Tegu 2016 jan. 26. - 18:08:24
(6341/9141)
2
Tegu 2016 jan. 26. - 18:07:40
(6340/9141)
Na elõszedtem Miss Korea vádjait: itt zavaros, de lehet, hogy lesz értelme késõbb. Miss Korea beszél, csak néha SR-t látjuk
1.
Tegu 2016 jan. 26. - 18:01:36
(6339/9141)
Kabátbemutató folytatódik, ez még a 39. részbõl.
plusz érdekes, hogy Miss Koreára mindig akkor jön a roham, mikor kettesben van azokkal, akik hasznositani tudják a kifecsegett titkokat-
Mellesleg honnan tud õ ennyi mindenrõl, aki még a szavakat sem tudja megfelelõen használni? Nem is olyan buta?
Tegu 2016 jan. 26. - 17:49:19
(6338/9141)
Megnéztem a 40-est, 97%-os feliratozással, majdnem teljes.
Felirattal sem tetszik, ez a MIdo ügy elõjött Miss Korea HK ellen felsorolt vádjai között is, valahol beraktam az egész felsorolást, ugy sincs sok értelme.
Most tulajdonképp HK elmondta SR-nek és JE_nek is , hogy õ egy szörnyeteg volt, mindenrõl õ tehet. Csak azt nem értem, hogy ha JE nem tudott semmirõl, akkor miért ábrándult ki HK-ból. CSak a gyerek elvesztése utáni viselkedése miatt, mert nem orditozott és nem csapkodott?
Hm.
Közben rájöttem, hogy kevertem a sorozatszámokat, s nem is láttam még a 39. részt felirattal, nézem tovább majd este.
Azért nem értettem, hogy miért jött elõ TS felesége TS régi kapcsolatával, egyáltalán hogy derült ki.
K. Judit 2016 jan. 26. - 00:34:06
(6337/9141)
Különben még nem láttam a 39-est végleges felirattal, majd igyekszem jól odafigyelni a párbeszédekre.

Apropó, hallottátok, hogy Szöulban -18 fok van? Akkor az nem volt kamu, hogy JE betessékelte HK-t a kórházba, ne álljon már kint az utcán, mert megfagy ...
K. Judit 2016 jan. 26. - 00:32:04
(6336/9141)
A barátjáról eddig csak annyit tudunk, hogy nem értett az üzlethez. Õ gyógyszereket készített, kísérletezgetett, és erre sok év ráment, ezért vált el tõle GN. Az üzlethez pedig Manho értett. Mint ahogy mondta is, õ csinált abból az egyetlen gyógyszerbõl egy egész birodalmat, és rengeteg pénzt.

Azért a leállatiasodás egy kicsit túlzás. Szemrehányó volt, és szerette volna már tudni, mi a fene van, hiszen az õ élete is ettõl függ. A meglévõ néhány bizonyíték arra mutat, hogy akár balesetrõl is lehet szó, de sajnos ott van a szabadalom, és a késõbbi dátumú átruházási dokumentum, ott vannak az orvosi vélemények, miszerint harc folyt fent a hegyen. Gyanús az is, hogy titkolózik. És az is, hogy nem tagadja, a SSww-t a barátja találta fel, õ pedig nem bírta ki, hogy ne használja fel. Gyanús az is, hogy az egyetlen embert, aki tanúja volt az eseményeknek sofõrként alkalmazza, a gyerekeit õ taníttatta ki stb. De ha szeretné eloszlatni a gyanút, csak el kellene mesélnie az igazságot. Senki nem örül annak, ha az apjáról kiderül, hogy valakinek elvette az életét. Csak tisztáznia kellene magát Manhonak, és akkor a fia sem háborgatná.

Úgy látszik, az ázsiai népeknél vannak olyan íratlan szabályok, hogy ha valaki bûnt követett el a családban (ugye mindig a NAGY családról van szó Ázsiában, az összes rokont beleértve), akkor vagy neki, vagy egy családtagnak meg kell érte fizetni. Több jakuzás, vagy egyéb keleti maffiás filmet kellett volna látni, hogy ezt ki lehessen jelenteni, de van egy ilyen érzésem.

És bár Manho szövegével - amibõl én azt vettem ki, hogy az a gyógyszert többre értékeli a barátja életénél - semmiképp nem lehet egyetérteni, mert minden körülmények között az emberélet kell legyen a legfontosabb. Ráadásul nem játszhatja senki a mindenhatót, Manho nem ítélkezhetett volna felette.

