pneklara 2012 aug. 20. - 12:13:03
(6/6)
Nem a Dunát, a városi televíziót. Bocsánat!:)
pneklara 2012 aug. 20. - 12:09:38
(5/6)
Lehangoló volt a mûsor. Az az "újítás" is, hogy a Nagytemplom elõtti kopár térre vitték a produkciókat. Ezzel egy szabadtéri elõadás jellegét adták, élvezhetetlen hangosítással, erõsítéssel - néha a dallam egyáltalán nem volt hallható, csak a ritmusszekcióra mozogtak a táncosok. Elveszett viszont az a fesztiváljelleg, amikor a nézõk sorfalai elõtt vonultak a csoportok. Most a nézõket kiszorították, a "fizetõsök" udvarias nézelõdése nem tudta a versenyzõket sem lelkesíteni.A korábbi hangulat hiányzott a közvetítésbõl, az az érzés, hogy "a miénk" ez a rendezvény.
Érdekes az a változás, hogy a Nagytemplom elõtt hastáncos hölgyek rázhatják a csípejüket, brazil szambások egy szál cipõfûzõbe öltözve teszik ugyanezt. Néhány évtizede az a hír járta, hogy a Nagytemplom elé tervezett aluljárót kegyeleti okokból temették be, ne zavarja az építmény méltóságát. Ehhez képest a Jóisten, és az egyház is alkalmazkodóképesebb, vagy beletörõdõbb lett.
Megmosolyogtató, hogy a közvetítés elején élelmes asszonyságok ültek kis hokedlijükön a Nagytemplom bejáratában, gondolván, a legjobb helyrõl élvezhetik a felvonulást. Aztán szemet szúrtak a rendezõknek, mert 10 perc múlva becsukódtak az ajtók.
Szóval ennek a közvetítésnek a minõsége siralmas volt.
A felvonuló együttesek rengeteget fiatalodtak, szinte a "kiscsoportos" korosztályok vonultak fel.Vagy pedig szerény létszámmal jöttek, és ez a hatalmas téren szegényes benyomást keltett.
Nekem a leginkább a lettek produkciója tetszett: fegyelmezettek, esztétikusak,mozgás-zene szép harmóniáját mutatták.
Ja, én a DTV közvetítését láttam:)
1/10
Fõnix császárnõ 2012 aug. 20. - 10:40:15 1/10
(4/6)
Tavaly a hálózaton néztük sajnos már nincs hálózatom mert kivették az alapcsomagból, viszont a hálózatra kapcsolj ha megteheted mert ott normálisan adják s este még meg is ismétlik.
baracs 2012 aug. 20. - 10:39:13
(3/6)
Egyetértek az elõzõ hozzászólással. Én is inkább a karnevált nézném és a közben levö táncokat de sajnos abbol nem sokat közvetitenek. A riportokat inkább egy más idõpontba más mûsor keretében kellene közvetiteni.Akkor és annak is lenne nézetsége. Igy sokat akarnak mutatni de a nézö keveset lát
jobrumi 2012 aug. 20. - 10:17:43
(2/6)
Egyetértek. Nagyon szeretem Debrecent, sajnos régen jártam ott.
Valóban bosszantó, hogy több riportot és azok szereplõit látni, mint karnevált.
1/10
ATi0021 2012 aug. 20. - 10:01:09 1/10
(1/6)
Jó lenne ha a DunaTV eldöntené, végre hogy riportmagazint csinál vagy közvetíti a karnevált. Egyszerûen élvezhetetlen az egész. Lényegileg a város mûsorbából alig látni valamit mivel mindig megszakítják interjúkkal. Amikor bekacsoltam a TV-m azt hittem a karnevált fogom látni és nem Debrecen és vidéke büszkeségeivel készített riportmagazint. Tévedtem, talán jövõre okosabb lesz elmenni, hogy tényleg lássam is mi történik.