K. Judit 2017 márc. 14. - 17:36:49
(8241/9141)
Hát ezt hiányoltam én is pár hsz-szel korábban. Inkább letolta.
Mondjuk használt valamennyit, lehet, hogy levelezni fognak onnantól kezdve.
Mindenesetre ha együtt voltak Toszkánában, az azt jelenti, hogy valami szakmai kapcsolat lehetett közöttük :)
Cafee. 2017 márc. 14. - 17:35:06
(8240/9141)
Már a Painter of the Windnél nézegettem ezeket a képeket is, annyira hasonlitanak egymásra ezek a tájképek, hogy kivülálló szemével alig különböztethetõk meg egymástól.
Mindig csodáltam, amikor a sorozatokban a festõ értõ társaság elõtt festett és azok az elsõ ecsetvonások után lelkesedtek és ájuldoztak a festõ tehetségétõl.
K. Judit 2017 márc. 14. - 17:34:38
(8239/9141)
A legelsõ epizód egy toszkánai képpel indít, vihar van, villámlik, a villa (inkább kisebb kastély) nagytermében bál van.
A két fõszereplõ külön fest saját lakosztályában. Saimdang az elõzõ képet, Lee Gyeom pedig Saimdang portréját készíti gyertyafényben. Legalább ez kiderült.
(Reméltem, hogy nem csak kutyákat fest majd egész életében... )
Cafee. 2017 márc. 14. - 17:31:46
(8238/9141)
De jó, és ott a helyszinen festi.

A férje fiatal diák volt, most sokkal idõsebbnek néz ki, mint LeeGyeom.
Azért nem ártana elmondani már LeeGyeomnak, miért ment hirtelen férjhez.
K. Judit 2017 márc. 14. - 17:22:23
(8237/9141)
Itt Saimdang fest egy hasonló képet (lehet, hogy ugyanazt).
Az elsõ epizód elsõ perceibõl van. Amire soha nem figyelünk eléggé ...
K. Judit 2017 márc. 14. - 17:10:59
(8236/9141)
?
K. Judit 2017 márc. 14. - 17:09:24
(8235/9141)
Igen, félreérthetõ, amit írtam, azt akarom mondani, hogy ami a festménytokban van (amit Le Gyeom visszaküldött), az az eredeti. Hogy aztán mi lesz vele, kiderül, de szerintem - legalábbis a táj - nem hasonlít arra, amit eredetinek szeretnének elismertetni.

Ugye mi szakmailag nem tudjuk összehasonlítani (majd a szakértõk megnézik), de én ránézésre sem látom hasonlónak a két képet.
Az egyik cukorsüveg hegycsúcsokkal van tele, a másikon nincs is annyi hegycsúcs, nem is lekerekítettek, és nincs is olyan sok, mint azon, amit Saimdang vizsgálgatott kislány korában ...
Keresek fotókat.
Ez tõle van, de nem biztos, hogy a hegy ugyanaz ...
Cafee. 2017 márc. 14. - 16:29:16
(8234/9141)
Ez a nyomorult lány, Whieumdang Choi egész életében bosszut akar állni, annyira nem tudta megemészteni, hogy LeeGyeom nem õt szereti.
Cafee. 2017 márc. 14. - 16:28:02
(8233/9141)
"Az a festmény, amirõl az elején szó van, nem lehet semmilyen másolata annak, amit Saimdang még kislány korában otthon tanulmányozott. Esetleg An Gyeon stílusában festhetett egy másikat, de szerintem egy másik tájról."

Most még megvan az eredeti, bár visszaküldte LeeGyeomnak a képet, de az elutasitotta és utánuk küldte a képet, tehát most még ott van JY-nél a kép /5. rész/

Te ugy gondolod, hogy az a kép, amit Ahn Gyeonnak tulajdonitanak, tényleg AG festménye?
Szerintem nem.
Olvastam, hogy Saimdangot AG-hez hasonlitották, igy akár az is elképzelhetõ, hogy õ festette. De ez csak feltételezés, majd kiderül, most tartanak a 14. résznél, a felénél.
K. Judit 2017 márc. 14. - 15:46:15
(8232/9141)
A szerzetes csak Saimdangnak tagadta le, hogy van bent egy kép. Nyilván tudta, hogy az apja a király híve, talán már túl voltak egy buddhista templom - és fõleg felhalmozott vagyon - ellenes korszakon, de mindenesetre megtanultak óvatosnak lenni.
Egy másik lehetõség viszont az lehet, hogy valaki megõrzésre rájuk bízta azt a képet.
(Van egy trónfosztott királyné is a közelben .... még bármi kiderülhet bárkirõl...)
K. Judit 2017 márc. 14. - 15:32:48
(8231/9141)
A professzor és az az idõsebb nõ összejátszanak, a festményt nemzeti kinccsé akarják minõsíttetni, lehet, hogy leesne nekik az egészbõl valami. A nõ a Kék Házzal kapcsolatban áll, talán képviselõ. Gyanús, mert nagyon fontos nekik. Ha a professzor alaposabb vizsgálat nélkül azt mondja, hogy a festmény eredeti, kockáztatva ezzel a hírnevét, az állását, ott valami nagyon nagy stikli lehet.

Azt viszont el tudom képzelni, hogy egy neves professzor ennyire szemét módon kihasználja a nõi munkatársát, fõleg ha az olyan béna, hogy ennyire hagyja magát. Persze minden szokás és minden írott és íratlan szabály betartásával akart JY elõrejutni, nem akart konfliktust, sõt ellenségeket sem akart volna szerezni magának. Úgy emlékszem, már minden képesítése megvan, talán a doktorija hiányzik. De látod, még a férje is lebeszélte arról, hogy reklamáljon, amit Min prof. mond, azzal értsen egyet minden körülmények között. Nem számít, hogy nemcsak asszisztensi, hanem bejárónõi feladatokat is el kell látnia. Tehát otthon ugyanúgy nem vették komolyan, mint az egyetemen.

Az a festmény, amirõl az elején szó van, nem lehet semmilyen másolata annak, amit Saimdang még kislány korában otthon tanulmányozott. Esetleg An Gyeon stílusában festhetett egy másikat, de szerintem egy másik tájról....
K. Judit 2017 márc. 14. - 15:08:05
(8230/9141)
Úgy emlékszem, hogy amikor csomagolt Saimdang családja, minden festményt ami a családnál volt, meg kellett semmisíteni, de azt az egyet nem engedte, ami viszont tényleg az eredeti An Gyeon-tól. Szerintem az a festmény van a henger alakú dobozban. Már szívesen szabadult volna tõle (amikor a gyerekekkel költöznek), de valahogy mégis visszakerül hozzá. És most már - az új házban - bármennyire is szegények, azt a festményt még mindig nem volt szíve eladni. Persze még kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor már nem tudja megtartani, de még nála van.
Cafee. 2017 márc. 14. - 14:07:16
(8229/9141)
Most jövök rá, láttam a 4.részt, most jön az 5.
Cafee. 2017 márc. 14. - 13:36:02
(8228/9141)
Még valami.
Miért tagadta le a buddhista szerzetes, hogy ott bent volt egy kép?
Cafee. 2017 márc. 14. - 13:35:24
(8227/9141)
Na de tudja, hogy JiYoont /mostantól JY/ kirugták, hát õ vágyott rá, hogy végre megkapja a a diplomáját.
Egyébként ezt sem értem, ezt meg lehet csinálni, hogy a tanitványokat egy egyetemen csicskáztatni, fõzetni, takarittatni velük?
És mi az, hogy éveken keresztül nem lehet megszerezni a képesitést, nincsenek erre ott szabályok? Tuladonképp doktorit akar szerezni vagy csak elvégezni a PhD-t?

