5/10
toshiba321 2009 szept. 15. - 15:47:59 5/10
(350/610)
úgy veszem észre továbbra is csak kiforgatod az ember szavait. Ezen már nem is lepõdök meg. Nemrég azt állítottad hogy csak kulcsmondatokat ragadsz ki amit én nem így látok. TE CSAK KIRAGADSZ MONDATOKAT GONDOLATOKAT ÉS A SAJÁT SZÁD ÍZE SZERINT ÉRTELMEZED FÉLREMAGYARÁZOD. Ha a vallásoknál tartunk ebben talán inkább nem mennék bele ha csak nem vagy képzett vallástudós amit kétlek. De azért lenne pár megjegyzésem ha már Jézust emlegeted Jézus a maga korában zsidó volt a zsidó egyház pedig az akkori rendet szolgálta ezért nem részesült üldözésekben. Ha már az õskeresztényeknél tartunk ne feledd el hogy õket hitük miatt üldöztek és maga a kereszténység is csak akkor tudott igazán komoly egyházzá válni amikor kiegyezett a rómaiakkal vagyis a fennálló hatalom legmegbízhatóbb támasza lett. Mint mondtam államvallásokról beszélek. A Csillagok háborújáról én nem akarok semmi újat mondani neked de ezt ha figyelmesen végigolvasod amit írtam akkor magad is rájöttél volna. Ha már az általánosításoknál tartunk kettõnk közül te vagy az aki általánosítasz és az alapvetõ a mûfajra jellemzõ hasonlóságokkal akarod bizonyítani a magad igazát. A szövegekre reagálj egészbe és ne csak mondatokat ragadj ki AMIT FÉLRE TUDSZ MAGYARÁZNI mert akkor én is kiragadhatok gondolatokat és a saját felfogásom és ízlésem szerint félremagyarázom.
2/10
trev 2009 szept. 14. - 23:56:59 2/10
(349/610)
"Teleportációt és transzportálást nem lehet csinálni, és nem is csináltak csak névhasonlóság van, de a tartalom más, úgy látszik csak felületesen figyelsz egy egy hirre, nem nézed meg a valóságtartalmát, bár ahogy a hozzászólásaidból kiderül nagyon képzetlen vagy ehhez"

Tessék:

"http://index.hu/tudomany/tp1006/"

Azért ne kenõdj el, képzett cimbora. ;-)
2/10
trev 2009 szept. 14. - 23:10:30 2/10
(348/610)
"Én teljesen tisztába vagyok a fekete lyukak fizikájával"

Én ezt készséggel elhiszem, de továbbra sem fontos, hogy így van-e. Ez nem érv.
A fizika-blablát éppen ezért a továbbiakban el sem olvasom, csak annyira futom át, hogy megállapítsam, mi is az, de reagálni nem fogok rá.

A hozzászólásod többi része nem túl érdekes számomra. Ugyanazt a butaságot szajkózod, anélkül, hogy valamennyire is megértenéd végre, amit mondok. Ha csak ennyire futja, az persze nem baj, de így kénytelen vagyok rövidre zárni a kommunikációt. Amit akartam, már elmondtam, az meg nem fontos, hogy te elhiszed-e. :-)
Persze ha lennének még épkézláb érveid, arra reagálok, de az eddigiek alapján nem tartom túl valószínûnek.
2/10
trev 2009 szept. 14. - 22:59:22 2/10 Előzmény intellectuel
(347/610)
"de amire te itt utalsz abban semmi koppintás nem lehet"

Ez kábé ugyanannyira biztos, hogy márpedig hibernálás nincs és nem is lesz, punktum. Vagy inkább abrakadabra.

"Minden katolikus mise végén a hívek egybehangzóan kántálják : Legyen áldott az Isten."

