K. Judit 2017 febr. 18. - 11:06:04
(8071/9141)
Én még ott tartok, amikor Bangwon készül kifüstölni az ellenállókat. "Aki kijön, az meggyõzhetõ, aki bennragad, arra amúgy sincs szükség..." valami ilyesmit mondott.
Itt lett vége.
(Már az is jobb hír, ha csak éhezteti õket ...)
Cafee. 2017 febr. 18. - 11:02:42
(8070/9141)
Egetesi procedura: amikor a pap a kiralyne, majd a gyerek alsokarjat egette meg a fustolovel, de a gyereken nem latszott meg az ego fustolo helye
Cafee. 2017 febr. 18. - 10:59:49
(8069/9141)
Sambong es Banji anyja beszelgetese alatt hangzott el, miert nem tudjak tamogatni a foldosztast a Nevtelenek. Majd megnezem a masik forditasban is a beszelgetest, mert eleg zavaros a vikin. Desire, irja angolul, ami vezeti az embereket, hogy szerezzenek tobbet es megtobbet es ez felviragoztatja az orszagot, ez jelenti a haladast szerinte. Ezt en szerzesi vagynak forditottqm, mohosagnak .
Nem volt meggyozo. A haromsoros feliratokat pedig kapkodtak, nem volt egyszeru odafigyelni.
K. Judit 2017 febr. 18. - 10:53:52
(8068/9141)
Ja értem. (Ezek szerint a rizsládába zárás is jó régi szokás, nem Sado volt az elsõ ...)

Égetési procedúra? Te már valahol messze járhatsz ...

A Sambong-Bangwon párhuzam jó, ha tényleg így volt.
Sambongot inkább ilyen karakternek képzeltem, mint ahogy ez a mostani színész alakítja, de most elõször érzem azt is, hogy a nagyszájú de "puhap..." tulajdonságát az elõzõ is jól tudta érzékeltetni. Ha most behoztak a képbe egy buddhista szerzetest, legalább felmentették Sambongot az alól a vád alól, hogy õ duruzsolt a királyné fülébe, és hogy nagy szerepe volt abban, ami a késõbbi vérengzéshez vezetett.
(Valószínûleg nem ezzel a sorozattal fogják a Buddhizmust népszerûsíteni :))
Cafee. 2017 febr. 18. - 10:50:26
(8067/9141)
Igen, arra, valahol a hatar menten vezette a katonasagot, YSG kedves volt vele. Neki is kedve szottyan majd a hatalomra.

A rizsladas tortenetet most meselte Bangwon, amikor megkerdojeleztek a modszeret, hogy ehezteti, majd szabadon engedi a lojalistakat. A jelenet egy rovid emlek bevagas volt, de mar regebben, csak most beugrott, akkor sem volt teljesen ertheto.
K. Judit 2017 febr. 18. - 10:40:49
(8066/9141)
Arra gondolsz, aki megkérdezte a buzogányos pasit, hogy jó érzés volt-e szétverni Po Eun fejét? Mintha említettem volna korábban, mekkora bunkóság volt. Hát az a gyerek tényleg közvetlenül az erdõbõl jöhetett, már egy családi összejövetelen is mondott valami butaságot a palotában. Biztos, hogy lesz valami dolga a történetben mert különben egész jól elvoltunk nélküle eddig.
Eszembe jutott a TGS-bõl a farkasfejes YSG is. Amióta olvastam a Farkastotem c. könyvet (nagyon élveztem) már nem csodálkozom, hogy Dzsingisz kán is a farkasoktól leste el a harcászati stratégia tudományát. Lehet, hogy YSG is ezért lett olyan jó katona, mert õ is vadász volt, valahonnan az északi sztyeppékrõl jöhetett, ahol a gyerekkorát töltötte. De õ legalább valamennyire kikupálódott. A trónon egyelõre nem látszik nagyon bizonytalannak, éppen vizsgáztatni készülnek. Persze az ellenállók gyülekezésérõl még csak most szereznek tudomást.

Annyira átlényegült mellékszállá a titkos szervezet, hogy már szinte el is felejtettem mit akarnak. Majd talán visszatekerem, de mióta van kereskedelem, a szerzési vágy már nem csak a földre vonatkozhat. (Pl. a selyemhernyó tenyésztéshez, vagy a természeti kincsek kibányászásához sem kellhet olyan nagyon sok föld, persze lehet, hogy tévedek.)