Ja és az is furcsa, hogy egy másik szakember, akivel JY találkozott a szállodában ugyancsak megkérdõjelezi, hogy Ahn Gyeon festette volna a képet, akkor miért nem kezdték el tanulmányozni a képet?

Van egy olyan érzésem, hogy a végén kiderül, hogy Saimdang festette emlékezetbõl a képet:)
Ezt találták meg most.
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:42:48
(8226/9141)
Ismeri az anyósát, talán nem akarja, hogy tudjon a nyomozás tárgyáról. Szerintem abban a reményben, hogy újra gazdag és sikeres lehet a fia, hogy visszaköltözhetnek a szuper környékre, az anyós mindenre képes lenne. Bárkit elárulna. Aki nem tesz semmit, csak sopánkodik, hogy milyen nehéz lett a sora, még az utcán is gõgösen járkál, azt bárki átverheti.
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:38:57
(8225/9141)
Igen, õ a belügyminiszter. Egy percre sem lehet nyugodt senki ... még a saját kisfia is retteg tõle.
De ha jól látom, a király tudja, hogy nem bízhat benne. Tudja, hogy senkiben sem bízhat.
Cafee. 2017 márc. 14. - 11:38:23
(8224/9141)
Na de, ha félrevon az anyós és megkérdezi, mi ez a kapcsolat a fiuval, akkor nem nyökögni kell meg azt mondogatni, hogy bonyolult, hanem annyit, hogy segit nekem nyomozni a kép után, õ is ért hozzá és fõleg, õt érdekli ez, másokat nem, s õ is ugy gondolja, hogy a képet nem az a festõ festette, ennyi, fél perc alatt lehet válaszolni.
Cafee. 2017 márc. 14. - 11:35:12
(8223/9141)
Sztem az a fickó annak a kormányzó?pasinak a fia, akit lefizetett Min Chi-Hyung, emlékszel, berontott a szobába, s az apja mondta, hogy nincs ki a négy kereke a fiának.
Min Chi-Hyung a belügyminiszter? Õ akarta megszerezni a papirgyártás titkait a buddhistáktól és jogát attól a kormányzótól. Bizniszelni akart.
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:35:05
(8222/9141)
Igen, és a 6-osból is egy keveset :(, de mondom, megvárlak
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:33:57
(8221/9141)
Azon már én is sokszor törtem a fejem, hogy miért nem válaszolnak egyenesen egy szemrehányásra, vagy vádra (például fõnök-beosztott viszonylatban sem), talán az lehet az oka, hogy nem illik, illetve az idõsebbel ill. a feljebbvalóval szemben egyáltalán nem szabad visszabeszélni. Sem mentegetõzni, sem kifogásokat keresni. (Ezt is a jó öreg Konfuciusznak köszönhetik.)
De kérdem én, ha mondjuk én vagyok az idõsebb (vagy a fõnök), miért nem jut ez eszembe, miért nem könnyítem meg a szerencsétlen helyzetét azzal, ha elmondhatja az igazat. Csak mert nem beszélnek vissza - nem mernek visszabeszélni nekem - még nem biztos, hogy igazam van ...
Cafee. 2017 márc. 14. - 11:24:24
(8220/9141)
Hol tartasz, nekem most jön a 4. rész.
Láttad az 5. epizódot is?
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:23:19
(8219/9141)
Arra nem emlékszem, ki volt az a foltos képû fickó, aki részegen felolvasta a Gy-mio-ra utalást (egy helységnév lehet, ahol a mészárlás történt), de a kompromittáló festményeken õ sokszor szerepelt. Lehet, hogy valami fontos család sarja volt, ezért tette el emlékbe a füzetet a b.miniszter.
A b.miniszter, aki továbbra sem felejti el Saimdangot, és rá van kattanva a király unokaöccsére is.
Amíg a király él, addig biztonságban van Lee Gyeom, de vajon ez meddig fog tartani.
Cafee. 2017 márc. 14. - 11:22:40
(8218/9141)
Mondjuk, ha már az õszinteségnél tartunk, a jelenben, az anyós felelõsségre vonja YiJoont, hogy mit mászkál a fiatal sráccal, s ahelyett, hogy elmondaná, pontosan ugy viselkedik, mintha lenne közte és a srác között valami, nehéz megmagyarázni, tudja, nyökög össze vissza, s mikor végre elmondaná, hogy egy kép miatt nyomoznak, mert ez a fiu az egyetlen, akit érdekel és segiteni is tud, akkor az anyós a szavába vág és parancsolgat. Tehát nem fogja segiteni a nyomozásukat, inkább csak hátráltatni, mert elõtte is bujkálni kell

A férj kollegája meghalt, öngyilkos lett azt hiszem, kideritette, hogy a Direktor Sun csoportja kenõpénzekre tartott fenn egy alapot, valószinüleg ezért kerültek bajba a cégükkel, igy a szálak össze fognak érni a jelenben is, mert YiJoon férje ugyanazok ellen fog nyomozni, ha nem ölik meg, akiknek az az érdekük, hogy ne derüljön ki, nem eredeti a kép.

Ja és most, hogy kerestem valamit, megláttam eegy mondatot, amiben a 11-12.résznél azt irják, hogy Lee GYeom rájön mi volt a szerepe a kis szemét lánykának abban, hogy Saimdangékra rászabadultak.
A lány neve Whieumdang Choi.
Ha belegondolunk, abból indult ki az egész, hogy LeeGYeom kedves volt vele...
Mégis mit képzelt, mikor valaki sulyosan megsebesült, miért is kellene vele foglalkozni?
Hülye liba.
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:10:42
(8217/9141)
Na az a kiscsaj lesz a "szadista belügyminiszter" felesége. Jól egymásra találtak.

