Mara60 2016 okt. 25. - 06:06:51
(7581/9141)
Nem, csöppet sem volt nyilvánvaló. :) Tudod, hogy mennyit agyaltunk és vitatkoztunk rajta? :)
Az elsõ tippem nekem is az volt, hogy van egy x. író is. Sõt még az is megfordult a fejemben, hogy amit mi valóságnak látunk, az is egy manhwa. Amolyan képregény a képregényben.
Igazán csak az utolsó részeknél lesz világos, hogy a manhwa mozgatja a szálakat.

Persze jó lenne elolvasni az eredeti forgatókönyvet, amit az írónõ még a vége elõtt megosztott a nézõkkel, miután kiderült, hogy a rendezõ azért alakított rajta. Lehet, hogy azt elolvasva világosabb lenne a mondanivaló.
K. Judit 2016 okt. 25. - 00:23:57
(7580/9141)
Ahá, szóval maga a manhwa is képes alakítani a történetet. Köszi, lehet, hogy másoknak nyilvánvaló volt, én mindig azt hittem, valaki odáig ismeretlen szereplõ váratlanul átvette a hatalmat a mû felett. (Az elsõ ilyen képregényes drámám a W.)

Azzal a gondolattal viszont már én is eljátszottam, hogy tényleg mi lenne, ha a szereplõk idõnként fellázadnának :))
Rémlik, mintha azt az interjút olvastam volna talán a Soompin, de el is felejtettem, mire a W adásba került.
Nem hülyeség ha õ tanítja a kezdõ írókat, legalább õ ért hozzá. Ahogy látom a tévécsatornák elég hosszú idõre berendezkedtek drámagyártásra, szóval nagyon kell az utánpótlás. Mindenesetre amíg az "élõben forgatást" nem szüntetik meg, mindig lesznek a végére nem teljesen átgondolt, vagy egyenesen összecsapott sorozatok is. Sajnos a producerek semennyit nem hajlandók kockáztatni, és amíg a megfelelõ nézettséget hozza egy széria, eszükbe se jut, hogy néha talán egy teljesen kész forgatókönyvbõl is lehetne dolgozni.

(Még mindig van bennem egy tüske, amiért a Három testõr folytatása elmaradt, nagyon jó lett volna a Milady azzal a színésznõvel, az Empress Ki türk lányával ...
Most, hogy Injo naponta a magyar tévében is szerencsétlenkedik, mindig eszembe jut, mit mûvelt Sohyeonnal, meg a kis csecsemõrõl is eszembe jut, hogy mi fog történni vele is, ha jól emlékszem, csak a legkisebbel sikerült megszökni, ismerjük a sztorit még a Chuno-ból.)
Mara60 2016 okt. 24. - 22:32:16
(7579/9141)
Az már az elejétõl nyilvánvaló volt, hogy a manhwa olyankor is folytatódik, mikor senki sincs a gépnél.
Ilyenkor a rajzgép rajzol, vagy más értelmezésben a manhwa maga írja magát. :)
Elég nehéz értelmezni a sorozatot, mivel nem szokványos történet. Inkább amolyan tanulmány. Legalábbis ezt hámoztam ki az írónõ interjújából. Õ amúgy kezdõ íróknak tanít az egyetemen, mitõl lesz jó egy írásmû. Na most ebben a sorozatban összefoglalta, mik lehetnek a buktatók. Mindezt szimbolikusan.
Van ugye rajzoló apuka, aki azokat az írókat példázza, akik a sikert hajszolják az írásaikkal.
Megmondom õszintén, hogy bár én elég fanatikus Trónok harca rajongó vagyok, de menet közben sokszor eszembe jutott, vajon G.R.R. Martin mit szólna, ha valamelyik agyonhajszolt szereplõje egyszer csak fellázadna és berántaná õt a történetbe, hogy szerezzen már egy kis kóstolót mindabból a szörnyûségbõl, amit nekik kitalál. :)

Vagy ott van a lány, a romantikus RAJONGÓ. Mikor õ veszi a kezébe az irányítást, rögtön átfordul a történet románcba. Mi lenne jobb jelkép annál a képeskönyvnél, amelyben összegyûjtötték az összes romantikus történet általános jellemzõit. :)

Amikor maga Chul alakítja a történetet, akkor igyekszik azt a saját logikus gondolkodásához idomítani. Amikor meg végképp nem jön össze, akkor õ az, aki hajlamos rövid úton lezárni.

No és ilyenkor jön a manhwa, hogy egyensúlyt teremtsen.
K. Judit 2016 okt. 24. - 21:50:49
(7578/9141)
Én sem értek mindent, úgy fogok járni ezzel is, mint a Nine-nal, lehet, újra át kell lapoznom az egészet. (Persze a Nine-t szívesen néztem újra, kerestem a bizonyítékot egy olyan befejezésre, amit szerettem volna ...)