Ennek ellenére az az érzésem, hogy bármi is történt valójában, õ valamennyire felmenthetõ lesz. Valahogy úgy gondolom, nem ezt a színészt castingolták volna erre a szerepre, ha szándékos gyilkosságot követett volna el. Csak nézzétek végig a szereposztást, rájöttök, mire gondolok. (Kik a gonoszok és kik a jók.)
Illiona 2016 jan. 25. - 22:40:41
(6335/9141)
a 39. epizódot megnézve azért minden más.
Most hogy másodszor alaposabban figyeltem a kezdõ jelenetet a moziban, feltünõ volt, hogy Jin Eon már amikor hivta az apját, akkor milyen kötekedõ, agressziv volt. Ez megvolt a sofõrrel szemben is, igazoltatta, mint valami bûnözõt, kemény stilusban beszélt az idõs férfival.
Azután a film alatt semmi nem érdekelte, csak magán kívül eltorzult arccal fortyogva, szinte leállatiasodva vágta oda a szavakat.
Igy most ez megdöbbentõbb volt , mint elõször nézve.Szoktam szavakat felirni, miközben nézem a filmet, és itt azt irtam fel, hogy visszataszitó, eszelõs.
Egy lényeges mondat elhangzott az öregtõl, ha az ikrek apjánál maradt volna a szabadalom, semmi nem lett volna belõle.
Ez azt is jelenti, hogy a barátja esetleg alkoholista, vagy kártyajátékos, vagy esetleg rákos volt.
Vagy csak könnyelmû,hanyag.
Jin Eon utalása az öngyilkosságra kemény volt, és a tehetetlen düh látszott rajta, annyira szerette volna már tudni az igazat, és olyan türelmetlenül próbálkozott, hogy maga sem tudta már saját magát kordában tartani.
Hogy ezt mennyire gondolhatta komolyan? ott jobban divat az öngyilkosság, mint nálunk, vagyis lehet hogy ott akkor tényleg komolyan gondolta, és nem csak zsarolni akart vele.
Illiona 2016 jan. 25. - 14:42:24
(6334/9141)
a 39.nek kint is van a felirata, a letölthetõ, most gyorsak voltak

de csak este nézem ujra
K. Judit 2016 jan. 25. - 13:55:47
(6333/9141)
Akkor kerültek a puzzle darabok a helyükre. Amikor kiment, visszhangoztak a fejében YG és az anyja szavai is.

HG elmondta most JE-nek, hogy majd õ megfizetteti az apjával, amit tett, de JE nem tehet semmirõl, ne okolja magát.
Lehet, hogy JE tényleg meg akarja ölni magát? Úgy búcsúzkodtak, hogy majd a következõ életükben talán boldogok lesznek.

Közben a Mido ügyben a sofõr fia lesz majd az ügyész, a végén õ hívta fel HK-t. (Érdekes lesz majd a gázoló tanúvallomása.)
Caffe 2016 jan. 25. - 12:35:21
(6332/9141)
Mondjuk, sztem ezt mar tudta HK, hisz amikor leultek enni es JE elmondta a gondjat apáikkal kapcsolatban, azt is kozolte, hogy most keres ra bizonyitekot. Utana ment el a klotyoba hanyni HK es otthagytak az osszes finom kajat, szokas szerint.
K. Judit 2016 jan. 25. - 11:37:56
(6331/9141)
Ja és még egy, JE barátja nemcsak HK iránti szerelmérõl beszélt ittasan, hanem elkotyoghatta azt is, hogy JE moziban volt az apjával, és a Himaláját nézték meg, és hogy összevesztek. Vagy csak annyit, hogy JE nyomoz a Bukhasan hegyen történtek miatt.

Ezt jól megbeszéltem magammal, be is fejeztem.
K. Judit 2016 jan. 25. - 11:18:18
(6330/9141)
... és HK is hallja, de egy idõre eltemeti magában, hiszen jön a szakadék és a 4 éves amnézia.

De már mindent tud. (Persze ez még csak TS vádja, õk még mindketten csak gyanakszanak, jó lenne, ha Manho félretenné a saját egóját, és végre elmondaná az igazat.)

A 40. epizód végén Manho HK ajtaján kopogtat. Talán elmondja.
K. Judit 2016 jan. 25. - 11:15:37
(6329/9141)
Igen, megtaláltam a két képet: mindkettõn TS beszél, Manho hallgat (HK pedig az ajón kívül hallgatózik).

És igen, elhangzik a "barát" szó, és a másodikon elhangzik a Dogko név is.

Szóval HK már jó régóta gyanakszik ... és most kitalálta, JE miért titkolózik elõtte, miért mondja, hogy pár nap múlva többet tud, miért van kiborulva. JE nem tagadja, csak hallgat, és most elõször egyetért azzal, hogy nekik kettõjüknek ez az utolsó találkozásuk.

