9/10
The Cortez 2025 szept. 24. - 22:46:32 9/10
(6/6)
A Disney+-os Daredevil ugyanolyan, mint a korábbi netflixes évadok: sötét, véres, erőszakos, drámai, bűnügyi, alvilági, jogi. A hangvétel továbbra is komoly, a dialógusok színvonalasak, a színészi alakítások pedig végig erősek. Az intro meg a zene a régi időket idézi. Volt újraforgatás, sok anyagot a kukába hajítottak, de ez közel sem látszik a végeredményen.
A széria meglepő fordulattal indul, mivel hamar kiírnak egy fontos szereplőt, és később szintén váratlanul hullanak a karakterek. Szinte egyből az elején megkapjuk a kötelezőnek számító, vágatlan verekedést, ami itt legfeljebb csak vágás nélkülinek tűnik, ráadásul CGI-t is nyomtak bele, viszont összességében még mindig látványosak a szezon harcjelenetei. Kapunk visszatérő, illetve teljesen új figurákat, hol finom, hol túltoltabb utalgatásokat, hangulatos betétdalokat, továbbá egy szórakoztató töltelékepizódot. Az alkotók végre faszán rámentek a főhős szuperhallására.
A sztori erősen politikai, ám rohadtul izgalmas: Wilson Fisket, vagyis a főellenséget New York City polgármesterének választják, akinek a programja része, hogy zéró toleranciát óbégatva betiltja az álarcos igazságosztást, amely olyan szintű forgatókönyvi húzás, aminek hatással kellene lennie a Marvel-moziverzum nagy részére. A történet aktuálpolitikai áthallásokkal operál, többször lazán eszünkbe juttathatja az illiberális rezsimek manővereit, hadműveleteit. Ezek mellett nyomasztó, sorozatgyilkosos thriller-szál bonyolítja a cselekményt, középpontban egy para dizájnnal felturbózott, kreatív, művészi vénával rendelkező hunyóval. Nincs minden vonal megfelelően kidolgozva, párat összecsaptak vagy éppen túl korán lezártak, valamint akadnak kiszámítható ötletek, ugyanakkor remekül nézeti magát a sorozat.
A lezárás lebilincselően vezeti fel a folytatást, míg a stáblistás képsor egyszerre menő, egyszerre fájdalmasan amatőr.
6/10
3,14159 2025 ápr. 20. - 13:18:15 6/10
(5/6)
Annyira azért nem ájultam el tőle.
Jobb híján, meg lehet nézni, de erősen túlértékeltnek érzem.
Ami jó volt benne, az alap dolgokon kívül, hogy több szálon fut, így mindig leköt. Ja, és Vincent D’Onofrio zseniális a szerepében!
Ami nem tetszett, hogy ugye rögtön az első rész elején megölik a barátját, (aki még csak szimpatikus se volt, egy teszetosza balf@sz) utána 9 részen keresztül hallgathatjuk a picsogást, hogy "jaj, megölték kukikát, vagy trutyikát, a nevére se emlékszem már.
A másik milliószor hallott szokásos "állarcoshős picsogás" , amit mára az összes eljátszott már, és fájdalmasan unalmas, szintén 9 részen keresztül:
Én nem is akarok az lenni, azt se tudom, ki vagyok, fáj az élet, brühühü...
Ha erre vagyok kíváncsi, akkor megmondom pár középső csoportos óvodás pisis kislánynak, hogy ma nincs desszert, és hallgatom fél óráig a nyavalygásukat.

Az egész 1. évad, a 2. évad felfuttatásáról szól, ami dramaturgiai felépítés szempontjából jó, mert lehet fokozni az izgalmakat.
Emiatt viszont jóval kevesebb igazi Daredevil-es akció jutott az 1. évadra, plusz abszolút semmit nem zártak le. Egyedül a "Múzsás" szálat zárták le, azt is elég bénán, a sorozat közepén, minden más, lóg a levegőben.
10/10
Tomeee1980 2025 ápr. 17. - 01:01:59 10/10
(4/6)
🤟
10/10
DeanRain 2025 márc. 22. - 19:58:48 10/10
(3/6)
✌️
10/10
Pszichoapu 2025 márc. 16. - 16:51:06 10/10
(2/6)
El sem tudom mondani, mennyire vártam már a folytatást. Talán még annál is jobban, mint Cox és D'Onofrio. :)
10/10
AlexWolf 2025 márc. 05. - 20:51:44 10/10
(1/6)
Na végre!!!