Caffee 2018 márc. 12. - 09:19:48
(9041/9141)
Megnéztem. Ami a történetet illeti, két információval lettünk gazdagabbak. Megtudtuk, hogy HR nem gyilkolt - itt bejött a szokásos bizalomhiány okozta következmény a képbe.
Ha MW elhiszi neki, hogy nem történt semmi közte és az ékszerész közt, nem gyilkolja meg az ékszerészt, nem kerül börtönbe .. mondja HR. Kangnak viszont beugrik, hogy õ ugyanigy nem hitte el HR-nek, hogy nem történt közte és Kevin között semmi, amikor szembesitette a Kevintõl kapott brossal és rákérdezett. Igaz, HR nem feküdt le Kevinnel, de azért csókolóztak, már Thaiföldön is. Szóval meddig terjed a bizalom?

A másik "csavar", hogy a szemtanu két férfit látott küzdeni, ami meglepett mindenkit, Kang testbeszéde arra enged következtetni, hogy megrettent, õt látta a szemtanu vajon?

Ezen kivül a CEO Kang és tv-társaság vezetõjének huzása, hogy kinevezik HR-t és Jang igazgatót leváltják számomra nem világos, harcoljanak egymással, mondja rejtelmesen CEO Kang - hát én ezt ugy ahogy van , nem értem. Már azt sem értem, mit akar CEO Kang valójában, HR és Kang mellett vagy ellenük van?

Nem értem Kevin emberét sem, miért kér bocsánatot EJ-tõl, hiszen a képeket nem magától készitette Thaiföldön, hanem Kevin kérésére, mintha ez kimaradt volna a sirdogálós bocsánatkérésbõl, EJ miért ad neki pénzt, miért hagyja ott, elszégyelte magát? Aztán miért támadja meg Kangot, azért mert EJ és az õ szemében Kang megtestesiti a gonosz, kapcsolatottal rendelkezõ elitet és mert meg akarja védeni a feleségét? Hogy van az, hogy MW mindenhol felbukkan az események kellõs közepén?

Még vannak kérdéseim, összeszedem.
K. Judit 2018 márc. 12. - 07:48:06
(9040/9141)
Ha még meg tudod nézni a 12-est is, akkor dumálhatunk róla, de most nyilván mással vagy elfoglalva.

Amikor visszajöttél és ráhangolódsz esetleg a történetre, lehet, hogy meg is nézem veled újra az utolsó 4-6 részt.
(Persze, ha nem csukják le TW-t. Most nagyon úgy néz ki, hogy vagy õ volt a tettes, vagy nem hisz a feleségének, és átvállalja az õ képzelt bûnét .... Talán nem jut más eszébe a forgatókönyvírónak, mint hogy megismétlõdjön a 20 évvel korábbi történet ... sajnálnám. Ennél még az is jobb befejezés lenne, ha nem is történt volna gyilkosság. Mindenesetre a bírósági tárgyalás egy vicc ... És nekem túl sok a Kang nevû szereplõ és iroda is, néha nem is tudom, mikor melyikrõl van szó.)
Caffee 2018 márc. 12. - 00:06:35 Előzmény K. Judit
(9039/9141)
Az a titkos felvétel valószinüleg éppen arra lett volna elég, hogy felmentsék HR-t /persze, ha tényleg nem ölte meg Kevint/ ugyanakkor tönkre is tette volna, ha nyilvánossá teszik a csókjelenetet.
EJ valószinüleg kikövetkeztette, hogy csak Kang lehetett, aki tönkretette a felvételt.
Caffee 2018 márc. 11. - 23:50:24 Előzmény K. Judit
(9038/9141)
11. epizód
Lehet, hogy nem vagyok ráhangolva, de fel nem érek ezekbe a "szeretem, ezért elengedem, elküldöm" magasságokba, ez a lelkizés nekem sok, sõt perpill. érthetetlen.
Mindenki tõmondatokban beszélget, véletlenül sem értik egymást vagy ha igen, akkor a nézõk vannak kizárva ezeknek a párbeszédeknek az értelmezésébõl.
Olyan érzésem van, mintha a forgatókönyviró meg lenne zavarodva.
K. Judit 2018 márc. 06. - 13:06:22
(9037/9141)
A Misty 11. epizódjának elõzetese:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=39&v=FROlebnby-U

A Smpy egyik utolsó oldaláról, ill. a YT-ról hoztam, még mindig nincs türelmem végigolvasni a kommenteket, de úgy látom, õk is kb. ugyanazokat a kérdéseket feszegetik, amiket mi. Nem zárják ki sem a feleséget, EJ-t, sem HR férjét a számításba jöhetõ gyilkosok sorából. Sok válasszal adósok, remélem nem marad ki semmi.
(Állítólag a második PC-n azt mondta JJH, valami nagy csavarra kell számítani..... azért túlságosan lehetetlen ne legyen, akkor minek törtük ennyit a fejünket ...)

Van egy dolog, ami szintén rejtély számomra, úgy vettem észre, Kang úgy nézte meg a képeket EJ gépén, hogy a nõ nem volt otthon. Direkt megvárta, míg elmegy otthonról, aztán ment be, ugye emlékezett a kapukódra (?). Átformázta, ill. tönkretette a kis izét, amin a felvételek voltak, aztán lelépett. EJ honnan tudta, hogy ott volt? Honnan tudta, hogy õ törölte le a képeket? Miért nem kéri a rendõröket, hogy menjenek ujjlenyomatokért a házába? Egyáltalán elég lenne a titkos felvétel ahhoz, hogy megvádolják HR-t?

(Ez a kép is 2. PC-n készült.)
K. Judit 2018 márc. 05. - 11:53:35
(9036/9141)
"A híres golfbajnok és a híres tévésztár összeszûrik a levet" - mondjuk ez sem ül száz százalékosan, ehhez nem kell gyilkolni, elég a botrányhoz csak közzétenni a felvételeket.

Most megint úgy érzem, hogy nem is gyilkosság volt ...
Persze ezzel még a brosstû esete nem oldódott meg :))

A múlt héten tartottak egy második sajtótájékoztatót is.
(Úgy látszik, már megint a bokafix nadrág lesz a divat.)
K. Judit 2018 márc. 05. - 11:46:54
(9035/9141)
" Ugyanakkor valamiért Kang apjához is elment a fõügyész /azt hiszem õ az, a szakállas szemüveges/ mintha engedélyt kért volna arra, hogy HR ellen eljárjanak."

Ez kiesett ... ill. emlékszem, hogy beszélnek, meg teáznak, az asszony kimegy, de már nem tudom, mirõl beszéltek.
Fõleg nem tudom visszaidézni, hogy ez idõben mikor volt? HR megvádolása után, de a letartóztatása elõtt?
K. Judit 2018 márc. 05. - 11:32:37
(9034/9141)
Nem nézem, mert iszonyú hosszú kommentek vannak.
Régebben kerestem Mrs. Koreát (most is valami hasonló nickje van), de nagyon ritkán ír.

Azt hiszem azért gondolhattam, hogy a legfelsõbb körök tették el láb alól Kevint, mert most már annyi fotó és videofelvétel készült (ki tudja mennyi másolattal), elég, ha valaki csak egyet lát (kell persze egy belsõ ember), máris felismeri a ragyogó alkalmat. "A híres golfbajnok és a híres tévésztár összeszûrik a levet", HR-t meg lehetne vádolni a gyilkossággal. És azt is tartom, hogy talán nem is Kevint akarták megölni, hanem HR-t akarták kiiktatni. Azt hiszem, addogra már megkapta HR az ajánlatot a BH-beli álláshoz, talán valaki szintén pályázott, akinek jó kapcsolatai vannak, és akinek HR az útjában állt ....

Azt gondoltam, hogy most, hogy pár hónapja új kormány van, nyilván folyik a háború a régi miniszterelnök emberei és az újak között, és nem mindig válogatnak a módszerekben.
Caffee 2018 márc. 05. - 11:22:33
(9033/9141)
"Azon gondolkodom, hogy kinek veregették meg a vállát, hogy szép munka volt HR õrizetbe vétele, azt hiszem a szemüveges ügyészét "
Ja igen, õ felvette a kapcsolatot a nyomozóval, mert bedühödött, amikor Kangot beinvitálták a klubba, õ meg kint maradt. Aztán kihallgatta a fõügyész/ vagy ki/ ?/ és Kang beszélgetését, amikor Kang segitséget kér HR ügyében hivatkozva arra, hogy régebben ennek az embernek a fiát is kihuzták a pácból.
Ugyanakkor valamiért Kang apjához is elment a fõügyész /azt hiszem õ az, a szakállas szemüveges/ mintha engedélyt kért volna arra, hogy HR ellen eljárjanak.
Caffee 2018 márc. 05. - 11:10:09
(9032/9141)
Mit irnak a soompy-n ?
Még nem néztem.
K. Judit 2018 márc. 05. - 11:08:25
(9031/9141)
"Az, hogy mégis szóvivõként akarták felkérni, már lehet az ügyészség és haveri köre kivánsága, mert igy el tudták volna rángatni a hircsatornától HR-t."

Ehhez képest elég nehezen meg a dolog, elõször is Kangnak be kellett vágódnia az Arany kapu(?) elit klubnál, aztán amikor már majdnem biztos volt az állás, mégis valaki mást jelöltek ki a posztra, akit HR-nek kellett megzsarolnia, hogy kopjon le. (A jelenet a mosdóban.)

Azon gondolkodom, hogy kinek veregették meg a vállát, hogy szép munka volt HR õrizetbe vétele, azt hiszem a szemüveges ügyészét (aki kezdettõl fogva féltékeny volt Kangra, a felesége meg HR-re ...). És õ nyerte el az ügyet is, õ szemétkedhetett HR-rel az elõzetesben.
K. Judit 2018 márc. 05. - 10:59:36
(9030/9141)
" Nekem eddig logikus volt, hogy MW azért ment Kanghoz, mert Kang HR férje, errõl tudhatott, mert megüzente neki HR a börtönbe."
Ez világos, én is tudom.
De miért most? Úgy emlékszem, már korábban is szabadulhatott volna. (Esetleg látta a tévében, hogy HR bajban van/lesz?)
És miért a poloska?
És Kang észrevette-e már a poloskát, vigyáz-e, óvatosan bánik-e a szavaival?

Mindegy, majd egy része kiderül szombaton, amikor MW és HR találkoznak.
Caffee 2018 márc. 05. - 10:59:31
(9029/9141)
A nyomozóhoz EJ ment, bedühödve azon, hogy Kangot nem tudja felpiszkálni HR ellen. Hogy az ügyészség ehhez hogy kapcsolódik, már nem is emlékszem, tehát az ügyészség azért tudta meg, hogy HRt õrizetbe vették, mert a csatorna tulajdonosa is benne van a "Golfklubban"?
Az, hogy mégis szóvivõként akarták felkérni, már lehet az ügyészség és haveri köre kivánsága, mert igy el tudták volna rángatni a hircsatornától HR-t.
HJW egyébként jóban van a csatorna vezetõjével..