(A szöveget TS mondja....)
K. Judit 2016 jan. 25. - 11:08:12
(6328/9141)
Ja, lehet, hogy TS a beszélgetés alatt megvádolta Manhot, hogy megölte a barátját a SSWW... miatt, és a ellopta a szabadalmat.
Tehát akkor valószínûleg még csak "barátja" szót hallotta, de jól megjegyezte magának. Lehet, hogy azért tért le a repülõtér felé vezetõ útról, hogy ezt megbeszélje JE-vel? De végül is nem tudtak találkozni, JE egyéb elfoglaltsága miatt, és azért, mert õt meg lesodorta egy munkagép egy szakadékba.

De késõbb, ahogy az emlékezete lassacskán visszatért, és megismerte az anyját és a húgát, kezdett összeállni neki a kép. Hiszen YG elmesélte neki, hogy Manho és az õ apjuk, Dogko BARÁTOK voltak, aztán meg elõjött neki, az is, amit az anyjától hallott.

Tehát egy részét tudta amnézia elõtt, a másikat utána tette hozzá. Ha igaz. Nem biztos...
K. Judit 2016 jan. 25. - 10:42:27
(6327/9141)
Jó lenne visszaemlékezni, pontosan milyen beszélgetést hallgatott ki HK, amikor résnyire nyitva maradt egy ajtó, és Manhoval beszélgetett TS. Nemrég tettél fel errõl képet, majd megkeresem, hátha van rajta egy epizódszám. Mielõtt elindult volna a reptérre, hogy Kínába utazzon.

Ugyanis hirtelen az jutott eszembe, hogy most, amikor HK megkérdezte JE-t, tudja-e, hogy az apja ölte meg az õ apját, JE-nek is leesett az álla, nagyon meglepõdött. És én is elgondolkoztam, hogy vajon HK mióta sejti ezt. Nem akarom elhinni, hogy már az amnézia elõtt gyanakodott Manho-ra. Pedig nagyon is lehet, attól függ, mit hallgatott ki. A szabadalom átruházási papírt látta Manho asztalán, de vajon az, és a beszélgetés elég volt, hogy felébredjen benne a gyanú?

Hiszen azt sem tudta akkor még, hogy Dogko-nak hívták az apját. Vagy rosszul emlékszem?

Vagy tévedek, és mikor visszanyerte az emlékezetét, minden visszajött neki? Azért ment olyan elszántan Manhoz-hoz? És azóta is játszik? Eljátssza az alelnököt MH oldalán, eljátssza a cég védelmét Pudoxin ügyben? És közben lázasan készíti elõ a bosszúját? Nem lehet? Annyi értelme van, hogy ha már elõre elhatározta, hogy tönkreteszi a CNP-t és a Choi családot, akkor azért játszotta el a második amnéziáját, és hogy gyûlöli JE-t, hogy az a szerencsétlen minél elõbb besokalljon, esetleg menjen vissza egy laborba, és végleg felejtse el õt? Nahát ez nem sikerült. Ezért kell most szakítaniuk, amikor a legjobban szeretik egymást.
K. Judit 2016 jan. 25. - 10:12:46
(6326/9141)
Igen, van HK-ban megbánás a régi amnézia elõtti énjével kapcsolatban, ezt látjuk, és ezt mondta JE-nek is, hogy nem tudja, miért élt akkoriban úgy, ahogy.

De ha HK-ról van szó, nem árt óvatosnak lenni. Lehet, hogy észrevette, SR-val úgy tud játszani, mint macska az egérrel. Nem gondolom, hogy bosszút akar állni rajta, de soha nem lesznek puszipajtások (legfeljebb eljátsszák majd BS kedvéért), és az is biztos, hogy felhasználja majd TS elfogásához. Bár már mielõbb elkezdené.
Tegu 2016 jan. 25. - 09:41:13
(6325/9141)
Igen, tobb lehetoseg lett volna az amneziaval es ikrekkel, Manho, Miss KOrea, GN, Manho baratja multjaval, helyette elhuztak az idot ezzel a konnyes szeretlek, de elhagylak szornyuseggel, mar rosszul vagyok, ha kettesben maradnak JE es HK. De imadjak ezt, szamtlan jelenet ugrik be tobb sorozatbol is, mikor allnak egymassal szemben, vagy beolvas egyik a masiknak, a masik gyotrodve hallgat, majd valamelyikuk sarkonfordul es elvonul, a masik var, mig mar nem tudja utolerni es aztan eszelosen fut utana, de mar keso. Aztan uez forditva, hogy ezen mit kedvelnek, fel nem fogom.
Tegu 2016 jan. 25. - 09:32:47
(6324/9141)
Hat tevedtem, HK tenyleg bocsanatot kert SR- tol, csak magat hibaztatva, jo nagy baromsag, de lehet, hogy mukodni fog? Hisz SR tudja, mit muvelt TS, megis vele szovetkezett, itt olyan szinten probal meg kihasznalni mindenki mindenkit, hogy az embernek a gyomra fordul fel tole.
Illiona 2016 jan. 24. - 22:43:56
(6323/9141)
Egyetértek ezzel, hogy leült a sorozat, és valahogy kifogytak a lendületbõl.
De még igy is ugy vélem ennél nagyon sok gyengébb sorozatot láttam, ugyhogy ennyi belefér.
Egészen más ugy nézni ilyen 50 részes sorozatot, hogy napi 8-10-rész, és halad.
Épp most fejeztem be a Make a Woman Cry c 40 részest, folyamatosan néztem. Nagyon jó, de ha hetente kellett volna nézni, lehet hogy részeken keresztül már kevés lett volna a történés.

