Cafee. 2017 febr. 11. - 09:04:29
(7941/9141)
Hm, hogy lenne az? A 29. epizodot lattam, ott csak az derult ki, hogy a szerzetesek es o is ennek a szervezetnek dolgoznak, elobbi nem meglepo, mert a korjoi dinasztia tamogatta a buddhizmust.
Most roviden leirom, mi derult ki szamomra ebbol a reszbol:
Van egy szervezet, az egyik forditasban Nevtelenek a neve, amely verszerzodest kotott a korjoi Taejo dinasztiaval, hogy mindenkor megvedi a dinasztia kiralyait, egyelore ugy tunik, hogy a rekedthangu a nagyfonok, s nekik dolgoznak a szerzetesek es Gil Sun Mi, meg az az oregasszony, akit BoonYi anyja kiserget.
Most a legerdekesebb kerdes az, hogy Poeun vajon hozzajuk tartozik-e, Bangwon erre gyanakszik, annyira vedi a kiralyi dinasztiat.
Feltunik egy kardvivo, akit U kiraly emberei bereltek fel, hogy eltegye az utbol YSG-t. Ennek a kardvivonak van egy lanytestvere, akirol kiderul, hogy a tronra ultetendo Jungchang szerelme, eddig titkolta, milyen magas szinten ert a kardvivashoz, van egy olyan erzesem, h jobb, mint Ddangse.
Azt pedig meg mindig nem tudjuk, Boon Yi anyja mit keres ebben a szervezetben, hova tuntek, hogy haltak meg Moohyul szulei. Azt pedig mar nem tudtam ertelmezni, hogy Bangwon aposa, aki ugye apolitikus klanhoz tartozik, politizal, mar nem tudom, kivel targyalt.
Ja es Inim unokaoccset nem tudom hova tenni, ugy tunik, mintha a korjoi dinasztiapartiak mellett allna, de valahogy nem egyertelmu.
Velemeny?
K. Judit 2017 febr. 10. - 23:01:17
(7940/9141)
Ez is csak most derült ki, hogy Gil Su Mi is szerzetes ...
K. Judit 2017 febr. 10. - 22:53:55 Előzmény Cafee.
(7939/9141)
Úgy emlékszem, Inim sem tudta, kik lehetnek, ki van a mögött az ábra mögött. Amennyit kivettem abból a piros címerbõl, vagy rajzból, az egy kard, és esetleg egy íj, meg még valami.
Inim az unokatestvérét bízta meg, hogy derítsen ki róluk valamit (Ha Ryum?). Ezért futnak össze vele folyton nyomozás közben Sambong emberei.
K. Judit 2017 febr. 10. - 22:49:33 Előzmény Cafee.
(7938/9141)
Igen, az "ajándék" akarta megölni Boo Yit, de neki volt annyi esze, hogy elmondta az ismerõs jelszót, vagy jelmondatot.
Gondolom ezek után nem bántotta, talán így tud majd beépülni a szervezetbe. (Ezt az elõzetesben láttam, igazából most kezdem a 29-est.)

Az is igaz, hogy az anyjától hallotta azt a bizonyos mondatot, de azért egy kicsit még reménykedem, hogy nem önszántából, hanem esetleg kényszerbõl van a szervezetnél, ha egyáltalán. Jól elbujtatták az biztos, mindjárt felmerül az emberben a kérdés, hogy miért. Éppúgy lehet, hogy valami szellemi vezetõ, mint az hogy csak fogva tartják, talán mert túl sokat tud - valamirõl, vagy valakirõl, akit még ezután fogunk megismerni.

