K. Judit 2016 ápr. 04. - 13:33:51
(7081/9141)
Ja még valami, hogy a bátyja bûnénél mindenképpen ki kell emelni, hogy nem volt szándékos és három évet ült is érte. Tehát nem elmenekült, gyáván lelépett, elfutott a felelõsség alól, hanem végül feladta magát, még úgy is, hogy tudta, ezúttal elveszíti a nõt, akit szeretett.

Azt nem tudom, hogy végül olyan halálosan el volt-e keseredve, mint az elsõ epizódban, de az, hogy még életben volt, mikor SW megérkezett, azt jelentheti, hogy tulajdonképpen megbékélt a múlttal. Itt persze nem árt újra lecsekkolni a dátumokat ...

Nem olvastam el az elsõre tényleg túlbonyolítónak tûnõ kommenteket, arra a mondatra sem emlékszem, amit idéznek, talán ha lesz idõm - és ha elõbukkannak a kételyeim - megnézem.
K. Judit 2016 ápr. 04. - 12:47:32
(7080/9141)
Szóval, hogy el lehet-e kerülni, miután tudod, hogy ez vár rád, vagy az egészet kész ténynek kell venni, hiszen a múltban történt?

(Erre én nem tudok válaszolni, még nem volt idõgépem.)

De volt még egy fejtegetése, miközben a fülkében haldoklott, meg is hagyta hangpostán a barátjának, hogy szimbolikusan õt magát kell a füstölõ alatt érteni. Itt meg talán arra gondolnak, hogy akkoriban tele volt gyûlölettel (pl. Choi iránt, sõt még a bátyjának sem bocsátott meg ezt elég jól elmondta neki telefonon, hogy mi mindent köszönhet neki, mit tud a bátyja szemére vetni), ezért ment vissza a múltba, hátha talál valami magyarázatot a velük történtekre. Holott tulajdonképpen az egész szerencsétlen véletlenek sorozata volt. Kivéve Choi-t. A bátyja származásával kapcsolatos dolgokat viszont az apának, ill. az anyának kellett volna tisztáznia már jóval korábban.

Magyarul, ha egy hozzád közel álló ember bûnét megbocsátod, felismered az igazi, feltétlen szerelmet, és egy olyan õszinte barátod is van, mint HYH, akkor nincs miért alászállnod a múltba, nincs miért meghalnod.

Szóljál, ha hülyeségeket írok :))
K. Judit 2016 ápr. 04. - 12:35:36
(7079/9141)
De itt van a két kérdés, amire valakinek válaszolnia kéne
K. Judit 2016 ápr. 04. - 12:34:38
(7078/9141)
Én most is valahogy ugyanazt gondolom, mint régen.
Tehát azzal, hogy a bátyja után ment dec. 4-én, még meg tudta menteni az életét. Tehát nemcsak felületesen dumált vele, mint a legelsõ részben, hanem komolyan vette, amit mond, megértette és utánament, hogy segítse. (Itt ugye az a mondanivaló, hogy figyeljünk jobban egymásra.)

Szóval szerintem ez kell legyen a vége, hogy egyrészt végleg megbocsátott a bátyjának, másrészt elfogadja a lány feltétlen szerelmét is, ami ugye nem magától értetõdõ (bármilyen macsó is volt). A lány nem akármilyen tiltás ellenére is szerette õt. Az pedig nem csak egy szülõi féltés, vagy ellenkezés volt, hogy maradjon távol tõle, hanem TÕLE MAGÁTÓL jött az intelem, tehát tudnia kellett, hogy van/volt alapja. És ennek ellenére mégis õt választotta. Ez pedig szintén életben kell hogy tartsa.

Máskülönben a középiskolás saját magának küldött hangüzenetében azt mondta, hogy ha mindent legjobb meggyõzõdése szerint tesz (mindig a helyes utat választja), akkor találkozniuk kell 20 év múlva. És ugye találkoztak (a tükörben).

Szerintem a maci csak azért volt érdekes, mert a maci keresése tette lehetõvé, hogy találkozzanak. SW - miközben haldoklott és miközben tudatában volt annak, hogy ki a lány - ezért örült annak, hogy MY mamája elfelejtette becsomagolni a macit. Így még láthatta õt utoljára.

Legalábbis most ezeket gondolom, de ettõl persze lehet, hogy más másképp magyarázza ezeket a dolgokat.

Ide a tükrös képet teszem,
Tegu 2016 ápr. 04. - 10:57:23
(7077/9141)
A maci csak azert erdekes, mert eloszor latod oket a taxiban, ahol a kislanynal ott a maci, aztan a masodik jelenetnel ugyanugy a taxiban nincs ott a maci a lanynal. Uis azt kereste ill azert ment vissza indulas eloott, de meglatta SW - t, igy maci nelkul utaztak el.

Na jo, megvalami, emlegetnek egy mondatot, az ember, aki egy fustolovel megmentette a csaladjat. Hogy ezt mikor mondtak, ki mondta a filmben, nem tudom.
Moco es gretac hozzaszolasaira gondolok.
Tegu 2016 ápr. 04. - 10:44:43
(7076/9141)
Dramabeans
http://www.dramabeans.com/2013/11/nine-consequences-resolutions-and-the-ending/
De ne olvasd el, eloszor ertelmezd enelkul, engem ezek csak megzavartak, sztem tulbonyolitjak
K. Judit 2016 ápr. 04. - 09:05:37
(7075/9141)
Ezt a részt már láttam. Valami segélyszervezetnél vállal sebészi állást JW Kínában.
Az asszony (az a típus, akinek nagyjából mindegy, ki a férje, csak legyen) egyedül megy ki az USA-ba a kislánnyal.
A rendõrök elfogását is láttam.

A maci egyelõre nem rémlik. Mi köze lehet az egészhez?
Most úgyis várok egy telefont, megpróbálom ledarálni.

(Hol nézed a hsz-eket? az Add-on? Közben láttam a Soompin is volt oldala, majdnem 130 oldal, de még nem néztem bele. Kerestem egy élesebb, nézhetõbb oldalt, találtam is egyet. Ha érdekel, majd elküldöm priviben. A többi megosztón halálra van már nyúzva a kópia, ez viszonylag éles.))
K. Judit 2016 ápr. 04. - 08:59:29
(7074/9141)
Én úgy "akartam" értelmezni, hogy jó legyen :) Talán egyéni beállítottság kérdése is.
De tényleg nem egyszer nézõs sztori ...

Arra emlékszem, hogy a tetû Choi az utolsó pillanatban megtudja, hogy JW a fia volt, a jelenet elõttem van.
De arra nem találok semmilyen magyarázatot, hogy miért nem mûködött rendesen az óra, a fülke miért nem engedte vissza SW-t ...

Jó, akkor én is megnézem a végét figyelmesen ...
Tegu 2016 ápr. 04. - 08:51:42 Előzmény K. Judit
(7073/9141)
A kazetta segitsegevel leleplezik a korrupt rendorseget is, a baty el, de nem megy ki az USA- ba, otthagyja az eskuvot, igy nem hazasodik ossze a lany anyjaval.
Tegu 2016 ápr. 04. - 08:48:33
(7072/9141)
Marmint erthetetlen, hogy miert nem tudott visszajonni, hisz a fustolo vegigegett, nem is derul ki. Most alakul egy elkepzelesem, de meg nem allt ossze.