Seol Rihoz annyi, hogy általában az szokott az árva gyerekhez igazán gonosz lenni, aki késõbb rájön, hogy az a saját gyereke.
Itt viszont senki nem ellensége a lánynak, õ saját maga a legnagyobb ellensége önmagának.
K. Judit 2016 jan. 24. - 22:22:22
(6322/9141)
Majd mindjárt elolvasom, csak elõbb leírom, hogy szerintem azután csúszott ki a kezükbõl a történet, amikor HK visszanyerte az emlékezetét. A 4-5 rész újabb amnéziával, szeretlek-nem szeretlek huzavonával, a sírások elindításával túl sok idõ elment, miközben elfelejtettek folytatni illetve befejezni néhány megkezdett vonalat, mint például Mis Korea demenciája, vagy hogy SR mit csinált azután, hogy JE végleg kiadta az útját. Mintha hetekig nem játszottak volna.

Miss K. pedig általában jól van, de most mintha valakinek megint eszébe jutott volna, hogy beteg, most folytatják ugyanott. És ugyanez a helyzet a nem mondom ki, melyik szállal, ott is 10 résszel ezelõtt vizsgálták a gyereket elõször és utoljára, azóta sem. És - így van - YG-ról is elfeledkeztek azóta, hogy HK ellopta tõle a bizonyítékokat. Azóta csak süt, fõz, iszik, takarít, angolt tanul. Néha telefonál.

Szóval még mindig az a véleményem, hogy azzal a 31-35. körüli néhány epizóddal valahogy kisiklott a történet.

Azt nem mondanám, hogy a gázoló gyerekén kéne JE-nek bosszút állnia. Jól tette, hogy nem állt bosszút. Nem is férne bele a sztori szellemiségébe a bosszú, hiszen a megbocsátás és az újrakezdés lehetõsége volt az író célja.

Inkább az ördögi TS-t kéne már leállítani.
K. Judit 2016 jan. 24. - 22:11:55
(6321/9141)
Ha a forgatókönyvíró szerelmes lenne JJH-be, akkor már nem kényszerítené folyton sírásra.

(Nekik K-ban biztos a színészi játék egyik fokmérõje a sírás, jó, rendben, de ez már valahogy túl sok. Nevetni is tud, meg még sok mindent, fejezzék már be a bömbölést ...)
K. Judit 2016 jan. 24. - 22:06:53
(6320/9141)
"Arról nem volt szó, hogy TS-nek volt egy gyereke, csak arról, hogy egy nõvel élt 8 évig. Esetleg annak a nõnek lehetett már egy gyereke, akit aztán elhagyott JR miatt."

Lehet, hogy pont egyszerre írtunk. NEM mondtam, hogy TS gyereke, csak azt, hogy tényleg kiderülhet a házuk táján valami ezzel kapcsolatban. Amikor átfutottam egy félkész fordítással néhány párbeszédet, akkor lett gyanús TS elõzõ kapcsolata, de még nagyon hiányos volt a szöveg.
K. Judit 2016 jan. 24. - 22:02:12
(6319/9141)
Igen, HK önállóskodott, pedig megígérte JE-nek hogy mindent elmond neki. Ha fél, vagy ha valami szokatlan történik stb. (Ez akkor történt, amikor JE megtalálta az Oleandert és a fenyegetõ levelet.)

Komolyan, már én sem finomkodnék HK-val, ha tényleg csak az üvöltésbõl ért. Döntse el, hogy egyedül csinálja végig, és a lelki életét BS-sel beszéli meg, akkor tiszta sor. De ha bevonja JE-t, illetve megengedi neki, hogy a teljes életét az õ szolgálatába állítsa (!), ill. szinte feláldozza, akkor tartsa be az ígéretét.

Megint volt egy jelenet, amikor azt hittem, HK nem válaszol JE hívására. Volt legalább 20 másodperc, amikor azt mondtam magamban, ha nem veszi fel, elzárom, ez volt az utolsó húzásuk. A kórház elõtt.