Gil Su-mi idáig rendes volt, elcsíp ezt azt például a buddhista szentélyben a szerzetestõl, de valamiért nem hiszem, hogy tag lenne.... kiderül :)
Cafee. 2017 febr. 10. - 16:20:32
(7937/9141)
Az a pasi, aki odament hozzá és ki akarta õt végezni, ugyanaz, mint akit "királyi ajándékként" küldött U király embere, hogy nyirja ki YSG-t.
Valami Mr.Chang vagy milyen nevet mondott, most nincs kedvem visszakeresni.
Cafee. 2017 febr. 10. - 16:18:19
(7936/9141)
Ez a Névtelen szervezet segitett egyáltalán Inimnek?
Ez sem biztos.
Gil Sun Mi pedig mégiscsak ismeri õket valahogyan, ha tudja, mikor láthatja anyját BAngJi.
Az már kiderült, hogy BangJi anyja is tagja lehet a szervezetnek valamilyen módon, mert ismerte a jelszót és engedelmeskedett, amikor otthagyta a gyerekeit.
Már megint uj szereplõk léptek be, pl. ez a kardvivó, akinek a nevét az elõzetesben ki is mondta BAngji, hogy nem is találgatok tovább, nekem is a 29. rész jön most.
K. Judit 2017 febr. 10. - 12:44:03
(7935/9141)
"vervonal nagyon sokat szamit egy olyan orszagban, ahol ez a rend, az emberek tobbsege ezt tudja csak elfogadni" ....

Fõleg akkor, ha írástudatlan szerencsétlen emberekkel etették ezt meg, ezt mantrázták a népnek évszázadok óta (a mantrázás ma is mûködik), akik csakis mesékbõl értesülhettek arról, hogy egyáltalán élnek emberek másképp is, például palotákban, nekik az nyilván jár. Nem is berzenkedtek ellene, mert Konfucius besorolta õket kasztokba, ahonnan nem volt átjárás ...

Akármilyen lassan és véresen ment is végbe ez a dinasztiaváltás, mégis örülök neki, hogy legalább a Wangokat elzavarták a trónról, ezzel akkor is megtették az elsõ lépést egy jobb világ felé, ha utána nagyon-nagyon sok év kellett a folytatáshoz.
K. Judit 2017 febr. 10. - 12:10:27
(7934/9141)
Még Gongmin tett néhány kísérletet, megpróbált kicsit uralkodni, a túlságosan mongolbarát politikusokat kitette a kormányból, de nem bírt velük sem, közben jöttek a Red Turbánosok is .... végül Inim és a sámánista segítõi teljesen tönkretették az életét.
Meglátjuk, mit mond a királyné szobalánya, benne volt-e a végül Noguk kinyírásában, vagy sem, bár a lényegen már nem változtat.
K. Judit 2017 febr. 10. - 11:56:57
(7933/9141)
Nekem már a 29-es következik, Boon-Yi felcsap kettõs ügynöknek :)
Na erre kíváncsi vagyok.
Cafee. 2017 febr. 10. - 11:55:28
(7932/9141)
Na de Sambong is azt akarja, hogy a nemesek, tudosok iranyitsanak, s a kiralynak babu szerepet szan, amit egyebkent sztem ebben a sorozatban jol lathatunk is, YSG sodrodik amellett, akit valasztott, Sambong mellett. Meg a barlangba se jar, a fia sokkal nagyobb szerepet jatszik, o csak a hirnevet es hadsereget adta/ adja. Annyi erv eleg lenne Sambongtol, hogy YSG az o oldalukon all, akibol jobb babu valhatna, mint a Wangokbol. De ez a vervonal nagyon sokat szamit egy olyan orszagban, ahol ez a rend, az emberek tobbsege ezt tudja csak elfogadni. Ez az U kiraly eleg semmirekellonek lett itt bemutatva, a masik, akit most Eunpo gyozkodott, rendesebbnek tunik, de o meg csak nem is ahitozik a hatalom utan.
Szoval, ha a konfucianizmus mindenek fole helyezi a kiralyt, akkor tenyleg arulas lecserelni a dinasztiat, uakkor kepmutato dolog nem belatni, hogy az elozo dinasztianal sem a kiraly volt hatalmon valojaban, hanem a nemesek csoportjai, frakcioi dontottek mindenben.