K. Judit 2016 aug. 30. - 11:27:09
(7461/9141)
A fiatalokról is ígértem képet, õ a kávézót üzemeltetõ fiú, aki ugyanabból a házból, ahol majdnem mindenki lakik.
K. Judit 2016 aug. 30. - 11:24:28
(7460/9141)
Szépen halad a történet a Second to last love c. drámában is, igaz, nincs sok meglepõ fordulat.

Régi fájdalmak miatt érzett bûntudat, gyász (elõször ordítás a halottal, hogy "kelj már fel", aztán összeesés, ágynak dõlés, késõbb alkohol ...). Aztán hosszú idõ után találkozás egy újabb (esetleg az utolsó) szerelemmel, fura érzés, aztán veszekedések sora, aztán beolvasás egymásnak, szemrehányások, beszélgetések kihallgatása, félreértések, ivás ... Utána rendszerint történik megint valami baj, jönnek a bocsánatkérések stb. stb.

Jók a színészek különben, a nõi fõszereplõt is elfogadtam már, igaz, hogy öregebb, de nem látszik, mert kb. 40 kg lehet vasággyal együtt. Rájöttem, hogy szívesebben nézek egy talán nem tökéletesen szép, de legalább nem össze-vissza szabdalt arcot.

(A képen egy kulisszák mögötti felvétel, jobban sikerült, mint amit benne hagytak a filmben.)
K. Judit 2016 aug. 30. - 11:05:15
(7459/9141)
Kim Hyun-joo és Ji Jin-hee hideg italokkal, fagyival és kávéval teli büfés kocsikat küldtek egymásnak. Mindketten forgatnak, csak más-más filmet. Kedves gesztus, eddig még csak a rajongók által a forgatásra küldött ilyen figyelmességgel találkoztam.

(Jópofa, hogy a felirat a büfés kocsin pont ugyanolyan, mint az õ valahai bódéjukon, a Miss Kim makes one million dollar c. filmbõl.)
offtopic
K. Judit 2016 aug. 30. - 10:24:51
(7458/9141)
Azt hiszem, õk ketten - Jang és Lady Jo (Soyong)- voltak a leghírhedtebb, nagyon magas rangot is elérõ "eredetileg" királyi ágyasok. (Jangból ugye még királyné is lett, Sukjong vette feleségül.)
Egyiküket a saját királya, másikukat a következõ király (ha jól emlékszem, Bongrim, Injo fia, Sohyeon herceg öccse) végeztette ki. Szóval nem volt sima és izgalomtól mentes az élettörténetük.

Olvastam valahol, hogy a DY legalább a nyolcadik-kilencedik dráma, amiben Jang az egyik fõszereplõ. Gondolom ezért árnyalják néha a róla kialakult képet, valami biztos volt benne, ami eljuttatta azokba a hihetetlen magaslatokba, ahonnan már nem volt más út, csak méreg általi.

Lady Jo-val a Hwajungban is fogunk találkozni, fogjuk utálni (szívesebben megnézném HHJ-val a Cruel Palace-ban, csak az is nagyon hosszú).

Van egy egész jó összefoglaló talán az összes Joseon dinasztiabeli királyi feleségrõl/hitvesrõl/ágyasról, az egyes linkek alatt megtalálhatók röviden a történeteik.

https://thetalkingcupboard.com/joseon/royal-ladies-of-joseon-dynasty/
https://thetalkingcupboard.com/joseon/royal-ladies-of-joseon-dynasty/#jangheebin
https://thetalkingcupboard.com/joseon/royal-ladies-of-joseon-dynasty/#jogwiin
Tegu 2016 aug. 29. - 23:30:04
(7457/9141)
DongYi
Idáig rendes volt Jang, egyertelmuen a batyja megjelenese utan indul el a lejton, bar itt hatalomehesebbnek abrazoljak, mint a masik sorozatban, ami inkabb Jangrol szolt.
Eszter Szür 2016 aug. 27. - 12:22:32
(7456/9141)
Na igen nekem is nagyon tetszett a Palota ékkövében a hang amit választottak hozzá. Dányi Krisztián fantasztikus választás volt magyar hangnak. De nekem Hevér Gábor hangja is nagyon tetszik a Királyi ház titkaiban. Szerintem mind a kettejük hangja nagyon illik JJH-hez.
Tegu 2016 aug. 24. - 20:33:30 Előzmény Ljerk
(7455/9141)
Valójában nem is nagyon vágytam érzelmi sokszög kibontásához, viszont ez az álruhás bohóckodás már vontatottá vált, a fõszereplõ pedig már a ripacskodás határán járt, néha átlépve is azt.
De a sorozat tetszett, szerintem jó volt, érdemes megnézni.
Tegu 2016 aug. 24. - 20:30:53 Előzmény Eszter Szür
(7454/9141)
Talán azért nem tetszik most, mert a Palota ékkövét elõbb láttam, megszoktam azt a hangot, no meg a saját hangját is a feliratos filmekben.
Eszter Szür 2016 aug. 24. - 09:12:51
(7453/9141)
Nekem nagyon tetszik JJH magyar hangja. Nem csak a Királyi ház titkaiban de a Palota ékkövében is nagyon jól választottak hozzá magyar hangot. A palota ékkövében Dányi Krisztián,a Királyi ház titkaiban pedig Hevér Gábor adta a hangját.
K. Judit 2016 aug. 24. - 09:04:52
(7452/9141)
... és leszámítva Gwanghae nem túl színesre megírt karakterét.

A KHT-ben Hevér Gábor hangját tényleg nehéz volt megszokni (mintha Leonardo di Capriot hallanám). A PÉ-ben Dányi Krisztiáné valahogy jobban stimmelt, nem mintha az hasonlítana az eredetihez.