Nálam fel sem merült, hogy az ügyészség akarta volna kinyirni Kevint.
Caffee 2018 márc. 05. - 10:53:11
(9028/9141)
Az asztal alá tette a poloskát, ott villogott pirosan.
Nekem eddig logikus volt, hogy MW azért ment Kanghoz, mert Kang HR férje, errõl tudhatott, mert megüzente neki HR a börtönbe.
De lehet más oka is, ha pl. Kang apjának valami köze lehetett anno az akkori gyilkossághoz. Akkor viszont érthetõ lenne idegenkedése HR ellen.
Mindent össze lehet kapcsolni mindennel, csak forgatókönyv kérdése.
:)
K. Judit 2018 márc. 05. - 10:43:56
(9027/9141)
Igen, mondhatjuk, hogy a nyomozót a saját szimata vezérelte és aztán parancsba is kapta a letartóztatást.
Abszolút túlkapás volt, mindenki tudja, és mindenki a beosztottjába rúg bele. (Tisztára idegbetegek, ahogy csapkodnak és ordibálnak ...)
Most dupla erõvel fognak nyomulni senkit nem kímélve. A "golfklub" tagjai be vannak gyulladva nagyon.

Talán HR meggyilkolása túl direkt lett volna (bár most is napirenden van egy ilyen eset, igaz, hogy nem arrafelé, hanem itt nem messze tõlünk), de amilyen világos volt két-három epizóddal korábban, hogy nem valamiféle féltékenységi, vagy szerelmi dráma történt, most annyira nem látom, ezek a magas rangú bûnözõk miért ölték volna meg Kevint.
K. Judit 2018 márc. 05. - 10:32:02
(9026/9141)
Persze, ha meg is halt valaki, nyilván véletlen baleset lehetett.
Még az is lehet, hogy MW rosszul mérte fel a helyzetet, és nem is kellett volna senkinek ülnie. Ha be tudják bizonyítani, hogy senki nem hibás. Õ a 17-18 évével úgy ítélte meg, hogy a nyomok egyértelmûen HR-re mutatnak, és csak a vallomása húzhatja ki a lányt a csávából.

Vajon HR anyukája kitõl tudott a régi dologról? Mert nem HR-tõl, az biztos ....

És MW miért pont most jött ki a börtönbõl? És miért Kangot szemelte ki, hogy neki dolgozzon?

Nem emlékszel véletlenül, hogy hová tette MW a poloskát?
Caffee 2018 márc. 05. - 10:22:25
(9025/9141)
Jó, hát a nyomozó a gyilkosságot akarja kideriteni, mindenbe belekapaszkodik, ami a feltételezését támasztja alá, erre jó volt EJ vallomása, azt vissza kellene nézni megint kronológiai sorrendben, hogy az ügyészség hogy használta ki ezt arra, hogy lefoglalhassa HR minden anyagát otthon és a tévénél és a leállithassa a cégbotrány részleteirõl szóló hirmüsort.
Caffee 2018 márc. 05. - 10:16:35
(9024/9141)
Ja tényleg, ékszerbolt, hm. Egyáltalán, biztos, hogy HR volt annakidején a gyilkos?
Még az is kiderülhet, hogy pl. dulakodott és elájult, mire magához tért, támadója meghalt.
K. Judit 2018 márc. 05. - 10:14:09
(9023/9141)
És bocs, most jut eszembe, hogy EJ a férje és HR viszonyáról talán nem tudott, csak az autóban rögzített felvételekbõl tudta meg.
De a régi gyilkosságról tudott ...
K. Judit 2018 márc. 05. - 10:09:05
(9022/9141)
De az a röhej, hogy ezt tudták már korábban is a rendõrök, pontosan látszik a kamerán is, hogy õ ül ott, be is mérték a hívást, mégis - EJ egyetlen nyilatkozatára - HR-t vitték el bilincsben. Ennyire hülyék lettek volna, hogy ekkora hibát követnek el? Ráadásul a szóban forgó két cég közül az egyiknek a reklámarca is Kevin volt, miért ölték volna meg, aki rengeteg pénzt hoz a konyhára? Ha valakit meg kellett volna ölniük, az HR, aki az ügyüket nyilvánosságra hozta.

Már kezdem azt hinni, hogy Kevint senki nem is ölte meg ...
K. Judit 2018 márc. 05. - 10:02:26
(9021/9141)
Ékszerüzletrõl volt szó, azt hiszem. Abban a fordításban, amit én láttam, jewelry-t írtak.

Ez megint egy érdekes részlet, nem tudunk sokat MW-rõl, csak azt, hogy valószínûleg ártatlanul ült 19 évet. Nem tudjuk, miért nem akarta látni HR-t (talán nem akarta, hogy sajnálja), és nem tudjuk miért pont Kangnál jelentkezett munkáért, és miért éppen most. Azt meg pláne nem tudjuk, hogy Kang miért vette fel. Fõleg, ha errõl az egészrõl semmit nem tudott. Véletlen lenne? Csak foglalkoztatni akart egy volt elítéltet? Volt dolga is, ezért összeköttetésben voltak, MW folyton jelentett Kangnak. Érdekes módon Kang a thaiföldi képeket nem kapta meg (amit magából a fotóstól kényszeríthetett ki MW, de arra Kang utasította, hogy kövesse õt). Most hirtelen azt sem tudom, Kang honnan ismerte a fotóst .... Talán a temetésen látta, milyen gyûlölet árad belõle HR felé ....
Mindenesetre Kang csak az autó kamerájának a felvételeit látta. Szóval szelektált MW, követte a fotóst, de a képeket tartalmazó kis kütyüt nem Kangnak adta, hanem HR-nek. Most beugrott egy kép is, hogy valahová lehallgatót rakott, és úgy emlékszem, pont Kang irodájában. Ez is sok mindent jelenthet - pl. hogy még a férjben sem bízik, illetve - hogy nemcsak az éppen adódó feladat érdekli, hanem a háttere is. Jókat szórakozhat, mikor Kang asszisztense folyton magában beszél...

Nem tudjuk, mi köze EJ-nek az ékszerüzlethez, MW-hez, egyáltalán az egész nagyon titokzatos. Jó, mondjuk osztálytársak lehettek. Talán csaptak egy bulit, ahol EJ meg akarta leckéztetni HR-t? Miért hallgatja olyan gonosz tekintettel azt a zenét? Ennyire élvezte volna, hogy bántották HR-t? Nagyon furcsa ez az EJ. Õ már soha nem fogja tudni kiheverni az egészet, ki tudja, mióta táplálja magában a gyûlöletet HR iránt. És miért jöttek vissza, ha tartott tõle, hogy HR és a férje megint összejön. Hiszen ismerte az elõzményeket. Miért nem szállt le HR-rõl, mindig össze akart járni vele. Végig játszott? És csak most, hogy azt hiszi HR ölte meg Kevint, hirtelen most jut eszébe a régi bosszúvágya?

Azt valószínûleg a film készítõi ültették a fejünkbe, hogy erõszak történhetett akkor, de logikus is, mi másért ölhetett volna HR, valószínûleg önvédelem, vagy véletlen baleset történhetett. Azzal, hogy MW magára vállalta az egészet, megkötötte a rendõrök kezét is, nem találtak semmilyen bizonyítékot, vagy indítékot, MW megtisztította a terepet, és beismerte a gyilkosságot is.

Ami még nagyon nem világos, hogy az öreg Kang hol helyezkedik el a történetben.
Caffee 2018 márc. 05. - 09:37:51
(9020/9141)
HJW pedig szimpatikussá tornázta fel magát, már HR is elfogadja, hát ideje volt õt is gyanussá tenni, õ hivta Kevint a tv-székházból.
Arra a feltételezésre is lehetne egy forgatókönyvet gyártani, hogy HJW is benne volt a gyilkosságban, csak a kronológián kellene változtatni.
Mégis, valószinüleg a multban történtek játszhatnak szerepet
Caffee 2018 márc. 05. - 09:18:35
(9019/9141)
Megnéztem a 10. részt is.
Ezt az EJ-t olyan szerencsétlennek, elesettnek ábrázolják, hogy már zavaró. HR ellentéte, akármivel próbálkozik, nem jön be neki, /kivéve a férje menedzselését/
VAlószinüleg van köze a régi eseményekhez is, ismeri HMW-t is. VAlószinüleg kudarcait HR-re vetiti.

A gyilkosság egy virágboltban történt, legalább is a háttérbõl erre következtetek.
Az érdekes, hogy HMW nem akart találkozni HR-rel, amig a börtönben volt, kérdés miért nem. Hogy védje HR-t?
K. Judit 2018 márc. 04. - 11:16:05
(9018/9141)
Tényleg jó ez a Misty c. sorozat, már csak 6 rész van hátra, és végig marad a feszültség.

Már nem írom le a 10. epizód tartalmát, most már nemsokára úgyis utolérsz.
Csak annyit, hogy fény derült a múltra, EJ elárulta Kangnak, mit titkol a felesége.
Legalább végre muszáj beszélniük.

Most már csak azt remélem, hogy nem a nézõkkel fogják "megíratni" a végét.

Ez helyes volt, így gratulált Jang HR-nek a sikeres munkájáért (elvégre fegyelmi büntetés alatt áll) ....
K. Judit 2018 márc. 04. - 09:13:45
(9017/9141)
Ezzel azt üzeni HR-nek, hogy valamivel a markában tartja. Ráadásul most már csak ez maradt, ugye az autó felvételeit "valaki" tönkretette.

Mondjuk ez a múltbéli ügy most nagyon a házaspár közé állt. A férj teszi ugyan a kötelességét, de mikor kettesben vannak, alig beszélnek. Megvédi a feleségét a nyilvánosság elõtt, az apja elõtt is, talán majd a bíróság elõtt is, miközben õ végig abban a tudatban van, hogy a felesége megcsalta, hogy egy másik férfit szeretett egész házasságuk idején is, és hogy rá, a férjére csak "szüksége" volt/van. És otthon továbbra is hallgat ... Mióta is? A nõ terhessége és abortusza óta. Azóta sem szex, sem beszélgetés nincs közöttük, most meg még jött a szeretõ, plusz a szeretõ felesége, aki valamit tud HR-rõl, amit neki nem árult el.

És mégis van ereje kiállni mellette.
(Ez megint az a "szent ember" szerep, mint amilyet a PÉ-ben játszott. Persze nem teljesen ugyanaz a helyzet, de a nõi karakter hasonlít a mostanihoz, viszont legalább szeretõk miatt nem kellett aggódni.) Persze, ha igaz, és mélyen legbelül nem valami rettenetes bosszún töri a fejét....

