Cafee. 2017 febr. 11. - 09:04:29
(7941/9141)
Hm, hogy lenne az? A 29. epizodot lattam, ott csak az derult ki, hogy a szerzetesek es o is ennek a szervezetnek dolgoznak, elobbi nem meglepo, mert a korjoi dinasztia tamogatta a buddhizmust.
Most roviden leirom, mi derult ki szamomra ebbol a reszbol:
Van egy szervezet, az egyik forditasban Nevtelenek a neve, amely verszerzodest kotott a korjoi Taejo dinasztiaval, hogy mindenkor megvedi a dinasztia kiralyait, egyelore ugy tunik, hogy a rekedthangu a nagyfonok, s nekik dolgoznak a szerzetesek es Gil Sun Mi, meg az az oregasszony, akit BoonYi anyja kiserget.
Most a legerdekesebb kerdes az, hogy Poeun vajon hozzajuk tartozik-e, Bangwon erre gyanakszik, annyira vedi a kiralyi dinasztiat.
Feltunik egy kardvivo, akit U kiraly emberei bereltek fel, hogy eltegye az utbol YSG-t. Ennek a kardvivonak van egy lanytestvere, akirol kiderul, hogy a tronra ultetendo Jungchang szerelme, eddig titkolta, milyen magas szinten ert a kardvivashoz, van egy olyan erzesem, h jobb, mint Ddangse.
Azt pedig meg mindig nem tudjuk, Boon Yi anyja mit keres ebben a szervezetben, hova tuntek, hogy haltak meg Moohyul szulei. Azt pedig mar nem tudtam ertelmezni, hogy Bangwon aposa, aki ugye apolitikus klanhoz tartozik, politizal, mar nem tudom, kivel targyalt.
Ja es Inim unokaoccset nem tudom hova tenni, ugy tunik, mintha a korjoi dinasztiapartiak mellett allna, de valahogy nem egyertelmu.
Velemeny?
K. Judit 2017 febr. 10. - 23:01:17
(7940/9141)
Ez is csak most derült ki, hogy Gil Su Mi is szerzetes ...
K. Judit 2017 febr. 10. - 22:53:55 Előzmény Cafee.
(7939/9141)
Úgy emlékszem, Inim sem tudta, kik lehetnek, ki van a mögött az ábra mögött. Amennyit kivettem abból a piros címerbõl, vagy rajzból, az egy kard, és esetleg egy íj, meg még valami.
Inim az unokatestvérét bízta meg, hogy derítsen ki róluk valamit (Ha Ryum?). Ezért futnak össze vele folyton nyomozás közben Sambong emberei.
K. Judit 2017 febr. 10. - 22:49:33 Előzmény Cafee.
(7938/9141)
Igen, az "ajándék" akarta megölni Boo Yit, de neki volt annyi esze, hogy elmondta az ismerõs jelszót, vagy jelmondatot.
Gondolom ezek után nem bántotta, talán így tud majd beépülni a szervezetbe. (Ezt az elõzetesben láttam, igazából most kezdem a 29-est.)

Az is igaz, hogy az anyjától hallotta azt a bizonyos mondatot, de azért egy kicsit még reménykedem, hogy nem önszántából, hanem esetleg kényszerbõl van a szervezetnél, ha egyáltalán. Jól elbujtatták az biztos, mindjárt felmerül az emberben a kérdés, hogy miért. Éppúgy lehet, hogy valami szellemi vezetõ, mint az hogy csak fogva tartják, talán mert túl sokat tud - valamirõl, vagy valakirõl, akit még ezután fogunk megismerni.

Gil Su-mi idáig rendes volt, elcsíp ezt azt például a buddhista szentélyben a szerzetestõl, de valamiért nem hiszem, hogy tag lenne.... kiderül :)
Cafee. 2017 febr. 10. - 16:20:32
(7937/9141)
Az a pasi, aki odament hozzá és ki akarta õt végezni, ugyanaz, mint akit "királyi ajándékként" küldött U király embere, hogy nyirja ki YSG-t.
Valami Mr.Chang vagy milyen nevet mondott, most nincs kedvem visszakeresni.
Cafee. 2017 febr. 10. - 16:18:19
(7936/9141)
Ez a Névtelen szervezet segitett egyáltalán Inimnek?
Ez sem biztos.
Gil Sun Mi pedig mégiscsak ismeri õket valahogyan, ha tudja, mikor láthatja anyját BAngJi.
Az már kiderült, hogy BangJi anyja is tagja lehet a szervezetnek valamilyen módon, mert ismerte a jelszót és engedelmeskedett, amikor otthagyta a gyerekeit.
Már megint uj szereplõk léptek be, pl. ez a kardvivó, akinek a nevét az elõzetesben ki is mondta BAngji, hogy nem is találgatok tovább, nekem is a 29. rész jön most.
K. Judit 2017 febr. 10. - 12:44:03
(7935/9141)
"vervonal nagyon sokat szamit egy olyan orszagban, ahol ez a rend, az emberek tobbsege ezt tudja csak elfogadni" ....

Fõleg akkor, ha írástudatlan szerencsétlen emberekkel etették ezt meg, ezt mantrázták a népnek évszázadok óta (a mantrázás ma is mûködik), akik csakis mesékbõl értesülhettek arról, hogy egyáltalán élnek emberek másképp is, például palotákban, nekik az nyilván jár. Nem is berzenkedtek ellene, mert Konfucius besorolta õket kasztokba, ahonnan nem volt átjárás ...

