Tegu 2016 márc. 23. - 01:16:06
(6921/9141)
Onnan ertelmezem maskepp, hogy" a doki mar a mutet utan ul es mereng" igen es ebben a pillanatban a multban pont akkor talalja meg a gyogyszert, s tudja meg, hogy ezt agytumor eseten szedik, igy mar van mire visszaemlekeznie es mar meg is valtozik a jelen, mert mar a multban tettek a tumor ellen, mivel tudtak, mire kell nagyon odafigyelni. Ha rendszeresen Figyeltek CTvel, a legkisebb valtozast is eszrevettek es meg idoben, kezdeti stadiumban eltavolitottak a tumort vagy esetleg sugarral kinyirtak. Igy most ugyan faj a feje, de nincs tumora.
K. Judit 2016 márc. 22. - 20:49:29 Előzmény Tegu
(6920/9141)
Ha jól emlékszem, a mûtét szinte órára egy idõben történt azzal, hogy a fiatal SW is kórházban feküdt és éppen azon töprengett, hol lehet a felnõtt SW, talán csak nem beteg, talán csak nem halt meg? Hiszen megígérte, hogy ugyanebben az idõben újra meglátogatja, mégpedig azért, hogy egy másik halálesetet meg lehessen akadályozni. Talán nem pont róla, róluk van szó? Lehet, hogy már nem is él? Hogy azért nem jelentkezik, mert meghalt 38 évesen?

És a barátját kérte meg, hogy 1) találkozzon a felnõtt SW-vel abban az idõben, ami meg volt beszélve, 2) menjen el a házukba és hozza el a szobájából a csipogót, talán van rajta valami üzenet. Ugye abban a szobában, amelyikben a fiatal és a felnõtt SW dulakodott pár nappal korábban, amikor a táskájából kiestek a pirulák...

Na most a doki a mûtét és a halál beállta után ül és mereng, a halott már a hullaházban van, és akkor jut eszébe, hogy õ akkor megtalálta a pirulákat. És utána is jártak, hogy mire valók, tény, hogy már akkor, 92-ben, tudták, hogy ezek bizony agytumor elleni (?) gyógyszerek. Ez azt jelenti, hogy meg tudta éppenséggel elõzni a daganatok kifejlõdését. Annyira még emlékszem, hogy 2005-ben látszott egy halvány folt egy felvételen, és a barátja 2007-ben megint próbálta rávenni, hogy menjen kontrollra (különös tekintettel a fejfájásaira). Ez a 10-es epizód elsõ felében volt.

Ebbõl nekem az következne, hogy valójában NEM VOLT MÛTÉT. Ami viszont azt jelenti, hogy nemcsak a múltat írták át, hanem a jövõt (ill. a jelent) is, hiszen a kettõt nem lehet egymástól elválasztani.
Persze megint egy más kérdés, hogy õk ketten természetesen EMLÉKEZHETNEK a mûtétre, hiszen SW duplán él át mindent, a barátja pedig asszisztált is ahhoz az operációhoz. Õk ketten már több térben és idõben megfordultak, SW fizikailag is, az orvos pedig gondolatban. Nem mondom, hogy nem bonyolult :))

Szerencsétlent itt kéri meg a lány, hogy menjen el az esküvõjére. Nekem a srác túlságosan rámenõs, és nem tudom, miért olyan sürgõs neki az egybekelés. A lány tulajdonképpen csak sodródik az eseményekkel, olyan, mintha nem is lenne magánál.
K. Judit 2016 márc. 22. - 20:14:17 Előzmény Tegu
(6919/9141)
Szerintem az õ sorsa megpecsételõdött akkor, amikor meg akarta védeni az anyját és valahogy (nem mutatták) az apja nyilván olyan szerencsétlenül esett, hogy megtörtént a baj. Lehet, hogy nem is abba halt bele, hanem talán már elõtte, amikor felhúzta magát akár kaphatott egy agyvérzést is, de ugye nem volt boncolás ... a tûz után nem lett volna értelme.

Choi viszont azonnal meglátta a lehetõséget a balesetben és elkezdte megdolgozni a fiút. Nem volt nehéz, ahogy írod a zavarodottsága miatt sem, másrészt senki nem vádolta volna, hiszen bizonyíték nem volt egy szál sem, Choi gondoskodott a rendõrségen is az ügy mielõbbi ejtésérõl. (Mondjuk ha nyomoztak volna, biztos nem kerüli el a figyelmüket a szándékos tûzgyújtás. Benzinszagnak kellett volna lenni stb.)

JW azokban a napokban talán fel sem tudta fogni, mi történt, persze, hogy kapott az alkalmon, hogy eltûnhessen onnan jó messzire. Még nem tudhatta, hogy ami elõl fut, az elõl nem lehet elfutni. Senki nem vádolta, senki nem kereste, senki nem akarta megbüntetni - mégis futnia kellett. Nem tudom, hogy jutott el Nepálba, de biztos annyira kereste a kiutat, hogy még a lehetetlennel, a természet felettivel is próbálkozott.

