41 Előzmény greghouse
(965/1523)
A borsodi sör az jó volt :) De elég sokan szokták ezt a hibát elkövetni élõ adásban. Nem hiszem, hogy hatalmas büntetéseket adnának miatta. Én azt hittem, hogy nem valamiféle belsõ szabályok tiltják a márkaneveket, hanem a törvény. De lehet, hogy tévedtem. Vagy esetleg mindkettõ tiltja.
Egyébként is butaság az egész. Ha azt mondom, hogy egy nõ kiszállt egy Suzukiból, attól még nem reklámoztam a Suzukit. Szerencsére a TV csatornák már finomítottak a módszereiken. Az elmosódott trikókkal, elmosódott autóemblémák mutogatásával már átestek a ló túloldalára.
2/10
greghouse 2012 máj. 13. - 18:17:15 2/10
(964/1523)
Tartalmilag veled értek egyet, kivéve, hogy a közönség juttatta be, tartom, hogy erõs manipuláció lehet benne.
De ha tényleg a közönség, az is mindegy, mert mindkettõ oka a nézettség.
A tévék nézettségét ilyenkor a 14-25 közötti korosztály adja fõleg, pontosabban az sms-t küldõket.
nyilván Plazma sokat kap. ha nem, akkor rásegít a csatorna, mert a nézettség, a nézettség...
A másik nagy nézõcsoport a nyugdíjasok, vagy alsó középosztálybeliek, esetleg munkanélküliek. Õk szintén fontosak nézettség miatt, viszont õk nem küldik kilószámra az sms-t.
..Az meg, hogy "valamikor a rock is szokatlan, új volt..." azért önmagában kevés. Nem árt, ha kicsit ki is forrja magát. másrészt, szerintem szakmai öngól Plazma részérõl azt nyilatkozni, hogy nem érdekli sem a közönség, sem a zsûri.
...Akkor mi a bánatos fenének is méltóztatik itt lenni? Iskoláról hallott már? Ja, hogy pénzt kell keresnie. az elmúlt hetekben, mikor a haját zselézgette, ruháit válogatta, nyögvenyelõs szövegein kínlódott, Deák Billnél udvarolt, nyilván pénzt keresett....
....És nem. Lehet, hogy a rap mûvészet lesz, de még nem az. Ez legalábbis nem. Önkifejezési mód, ami keresi a helyét, mint a graffiti. De attól még nem mûvészet feltétlenül.