Ma én nem nézek egyet sem, inkább megvárlak, mert úgy látom egy-két résszel lehagytalak. Ennyi még nem vészes, inkább mást csinálok.
Egyébként mûködik az a mozis oldal, remélem csak átmeneti volt a tegnap délutáni zavar.
Cafee. 2017 márc. 14. - 11:03:52
(8216/9141)
Mondjuk, azt ki is mondta, hogy attól fél, hogy letaszitják a trónról és meg is ölik.
Alapban nem is tervezte, hogy trónra kerül, kezdetben bevezettek reformokat, ami felbõszitette a konzervativ frakciót, ezért kinyirták az õ Sambonját, ezt a Jo Gwang-jo-t.
Sajnos Saimdong pont akkor ment be apjához, amikor meglátta és meg is jegyezte a verset és annyira idilli világban élt, hogy fel se fogta, mit müvel, mikor leirta a verset a képére és utána odaajándékozta a néma kislánynak.
Utána az a szemét kis szerelmes lányka aljas módon odarakta Saimdang képeit a tivornyáról, hogy megtalálják, több esze volt, mint Saimdangnak.
K. Judit 2017 márc. 14. - 10:34:37
(8215/9141)
Ezen én is gondolkoztam, a végén arra jutottam, hogy ugye tudták, hogy az apának meg kell halnia (mert õ kapta azt a bizonyos levelet), viszont egy fiatal lány abban a korban nem maradhatott védelem, azaz férfi nélkül, pláne meg kellett mutatni a királynak, hogy nem csak idõhúzásról van szó ...

Én még azt se nagyon értettem, hogy miért baj az, ha a király megbánta a költeményében annak a bizonyos Jo Kwang-jo-nak és a követõinek a lemészárlását, de aztán késõbb kiderült, hogy a király is csak bábja a leghatalmasabb és leggazdagabb klánnak, és lehet, hogy ha az a kis röpcédula (!) elterjed, abból felkelés lehetett volna, szóval még nagyobb mészárlás. Nyilván sejtette, milyen következményekkel járt volna a levelének a kiszivárgása, ha - végsõ soron - még a kedvenc unokaöccsét is feláldozta volna....

(Persze nem biztos, hogy így van, én is csak találgatok, következtetek, mert "ezek" nem szeretnek nyíltan beszélni, egy ilyen történet nézésekor tulajdonképpen minden kockáért meg kell küzdenünk :))) Majd ha odaértél, írd le te is, mire jutottál.

A képen: Saimdang igazi házából ennyi maradt meg.
K. Judit 2017 márc. 14. - 10:10:53
(8214/9141)
Ezt az arckifejezést a legtöbb nõ ismeri, azt jelenti: lebuktál :)
Kezdheted sorolni a kifogásaidat - még ha nincs is semmi bûnöd.
Persze LYA nem mentegetõzik, inkább azonnal támad.
És milyen igaza van, így sokkal hatásosabb....

Õszintén szólva nem tudom, miért nem lehetett megmondani a férfinak az igazat: "az történt, hogy a nagybátyád, Jungjong király tiltotta meg, hogy összeházasodjunk.
Te sem lehetnél életben, ha én nem megyek férjhez valaki máshoz, de az apámat így is elvesztettem. A férjem egy lúzer, tengõdünk a négy gyerekemmel, te pedig élsz ugyan, de a tehetséged ellenére minden értelmes tevékenységet abbahagytál, húsz év után is csak szemrehányásokra vagy képes ..."

Azon gondolkodtam, hogy találkozunk-e majd ebben a történetben egy normális férfival akár a múltban, akár a jelenben. Mert eddig láttunk egy karrierista professzort, egy bizonytalan, gyáva királyt, két lúzer férjet, és egy szadista belügyminisztert (a volt papírkereskedõt), valamint a volt szerelmest, aki túl érzékeny, túl lobbanékony, aki képes húsz volt évig csak magát sajnálni ... Remélem legalább õ összeszedi magát ...
Cafee. 2017 márc. 14. - 10:05:20
(8213/9141)
Par dolgot nem értek a 3.részbõl
Miért kellett azonnal férjhez is mennie a lánynak, Saimdangnak, nem lett volna elég, ha bejelentik, hogy nem fognak összeházasodni?
Kis rohadt féltékeny lányka csak párszáz ember halálát okozta, igy legyél kedves...
Majd leirom, mit ertettem meg, lehet, hogy rosszul, csak le kell mennem a boltba, jövök vissza nemsokára.
Saimdang nagyon buta volt, hogy azt a versrészletet leirta és odaadta a kis néma lánynak.
Cafee. 2017 márc. 14. - 09:51:23
(8212/9141)
és ez fogyott el már majdnem, miközben nem is kente be vele rendesen az arcát, inkább csak a kezére jutott.
Cafee. 2017 márc. 14. - 09:50:26
(8211/9141)
https://en.wikipedia.org/wiki/Jungjong_of_Joseon
A királyról..

Egyébként elgondolkoztam, többnyire vagy bábként, a frakcióktól rettegve uralkodtak a királyok vagy diktatorikusan.
Közben eszembe jutott a Sillából egy párbeszéd, Tokmán és Mishil között, amikor Mishil azzal fenyegette Tokmánt, hogy ha egyszerü többséget akar bevezettetni a törvényhozásban, visszaüthet a királyi dinasztiára is, mert könnyen megszavazhatják, hogy a mindenkori királynak ne legyen beleszólása az ország politikájába.
Évszázadokkal Sambong elõtt:)
K. Judit 2017 márc. 14. - 09:43:18
(8210/9141)
Én is kivágtam egyet, ez lehet a termékcsaládban az egyik legdrágább.
Cafee. 2017 márc. 14. - 09:11:31
(8209/9141)
:)
Cafee. 2017 márc. 14. - 09:09:28
(8208/9141)
Ja, itt az elején a reklám. De az, hogy még a történetben is használja, tényleg furcsa.