Akármilyen lassan és véresen ment is végbe ez a dinasztiaváltás, mégis örülök neki, hogy legalább a Wangokat elzavarták a trónról, ezzel akkor is megtették az elsõ lépést egy jobb világ felé, ha utána nagyon-nagyon sok év kellett a folytatáshoz.
K. Judit 2017 febr. 10. - 12:10:27
(7934/9141)
Még Gongmin tett néhány kísérletet, megpróbált kicsit uralkodni, a túlságosan mongolbarát politikusokat kitette a kormányból, de nem bírt velük sem, közben jöttek a Red Turbánosok is .... végül Inim és a sámánista segítõi teljesen tönkretették az életét.
Meglátjuk, mit mond a királyné szobalánya, benne volt-e a végül Noguk kinyírásában, vagy sem, bár a lényegen már nem változtat.
K. Judit 2017 febr. 10. - 11:56:57
(7933/9141)
Nekem már a 29-es következik, Boon-Yi felcsap kettõs ügynöknek :)
Na erre kíváncsi vagyok.
Cafee. 2017 febr. 10. - 11:55:28
(7932/9141)
Na de Sambong is azt akarja, hogy a nemesek, tudosok iranyitsanak, s a kiralynak babu szerepet szan, amit egyebkent sztem ebben a sorozatban jol lathatunk is, YSG sodrodik amellett, akit valasztott, Sambong mellett. Meg a barlangba se jar, a fia sokkal nagyobb szerepet jatszik, o csak a hirnevet es hadsereget adta/ adja. Annyi erv eleg lenne Sambongtol, hogy YSG az o oldalukon all, akibol jobb babu valhatna, mint a Wangokbol. De ez a vervonal nagyon sokat szamit egy olyan orszagban, ahol ez a rend, az emberek tobbsege ezt tudja csak elfogadni. Ez az U kiraly eleg semmirekellonek lett itt bemutatva, a masik, akit most Eunpo gyozkodott, rendesebbnek tunik, de o meg csak nem is ahitozik a hatalom utan.
Szoval, ha a konfucianizmus mindenek fole helyezi a kiralyt, akkor tenyleg arulas lecserelni a dinasztiat, uakkor kepmutato dolog nem belatni, hogy az elozo dinasztianal sem a kiraly volt hatalmon valojaban, hanem a nemesek csoportjai, frakcioi dontottek mindenben.
K. Judit 2017 febr. 10. - 11:52:54
(7931/9141)
Ahn Suk-hwan :)
Cafee. 2017 febr. 10. - 11:44:41
(7930/9141)
..es megint a gonosz szerepeben, elegge beskatulyaztak, de hja kerem, ha valakinek ilyen hangja van, az ne szamitson mas szerepre.:)
K. Judit 2017 febr. 10. - 11:36:34
(7929/9141)
Lee Bang-ji (Byun Yo-Han).
K. Judit 2017 febr. 10. - 11:34:34
(7928/9141)
Már vagy három sorozatban kellett látnom, mégsem ismertem fel, Park Hyuk-Kwon.
K. Judit 2017 febr. 10. - 11:33:00
(7927/9141)
Új szereplõ (régi ismerõs).
K. Judit 2017 febr. 10. - 11:26:41
(7926/9141)
Szerintem azért nem ad elfogadható magyarázatot Sambong arra az ellentmondásra, hogy a reformokkal megtagadják-e az elveiket, mert nem tud. Az elv csak elv marad, de nekik egy ingyenélõ, romlott, semmire nem jó dinasztia van a nyakukon, és amíg ez tart, addig mindenféle ürügyekkel a fõnemesség irányít, a reformokból naná, hogy nem lehet semmi.
Nyilván érzi a szíve mélyén Sambong, hogy ezt éppenséggel lehet hûtlenségnek is felfogni, ezért ragaszkodik Po Eun személyéhez, egyszerûen szüksége van rá. Ugyanis ameddig õk ketten jóban vannak - ugye Po Eun az embereivel többségben van - addig lehet vitázni, földet mérni stb., szóval addig is lehet dolgozni, talán nem megy kárba az az idõ. Hisz abban, hogy végül meg tudja gyõzni Po Eunt. Pedig nincs idõ, ezt is tudja, de talán úgy okoskodik, hogy a Wangok eltûrése a kisebbik gond (hiszen YSG és emberei is a kormányban vannak), ezért tette azt a bizonyos ígéretet.
(Valószínûleg azért is emelte fel a hangját Bangwonnal, mert tudta, hogy igaza van, borotvaélen táncolás következik. Bangwon erõszakkal véget vetett volna ennek a kompromisszumos megoldásnak, de úgy látom, nem mer cselekedni, pár évet még várnia kell.)
Cafee. 2017 febr. 09. - 21:12:53
(7925/9141)
Igen, a kiralyra ertendo, Konfucius eseteben termeszetesen a csaszarra.
. "Ezek: a fiú köteles megadni az illõ tiszteletet az apjának, a fiatalabb testvér tisztelettel és alázattal tartozik az idõsebb testvérnek, a feleség köteles megadni a tiszteletet a férjnek, az ifjabb barát az idõsebbnek, az alattvaló a felettesnek, és mindenki köteles magát alávetni a császárnak."
K. Judit 2017 febr. 09. - 19:55:35
(7924/9141)
Azt nem hiszem, hogy Gil Sun Mi-nek köze van a szervezethez, mert akkor nem vezette volna el Lee Bangjit az anyjához. Nem segítene neki. Egy ilyen titkos szervezetben óriási fegyelemnek kell lennie.
Már én is mindenre gondoltam, hogy mi vagy ki lehet az a titokzatos dolog, vagy lény, amiben hisznek, és egyáltalán magával a szervezettel összefügg-e a létezése, de egyelõre még nem akarják elárulni.
Nem tudom miért, de LBJ anyjával kapcsolatban a boszorkányság, vagy valami ehhez hasonló sámánista dolog jut eszembe (legalábbis a TGS-ben látottak alapján), és tudjuk, hogy akkoriban az emberek halál komolyan vették az ilyesmit. Azt, hogy Noguk hercegnõ szülésben, vagy szülés elõtt meghalt, egyértelmûen valami boszorkányságnak tulajdonították. Miután - ebben a történetben - a gyerekek anyja volt a szobalánya, akár bûnös volt akár nem, gondolom a tragédia után halál várt rá is, de úgy látszik megúszta, de nem kereshette a gyerekeit. Viszont az is lehet, hogy esetleg a szervezet tagjaként szándékosan betegítette meg Gongmin feleségét, aztán a szervezet megmentette és elrejtették.
(Ja, ne zavarjon össze minket továbbra sem, hogy ebben a filmben Noguk királyné él és virul, tudjuk, hogy közben már réges-régen meghalt.)
K. Judit 2017 febr. 09. - 19:37:27
(7923/9141)
Nem tudom, hogy Konfuciusz kifejezetten királyra gondol-e, amikor feljebbvalóhoz való hûségrõl beszél. Legalábbis úgy emlékszem, ez az egyik alappillére a tanításainak, ha egyáltalán õ találta ki, mert állítólag "A ma ismert ókori mûvek között egy sincs, amit bizonyíthatóan Konfuciusz írt volna." - ezt írja a Wikipédia. Neki tulajdonított filozófiai alapgondolatok között szerepel még többek között a "kötelességtudat" is, de ezt is lehet többféleképpen értelmezni.

