K. Judit 2017 jan. 20. - 12:09:59
(7861/9141)
OFF

Most pótolom be a Dalfutár adásait (Hajós mûsora, 6 ment le eddig), a másodikban találtam ezt a gitáros gyereket, muszáj föltennem a fényképét magyar-kínai szülõk gyereke, elég szépre sikeredett :))
K. Judit 2017 jan. 20. - 11:42:56
(7860/9141)
Amíg nem kényszerítik õket, addig nem vallanak. Ugye, a hûség (a feljebbvalóhoz) náluk törvény, tehát csak amikor már nem bírják tovább, akkor törnek meg. A vér gondolom fröccsen innen-onnan, biztos kapnak pofonokat is, közben kirepülhetnek a fogaik is, de filmen látványosabb a két nagy bot. Mondjuk ha azzal hozzápréselik a térdeket a szék oldalához, akár szilánkosra is tudják törni. De nem mutatják például a körömletépést, és nem minden filmben láthatunk billogozást meg szemkinyomást sem .... :)))

Nem is tudom, láttunk-e már olyat, hogy valaki túlélte a kínzást és mégsem vallott. Legtöbbjüket az utolsó pillanatban megmentik a hívei az ártatlanságuk bizonyítékával. Olyanra nem emlékszem, akit nem mentettek meg és ennek ellenére életben maradt, gyorsan felépült és folytatta, ahol abbahagyta.... ???

Szóval a kínzással biztosra mennek, olyat is bevallasz, amirõl még csak nem is álmodtál. Pont ez a lényege a koholt vádaknak. Csak elindítani kell tudni, ahhoz elég egy akármilyen, akárki által írt névtelen levél (nyilván ezért találták ki a pecsétet), és ha már lent vagy a pincében a rácsok mögött ... max. imádkozhatsz.
Cafee. 2017 jan. 20. - 11:22:04
(7859/9141)
En az t nem ertem, hogy ha a terduket, labukat feszegetik, miert véres az arcuk. Na de o mar a kinzas elejen megtort, tehat tul sok fajdalma nem lehetett, mert azonnal bevallott mindent.
Ja es azt sem ertem, hogy miert nem kihallgatassal kezdik, ha mar akkor bevall mindent, minek még kinozni?
A terd es labfeszegetes technikajat sem egeszen ertem, de ebbe nem is szeretnek reszletekbe menni, mindenesetre, abbol, amit a filmen latunk, nem kovetkezne ekkora fajdalom, ket bottal huzkodjak kifele a labukat, mikozben terdnel nincs semmi rogzitve, na mindegy.
K. Judit 2017 jan. 20. - 11:06:29
(7858/9141)
Ki tudja, milyen maradandó sérüléseket szenvednek el fizikailag és lelkileg, ezek ráadásul összefüggnek.
Azon sokszor csodálkozom, hogy olyan válogatott kínzó eszközökkel, amiket használnak, hogyan képesek egyáltalán - szerintem túl hamar - felépülni. Képzeld el, hogy szétroncsolják mondjuk a térdeidet, utána jó ideig elég nehéz lábra állni. A belsõ szervek kínzásáról meg nem is akarok tudni. A titokzatos gyógynövényeik szerintem nagy károkat is tudnak okozni. Ez mindenképpen kihathat a megkínzott lelki állapotára is, akár meggyógyult látszólag, akár nem. Nem egyformán bírjuk a fizikai fájdalmakat sem, pláne a belsõ gyötrelmek nem ugyanúgy eszik belülrõl egyik embert, mint a másikat.

El tudom képzelni, hogy magában úgy morfondíroz, szép-szép, amiket Sambong álmodik, de a valóság az, hogy kevesebb esélye van még egy bebörtönzésnek kínzásokkal együtt, ha az uralkodó osztályhoz tartozom, mint mondjuk, ha kiállok mellette továbbra is. Ennyi elég is. Õ is jól beházasodott a Gil Tae-mi családba, nem ideológiáról meg emberi jogokról diskuráltak esténként, hanem zenét hallgattak, szép lányokat nézegettek a kiszengeknél, verseket olvastak, csinos ruhákat próbálgattak, ettek-ittak ... Elvégre nem az õ hibája, ha a nemzet éhezik, õ megtette a magáét, most már inkább a jó oldalon akar állni, tart, ameddig tart.