Emlékszem, a CSillagfiuban a lány ruzsa ugy elfogyott abban a szinben, hogy már Európából sem tudták pótolni:)
K. Judit 2017 márc. 13. - 17:44:16
(8207/9141)
Megjelenik ennél a filmnél is ugyanez az arckrém-reklám, de a kép, amit kivágtam, magában a történetben van.
A külvárosi lakásban sopánkodik a fõhõsnõ, hogy lassan elfogy az arckrémje. Gáz, biztos nem két fillér. (Ebben a korban már nem jó krém nélkül maradni :))
K. Judit 2017 márc. 13. - 17:40:55
(8206/9141)
Amit most találtam: watchme.asia, nem lenne rossz, de ilyen homályos az egész film, amilyet az elõbb mutattam. Hogy maradjak az elõzõ gondolatnál, ez is teljesen érthetetlen. Ez egy tavalyi ill. idei sorozat, még a felét sem adták le, hogy lehet már ennyire elhasznált? Még ha kópia lenne ....
Fölteszek egy másik fotót még az elõzõbõl vágtam ki, nem akartam hinni a szememnek, titokzokni van a srácon.
Azt jól lehet látni, amikor kibújik a cipõjébõl ... férfi titokzokni hehe, megáll az ész ... nem irigylem tõlük, csak vicces :))
Cafee. 2017 márc. 13. - 17:35:11
(8205/9141)
Az epizodok vegen vagy elejen? altalaban megjelennek a hirdetok emblemai.
Cafee. 2017 márc. 13. - 17:33:16
(8204/9141)
Igen, probaltam az oldaladat, de nem volt elerheto.
A vikin van, amit engedelyeznek es van olyan sorozat, amit nem.
Kenytelen leszek maradni a ...nice- on, annak is folyton valtoztatjak a linkjet
K. Judit 2017 márc. 13. - 17:30:16
(8203/9141)
Jók ezek a felvételek, amikor mindig így elmennek egymás mellett...
(Ill. jók lennének, ha éles lenne a kép, de sajnos nem az, most megint egy másik oldalt kell néznem, az elõzõ vagy összeomlott, vagy csak átmenetileg rossz. A sárkányos történetet a vikin néztem, ott is kerestem ezt a drámát, erre azt írta, nem vagyok jogosult .... az SFD-re miért voltam??? Érti ezt valaki???)
K. Judit 2017 márc. 13. - 13:35:35
(8202/9141)
Egy kis direkt reklám ...
(Nem is tudok hasonló példát Európából. MOndjuk mintha Isabella Rossellini egy játékfilmben Lancôme-mal kenné magát.
Más nem jut hirtelen eszembe, aki színésznõ is és érdekelt is egy termék reklámozásában pl. mint modell ... érdekes....)
K. Judit 2017 márc. 13. - 12:44:56
(8201/9141)
Ez a festmény meg úgy néz ki, mint egy mai 3D-s háttér ...
K. Judit 2017 márc. 13. - 12:30:19
(8200/9141)
Nem tudom mit csinált a DY óta, de most végre minden felgyülemlett dühét beleadhatja ebbe a mészáros szerepbe. Jól is csinálja. És jól is néz ki....:((
(Fura, a hangjáról ismertem föl, pedig csak a KHT elsõ harmadában játszott.)
K. Judit 2017 márc. 13. - 11:20:09
(8199/9141)
Ha belefér igen nézd meg, sok mindenre választ ad. (Még nem láttam teljesen, csak kb. a feléig, de már így is világosabban látok.)

Az a szerencsétlen rongyos kislány is hozzájárul a tragédiához akaratlanul, de ahogy az lenni szokott, a pofonok csak keményebbé teszik.
Nem az a típus, aki csak úgy beletörõdik a nyomorba, meg abba sem, ha nem veszik emberszámba. Ezért aztán lehet, hogy gonosszá válik.
Talán rivális lesz ..., de lehet, hogy csak pótlék :((

Én is az ilyen filmeket szeretem jobban, azok a filmek, amik a palotában játszódnak, tele vannak intrikákkal, árulással, gyilkossággal anélkül, hogy kimozdulnánk onnan.
Ebben minden megvan, a gyönyörû tájak, szép festmények, költemények, gyerekek (de már nem tíz év alattiak), szerelem, féltékenység, idõutazás, egy kis történelem ... szóval jó nézni.
Cafee. 2017 márc. 13. - 11:02:43
(8198/9141)
Akkor ha belefer nezzem meg a 4. reszt is?
Nem tudom, mit esznek ezen a non szinesznokent. Na majd meglatjuk.
Nekem eddig tetszik, pont ilyenhez volt kedvem.
Koszi a linket, megprobalkozom azzal, mert irto zavaro, ha percenkent leall. Itt is kapkodjak a feliratot rendese
K. Judit 2017 márc. 13. - 10:21:02
(8197/9141)
30 részes lesz, de szerintem még most megy.
Nem lehet tudni, mire jött rá, mert amikor ájultan fekszik a kórházban, álmában kerül vissza (ill. önkívületben) abba a faluba, ahonnan késõbb el kellett mennie. Tehát érzi, hogy valami köze van a festõnõhöz, de gondolom nem ért mindent. Csak azt, hogy tovább kell kutatnia ...

A 4. rész elég durván kezdõdik, viszont választ ad a múlttal kapcsolatos kérdésekre, pl. hogy miért kellett a családnak elmenekülnie, eltitkolni, hogy a lány festõ volt stb.
A király már kezdi megmutatni rosszabbik oldalát, nagyon gyáván viselkedik, tisztára hasonlít a jelenbeli professzorhoz. Majd késõbb befejezem, remélem nem lesz több mészárlás.

Nem olvastam még hsz-eket, a Soompinak is csak az elsõ három oldalába néztem bele, aztán elegem lett LYA istenítésébõl, de még csak a szereposztásról volt szó.

(Mindenesetre - bárki finanszírozta is - gyönyörûek a drónos felvételek, visszaköszön egy csomó helyszín, még a kisfestõ is eszembe jutott az egyik jelenetben .... õ jóval késõbb élt (ha jól emlékszem Yi San uralkodása idején), mint ez a Shin Saimdang. Nyilván csak egy kikacsintás volt egy - szintén híres - festõre.)
Cafee. 2017 márc. 13. - 09:35:08
(8196/9141)
Arra meg nem jott ra, hogy Saimdang hasonlit ra?
Cafee. 2017 márc. 13. - 09:32:59
(8195/9141)
Olvastam hozzaszolasokat, nagyon jajongtak azon, hogy meghamisitjak a festonorol kialakult kepet a kinaiak kedveert, mert ebbe a filmbe eleg sokat invesztaltak a kinaiak. Lehet, hogy a jelenkori esemenyek nem is lesznek kozeppontban, hany reszes is ez a sorozat? Mindjart megnezem.
K. Judit 2017 márc. 13. - 08:54:10
(8194/9141)
Nem akartam mindent tövirõl-hegyire leírni éjfélkor, csak amire rákérdeztél, meg ami beugrott, hogy fontos lehet ...
(Az viszont tényleg kiesett, hogy ajándékba megkapta a képet. Eléggé elcsodálkoztam, mikor megmutatta a kövér nõnek.)
K. Judit 2017 márc. 13. - 08:44:18
(8193/9141)
Biztos a férje volt, akinek a hátán felkapaszkodott. Nem volt róla szó azóta.
K. Judit 2017 márc. 13. - 08:41:25
(8192/9141)
Igen, mindenesetre eleinte a nõ Ji-yoon (?) fõ motivációja az, hogy bebizonyítsa, a képet nem az a bizonyos Angyeon festette, így majd visszaszerezheti az állását, vagy legalábbis tisztázza a nevét. (Mert ugye megvádolták, hogy egy fontos megbeszélés közben shoppingolt Bolognában ...)

Késõbb persze egyre gyanúsabb lesz neki, hogy honnan tud dolgokat, amit még le sem fordítottak a naplóból, hogy lehet a kezén sebhely, amikor a 16. században sebesült meg???
Mondjuk ezekre a dolgokra én is kíváncsi leszek, ezzel, hogy bizonyos szereplõk a jelenben is, a múltban is szerepelnek, eléggé megkavarnak .... még nem lehet tudni, van-e jelentõsége.
Cafee. 2017 márc. 13. - 08:32:04
(8191/9141)
Director Seon nevu no, akit sok sorozatban lattunk mar, a kep tulajdonosa, ha jol ertettem, az o egzisztenciaja is fugg attol, hogy ki festette a kepet. Nem tudom, ki volt az a lakasban golfozo oregember.