A SG-nek is meg kell találnia az eszközt, azért, hogy a szituációt a nézõk számára félreérthetetlenül közvetíteni tudja. Hogy ezért ne lehetne koppintás, az roppant naivitásra vall, és ez még a jobbik lehetõség. Ez az érved kábé olyan, hogy a Rém rendes család Budapesten azért nem lehet az eredeti másolata, mert elõbbiben magyarul beszélnek.
intellectuel 2009 szept. 14. - 22:57:02
(346/610)
Én teljesen tisztába vagyok a fekete lyukak fizikájával, nemhogy ennél jobban, hanem a ma fellelhetõ legteljesebb mértékben, nem kell több ismeret ahhoz, hogy átlásd a helyzetet. A sci-fi irodalomban valótlanul használják ezt az objektumot és a rá épülõ Einstein-rosen hidat ( féreglyukat ). A fehér lyukaknak lenniük kell az elmélet szerint, bár a csillagászok még nem találták meg, a Seifert galaxisoknál tapogatóztak. A párhuzamos univerzumok léte sem igaz, és hibernációt sem lehet megcsinálni. Ha zéro celsius alá hûtöd az emberi testet, akkor a benne levõ víz megfagy és roncsolja pl szétrepeszti az artériák falát. Teleportációt és transzportálást nem lehet csinálni, és nem is csináltak csak névhasonlóság van, de a tartalom más, úgy látszik csak felületesen figyelsz egy egy hirre, nem nézed meg a valóságtartalmát, bár ahogy a hozzászólásaidból kiderül nagyon képzetlen vagy ehhez. Ez nem baj, de akkor nem kell állítani olyat ami nincsen.
Elõ hozol néha hangzatos példát amivel akarod bizonyítani, hogy igazad lehet, de rossz példák. Amikor kezdték a repülés lehetõségét kutatni, akkor volt olyan kijelentés, hogy nem repülhet levegõnél nehezebb tárgy, de akkor még ezen terület nem volt természettudományosan kiépülve. Nem láttunk rá a jelenségre.
Amiket koppintásoknak vélsz valójában nem az. Az hogy a St-ben teleportáló van, és az Sg-ben is van, nem jelent koppintást, mert az csak egy legegyszerübb kézenfekvõ eszköz, és bonyolultsága nem olyan mértékû, hogy kielégítse ezt a foglamat. Koppintás akkor lehetséges, ha az eredetileg megjelent forrásban egyedi bonyolúltsági fokon van a berendezés, amivel azt eredetivé teszi, és ezt teszi magáévá egy másik ettöl különbözõ film. Itt erröl nincsen szó. A scifikböl nem lehet koppintani vagy inspirációt venni egy területtel foglalkozó szaktudósoknak, mert a scifi teljesen tudománytalan, nem is kell annak lennie. Teljesen kezdetlegesen vannak megalkotva a tárgyak, jelenségek, és irreális az egész. Kevered a fizikát a scifivel, az hogy a filmben látsz valamit, az nem jelenti azt hogy majd megvalósúl.
Az, hogy egy páréves gyerek szintjén van egy pl transzporter megalkotva egy scifi filmben az nincsen sem a koppintás, sem a teleportálás szintjén sem, te ezt nem látod át.
2/10
trev 2009 szept. 14. - 22:43:36 2/10 Előzmény toshiba321
(345/610)
"Látom továbbra is félreértelmezed és kiforgatod azt"

Rosszul látod.

"Én nem olyan általánosságokról beszélek"

De igen.

"Orájt tényleg istennek tartják a híveik, ebben igazad van, de ez nem mondható el a Jem’Hadarrol mivel az Alapítók soha nem akartak, hogy istenként imádják, õket talán jobban oda kellene figyelned a történetre"

Az Alapítók szándéka szerint a Jem'Hadar és a Vorta istenként imádja õket. Arról, hogy nem fedezel fel egy nyilvánvaló hasonlóságot, nem tehetek.

"a vallás mindig a fennálló rendet szolgálja ki."

Aha. Megkérdezhetnéd errõl Jézust és a korabeli zsidókat, majd õskeresztényeket. :-)

"tudtommal a Star Trekben a Jem’Hadar kényszer hatására szolgálja az alapítókat mivel szükségük van az életben maradásukhoz, egyszerre ami most nem jut eszembe, de többször is elhangzik a filmben."

