K. Judit 2016 júl. 05. - 09:46:15
(7371/9141)
Azt hiszem, valami utazási magazinnak készültek a fotók (Travie).
K. Judit 2016 júl. 05. - 09:45:00
(7370/9141)
A helyet Granville Island-nak hívják (úgy értettem, Vancouver része).
K. Judit 2016 júl. 05. - 09:42:08
(7369/9141)
Indiánokkal.
K. Judit 2016 júl. 05. - 09:40:48
(7368/9141)
Áprilisban Kanadában töltött egy hetet, a sok fotó közül kiválasztottam egy boldog pillanatot.
(Most már kezdem elhinni, hogy fiatal korában 7 db. csirkét meg tudott enni egyszerre, persze ez volt a rekord ....
Õ mondta a legutóbbi Happy Together-ben :))
K. Judit 2016 júl. 05. - 09:35:51
(7367/9141)
Forgatják az új Running Man-t, július 17-én kerül adásba.
(Ez a kép egy régibõl, a 76-osból egy jelenet a Zsiráffal.)
K. Judit 2016 júl. 01. - 11:16:58
(7366/9141)
OFF:
Tényleg ügyes vagy, és ha már ez megvan, megpróbálhatnád azt a sokrészes isteni sorozatot is, ami miatt sokszor ott ragadtam a csatornán, az a címe, hogy A világ legszebb szállodái. Elképesztõ helyeken, különleges hotelekben forgattak - Kenyától, Francia Polinéziáig, Toscanától Zanzibárig ... folytathatnám - még Budapesten is jártak.

Volt köztük olyan, pl. ha jól emlékszem, Korzikán, ahol szinte kövenként gyûjtik össze az építõanyagot, mert szigorú szabályok vannak az építkezésre, volt olyan hegyi falu az Alpokban, ahol bizonyos öreg házakat saját helyükrõl megvettek, lebontottak, majd egy új környezetben - egy szálloda faluban - újra összerakták. Volt egy azt hiszem Spanyolországban, ahol a mûgyûjtõ tulajdonos kedvtelésbõl galériának is használta a kis szállodáját. Volt egy másik, aki sikeres divattervezõt kért fel a szobák és lakosztályok berendezésére, vannak - bár ez eléggé általános - akik folyamatosan járják a világ piacait és esetleg pont egy másik kontinensen találják meg az épp passzoló berendezési tárgyakat. Közös vonás az is, hogy mind környezettudatos, nem is csak maga a szálló, hanem a hely is, ahová építik, szóval nem a tömegturizmus igényeit szolgálják ki. (A szolgáltatást én nem figyeltem, de hát ezt hozzá lehet gondolni.)

A sorozat címébõl a "legszebb" helyett a "legkülönlegesebb" szót használtam volna, bár az is igaz, hogy nagyon szépek is. Azért tetszett, mert egyszerûen nem volt két egyforma, vagy egyáltalán csak hasonló sem, ugye én fõleg a csodálatos épület belsõt és külsõt, és ezeknek a környezettel való harmóniáját csodáltam. Tény, hogy a mi szemünkkel ezek mind luxus kategóriás hotelek, de én még azért is hálás vagyok, hogy ilyet egyáltalán filmen láthattam :(
Van ugyan egy rész pl. talán Dubai luxusszállodáiról is (minden arany és márvány), amit kis Versailles-nak is lehetne nevezni. De semmi egyéni nincs benne, csak az elképesztõ - sztem fölösleges - pénzfitogtatásra példa.

Megfigyeltem még egy dolgot, hogy általában nagyon ügyes üzletemberek, vagy nagyon kreatív, illetve mûvészi beállítottságúak találták meg a szállodaiparban a helyüket és boldogságukat, és nagyon tetszett, hogy adott esetben a helyiekkel (mondjuk Bora-Borán, vagy Zanzibárban) milyen remek összhangban dolgoznak. És - ahogy Mauritius szk-en mondta egyikük - sokat tanulnak is tõlük.

De találtam egy jobb szöveget:
"Ez a sorozat azt tûzte ki céljául, hogy egy lélegzetelállító útra kalauzoljon minket a világ legnevesebb és legelbûvölõbb szállodáiba. Megtapasztalhatjuk, hogy milyen a luxus és a kifinomultság egy elveszett paradicsomban, egy afrikai kunyhóban, vagy akár egy lenyûgözõ aknavájatban. Jamaicától Baliig, az idilli korallzátonyoktól a lakatlan szigetek örök bájáig, a sorozat egy fantasztikus felfedezõ útra hív minket." (Egy-két részt megtaláltam a YT-on, de biztos elérhetõ az összes.)
bori3 2016 júl. 01. - 08:52:03
(7365/9141)
Húúú de ügyes vagy, átvittem ... :))
K. Judit 2016 jún. 30. - 11:00:47
(7363/9141)
Kár, mert közvetlenül utána meg a Mániákus utazó c., szintén egy órás sorozatban is DK-ról van szó. Megmutatták a rizses ládát, amiben Yeongjo kinyírja a saját fiát ... szóval egy-két királyról igazi történeteket is elárulnak. (Érdekes, hogy egy napra tették az összes DK-val foglalkozó filmet, máskor meg hónapokig semmi.) Ezek viszont most tényleg teljesen új filmek. Talán valaki fölveszi és elérhetõ videómegosztón közzéteszi. Mondanám, hogy majd én, de nem értek hozzá, plusz három percen belül ablakcsere lesz a lakásban, szóval nem ígérem.

A magyar készítésû jobban tetszett, máskor is láttam már ezt a fiút, Albániáról, Tunéziáról, Tatárföldrõl (volt szovjet köztársaság) is forgattak. Nagyon rajongó természetû, de nagyon õszintének hat. Felkészültek és a legérdekesebb részeket filmezik. Nem mindig a legkézenfekvõbbeket, de ... jók ....
Caffe 2016 jún. 30. - 10:06:53
(7362/9141)
Nekem nincs ilyen csatornam sajnos