Tegu 2016 jún. 26. - 16:44:21
(7351/9141)
A Jackpot hivatalos cime: The Royal Gambler
Ezért kötelességüknek érzik, hogy állandóan, ha kell, ha nem, fogadásokat kössenek és szerencsejátékkal próbálkozzanak a szereplõk.
Nem kéne ezt erõltetni ennyire.
Tegu 2016 jún. 26. - 16:39:45
(7350/9141)
Õ pedig a késõbbi Yeongjo. A Moon-ban láttuk még fiatalabb kiadásban.
Aranyos srác. Itt iszik, nõzik, hogy elterelje a gyanakvók figyelmét, ne sejtsék, hogy õ is a trónra szeretne kerülni, Jang gyereke után, aki ebben a sorozatban elég ellenszenves szegény.
Tegu 2016 jún. 26. - 16:36:17 Előzmény K. Judit
(7349/9141)
Azért DongYi már megint, mert igy a két srác, a második és az elsõ, akinek származása most kérdéses, elõzõ férjtõl vagy a királytól született-e, nem tudják, hogy testvérek, ebbõl lehet jó kis keveredés, mig mindegyik megtalálja a maga helyét.
Tegu 2016 jún. 26. - 16:32:11
(7348/9141)
Meglévõkben is forgatnak, már ráismertünk néhányra a különbözõ sorozatokból.
Tegu 2016 jún. 26. - 16:31:29
(7347/9141)
Jackpot:
Most õ Sukjong, láttam már más sorozatban is, a Faithben és a Warrior Baek Dong Soo-ban, többek között miatta is hagytam abba az utóbbit.
K. Judit 2016 jún. 24. - 19:20:10
(7346/9141)
Itt meg úgy látom épül már valakinek (talán a gazdag nõi fõszereplõnek) a háza a legújabb drámához, ami júliusban el is kezdõdik.
(Eddig azt hittem, hogy meglévõ házakat vesznek bérbe, hát úgy látszik tévedtem.)
K. Judit 2016 jún. 24. - 19:17:04
(7345/9141)
ma sok hasonló fotót lehet találni a rajongói FB oldalán (lufival, virágokkal, angyalkákkal), nem az számít, hanem a szándék ....
K. Judit 2016 jún. 24. - 19:14:23
(7344/9141)
Csak ezt a különleges tortát dobom fel, mert megtetszett,
K. Judit 2016 jún. 23. - 00:19:02
(7343/9141)
Jó, akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy miért éppen Dong Yi?
Tudjuk, hogy a KHT-ból ismert nõkön (feleségeken, consort-okon) kívül is volt még egy csomó ágyasa, sõt kedvenc szeretõje is Sukjongnak. Miért épp Dong Yi-nak tulajdonítanak még egy elõzõ gyereket, amikor szerencsétlen így is szült legalább 6-7 gyereket - csak a királynak. Persze ezek közül sokan meghaltak.

Mindegy, nem kekeckedni akarok, ha ezt a pár királyt tudja a közönség többé-kevésbé beazonosítani, hát legyen. Mindenesetre ha én lennék egy sageuk forgatókönyvíró, elszakadnék már tõlük, keresnék másokat is, vagy egész egyszerûen kitalált történetként adnám el, ha van új ötletem.

(Most nem mindegy, hogy azt találják-e ki, hogy zeneakadémia volt a palotában, meg csupa nõkbõl álló nyomozó csoport - nem volt, ezt tudjuk - mint esetleg a fantáziájuk szerinti más szereplõk is???)

26 Joseon király volt, és ha Gongmint vesszük utolsó Wang királynak, akkor õk 31-en voltak. És akkor hol vannak még az azt megelõzõ (mondjuk 918 elõtti) korok uralkodói.

OK, morogtam neked pü-ben is, már nem is emlékszem, mit, majd biztos észreveszed.
Tegu 2016 jún. 22. - 22:30:12
(7342/9141)
Ez most SPOILER lesz, de csak 3 reszt lattam, s ebbol 2 az elozmeny, szoval ennek a kettonek itt tutira semmi koze a tortenelemhez, mert az elso konfliktus abbol adodik, hogy a kiraly megszerzi a lanyt, Dongyit, aki ferjnel volt, igy az elso gyereke valszinuleg nem is a kiralytol szarmazik. Persze, ezert DongYi a hibas, pedig nem tehet rola, raadasul a kiraly is tudja.
Aztan a 3. Epizod mar ugrik az idoben 20 evet, s ennek a gyereknek a sorsat kovetjuk, akit szuletese utan visszacsempesztek Dongy volt ferjehez, a szerencsejatekos lúzehez, igy az nevelte, ôt alakitja Suki.
Halistennek a DongYi- Jang konfliktusbol csak keves jutott.

En sem ertem teljesen, miert dongicselnek allandoan bizonyos idopontok korul a tortenelmi sorozataik, talan azert, mert azokat mar valamelyest ismerjuk es kothetôk mar ismert tortenelmi szereplokhoz, az elozoekben latott sorozatokbol. Valszinuleg ezek a legfontosabb esemenyek a tortenelmikbol, nalunk is rengeteg film szol a 48- as szabadsagharcrol, 56- rol, torok hodoltsagrol, na es az allamalapitasrol.