A Jem'Hadar nem kényszer hatása alatt szolgál, hanem egy genetikai programozás hatására, a fehér ketracel nevû drog csak amolyan végsõ biztosíték. Az Alapítók a Vorta számára is isten. A hasonlóság akkor is feltûnõ, ha az Alapítók által leigázott világok nem tekintenek rájuk istenként. Nem is kell, hiszen a hatalom biztosítéka a Jem'Hadar, amely viszont istenként tiszteli õket. Ez a dolgok rendje. :-) Ugyanez a momentum megtalálható az orájnál is.

"És ha már itt tartunk, akkor az õsökkel mi van? Róluk miért nem beszélsz?"

Fölösleges számonkérned rajtam az utolsó képkockát is. Az ugyanis, hogy a SG nem minden perce koppintás, még nem bizonyítja azt, hogy egyetlenegy sem az.
Bár most, hogy mondod, a ST-ben is vannak õsök, akik legelõször benépesítették a galaxist, és manipulálták az õket követõ humanoid fajok genetikai állományát az Alfa kvadránsban. Talán a Borggal vívott háború pusztította ki õket. (vö. oráj - õsök) :-))) ;-)

"Az meg hogy a sci-fi mûfajának is megvannak a kellékei –mint a hibernálás transzportálás teleportálás feketelyuk stb. sorolhatnám- ettõl még nem koppintások."

Az álcázás, a transzportálás és maga csillagkapu Star Trek-bõl vett ötletek. Sajnálom.

"a Csillagok háborúja koppintás ezzel nem mondtál újat"

Látom, nagyon el akarod mondani, mit is tudsz a Csillagok háborújáról, ha már provokáció nélkül ennyire forszírozod. :-) Én nem erõltettem ezt a dolgot, de jól van, legyünk túl rajta. :-)
offtopic
Valezius 2009 szept. 14. - 22:33:04
(344/610)
Amit észrevettem, hogy a szereplõket egyértelmûen a Star Trekbõl lopták :)

Rajtuk kívül van más is?
Colm Meaney
Connor Trinneer
Egyébként mindig öröm ismerõs arcokat látni más filmekben :)

De a többi koppintás nekem is belemagyarázásnak tûnik.
2/10
trev 2009 szept. 14. - 22:09:46 2/10 Előzmény intellectuel
(343/610)
"olvass vissza :P
szep 11-én ezt írtad

"A fehér lyukon keresztül kidobva csupán részecskék sokasága távozik. Az, hogy valami ezt összerakná biológiai imposszibilitás."

Ezt te írtad, nem én. Memóriazavar? :-)

"Én nagyon jól ismerem a jelenlegi tudomány korlátait, hatókörét, és álláspontjait."

Nem hinném, hogy így lenne. Különben nem állítanál tényként ilyen még kezdõknek is kínos spekulációt:
"A fehér lyukaknak ténleg léteznie kell"
:-)))
Vagy létezik, vagy nem. A nemléte nem kérdõjelez meg semmit, tehát nem "kell" léteznie, ez a tudományos álláspontok egyike tudommal. De inkább nem akarlak bántani. Ezért a többi kis tévedéseddel nem is nagyon foglalkoznék érdemben, ha nem baj.

"ha nem tudsz tudományos forrást megjelölni"

Nem szakterületem a fizika, így a vonatkozó szakirodalmat sem követem. Valamelyik német egyetemen folyó kísérletsorozatról van szó, de nem tartottam fontosnak ennél többet megjegyezni belõle. Tõlem a világ bármely egyetemérõl szó lehet, mert az eredeti állításomhoz kurvára semmi köze. Ennyit arról, hogy keverném a fikciót a valósággal. :-)

"Sikerült részecske teleportálást csinálni, azonban az nem jelent a scifi gondolatkörböl ismert anyagátvitelt.Itt részecske tulajdonságokat sikerült átörökíteni speciálisan elrendezett kísérlet során részecskék között, mint pl a spín y irányú vetületének tulajdonsága."

