K. Judit 2016 ápr. 04. - 21:11:20
(7101/9141)
Pedig mennyit gondolkoztam rajta ... tényleg :))
K. Judit 2016 ápr. 04. - 21:10:44
(7100/9141)
Érteni értem, de ez így semmiképp nem volt tisztességes az írótól, hogy három darab Choi ellen küzdjön SW.

És hogy történhetett meg olyan villámgyorsan, hogy:

1) A bírósági tárgyalást nem számítjuk, amikor elájult, de a jelenben õk tulajdonképpen azért futottak versenyt az idõvel, mert SW rájött, hogy Choi-nál van a füstölõ (templomi jelenet),
2) Elrohan hozzá a kórházba, és 25 percnyit meg is tud menteni, amivel azonnal visszarohan megmenteni a gyereket (kis SW-t).
3) A múltban, mikor ez sikerült, odaadja neki a kazettát, hogy juttassa el a riporterhez. Az ilyesmihez azért kellene némi átfutási idõ. Nem történhetett meg ugyanebben a 30 percben, hogy lecsukják a korrumpált rendõröket, a riporter leadja adásba az egész történetet és hopp Choi máris a raktárban találja magát.. Közben a portás kiszabadítja, így barna Choi éppen abba a kihalt utcába téved a zuhogó esõben, ahol SW egy telefonfülke fedezékben küldözgeti a barátjának az utolsó üzeneteit...
4) Miközben a jelenbeli Choi üti szét SW kocsiját, hogy megakadályozza az idõ múlását. Ha a múltban már raktáros volt, neki álmában sem lehetett volna golfütõje, de még csalás miatti bírósági tárgyalása sem.

Nem tudom, mi lenne a jobb, csak gondolkozni (kicsit csalóka, mert minden apróságot nem lehet észrevenni), vagy újranézni a végét...
Tegu 2016 ápr. 04. - 20:57:11
(7099/9141)
Azt meg ki kell talalni, hogy miert nem tudott visszamenni SW1, miert ragadt a multban. Szerintem, mert befejezte a feladatat, mint mondta, o maga volt a fustolo, onmaga pedig a multbol mar nyugodt, szep eletet elhet.
Tegu 2016 ápr. 04. - 20:43:32
(7098/9141)
Kieg.
Némi erôszak, nem nemi:)))
K. Judit 2016 ápr. 04. - 20:38:24
(7097/9141)
Ajjaj, most egyszerre írtunk. Akkor folyt .köv.
Tegu 2016 ápr. 04. - 20:37:03
(7096/9141)
Megprobalom megmagyarazni, hogy hogy ertem.

1. SW a kocsiban a fustolot meggyujtja, atmegy a multba es bemegy a multbeli barna Choihoz es kiszedi belole nemi eroszak alkalmazasa utan, hogy hol van a gyilkos a fiatal SW2 vel.
2. Amikor ez tortenik, a jelenben autoban ulo osz kecskeszakallas Choi erzi az utest es egyuttal mar emlekezik arra, hogy mi tortent, s elindul oda, ahova SW ment, mert ott kell lenni a fustolonek is.
3. Kozben a multbeli Barna Choit kimentik a szobajabol, hiaba hivja a gyilkost, az mar leutve ott fekszik a foldon, ezert o maga indul el oda, ahova SW1 is ment, a bolthoz, mindezt a multban.
4. A jelenben az osz Choi megtalalja SW1 kocsijat es latja, hogy ott a fustolo, be akarja torni az ablakot, csakhogy kozben valtozik a mult, mert SW2 atadja SW1 riporterbaratjanak a bizonyitekot, a videot es kiderul a rendorsegi korrupcio is. Ebben a pillanatban Choi sorsa megvaltozik, s lesz belole egy lepukkadt gyogyszeresz a jelenben.
5. A multbeli barna Choi odahajt a bolt kornyekere es meglatja SW1- et a telefonfulkeben, nekimegy.

Tehat a kecskeszakallas es lepukkadt gyogyszeresz Choi nem ment at a multba. De emlekeznek arra a jelenben, hogy mi tortent ezalatt a 30 perc alatt a multban, de csak akkortol, amikor megtortent a multban.
K. Judit 2016 ápr. 04. - 20:35:13
(7095/9141)
Folytatva az utolsó mondatot:
... hogy agyongázolja SW-t - még idõben, hiszen a füstölõ már a végét járta.

Végre tiszta, hogy mit nem értek, vagy ...

1) Hogyan ment vissza Choi, illetve hogyan járkált ki-be jelenbõl múltba és vissza? Ha igazságosak akarunk lenni, neki mindenképpen vissza kellett jönnie, hiszen várta õt a raktára, és hogy megtudja az igazságot, tiszta sor, neki bûnhõdnie kellett.

2) De miért ragadt SW a fülkében? Miért várta meg, míg agyonnyomja õt egy törött telefonfülke? Azt hiszem, talán mert oda nem tudott visszamenni, ahonnan indult. Annyira átvariálódtak a múlt és a jelen eseményei. 93-ban Jungwoo elmaradt esküvõje miatt az õ esküvõjére sor kerülhetett volna 10 évvel késõbb, de nem volt oda vezetõ út. Legalábbis a füstölõ nem tudta megtalálni. Ezért visszarepítette õt a kiinduló pontra, a Himalájára.
K. Judit 2016 ápr. 04. - 19:29:33
(7094/9141)
És ugyanakkor - ugyanazt a füstölõt, amit õ kezdett meg - ki akarta a jelenben kiszedni SW kocsijából? Ki akarta betörni az ablakát golfütõvel? Még a titkára és a sofõrje is ott volt. (Neki 93-ban nem volt sem sofõrje, sem titkára.)

Choi-nak azonnal vissza kellett térnie, hiszen a füstölõ öt perc után elaludt.

Sõt el is vitte SW, amivel nem sokkal késõbb õ ment vissza, hiszen tudta, hogy a gyerek, kis SW van veszélyben.

Füstölõ nélkül Choi hogyan ment vissza, hogy aztán (barna hajjal, régi kocsival) agyongázolja SW-t?
Tegu 2016 ápr. 04. - 18:12:45
(7093/9141)
Hm, de Choi akkor csaka multbeli onmaga volt, nem ment vissza a multba, o ott volt a multban, barna hajjal, az elegans kocsiban ment neki a telefonfulkenek. A multban mindenki ott volt, amikor SW visszamant, mindenkivel talalkozott is, a batyjaval, a kislannyal, a gyilkossal, stb.
K. Judit 2016 ápr. 04. - 17:35:23
(7092/9141)
Szerintem abba már mindketten beletörõdtek, hogy az apjuk meghalt, az anyjuk beteg, ez ellen nincs mit tenni. (Lehet, hogy az én hibám, de nem tudom elképzelni, hogy a szülõk valaha együtt éljenek. Egy egész élet szorongása, egy másik élet állandó gyanakvása - túl hûvös volt a kapcsolatuk. Csak talán jól tudtak a gyerekek elõtt színészkedni.)

Amikor SW elõször ment Nepálba, Annapurnára, akkor kifejezetten a holttestért ment. Õk akkor nem találkoztak a hegyen (asszem). Hónapokkal a baleset után találták meg, SW még pár hónap múlva ment érte, a test azért maradt meg épségben, mert félig a hóba volt süllyedve.

Én azt hiszem, ennél többet nem tudtak volna ketten sem elérni, hogy a báty ne haljon meg, Choi-t megbosszulják (nem ölték meg, saját magát nyírta ki), a lány ne JW lányaként éljen ... ez a maximum.