Én különben nem találnám a sztorit sokkal rosszabbnak egy hasonló drámánál, talán túl hosszú, plusz a heti egy-két epizód és néha a fordítás lassúsága, az elmaradt részek zavarnak. Már hozzászoktam a pörgõsebb filmekhez. És zavar az összes hiba, ami abból adódik, hogy nem volt tisztességesen elõre megírva, és hogy most is improvizálnak a nézõk kívánságai alapján. De látom már, hogy abban a drámadömpingben, ami náluk van, a producerek nem hajlandók pénzt áldozni bizonyos nézettségi mutatók alatt. És hogy abszolút szándékos, hogy a közönség írja meg a sztori végét. Ez zavar. De ez ellen senki nem tud semmit tenni. Akkora a választék, hogy örül a forgatókönyvíró, ha egy csekélyke ötletét egyáltalán elfogadják.
Illiona 2016 jan. 24. - 21:58:25
(6318/9141)
megnéztem a 40.-et, hát nem sok mondanivaló van róla, tényleg felesleges epizód volt.
Az biztos hogy a forgatókönyviró az nõ. és szerelmes JJH-be, emiatt csinált neki ilyen túlontúl elõnyös karaktert.
De pont ez be is szûrkiti.
Az a nagy empátia a rendorségen a gyilkos és a kisgyilkos iránt azért túlzás már. Annyira elfejtette hogy ez az ember hidegvérrel kinyirta a kislányát? vagy ha nem Hae Kangot kell hibáztatni, akkor már nem is számit? lehet velük barátkozni?
Vagy! Belegondolt abba, hogy egy gyilkos fia csak gyilkossá lesz végül?
és ha ez egy törvényszerûség, akkor mi van azzal, hogy õ is csak egy gyilkos fia?
Emiatt érez rokonszenvet?

Hae Kang magánakciója a garázsban valóban veszélyes volt, azt hiszi õ mindenható, és bármilyen bûnözõre ránéz, akkor az már reszketve összeomlik?
A szegény iker igazgatónõ akciójába a porszivóval beletekertem, azt hiszem ez már végig igy lesz.

A sógort elnézve gondolkodtam, lehet-e Seol Ri az õ lánya. Ez olyan lehetetlennek tünik, hiszen majdnem egykorúaknak tünnek. Seol Ri 28-29 lehet, a sógor ezek szerint lenne + 25, vagyis 54?
Persze ezekben a sorozatokban könnyen kezelik a szinészek és a karakter életkorát.
K. Judit 2016 jan. 24. - 21:47:01
(6317/9141)
Miss Korea megint a múltban képzelte magát, és amikor JR leült mellé, figyelmeztette, hogy TS csak a pénzéért akarja elvenni feleségül, egyáltalán nem szereti. Arról nem volt szó, hogy TS-nek volt egy gyereke, csak arról, hogy egy nõvel élt 8 évig. Esetleg annak a nõnek lehetett már egy gyereke, akit aztán elhagyott JR miatt.
Tegu 2016 jan. 24. - 21:36:30
(6316/9141)
Tegu 2016 jan. 24. - 21:24:18
(6315/9141)
JE letolta Hkt, nem lehet, hogy keresztbetett nekik HK akaratlanul? Megigerte HK, hogy szol JEnek, megsem szolt, aztan miutan elkaptak. Ts emberet, felrohant TShez es beolvasott neki, holott lehet, hogy JE baratjaval mast tervelt ki. De hogy miert kellett cirkuszolni az alkalmazottak elott, azt nem tudni.
Tegu 2016 jan. 24. - 21:16:32
(6314/9141)
Allitolag JE haverja csak azt kotyogta el HKnak mennyre odavan erte JE, mennyire igyekezett visszakapni HKt. / en felesleges epizodnak laattam, de volt, aki megkonnyezte, ezek szerint vanerre igeny/
En azt gondoltam, hogy HK SRnek azt mondta el, hogy TS hamisitotta meg a PUdoxin mellekhatasanak tesztjeit, nem vele kene osszefognia SR-nek, talan beszelt a sajat szereperol is, ill talan megvedte JEt, hogy o viszont semmirol nem tudott.
Azt nem tudom, miert ment JE BShez. YG es a doki, plusz gyerek jelenetet is uresjaratnak tartom, oszinten szolva baromira nem erdekelnek, YG kaphatott volna fontosabb szerepet is ebben a tortenetben, legalabb beoltozhetett volna HKnak vagy deruljon mar ki a nagymamaja hagyatekabol valami, olyan bena ez a forgatokonyv, vagy kellokepp felidegelnek, hogy nagy legyen a meglepetes egy csavar utan, nem tudom, de nagyon nyogvenyelos ez a HK- JE kinlodas, egyszeruen tulmentek egy hataron ezzel sztem.

Jaa, s azt mondod, hogy SR TS lanya lehet esetleg?
K. Judit 2016 jan. 24. - 19:57:56
(6313/9141)
40.

Én annyit megértettem, hogy elkapták TS emberét, aki leütötte BS-t, a gázoló fiát pedig JE kimentette.
(JE megint keményen letolta HK-t, hogy egyedül intézkedett, jól össze is vesztek.)