Po Eunnak az árulás a baja, a reformokkal amúgy egyetértene, sõt, boldog is volt, mikor Sambong mutatott neki pár tervet. De nem hisz az újrakezdésben, sajnos csakis a Wangokkal együtt tudja elképzelni Goryeo - és csakis Goryeo - jövõjét. (Az a Joseon feliratú térkép nagyon szíven ütötte a barlangban.)

Sambong szinte erõtlen vele szemben, mert túl sok híve van a kormányban (szinte kétharmados többségben vannak!), tehát nagy szükség van rá, de különben is nagyra becsüli, ezért megígéri neki, hogy a Wangok maradhatnak. Elõször azt hittem, a szükség rávitte hogy hazudjon, de bevallotta Bangwonnak, hogy komolyan gondolta. Szerintem ez lehetett az az elsõ pillanat, amikor Bangwon és Sambong elkezdenek másféleképpen gondolkodni.
Cafee. 2017 febr. 09. - 17:21:32
(7922/9141)
Még elnyüglõdnek egy ideig az uj királlyal is, aki a valóságban még négy évig ült a trónon.
Nem értem valójában, miért fontos annyira a király és dinasztiája, mikor igy is állandóan a nemesek döntenek mindenrõl, mert kisgyerekeket ültetnek a trónra. Végtére is mindegy lenne, megértem Jung Mong-Joo érvelését is, hogy lehet konfuciánus elvek alapján ugy reformokat bevezetni, hogy rögtön szembemegyünk az elveinkkel? ERre nem adott elfogadható választ Sambong.

Ezek a bankettek életeszélyesek. Ugy egyáltalán, az étel áll mindennek a központjában, ami a mai napig jellemzõ, mint már beszéltünk róla, na persze, a kis tarisznyákba dugott pénz vagy drágakõ is hatásos:)
Cafee. 2017 febr. 09. - 17:14:36
(7921/9141)
Igen, õ az ügyeletes szomoru /szerintem be van kódolva, hogy majd meghal valakit védve/, mindig talál valami okot arra, hogy tele legyen gonddal, szomorkodjon.
Nagyon helyes srác. De Gil Sun Mi jobb kardvivásban, mint õ.
Azt én sem értem, az anyjuk miért egy öregasszonyt kisérget, ahelyett, hogy õket kereste volna meg. Valami köze lehet az anyjuknak ehhez a Névtelen mozgalomhoz, valamint Gil Sun Mi -nek is köze lehet hozzájuk, azt sem tudjuk, mit akar, hova tartozik.
K. Judit 2017 febr. 09. - 14:14:51
(7920/9141)
Po Eunnal kapcsolatban hajlamos vagyok inkább Bangwonnal egyetérteni, Sambong - bármennyire is tudja, hogy nincs elég idõ - még mindig hisz abban, hogy elõbb-utóbb meg tudja gyõzni. Holott már egy másik király trónra ültetését tervezi, újabb és újabb akadályokat gördít a reformisták elé.
Még nem tudom mit hoz az epizód vége (hátra van még 20 perc), de nem csodálkoznék, ha Bangwonnak elfogyott volna a cérnája és cselekvésre szánta volna el magát. Talán még nem ebben a részben, de tudjuk, hogy ez a sok "tökölés" hová vezet. Ahhoz a bizonyos hídhoz.
K. Judit 2017 febr. 09. - 14:05:32
(7919/9141)
SFD 28:
helyes ez a fiú (és jól lehet fotózni, fõleg profilból), de túl boldogtalan. Most már megtalálta a nõvérét, megbocsátottak egymásnak, YH-ben is szinte biztos lehet, de megmaradt neki az anyjával kapcsolatos titok és aggodalom. Vajon lesz-e egyáltalán olyan jelenet, amikor nem néz máshová csak maga elé, lesz-e egyetlen alkalom, amikor végre elmosolyodik ... ?
K. Judit 2017 febr. 09. - 10:53:41
(7918/9141)
SFD 27:
Sajnos ez a Po Eun egyenesen siet a végzete felé. Hiába ért egyet Sambong reformjaival, hiába látja, hogy sem a kisfiú Chang, sem az élvhajhász herceg nem alkalmas királynak, mégis ragaszkodik a Wang-ház fennmaradásához. Ezt Bangwon már jó elõre látta, de Sambong fõleg érzelmi okokból, bízik benne, hogy elõbb-utóbb meg fogja tudni gyõzni.
Kíváncsi vagyok Lee Bangji anyjára, miért olyan titokzatos, és ha életben van, miért nem kereste soha a gyerekeit ... ?
K. Judit 2017 febr. 08. - 22:43:40
(7917/9141)
SFD:
Úgy értettem végleg elõreszaladtál, mert most van rá idõd.
Én nem szaladtam elõre, de én is a 27-esnél tartok.

A 25-ös gyorsan ment, alig volt szöveg, viszont helyette iszonyatos mennyiségû gyilkolás és vér.

A 26-osban a két parlamenti frakció megpróbál túljárni egymás eszén az idõ múlásával, a nemesek azt hiszik öt év hosszú idõ, addig YSG-éket el lehet tüntetni az útból, Sambongék meg azt gondolják, két év is elég nekik a felméréshez, meg akarják lepni a túl nagy birtokokkal rendelkezõket.
Nem tudom hová akarnak kilyukadni Lee Bang Ji és Boo Yi anyjával (biztos nem halt meg, ott van a castingban), Noguk hercegnõ szobalánya volt. (A princesse a mongol rangja lehetett, de Gongmin király feleségeként szerintem járt volna neki a királyné titulus is.)
Ja és a titkos Névtelen szervezetrõl is jó lenne már valamivel többet tudni.

