danton-b 2012 jún. 04. - 10:06:07
(1463/1523)
Engem kifejezetten idegesít és egyben jelzi is ezen mûsorok gagyi voltát ,napersze azon kívül hogy ilyen puzsérok osztják az észt a zsürikben,hogy általánossá vált aversenyzõk ráállítása az un amerikai rikoltozós néger nótákra Ld Gigi ,Jennifer és a többi "világsztár"Ez bizony külföldmajmolás a javából igazi sznobéria.rendkívül árulkodó volt egy másik csatornán Bochkor és Mester paranoiás kinyilatkoztatása a szerintük "táncdalfesztiválos gagyikról".ha jól emlékszem pl az Illés együttes máig népszerû számai is elhangzottak ott ,amelyek pl kenterbe verik ezeket a dallamtalan eröltetett és kifejezetten egykaptafás limonádékat.Csak azért mert amerikai azért nem eleve jó szerintem semmi.
danton-b 2012 jún. 04. - 09:56:38 Előzmény kõmacska
(1462/1523)
A mohácsi vész mikor volt napra pontosan? fejbõl tudod e? Naugye,ha Trianont nem akarnák kiaknázni politikai célokra ,akkor a kutya nem tudná hogy mikor írták alá.Ez nem hazafiatlanság ,hanem természetes dolog,és akkor még nem beszéltem arról hogy az emberi természet már csak olyan hogy a sikeres és dicsõséges dátumokat jobban megjegyzi.Kár magunkat a földhöz verdesve siránkozni azon ,amin nem lehet változtatni ,ehelyett a jelenlegi nemzetáruló politika helyett kéne az ország felemelkedését szolgálni,mert az jobban megfelelne Trianon korrekciójának is.Láttuk hogy hova vezetett az ,amikor minden iskolában azt szajkóztatták a gyerekekkel hogy "maradhat ez így? nem nem soha" osztán mégis maradt.Tanulni kéne a magyar politikai elitnek hogy hogyan kell jól és okosan politizálni ,és akkor nem lett volna Trianon sem ,és nem hülyítenék az embereket még ma is ilyen emléknapokkal.
danton-b 2012 jún. 04. - 09:46:41 Előzmény Ezüstliliom
(1461/1523)
Ebben a fülkeforradalmi világban igenis át lettek írva a mûveltség alapvetõ kritériumai,ezért aztán minden honleánynak kötelessége tudni hogy mirõl híres jun. 4.,és hogy Wass Albert nem egy giccsparádé,hanem nemzetünk legnagyobb írója stb stb.Eljött végre a melldöngetõ félmûvelt sznobok világa ,akik oly gyorsan alkalmazkodnak a kívánalmakhoz.Ja és térden csúszni is illik a templompokban miközben korábban a komcsirendszerben óvatosan körülnéztek ,amikor betértek egy templomba:)
pneklara 2012 jún. 04. - 09:09:13
(1460/1523)
Talán Polgár László nevét külföldön jobban ismerik, hisz Los Angelesben, Milánóban, Bécsben, Firenzében, Zürichben...is rendszeresen fellépett. De aki az operaénekesi pályáját nem is kísérte figyelemmel, az felfigyelhetett néhány beszélgetésben,vele készített interjúban tiszta, emberséges gondolkodásmódjára.Az ilyen felvételeket miért nem adják le "hétköznapokon" is ismételve? Mindig 10 évet kell várni, amikor éjfél körüli idõben "emlékezünk a nagy mûvész halálának évfordulóján" Népnevelésnek sem volna rossz szép, humánus gondolatokat gyakrabban hallgatni.De biztos nincs rá igény. A közvélemény-kutatások szerint.