JE barátja valami kikotyogott HK-nak piásan.
Gondolkodom, hogy JE-vel kapcsolatban mi lehet az, amit HK még nem tud, talán SR-val kapcsolatos, de szerintem már nincs különösebb jelentõsége (még ha azt mondaná is, hogy nem volt egyáltalán kapcsolatuk), már régóta nem az a kérdés, hogy szeretik-e egymást.

HK bocsánatot kért SR-tól, õ tudja, miért. Talán mert lekezelõen viselkedett vele, vagy mert BS veszélybe került miatta.(Úgy látszik, azt elfelejtette, hogy SR majdnem hagyta meghalni az utcán ...) Miután a végsõ csapásra készül a CNP ellen, inkább a saját bûneivel foglalkozhat.

Szerintem HK is úgy képzeli, hogy Manho ölte meg az apját.

TS iszonyú nagy pácban van, de még mindig fenyegetõzik. JE is úgy látszik csak annyit tud ellene tenni, hogy széttör egy baseball ütõt az asztalán. Remélem, azért késõbb összekaparják ellene a bizonyítékokat is.
Tegu 2016 jan. 24. - 19:15:38
(6312/9141)
41.
Nem sok tortent, parbeszedek, sirdogalas, orditozas
K. Judit 2016 jan. 24. - 14:31:01
(6311/9141)
Viszont HK mindent hallott, amit TS és SR beszéltek. Annak a szövege sincs még teljesen kész, de elhangzott azoknak a neve, akiket TS ölt meg (YG férje és a kerekes székes ember), vagy kísérelt megölni (YG). Elhangzott az is, hogy SR kizsarolta TS-tõl, hogy tegye tönkre HK-t és JE-t is. Mire SR csak annyit mondott, hogy az "igaz, de a bátyámmal kapcsolatban nem kértem ilyesmit". Fenyegetõzött, hogy börtönbe juttatja TS-t.

Ahelyett, hogy HK elõállt, hogy mindent hallott, inkább vette volna fel õ is a telefonjával.

(Lehet, hogy BS a jobb karját nem fogja tudni használni. Még nem biztos, de kezeltetnie kell majd.)
K. Judit 2016 jan. 24. - 14:25:11
(6310/9141)
Az elõzetesben pedig látszik, hogy megint búcsúzkodnak. (Remélhetõleg az epizód végén, hogy legyen megint min izgulni.)

De nem is ez a baj, ha örökre elbúcsúznak, akkor sincs baj ...

Viszont most elõször érzem, hogy lehet, mégis JE-nek van igaza Manhoval kapcsolatban. Pedig hiányos nagyon a szöveg, mégis valami olyasmit mond Manho, hogy a SsW... nevû gyógyszerrel jobban járt mindenki, mintha JH marad életben. Ugye abból rengeteg pénz lett, erre állítólag JH képtelen lett volna, hogy ki is fejlessze, aztán pénzt is csináljon belõle. Ráadásul nem károsította meg HK-t, aki szintén rengeteget profitált a munkahelyébõl ...

Szóval nem állítom, hogy szándékosan tett valamit JH ellen (bár lehet), de talán választásra kényszerült a fenti harcban, és akkor a saját értékrendje szerint választott. Úgy képzeli, hogy egy jó gyógyszer, ami sokakat megment, sokak betegségét enyhíti, többet ér, mint a feltalálója. Ha jól gondolom. És ha tényleg így gondolkodik, akkor egyetértek JE-vel.
K. Judit 2016 jan. 24. - 12:54:20
(6309/9141)
Belenéztem a viki fordításába. Már egész jól halad, kb. 90%-os.
Lehet, hogy megvan, honnan származik SR. TS együtt élt egy nõvel 8 évig, mielõtt elvette JR-t. Õmiatta hagyta ott. (JR-nek pedig azt hazudta, hogy csak együtt jártak.) Egy gyerekrõl is szó van, de még nagyon hiányos ott a szöveg. Arról a jelenetrõl van szó, amikor Miss K. visszautazik egy kicsit az idõben, és JR megint elcsípi ezt az állapotát.