Persze könnyû innen ítélkezni, de aki a közvetlen embereit minden lelkifurdalás nélkül a vágóhídra küldi, ezzel egyidejûleg bajba keveri a régi "szellemi harcostársait", bosszúból ki akar csinálni egy egész családot, csak mert nem tudott befurakodni közéjük, arról elmondhatjuk, hogy lelkileg és emberileg lett megnyomorítva. A csavaros eszét ezentúl fõleg nem jóra fogja használni, hanem csak rombolni lesz képes.
Cafee. 2017 jan. 20. - 10:18:06
(7857/9141)
Engem az is foglalkoztat, h egy alapvetoen okos, tanult, tisztesseges ember hogy tud ennyire kifordulni magabol csak azert mert gyavan viselkedett vallataskor. Megutalta magat? Megvaltozott az onkepe? Ilyenkor elmondjak altalaban, hogy miert dontottek ugy, hogy a sotet oldalra allnak. Szokasos magyarazat, hogy felismerte, csak a hatalom birtokaban tudja megakadalyozni, hogy meg egyszer ilyen helyzetbe keruljon, vagy megegyszerubben vagy engem olnek meg vagy en olok.
K. Judit 2017 jan. 20. - 10:11:27
(7856/9141)
Igen, egyszerre írtunk, nekem tegnapról még megmaradt 10 percem, azt fejeztem be.
De különben egyetértek. Jól érezte Bangwon, hogy más van a földszerzés mögött.
Az, hogy már ebbe is belehalt pár ember, nagy ügy, belefér, elvégre a középkorban vagyunk, vér nélkül nincs puccs sem.
De Hong in Bangnak nem lehet érdeke, hogy megdöntsék a Wangokat, hiszen elég jól elvan õ és a családja ebben a romlott világban.
Talán pont YSG-t akarja megint kitúrni a kormányból...
K. Judit 2017 jan. 20. - 10:04:32
(7855/9141)
Az utolsó öt percben ki is derült, hogy a földelkobzással kiprovokálta, hogy az a bizonyos család (ahová BW benõsült) megvédje magát, így gyorsan megvádolta õket árulással, sõt még YSG-t is belekeverte. Képes háborút kirobbantani, csak mert nem bír veszíteni... :((
Cafee. 2017 jan. 20. - 10:02:23
(7854/9141)
Hm, pedig itt egy megszokott akciorol van szo, mivel nem tudta megszerezni egy fontos, egyebkent kozvetlenul nem politizalo klan tamogatasat, osszeeskuvessel vadolja oket, miutan provokaciokkal csapdaba csalta oket. Tehat tenyleg nem a földeket akarta megszerezni mohosagaban, hanem reakciot akart beloluk kicsikarni, ami lehetove tette, hogy osszeeskuvessel vadolhassa meg oket. A vita abbol indult ki, mi az oka a tetteinek, hatalommal valo visszaeles, kapzsisag vagy valami mas oka van. Most kiderult, hogy jol kidolgozott terve volt arra, hogy eljelentektelenitse a klant ill. Bangwoneknak visszavagjon, ezzel sietteti a puccsot sztem, persze neki nem ez a celja.
K. Judit 2017 jan. 20. - 09:43:18
(7853/9141)
SFD 15:

Bevallom, nekem is többször volt olyan érzésem Hong in Banggal kapcsolatban, hogy lehet valami mögöttes szándéka a túlzásba eséseivel. Eleinte azt hittem, csak szerepet játszik, azt képzeltem, a kínzások közben/miatt kitervelhetett valamit, amit majd késõbb értünk meg. De aztán jött annak a bizonyos 90%-os adónak az ötlete, ami annyira irreális, hogy az ember tényleg azt képzeli, most majd mindjárt jön a poén – de nem jött.
Most megint úgy érzem, hogy túltolta ezt a földelkobzást a leggazdagabb családtól, mintha megint ki akarna provokálni valamit. Szóval hajlamos vagyok úgy érezni, mint Bangwon, õ sem tudja megfogalmazni, de van egy különös érzése Hong in Banggal kapcsolatban. A többiek simán csak hiszik, HinB megint túlzásba esett, elment az esze, megõrjítette a hatalom, túlságosan mohóvá vált.
Nem tudom kinek lesz igaza, ez a kétértelmûség nyilván nem véletlenül került bele a drámába, csak az a kérdés, mit akarnak kihozni belõle (mert tutira õk akarják, hogy kételkedjünk …).
(Különben már több drámában észrevettem, hogy a nagyon erõs akaratú embereknél ez egy jól bevált módszer: túlzásba vinni valamit szinte a lehetetlenségig. Most hirtelen megint az Empress Ki jut eszembe, amikor Nyang annyira könyörtelen és kérlelhetetlen volt Togonnal, hogy már szinte õt kezdtük el utálni, naná, mert mindenkinek megesett a szíve Togonon. Pedig õ volt a hunyó (szinte mindig), és tényleg nem lehetett neki egyszerû megbocsátani, de valahogy már untuk Nyang szívtelenségét is. De Nyangnak volt igaza, el is érte, amit akart, mert ereje és kitartása végigvinni az eredeti elképzelését.)

Nem állítom, hogy ugyanez lesz a helyzet Hong in Banggal, de a "már-már hihetetlennek tûnõ" ötletei elgondolkodtatják az embert. (Annyira, hogy még a kormány is vizsgálatot indít - mindennek van határa.)
K. Judit 2017 jan. 19. - 20:23:22
(7852/9141)
YSG-nek nincs sok mosolygós képe a TGS-bõl sem, kivéve a farkasfejes fotóit.

Ennek a mostani YSG-nek sincs sok oka nevetgélni, bár elvileg most már fel van készülve a puccsra, hívei vannak, hadserege van, pénze és gazdag támogatói is vannak, tanácsadója van, bátor fiai vannak, mégsem úgy sikerül minden, ahogy azt megálmodták, tán azért, mert ahányan vannak, annyira konok fejûek, akaratosak, ellentmondást nem tûrõek.

BW bár tudjuk, csalódott az apjában, de azért elismeri, felnéz ugyan Sambongra, de már benne van a féltékenység és a rivalizálás is,
Sambong tudja már, hogy BW képes váratlanul, meggondolatlanul is cselekedni,
YSG pedig ha akar, meg tud vétózni terveket, ha nem tetszik neki, végül is övé a hadsereg ...