Tegu 2016 ápr. 11. - 08:35:10 Előzmény K. Judit
(7141/9141)
Tulajdonkepp az a kerdes, hogy JW honnan szerezte azt az egy fustolot, amivel azert ment a Himalajara, hogy megszerezze a masik 9- et ott abban a szallodaban a multban.
Tegu 2016 ápr. 11. - 08:32:13
(7140/9141)
http://tablet.hvg.hu/vilag/20160411_del_koreaba_disszidalt_egy_eszak_koreai_titkosszolgalati_ezredes
Valoszinuleg rajott, hogy Un ki akarja vegezni es gyorsan lelepett.
Tegu 2016 ápr. 11. - 08:30:54 Előzmény Tegu
(7139/9141)
Nem modhato, hogy idealis volt az ido az unnephez..
Tegu 2016 ápr. 08. - 21:43:04
(7138/9141)
K. Judit 2016 ápr. 07. - 15:42:13
(7137/9141)
Ihleted?
Biztos úgy érted, fáradt vagy, mire esetleg idõd lenne valamire.
Megértem.
Nem tudom, honnan csórtam ezt a képet, képzeld magad ide :)
K. Judit 2016 ápr. 07. - 15:38:14
(7136/9141)
A dramabeans cikke is elég ellentmondásos és a kommentek is.
A cikkíró szerint a forgatókönyvírót kell megkérdezni, mi a vége, õ is gonoszkodik egy kicsit azzal, hogy cél, hogy még hónapok múlva is ezzel foglalkozzon a nézõ … Mondjuk ennél azért többet vártam ettõl a cikktõl.

Ami pedig a kommenteket illeti, szinte lehet mondani, hogy annyiféle, ahányan hozzászóltak. Lehetetlen végigolvasni (és akkor még ott lenne a d-add, és a soompi is …).
Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy gyakorlatilag rám van bízva, hogy mit akarok hinni, az ellentmondások:
- hogy Jungwoo jól van-e vagy nincs,
- hogy SW 93-as halála igaz-e, vagy sem,
- és ha igaz, akkor a kis SW szerepel-e az utolsó epizódban,
- mert a 38 éves SW átpasszolta neki a felelõsséget,
- hogy használható-e másvalaki által ugyanaz a füstölõ,
- hogy JW-t miért a folyóparton találták meg, miért nem a hegyen,
- hogy SW a lány után ment-e, vagy
- rájött, mi JW szándéka és ki akart várni 20 évet, hogy megmentse ...

... pedig maradnak válasz nélkül. (Ez a fotó talán még nem volt.)
offtopic
dorombka 2016 ápr. 07. - 15:21:01 Előzmény K. Judit
(7135/9141)
Be vagyok havazva...meg az ihletem is kevés .
K. Judit 2016 ápr. 07. - 12:26:52
(7134/9141)
Olvasom a Nine végét elemezgetõ Dramabeans-cikket. (Milyen érdekes, hogy a sorozatot 2013 májusában fejezték be, a cikk pedig novemberben íródott, majdnem fél évvel utána ...)

Ott tartok, amikor épp említik Stephen King 11.22.63 c. könyvét. Az ebbõl készült sorozatot nemsokára vetítik a Foxon, láttam már a felvezetõ reklámot. Tök véletlenül jegyeztem meg, mert eszembe jutott róla, hogy biztos a Kennedy gyilkossággal foglalkozik majd. Már van oldala a Porton, április 12-én kezdõdik, belenézek, hátha felfedezek még olyan idõutazásos szabályokat, amik jobban megvilágítják ezeket a nagyon egyszerûnek nem nevezhetõ sztorikat.
Persze nem is biztos, hogy vannak általános érvényû szabályok, de állítólag (itt olvastam), az ember az utazásai során nem találkozhat saját magával. Ezek szerint lehetnek más szabályok is - hogy aztán meg lehessen õket szegni.
K. Judit 2016 ápr. 07. - 10:35:13
(7133/9141)
Úgy emlékeztem, találkoztam egy bloggal, és így is volt, de csak két epizód recapja található ott, viszont a végén van két cikk, az egyik egy sorozatismertetõ, amiben nem árulják el a történet végét,