(A banket. Meghívták YSG-t, aki mindjárt vitt magával tíz embert. Még szerencse.)
Cafee. 2017 febr. 08. - 14:30:54
(7916/9141)
YiSan
Hongnak semmi baja nem volt, mielott szamuztek, miert halt meg, a gyotrodestol?
Most, hogy ismet nezem, ugy tunik, Hong tobb kart okozott, mint hasznot, allandoan olyan volt, mint egy rossz gyerek, mindig rossz fat tett a tuzre, s bocsanatert esdekelt, miutan kiderultek a disznosagai. Hanyszor mondta neki Yisan, hogy ez legyen az utolso, de nem birt magaval soha.
Azt sem ertem, miert nem figyelnek az ozvegyre, o sem birja abbahagyni az intrikat. Vegul meg Yisant is tulelte, kartekony egy no.
Cafee. 2017 febr. 08. - 14:21:03
(7915/9141)
SFD
27. Resznel tartok
Cafee. 2017 febr. 04. - 20:08:00
(7914/9141)
Eloreszaladtam, kicsit izgalmasabb, de tovabbra is az asztal melletti targyalasok dominalnak. En ugy latom, mindenkepp azt akarjak ereztetni, mennyire torekedett YSG es Sambong a bekes megoldasra, de a nemesek allandoan keresztbe tettek nekik. Vicces, hogy tulajdonkepp mindenben a kiraly hata mogott allapodtak meg, csak az alairasaert rohangaltak hozza, s ez lett volna idealis Sambongnak? Ezek a leszamolasok, intrikak, egymas becsapasa?
K. Judit 2017 febr. 03. - 11:13:14
(7913/9141)
Inim új rokona is négynevû, remélem legtöbbször csak az utolsó kettõt használják,
de Bangwon apósának is van legalább négy neve, plusz néha hozzáteszik, hogy melyik (leggazdagabb) szintén négynevû klánhoz, tartozik.
Az új iszákos tudósnak sem volt elég két név, neki még beceneve is van ...
(Így szórakozik igazán a külföldi...)
Persze nem ilyenkor zavar leginkább, hanem amikor beszélnek róluk, ha emlegetik valamelyiküket és meg akarom érteni kirõl lehet szó - naná, hogy meg kell állnom.
A születési névhez hozzáadott neveknek valószínûleg külön jelentésük van, és néha (vagy sokszor) a rangot is hozzáteszik a fordítók. (Pl. Hap-ha = Inim rangja lehet.)
Már elõre sejtem, hogy a földreformmal kapcsolatban is lesznek lefordíthatatlan régiók, tájak, hegyek, folyók, klánok.
Megérteni megértem, de baromira lelassítja a nézési idõt ...
K. Judit 2017 febr. 02. - 13:47:52
(7912/9141)
Ó szegény, nem irigyellek.
Én megvárom, míg elolvad ez a sok szürke trutyi.
K. Judit 2017 febr. 02. - 13:46:56
(7911/9141)
Choi nem hagyta, hogy kivégezzék Inimet, számûzték. Szinte nagyobb volt a palotája, mint a korábbi.
Meg is jegyezték a katonák, mikor mentek érte. Csak közben kiderült, hogy már két hete halott...
Cafee. 2017 febr. 02. - 13:42:59
(7910/9141)
Pont most kell elmennem, mikor tobb szempontbol is jarhatatlan a varos:(
Cafee. 2017 febr. 02. - 13:41:25
(7909/9141)
Valahol azt olvastam, hogy Inimet kivegeztek, de lehet, hogy csak en ertelmeztem ugy. Ez a dalbetanito pasi valami rokona, unokaoccse vagy ki. Most megneztem a nevet, Ha Ryun.

Az alkesz foldmeros tudos neve pedig Jo Joon, o tenyleg letezett, Sambong tudostarsa volt.
K. Judit 2017 febr. 02. - 13:39:27
(7908/9141)
Az a vén hülye Choi ragaszkodott hozzá is.
Tulajdonképpen nagyrészt miatta nem mennek simábban a dolgok, plusz YSG gyengeségei miatt, aki ha lép egyet elõre, rögtön utána kettõt vissza.
Az biztos, hogy ennél Bangwon határozottabb lesz, majd meglátjuk, tetszeni fog-e, hogy milyen áron ...
K. Judit 2017 febr. 02. - 13:32:03
(7907/9141)
Õt még nem ismerem.
Jo-nak azt a másik tábornokot hívták, akivel együtt jött haza YSG.
Nem tetszik neki, hogy azóta mellõzték, õ járt az "özvegynél" Chang miatt.
Még nem tisztázódott, hogy Lee Ingyom tényleg meghalt-e, és ha igen, miért titkolták el ... (nem imádom a vérengzést, de például azzal se lett volna bajom, ha õt rövid úton elintézik, még mielõtt visszavonul a kacsalábon forgó palotájába). Még a halálával is tud aljaskodni.
Cafee. 2017 febr. 02. - 13:24:46
(7906/9141)
Nem, a masik uj pasi, aki dugdosta a foldfelmeres eredmenyet, aki leterdeltette volna YSG- t, valami Jo, ja de lehet h az mar a 23 as epizodban van
K. Judit 2017 febr. 02. - 13:16:37
(7905/9141)
Ki? Aki betanította a gyerekeknek a dalt?
Állítólag õ lesz, aki trónra segíti Bangwont.
K. Judit 2017 febr. 02. - 13:15:02
(7904/9141)
Értem én, hogy nem lehet azonnal (bár jobb lett volna ugyanazzal a lendülettel bevonulni a palotába és kiráncigálni onnan azokat, akik a biztos halálba küldték volna õket egy agyrém elképzelés miatt). Még mindig az "árulás" szótól retteg, pedig õ lesz a dinasztiaváltó király, csak még nem tudja.
Lehet, azon rágódik annyi ideig, hogy vajon mi a különbség az árulás és a forradalom között....
Cafee. 2017 febr. 02. - 13:11:34
(7903/9141)
Ez az alkoholista foldfelmeros tudos letezett, Sambonggal egyutt sokat tettek Joseon erdekeben
K. Judit 2017 febr. 02. - 13:08:30
(7902/9141)
Ja, 80-ban, de már 1388-at vagy 89-et írunk. Kitalált, bár szerintem semmi jelentõsége. Chang trónra ültetéséhez kellett.
(Le fogják rendezni az apjával együtt :))
Cafee. 2017 febr. 02. - 13:07:03
(7901/9141)
Mar irni akartam, valoszinu azt a folyamatot akarjak abrazolni, ahogy YSG dontest hoz es ahogy Bangwon elszakad Sambong ideaitol.
De kicsit sok az asztaloknal folytatott beszelgetesekbol
Cafee. 2017 febr. 02. - 13:04:09
(7900/9141)
1380- ban halt meg, ez meg belefer vagy fiktiv figura
K. Judit 2017 febr. 02. - 12:59:51
(7899/9141)
Én is nemsokára elkezdem a 23-ast.
Felgyorsulhatnának kicsit az események.
K. Judit 2017 febr. 02. - 12:54:58
(7898/9141)
Ezért nem értem, mert U nagyanyja - Gongmin anyja - már 1360-ban meghalt. És Gongmin felesége is, tudjuk, szülés elõtt.
És szerintem sem jöhet szóba Ban-ya, pláne nem Shin-Don anyja :)
Egy szó mint száz, kitalált özvegyrõl van szó.
(Fölösleges volt utánanézni.)
Cafee. 2017 febr. 02. - 10:46:34
(7897/9141)
Lattam a 23. reszt, ma nem nezek, max. ejjel.
Cafee. 2017 febr. 02. - 10:45:43
(7896/9141)
Ugyanolyan ellenszenves, mint Injo volt.
A YiSanban pedig az anyja halal idegesito, mar elotte is az volt a lihegesevel, kar h nem mer raorditani YiSan, dobbenetes, milyen hatalmuk volt ezeknek az ozvegyeknek. Mellesleg tulajdonkepp igaza volt, o csak jot akart Yisannak, de ahogy viselkedik.. bicskanyitogato.
Cafee. 2017 febr. 02. - 10:36:18
(7895/9141)
Talan U nagyanyja, mert BanYa nem lett kiralyne tudtommal
K. Judit 2017 febr. 01. - 13:23:54
(7894/9141)
Próbálom kitalálni, hogy milyen özvegy királynéról van szó, akinek kell a beleegyezése U fia, Chang trónra ültetéséhez.
Nem tudom kitalálni, mert - igaz, hogy csak elvileg - de U-t Gongmin fiaként koronázták meg.
Tudjuk, õk is tudták az igazat, mégis õ (Ban-ya fia) lett a király. Ebben a drámában állítólag Choi tábornok erõltette.
Özvegy viszont csak Gongmin felesége, vagy anyja lehetne, de ekkorra (1388) már õk is, mindketten halottak.
Akkor ki ???