pneklara 2012 jún. 04. - 08:49:10
(1459/1523)
Nekem az nem tetszett, hogy Puzsér úgy adott a versenyzõknek tanácsokat, mint ahogy egy Nobel-díjas tudós kinyilatkoztat a saját szakmai területén, amiket azonnal kõbe is lehetne vésni.
Jánosnak azt tanácsolta: fogadd meg, soha ne énekelj operettet és magyar nótát! Õ már csak tudja, a sznob ember! Felcsípte valahol, hogy ezek nem szalonképes mûfajok a sznob emberek körében. Azt feledi, hogy operettet és magyar nótát is lehet magas szinten elõadni, de elõfordult, hogy operatársulat kortárs mûvének elõadásakor az elsõ szünetben felére csökkent a nézõszám.Az sem mellékes, hogy az operett valahogy egyre kedveltebb újabban az ifjúság körében is, a magyar nótának meg mindig is volt rajongó hallgatósága, csak az a nem mindegy, milyen igényes színvonalon mûvelik az elõadók ezeket mûfajokat.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 03. - 22:33:36
(1458/1523)
Miben személyeskedtem?
Erre rendkívül kíváncsi vagyok. :)
Idézd, légy szíves! Mert tõled lehet idézni, az biztos. :)
Azért remélem, megtanultad végre a szív szó helyesírását, és azt is, holnap minek az emléknapja lesz. :)
Szóval, várom az idézetet!
danton-b 2012 jún. 03. - 22:25:58 Előzmény Ezüstliliom
(1457/1523)
Nem így van,élvezem a táncot pl örök élmény a West Side Stori vagy a Grease,de atánc mûfajaán belül a Quantum kissé egysíkú volt,igaz abban igazán profi.A tánc érzelmeket is kifejez ha jól csinálják pl,vagy egy bizonyos népcsoportra lehet jellemzõ .a tánc egy vállfaja pl a balett ,ami szintén nagy technikai felkészültséget igényel de nemcsak azt.A quantum ezért vált egy idõ után unalmassá akárhogy is variálta a jelmezeit és az akrobatikus ugrásokat.
danton-b 2012 jún. 03. - 22:06:49 Előzmény olahmiki1959
(1456/1523)
Ez az az eset ,amikor mindenben egyetértek azzal ,amit irsz,sõt reggel arra gondoltam hogy lehet hogy Puzsér baromi tahósága hozta el a gyõzelmet Mészárosnak,mert azt nem lehet állítani hogy az opera olyan népszerû lenne nálunk ,pláne a szavazóbázisban ,ami többnyire tinikbõl áll.
Ezüstliliom 2012 jún. 03. - 20:02:46
(1455/1523)
Gyerekek! Még ha csalódottak is vagytok az eredmény miatt, kérlek Benneteket, ne a versenyzõk becsmérlésével próbáljátok alátámasztani a véleményeteket! Nem méltó Hozzátok!
Ezüstliliom 2012 jún. 03. - 19:47:12
(1454/1523)
Lehet, hogy nem olyan ismert, mint a New York, New York..., az igaz. De attól már a hideg is kiráz, ha meghallom.:) Persze, lehetett volna ennél is ismertebb számokat választani. Gyõzelem szempontjából jobb lett volna, de én jobban szórakoztam ezeken.