http://www.dramabeans.com/2013/11/nine-series-review/

a másik kifejezetten a végérõl szól:

http://www.dramabeans.com/2013/11/nine-consequences-resolutions-and-the-ending/

Még nem olvastam, de azért felmerül bennem a kérdés, hogy ha már külön cikket szentelnek a végének, akkor vagy szándékosan ködösített a forgatókönyvíró (szakáll, mosoly, óra stb.), vagy egyszerûen nincs ember, aki teljesen megértette volna a szándékát, hacsak nem ez volt.
Szívesen megnéztem volna az utolsó epizód, ill. kép forgatását, milyen instrukciókat adott a rendezõ pl. a sminkesnek, hogyan magyarázta, miért van szükség körszakállra, és Jungwoo kezében miért van füstölõ... És ugyan felteszem, hogy az összes Himaláján játszódó részt egyszerre vették fel, ha érezték volna a vége felé, hogy túl titokzatosra, megfejthetetlenre sikerült, a vágásnál egy cseppet még korrigálhattak volna rajta.

A végével kapcsolatban felmerülõ kérdések: jó, láttuk, meghalt SW, de valahogy, ha van ilyen egyáltalán, valami furcsa idõutazós szabálynak megfelelve az utolsó részben mégis életben volt. Azt a szabályt vajon miért szegték meg, hogy neki elvileg mindenre kellett volna emlékeznie? Miért lepõdött meg azon, amit a lány elmondott neki (hogy biztos forrásból tudja, hogy tönkre fogja tenni az életét), miért kiabált vele attól való félelmében, hogy mi lesz majd vele, MY-gal, ha õ meghal, aztán miért ült õ is repülõre, miért pont oda ment, miért vette az órát stb.

Biztos volt, aki úgy értelmezte, hogy megint vissza akar menni. De hova, miért? A 20 éves szabállyal elmúltak már azok az idõk, amikor a legnagyobb tragédia történt. Azzal már nem tud mit kezdeni. Ha a bátyját és a volt menyasszonyát mégis össze akarná hozni (hogy õk is "legyenek boldogok"), számolnia kell azzal, hogy MY újból az unokahúga lesz, így õk ketten lesznek megint boldogtalanok ... biztos nem ezt akarta.

Viszont ha attól fél, hogy a jelenben nem kerülhetik el, hogy õ tönkretegye MY életét, ahhoz húsz évvel késõbbre kell tényleg mennie, hogy hajszál pontosan visszajöhessen. De akkor max. ezt az elhangzott mondatot változtathatná meg, és ki tudja, milyen más zûrök jönnének közbe. De tegyük fel, hogy visszajön, akkor mit változtatna meg?
Lehet, hogy nem is a lány után ment, hanem a bátyja után, aki már a Himaláján volt, hogy megakadályozza abban, hogy megint vissza akarjon menni? (2013-ban már csak 1993-ra tudna visszamenni, és semmiképp nem 1992. dec-re.)

Lehet, hogy élt mindenki úgy a további 20 évben, ahogy abbamaradt a történet, de SW titokban már azt tervezgette, hogy hajszálra pontosan 20 év múlva megint visszajön megakadályozni Jungwoot abban, hogy megint füstölõkkel kísérletezzen? Ennek pedig az lenne az értelme, hogy SW nem tud már leszokni a problémák 20 évvel késõbbi korrigálásáról, ami nem nagyon valószínû, hiszen õ tudja a legjobban, hogy sokszor több bajt hoz, mint jó megoldást ...

Így megint csak azt érzem, hogy manipulálva vagyok egy K-dráma forgatókönyvírója és rendezõje által :)
Nem állítom, hogy ez ugyanolyan l'art pour l'art manipulálás (mint az I have a lover esetében), de mégis csak szórakoznak velem. Ezért is lázadok fel idõnként ...
Tegu 2016 ápr. 06. - 23:28:00
(7132/9141)
Szoval, mivel en eloszor lattam a sorozatot, foglalkoztat a befejezes, de most kicsit pihentetem akkor.