(Most kezdtem a 10. epizódot, és HR még mindig nem kezd el gyónni - bár nagyon meg van hatva, kezd felnézni a férjére - mégis úgy látom megint fontosabb neki, hogy inkább nyomozásba kezdjen, le akarja leplezni a társaságot, amelyik ha csak 48 órára is, de börtönbe juttatta.)
Caffee 2018 márc. 04. - 00:28:29
(9016/9141)
7. epizód
Most csak annyit, hogy EJ aljas, fõleg a zenével, azt akarja, hogy HR elmesélje a multját a férjének?
K. Judit 2018 márc. 03. - 13:02:10
(9015/9141)
A 9010-es hsz folyt. (Spoiler):
HR virágnyelven üzenni tud a fõnökének, Jangnak, aki azonnal cselekszik is, módot adnak az esti híradóban Kangnak, hogy elmondhassa a véleményét a felesége letartóztatásáról, végül is õ a védõje. EJ õrjöng, egybõl elhatározza, hogy nyilvánosságra hozza az autós felvételeket, de hopp, valaki letörölte, vagy csak tönkretette a tartalmát. Ez gáz, de várjuk ki a végét. 48 óra múltán ki is szabadul HR ...
Közben a nyomozó - nem tudom, hogy jutott hirtelen eszébe - egyszer csak elõvesz a fiókjából egy öreg noteszt, gyanítom, hogy az MW-üggyel kapcsolatos, mert szerepel benne HR neve. Szóval õ még nem adta fel.
Caffee 2018 márc. 03. - 11:43:50
(9014/9141)
Ja és ráadásul még az is lehetséges, hogy nem a balesetben halt meg Kevin, hanem már halott volt, amikor a baleset megtörtént.
K. Judit 2018 márc. 03. - 11:36:31
(9013/9141)
Igen, ez Byeon Woo-Hyun (HR volt kolléganõjének a férje), õ pályázott arra a bizonyos arany klubtagságra, erre egyszer csak besétált Kang, karján a nejével, ugye szép pár, a legnagyobb egyetértésben, akkor már tudta, hogy egy igazi ügyész dinasztia legfiatalabb sarja és egy tévésztár mellett nem rúghat labdába.

Most minden gonoszságát odahányja HR elé, majd meglátod, milyen undorító módon faggatja HR-t, aki az elõzetesben ül.
K. Judit 2018 márc. 03. - 11:28:35
(9012/9141)
Ezt én sem tudom.
Nincs kizárva, hogy miután elrohant otthonról, még az éjszaka folyamán egyszer Kevin felcsöngette õt - esetleg megfenyegette valamivel - lement, beült Kevin kocsijába, és akkor maradt ott a bross. Ha nem így történt, akkor valaki erõszakkal szedte le róla. Vagy álmában... ez tényleg egy rejtély .. .
Caffee 2018 márc. 03. - 11:27:57
(9011/9141)
No meg a "Klubban" beszélt az egyik ügyésszel vagy fõügyésszel, akinek a fiacskáját huzta ki a bajból régebben /gondolom ettõl is forgott a gyomra/ és most "viszontszivességet" kért ettõl az embertõl HR ügyében, a beszélgetést persze a féltékeny "barátja" Byeon Woo-Hyun kihallgatja és felajánlja a rendõrségnek segitségét, mert most már kiváncsi az ügyre. Feltételezem, õ is ellenséggé válik.
Érdkees volt látni, mennyire nem érdekelte az ügyészeket Kang, amig nem emlitették meg az apja nevét, utána viszont mindenki azonnal nagyon barátságossá vált, befogadták.
K. Judit 2018 márc. 03. - 11:23:12
(9010/9141)
Én emlékszem, hogy Kevin egyedül maradt talán csak egy percre, és a mozdulatra is, ahogy kiveszi a bigyót talán a visszapillantó tükör mögül. (Nem lennék meglepve, hogy akkor telefonált neki EJ, ezért szállt ki az autóból.)
Kevin asszisztensének ekkorra már híre-hamva sincs. Összetalálkozott Kang autójával a garázs kijáratánál, és Kang volt az erõsebb ...
Caffee 2018 márc. 03. - 11:21:47
(9009/9141)
Vagy HR brossát valaki más tette Kevin kocsijába. De hogyan szerezhette meg?
Amikor Kevin feleségével találkozott és kimentek a mosdóba, rajta volt a bross, direkt figyeltem.
K. Judit 2018 márc. 03. - 11:19:53
(9008/9141)
Ezt azért vágtam ki, mert ez a magyarázat arra, hogy a férj miért hagyta ott az ügyészséget.
Caffee 2018 márc. 03. - 11:19:33
(9007/9141)
Az nekem kimaradt, hogy kiszállt a kocsiból telefonálni HR.
K. Judit 2018 márc. 03. - 11:16:47
(9006/9141)
Egyedül a brosst nem értem, hogy mit keresett Kevin autójában.
Talán Kevin még egyszer akart találkozni HR-rel az éjszaka folyamán, vitáztak, dulakodtak, vagy megint csak csókolóztak, aztán a nõ valahogy kiszabadult a kocsiból, otthagyta Kevint? Aki aztán dühében tovább hajtott, esetleg tovább ivott, míg - vagy saját maga neki nem hajtott egy oszlopnak - vagy a gyilkosai oda nem értek?
K. Judit 2018 márc. 03. - 11:11:14
(9005/9141)
És igen, ezért nem találta a rendõrség nála, illetve sehol a felvételeket, másik zakóban érte a baleset (ill. gyilkosság).
K. Judit 2018 márc. 03. - 11:09:34
(9004/9141)
Kevin fotósa szerintem csak a Thaiföldön készített felvételekért felelõs.
Megpróbálta ugyan követni HR-t a kocsijával, de ebben pont Kang akadályozta meg, a pasi végleg lemaradt.

Amikor egyszer HR kiszállt a saját kocsijából telefonálni (nem tudom, ki hívta), akkor Kevin maga tette saját zsebébe HR kocsijának a felvételeit, de ahogy hazament, összebalhézott az asszonnyal, dühében levette a jegygyûrûjét és elviharzott, akkor szerintem megfeledkezett a levetett zakójában lévõ felvételekrõl.

Azokat sokkal késõbb EJ találta meg, õ játszotta le és õ kezdte el késõbb árulni (azt hiszem meg akarta mutatni Kangnak, de õ inkább titokban nézte meg, és remélem, meg is semmisítette a kocsi felvételeit).

Mindenesetre az a bizonyos csókolózás közbeni párbeszéd annyira bántotta (a férjemre szükségem van), hogy még a telefonját is kikapcsolta és elment inni.
Caffee 2018 márc. 03. - 10:56:30
(9003/9141)
Ne kattints rá, mert óriási lett a kép, pedig lekicsinyitettem, nem értem, eddig nem lett ilyen hatalmas a kép.
Mellesleg ritka, hogy a kocsi ilyen koszos lenne, minden kigördülõ kocsi csillog-villog.
Caffee 2018 márc. 03. - 10:54:06
(9002/9141)
Ez pedig a parkolás, itt két kocsi fér el egy helyen a süllyesztõ, emelõ segitségével, a képen látható, hogy még kisebb házaknál is kint van a lépcsõ.
Caffee 2018 márc. 03. - 10:52:50
(9001/9141)
Ja, a lakásban bejáratnál lévõ monitorról még annyit, hogy fel is veszi a történteket, tehát ha reggel 8-kor becsönget valaki és hazaérsz este, visszanézheted azt is, hogy ki csöngetett.
K. Judit 2018 márc. 03. - 10:45:48
(9000/9141)
Misty 9: (Spoiler)
Izgalmas ez az epizód, persze csak találgatok, de egyre biztosabb, hogy Kevin meggyilkolásához valószínûleg egyik nõnek, sõt a férjnek sincs köze, az a cég lehetett, amelyikrõl HR leadta a legutolsó mûsorában a riportot, amirõl a fõnöke nagyon le akarta beszélni, de végül nem akadályozta meg. Ez az az ügy, amit HW-ra (a fiatal kolléganõjére) hagyott "örökségül" arra az esetre, ha õ nem tudná folytatni a sztorit (esetleg a Blue House-beli állása miatt - ami persze már sehol sincs).
Az is lehet, hogy két cégrõl van szó, az egyik egy építõipari cég, amelyiknek az épületei sorra dõlnek össze, a másik az a cég, amelyik Kevinnel reklámozta a termékeit, (nem mellékesen õk azok, akik ellen Kang megvédte a bangladeshi családot).

Egyértelmûen a legfelsõbb körök korrupciós ügyeirõl van szó, a fõszereplõk között ott a legfelsõbb fõügyészség is, akik golfozás közben tárgyalják meg a dolgaikat ...

Odáig nem merészkednék, hogy lefizették EJ-t, Kevin feleségét, õ magától is csak az orráig lát, de így is nekik segített azzal, hogy megvádolta HR-t a férje megölésével. Ezért tudták HR-t letartóztatni (nem mintha ez normális lenne, hogy egy tanú vallomása alapján már viszik is el bilincsben a feltételezett gyilkost). Az majdnem biztos, hogy a gyilkosságot ez a banda követte el, kihasználva a remek körülményeket. Persze az a tetû ügyész kapta az ügyet, aki egyébként is halálosan féltékeny Kangra, fõleg mióta befogadták Kangot is az "Arany ... Klubba", ahová õ szeretett volna bekerülni. Egyértelmûen látszik rajta a káröröm, az irigység és a gyûlölet. (Hála az égnek, neki meg minden lépését figyeli és követi MW-n keresztül Kang.)

A férj már tudja, honnan fúj a szél, virágnyelven meg is üzente HR-nek, és a tévé székházában HJW és Kwak (?) HR asszisztense pedig meg tudta akadályozni, hogy mindent lefoglaljon az ügyészség. Pedig gyorsak voltak, és vagy húszan keresgéltek. HR fõnöke - jól ismerve HJW-t, hogy persze õ magának szeretné a sztorit és nem annyira HR megmentése a célja - elkérte a lánytól az anyagot, úgy, hogy most nála van. Már csak az a kérdés, hogy õ vajon vállalja-e majd a sztorit, vagy lesz az a pénz, vagy fenyegetés, ami eltéríti az igazság nyilvánosságra hozásától. Remélem az elõbbit. Azt egyelõre megtiltotta a munkatársainak, hogy bizonyított tények nélkül találgassanak a riportokban. Így az esti híradóban sem HR-rõl, sem a korrupciós ügyrõl egyetlen szó sem hangzott el.
Még nem értem a végére, de ezt le akartam írni.
Caffee 2018 márc. 03. - 10:41:26
(8999/9141)
6. epizód
Kiderült, hogy Kevin otthon rakta le a jegygyûrût, miután összevesztek a feleségével, utána elviharzott, valaki hivta, de hogy ki, azt nem tudni.
Most beleláttunk az igazságszolgáltatás sötét ügyeibe, minden a Klubban dõl el, nem az ügyészségen, biróságon, hm. Talán éppen ezért hagyta ott Kang az ügyészséget?

Megpróbálok visszaemlékezni, azok alapján, amit eddig tudok, hogy kronológiai sorrendben mi történt.
1. HR és Kevin beszélgetnek, csókolóznak HR kocsijában
2. HR találkozik Kevin feleségével, a bross rajta van
3. Kevin hazamegy, veszekszenek a feleségével, valaki hivja, a felesége nem akarja, hogy elmenjen, mert ha igen, akkor elválik, erre Kevin leveszi a gyûrût az ujjáról és elviharzik.
4. Kevin felesége pakol /feltételezhetõen már Kevin halála után/ Kevin kabátjából kiesik a HR kocsijában történtek felvétele, amit megnéz, nekünk nem mutatják.
5. Felhivja HR-t és találkoznak, ahol HR-en nincs a bross.