"Ez a Czutor Zoltán nevû énekes srác meg hogy került ide?"
Passz. Én sem tudom, ki õ, és miért választották.

Amit Tabániról írtál, azzal messzemenõkig egyetértek.:)
olahmiki1959 2012 jún. 03. - 18:00:28
(1453/1523)
"A harmatos tenornak megérte vinni a sok házikolbászt meg a féldisznót a zsûrinek meg a retekklub tagjainak."
Ez akkor lenne igaz, ha a retekklub tagjai, meg a zsûri nyerették volna meg Mészáros Jánossal a versenyt. Ezzel szemben ennek pont az ellenkezõje történt.
Az utóbbi adásokat megfigyelve, egyértelmûen János ellen döntöttek, pontoztak, és állandóan azt érzékeltették a közönséggel, hogy azt szeretnék, ha NEM János nyerne a végén. Puzsér még el is mondta neki, élõ adásban, hogy "Nem te érdemled meg, hogy megnyerd ezt a versenyt".
Ennyit a kolbászokról...
olahmiki1959 2012 jún. 03. - 17:36:20
(1452/1523)
"Csak halkan kérdezem, az a kisgyerek László Attila? vagy a Tabáni? velük most mi van? van egyáltalán fellépésük, hacsak nem ugye ide meg nem hivják õket. mindegyik szegény sorból jövõ, felkapaszkodni próbáló szerencsétlenség. Semmi extra egyikben sem."
Ezt írtad, amivel semmi baj, írtak már ide ennél nagyobb csacsiságokat is. Minden további duma helyett, vettem magamnak a fáradságot, és kimásoltam ide neked a Tabániról szóló Wikipédia azon részét, ami a zenei karrierjérõl szól. Tessék.

A Csillag Születik után [szerkesztés]
István már a mûsor döntõjében megkapta lemezszerzõdését az Universal Music-tól, amely 10 millió forintot költ István elsõ szólóalbumára.[2] A lemezfelvételek közben István az RTL klub szervezésében rendszeresen fellép az országban.
2010 februárjában a Blikk jóvoltából megjelent Istvánnak egy három dalos maxi-lemeze, amelybõl néhány nap alatt példátlanul nagy mennyiség, mintegy húszezer darab fogyott el. A nagy érdeklõdésre való tekintettel ebbõl a kiadványból további tízezer példány került még forgalomba.
2010. március 26-án jelent meg Tabáni István elsõ albuma Ments meg! címmel. A lemez 2010 májusában már aranylemez lett. Az albumon található címadó dal István saját szerzeménye, amelyet 2010. március 9-étõl már a rádiókban is hallhatunk. A dal a MAHASZ slágerlistáján az elõkelõ ötödik pozícióig tört elõre.
2010. május 13-án került sor István elsõ lemezbemutató koncertjére Budapesten, a Syma csarnokban.
Májusban átvehette a Ments meg! albumért járó Aranylemezét. Õsszel ismét stúdióba vonult és elkészítette második lemezét Gyönyörû szép címmel. 2010. december 2-án átvette a Ments meg! albumért járó platinalemezét, pár nappal késõbb pedig a második albumáért immár második aranylemezét. 2011. március 2-án a Gyönyörû szép címû dalával az Év dala kategóriában elnyerte a Fonogram-díjat.

Ez pestiesen szólva, nem semmi. Szerintem. (László Attilát én magam sem tartom sokra, õnála tényleg bejött a "Sajnáljuk meg szegény vidéki gyereket!" effektus. Közepes tehetségû, jelentéktelen kis figura. Tabánival nem lehet egy napon említeni).

Végül, - elég szerénytelen módon - saját magamtól is kimásoltam ide néhány mondatot, amit viszont én gondolok Tabáni Istvánról, a Csillag születik kapcsán.

"Mészáros János és Tabáni István duettje a Queen örökzöld számával nekem tetszett, de csak halkan jegyzem meg, hogy Tabáni István az egész idei könnyûzenei mezõnyt, Megasztárostól, Csillag születikestõl, sõt, még Eurovíziós Dalfesztiválostól is mindenféle erõfeszítés nélkül, félkézzel veri kenterbe.
Olyan tehetség, olyan õserõ, olyan kétségbevonhatatlan tisztaság, stílusérzék, hangterjedelem és átütõ erõ árad abból a srácból, hogy az ember csak tátott szájjal, és elakadó lélegzettel hallgatja, amikor énekel.
2012-ben még csak hasonlót sem hallhattunk. Ezen pedig el kellene gondolkodniuk az ilyesféle tehetségkutató versenyek szervezõinek, de nagyon..."
olahmiki1959 2012 jún. 03. - 17:20:36
(1451/1523)
Erre jó az Internet, hogy még az olyan szerényebb mûveltségû ember is, mint te, el tudjon igazodni a világ dolgai között. (Csak viccelek, ne vedd komolyan). Ehhez adok némi segítséget.
http://www.youtube.com/watch?v=ye6NoGxTauw
Õ volt Polgár László. Szerintem láthattad õt, ha máshol nem, a tévében, csak talán nem ugrott be a neve.
Egyébként van még egy Polgár László, aki a sakkozó Polgár-lányok édesapja.
Alenlau 2012 jún. 03. - 15:57:50
(1450/1523)
Még mindig azt mondom, hogy ezt a 3 produkciót nem lehet összehasonlítani!