A lány és SW miatt is lesznek még beszélgetéseik, azokból is sokat megtudhatunk. Mindenesetre aki ekkora keresztet visel, annak annyi. Legalábbis szerintem. Együtt lehet ezzel élni biztosan, de az csak játék a többiek miatt, az nem igazi élet. Ahogy az anyjáé sem. És akkor itt jön a nagy kérdés, hogy vajon SW - igaz vétlenül - vajon õ tud-e majd normális életet élni? Egyáltalán lesz-e lehetõsége? És ha lesz, el tudja-e temetni magában a múltat, hogy az életnek adjon inkább helyet?

(Van a képen egy hõsugárzó szerûség - fura, hogy a kórház elsõ emberének hideg a szobája? - talán azért helyezték oda, hogy hihetõbb legyen a baleset? Egy filmben semmi sincs ott véletlenül ..)
Tegu 2016 márc. 22. - 10:33:46
(6918/9141)
Azert tegyuk hozza azt is, hogy akkor total ossze volt zavarodva, mert az is pont akkor derult ki, hogy nem is az apjatol szuletett, erre par percre ra meg meg is oli ezt az embert, aki eppen az anyjat fojtogatja....Ja es valami idegen meg uldozi is utana, aztan eltunik, el tudom kepzelni ezt a lelkiallapotot. Aztan a tobbi mar a kovetkezmeny, hordozza magaban ezt a titkot meg par evig, majd mikor mar hozzajut orvoskent a kabszerhez, ezzel probalja elviselni a tortenteket, ami mar visszafordithatatlan: Choinak adja a korhazat, anyja pedig bedilizik, a testvere pedig onmagat hibaztatja es nem mondhatja el, hogy apja mar halott volt, mikor felgyujtottak a korhazat es hogy o nem is az apja fia. Szenved szerencsetlen rendesen. Gyakorlatilag egyet hibazott, nem vallalta fel, hogy az apjat olyan szerencsetlenul lokte meg, hogy az meghalt ( beverte valamibe a fejet vagy hogy) ezert mit kapott volna, talan felfuggesztett bortont?
Tegu 2016 márc. 22. - 10:22:01
(6917/9141)
Szoval ugy ertem, hogy eloszor meg kell annak tortennie, amire emlekezni lehet:) es ezek csak azert tortentek a multban, mert SW beavatkozott, elotte nem emlekezhetett, mert nem tortent meg, csak kesobb. Atirtak amultat.
Tegu 2016 márc. 22. - 10:17:03
(6916/9141)
Es ezert mondta, hogy megmentette SW eletet, mert a gyogyszer ismereteben rajottek, hogy miert halna meg SW 38 evesen.
Tegu 2016 márc. 22. - 10:15:33
(6915/9141)
Sztem az tortent, hogy a multban pont a jelenben folyo mutet utan talalta meg a gyogyszereket, ami megvaltoztatta a jelent, ezert emlekezett ra hirtelen.
K. Judit 2016 márc. 22. - 10:09:58
(6914/9141)
Még ezt be akartam tenni. Nem kevés fejtörést okozott (nekem) ezzel a kijelentésével.
K. Judit 2016 márc. 22. - 10:09:02
(6913/9141)
Meg azért, mert a barát (orvos) képes anélkül is emlékezni 20 évvel korábbra, hogy nem használ semmilyen segédeszközt hozzá. Így volt a képeslappal is. Õ saját forrásból dolgozik :))
K. Judit 2016 márc. 22. - 10:07:27
(6912/9141)
Már én sem haragszom rá, de zavart, hogy hagyta magát manipulálni a rókaképûvel. Pedig akkor még semmit nem tudott, minden abban a pillanatban derült ki, amikor az apjuk meghalt. (Nem tudom, elõtte milyen volt az apa, de az biztos, hogy a gyerekei nem ismerték egyáltalán. Emiatt hajlamos vagyok azt hinni, hogy a sorsát saját magának köszönheti, amiért így viselkedett.)
Mindenesetre gyengének gyenge, azért is lövi magát.

Közben újra felmerült bennem, hogy jól értettük-e, hogy a lánynak, Min Young-nak valaki más volt az apja (vmi zenész). Mert ha nem vér szerinti rokonról van szó, miért olyan rettentõ nagy botrány, hogy egy nagybácsi-unokahúg megszeretik egymást ... Tudom, miért ilyen fontos ez nekik, de talán mégsem kellene a tényeket (hogy NEM vér szerinti rokon) teljesen figyelmen kívül hagyni ...

Mennem kell, majd újra elõveszem a 10-es részt, hogy most volt-e mûtét, vagy nem. Mert már semmi nem biztos :))