Ket epizodot lattam,ma jon a 3.
Cafee. 2017 márc. 13. - 08:25:34
(8190/9141)
Cafee. 2017 márc. 13. - 08:23:49
(8189/9141)
Azert nem csak az edo jelek tettek ketsegesse, hogy ki festette a kepet, hanem az ecsetvonasok miatt is, de nem akarta megtamadni a professzort.
A professzor elso osztalyon ult a repulon, s meg az is csipte a szemet, hogy a no hatul a foldon ulve javitja a prezentaciojat, milyen undorito ember
Cafee. 2017 márc. 13. - 08:16:58
(8188/9141)
A kepet a kastely tulajdonosa nekiadta, tekintettel megtalalasanak misztikus korulmenyeire.
K. Judit 2017 márc. 13. - 00:14:24
(8187/9141)
Annyit még elárult a fiúnak a hegyeket ábrázoló képrõl, hogy száz százalékig nem lehet megállapítani, hogy valódi-e. Az a bizonyos edo háttér rákerülhetett késõbb is stb., tehát ha ügyesebb lett volna (jól tudott volna hazudni), akkor jobban elkenhette volna az igazságot.

(Így néz ki a csillogó szemû kissrác léhûtõ hercegként, a fiatalkori Saimdanggal õk lesznek szerelmesek egymásba. A lány apja tanár, nagy mûvészetbarát, akit a király felismer egy vidéki útján, visszaemlékszik egy korábbi politikai gyûlésre, ahol a sokat emlegetett, de még soha nem látott Jo Kwan-jo-t is említik, és emlékeztetni akarja õt egy éjjel írt költeményével, ama láinek láttán a lány apja rájön, hogy ott járt a király a szomszéd fogadóban. Másnap elkezdi az apa lemásolni a költeményt, de a kislány meglát egy részt, ami nagyon nagy hatással lesz rá, és õ is leír emlékezetbõl egy sort, amit odaad valakinek, így valószínûleg gond lesz abból, hogy lázító gondolatok járnak kézrõl kézre ... ezt csak egy elõzetesbõl gondolom. Talán köze lesz a kényszerû elváláshoz ...)
K. Judit 2017 márc. 12. - 23:55:46
(8186/9141)
Ott egy utcai könyvárus van, ha jól emlékszem, és ahogy ott szerencsétlenkedik a nõ a bõrönddel egy csomó könyv leesik. A pasi meg udvarias akar lenni, mindent belerámol egy szatyorba, nyilván olyanokat is, ami nem volt az övé.

Nem tudom, hogy kerül hozzá a kép, ez vagy kimaradt, vagy még nem volt róla szó. De felismeri, hogy õt ábrázolja. Illetve nem tudom, mennyit fog fel az egészbõl.

A gyerek az övé. A férje úgy látom csõdbe vitte a cégét, ezért lelépett, otthagyta õket, de aztán késõbb adott a nõnek valami pénzt, hogy vegyen egy szerény lakást. Odaköltöznek az anyósával és a gyerekkel egy külvárosi lakásba. Véletlenül pont annak a fiúnak a szomszédságába, aki az elõadáson rákérdezett a hegyeket ábrázoló kép valódiságára. Annyi haszna lesz a nõnek belõle, hogy jól tud kínaiul, és segít neki a könyv lefordításában.

Ugyanezekkel a szereplõkkel van egy 1500-as években játszódó történet is (a festõnõ életébõl), ahol kamaszkorában ez a szomszéd fiú volt a szerelme, össze is akartak házasodni. Még kb. itt tartok. A király ugyanaz, mint aki a PÉ királya volt (a 11. Joseon király, most nem jut eszembe a neve), és pont a professzor játssza, aki tönkretette a tanári pályafutását. Királyként nagyon rendesnek tûnik, ezt azért írom, hogy nem minden szereplõ ugyanolyan karakter a jelenben, mint a múltban. Hacsak meg nem változik ...

Amennyit ki lehet találni, hogy a kissrác a király unokaöccse, egy kiszeng volt az anyja, de mivel az apja meghalt, a király a pártfogásába vette, neveltette stb. Õ is fest.
Történik majd valami, ami miatt mégsem tudnak összeházasodni, a nõt valaki máshoz adják férjhez, lesznek gyerekei, de egy korábbi megrázkódtatás miatt nem beszél.
A férfi is elköltözik abból a városból (Hanyang a palota környéke), aztán érdekes módon ugyanabban az idõben megint feltûnnek. (Ez a jelenben egy földrengéshez lesz kötve.)

Kb. ennyit tudok, a 3. részben feltûnik egy régen látott színész (akit annak idején eltiltottak, mert durván viselkedett egy színésznõ kolléganõjével), most papírkereskedõt játszik.
K. Judit 2017 márc. 12. - 23:32:25
(8185/9141)
Küldök egy jó linket (egyetlen hibája, hogy sárga a felirat, néha nehezen olvasható a pasztell színeken):

https://movieonline.io/movies/saimdang-lights-diary/saimdang-lights-diary-episode-01.html

Én is nagyon nehezen találtam nézhetõ online oldalt, ahová nem kell feliratkozni. Ez olyan.
Cafee. 2017 márc. 12. - 22:35:16
(8184/9141)
Te melyiken nezed, megkoszonnek egy jo linket, mert nagyon kinlodosak az eddig talaltak.

Ami a konfliktust illeti, nevek nelkul:
A professzor nagy felfedezese az, hogy egy festmenyt egy hires festo munkajanak tekint, ami valoszinuleg tevedes, ezt kb. egy percen belul megallapitja a no, miutan meglatja az edo korra jellemzo diszitest. Kicsit fura, mert ha aprofesszor igy akar hirnevet es rangot szerezni, az elegge kockazatos, hiszen ket tanitvany is azonnal rajon, hogy az a kep nem lehet annak a festonek a muve. De a prof ugye 30 eve foglalkozik a festo munkaival, nehez megkerdojelzni a hozzaerteset. Azt nem is feltetelezem, hogy ekkorat tevedne, inkabb egy csalo, aki becsapna a vilagot elorejutasert. Ebben segit neki az a no, aki a mondjuk kulturalis miniszteri szek varomanyosa, amihez talan ez a prof. felfedezese juttatna, tehat neki is erdeke lenne, hogy igaz legyen a prof. felfedezese. Uakkor o biztosra akar menni, tehat van remeny, hogy kesobb hallgatni fog a nore, majd megnezem a no nevet is.