Lehet, hogy a Shin Donról szóló drámát is meg kellett volna nézni... (2006-ban készült, 63 részes)?
Valójában persze Shin Don is egy ellentmondásos figura volt, de nem nagyon tudni róla sokat, ami azt jelenti, hogy a forgatókönyvírók szabadon garázdálkodhatnak a karaktere kitalálásakor. Legutóbb a The Great Seer-ben csak mellékszereplõ lett.

Találtam egy több évvel ezelõtti összeállítást a történelmi drámákról (csak) idõrendben:
https://www.reddit.com/r/KDRAMA/comments/16uxen/watching_historical_dramas_in_chronological_order/
K. Judit 2017 febr. 01. - 11:26:48 Előzmény Cafee.
(7893/9141)
Ez már a 22-es!
U király be van sz... gyulladva, meg is érdemli :)
K. Judit 2017 jan. 30. - 15:18:07
(7892/9141)
De jó lesz :))
Ljerk 2017 jan. 30. - 14:50:48
(7891/9141)
Kifejezetten jól sikerült ábrázolni néhány ilyen véres jelenetet amire utalsz.
K. Judit 2017 jan. 30. - 13:02:06
(7890/9141)
Igen, láttam a 21-est.

Alig várom a nyomorult U király trónfosztását ...
Lassan õröltek akkoriban a történelem malomkerekei, még kellett vagy négy év (és két másik "király"), míg az összes Wangot sikerült elzavarni.
Most még U és Choi tábornok kivételével mindenki boldog, a Lee család egyben van, a katonák zöme is hazatért.
Biztos kevesen sejtik közülük, micsoda véres korszak következik, de szerencsére mi már elõre tudunk mindent.
Cafee. 2017 jan. 29. - 20:29:08 Előzmény K. Judit
(7889/9141)
21?
K. Judit 2017 jan. 27. - 22:59:30
(7888/9141)
Ez a Choi tábornok ugyanolyan eszement, mint Bayan lett Yuanban.
Még abban is hasonlítanak, hogy egyiküket sem a hatalom, vagy a vagyon mozgatja, hanem az agyrém ötleteik rabjai lettek.
Az mondjuk nyilvánvaló, hogy U királyt a dicsõség érdekli, Choi viszont abból a szempontból csalódás, hogy nem érdekli, mekkora hatalmas emberi veszteség lesz ebbõl.

Ha most YSG tényleg elindulna és megtámadná a Mingeket, abból olyan tragédia lenne, amit Choi már nem fog fel. (Hiszen még azt sem fogta fel, hogy a katonáknak nem lesz mit enniük ...)
Most még az elején járok a 20-as résznek, de úgy emlékszem a TGS-bõl, hogy YSG nem engedelmeskedett a király parancsának.

(Ismerõs ez a címer, vagy pecsét, de nem tudom honnan ...)
K. Judit 2017 jan. 26. - 23:30:30
(7887/9141)
Rendkívül rokonszenves ez az U király. Jól meg van nevelve. (Kicsit többnek néz ki huszonévesnél ...)
K. Judit 2017 jan. 26. - 22:39:24
(7886/9141)
A minap láttam, hogy új kosztümös indul Lee Young-Ae-vel, 30 részes lesz, két korban játszódik majd. (Ez jelenti a fúzióst?)
K. Judit 2017 jan. 26. - 22:35:50
(7885/9141)
Ja tényleg, emlékszem is.
Ezek szerint eltelt vagy 5-8 év azóta. Még találnak majd egy vagy két gyereket, aztán megunják és hajrá ..
Cafee. 2017 jan. 26. - 22:34:42
(7884/9141)
U 14 évig ült a trónon, ez akkoriban már sok is volt.
Cafee. 2017 jan. 26. - 22:33:07
(7883/9141)
Gongmint már az elején meggyilkolták, Gil Te Mi ölte meg a gyilkosát.
K. Judit 2017 jan. 26. - 22:30:11
(7882/9141)
Igen, ez volt a cél, hogy szembekerüljön egymással a két tábornok. Sambongnak és YSG-nek is igaza van, amikor vitáznak, tényleg nem lehetett könnyû dönteni.
Erre persze lehet mondani, hogy egy puccs néha komoly áldozatokkal jár, sajnos ki is fogja végeztetni YSG Choi-t, egyszerûen nem lesz más választása.
K. Judit 2017 jan. 26. - 22:24:27
(7881/9141)
Húha, nem tudtam meddig jutottál, ezért nem siettem. Holnap biztos utolérlek.
Ezek szerint Gongmin is meghalt már. Néha mutathatnának egy évszámot, vagy valami.
Mindig csak õfelségérõl beszéltek, aztán egyszer csak már U van trónon ...
Cafee. 2017 jan. 26. - 19:16:15 Előzmény K. Judit
(7880/9141)
Hol tartasz? 20. részt nézem most.
Még Banya fia, U király ül a trónon. Nem valami szimpatikus. Choi és YSG elég hirtelen kerütlek szembe egymással, kicsit furcsa nekem.
K. Judit 2017 jan. 24. - 22:32:50
(7879/9141)
Nekem a 19-es következik a Six Flying Dragonsból, de majd csak holnap.
Cafee. 2017 jan. 24. - 22:15:21
(7878/9141)
Igen, o az ugyeletes okos gonosz.
Cafee. 2017 jan. 24. - 22:13:17
(7877/9141)
YiSan:
Annyira idegesito San anyja az allando kotnyeleskedeseivel es lihegesevel. Utalom ezt a not.
K. Judit 2017 jan. 23. - 11:43:17
(7876/9141)
Ez a színész mindig a történet közben lép színre, mindig valaki helyett (akit esetleg kivégeztek vagy számûztek), és mindig rosszabb lesz az elõdjénél ...
(Várom már, hogy egyszer lepjenek meg :)
K. Judit 2017 jan. 22. - 21:08:38
(7875/9141)
Mai cikk, érdemes elolvasni