Kérdés, Kevin kabátja otthon maradt a gyûrû levétele után, nem abban volt, amikor meghalt, mert akkor a rendõrség is megtalálta volna a felvételt, ugye?
Akkor viszont még a 3. pont elõtt valahogy meg kellett szereznie a felvételt, akár ugy is, hogy az embere, aki most HR-t hivogatja és fenyegeti, kivette HR kocsijából a felvételt és odaadta Kevinnek, miközben HR Kevin feleségével beszélgetett a kávézóban?
Kevin felesége összefoghatott Kevin emberével is, nem találom a nevét.
K. Judit 2018 márc. 02. - 17:19:34
(8998/9141)
Ki is mondja, amit gondol.
K. Judit 2018 márc. 02. - 17:16:57
(8997/9141)
Ezt Kevin mondja. Ezt akarja.
Hogy mindketten elveszítsék mindenüket, és ugyanott folytassák, ahol 10 évvel korábban abbahagyták.
Mondom, hogy valami baj van vele, azt hiszi, ez a kis idõutazás lehetséges.
K. Judit 2018 márc. 02. - 17:03:32
(8996/9141)
Talán rájött, hogy Kevin már alkalmatlan a dolgok megbeszélésére.
A legfõbb ok, hogy miért nem tiltakozott jobban, az, hogy nem tudja, hogy EJ, Kevin felesége mit árult el otthon a fiatalkorukról.

Nem állítom, mert nem tudhatom, hogy EJ sáros lenne HR megerõszakolásában, de nem is zárhatjuk ki. Elvégre régen is nagyon féltékeny volt HR-re, mesélte is Kangnak, hogy minden fiú csak HR után futott, õt senki észre sem vette. Állítólag volt egy vendéglõje a családjának. Mi van, ha az õ apja erõszakoskodott HR-rel, akit HR véletlenül megölt, MW pedig valamiért magára vállalt.
HR nem tudhatja, mit tudnak õk ketten, és pláne nem tudhatja, hogyan tudná megakadályozni, hogy bekattanjanak, és elkezdjék kiteregetni a múltat.
Caffee 2018 márc. 02. - 16:43:28
(8995/9141)
Aztán az elbeszélgetés helyett belement a csókolózásba és kijelentette, hogy a férjére csak szüksége van, ez kihivás Kevinnek.
Na persze, lehet, hogy másról is beszéltek, de azt nem kötik az orrunkra.
K. Judit 2018 márc. 02. - 16:24:10
(8994/9141)
Emlékszem a He who can't marry-ben is ilyen modern házban laktak, nem kémlelõ lyuk volt, hanem már képernyõ a lakásban, pedig azt is már vagy tizen-éve forgatták.
Sejtettem, hogy iszonyú korszerû minden.

Most viszont belenéztem a 4-esbe, amit már láttál, tehát fölöslegesen titkolózom :)

A bross úgy került (a thaiföldi hotelszobából és kevin zsebébõl) vissza HR-hez, hogy amikor Kevin és Kang együtt iszogattak a szálloda bárjában, Kevin egyértelmûvé tette, hogy az a nõ, aki az ambíciója miatt annak idején elhagyta, most újra az övé, nincs változás. Kang megkérdezte, hogy össze tudja-e ezt egyeztetni a házasságával, azt mondta igen, a feleség az feleség, szereti, meg tiszteli, de vannak más "kémiai" dolgok, amik nem tudnak változni.
És akkor adta vissza Kangnak a brosst, hogy lesz szíves visszaadni HR-nek, nem vették észre, hogy leesett, amikor legutóbb együtt voltak. Szóval nagyon szemét módon viselkedett, egyértelmû a visszavágási szándék. De sajnos Kang ezt nem tudhatja, ezért elköltözik hazulról.

Persze mi nyilván egybõl magyarázkodnánk, hogy semmi nem történt, Kevin a múlté és ezt bosszúból tette, de HR nem magyarázkodik, mert tudja, hogy most mindent el kellene mondania, amit nem tehet. Titkolja a múltját, amibõl nem elég egy kis szeletet elárulni. És EJ valószínûleg ismer minden titkot. Ezért olyan óvatos HR Kevinnel, nem sejtheti, hogy vajon EJ mennyit árult el neki a fiatalkorukból.
Nem beszélve arról, hogy ha elterjed róla, hogy valaha valaki megerõszakolta, örökre vége a karrierjének.
Kevin valami olyasmit mondott HR-nek, hogy akkor lenne minden a múlté, ha most újra össze nem futottak volna. Most, hogy újra találkoztak, már nem ez a helyzet. Tehát nyilvánvalóan ott akarja folytatni, ahol abbahagyták. Na most ha valaki ennyire megszállott, még nem akarom a pszichopata szót használni, azzal kezdeni kell valamit. Szóval lehet, hogy HR komolyan el akar beszélgetni vele, ezért megy bele, hogy találkozzanak ....
Caffee 2018 márc. 02. - 15:31:53
(8993/9141)
Ilyenek a parkok Tokióban.
Caffee 2018 márc. 02. - 15:30:00
(8992/9141)
Próba
Lakóház, kamerával a liftben. Japán
Caffee 2018 márc. 02. - 13:37:50
(8991/9141)
Igen, az SS-ben király volt, aki dohányzott vagy füvezett:)
A Hwajungban pedig igen, õ volt az, aki késõbb összeesküvõ lett és a király kivégeztette.
K. Judit 2018 márc. 02. - 13:12:27
(8990/9141)
Szerintem király is volt ez a fickó, aki most a nyomozót alakítja, még tán Injo is lehetett ....
Meg egy másikban õ volt, aki megtalálta a puskapor leírásáról az eredeti Chosonbeli könyvet.
K. Judit 2018 márc. 02. - 13:10:35
(8989/9141)
Akkor HR fejében már az járt, hogy õt, EJ-t fogja felhasználni, hogy az interjú létrejöhessen. Abban a pillanatban csak azt látta EJ-ben, hogy mennyire manipulálható ....

Neki a saját székében maradás volt akkor a legfontosabb, annyira, hogy még az anyjához sem ment be a kórházba. Tudta, hogy egy olyan interjúval - amilyet még a CNN sem tudott Kevinnel készíteni - visszaülhet a helyére. A prioritásait egy másodpercre sem felejti el, még a legnagyobb fájdalom közben sem. Ez az, amit Thaiföldön bevallott a férjének, hogy õ sajnos ilyen, nem tehet róla.
Caffee 2018 márc. 02. - 13:07:32
(8988/9141)
Köszi, jó lesz, mert ma nem is lépek ki itthonról, igy talán behozlak.
:))
Caffee 2018 márc. 02. - 13:05:02
(8987/9141)
Ezt a nyomozót alakitó szinészt láttuk már sok sorozatban, többek között a Sungkyunkwan Scandalben, a Moon-ban, a Hwajungban..
Egyébként õ pedig arra gyanakszik, amikor a temetésen látja a feleséget és HR-t beszélgetni, hogy a két nõ összefogott, mintha egy oldalon állnának, mondja.
K. Judit 2018 márc. 02. - 13:04:04
(8986/9141)
Jaja, megpróbálok a privin küldeni pár linket, ami nem biztos, hogy nálad is megy, nekem most kinyílt egy régi, küldöm.
Caffee 2018 márc. 02. - 12:58:59
(8985/9141)
Kevin feleségét az elején / a 6. epizódig/ ugy állitották be, mint egy jóindulatu, naiv, a férjéért rajongó, karrierjéért mindent megtevõ szegény feleséget, akit Kevin átver, megcsal. Ideje, hogy lehulljon róla a lepel?
A felvételekrõl /fénykép és video/ csak annyit, hogy manapság már nem elég eltépkedni a fényképeket és megszerezni egy felvételt, mert ki tudja, mennyi van már fent a világhálón ezekbõl.
K. Judit 2018 márc. 02. - 12:58:45
(8984/9141)
Egyébként az egész olyan, mint egy puzzle, ideszórják nekünk a kirakni való darabkákat, de eltitkolják az idõrendet, miközben egy sor esemény titok elõttünk, de rakjuk össze mi.
Talán EJ már eleve szándékosan ismerkedett meg Kevinnel, õ irányította, kupáltatta ki a férfit, és amikor kész lett, jött haza megmutatni HR-nak a mûvét.
Vagy egyszerûen véletlen az egész, õ nagyon is jóban akarna lenni HR-ral, sõt a férjével is, de rájön, vagy Kevin elmondja neki, hogy mi volt kettõjük között, ezt HJW is megerõsíti és akkor támad benne a bosszúvágy. Akkor még jönnek hozzá a képek, ezt már nem bírja lenyelni. Nem látom õt egyáltalán zseniális agyúnak (lehet, hogy tévedek), szerintem õ nem nyerhet.

És ott van még a nyomozó, aki futni ugyan nem tud, de nagyon el akarja csípni HR-t ....

(Nem mondom, hogy nincs butácska feje, de azért nézni õ is tud :))
K. Judit 2018 márc. 02. - 12:38:07
(8983/9141)
Azt eltaláltad, hogy Kevin felesége beszélt HJW-vel. Rájött valahogy (talán Kevin telefonját nézegette), hogy Kevin összejött vele, talán le akarta beszélni, lehet, hogy bedobta a gyerek dolgot is, nem emlékszem, de arra igen, hogy HJW azonnal bemártotta HR-t, hogy nemcsak neki van viszonya Kevinnel, hanem HR-nek is.
Na ez nem jött jól, az asszony el is kezdi a kutakodást és talál is ezt-azt ... Sajnos arra nem emlékszem, hogy ez a beszélgetés idõben mikor zajlott le ... jobb is, így nem tudom elárulni.
Nagyon utálom azt a nõt, képem sincs róla, még jobban kezdtem utálni, amikor megpróbálta elcsábítani Kangot...

Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de õ az egyik, akirõl el tudom képzelni, hogy akár 20 éves terve is van ...
K. Judit 2018 márc. 02. - 12:29:16
(8982/9141)
Ja igen, még egy dolog eszembe jutott, hogy több felvétel is készült:

1) amit HR készíttetett Kevinrõl és HJW-ról
2) amit Kevin készíttetett Thaiföldön
3) az autó kamerájának a baleset napján rögzített felvételei

ez a három biztos. Az elsõnek már nincs jelentõsége. De amit MW HR orra elé letett, a Thaiföldön készült felvételek. Ezt HR le is húzta a retyón, kérdés, hogy MW aki - elvileg - Kangnak dolgozik, odaadta-e Kangnak is a felvételeket, vagy akár megtartott-e magának egy másolatot? Hiszen még nem tudjuk, mi a valódi szándéka. Éppúgy lehet HR õrzõangyala még mindig, de akár bosszút is forralhat ellene a tönkretett életéért. Még nem tudjuk. Még az is kérdés, hogy maga a fotós megtartott-e magának is másolatot. És az is kérdés, kitõl fél jobban, MW-tõl, akinek biztos megvoltak az ötletei, hogyan csikarhatja ki belõle, vagy a rendõrségtõl? Vajon hisz-e a nyomozó a fotós elõre betanult szövegének, vagy kicsit még szorongatja?

Az autóban készült felvétel csipje Kevin zakójában maradt ... errõl még nem írok...

