2/10
greghouse 2012 márc. 18. - 17:00:39 2/10
(112/1522)
A második bekezdésedben igazad van, de ez semmit sem változtat azon, hogy azóta eltelt egy kis idõ, és ez bizony akkor is amerikai licensz, akár tetszik akár nem.
2/10
Semprini 2012 márc. 18. - 14:33:32 2/10 Előzmény greghouse
(111/1522)
"mi egy amerikai vetélkedõ magyar változatát nézzük. Nincs ebben semmi nacionalista hõzöngés, egyszerûen ez az üzleti tény, nekünk kell alkalmazkodni hozzájuk (történetesen pl az American Idol címen futott az elsõ ilyen)"

Azért álljon meg a menet, ne feledkezzünk már meg a 60-as években a magyar tévében már futott, "Ki mit tud?" címû tehetségkutató vetélkedõrõl, ahol is kategóriánként volt egy-egy HOZZÁÉRTÕ(!) zsûritag,ellentétben a mostani zsûrivel, ahol bizony egyetlen egy SINCS, aki csak alapfokon konyítana pl. énekhez, tánchoz, artistamutatványhoz, stb. Szóval lehet hogy ez a mûsor az amerikai idol mintájára készült, de kicsiny hazánkban több évtizedes hagyománya van már az ilyesminek.
2/10
offtopic
Semprini 2012 márc. 18. - 14:08:51 2/10
(110/1522)
Nem tévesztettem el,fogd már fel, hogy poénból írtam, arra utalván, hogy a manus olyan volt, mintha egy másik bolygóról jött volna. Na, így már világos? Egyébként meg a két szó kiejtve majdnem ugyanúgy hangzik, ezért merészeltem vele tréfálkozni. Most pedig elég lesz, le lehet zizzenni rólam, oksa?
2/10
greghouse 2012 márc. 18. - 14:00:46 2/10
(109/1522)
Talán még nem eléggé köztudott, ez nem "majmolás". Ez egy licensz mûsor, mint a kertévék mûsorának 95 százaléka, ami azt jelenti, nem térhetnek el a licensz adó normáitól (milyen összetételû legyen a zsûri, milyen tipusúak jussanak tovább, stb.) Ez egy tisztán jogi és üzleti dolog,semmi majmolás. Pénz. Tényleg azt gondolja valaki, hogy Amerikában, Angliában, és nálunk is véletlenül nyer egymás után egy semmmibõl elõbukkanó, alsó-középosztálybeli kövérkés csúnyácska nõ??? Én nem bántani akarom õket, nyilván tehetségesek, vagy nyilván ezt írja elõ az amerikai szerzõdés. Nincs itt semmi varázslat, ahogy a vetélkedõk sem a mi találmányaink, hanem megvettük (a legyen ön is milliomosnál még Vágó is tiltakozott a magas szék ellen, most Friderika is, de nincs mit tenni, így szól a licensz.) Higyjétek már el, hogy a show business ugyanúgy terméket ad el mint más, és ahogy a mittudomén a Chevrolet odaadja a nevét egy koreai cégnek, elvárja bizonyos alapfeltételei teljesítését.
..Summa summárum, mi egy amerikai vetélkedõ magyar változatát nézzük. Nincs ebben semmi nacionalista hõzöngés, egyszerûen ez az üzleti tény, nekünk kell alkalmazkodni hozzájuk (történetesen pl az American Idol címen futott az elsõ ilyen), cserében külsõséget, zsûrit, nyertesek összetételét, de még a díszletet is õk adják meg..
..Jogos kérdés: mit nyer a Tv. A nagy felhajtást, azt, hogy készen kapja a terveket, a lebonyolítás rendjét, a látványtervezõket, stb.
..szálljunk le a földre, ez üzlet, semmi több.
Niquist 2012 márc. 18. - 13:56:06
(108/1522)
Hát ezt még viccbõl sem lehet eltéveszteni, mert manapság gyakran elõfordul a port.hu topikjaiban is (ezt se fontos „c”-vel írni.) Wikipédia (ne hogy má’ csaljak):
"A kiborg (angol: cyborg) szó a kibernetikus organizmus kifejezés rövidítése."
A Keyboard pedig ugyanúgy lehet számítógép billentyûzete, mint bármelyik billentyûs hangszeré. :)
Béciman 2 2012 márc. 18. - 13:20:56
(107/1522)
Komolyan gondoltam, láttam már ennél nagyobb ostobaságot is fórumban.
Már "érdemben" is hozzászóltam, nem ez volt az elsõ hsz-em.
2/10
offtopic
Semprini 2012 márc. 18. - 13:14:30 2/10
(106/1522)
Most komolyan azt gondoltad, h nem tudom,mit jelent a keyboard?! Csak viccbõl írtam kiborgnak, egyébként meg angol nyelvlecke helyett inkább érdemben szólhatnál hozzá a topichoz, az offolásnak semmi értelme. :-(
Béciman 2 2012 márc. 18. - 13:10:07
(105/1522)
Nem "kiborg", hanem Keyboard kapitány.

Keyboard = billentyûzet, jelen esetben billentyûs hangszer.
oldbone 2012 márc. 18. - 12:43:03
(104/1522)
Egyszer már feltettem, de azért érdemes megnézni: ki is ez Puzsér? (Jé, a helyesírás ellenõrzõ hibát jelzett a név beírásakor, talán külföldi kém?):
http://mandiner.blog.hu/2008/01/11/puzser_ujra_ordibalhat#more292089
Sz. Péter 2012 márc. 18. - 11:32:07
(103/1522)
"Puzsér Róbert nyilvánvalóan szerepet játszik"

Ráadásul milyen sz.rul! Ilyen ripacsot még a vásári komédiások között sem látni. :)
Az egész mûsor csak Hajós miatt nézhetõ.