A szemünk láttára esik szét Dél-Korea, mert az elnök becsapta a választóit

http://444.hu/2017/01/22/a-szemunk-lattara-esik-szet-del-korea-mert-az-elnok-becsapta-a-valasztoit
K. Judit 2017 jan. 22. - 15:42:07
(7874/9141)
Ja, késõbb rájöttem, hogy nemcsak a katonákat nyírta ki, hanem a büfé és a szomszédos üzletek teljes személyzetét is ...
Nekem már az is elég különös volt, hogy nyugodtan pingálhatta a szemhéját szép komótosan, senkinek nem jutott eszébe körülnézni abban a házban, úgy léphetett le, hogy senkivel össze nem találkozott...
A híre miatt rettegtek tõle
K. Judit 2017 jan. 22. - 15:39:18
(7873/9141)
Ja ezt tudom, már valamikor az elején kiderült, hiszen az anyját (és Boo Yi anyját) ismerte valaki, talán pont Sambong. Amennyire meg lehetett állapítani, nem találkozhattak korábban YSG-vel.

Még így is sok Lee van, mert ott van a tábornok, a tesója (Lee Ji-ran), akkor Inim is (Lee In-gyum), plusz a három fiú Lee Bang-wa, Lee Bang-woo, Lee Bang-won.
Van még két Lee a szereposztásban, de azokat még nem ismerjük.
Cafee. 2017 jan. 22. - 14:13:28 Előzmény K. Judit
(7872/9141)
Fel is huztam magam ezen a reszen, mar ne mondja senki, hogy kettesevel kell parbajozni, ha egyszerre nekirohantak volna, le tudtak volna gyozni, na mindegy, vegtere is szorakoztato figura volt, tuti hogy le is gyozte ot Ddang sae, mert az elozetesben mar ot nevezik a legjobb kardvivonak.
Ja es az kiderult, hogy YSG csak ugy nekiadta a nevet, Lee Bang x, tehat YSG nem az apja.
K. Judit 2017 jan. 22. - 12:18:47
(7871/9141)
Ez pedig mai kép, a kolléganõje esküvõi ceremóniájára igyekszik.
A kép címe, én is jövök ünnepelni..
K. Judit 2017 jan. 22. - 12:16:56
(7870/9141)
Itt pedig, szintén most januárban Jackfield márkás kabátokban kapták le.
K. Judit 2017 jan. 22. - 12:13:06
(7869/9141)
Na még ezt, ez nekünk szól
K. Judit 2017 jan. 22. - 12:11:35
(7868/9141)
Én is elõkapnám a masinámat :))
K. Judit 2017 jan. 22. - 12:10:26
(7867/9141)
JJH tegnap még "marha nagykövetként" sütöget egy szöuli vásáron,
K. Judit 2017 jan. 22. - 12:00:21
(7866/9141)
SFD/17:

Mielõtt lemészárolta Gil Tae-mi az érte érkezõ katonák nagy részét, elõször szépen kifestette magát, aztán elment egy utcai büfébe enni, erõt gyûjtött és lemészárolta a katonák másik felét... Hiába, megmondta, hogy még nem reggelizett, kár volt felingerelni :))
Moo-yeul tudja, hogy meg kéne állítania, oda is megy, de félelmében húzza az idõt, így közben megérkezik a Vipera is (Ddang sae?), itt van vége.
K. Judit 2017 jan. 20. - 22:23:02
(7865/9141)
SFD /16:

Ebbõl az emberbõl egy igazi pszichopata lett, orvos kéne neki.
Az pedig hogy Bangwon folyton ismételgeti, hogy a helyében õ is ugyanezt tenné, elárulja, hogy neki is el fog gurulni sokszor a gyógyszere.
Hong in Bang "már" átlépte a határt, már nem lehet ennek tudatában, de Banwon érzi, hogy ugyanez vár rá. Még tehetne ellene, de nem fog.
K. Judit 2017 jan. 20. - 13:59:10
(7864/9141)
Jöhet a 16. epizód.

Gondolom bûntõl is függ, de szerintem csak azokat számûzik, akikre a forgatókönyvírónak még szüksége lehet a sztorihoz (talonba helyezi õket). Bármelyik kosztümös dráma eszembe jut, a számûzöttek mindig felbukkantak még valamikor a történet folyamán. (Kivéve Gwanghae-t, aki mégis csak király volt, valami miatt Injo lemondott arról, hogy kivégezze. Ebben mondjuk igaza is volt, vagy azonnal megöli vagy kivégezteti méreggel, vagy elsikkad az egész, már nem lesz elég nagy durranás.)