Egyszerûen szimpátia alapján döntöttek a telefonon szavazók -- ahogy a zsûri is ezt tette, és tette volna a döntõben is, de nem számított az általuk adott pontszám.
Emlékezzünk: az elõzõ fordulóban sem pontozták fel Jánost, hanem a közönség juttatta tovább, most pedig "csak" a közönség döntött.
Puzsér sejtette, sõt pontos adatokat tudhatott a telefonos szavazatokról http://propeller.hu/szorakozas/2398400-puzser-megmondta-ki-nyeri-csillag
... talán kísérletezni akart rajtunk, meg tudná-e fordítani az eredményt, duzzogással, szóval, érvekkel... (tiszta játékelmélet)
NEM TUDTA
Ezért nem örült a zsûri sem, és nem is gratulált...

János pedig meglepett engem is, mennyire meghatódva, alázatosan fogadta a gyõzelmét!
Seven7Crown 2012 jún. 03. - 14:54:54
(1449/1523)
Mekk Elek gyõzelme nem volt kétséges/nem is tudom, hogy miért!:D/.
De legközelebb több díjnyertes "mûvészt" is engedjenek majd a kezdõk közé!:P


P.S.
Viszont annyit megjegyeznék, hogy Elek a tényleg tehetséges Tabáni István mellett egy óriási nulla volt!
Darth Plagueis 2012 jún. 03. - 13:55:25
(1448/1523)
A harmatos tenornak megérte vinni a sok házikolbászt meg a féldisznót a zsûrinek meg a retekklub tagjainak.
loma06 2012 jún. 03. - 13:54:36
(1447/1523)
Ajánlom visszanézésre az eredményhirdetést, konkrétan Dzsenike fejét. :D :D :D
Darth Plagueis 2012 jún. 03. - 13:51:33
(1446/1523)
Állítólag még maga az Elek is meglepõdött, hogy nyert. :D
Csak úgy lesett a nagy értetlen fejével. Nem bízott magában.
Ennyit a tehetségérõl.
Kattrin 2012 jún. 03. - 13:46:50
(1445/1523)
Lehet, hogy szépen megtanult az éneklése, de hogy szépen kidolgozott nem, az biztos.
Ráadásul õ nem is egy gazda, ez csak egy szerep nála, valójában diplomás ember, hivatalban dolgozik. Méghogy gazda, cöh.
szabyy 2012 jún. 03. - 13:07:01
(1444/1523)
Egy kicsit visszafoghatnád magad elvégre valamikor az "agyhalott" nyugdíjasok neveltek föl. Ki kellett volna megnyerje? Az elvárásokon nagyon alulteljesítõ, sóbálvány Dzsenifer vagy a nagyképû, minden hatodik táncterembe megtalálható csapat? Nem azt mondom, hogy Mészáros J. E. érdemelte meg, õ sem... egyik sem... talán Marci akiben volt valami plusz de õ ellõte a stílusával. Szóval nem kell lenézni és szidni sem a nyugdíjasokat sem mást, fõleg, hogy szerintem a szavazók többsége nem nyugdíjas, hanem 30-40-es nõk. A politikát meg hagyd, nem ide tartozik.