A fizika-blablát nyugodtan befejezheted, 3 okból is: elõször, nem fogsz tõle okosabbnak tûnni, ehhez túl kezdetleges a tudományról alkotott felfogásod. Másodszor, még mindig nem világos, mire hoztad érvnek. Harmadszor, baromira nem érdekel. Bocs.

"Ha hivatkozól egy tudományos eredményre nem árt ha tudod honnan veszed."

Ha számomra is releváns tudományos igényességû dolgot állítanék, akkor természetesen hivatkoznék, ha akarnék (nyilván ilyesmi a saját területemen fordulhatna elõ legvalószínûbben), de nyilván nem egy sci-fi fórum laikus közönsége elõtt próbálnám ilyesmivel növelni az egómat. Mindennek megvan a helye és ideje, ez csak egy sci-fi fórum.

"mert lehet csak kacsa a bulvárbol."

Mint ahogy az is lehet, hogy te vagy tájékozatlan. Ha már ennyire fontos neked a fehér lyuk és teleportáció valóságalapja téma, akkor többet kéne tudnod róla szerintem.
De kár belekezdened egy tájékoztató kiselõadásba, mert nem érdekel, és a témához sincs köze.
Sanko 2009 szept. 14. - 19:40:57 Előzmény Dusko
(342/610)
a Csillagkapu topic-on írtam, hogy honnan juthatsz hozzá mindenhez, nem akarom magam ismételni...
5/10
toshiba321 2009 szept. 14. - 16:48:25 5/10 Előzmény trev
(341/610)
Látom továbbra is félreértelmezed és kiforgatod azt, amit mondani és megértetni akarok, veled. Az hogy nem tetszik a Csillagkapu sorozat vagy a film ezzel nincs semmi gond ez egy szubjektív vélemény. Valószínûleg van olyan film, amit te szeretsz, és nekem nem tetszene és találnánk olyan filmeket és sorozatokat is, ami mindkettõnknek. Én nem olyan általánosságokról beszélek, hogy most van minden filmben fehér fekete kínai és még ki tudja milyen etnikumú színész és nem is arról, hogy az eredeti hangja mindkettõnek angol, mert ilyen hasonlóságokat akkor ezzel az erõvel a Csillagok háborúja és a Gladiátor között is felfedezhetünk. De térjünk vissza eredeti témánkhoz ezután a gyors kis bevezetõ után. A Csillagkapuhoz.
Az egyik válaszod ez volt arra, amit írtam korábban:

""(vö. DS9 Dominium és Jem'Hadar "szilárdakhoz" való viszonya)," ebben én semmi hasonlóságot nem vélek felfedezni"

Akkor minek nézel sorozatokat? Nem figyelsz rájuk? Vagy csak a gondolkodástól szoktál el? :-)))
Segítek: áldott legyen az oráj.
Az alapítók rendet hoznak a humanoidok kaotikus világába. A Jem'Hadar istenei az alapítók.
Na, dereng már valami? :-) Ezek szögezzük le elõször is kizárólag felületes hasonlóságok semmi egyéb.