4) és ha igaz, még van egy felvétel, amit HR asszisztense készített Kevin és HR folyosói találkozásáról...
Caffee 2018 márc. 02. - 12:28:37
(8981/9141)
Ja és amikor HR hazaért, az a kék kesztyû volt a remegõ kezében, amit elõtte akkor vett fel, amikor egy fülkébõl felhivta Kevint, tehát nem akarta, hogy ujjlenyomat maradjon.
Hm.
Tehát amit eddig /5. epizóddal bezárólag/ tudok /tudunk/ az az, hogy Kevin HR kocsijában csókolózott HR-rel, HR utána találkozott Kevin feleségével, akkor még a bross rajta volt, majd Kevin még egyszer hazament, majd megint el és már nem volt rajta a jegygyûrû, mert anélkül találták meg már a holttestét. Akár még a fiatal kis dög is összefoghatott a feleséggel, hogy kikészitsék HR-t?
Na nem találgatok.
Még a 6.rész fent van a facebookon, utána nem tudom, hol nézzem, ha letiltották azt az oldalt. Igaz, hogy csak 3 napra.
Caffee 2018 márc. 02. - 12:19:18
(8980/9141)
Még az is elképzelhetõ, hogy valaki késõbb tette oda a brosst?
K. Judit 2018 márc. 02. - 12:15:27
(8979/9141)
Persze. Legalább egyszer mindketten hazamentek. Vagy csak Kevin ...
K. Judit 2018 márc. 02. - 12:13:58
(8978/9141)
Igen, az valószínû, hogy már elõre fizetett a lány, de ez még egy okkal több, hogy nagyon is titokban kellene tartaniuk - legalább a fõnökük elõtt.
Caffee 2018 márc. 02. - 12:12:51
(8977/9141)
Nyomozok:
A bross pedig még HR-en van azután, hogy csókolózott Kevinnel a kocsijában, utána találkozott még Kevin feleségével, még akkor is ott van rajta a bross. Hogy került ez Kevin kocsijába?
Ezek után kellett még vagy neki vagy a feleségnek találkozni Kevinnel, a kocsijában, hogy a bross odakerüljön. VAgy nem tudom.
K. Judit 2018 márc. 02. - 12:11:22
(8976/9141)
Igen, a fiatal lány alattomos, az vele a baj. Persze lehet azon vitatkozni, hogy mi a helyesebb, eleve szemétkedni, vagy csak "válaszul" szemétkedni.

Amikor Kevint behívták valami megbeszélésre, és ott állt egyedül egy tárgyalóban, a fiatal csaj, HJW azonnal lecsapott rá. Szerintem megérezte a feszültséget, ami Kevin és HR között volt egyenes adásban, és mindjárt beugrott neki, hogy utánajár. Neki semmi sem drága, hogy letaszítsa HR-t a Kilencórás székébõl. Pláne, kellemeset a hasznossal, ugye. De HR is észrevette, hogy forgat valamit a fejében, ezért küldte rá a fotós kolléganõjét (aki ezért késõbb egy új autót kapott cserébe). Plusz elkészítette a csapdát azzal, hogy telefonált valakinek, vigyék haza Kevint az interjú után, mert õ nem érzi jól magát. Ezt a lány végighallgatta, és nyilván azonnal be is jelentkezett, hogy majd õ hazaviszi. Nem tudta, kivel áll szemben. (Mi lesz ebbõl is késõbb, ha elkezd tanulni HR-tõl???)

A baleset, vagy haláleset, vagy gyilkosság éjszakája egy rémálom, még nem tudjuk, mi történt, óráról-órára kéne ismerni a sztorit. Egy biztos, nem egyhuzamban történt minden, azzal még talán nem árulok el nagyon nagy titkot, hogy Kevin közben egyszer haza is ment. Különben sem stimmelt volna, hogy hogyan találhatták meg már megint azt a nyomorult brosst, mindenképpen szerepelnie kellett mindkét kocsinak az este folyamán. Hiszen Kevin HR autójába ült be akkor este, a brosst pedig Kevin autója roncsában találták meg ....

Az autó kamerájával készült felvételek sajnos rossz kezekben vannak, és csak remélni tudom, hogy Kang (HR férje) meg tudta semmisíteni õket. A rendõrök azért nem találták, mert Kevin zsebre vágta, mikor egyszer HR kiszállt az autóból, de mikor megtalálták már nem ugyanaz a zakó volt rajta, mint korábban ....

Még csak találgatás, de HR-t talán nem is annyira a Kevin újralátása zavarja a legjobban, hanem, hogy ki a felesége. Ezzel választ kaphatunk egyrészt arra, hogy miért enged az autóban a férfinak, és esetleg arra is, miért tagadta le a rendõröknek, hogy ismerte õket korábban. Most elõször legalább egy kis idõre lenne szüksége, hogy gondolkodhasson. Ami pont nem jön össze neki. Ráadásul a nagy semmibõl elõbukkan az idõközben kiszabadult MW is, aki se szó, se beszéd leteszi az orra elé a csipet.

Lehet, hogy ezzel nyeri vissza a magabiztosságát, és gyûjt annyi erõt, hogy harcolni tudjon a Kék Házbeli állásért?
Caffee 2018 márc. 02. - 11:29:46
(8975/9141)
Itt a halott Kevin keze, jeggyûrû nélkül.
Mikor veszi le a gyûrût a házasember?
1. Ha megállapodtak abban, hogy elválnak
2. Ha a férfi nem akarja, hogy megtudják, nõs.
VAlami jelentõsége van, hogy ugy a férj, mint a feleség kezérõl eltünt a gyûrû.
Caffee 2018 márc. 02. - 11:26:14
(8974/9141)
Ja és nem tudom, feltünt-e, de sokat idõzik a kamera a cipõkön.
Amikor HR a késõbbi férjével találkozott, sportcipõ volt rajta, a férjén elegáns bõrcipõ. A férj ment lefelé, HR ment felfelé.
Aztán a férjére is sportcipõ került, amikor "lecsuszott', most viszont mindkettejükön elegáns bõrcipõ van, mintha a férj ujra feléledt volna és visszakerült volna a helyére.
Kiváncsi vagyok, lesz-e még szerepe a cipõknek.
Caffee 2018 márc. 02. - 11:09:58
(8973/9141)
Ja és a pasi, aki eddig a börtönben volt és HR_re emlékezett állandóan, kiszabadult.
Caffee 2018 márc. 02. - 11:07:43
(8972/9141)
Szerintem az a pasi, aki a fiatal lányért odavan a tv-nél szerintem bele van esve a lányba, aki valószinüleg már kihasználta ezt, azért is jutott elõrébb.
Bár ugye nem tudjuk, valójában milyen képességei vannak a lánykának, a taposásban kitûnõen teljesit.
Caffee 2018 márc. 02. - 11:04:26
(8971/9141)
Az 5. epizódban /most néztem meg/ el is mondta Kevinnek, hogy megnyugtatólag hatottak rá a szerelmük emlékei.

De most paff vagyok, hát megint csókolózott Kevinnel a kocsiban Kevin halála elõtt, senki nem erõltette és a férjérõl annyit mondott Kevinnek, hogy I need him - szükségem van rá.
Hát..azt sem értem, miért sértõdözött azért, mert a férje meg merte kérdezni, hogy mit keresett a bross Kevin autójában, ahelyett, hogy megkérdezte volna, hogy érzi magát???Szóval, a helyzet akkor a következõ, õ megmondta a férjének, hogy nem szereti, csak használja, még köszönni sem kell neki, rá sem kell mosolyogni soha, de a férjét érdekelje, hogy hogy van, mit érez, elvárja a férjtõl?? Amit a sajtónak elõadott a rendõrség elõtt nekem nem volt meggyõzõ, el nem tudom képzelni, hogy ilyen giccses, álságos nyilatkozattal beérnék a média emberei. Az pedig ellentmondásos, hogy õ elvárja, hogy az igazság minden részletét ismerjék meg, miközben õ maga a férjének és a rendõrségnek, sõt Kevin feleségének is csak az igazság egy-egy szeletét hajlandó elmondani. Pedig nem lenne annyira bonyolult - szerettük egymást régen, én kirugtam, mert nem láttam benne jövõt, most visszajött és bosszut akar állni, ennyi. Mit kell ezen ennyire titkolni?

Ez a fiatal lány mit kavar még a képben? Annyira nem szimpatikus, na õ a tipikus karrierista. Amikor kirugták, beszélgettek a folyosón HR-rel ahol HR kiselõadást tartott arról, hogy mi a célja, a társadalmi igazságtalanság megszüntetése. Ennek alapján arra gondoltam, hogy HR felismerte, hogy ehhez hatalomra van szükség és ezért akar felkapaszkodni, ez lenne persze a pozitiv forgatókönyv, eddig azt hittem, de most kicsit megbillent a bizalmam HR-ben.

Érdekes még, hogy a gyürüt Kevin is levette az ujjáról halála elõtt, ahogy a felesége is, aki aztán visszahuzta késõbb, ennek vajon van jelentõsége?

Ha a felvétel a kocsiból eltünt Kevin és HR utolsó találkozójáról, akkor az valakinél van és igy HR zsarolható vagy azért, hogy eltünjön a felvétel vagy azért, hogy megkerüljön.

Ezek voltak hirtelen a gondolataim a 4. és 5. epizód megnézése után.

Közben a facebookon olvasom, hogy letiltották azt az oldalt, ahonnan eddig néztem, bár még müködik, kis.sasianról szedte le.
K. Judit 2018 márc. 01. - 17:02:24
(8970/9141)
Még egy gondolatot azért hozzátennék az elsõ részhez, hogy szerintem egymás gyilkolása egy munkahelyen ennél valamivel finomabban megy az életben. Elõször is nevetséges azt mondani egy 35 év körüli nõre, hogy öreg. Elismerik, hogy õ a legjobb - egyelõre - de a korát már épp hogy csak nem a takarítónõ is az orra alá dörgölheti. Sajnálom, de nekem ez nem életszerû. Másrészt viszont én is tudom, hogy a fúrások és egy bizonyos személy elleni titkos tervek sem így mennek, hanem fû alatt, minél kevesebb cirkusszal.

Vagy rosszul játszik, vagy teljesen félreérti a szerepét az a pasi is, aki a fiatal nõt, HJW-t nyomja, ezt sem szokás ennyire feltûnõen. Nem szokás utálattal nézni arra, akit utálok, és szeretettel mosolyogni arra, akit a helyén szeretnék látni.

Aztán meg az esti vacsorán a sok nem eléggé halkan elhangzó megjegyzés HR házasságára, a férje munkájára, az is életszerûtlen, jó, hogy nem nevettek egyenesen a szemébe, hogy jé, te, aki tegnap még ügyész voltál, hogy süllyedhettél ilyen mélyre, hogy ma menekültek érdekeit képviseled? Nem szégyelled magad? Már tényleg csak ez hiányzott volna.
Szóval a való világban ezek a dolgok nem így mennek. A papucsállatkák talán így jobban értik .... - legalább hadd jegyezzem meg.