Ez az egesz misztikus kastelybeli latogatasa a keppel, ami ot abrazolja, meg zavaros nekem, mindenesetre a kepet nekiadja a kastely ore vagy inkabb tulajdonosa?
Ja es meg valami, amikor kirugjak a szallodabol es a boronddel,szerencstlenkedik, majd elesik es egy olasz ffi segit neki, az adja neki egy nejlonzacskoban azt a regi konyvet vagy mit ami elvezeti a not a kastelyba? Szoval ez meg kicsit zavaros nekem.
Cafee. 2017 márc. 12. - 22:12:24
(8183/9141)
EGyébként ezzel a hajjal sokkal jobban tetszik.
Cafee. 2017 márc. 12. - 22:09:41 Előzmény K. Judit
(8182/9141)
A legelsõ kép róla.
Feltünõ, ahogy a ruzzsal megnövelték a száját, fõleg felül középen, de alul is.
Cafee. 2017 márc. 12. - 22:05:34 Előzmény K. Judit
(8181/9141)
Off
Na az a mellette tüntetõ tábor valószinüleg kisebb, azok lehetnek, akik jól jártak vele.
Cafee. 2017 márc. 12. - 22:03:42
(8180/9141)
Nagy nehezen megnéztem az elsõ részt. Legalább 4 helyen próbálkoztam, de egyik sem volt élvezhetõ, általában lelassult, nem tudom, miért.
A végén a -nice-on néztem, ettõl sem vagyok elragadtatva egyébként, ha leállitom, utána kezelhetetlen és elhalványodik a felirat.

Izgalmas volt, a professzor terméeszetesen egy szemét. Amikor megláttam a szinészt, még le is fényképeztem, az egyik ügyeletes gonosz mai szerepben, gondoltam, érdekes, de nem kellett sok idõ, már ki is derült, hogy itt is egy aljas figurát játszik.
Jól beskatulyázták.

Már az elején meg akartam kérdezni, hogy miért takarit meg fõz a professzoréknál, de késõbb megértettem, a prof jól kihasználta.
Az a gyerek az övé? Nagyon nem szimpi a férje.
Ronda is, bunkó is.
KÉszitett neki a nõ egy pohár gyümölcslevet, odavitte, a ffi pedig ivott belõle egy kortyot és visszatette a tálcára, mint valami szolgálónõnek.
Nem lehet egy jó házasság
K. Judit 2017 márc. 10. - 14:14:47
(8179/9141)
Az lehet a baj, hogy két tábor tüntet, az egyik ellene, a másik mellette. Az indexen is van pár elég hosszú cikk a témában.
K. Judit 2017 márc. 10. - 14:10:05
(8178/9141)
Én az óriási felhajtást nem bírtam körülötte. Mintha mindenkinél különb lett volna. Láttam azt a mûsort, amiben meghívták a szereplõket, volt egy mûsorvezetõ, mindenkitõl kérdezett valamit, sokat nevettek, bejátszották a bakikat, meg az elrontott felvételeket. Ez tartott kb. egy órát, aztán külön vele egy másik órás rész is készült, de ezt csak késõbb tudtam meg. Szóval õt teljesen külön kezelték ... Belenéztem a Soompin a film oldalába, ott is beleütköztem egy hírbe, hogy a film exportja az õ neve alatt fog futni. Mintha valami világmárka lenne. Szóval ebbõl a szempontból szerintem nincs változás. A Soompin van egy csomó fotó róla meg a gyerekeirõl, szokás szerint sok magazin címlapján is szerepelt, mielõtt elkezdték a vetítést.
Érdekesnek tartom, a rendezõ is folyton áradozott róla, minden jelenetet megbeszéltek ... és ha neki nem tetszett, átvariálták. Õ döntött sok esetben. A rendezõ szerint rengeteg hasznos észrevétele volt, szóval mindenben õ volt az ász. Évekig volt róla szó, hogy a PÉ-nek lesz folytatása, de ugye ez a karakter mindjárt jobban megtetszett neki (a nagy nemzeti festõmûvész, hõs anya stb.), mint a PÉ folytatásában játszani valami mellékszerepet. (Ne felejtsük el, hogy már õ is elmúlt 45 ...)

Nekem most még tetszik a sztori, és õ is szimpatikus benne. A hangja lehetne kicsit karakteresebb, akkor lenne tökéletes, de így is jó.
Cafee. 2017 márc. 10. - 12:19:55
(8177/9141)
En ezt a not annyira nem birtam anno, h alig birtam vegignezni a sorozatot. Remelem, megvaltozott.
Cafee. 2017 márc. 10. - 12:18:23
(8176/9141)
http://tablet.hvg.hu/vilag/20170310_del_korea_elnok_buktatas_zavargas_fotok
Ebbol meg lesz nagyobb botrany, mikor kiderul, kik voltak benne a korrupcios jatekban, bukni fog nehany nagvallalat, vezetoik pedig toloszekben nyilatkoznak a korhaz kapujaban....
K. Judit 2017 márc. 08. - 19:10:52
(8175/9141)
Az elsõt már meg is néztem, tetszik :))
LYA nagyon jól néz ki, tetszik, ahogy öltözik (egyszerû, divatos, de nem csiricsáré)...
Kb. pont így képzelem el arrafelé a nõk helyzetét....
És van egy nagyon szépen fotózott olaszországi rész, még a régi teherautó is tetszik benne ...

Szóval felkeltette az érdeklõdésemet, a következõ részben lesz egy földrengés, biztos akkor jut vissza valahogy az idõben. (Épp jókor, annyi baj érte az utóbbi napokban, legalább egy kicsit el tud menekülni a valóságból ... nem mintha sejteném, hogy ott mi lesz vele ...)
Cafee. 2017 márc. 08. - 11:34:18
(8174/9141)
Ok, akkor nezzuk azt:)
K. Judit 2017 márc. 08. - 11:09:46
(8173/9141)
Ja errõl jut eszembe, hogy talán tényleg újra kellene nézni néhány drámát, ezt a sárkányos sztorinál is éreztem, hogy a Tree with deep roots-t sem ártana feleleveníteni, de jó ötlet a Scandal is.
Hacsak nincs valami kihagyhatatlan új ...

Ez a festõnõs érdekelne, szépek a képek, ezt legalábbis el fogom kezdeni.
Cafee. 2017 márc. 08. - 10:56:18
(8172/9141)
Hwarang : Igen, Silla miatt es mert kosztumos, olyan S.Scandel hangulatunak tunik, de van egy foszereplo lany, aki nem igazan szimpatikus, ha szerelmi tortenetbe torkollik, akkor abbahagyom.
K. Judit 2017 márc. 08. - 10:47:43
(8171/9141)
Föl is teszem, hátha valaki nem látta még:

https://www.youtube.com/watch?v=-uBbzXynasQ
K. Judit 2017 márc. 08. - 10:31:02
(8170/9141)
A három közül én biztos, hogy a Shin Saimdang-ost választanám, de akkor megvárom, míg végzel a hwarangokkal. (Nem is bánom, ha nem csábít el valami film a tennivalóimtól, mondjuk legalább még egy hétig...)