Sajnos az a párbeszéd is hiányos, ami Manho és JE között zajlott. Ez a mondat megijeszt. (Nem azért, mert azt hiszem, meg fog történni, hanem azért, mert ebbõl is világosan látszik, hogy a gondolkodásunkat évszázadok választják el egymástól.)
Caffe 2016 jan. 24. - 00:21:28
(6308/9141)
Mindezalatt az egesz ceg letet veszelyezteti a Pudoxin- ugy es a gazolo cegenek ugye.
K. Judit 2016 jan. 23. - 23:22:27
(6307/9141)
Viszont Manho meg megérthetné, hogy miért fontos JE-nek az igazság. Hiszen a HK-val való újrakezdése a tét.
Akármennyire is ügyetlenül kérdez JE, nem lehet összetéveszteni azzal a követelõzõ hanggal, amit JR és TS engedett meg magának.
Ráadásul Manho számít a fiára és a menyére a cég továbbvitelénél, lehetne egy kicsit bölcsebb, sejtheti, hogy a titkolózás mennyire káros, milyen indulatokat vált ki és milyen ellentéteket szül a családban. Plusz JE-tõl biztos nem várja, hogy feljelenti a rendõrségen. Annak mi értelme lenne, ha JE lecsukatná az apját?
Nem ártana, ha Miss Korea egy kicsit szintén okosabb lenne, ha az állandó szemrehányó nyafogása helyett megpróbálná tisztázni a félreértéseket a családban. Nem kéne túl feltûnõen, inkább fû alatt ...
Caffe 2016 jan. 23. - 23:12:54
(6306/9141)
Ha csak faggatna...de szerintem nekitamad, vadol. Naja, nehogy mar megtudjuk, mert akkor nincs meg 11 resz.
K. Judit 2016 jan. 23. - 22:50:22
(6305/9141)
"Az apja visszakérdezett, hogy miért, mennyit tudsz?"
Természetesen már ez is eleve gyanús lehetett, mert azt sejteti, hogy ahhoz fogja igazítani a meséjét, amennyit JE kiderített.
Ez a visszakérdezés Manho részérõl volt hiba.

Elõször is nem moziban kellett volna találkozniuk, hanem ahogy szokás (!), a konyhaasztalnál egy üveg piával nyugodtan el lehetett volna kezdeni az elejérõl. Fel nem fogom, miért nem lehet elmesélni egy történetet az elejérõl. Miért jó Manhonak, hogy JE szenved? Mondjuk nem sok emberre számíthat a családjából. Miért kell még jobban elmérgesíteni a dolgokat?

Néha én is sajnálom a színészeket, amikor a rendezõ hülyét csinál belõlük. JE magában csendben sírdogál a kocsijában, aztán meg rátámad az apjára, és elkezdi faggatni? Ez valahogy nem stimmel.
K. Judit 2016 jan. 23. - 22:33:02
(6304/9141)
Szó szerint ezt írtam: "Fenntartom, hogy a szeretet és a fizikai vonzalom együtt van jelen az õ esetükben". Ezzel semmi olyat nem állítok, hogy a szeretetbe ne férne bele a szex egy 39-40 éves korú házaspárnál. Sõt, azt írom, hogy nagyon is ott van, de a koreai filmkészítõk ezt nem tartják szükségesnek meg is mutatni.

Illionának: fizikai közeledés is volt a konyhában, és nem állítottam, hogy premier planos d.gást akartál volna látni.

De nem tudom, emlékszel-e, hogy már amikor indultak, már akkor lehetett látni HK arcán a szomorúságot, és miután JE nem hülye, tudta, hogy utolsó alkalomra készül. Ezért mondta, hogy még nem döntötte el, hogy elmegy-e, de miután vacsora közben HK ki is mondta, hogy utoljára vannak együtt, inkább elment. HK utánaszaladt, kár, hogy azt a jelenetet félbehagyták a mérgezõ Oleander miatt. Ezután már csak fõleg azért maradt, hogy megvédje. Nem mondott le HK-ról, még mindig van türelme.

Azt láttam az elõzetesben, hogy eltorzult arccal kiabált az apjával, ezt nem kellett volna. Egy gyerek akárhány éves is, nem kérheti számon ilyen módon, hogy mit tett a szülõje. Úgy tudom egy 15 másodperces elõzetesbõl, hogy kérte az apját, mesélje el, mi volt a hegyen. Az apja visszakérdezett, hogy miért, mennyit tudsz? A nyomozásból, amit JE végzett, õ maga sajnos túl hamar vonta le a következtetéseket, pedig nem kellett volna. Nem biztos, hogy azért alkalmazta Manho a sofõrt, mert ellenõrzése alatt akarta tartani, hanem például hálából is alkalmazhatta, hiszen ha a mostani sofõr találta meg õt a hegyen vérben úszva, akkor az életét is neki köszönheti. Ez miért nem jutott JE eszébe? Miért tud csak rosszat feltételezni az apjáról? Természetesen a korábbi viselt dolgai miatt, amiket azóta már az öreg is megbánt, de megtartja magának ezt is, mintha a családnak nem lenne ehhez köze. Túl büszke, túl fafejû, és megszokta, hogy õ az atyaisten a családban is és a cégnél is. Láttuk, földig hajolnak elõtte a beosztottai. Így nem könnyû visszaszállni a földre ...
Illiona 2016 jan. 23. - 21:11:35
(6303/9141)
Nem.
Ez szintiszta koreai mozifilm, és friss.