HR fõnöke viszont szimpatikus. Õ sem kertel, de nem bánt, nem aláz meg senkit. Egyszerûen csak a társaság érdekeit nézi, és ugye a NÉZETTSÉG bizony szent.
K. Judit 2018 márc. 01. - 16:38:38
(8969/9141)
Ez a fotó pedig a reptéren készült, amikor nekiment Kevinnek és megbotlott, õ segítette fel, itt is látszik a sebhely, nem emlékszem, hogy kaptunk volna erre valami magyarázatot. Mindenesetre figyelni fogok.
De ha öngyilkosság nyomait viseli a jobb alkarján, az jelentheti, hogy eléggé labilis alkat, és a szakítás annyira megviselte, hogy véget is akart vetni az életének. (Egy ilyen szeretõtõl óriási szerencse mielõbb megszabadulni.) Szerintem ebbõl csak annyi derül ki az eddigi történetben, hogy önbizalomhiányban szenvedett, és erre az is bizonyíték, hogy miért nem volt hajlandó eddig a médiának nyilatkozni. Persze eléggé kikupálhatta õt valaki azóta, mert interjú közben ebbõl semmit nem lehetett észrevenni, sõt, volt egy vacsora Thaiföldön, ott is elejtett néha kissé szarkasztikus, de éppenséggel jól passzoló, frappáns megjegyzéseket.
(Persze az a véleményem, hogy ezt tanulni nem lehet, vagy jön valakibõl spontán, vagy nem. Inkább leállítani nehéz, ill. megtanulni, hol szabad és hol tilos fitogtatni az ilyen tehetséget ...)
Nekünk elég volt csak annyit megmutatnia, hogy világbajnok golfozóként már kivívott magának elõkelõ helyet a társadalmi ranglétrán, és bizony nem fél szópárbajba keveredni egy Kanggal, aki eleve ezüst kanállal a szájában született.
K. Judit 2018 márc. 01. - 16:19:02
(8968/9141)
Ma megnéztem az elsõ részt újra, két új dolog tûnt fel, amire már nem emlékeztem. Amikor HR átmegy a sport osztályra golfos videókat nézegetni, észrevette, hogy a baseball sapkás sportolónak, aki ugye neki folyton háttal volt, van egy heg azt hiszem a jobb kezén. Ez egy pillanatra behozhatott neki valamit az emlékezetébe, de mindjárt bejött valaki, és abbahagyta a további kutakodást. Azt nem gondolnám, hogy felismerte a férfit, de valami fura lehetett neki.

Egyébként az elég jól megfigyelhetõ, hogy a volt szeretõje mindig valami idegesítõ stressz helyzetben kúszik be a gondolataiba még ennyi év után is. Már az elsõ részben kétszer is elõfordul.
K. Judit 2018 márc. 01. - 16:12:19
(8967/9141)
(Mellékes ugyan, de nagyon utálom, hogy engedi kitépni és újra rajzolni a szemöldökét .... be kellene húznia egyet a stylistnak, vagy a sminkesnek ....)
K. Judit 2018 márc. 01. - 16:03:50
(8966/9141)
Nem voltak házasok, de õk az együtt lakást már úgy értik, mintha. Egy év három hónapig laktak együtt, pontosan, többször is elhangzik.

Még nem derült ki számomra kristálytisztán, hogy ki a pasi a börtönben, én arra gyanakodtam, hogy a nõ bátyja, aki õmiatta követett el egy gyilkosságot.
Azt hittem, csak megvédte a lányt egy erõszakolótól (aki éppenséggel lehet, hogy valamelyik szereplõ apja volt - én EJ (Kevin felesége) apjának tippelem).
Szóval valószínû, hogy õ ártatlanul ült 19 évig (abban viszont nem vagyok biztos, hogy EJ ártatlan volt az ügyben). Az erõszak lehet a titok HR múltjából, amit az anyja is említett, már csak azt nem tudjuk, ki volt az igazi tettes, és hogy ki tud pontosan a dologról.

"Valami olyan történet lehet még a háttérben, hogy Kang apja valakit tönkretett, ami kapcsolatban lehet HR családjával és ezzel a sráccal?"
Erre nem tudok válaszolni, az öreg idáig összesen ha két mondatot mondott. Viszont ha õt bele akarnánk vonni a történetbe, akkor inkább az lehet, hogy Kang apja - valószínûleg fõügyész volt akkoriban - esetleg rájött, vagy csak gyanakodott arra, hogy a srác (MW) ártatlan, és inkább a lány (a fiatal HR) lehetett a tettes, de talán nem volt elég bizonyíték, a fiú pedig beismerhette a gyilkosságot. Akkor viszont ezért nem örül az após annak, hogy a fia pont ebbe a nõbe szeretett bele. Persze ez csak találgatás, de erre sincs igazán magyarázat, hogy miért utáltak eleve egy csinos, tehetséges riporternõt ...

Még ez az idõsebbik nyomozó (alkesz arc) is gyanús kicsit, nyilván szándékos, de elég öreg ahhoz, hogy valahol tudat alatt emlékezzen a nõre és lehet, hogy ég a vágytól, hogy bilincsben kivezethesse a munkahelyérõl.
K. Judit 2018 márc. 01. - 15:44:18
(8965/9141)
A pasit hívjuk Kevinnek, úgy egyszerûbb. Azt, hogy azt mondta HR-nek, hogy õ kezdte (mármint a nõ), az szerintem azt jelenti, hogy HR készíttette a fotósával a kompromittáló képeket, azért, hogy a szintén törtetõ (bár egyelõre még kissé óvatlan) fiatal kolléganõjével kitoljon, ami sikerült is, mert a lány szintén rosszban sántikált.
És a lány HJW elmondta Kevinnek, honnan származnak a fotók.

És a kezdésre "válaszul" készíttette a thaiföldi "légyott"-ról Kevin a lesifotókat, van neki is egy külön asszisztense erre a célra.

Arra emlékszem, hogy Kevin tette zsebre a brosst, de õ még aznap elintézte, hogy visszakerüljön a nõhöz. (Nagy spoiler lenne, ha leírnám, hogyan.)

(A golfosról csak annyit, amit Kevin felesége mondott egy késõbbi epizódban. Ha TW (a férj) az övé lehetett volna, Kevinre soha rá se nézett volna.)

Az biztos, hogy HR-nek eszébe se jutott volna folytatni a viszonyát Kevinnel, õ lezárta már az életének ezt a fejezetét. Sem Thaiföldön, sem a gyilkosság estéjén nem engedett neki, de sajnos a különbözõ fotók nem ezt mutatják...

A képen a fotós, Kevin embere.
Caffee 2018 márc. 01. - 13:53:07
(8964/9141)
Róla sem tudunk sokat, csak annyit, hogy a börtönben van és HR-re emlékszik vagy forditva.
Valami olyan történet lehet még a háttérben, hogy Kang apja valakit tönkretett, ami kapcsolatban lehet HR családjával és ezzel a sráccal.
?
Caffee 2018 márc. 01. - 13:19:52
(8963/9141)
Ja és még egy kérdés:
Ha házasok voltak Kevinnel, de nem regisztrálták, akkor miért ment vajon hozzá HR Kevinhez?
HR eGyébként megmondta Kangnak, hogy van barátja és azt is, hogy nem szereti õt.
De azért ott leskelõdött az elsõ találkozásukkor, hogy meddig bir várni Kang.
Furcsa egy nõ.
Caffee 2018 márc. 01. - 12:28:38
(8962/9141)
Ronda
Caffee 2018 márc. 01. - 12:19:29
(8961/9141)
A 3. epizódot láttam és még mindig szimpatikus a nõ, Go Hye Ran /GHR?/ és a golfozó /LJY/ nagyon nem.
Egyelõre már abban sem vagyok biztos, hogy GHR karrierista és még az sem biztos, hogy nem szereti a férjét /Kang/ valamilyen szinten.
A bross akkor esett le a bluzáról, amikor GHR szállodaszobájában csókolóztak /broaf/ Undoritó a pasi szerintem, nem tudom picit sem sajnálni, bár megértem, hogy nagy kudarc volt számára, amikor GHR elég kegyetlenül kirugta. Azóta is csak a bosszu éltette? Lehet, hogy ez vitte elõre a karrierjében? Lehet, hogy GHR volt az igazi nagy szerelme, s azóta váltogatja és kihasználja a nõket? Szegény felesége.

Most ugy látom, 3 epizód után, hogy két oka lehetett annak, hogy Kang GHR védelmére kelt.
1. LJY , pökhendisége. Most nem tudom hirtelen, tudta e hogy GHR LJY-nnal járt? Mintha azt mondta volna GHR, hogy igen, de lehet, hogy hazudott LJY-nak?
2. Az a jelenet, amikor GHR az anyós elõtt térdelve beszélt arról, hogy az apósánál akarta elfogadtatni magát, azért vetette el a gyereket és már megbánta.
Persze lehet, hogy itt is hazudott, majd kiderül.
Mindenesetre, erre fel tépte össze a válóperes formanyomtatványt Kang.

A képen: itt dugta zsebre a brosstüt LJY.
/nem jó ez a sok betü a nevek helyett/

Ja és mi az, hogy GHR kezdte - mondja LJY - mit kezdett, talán õ kezdte azzal, hogy a feleségét megcsalva a fiatal lánnyal csókolózott, aki GHR-t akarta kiturni a helyérõl.
K. Judit 2018 febr. 28. - 12:16:23
(8960/9141)
Azért ígérte meg az interjút Kevinnel, mert tudta, hogy lehetetlen (soha nem nyilatkozott semmilyen lapnak, vagy tévének), de pont ezzel akarta bizonyítani, hogy õ mindenkinél jobb, még a lehetetlenre is képes. Nem ismerte fel (nyilván nem nézett golfot), hiszen a neve is megtévesztõ módon amerikaiasítva lett. Tényleg van a nõben valami, amivel manipulálni tud embereket, akár jó, akár rossz értelemben. Ennek nyilván nagy hasznát veszi a szakmájában.

Én már ugye láttam a 8. részt is, a nõ (HR) viselkedésében felfedeztem némi változást, de lehet, hogy - miután még mindig a Kék Ház a célja annak ellenére, hogy közben egy hajszál választja el attól, hogy gyilkossággal megvádolják - ez is mind szándékos. Ha lesifotókat akar készíttetni, akkor megteszi, ha jó szándékú idõsebb, tapasztaltabb kolléganõnek kell látszania, akkor az lesz.

Én is folyton gondolkodom a nõ karakterén, elõször is, mert csak most, a 8. részben láttam elõször és igazán megrendülni (persze nem valaki más miatt, maga miatt, mert érzi, hogy most úgy ki tud vele babrálni valaki, hogy elveszítheti a dédelgetett álmát...), másodszor érdekesnek tartom, hogy mennyire külön tudja választani az érzéseit. Még mindig úgy gondolom (közben még nem ismerjük teljes egészében a titkot, amit hordoz magában), hogy minden embert másra használ. Van, akit - például a férjét és annak családját - pajzsként maga körül, van, akit csak szexre, a fõnökét manipulálja, jókat vitatkoznak, de nem hallgat rá, az ellenségét ellenségnek, akit fenyegetni kell, vagy le kell fizetni, vagy meg kell zsarolni, tönkre kell tenni ... sorolhatnám. Szóval nincs átjárás a kategóriák között, mint ahogy a szerelméhez nem ment hozzá, úgy a férjébe meg nem szerelmes. Nem keveri a dolgokat fölöslegesen. Persze lehet, hogy ez csak egy védekezõ reflex, mert annyira csak a munkájára akar koncentrálni, nem szereti, ha valami elvonja a figyelmét. Pont ezért nem akart gyereket sem, két dolgot nem tud száz százalékosan csinálni. Néha úgy érzem, a férjével kapcsolatban is mintha visszafogná magát - nem tudom, talán az élet (nem tudunk még mindent a múltjáról) arra tanította, hogy legyen nagyon óvatos .....

