K. Judit 2017 jan. 15. - 18:30:46
(7801/9141)
Nemsokára, 18:30h-kor kezdõdik egy Kalózok c. film a Filmmánia csatornán. Kil Nam-gil játszik benne, 2014-es. Most vettem észre.
(Holnap 14:40h-kor megismétlik.)

Több mint két órás film, és pont abban az korszakban játszódik, amit mostanában kerülgetünk (Koryeo, Joseon dinasztia) a Sárkányokkal, az Empress Kivel (korábban a TGS-sel, a Maids-szel stb.) ...
Mindjárt bemásolom a Portos ismertetõjét, amiben emlegetik azt a hajót, amirõl többször hallottunk már.

"A 15. század hajnalán I Szonggje tábornok megdönti a Korjo királyság hatalmát, hogy saját dinasztiát alapítson. A hazaárulással nem ért egyet egyik tisztje, Csang Szadzsong, ezért I meg akarja öletni. A férfi elmenekül és banditának áll. Néhány évvel késõbb az I által frissen megalapított Csoszon királyság Ming-dinasztiától kapott hûbéri pecsétjével elindul egy hajó Kínából Csoszon felé, ám útközben rátámadnak egy bálnára, ami széttöri a hajót és elnyeli a pecsétet. Az életüket féltõ hivatalnokok a királynak azt hazudják, kalózok rabolták el az értékes kincset, így elrendelik a kalózok levadászását. A kalózokat azonban egy gyönyörû és veszélyes nõ, Jovol vezeti, és nem adja könnyen a bõrét. Megindul a hajsza a pecsétet lenyelõ bálna után, amibe Szadzsong is beszáll a busás jutalom reményében. Csakhogy a szárazföldi bandita mit sem ért a hajózáshoz, ráadásul a rablóbandája sem egészen épelméjû."

(Biztos sokan láttátok már.)
Cafee. 2017 jan. 15. - 18:22:04
(7800/9141)
https://www.youtube.com/watch?v=_s5JQkJ6t6I
Rain uj albumáról /Xia facebookról/

Akármennyire is kedvelem, ez bizony elég gyengécske, ezzel nem fog visszakerülni az élre.
K. Judit 2017 jan. 14. - 11:34:30
(7799/9141)
A 11-12-est biztos meg tudom nézni, megpróbálom a 13-ast is.

OFF:
Tegnap nagy kedvem lett volna folytatni a Császárság kincsét, aztán lebeszéltem magam.
Ezekre az epizódokra nagyon homályosan emlékszem. Nem is biztos, hogy láttam :))
Most már végképp nem tudom, mikor ismeri fel Nyang Mahában a saját fiát, sokkal korábbra tettem magamban.
(Nem zárom ki azt sem, hogy Wangju eunuchja árulja el neki .... ennyire nem rémlik.)
Viszont azt valahogy érzem, hogy Bayan meghalt. (???)
Cafee. 2017 jan. 14. - 10:06:56
(7798/9141)
Csak a 12. résznél tartok, de belealudtam, ma befejezem, s talán a 13. részt is megnézem, nem jó ennyire széthuzni, mert megint elfelejtem a neveket.
K. Judit 2017 jan. 12. - 13:03:20 Előzmény Cafee.
(7797/9141)
Folytasd csak, ahogy tudod, én hamar utolérlek :))
Cafee. 2017 jan. 11. - 14:32:30
(7796/9141)
Lattam a 11-est, azert Sambongra is hatottak a fiatalok. Nem uaz, de most Sambong is trukkot alkalmazott a level kicserelesevel
K. Judit 2017 jan. 08. - 23:29:17
(7795/9141)
Megnéztem a 10-est is.
Biztos, hogy fognak találkozni és gondolom ugyanazon az oldalon, csak sajnos BW eljátszotta mindkettõjük, fõleg Sambong bizalmát. Hogy aztán idõközben enyhül-e a bizalmatlanság, nem tudjuk, sok dolguk lesz, talán néha biztos elfeledkeznek róla - hacsak nem áll elõ BW újabb elõre nem látható ötletekkel - de hát tudjuk, hogy végül egyikük véget vet a félreértéseknek és le fog számolni a másikkal.