Most a 13-asban is olyasmik történnek, mintha megduplázódtak volna egyes szereplõk ... aztán ki-bejárkálnak a két világ között, õk sem mindig tudják, éppen melyikben vannak. "A valós életben vagyunk, hiszen ellenkezõ esetben nem tudnánk telefonon beszélni" - szóval sokszor õk maguk is segítenek egymásnak eligazodni.
Fõleg azt nem értem, hogy KI RAJZOL AKKOR, AMIKOR A FÕSZEREPLÕK KÖZÜL ÉPPEN SENKI. Se a lány, se az apja, se a gatyás fiú ... és mégis változik a szín egyik pillanatról a másikra. Ezek szerint nem ismerünk minden rajzolót, vagy talán van egy másik mesélõ is, aki mozgatja a szálakat (+ rajzol)?

Pl. végre lecsukják a gyilkost, mindenki megnyugszik, jó helyen van. Erre egyszer csak simán átmegy a falon, lelép a börtönbõl vagy rendõrségrõl .... de könyörgöm, azt vajon ki intézte úgy ??????
Tegu 2016 okt. 24. - 18:14:24
(7577/9141)
Most láttam a 10. epizódot, megint átirtak/rajzoltak mindent, most befeketitik Chult.
Azt nem teljesen értem, miért tud parancsolni a killer az apának, ez már kicsit sok-
K. Judit 2016 okt. 24. - 09:25:52
(7576/9141)
Látom kommentekbõl, sokan csodálkoznak, hogy a Second to last love c. drámában miért nem házasodott össze a két fõszereplõ. Valóban logikus lett volna egy ilyen happyend, hiszen 15 éve nem volt igazi kapcsolata egyiküknek sem (a gyász miatt), végre megtalálták egymást, szerelmesek lettek egymásba, bíztak is egymásban, a férfi benne is lett volna, de elfogadta, hogy a nõnek több idõre van szüksége. Hiszen a nõ a férfi családját is megkapta ugyanabban a csomagban, nem csoda, ha néha szüksége volt egy kis magányra (igaz, a családnak pedig szüksége van az õ problémamegoldó képességére). Így is együtt lakott mindenki ugyanabban a házban...
Az együtt alvással is vártak egészen a legvégéig, néha az az érzésem, hogy ez már ott sem túl életszerû. (Bár a szégyenlõsséget, a szemérmességet nagyon is élethûen csinálják, talán úgy is illik arrafelé. Azon persze nem csodálkozom, ha egy kosztümös drámában a férfi kezének érintésekor a nõben egyszerûen megáll az ütõ ... de azért nem kéne ezt túlzásba vinni.)

JJH már lazít, egy kosármeccset õ nyitott meg a kezdõ dobással. Hogy miért, azt nem tudom, talán a stadiont avatták, csak találgatok, nincs információm. Talán felkérte a helyi kormányhivatal, esetleg díszpolgárrá avatták, ahogy az lenni szokott ... (Végül is egy becsületes hivatalnokot alakított legutóbb.)
K. Judit 2016 okt. 24. - 09:00:03
(7575/9141)
"W"
folytatom a 13-as epizóddal, nem akarom tovább nyújtani, mert elég sok változás van mindig...
K. Judit 2016 okt. 20. - 10:26:45
(7574/9141)
Ja, így gondoltam.
Viszont ha nem muszáj, ne legyen hosszabb 20 résznél. Ez fõleg az új, éppen futó sorozatoknál fontos, egy hét alatt sok mindent el lehet (el tudok) felejteni.
Ebben viszont nagyon jó a "W", mindig van egy kis összeállítás az elején a korábbi részekbõl.
(Ma megpróbálom a 12-est is megnézni.)
Tegu 2016 okt. 19. - 15:47:00
(7573/9141)
Persze, az a jo sorozat, ahol van egy fotema, s kozben mellekszalon is futnak fontos esemenyek, akar romanc is, amelyek aztan osszeernek.
K. Judit 2016 okt. 19. - 12:38:27
(7572/9141)
Más:
megy egy brit sorozat három ókori filozófusról egy-egy résszel: Szokratésszal, Konfuciusszal és Buddhával. Az elsõ kettõt láttam, különösen Konfuciuszra voltam kíváncsi - hát nagyon ellentmondásos a személyisége, a kor is, amiben élt, és a filmbõl nem jött át kellõképpen, hogy mit is köszönhetünk neki (csak az, hogy a kommunista Kína tiltotta, sõt még a szobrait is lerombolták). Kész csoda hogy manapság - igaz, hogy már régóta - mekkora hatása van a keleti társadalmakban, holott saját korában (2500 évvel ezelõtt!) egyáltalán nem értették meg mirõl is szólnak a tanításai.
(A Viasat Nat./History csatornán megy ... ha jól emlékszem.)