Volt egy jelenet, amiben mintha kiderült volna, hogy az apósának szeretne a legjobban megfelelni (ez kicsit emlékeztet az I have lover történetére), úgy sejtem, hogy a férj szülei még mindig nem fogadták el, és ez nagy fájhat neki. Gondolom az anyósa nem nagyon érdekli - esetleg csak annyiban, hogy befolyásolhatja a férjét - de sokért nem adná, ha az apósa (Temür:), végre egyszer kifejezné, hogy valamilyen szempontból nagyra értékeli. Szerintem ezért kell neki a Kék Házbeli állás, késõbb pedig esetleg egy politikusi pálya. (Biztos vagyok benne, hogy nem lenne kis dolog "alulról" felkerülni az elit köreibe, és ott közöttük kifejteni a manipulációs képességeit.)
Caffee 2018 febr. 28. - 10:23:00
(8959/9141)
Nagy küzdelmek árán sikerült megnéznem az elsõ epizódot, de a linken csak kb a harmadáig müködik, aztán leáll, ujraindul, lefagy, szóval használhatatlan egyelõre.
A végén a facebookon keresztül sikerült megnézni.
Elsõ benyomásom és a véleményem:
Ugye a feleség ugy lett bemutatva a felvezetõben, hogy könyörtelen karrierista a média világában. Ugyanakkor érdekes módon nekem nem volt annyira taszitó, inkább azt érzem, hogy abban a lelkiválságban szendved, ami az ilyen koru nõket és férfiakat is jellemzi: pótolható, eljárt felette az idõ, a fiatalság ugyanolyan kegyetlenül akarja õket leváltani, ahogy õk is eltiporták az idõsebb korosztályt annakidején.
Lehet mondani, hogy ez az élet rendje, tudomásul kellene vennie, miért kapaszkodik annyira a székébe, de ha az õ szempontjából nézzük, most leszámitva, hogy egyáltalán nem szimpatikus: miért kellene eltünnie, amikor ugyanolyan tehetséges, tapasztalt és müsora közkedvelt , mint régen. Aljas módon hozta zavarba a fiatal lányt adásban, ugyanakkor a kollégák kulisszák mögötti támadó megjegyzései, s a fiatal lány tülekedése ugyanolyan ellenszenves, amilyen õ maga.
Az édesanyja elárulja halála elõtti találkozásukkor, hogy egy olyan titokról tud, amirõl eddig a lánya azt hitte, hogy nem tudja, nem tudom, ez fontos lesz e a folytatásban.
Amit az utolsó találkozásukon folytatott beszélgetésbõl sejtünk, valószinüleg az anyja nevelte belé azt a mérhetetlen tudatos karriervágyat, ami ilyen ellenszenvessé tette késõbbi életében.
A férjrõl sokat nem tudtunk meg, csak annyit, hogy valami miatt, tisztességbõl, igazságérzetbõl, elnyomottak segitése érdekében, a feleség miatt /találgatok/ feladta a karrierjét, ranglétrán lecsuszva, fillérekért, kirendelt védõügyvédként dolgozik, elhidegülten élnek csak azért együtt, mert a feleség karrierjének ártana a válás.

Érdekes még, hogy a feleség /majd megnéztem a nevét, hogy röviditve használjam/ nem is tudja, hogy a hires golfozó az õ volt szerelme, a repülõtéren kellett erre rájönnie.
Akkor hogy igérhette meg az interjut, amikor ez a sportoló még soha nem nyilatkozott a sajtónak? Vagy rájött, hogy ismeri, nézegette a kezét kinagyitva, mielõtt elhivták arra a megbeszélésre, amikor le akarták váltani a fiatal lány javára?
K. Judit 2018 febr. 26. - 09:55:57
(8958/9141)
Találtam egy viszonylag rövid összefoglalót a Misty elsõ hat epizódjáról:

http://www.dramabeans.com/2018/02/misty-episodes-1-6-open-thread/
K. Judit 2018 febr. 24. - 14:28:39
(8957/9141)
Most végeztem a hetedikkel, totál kész vagyok. Olyan gondolataim voltak közben, hogy ez a minisorozat olyan, akár egy királydráma, ugyanúgy a hatalom körül forog minden, mint a több száz évvel korábbi történetekben. Csak mások a pozíciók. És ugyanúgy van hatalommal való visszaélés, zsarolás, fenyegetés, össze-vissza hazudozás, és ha nem is minden ok nélkül, de alattomban való bosszúra szomjazás. Még nem biztos, hogy volt-e, vagy lesz-e gyilkosság, de egy "nem természetes" halál, ill. baleset már van. Nem zárható ki elkövetõként sem a két házastárs, sem az, hogy maga az áldozat nyírta ki magát - bosszúból (amiért annak idején ejtették).

Nem tudod, kinek szurkolj ... Úgy látom, õk azt akarják (legalábbis egyelõre), hogy a férj legyen a rokonszenves, mert talán egy óriási csavart akarnak a végére. Nálam persze mûködik, de nyilván gyanakszom is. És nem szeretem a kierõszakolt szerelmet, a hála nem jó szerelem helyett, csak pótléknak. (Persze tudom, hogy vannak ilyen kapcsolatok, házasságok, és talán hosszú távon jobban is mûködik, mint egy szenvedélyes szerelem, de nem mindenki képes rá.) Az is biztos, hogy a nõk nagy részét meghatja ez a "mindenáron szeretlek, mindenáron segítek neked, mert a feleségem vagy, ez a kötelességem. (Még akkor is, ha közben tudom, hogy ez nem volt soha, és ma sem kölcsönös, nem is tagadtad, hogy mindig a karriered volt a fontosabb, még a közös gyerekünket sem tartottad meg ...) Szóval nem tudod, mire megy ki az egész. Nem érted, mitõl változott meg hirtelen a válni készülõ férj, pont akkor, amikor megvádolják a feleségét, mitõl ez a nagy segíteni akarás? Én már azt sem értettem, miért követte õket Thaiföldre? Neki semmi dolga nem lett volna ott ... Aztán mikor sírva kileste õket "azon a bizonyos" éjszakán, akkor például miért követte a feleségét?

Egy biztos, ez a sztori lefedi a mai világ összes aktuális kérdését. A politikában fõleg a korrupciót, a mindennapjainkban pedig a nõk másodrangú polgárként való kezelését. Még egy erõszak is elõbukkan a múltból. Nem lepne meg, ha mondjuk a börtönbõl 19 év után szabadult férfi HR, a fõszereplõ bátyja lenne. És valószínûleg õmiatta követett el gyilkosságot. Egyre biztosabb, hogy HR-t fiatal lány korában valaki megerõszakolta, talán azt az illetõt ölte meg. Az viszont meglepne, ha TW (a férj) minden elõzetes nyomozás nélkül alkalmazta volna. (Igaz, egy olyan országban, ahol kevesebb mint 300 vezetéknév létezik, talán nem is olyan nehéz eltitkolni valaki személyazonosságát.) Mindenesetre gyanús. Vajon a fotók eredetijét a férj is megkapta? ....

Bocs, abba is hagyom, nehogy ne tudjak leállni, úgyis szólsz, ha megközelíted ezeket az eseményeket.
Caffee 2018 febr. 24. - 09:57:00 Előzmény K. Judit
(8956/9141)
Köszi a linket, nézem, még beérlek talán.
K. Judit 2018 febr. 12. - 12:24:36
(8955/9141)
Negyedik epizód:
azt mondja a férj Thaiföldön, azért utazott az asszony után, mert még a házasságuk elõtt megígérte neki, hogy „használhatja õt és a családi hátterét, akár egy névkártyát”. A feleség erre azt feleli, azt hitte, a férje rendbe szeretné hozni kettõjük kapcsolatát. A férfi: helyre lehet azt még hozni egyáltalán? A bárban utoléri a felesége és meglepõ õszinteséggel vallja be, hogy maga is utálja a saját rettenetes megszállottságát, hatalomvágyát, a sikeréhségét, de nem tud tenni ellene semmit. Tudja, milyen szörnyû lehet ezt a férj szemével látni, és sajnálja. Akarja a Kék Házbeli állást, és megszállottan, vagy sem, sikerülni is fog neki, olyan magasra tör, amilyen magasra csak tud. Lehet, hogy kellemetlen lesz és szánalmas, és hogy nem fog passzolni a férje kifinomult karakteréhez, de nem tud leállni, kéri, hogy továbbra is tartsa magát az ígéretéhez. (Lehet, hogy a férj tudott arról, hogy Kevin és a volt szeretõ egy és ugyanaz? Lehet, hogy azért utazott az asszony után, hogy rajtakapja õket? Vagy titokban mégis rendbe akarja tenni a házasságukat?) Ekkor jelenik meg a golfbajnok a feleségével, aki HR évfolyamtársa és barátnõje volt valaha. Jó kis belépõ, tetszik a zene is, nem mindennapi a négy fõszereplõ arckifejezése. Kevin nem lacafacázik, elmeséli, hogy neki is volt egy ambiciózus szerelme (!), aki dobta õt, de szerencsére megismerkedett a feleségével. A férfiak kettesben iszogatnak tovább.

Újra otthon: a nõ tudja, hogy állandóan figyelik, nagyító alatt van az egész élete, semmiben nem hibázhat. A férj meg pont most költözik át az irodájába. Miért? Mi történhetett? Mert Kevin átadta neki HR brosstûjét iszogatás közben. Kevin kezdi visszafizetni a kölcsönt, amit kapott (lesifotók). Persze ezt HR nem hagyhatja. Itt az idõ eljátszani a gondoskodó feleséget, fõzni kezd, és beviszi az ételt a férje irodájába. A férj gyorsan lelép, az asszony pedig megtalálja az asztalán a bangladeshi család dossziéját. (Õket védte a férj az elsõ részben, mert megtámadták a munkaadójukat, miután azok egy éve éhbérért dolgoztatták õket.) Ez jól jött most HR-nek, egyrészt a férj lekenyerezéséhez, másrészt a Kevint szponzoráló cég ellen, mert róluk van szó. Éppen HR fõnökénél járnak a Kék Ház képviselõi, véleményt kérnek a nõrõl. „Hivalkodó és nem tud viselkedni – mondja HR fõnöke – de õ a legjobb.” Az esti mûsorban a nõ a nyilvánosság elé is tárja a menekültek ügyét. A férj viszont átlát rajta, tudja, hogy a felesége azért választotta ki ezt a dossziét, mert ha õ véletlenül veszítene a tárgyaláson, az nem jönne jól neki az új állásához.

Kevin telefonál, kéri HR-t, hogy találkozzanak. A férj követi a feleségét. Megakadályoz egy másik autóst, aki feltehetõen Kevinnek dolgozik. Õ készíthette a képeket is, amit HR az autó ülésén talált. Arról a thaiföldi együttlétrõl készült, amikor Kevin HR után ment, és amikor leesett a brosstû is, ami már megint HR ruháját díszíti. (Legközelebb a rendõrnyomozónál látja viszont, bizonyítékként.)