Nos, el kell mondanom, hogy mind a Star Trek DP9-et és mind a Csillagkaput nézem néztem. Elõször is az Orájt tényleg istennek tartják a híveik, ebben igazad van, de ez nem mondható el a Jem’Hadarrol mivel az Alapítók soha nem akartak, hogy istenként imádják, õket talán jobban oda kellene figyelned a történetre. A Star Trekben az alapítók, mint bölcs, vezetõk civilizációk alapítói tûnnek fel. De ha már a vallásnál tartunk minden vallás 3 dolgon alapszik: elõször is hiten és az ehhez kapcsolódó világképen másodszor feltétlen engedelmességen harmadszor elvárják a híveiktõl, hogy beletörõdjenek a sorsukba. Továbbá meg kell említeni azt, hogy a vallás mindig a fennálló rendet szolgálja ki. És ha a történelmet megfigyeled, akkor azok a vallások, amelyek ezt a szerepet képtelenek betölteni vagy már nem alkalmasak a fennálló rend szolgálatára akkor elõbb utóbb eltûnnek. Erre számtalan példát találsz a történelemben. De teszem, hozzá mielõtt a mai egyházakkal példálóznál és kiforgatnád az ember szavait ezen megállapítások az államvallásokra értendõk, mint amilyen a Csillagkapu fiktív univerzumában létezõ oráj is. És még valamit mielõtt befejezném tudtommal a Star Trekben a Jem’Hadar kényszer hatására szolgálja az alapítókat mivel szükségük van az életben maradásukhoz, egyszerre ami most nem jut eszembe, de többször is elhangzik a filmben. És akkor teszem fel a kérdést, ha tényleg istenként tisztelik az alapítókat, akkor minek a Továbbá az alapítók alapvetõen élõ megfogható bioorganikus lények, akik folyékony halmazállapotúak és képesek felvenni bármilyen élõ és élettelen anyag és forma alakját míg az oráj egy korábban élt és az idõk folyamán felemelkedett energia formájában élõ humanoid lények. És ha már itt tartunk, akkor az õsökkel mi van? Róluk miért nem beszélsz? Ráadásul az Oráj csak az utolsó két évadban jelenik meg a korábbi évadokban a kígyószerû parazita élõlények a gua’old-ok ellen harcolnak. Az meg hogy a sci-fi mûfajának is megvannak a kellékei –mint a hibernálás transzportálás teleportálás feketelyuk stb. sorolhatnám- ettõl még nem koppintások. De még mindig nem fejeztem be a Csillagok háborúja koppintás ezzel nem mondtál újat amibe Asimovtól a Dûnébõl és az emberi történelembõl nevezetesen a Római Birodalomból adoptáltak ötleteket és abban egyet értek veled, hogy zseniális alkotások.
offtopic
Dusko 2009 szept. 13. - 22:19:14
(340/610)
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mért lépett ki a sorozatból a Dr. Carson Beckett-et alakító színész?
Meg van valakinek a Csillagkapu és a Csillagkapu:Atlantisz szinkronizálva? Ha igen, akkor mennyiért tudnák megegyezni?
Köszike
intellectuel 2009 szept. 13. - 19:22:16 Előzmény trev
(339/610)
"""(vö. DS9 Dominium és Jem'Hadar "szilárdakhoz" való viszonya)," ebben én semmi hasonlóságot nem vélek felfedezni"

Akkor minek nézel sorozatokat? Nem figyelsz rájuk? Vagy csak a gondolkodástól szoktál el? :-)))
Segítek: áldott legyen az oráj.
Az alapítók rendet hoznak a humanoidok kaotikus világába. A Jem'Hadar istenei az alapítók.
Na, dereng már valami? :-)"


Én ugyan nem ismerem a ST ezen részeit, de amire te itt utalsz abban semmi koppintás nem lehet, a hasonlóság is csak nagyon felületes ! Minden katolikus mise végén a hívek egybehangzóan kántálják : Legyen áldott az Isten. Nem beszélve arról, hogy a pap is mindíg ezt mondja sok helyen. Aztán, hogy valaki rendet hoz valahol, és ha teljesen visszaolvasod amit írtál, ezek akármelyik középkori Flaviusz történetíró által leírt esetekre is hasoníthat.
Ha ezek ténleg megtörténtek a ST-ben, akkor lehetne mondani, hogy a St a Bibliábol koppintott.
intellectuel 2009 szept. 13. - 19:19:48 Előzmény trev
(338/610)
"A fehér lyukakkal kapcsolatban, nem igaz amit leírtál,"

Ez már csak azért is különös lenne, mert a fehér lyukakkal kapcsolatban az égvilágon semmit

nem írtam. :-D Amennyire tudom, egy elméleti feltevés, amely vitatott. Te viszont

készpénznek veszed, ha jól látom.
A tudományba vetett hited még hozzám képest is radikális (kritikátlanul elhiszel

spekulációkat, ha bizonyos sémába illeszkednek).
Ilyen spekuláció, hogy hibernálás márpedig nincs és nem is lesz (vö. repülés nincs). Azt,

hogy ezt így ki mered jelenteni, azt mutatja, hogy nem nagyon vagy tisztában a tudományos

modellek érvényességi hatókörével, fõleg, ha ilyen ingoványos területet érintenek.

olvass vissza :P
szep 11-én ezt írtad

"A fehér lyukon keresztül kidobva csupán részecskék sokasága távozik. Az, hogy valami ezt

összerakná biológiai imposszibilitás."