Láttam már ezt a pasit (Song Seung-heon), de nem filmben, csak egy 10 perces videóban JJH-vel.
LYA-t meg ismerem (te jó ég 12 éve nem forgatott) ....
K. Judit 2017 márc. 08. - 10:06:58
(8169/9141)
Hú, most hirtelen nem tudom, mi az a Goblin. Megkeresem.
A Hwarangokról olvastál valamit? Vagy csak a Shillás emlékek miatt kezdtél bele?
K. Judit 2017 márc. 08. - 10:05:00
(8168/9141)
Hát akkor meg mi értelme az idegen országnak?
Tanárokat biztos lehetett volna találni (van az a pénz).
Ha teljesen el voltak különítve - sem séta a városban, se kocsmázás a haverokkal, se shoppingolás, se rádió, se tévé - ezzel az erõvel maradhatott volna otthon is.
Cafee. 2017 márc. 08. - 10:00:39
(8167/9141)
Hwarangs- ba belekezdtem kb egy hete, nem tudom, erdemes e nezni.
A masik lenne a festonorol keszult sorozat vagy kezdjunk bele megis a Goblin- ba?
Cafee. 2017 márc. 08. - 09:57:04
(8166/9141)
Igen, foleg Svajcban, de ezek, ahogy olvastam, elkulonitett intezmenyek voltak, gondolom szigoru felugyelet alatt eltek, nem sok ragadhatott rajuk a szabad vilagbol.
K. Judit 2017 márc. 08. - 09:52:24
(8165/9141)
Egyébként nézel valamit? Találtál valamit?
Én benéztem a dramabeans oldalra, de elsõre nem találtam semmit.
K. Judit 2017 márc. 08. - 09:48:59
(8164/9141)
Úgy látszik, ezek mind Európában jártak egyetemre.
A mostani felnyírt hajú, KJN is Svájcban tanult ha jól emlékszem - persze lehet, hogy ez is kamu volt.
A gyerek nem mondta, mit akar, én a helyében inkább csendben maradtam volna... könnyen célponttá válhat ....
Cafee. 2017 márc. 08. - 07:54:51
(8163/9141)
Cafee. 2017 márc. 05. - 11:29:16
(8162/9141)
Mar azon is csodalkozom, hogy egy ilyen ficni kis felsziget igy meg tudta orizni a relativ onallosagat, aminek oka csak az lehet, hogy az allamigazgatast tobbe kevesbe atvettek a kianiaktol es latva, hogy szepen eligazgatja az orszagot a hozzajuk hu elit, kenyelmesebb volt a mindenkori kinai dinasztianak hagyni, hadd jatszodjanak, legalabb nincs veluk gond
K. Judit 2017 márc. 05. - 09:35:49
(8161/9141)
Ez mind igaz, és arra is használta a hatalmát SB, hogy idõt nyerjen, ezért beszélte rá a királyt, hogy a legkisebb fiát jelölje ki koronahercegnek. (Mondjuk õt is marhára nem érdekelte, hogy tönkreteszi a kis kölök életét ..., nem érdekelte, hogy hazudik a királynak, a királynénak.)
Nem tudjuk hogyan élt, gondolom nem túl nagy luxusban, és folyton dolgozott. A legnagyobb baja szerintem a bizalmatlansága volt. Nem válogatta meg az embereit, mert csak saját magában bízott, még Po Eunt elismerte, de senki mással nem láttam vitázni, vagy a nézeteit megosztani, inkább csak utasításokat, parancsokat adott. Nem akart senkit meggyõzni, mindent egyedül csinált. Ha valaki kritizálta, megsértõdött és lemondott ...
Azért az, hogy a szinte majdnem biztos liaodongi kudarcba belevitte volna az ország összes katonáját, az is a hatalma gyakorlása volt. Egyedül a (volt alkesz) tudós mondott neki ellent, nem is nagyon foglalkozott vele. Nem volt terve arra az esetre, ha tényleg nem sikerül. (Ezt akár Bangwon is megtehette volna a forró fejével.)

(Az arányok miatt tettem fel a lenti képeket, úgy látom, mintha egy kisegér akarná megtámadni az oroszlánt. Úgy tapasztaltam, hogy minél nagyobb egy ország, annál jobban ragaszkodik a legeslegkisebb területeihez is. (Most is cirkuszolnak valami apró szigeten, mert terveik vannak vele.) Stratégiailag nagyon is fontos lehet az a félsziget, ott van vele szemben egy másik, elég csak néhány ezer katonát mindkettõn kirakni, és mindjárt két oldalról támadni, azzal lehetne kis fejfájást okozni az új Ming uralkodónak.)
Cafee. 2017 márc. 05. - 08:54:24 Előzmény K. Judit
(8160/9141)
En valahogy ugy latom ebben a sorozatban - hogy valojaban milyen volt, nem tudni - hogy Sambongot tenyleg csak annyiban erdekelte a hatalom, amennyiben annak birtokaban tudta keresztulvinni a reformjait, o az ügy erdekeben hasznalta a hatalmat, viszont a neki ellentmondokat hatalomehesnek titulalta, o a vitakra, meggyozesre feleskudo Tanito, s ezt egy egyszeru Moohyul milyen jol meglatta.
Keresem az eyik parbeszeduket Bangwonnal a vegefele, de a 47, 48, 49. epizod elott lehetett, mert ezeket mar vegigpasztaztam. Uis kifotoztam a parbeszed lenyegebol par kockat, de nem eleget, ezt keresem.
Cafee. 2017 márc. 05. - 07:22:34 Előzmény K. Judit
(8159/9141)
Mondjuk, ha jol ertem, a Mingek is eppen dinasztiavaltas utan voltak es sajat hatalmuk megerositesen faradoztak, igy akar elkepzelheto, hogy nem jutott volna energia Liaodongra, ami vmilyen strategiai szempontbol egy fontos pont lehet.
K. Judit 2017 márc. 04. - 14:31:13
(8158/9141)
Ha teljesen véletlenül sikerült is volna elfoglalni Liaodongot, most valószínûleg Észak-Koreához tartozna ....
K. Judit 2017 márc. 04. - 14:25:24
(8157/9141)
"Olyan vezetõkkel" - az összes többi pozíciót pedig õ maga foglalta el. Ez azért nem volt annyira demokratikus a részérõl.

Pláne nem volt demokratikus egyedül eldöntenie, ill. egy bátor, a szabadság és függetlenség jelszóval azonnal csatasorba állítható, félrevezethetõ király egyetértésével, hogy megtámadják-e a hatalmas szomszéd országot. Mert igaza volt annak, aki azt mondta, hogy na de mi van, ha az elsõ csatát meg is nyerik, utána a Ming összeszedi magát és nagyon hamar visszaállíthatja az eredeti felállást, és még jó, ha nem szigorít a korábbi enyhe szabályokon. Amikor már egy fél magánhadsereg sem létezett, az összevont királyi hadsereg pedig szét volt verve.