Mérget csakis a király rokona kaphat (mint kivégzési eszközt), hogy a teste egyben legyen eltemetve, de szerintem ez az egyetlen szabály, a klf. kivégzési módok közül a forgatókönyvírók valószínûleg szabadon válogathatnak.
Cafee. 2017 jan. 20. - 13:17:19
(7863/9141)
Akkor ma johet a 16. epizod?
Cafee. 2017 jan. 20. - 13:16:14
(7862/9141)
Jo, ket lehetoseg van, az egyik, hogy elkovett valamit es bevallja, masik, hogy vallomast csikarnak ki valakibol. De ugy vettem eszre, hogy meg ha be is valljavalaki azt, amit elkovetett, akkor is eloszor meg akarjak kinozni es ezt nevezik kihallgatasnak.
Ja es a masik, ez a szamuzes, ahol ugyanugy kivegzik a bunost. Miert kell ahhoz elmenni vhova messze, oroket fizetni akar evekig, hogy aztan megjelenjenek a talkaval es megitassak veluk a merget?
K. Judit 2017 jan. 20. - 12:09:59
(7861/9141)
OFF

Most pótolom be a Dalfutár adásait (Hajós mûsora, 6 ment le eddig), a másodikban találtam ezt a gitáros gyereket, muszáj föltennem a fényképét magyar-kínai szülõk gyereke, elég szépre sikeredett :))
K. Judit 2017 jan. 20. - 11:42:56
(7860/9141)
Amíg nem kényszerítik õket, addig nem vallanak. Ugye, a hûség (a feljebbvalóhoz) náluk törvény, tehát csak amikor már nem bírják tovább, akkor törnek meg. A vér gondolom fröccsen innen-onnan, biztos kapnak pofonokat is, közben kirepülhetnek a fogaik is, de filmen látványosabb a két nagy bot. Mondjuk ha azzal hozzápréselik a térdeket a szék oldalához, akár szilánkosra is tudják törni. De nem mutatják például a körömletépést, és nem minden filmben láthatunk billogozást meg szemkinyomást sem .... :)))

Nem is tudom, láttunk-e már olyat, hogy valaki túlélte a kínzást és mégsem vallott. Legtöbbjüket az utolsó pillanatban megmentik a hívei az ártatlanságuk bizonyítékával. Olyanra nem emlékszem, akit nem mentettek meg és ennek ellenére életben maradt, gyorsan felépült és folytatta, ahol abbahagyta.... ???

Szóval a kínzással biztosra mennek, olyat is bevallasz, amirõl még csak nem is álmodtál. Pont ez a lényege a koholt vádaknak. Csak elindítani kell tudni, ahhoz elég egy akármilyen, akárki által írt névtelen levél (nyilván ezért találták ki a pecsétet), és ha már lent vagy a pincében a rácsok mögött ... max. imádkozhatsz.
Cafee. 2017 jan. 20. - 11:22:04
(7859/9141)
En az t nem ertem, hogy ha a terduket, labukat feszegetik, miert véres az arcuk. Na de o mar a kinzas elejen megtort, tehat tul sok fajdalma nem lehetett, mert azonnal bevallott mindent.
Ja es azt sem ertem, hogy miert nem kihallgatassal kezdik, ha mar akkor bevall mindent, minek még kinozni?
A terd es labfeszegetes technikajat sem egeszen ertem, de ebbe nem is szeretnek reszletekbe menni, mindenesetre, abbol, amit a filmen latunk, nem kovetkezne ekkora fajdalom, ket bottal huzkodjak kifele a labukat, mikozben terdnel nincs semmi rogzitve, na mindegy.
K. Judit 2017 jan. 20. - 11:06:29
(7858/9141)
Ki tudja, milyen maradandó sérüléseket szenvednek el fizikailag és lelkileg, ezek ráadásul összefüggnek.
Azon sokszor csodálkozom, hogy olyan válogatott kínzó eszközökkel, amiket használnak, hogyan képesek egyáltalán - szerintem túl hamar - felépülni. Képzeld el, hogy szétroncsolják mondjuk a térdeidet, utána jó ideig elég nehéz lábra állni. A belsõ szervek kínzásáról meg nem is akarok tudni. A titokzatos gyógynövényeik szerintem nagy károkat is tudnak okozni. Ez mindenképpen kihathat a megkínzott lelki állapotára is, akár meggyógyult látszólag, akár nem. Nem egyformán bírjuk a fizikai fájdalmakat sem, pláne a belsõ gyötrelmek nem ugyanúgy eszik belülrõl egyik embert, mint a másikat.

El tudom képzelni, hogy magában úgy morfondíroz, szép-szép, amiket Sambong álmodik, de a valóság az, hogy kevesebb esélye van még egy bebörtönzésnek kínzásokkal együtt, ha az uralkodó osztályhoz tartozom, mint mondjuk, ha kiállok mellette továbbra is. Ennyi elég is. Õ is jól beházasodott a Gil Tae-mi családba, nem ideológiáról meg emberi jogokról diskuráltak esténként, hanem zenét hallgattak, szép lányokat nézegettek a kiszengeknél, verseket olvastak, csinos ruhákat próbálgattak, ettek-ittak ... Elvégre nem az õ hibája, ha a nemzet éhezik, õ megtette a magáét, most már inkább a jó oldalon akar állni, tart, ameddig tart.

Persze könnyû innen ítélkezni, de aki a közvetlen embereit minden lelkifurdalás nélkül a vágóhídra küldi, ezzel egyidejûleg bajba keveri a régi "szellemi harcostársait", bosszúból ki akar csinálni egy egész családot, csak mert nem tudott befurakodni közéjük, arról elmondhatjuk, hogy lelkileg és emberileg lett megnyomorítva. A csavaros eszét ezentúl fõleg nem jóra fogja használni, hanem csak rombolni lesz képes.
Cafee. 2017 jan. 20. - 10:18:06
(7857/9141)
Engem az is foglalkoztat, h egy alapvetoen okos, tanult, tisztesseges ember hogy tud ennyire kifordulni magabol csak azert mert gyavan viselkedett vallataskor. Megutalta magat? Megvaltozott az onkepe? Ilyenkor elmondjak altalaban, hogy miert dontottek ugy, hogy a sotet oldalra allnak. Szokasos magyarazat, hogy felismerte, csak a hatalom birtokaban tudja megakadalyozni, hogy meg egyszer ilyen helyzetbe keruljon, vagy megegyszerubben vagy engem olnek meg vagy en olok.
K. Judit 2017 jan. 20. - 10:11:27
(7856/9141)
Igen, egyszerre írtunk, nekem tegnapról még megmaradt 10 percem, azt fejeztem be.
De különben egyetértek. Jól érezte Bangwon, hogy más van a földszerzés mögött.
Az, hogy már ebbe is belehalt pár ember, nagy ügy, belefér, elvégre a középkorban vagyunk, vér nélkül nincs puccs sem.
De Hong in Bangnak nem lehet érdeke, hogy megdöntsék a Wangokat, hiszen elég jól elvan õ és a családja ebben a romlott világban.
Talán pont YSG-t akarja megint kitúrni a kormányból...
K. Judit 2017 jan. 20. - 10:04:32
(7855/9141)
Az utolsó öt percben ki is derült, hogy a földelkobzással kiprovokálta, hogy az a bizonyos család (ahová BW benõsült) megvédje magát, így gyorsan megvádolta õket árulással, sõt még YSG-t is belekeverte. Képes háborút kirobbantani, csak mert nem bír veszíteni... :((
Cafee. 2017 jan. 20. - 10:02:23
(7854/9141)
Hm, pedig itt egy megszokott akciorol van szo, mivel nem tudta megszerezni egy fontos, egyebkent kozvetlenul nem politizalo klan tamogatasat, osszeeskuvessel vadolja oket, miutan provokaciokkal csapdaba csalta oket. Tehat tenyleg nem a földeket akarta megszerezni mohosagaban, hanem reakciot akart beloluk kicsikarni, ami lehetove tette, hogy osszeeskuvessel vadolhassa meg oket. A vita abbol indult ki, mi az oka a tetteinek, hatalommal valo visszaeles, kapzsisag vagy valami mas oka van. Most kiderult, hogy jol kidolgozott terve volt arra, hogy eljelentektelenitse a klant ill. Bangwoneknak visszavagjon, ezzel sietteti a puccsot sztem, persze neki nem ez a celja.
K. Judit 2017 jan. 20. - 09:43:18
(7853/9141)
SFD 15:

Bevallom, nekem is többször volt olyan érzésem Hong in Banggal kapcsolatban, hogy lehet valami mögöttes szándéka a túlzásba eséseivel. Eleinte azt hittem, csak szerepet játszik, azt képzeltem, a kínzások közben/miatt kitervelhetett valamit, amit majd késõbb értünk meg. De aztán jött annak a bizonyos 90%-os adónak az ötlete, ami annyira irreális, hogy az ember tényleg azt képzeli, most majd mindjárt jön a poén – de nem jött.
Most megint úgy érzem, hogy túltolta ezt a földelkobzást a leggazdagabb családtól, mintha megint ki akarna provokálni valamit. Szóval hajlamos vagyok úgy érezni, mint Bangwon, õ sem tudja megfogalmazni, de van egy különös érzése Hong in Banggal kapcsolatban. A többiek simán csak hiszik, HinB megint túlzásba esett, elment az esze, megõrjítette a hatalom, túlságosan mohóvá vált.
Nem tudom kinek lesz igaza, ez a kétértelmûség nyilván nem véletlenül került bele a drámába, csak az a kérdés, mit akarnak kihozni belõle (mert tutira õk akarják, hogy kételkedjünk …).
(Különben már több drámában észrevettem, hogy a nagyon erõs akaratú embereknél ez egy jól bevált módszer: túlzásba vinni valamit szinte a lehetetlenségig. Most hirtelen megint az Empress Ki jut eszembe, amikor Nyang annyira könyörtelen és kérlelhetetlen volt Togonnal, hogy már szinte õt kezdtük el utálni, naná, mert mindenkinek megesett a szíve Togonon. Pedig õ volt a hunyó (szinte mindig), és tényleg nem lehetett neki egyszerû megbocsátani, de valahogy már untuk Nyang szívtelenségét is. De Nyangnak volt igaza, el is érte, amit akart, mert ereje és kitartása végigvinni az eredeti elképzelését.)

Nem állítom, hogy ugyanez lesz a helyzet Hong in Banggal, de a "már-már hihetetlennek tûnõ" ötletei elgondolkodtatják az embert. (Annyira, hogy még a kormány is vizsgálatot indít - mindennek van határa.)
K. Judit 2017 jan. 19. - 20:23:22
(7852/9141)
YSG-nek nincs sok mosolygós képe a TGS-bõl sem, kivéve a farkasfejes fotóit.

Ennek a mostani YSG-nek sincs sok oka nevetgélni, bár elvileg most már fel van készülve a puccsra, hívei vannak, hadserege van, pénze és gazdag támogatói is vannak, tanácsadója van, bátor fiai vannak, mégsem úgy sikerül minden, ahogy azt megálmodták, tán azért, mert ahányan vannak, annyira konok fejûek, akaratosak, ellentmondást nem tûrõek.

BW bár tudjuk, csalódott az apjában, de azért elismeri, felnéz ugyan Sambongra, de már benne van a féltékenység és a rivalizálás is,
Sambong tudja már, hogy BW képes váratlanul, meggondolatlanul is cselekedni,
YSG pedig ha akar, meg tud vétózni terveket, ha nem tetszik neki, végül is övé a hadsereg ...
Cafee. 2017 jan. 19. - 19:54:15
(7851/9141)
Nem mintha most olyan elenk lenne YSG, tiszta depi, gondterhelt, komoly.
:)
Cafee. 2017 jan. 19. - 19:52:18
(7850/9141)
Akkor nem is eroltetem, a jok kozul sem lattam meg sokat
Cafee. 2017 jan. 19. - 19:50:53
(7849/9141)
Dcool, a forditas nem tudom honnan, felnezek akkor a vikire, mert komoly zavar van a forditassal, ahogy komoly beszelgetesbe kezdenek.
Ljerk 2017 jan. 19. - 19:50:23
(7848/9141)
Sajnos nem a legjobb sorozatok közé tartozik - nálam az épp hogy nézhetõ kategória volt.
Cafee. 2017 jan. 19. - 19:46:52
(7847/9141)
Ja koszi, azt is meg kene meg nezni, meg nem lattam.
Cafee. 2017 jan. 19. - 19:45:20
(7846/9141)
Igeeen, most akartam beirni, egesz idaig keresgettem
K. Judit 2017 jan. 19. - 19:43:44
(7845/9141)
Ez pedig a szentély, ahová a király a testvérgyilkosságok és a második családja elvesztése után bánatában elbujdokolt.
Ljerk 2017 jan. 19. - 19:42:17
(7844/9141)
Néha szoktam olvasni, hogy épp mit néztek, hátha megtetszik nekem is valami - a Wang királyi család leszármazottjainak lemészárlásáról a King Sejongban van visszaemlékezés, ugyanis a néhány túlélõ bosszút esküdött a Lee-k ellen.
K. Judit 2017 jan. 19. - 19:41:05
(7843/9141)
Ez itt a földbe ásott tábornok :)
K. Judit 2017 jan. 19. - 19:38:56
(7842/9141)
Idáig még õ volt a legjóképûbb LBW, nem láttam azóta ezt a fiút.