(Különben ez a pecsét dolog egy kicsit furcsa, mert ha valaki otthagyja az asztalán, ill. nem zárja el, bárki rá tudja nyomni bármilyen hivatalos iratra. YSG-nek valószínûleg eszébe se jutott, hogy a saját katonái, vagy a saját gyerekei képesek lennének erre. Ma is használnak - jóval kisebb - családi pecséteket, de gondosan elzárják, széfben tartják, gondolom nincs köztük két egyforma, és biztos az aláírásuk is kell hozzá.)
Cafee. 2017 jan. 08. - 16:58:39
(7794/9141)
Nem kell sokáig várni, már a 10. részben eldõl. Én itt örömködtem, hogy Bangwon beinditotta az apját, na megnézheted, mit kap ezért Sambongtól, mert hogy igy YSG nem magától döntott, nem magától csatlakozott Sambonghoz. Érdekes és igaz dolgokat vágott Sambong Bangwon fejéhez, s megtudjuk azt is, hogy nála hol történt a törés, ami miatt õ semmiféle sunyi, hátulról jövõ trükköt, csalást nem akar elfogadni. Lehet, hogy Sambong innentõl nem bizik már BAngwonban, hát annyiban változtatok a véleményemen, hogy igaza van Sambongnak, de ez egy idealista elképzelés, forradalmak nem igazán sikerülnek vér és áldozat nélkül, ezt pedig Ddang Sae vágja Sambong fejéhez. Szóval a barlangbéli happy togetherbõl lett egy nagy szétválás, mindegyik a maga módján akarja megvalósitani az elképzelését ezentul. Vajon találkoznak-e még egy oldalon, legalább egy ideig?
K. Judit 2017 jan. 08. - 15:26:21
(7793/9141)
Túl vagyok a 9-esen, a 10-est majd késõbb nézem meg.
Hát nincs új a nap alatt, a hírverés ma is jól bevált módszer, csak akkoriban sokkal nehezebb volt és több idõt vett igénybe. De eredményes még ma is.

Igaz, hogy Sambong nélkül nem mozdult volna YSG, de az is igaz, hogy YSG nélkül Sambongnak is jóval nehezebb dolga lett volna, ha egyáltalán ... Abban az országban, a romlott uralkodóházzal és nemességgel az élen (polgárság nuku, néhány felvilágosult egyetemistával és tanárral) az egyetlen semleges, és megbízható figura a sikeres katona volt, aki már bizonyított, nem vette el senki pénzét, nem dúskált a javakban, ellenben elzavarta a japánokat és a különbözõ mongol törzseket. Rá merték bízni az ország védelmét még Mingekkel szemben is. Emlékszem, hogy jóban voltak Choi Younggal, õket tényleg a politika választotta el egymástól. Choi nem ismerte fel, hogy óriási változásra van szükség.
Kíváncsi leszek, mikor gurul el Sambong gyógyszere, a nagy emberismeretével hogy nem vette észre Bangwonban a mindenre elszánt, legyõzhetetlen ellenfelet.

(Nagyon színes figura a szerzetes, de megmondom õszintén, álmomban sem gondolnék így egy szent emberre, aki szinte már teljesen olyan, mint a transznemû Gil Tae Mi (hatalom nélkül), ellenben fecsegni, jártatni a száját jól tudja. Még a nyilvánosházbeli örömlányok sem olyan cifrák és locsifecsik, mint õ. Nyilván szándékosan ilyenre van megírva, kíváncsi vagyok, lesz-e még ebbõl egyéb poén is...)
Cafee. 2017 jan. 08. - 14:14:44
(7792/9141)
Nem sürgetlek, egyébként az okokat majd pont a 9. részben tudod meg, az elõbb leirtam.