Akármennyit is töröm a fejem, az volt a különbség kettõjük között, hogy Bangwon nem félt ölni, Sambong pedig (eleinte) becsületesen, de még mindig egyedül akart mindent eldönteni. (És igaz, hogy eleinte nem ölt, de késõbb már nem volt ilyen finnyás.) A királyt egyszerûen használta, aláíratott vele dolgokat, és a kétkedõknek pedig arra hivatkozott, hogy õfelsége aláírta. És ahogy kezdte õ is egyre lazábban venni az egyenes utat, úgy lehetett egyre biztosabban tudni, hogy a hatalom meg fogja részegíteni, és hamar el fogja veszíteni a kontrollt a cselekedetei felett. Aztán minél többen vennék észre a hibáit, minél többen kritizálnák, annál inkább megtenné még azt is, amit közben esetleg már meggondolt. ... Mert ez a hatalom természete ...
Ezt a Mingbõl származó térképet csak az arányok miatt teszem fel. A félsziget képét már valamelyik nap csatoltam.
Cafee. 2017 márc. 04. - 13:16:50
(8156/9141)
Ez is jogos
Ez akkor volt, amikor megvádolták BAngwont azzal, hogy hataloméhes /mohó - greedy/, erre volt jó válasz BAngwoné, de még Moohyul is jól átlátta.
Végtére worm ide vagy oda, BAngwon nem önmagáért a hatalomért tette azt, amit, hanem a hatalom kellett neki ahhoz, hogy megvalósitsa többnyire Sambong elképzelését.
CSak egyben, a legfontosabb részben tértek el a nézeteik, szerintem akkor és ott Bangwon látta át jobban a helyzetet, no meg érintett is volt.
Bár õ is járt a tudósok közé...

Uakkor Sambong elképzelése sokkal demokratikusabb volt, ideális körülmények között nyilván ez lett volna a jobb ut, nade olyan vezetõkkel, akik Sambong alatt is ottmaradtak a székükben, pl. azok, akik lenyulták Imin alatt a földeket?
Cafee. 2017 márc. 04. - 13:08:53
(8155/9141)
Ez igaz
Cafee. 2017 márc. 04. - 11:00:44
(8154/9141)
:DDDDDD
Ok, elhiszem.
K. Judit 2017 márc. 04. - 10:35:40
(8153/9141)
Ez pedig egy közös fotó a dokival.
(Mellesleg õ is megkérhetné egy sebész haverját ... :))
K. Judit 2017 márc. 04. - 10:34:45
(8152/9141)
ez is õ
K. Judit 2017 márc. 04. - 10:34:08
(8151/9141)
Már akkor is - esetleg több - mûtét után volt, mióta ismerjük.
A bombasztikus fotók is 2008-ból származnak.
(Csak neked küldöm, hogy vedd - már - észre :)), mert különben nincs vele bajom, meg nem is fontos ...)
K. Judit 2017 márc. 04. - 10:30:22
(8150/9141)
Nem (csak) ez a baj. Hanem az, hogy az ember nem nagyon jár kórházba fiatalon, ill. nyugdíjig.
A gondok idõs korral kezdõdnek, és akkor is egyre késõbb. Ezért nem (lenne) igazságos.
Cafee. 2017 márc. 04. - 10:12:56
(8149/9141)
Lattam azt a sorozatot en is. Nem nezett ki ott sem rosszul, csak a haja, meg az SzTK- ill. manapsag hipster szemuveg nem volt igazan idealis. Sztem a S.Scandelben nagyon jol nezett ki, szinte minden pasinak nagyon jol all a tepett frufru, en Bidambol is akkor abramdultam ki, mikor kontyos lett es eltunt a haj a szemebol.
De ez csak sztem van igy, lehet, h masoknak mas tetszik.
Cafee. 2017 márc. 04. - 10:08:25
(8148/9141)
Igen, feltelezem, hogy nem nehez rafogni ey idosodo no szemhejara, hogy lecsung, a hala pedig zsebbe megy.

A nemeteknel fizetnek a nyugdijasok is tb- t, ha van mibol, ez is egy megoldas, nade havi 60 ezerbol vagy megkevesebbol nehez lenne.
K. Judit 2017 márc. 04. - 10:02:32
(8147/9141)
"valojaban idealis alkalom a szemhej felvarratasra" - gondolom orvosi vélemény kell ahhoz, hogy a TB adjon rá pénzt, ami pedig szintén pénzkérdés, csak már zsebbe megy.

Apropó:
olvastad, hogy létezik egy olyan ötlet az egészségügy "megsegítésére", hogy ha mindenki (a nyugdíjasok is) befizetnek kb. 10 ezer forintot, egycsapásra megjavul az ellátás, az orvosok visszajönnek, megszûnik a paraszolvencia stb. - szóval eljön maga a mennyország az egészségügyben? Azt mondják, nem számít, hogy egy nyugdíjas aktív éveiben rendesen fizette a TB-t, mert közben valószínûleg HASZNÁLTA is..... ????
K. Judit 2017 márc. 04. - 09:56:26
(8146/9141)
Én is néztem régebbi filmekbõl fotókat. Egyrészt kiegyenesítették, másrészt megkurtították az orrát. Rögtön nem észrevehetõ, de ha figyelmese nézi az ember, rá lehet jönni. (Nem lennék meglepve, ha valakit direkt ráállítanának a régi fotók eltüntetésére.) Nem volt õ az a kifejezett szépfiú azelõtt. Én a He who can't marry-ben láttam elõször, imádni való volt, de nem volt átütõ szépség, és nem is az volt a dolga. Lóti-futi építész gyakornokként nem így nézett ki. Volt rajta egy óriási szemüveg is, persze közeli fotót nem találni. Most viszont - hihetetlen, hogy egy egyszerû orrkiegyenesítéssel, de - döglenek érte a csajok ...)
Cafee. 2017 márc. 04. - 09:34:47
(8145/9141)
Az is baj, hogy ezeket a modell kepeket annyira photoshopoljak, hogy nem lehet megallapitani, hogy nez ki valojaban.
Most nezegettem kepeket a S.scandelbol, fene tudja, hogy csinaltak e valamit az orraval, de a szemheja ott is picit megereszkedett volt a jobb szemenel.
Cafee. 2017 márc. 04. - 09:29:09
(8144/9141)
Akadalyozhatja, bar valojaban idealis alkalom a szemhej felvarratasra, amit plaszitkai sebeszek fiatalitas cwljabol vegeznek, igy sztem nalunk is csongo szemhej cimen plasztikai korrekciot vegeznek. Beszeltem olyannal, akinek a fel arca beverzett es olyannal is, akinek semmi nem latszott utana, sztem orvosa valogatja.
K. Judit 2017 márc. 04. - 09:02:28
(8143/9141)
Egyszer mesélted, hogy egyik rokonod is a kés alá feküdt emiatt. El tudom képzelni, hogy akadályozhatja a látást.
K. Judit 2017 márc. 04. - 08:58:26
(8142/9141)
És csiribí-csiribá, néhány évvel ezelõtt ilyenné vált.
Mekkora különbség. (Nem is könnyen találni róla régi képet.)