Moohyoul annyira õrzi azt a levelet, hogy lehet, megtanul olvasni, de nem akarja senkinek megmutatni. Ez az õ titka.

Ezt a rizsláda dolgot eddig csak Sadohoz kötöttem, szerintem a 37-esben nem volt szó a Lee-fiúk gyerekkoráról. A 38-as elõtt meg egy kicsit megtorpantam ...

(Ide legalább föltehetek egy régi fotót, JJH úgyis még téli álmát alussza.)
Cafee. 2017 febr. 18. - 10:19:34
(8065/9141)
http://mno.hu/kulfold/ismet-felboncoltak-kim-dzsongun-feltestveret-1386558
Elkepeszto, mintha egy sorozatbol vettek volna az otletet, nagyon ertenek a mergezeshez.
Cafee. 2017 febr. 18. - 10:12:17
(8064/9141)
Ezt a rizsladas jelenetet nem most lattuk, csak most emlitette, hogy Hong harom napig egy rizsladaban tartotta fogva.

Olyan kedvem lenne parhuzamot vonni Sambong es Bangwon kozott, egyelore csak annyit slagvortokban, hogy Bangwonnal mindig az a ket tulajdonsag gyoz, amit Ha Ryun mondott ra, turelmetlen es nem tudja a tehetetlnseget elviselni, ez mozgatja minden tettet, nekem machiavellistanak tunik, az erkolcsot megelozi nala a celszeruseg. Sambong pedig kepmutato, sehol nem tartana, ha Bangwon nem csal a pecsettel, nem oli meg Poeunt. Mar nem is elne, s talan YSG sem. Most pedig nem mukodne a kormanya, ha nem csalja vissza a tudosokat, kormanyhivatalnokokat Bangwon.

Ja es a kiralynet jol behulyitette a Nevtelenek embere, a buddhista pap, mar YSGnek duruzsol, hogy az o fia legyen a kiraly. Vangdzsa.
A sorozatban viszont nem is Sambong kezdemenyezi ezt.

Mi volt ez az egetesi procedura?
Cafee. 2017 febr. 18. - 09:43:39
(8063/9141)
Megjelent viszont Bangwon ujabb testvere, eleg vaganynak es bunkonak tunik, vele is meggyulik Bangwon baja.

Egy villanasnyira lattunk egy jelenetet, amikor Bangwont gyerekkoraban egy rizsladaban tartotta fogva Hong In Bang, majd ra is vette valamire, talan nem emlekszem, hogy errol tudnank tobbet vagy igen?
Cafee. 2017 febr. 18. - 09:24:33
(8062/9141)
Megneztem, hm, durva volt ez a renitensek lojalistak visszacsabitasa projekt. Itt tulajdonkepp azt az elmeletet alkalmazta a gyakorlatban, amit mar Poeun eseteben is vallott: vannak, akik megingathatatlanok, felesleges idot tolteni a gyozkodesukkel. Tehat, akik inkabb megegtek, azokat ugysem lehetett volna meggyozni, csak megy vele az ido energia, esetleg egyre tobben csatlakoznanak hozzajuk. Azok, akik kimenekultek, azert az eletuket nem adtak volna oda a hitukert, viszont ugy meggyulololik Bangwont, hogy hatalmat akarnak, ami segitsegevel bosszut allhatnak, aztan, ki tudja, megvaltozhat a velemenyuk.

A Nevtelenek lehet, hogy szerzodest kotottek a Wangokkal, de ugy latom, nem a Wang kiralyok vedelmet kepviselik, hanem a buddhizmus,kereskedes erdekkepviseletet latjak el:)) A Sambonggal folytatott vitaban nem gyozott meg Bangji anyja a szerzesi vagy, mohosag progressziv hatasarol, mindenesetre, azt tudjuk, hogy megsem osztottak foldet kesobb.

Moohyul romanca a kardvivolannyal eleg furcsa, valahogy tul van pszichologizalva, ket harcmuveszetet kivaloan muvelo ember egymasnak panaszkodik, mennyire gyulolnek harcolni, haat. Ertem, mit akarnak ezzel mondani, de ez itt olyan eroltetett, alsagos. Viszont Muhyul elrakott valami irast, amit nem tud elolvasni.

Mellesleg, ngem mindig izgatott az, hogy hogyan tudjak ezeket a leveleket, penzesbatyukat a ruha ujjaban es a mellkasuknal bedugva tartani, hogy nem veszitik el, nem esik ki.