Illiona 2015 máj. 19. - 21:25:16
(3061/9141)
én ezzel a résszel el is búcsúzom a Hwajungtól, majd olvasom mindig a beirásaitokat, ugyhogy képben leszek a történet elõrehaladásával.
Talán néha sikerül is megnézni 1-1 részt, ott este 10 órakor adják, az elég barátságos idõpontnak tünik.

Szerepel az utitervben a Hwajung forgatási helyszinére kimenni, sajnos csak olyankor látogatható, amikor nincs forgatás, igy kevés az esély arra hogy akár a Király Õfelségével, akár Hong fiatalúrral összefussak.
De hát tudjuk, az élet egy nagy kaland, és bármi megtörténhet!!!

Egyenlõre köszönöm a jóizû beszélgetéseket, találgatásokat, elemzéseket, és kivánok jó filmezést Nektek az elkövetkezendõ hetekben!
Épp mához egy hónapra ilyenkor már itthon leszek, és akkor folytathatjuk itt.
K. Judit 2015 máj. 19. - 21:21:40
(3060/9141)
Hát nem tudom. Munkaidõben?
Én úgy éreztem, valakinek el akarja mondani, hogy valami mérgezõ anyag fog felszabadulni abból az üstbõl.
Nem volt semmilyen munkafelügyelõ... Valakinek pedig el kellett volna onnan zavarni az embereket.
Vagy õ is csak a zûrzavart akarta kihasználni, hogy meglátogassa az anyját? Nem hiszem, mert meglepõdött, amikor meglátta az udvarhölgyet aztán az anyját.

Kim udvarhölgy viszont Gyosannal sugdolózott valami rejtett zugban. Az a nõ senkivel nem képes, csak titokban érintkezni :(
Tegu 2015 máj. 19. - 21:10:56
(3059/9141)
Hm, pedig még láttunk is egy pillanatra valakit, aki eppen a kemencétöl távozik, aztán ugy tünt, mintha az a srác lett volna, aki belekötött Hwayibe.
Valamit hallott Hwayi a királynéröl, s odarohant a palotájához
Illiona 2015 máj. 19. - 21:04:18
(3058/9141)
Hwajung 12.

Szerintem az özvegy királyné szolgálója felismerte Hwa Yi-t, csak épp volt magához való esze, ugyhogy õk majd keresni fogják.

Szegény Hong még mindig zavarban van ha csak hozzáér a lányhoz.
Akkor eddig a Kang fiúval barátkozván nemigen kísérte el a gisengházba, pedig a Kang gyerek elég otthonosan mozgott a lányoknál.
Hong talán tanult közben...
Mindenesetre a kémia nagyon mûködik Hwa Yi és Hong között.
Amit hiányoltam a Maidsben, az itt sokszorosan megvan!
K. Judit 2015 máj. 19. - 20:47:56 Előzmény Tegu
(3057/9141)
Elsõ látásra nem feltételezem, hogy a balesetet szándékosan idézték elõ. Volt ott egy csomó munkás, akik nem értettek semmit azokhoz a veszélyes anyagokhoz és valamit összekavartak. Még azt sem hiszem, hogy az elõzõ verekedéshez köze lett volna a dolognak. Persze most, hogy így leírtam, elég logikusnak tûnik, hogy valakit felbéreltek, csináljon egy kis ribilliót, amíg másvalaki össze nem illõ dolgokat vegyít.

És a lány el is indult, hogy jelentsen valakinek, hiszen semmilyen komolyabb felügyelet épp akkor nem volt ott. És lehet, hogy az elsõ ház, amit talált, pont az anyja háza volt. Ahová persze nem engedték be.
Viszont az anyja biztos meg fogja találni a karkötõjét és rá fog jönni, hogy õ volt az ... ezek után majd õ fogja keresni.
Tegu 2015 máj. 19. - 19:17:51
(3056/9141)
Fogjuk fel kommandós akciónak_:)
K. Judit 2015 máj. 19. - 19:06:43
(3055/9141)
Nem rossz: a király személyesen megy a fogságban rekedt kémet kiszabadítani :)

Amikor már beszéltek, arra emlékszem, de az valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy õt ki kellett szabadítani.
(Milyen kém az olyan, aki még haza se tud menni ????:))

Én most kezdem.
K. Judit 2015 máj. 19. - 19:04:40
(3054/9141)
Igen !