Meglehet, bár korábban már kvázi eskü alatt is állították a szakértõ körök, hogy a levegõnél

nehezebb tárgyak repülése tökéletes képtelenség. :-) Úgyhogy csak lassan a testtel. ;-)

erre írtam

A te példát rossz hasonlat , mert akkortályt amikor a repülni képtelenség keletkezett, ezen

a területen járatlan volt a tudomány , ezáltal nem is lehetett konzekvens véleményt

felállítani. Manapság fejlett annyira a modern quantumfizika, hogy erre a területre

rálásson, és meg kell mondjam teljes képtelenség már elméleti szinten is ! A technikai

kivitelezésröl nem is beszélve.


Én nagyon jól ismerem a jelenlegi tudomány korlátait, hatókörét, és álláspontjait. Te nagyon

kevered a fantasztikumot a valósággal.

A fehér lyukaknak ténleg léteznie kell, ha vannak fekete lyukak is, mert az elöbbi

elméletböl következik. Az Eistein-Rosen híd kijárata.




""Barátom, elárulom hogy hibernációt, soha, de soha nem lehet csinálni :-D"

Úgy látom, neked viszont az idõutazást, de legalábbis a jövõbelátást már sikerült elérned.

:-DDD"

Nem, én csupán tisztában vagyok a realitással. A természettudományos alapismeretek szintjén

már régen túlhaladtuk ezt a szintet.

Ha meghal egy ember ill élölény, akár kihûtve akár máshogy azt már nem lehet feltámasztani,

különben vissza lehetne jönni a halálból. Nagyon sok ilyen kísérletet folytattak, esetleg

nézz utána , de ne pszeudotudományos körökben, a jég csak roncsolást okozott.


"Azt írtad Németországban, de konkrétan hol, egy startrek sci-fi kiállításon az

ufókutatók?:)"

Mellékes. Valódi kutatókról beszéltem, nem ufókutatókról. Stephen Hawking például a warp

hajtómû lehetõségeit kutatta egy idõben, azt persze nem tudom, mire ment vele (aligha

sokra), de nem is igazán érdekel. De persze gondolhatod, hogy õ is csak egy sci-fi kiállítás

ufókutatója. :-)))


ha nem tudsz tudományos forrást megjelölni akkor, lehet ezt csak olvastad egy

scifimagazinban, mert valójában ilyet soha nem csináltak, teleportálás, transzportálás nem

lehetséges. Németországban pl : a max planck kutatóintézetben és sok más helyen sokmindent

elértek, de az csak névhasonlóságban áll egymással. Sikerült részecske teleportálást

csinálni, azonban az nem jelent a scifi gondolatkörböl ismert anyagátvitelt.Itt részecske

tulajdonságokat sikerült átörökíteni speciálisan elrendezett kísérlet során részecskék

között, mint pl a spín y irányú vetületének tulajdonsága. Csupán a szakavatatlan laikus véli

azt, hogy ez teleportáció lenne.

Ha hivatkozól egy tudományos eredményre nem árt ha tudod honnan veszed. mert lehet csak

kacsa a bulvárbol.
spearsex 2009 szept. 13. - 18:27:47 Előzmény trev
(337/610)
"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. :-)"

Akkor te már nagyon boldog legetsz :P
10/10
Beruchan 2009 szept. 13. - 15:11:18 10/10
(336/610)
Vissza olvasgattam a kis eszmecserétekek -pontosabban veszekedéseteket- és arra jutottam, hogy teljesen fölöslegesen tépitek a szátokat, srácok. Abba lehet hagyni. Ha mindenképpen ki akarjátok élni vitatkozói képességeiteket, akkor hívjátok fel egymást, ugyanis én, mint fórumolvasó, nem a személyeskedéssé fajult veszekedésetekre vagyok kíváncsi.
Köszönöm.
2/10
trev 2009 szept. 13. - 11:49:41 2/10
(335/610)
De parancsolj:

"Az általad feltételezett hasonlóságok ellenére nem sok közöst vélek felfedezni. A másik nem attól hasonlítanak a sci- fik mert emberek játsszák ennél azért több mindenben fedezhetsz fel hasonlóságot de nem gondolatokat kellene kiragadnod és marhaságokat írni rá hanem az egészet amit írtam normálisan értelmezni. Sorokat én is ki tudok emelni tõled és sajátosan értelmezhetem."

Ha nem látod a hasonlóságot, az sajnálatos, bár nagy elõnye, hogy kis változtatással el lehet neked adni ugyanazt más csomagolásban. Nincsen ezzel semmi gond, de vegyük észre újfent, hogy azzal, hogy nem tartom eredetinek a SG-t, még nem minõsítettem egyúttal. A Star Wars is koppintás ilyen értelemben, de legalább zseniális. A SG nem az. Ez van.
A másik dolog a mondatok kiragadása. Ez nem azt jelenti, hogy nem értelmezem az általad írottakat, hanem azt, hogy kiragadok belõle kulcsmondatokat, amelyek mentén megfogalmazom a saját mondandómat a te szövegedre. Ha kívánod, ezentúl beidézem a teljes hozzászólásodat, de arra meg ki kíváncsi kétszer? ;-)
Harmadszor, különbség van másolat és másolat között. Intellectuel cimbora a valóságon akadt fenn, te pedig az általánosításokon. Ha meglátok egy színesbõrût egy bármilyen filmben, nem mondom, hogy az ST másolat, csak mert a ST-ben tûnt elõször fekete színész pozitív fõszerepben.
2/10
trev 2009 szept. 13. - 11:34:09 2/10
(334/610)
Megnyugodhatsz, a hozzászólásodat pontosan úgy értelmeztem, ahogy kell. Nincs több benne, mint amire reagáltam.
5/10
toshiba321 2009 szept. 13. - 03:33:57 5/10
(333/610)
Az általad feltételezett hasonlóságok ellenére nem sok közöst vélek felfedezni. A másik nem attól hasonlítanak a sci- fik mert emberek játsszák ennél azért több mindenben fedezhetsz fel hasonlóságot de nem gondolatokat kellene kiragadnod és marhaságokat írni rá hanem az egészet amit írtam normálisan értelmezni. Sorokat én is ki tudok emelni tõled és sajátosan értelmezhetem.
2/10
trev 2009 szept. 13. - 00:08:54 2/10 Előzmény intellectuel
(332/610)
"A fehér lyukakkal kapcsolatban, nem igaz amit leírtál,"

Ez már csak azért is különös lenne, mert a fehér lyukakkal kapcsolatban az égvilágon semmit nem írtam. :-D Amennyire tudom, egy elméleti feltevés, amely vitatott. Te viszont készpénznek veszed, ha jól látom.
A tudományba vetett hited még hozzám képest is radikális (kritikátlanul elhiszel spekulációkat, ha bizonyos sémába illeszkednek).
Ilyen spekuláció, hogy hibernálás márpedig nincs és nem is lesz (vö. repülés nincs). Azt, hogy ezt így ki mered jelenteni, azt mutatja, hogy nem nagyon vagy tisztában a tudományos modellek érvényességi hatókörével, fõleg, ha ilyen ingoványos területet érintenek.

"A hibernálás, csak rombolást okoz, károkat. A megfagyott jég kiterjed , térfogatánál fogva és szétroncsolja az anyagot. Akit lefagyasztanak az meghal és a halál után nem lehet visszahozni, csak fagyott embereket tudtak csinálni."

És azt ki mondta neked, hogy a hibernáció jeges fagyasztást jelent? :-DDD
2/10
trev 2009 szept. 12. - 23:41:55 2/10 Előzmény spearsex
(331/610)
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. :-)