Cafee. 2017 febr. 15. - 23:38:21
(8021/9141)
Most fejeztem be, hat izgalmas volt, s lesz is. Hova jutott ez a Poeun.. es meg elhiteti magaval, hogy ez igy helyes, eszelos ôrült es behulyitette a kiralyt is.
Itt beigazolodik megint az, hogy aki harcolni tud, az csak vegrehajt, ez a kardvivono, ha mar ennyire szerette ezt a nyamnyila pufi kiralyt, talan leallithatta volna a pecsetelgeteset mindenfele Poeun javaslatra. Hat ebben a sorozatban nem fog eluldogelni a tronon igy harom evig. Poeun mindenki elott bebizonyitotta, mennyire aljas kuldetestudatos idiota, vele mar nem fog kibekulni sem Sambong, sem YSG, legalabbis nem tudok olyan helyzetet elkepzelni. Kedvem lenne megnezni a 35. reszt is.
K. Judit 2017 febr. 15. - 14:37:52
(8020/9141)
Befejeztem a 34-est, a 35-össel kezdõdik majd a durvulás.... vér nélkül nem ment, hát most majd lesz vér.
Cafee. 2017 febr. 15. - 11:33:43
(8018/9141)
.es vissza fogom nezni, milyen ervei voltak Bangwonnak meg diak koraban, de erkolcsileg magasabban all, mint ez a hernyo Poeun. Persze, nem biztos, hogy a valosagban is megtortent ez, sztem a forgatokonyvirok ugy tálalják Bangwon fejlodeset, hogy igazolhassak es felmenthessek ot, legalabb is egy ideig.
Cafee. 2017 febr. 15. - 11:30:29
(8017/9141)
Igen, nekem is van egy olyan erzesem, hogy mintha irigy lenne, feltekeny. Mikozben arrol papol, hogy nem tud arulova valni, siman elarulja a legjobb baratjat a legaljasabb modon. Sambong el is sirta magat, s meg amikor kivezettek, akkor sem tert magahoz.
Az a tarsadalom pedig megerett a bukasra, ahol szarmazasuk miatt embereket lehet meg- es elitelni. Na nem mintha ez nem folytatodott volna es meg folytatodik is mind a mai napig.
K. Judit 2017 febr. 15. - 08:54:48
(8016/9141)
Nagyon aljas volt. Ideje lenne átmennie azon a hídon :), eleget kavart.
Az, aki felhasználja egy barátja titkát, az nem ember. Csak mert nem minden úgy történik, ahogy szerette volna. A királyimádat mellett benne valami mély gyûlölet is lehetett Sambong ellen. Miközben õ errõl mit sem tudott, vakon bízott benne.

YSG-t is sajnáltam, fõleg amikor váratlanul beállított hozzá a királlyal ....
És láttam a 34-es elõzetesében, hogy valahol megsebesül (csak nem a kardozó lány véti el?) és Bangwon rohan megmenteni.
Cafee. 2017 febr. 14. - 15:49:06
(8015/9141)
Mit szólsz, millyen aljas volt Poeun. Aljas, mocskos módszert választott, szegény Sambong felkészült egy vitára, érvekre, erre ez a féreg a származásáról árult el valamit, ekkora árulást.. és még õ beszél arról, hogy nem árulhatja el a királyt? Milyen erkölcssel rendelkezik ez az ember? Persze, a király mindenek felett.
K. Judit 2017 febr. 14. - 11:39:41
(8014/9141)
Igen, mindenki félreérti ezt a buddhista kérdést. Még YSG is. Pedig arról van szó, hogy a fõnemesek adományként átíratták a templomokra a földjeik nagy részét, hogy ne kelljen adót fizetni. A királynak elég részletesen elmagyarázták. Hogy lehet ezt nem érteni? Arról lehet szó, hogy valaki(k) szándékosan félremagyarázták, és a Buddhizmus elleni támadásként tüntették fel.

Egyszer régebben olvastam, hogy a japánok a legtöbb buddhista templomot földig rombolták Koreában. Azt hittem, alig maradt néhány. De most azért kiderül, hogy jóval, (JÓVAL) több templom létezhetett elõtte, mint amennyire szükség volt. Akkor ezért adták a családok legalább egy fiúgyereküket szerzetesnek, hogy legalább egy miatt ne kelljen aggódniuk. Ki ne menne szívesebben inkább szerzetesnek egész nap olvasgatni meg imádkozni, mint túrni inkább a földet? Azoknak viszont, akik szívesen dolgoztak volna a földjükön - érdekes - nem jutott. Nagyon igazságos.

Én is úgy érzem, hogy ez a szervezet kissé kezdetleges a nyugati Szabad Kõmûvesekhez vagy a Templomos Lovagokhoz képest. Titokzatosabbnak tûntek az elején.
Itt már mindenki tud róluk, mindenki ismeri a céljaikat. Annyiból hasonlíthatnak minden titkos szervezetre (vagy akár minden szervezetre), hogy egymás közt is folytak a belsõ konfliktusok, hatalmi harcok.

Egy dolgot viszont végre meg lehet érteni ebbõl az epizódból, hogy YSG miért nem az elsõ fiát választja (majd késõbb) koronahercegnek. Mert megmondta, hogy vissza fogja adni a koronát a Wangoknak. (A második-harmadik-negyedik-ötödik gyerekre még nincs magyarázat, azt ki kell várni.)
Cafee. 2017 febr. 14. - 10:50:26
(8013/9141)
Valahogy nem kulonosebben erdekelnek a Nevtelenek, csak a reakciojuk erdekes, mi alapjan allnak vmilyen ugy melle vagy fordulnak ellene, de ez sztem mellekszal. Persze szegeny Bangjinak nem mindegy, de nem is tudom mi lenne vele, ha nem tudna szomorkodni valamiert.
Viszont a Bang Woonak feltuntetett YSG fiurol / sillas Alcheon/ kiderul, hogy Korjo ill. Wang dinasztia mellett all, nem akar arulo lenni. Alakulnak az ellentetek.
Sambong egyszer csak elojott a buddhista templomok es mukodtetoi ellenes tervevel, ami csatlakozik a foldreformhoz. Igaza van azoknak, akik arra kerik, hogy lassitson mar, de en Sambongnak adok igazat, ha ezt most nem rendezik, soha nem mernek a buddhistak tulhatalma ellen fellepni.
Azt viszont Sambong nem hangsulyozza elegge, hogy nem a buddhista vallast tamadja vagy aksrja betiltani, csak a nekik juttatott hatalmat es vagyont akarja megnyesni, vegul megszuntetni. Mondja is YSGnek, senki nem akadalyozza meg, hogy buddhista legyel... bar, mint olvastam, azert a buddhista ideologiaval sincs kibekulve, kritizalta a nihilizmusukat, korrupt ugyeiket es azt, hogy torvenyfelettinek tartottak magukat
K. Judit 2017 febr. 14. - 10:18:58
(8012/9141)
Nyugodtan, engem nem zavar.