- Later Jin (1616–1636), precursor to the Qing dynasty

- Quing dinasztia: http://en.wikipedia.org/wiki/Qing_dynasty

The Qing dynasty, also called Empire of the Great Qing, Great Qing, or Manchu dynasty, was the last imperial dynasty of China, ruling from 1644 to 1912 with a brief, abortive restoration in 1917. It was preceded by the Ming dynasty and succeeded by the Republic of China. The Qing multi-cultural empire lasted almost three centuries and formed the territorial base for the modern Chinese state.
Tegu 2015 máj. 19. - 18:38:20
(3053/9141)
Kezdõdnek a bajok vagy csak folytatódnak?
Valaki valamit csinált a kénégetõnél, /valami baleset történt/ hogy a király leállitsa a puskapor-kisérleteit. Feltételezem, Kang, aki egy nagytanácsot tartott a hiveivel, frakciójával elõtte.
HwaYi persze éppen nem volt ott, anyjához akart bejutni, közben elvesztette a karkötõjét a dulakodásban.
Feltételezem, hogy õt fogják vádolni a balesetokozásért.
De az is elképzelhetõ, hogy Kim udvarhölgy kavart valamit, minden kitelik tõle.
Tegu 2015 máj. 19. - 17:45:15
(3052/9141)
Fent van a 12. rész is, dramayou
Tegu 2015 máj. 19. - 16:33:36
(3051/9141)
Tehát akkor a mandzsukból lett a Quing /vagy CSing?/ dinasztia::)
Tegu 2015 máj. 19. - 16:31:16
(3050/9141)
Arra én sem jöttem rá, kit nyirtak ki a hidon, de biztosan az az ember lehetett, aki a kapcsolatot tartotta Kang és a japán I.. kénkereskedõ között, nehogy kiderüljön, mit müvelt ott Kang. Gondolom, ezt te is tudod, csak konkrétan nem ismertem rá az áldozatra, mert alig volt megvilágitva a helyszin.

Ami a tábor megtámadását illeti, szerintem a király a kémet hozta vissza a határon tulról a hivei segitségével.
Ugy emlékszem, amig csatározott a japánok ellen, Hon felszabaditott egy várost, s mintha abból a városból származtak volna azok, akik hálásak neki ezért, s hivására megjelentek, hogy segitsenek a titkos küldetésben a királynak.
Tegu 2015 máj. 19. - 16:20:42
(3049/9141)
De csak mi látjuk együtt Kanggal:)
K. Judit 2015 máj. 19. - 13:37:54
(3048/9141)
Eszembe jutott, hogy mintha Late/Later Jinekkel harcoltak volna a Ming határnál.

A Later Jinek a Quing dinasztia elõfutárai voltak (1616–1636), ebben az idõben játszódik a film, stimmel is.
Majd 8 évvel késõbb 1644-ben le is váltották a Mingeket, aztán "The Qing dynasty/Empire of the Great Qing/Great Qing/ill. Manchu dynasty" néven 1912-ig uralkodtak.

Na legalább ezt tisztáztam, mit kerestek ott a Later Jinek :)
K. Judit 2015 máj. 19. - 13:05:30
(3047/9141)
Igen, errõl beszéltem.
Ezek szerint azt már tudják, hogy õ volt, aki Hongra tapadt Japánban.
Tán nem tudják, hogy ki a megbízója? Fura lenne, hisz folyton együtt lehet látni Kanggal.
(És még mindig nem tudom, kit nyírtak ki a hídon.)
K. Judit 2015 máj. 19. - 13:02:13
(3046/9141)
A kémeket (meg a hídon történteket) még tisztáznom kell, majd visszanézem ... nem kristálytiszta minden.
Sõt, azt sem értem, milyen csatában vett részt a király, és miért.

Arra a beszélgetésre viszont emlékszem, hogy Kim udvarhölgy jobban szereti, ha csak egy trónörökös van, mintha 25, ezt már írtam korábban, visszaemlékezett, milyen nehezen tört élre a listán Hon.
Bár szerintem ez nagyon is kockázatos dolog, egyetlen trónörökössel bármi megtörténhet - még csak nem is kell feltétlenül bûncselekmény hozzá. Ráadásul ez a történet is példa rá, igaz, õk még nem tudhatják ...

Kíváncsi vagyok, Kim udvarhölgy és Lee (Miszeng) meddig lesznek szövetségesek. Lee-nek kezd a fejébe szállni a dicsõség.
Tegu 2015 máj. 19. - 12:52:59
(3045/9141)
Itt lendül akcióba a kém, Gyosan.
Tegu 2015 máj. 19. - 12:49:28
(3044/9141)
Itt beszélget a királynével Kim udvarhölgy megmagyarázva, hogy a mennyek akarata nem enged több gyereket. Arról meg tudjuk, hogy nincs, hisz Mishil elárulta már régen:))
Tegu 2015 máj. 19. - 12:44:38
(3043/9141)
Nem a kémet akarja kinyirni, hanem az ellenlábasát, de szerintem még nem jött rá, hogy Kang az. Ráküldi Kang emberére a kémet, akit viszont a kénügylet során követtek /Hong embere a király parancsára/ ahhoz a japán kénkereskedõhöz.
K. Judit 2015 máj. 19. - 12:16:05
(3042/9141)
Ugye ha jól értem, a király azért küldte kénért (csempészve vagy akárhogy) Hongot, hogy kiderüljön, ki követi. Tehát a király meg akarta tudni, hogy az udvarban ki az, aki figyeli az õ tevékenységét, valószínûleg egy politikai ellenlábasa.

Most már kiderült, a király tudja, hogy Kang kétarcú. Látszólag támogatja, ugyanakkor figyelteti, minden lépésérõl tudni akar, vajon miért? Valahol azt olvastam, hogy Id. Kang egy zseniális üzletember volt. Talán már most is az õ befolyása (és pénze) mozgatja a politikai szálakat? Meglátjuk.

(A kémmel kapcsolatban: egy olyan mondat biztos elhangzott a király részérõl, hogy a "nyomkövetõtõl" meg kell szabadulni, majd ha lesz idõm, visszanézem, nincs ebben semmi különös, a hídon is kinyírták azt az embert, aki belekeveredett az ügybe. Még arra is emlékszem, hogy azt akarta, az a Ming határnál ügyködõ ember legyen, aki visszaszerezte a puskaporos könyvet ... )