A másik szál is érdekes, Kevin felsége felhívja HR egykori riválisát, akinek még mindig viszonya van Kevinnel épp együtt vannak. Találkozni akar vele. (Elõtte kérte Kevint, jó lenne már egy gyerek, lassan 10 éve házasok, a férj most is talált valami kifogást és le is lép, a másik nõvel készül randira.)
Késõbb találkozik Kevin és HR is, a férfi beszáll a nõ autójába, a sarokról a férj figyeli õket. Nem lehet onnan látni, mi történik.
A feleség és a fiatal lány is találkoznak.
Aztán egyszer csak HR hazaér (nincs rajta a brosstû). Talán a táskájában vannak a kompromittáló képek. Csöng a telefonja, Kevin felesége hívja, nem veszi fel, holt fáradt, ledõl. Másnap a reggeli híradóban neki kell felolvasni a hírt, hogy K. autója beleszaladt egy betontömbbe….

Megint a rendõrségen vagyunk, a házaspár nem válaszol a kérdésekre, még a legegyszerûbbekre sem. Az ablak mögött mintha a Kék Ház emberei is figyelnének.
HR még nem tudja, hogy nemcsak tanúként van jelen, hanem gyanúsítottként, a férjétõl tudja meg.
Most már legalább tudjuk, mi történt: Kevin balesetet szenvedett, nem élte túl.

(Most látom, hogy sok fotó van a Smpin is, majd gyûjtök belõlük.)
K. Judit 2018 febr. 12. - 12:08:35
(8954/9141)
Misty:
A harmadik epizód
kicsit árnyalja a nõ karakterét (ahogy sejtettem, egyedülálló anya nevelte, nehéz gyerekkora volt, egyetlen célja: a csúcsra jutás, nincs semmi, ami megállíthatja).
Az új epizód kemény napokat is hoz számára, persze nyerni is tud két fontos dologban. Az egyik, hogy sikerül fiatal riválisát kirúgatni, a másik, hogy a férje összetépi a pár nappal korábban általa kitöltött válási nyomtatványt. Az esetleges válással a nõ mindent elveszítene, meg kell akadályoznia, és a szerencse mellé is áll. Kap egy ajánlatot a Kék Házba az új kormánytól szóvivõi, vagy sajtótitkári munkakörbe, egyszer így fordítják, egyszer úgy.
A nyomozás folyik tovább, annyi az új fejlemény, hogy a férj jelentkezik a nõ védõjének. (Nem tudjuk, ill. nem emlékszem, volt-e szó arról, hogy ki halt meg.)

Politikai is került a történetbe, van egy rövid beszélgetés arról, hogy nagyon magas pozícióba kerülve mennyire képes valaki megtartani korábbi meggyõzõdését és elveit, és meddig képes elmenni, hogy a magas rangját megtarthassa. Már ez is a tesztelés része lehet, ami hónapokig fog tartani mindenre kiterjedõen. Thaiföldön ebédelnek együtt egy fejessel, akinek elég rossz véleménye van a médiáról. Az alku részeként küldték el HR-t Thaiföldre, hogy egy új magazinban is mutassa be a golfbajnokot, akinek fontos találkozói (magas rangú kihívói) vannak, róla forgatnak filmet.

Megtudhatjuk ebbõl a részbõl, hogyan ismekedik meg a házaspár kb. tíz évvel ezelõtt, hogyan fogadták a nõt a szülõk. Korrupciós botrányok voltak éppen napirenden, a férfinak éppen azért tetszett meg HR, mert szemtelen volt ugyan, de jogos kérdéseket tesz föl, látszik rajta, hogy nagyon törtetõ, de az igazságot keresi. A nõ bevallja, hogy van valakije, de a férfi házassági ajánlatára végül igent mond. A szeretõt, az akkor csóró és jövõ nélküli mamlasz Kevint (akit még másképp hívtak) rövid úton lapátra is tette.
Évekkel késõbb volt az asszonynak egy terhessége, aminek egy jó állásajánlat miatt véget vetett. A férj ezt valószínûleg soha nem emésztette meg, az após-anyós nem is tudott róla. Állítólag az ügyészségen kitudódott botrányos ügyek miatt váltott szakmát (kirendelhetõ ügyvéd lett belõle), lehet, hogy ez a két esemény idõben valahogy egybeesett. Mindenesetre kerülik egymást, külön hálószobájuk van.
K. Judit 2018 febr. 12. - 12:00:08 Előzmény Caffee
(8953/9141)
Caffé,
tudósítalak :), hogy érdekes a Misty, nem lelkizés folyik, inkább kõkemény hatalmi harcok dúlnak, ravaszkodások, alkudozások stb., belevették az utóbbi idõk korrupciós botrányait (szóval van benne politika is), ha van egy kis idõd, nem fogsz unatkozni. A negyedik epizódnál tartunk, megvan, ki az áldozat, de még nem tudjuk, hogy gyilkosság történt-e, szóval nem biztos, hogy krimi lesz ... Viszont ha krimi lesz, elég sok gyanúsítottnak kell tisztáznia magát.

Misty

Az elsõ két rész
a fõszereplõnõ, Hye Ran (HR) sötétebbik oldalát mutatja: az állásához mindenáron ragaszkodó, ezért mocskos módszerektõl sem visszariadó (pl. kompromittáló fotók készíttetése a riválisáról és a volt szeretõjérõl, majd a képekkel való zsarolás), közben még az anyja halálát is szinte teljes közönnyel fogadó asszonyt látunk, aki a férjét és annak családi hátterét is saját sztársága (tévés mûsorvezetõ) háttereként használja, minden arról szól, hogy õ minden téren nyertes legyen. Váratlanul veszély fenyegeti az állását, fúrják a munkahelyén, egy fiatalabb nõt akarnak a helyére ültetni, aki persze még nem elég dörzsölt, bele is sétál HR csapdájába. Közben alkudozni kezd a fõnökeivel, beígér nekik egy exkluzív interjút a világhírû golfbajnokkal, aki még soha nem nyilatkozott. Cserébe kéri vissza az állását. (Még nem sejti, hogy a sportoló a volt szeretõje, aki kicsit amerikaiasította a nevét.)
A fõszereplõk házassága totálkáros különben, egyelõre csak ennyit tudunk.
Közben nyomozás folyik egy baleset (vagy gyilkosság) ügyében, a nõt is meghallgatják tanúként.
Caffee 2018 febr. 05. - 10:53:21
(8952/9141)
Ja, azt vettem észre, hogy már olyan fiatalok a szerelmes történetek fõszereplõi, hogy szinte még gyerekek.

Viszont õ szerepelhetne királyként, hadvezérként, miniszterként valamelyik tört. sorozatban.

De hát Kim Nam Gil is megváltozott, tiszta kerek lett az arca, már sehol nincs belõle Bidamból:(
Bele is akarok nézni egy uj idõutazós orvosos sorozatába.
K. Judit 2018 febr. 05. - 10:44:49
(8951/9141)
Elõre lehet tudni, hogy a per alatt (a nõt megvádolják egy gyilkossággal, és a férj fogja védeni) újra egymásba szeretnek.
Senkit nem zavar, hogy már az elõzetesben lelövik a poént.
Mindenesetre nekem talán azért lesz érdekes, mert jelenleg, ha ez a nõ egyszerre szárnyakat növesztene, akkor se tudnám megkedvelni. Viszont biztos jön majd a nehéz gyerekkor, talán az anyja egyedül nevelte, talán túl erõszakosan mantrázta a fülébe, hogy mindenképpen a csúcsra kell jutnia .... számomra nehezen találnak elfogadható mentséget, egyelõre annyira ellenszenves. (Lehet, nem õ volt a gyilkos, de nem áll nagyon távol tõle.)

Nem tudni különben, hogy JJH milyen forgatókönyveket kap, talán ez volt a legelfogadhatóbb. Elvégre eltelt pár év az utolsó munkája óta, igaz, hogy akkor viszont túl sok lehetett a meló a kínai filmek is nagyon elhúzódtak. Jó, pihent, ezt kapta. Egyszer elmagyarázta egy riportban, hogy a melo az õ mûfaja, mert már öregnek tartja magát ...
Mi itt nyugatabbra nem látunk öregnek sem egy 35 -40 éves nõt (!), sem egy 45-50 körüli férfit. Õk ebben is másképp gondolkodnak. Vagy túl sokan vannak, túl sok a fiatal.... nem tudom. Szólok, ha nagyon jó lesz :).
Caffee 2018 febr. 05. - 10:22:32
(8950/9141)
Szegény, ráférne már egy történelmi sorozat vagy egy komédia, ezek a sirdogáló-szerelmes-kapuzárás-pánikos történetek szörnyüek.
De azért tudósits, ha mégis érdekes:)
K. Judit 2018 febr. 05. - 10:01:05
(8949/9141)
Ha valaki kíváncsi lenne a filmre és nem találja, tudok egy helyet.
(Nem nagyon vágytam melodrámára, de ez van, egyszer egy héten ki fogom bírni.)
K. Judit 2018 febr. 05. - 09:52:28
(8948/9141)
A nagyfülû a feleség, sztár mûsorvezetõ, nagyon ragaszkodik a székéhez, vajon meddig teheti meg...
K. Judit 2018 febr. 05. - 09:51:06
(8947/9141)
Õ a férj (hivatalosan kirendelhetõ ügyvédként dolgozik, nem tudni miért, korábban ugyanis ügyész volt, valami történhetett :)
K. Judit 2018 febr. 05. - 09:48:34
(8946/9141)
Képek a sajtótájékoztatóról
K. Judit 2018 febr. 05. - 09:46:20 Előzmény Caffee
(8945/9141)
Sziasztok,
ahogy ígértem, megnéztem a Misty elsõ részeit (pénteken és szombaton játsszák). Mit mondjak, minden van benne: siker, pénz, gazdag szülõk, szegény szülõk, régi, akkoriban vállalhatatlan szeretõbõl világhírû sportoló, morcos, éjjel-nappal dolgozó férj, hûvös feleség, mocskos munkahelyi harcok stb. (Talán egyedül az árva gyereket hagyták ki, ill. eddig még nem volt róla szó, eddig nem fért bele ...)

Van már néhány fotó (a történet mostani szakaszában nem nagyon látni mosolygó szereplõt).
16 részes lesz különben.
Caffee 2017 dec. 31. - 09:50:31
(8944/9141)
BUEK!
Judit, hova tuntel?
offtopic
dorombka 2017 dec. 23. - 06:37:12
(8943/9141)
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek !

A kép egy koreai illusztrátortól 애뽈 Aeppol , aki fõként a mindennapi apró boldogságot örökíti meg képein.
pl. https://twitter.com/hashtag/aeppol
https://twitter.com/hashtag/Aeppol?src=hash

KÉP : 하늘에게 (To Heaven) by 애뽈 on
Caffee 2017 dec. 08. - 23:40:35
(8942/9141)
Már nem tudom, hanyadszor latom a DongYi- t, de csak most tunt fel:
epp most akar visszakerulni a palotaba DongYi, a kiraly mar titokban keresteti, mikozben Jang batyja nyiltan kerestet DongYi- t, tele a varos a kepevel, errol miert nem szol valaki a kiralynak? Micsoda hulyeseg, h a kiraly nem tud arrol, mit csinal rendorparancsnoka?