itt a trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=S9UeQ0qhWnc
Illiona 2016 jan. 23. - 20:23:42
(6301/9141)
Azért vérzett el, mert azzal a hátsó szándékkal hivta el az apját, hogy a film hatására az öreg majd megtörik, és mindent bevall.
Ezzel szemben a moziban az öreg nézte a filmet, és maga Jin Eon borult ki azon, hogy az öreg meg nem hajlandó kiborulni, elveszitette az önkontrollját, és egy hatalmas szózuhatagot rázúditott az öregre, igen szenvedélyesen, az öreg meg könnyedén visszaválaszolt, és elsántikált.

persze ez csak igy szöveg nélkül, hiszen fogalmam sincs melyik mit mondott.

Hogy az öreg miért ment ki ahelyett, hogy megbeszélték volna a problémájukat? szerintem itt Jin Eon nem volt már abban az állapotban, hogy bármit ember módra meg lehetett volna vele beszélni.
A másik, hogy gondolom, olyan dolgokat mondott kész tényként, amit az öreg cáfolni nem tudott ugyan, de nem is akart. Egyszerûen értelmetlen volt továbbra is egyetlen perc, vagy szó is.
Ha az öreg nem ölte meg a barátját, Jin Eonnak nagyon nehéz lesz ezt levezekelni az apjánál.
Õk ketten már átléptek itt egy határt.

Más: itt én azt hittem egy pillanatra az öreg belevág egyet a botjával Jin Eonba, õk hamarabb ütnek, de nem tette. :))))
Tegu 2016 jan. 23. - 20:22:39
(6300/9141)
Azert allnak mereven egymastol egy meterre, mert uralkodnak magukon, s mivel uralkodnak magukon, nem szerelmesek. Ezzel szemben viszont szamtalan mas jelzessel sugarozzak egymasra a szeretetet, s mindketten tudjak, hogy a masik csak visszafogja magat, ugy hatarozott, hogy kapcsolatuk a masikat veszelyezteti.
Tegu 2016 jan. 23. - 20:17:05
(6299/9141)
Szeretne, ha az apja artatlan lenne, akkor nem ilyen vadaskodo modon kell vele beszelni, bar a szoveget magat meg nem ismerjuk. De ha en evek ota titkolok valami disznosagot, biztosan nem ugy fogom bevallani, ha ilyen hangon beszelnek velem, gondolom JE felsorolta az osszes feltelelezeset az eddig ismert informaciok alapjan, ami az oreg reakciojat latva, nem mindenben stimmel, viszont ellenseges dacot valtott ki apjabol

A szeretetrol meg egy megjegyzes, szerintem csak ertelmezesi elteresrol van szo, uis nem mondtam azt, hogy a szeretetbe nem fer bele a fizikai kapcsolat, s a szerelem vege egyenlo lenne a testi erintkezes megszuntetesevel.
Illiona 2016 jan. 23. - 20:09:48
(6298/9141)
azt hiszem félreértettél, mert én nem vágytam, és nem is beszéltem fizikai piros 18 karikás jelenetekrõl. Egyszerûen csak arról, hogy nem állunk folyamatosan egymással szemben 1 méter távolságra, és ha szeretik egymást, valamilyen meghittséget lehetne sugározni.

Ami a karácsony esten történt, meg ami a multkori vacsorán, nekem egyszerûen egymással szembeni ridegség volt.
Van szerintem átmenet ez a teljes elutasítása a fizikai érintésnek, és a natúr ágyjelenetek között.
Márcsak amiatt is, hogy Jin Eonnal kapcsolatban nem voltak ilyen problémák, amikor Seol Rit csábitgatta, és összefeküdt vele. Akkor pl csak reggel ébredéskor mutatták õket, takaróval együtt, de egyértelmû volt, hogy hol tartanak a viszonyukban.
(Az már más kérdés, hogy én pl nem szoktam vadászni szinészek félpucér képeit, mert másért szeretem õket.)

Egyébként mindig szokott lenni a sorozatokban egyszerû párocskák, akik szeretik egymást, és ezek mindig átsegitik ezeket a nyomasztóbb részeket, és nézhetõbbé teszik. Itt ilyen pl nincs.
(A dokit ebbõl a szempontból fel se hozzátok, én ma is beletekertem)
K. Judit 2016 jan. 23. - 19:52:10
(6297/9141)
Miért vérzett el JE? Hiszen õ azt szeretné, ha az apja ártatlan lenne.
Hacsak az öreg nem pipult be az újabb faggatózás és feltételezgetés miatt, és megint nem mondott semmit...
(Nem láttam ezt a részt.)
K. Judit 2016 jan. 23. - 19:49:37
(6296/9141)
A Himalája c. filmet akarták megnézni. Vadiúj film.
Illiona 2016 jan. 23. - 19:45:39
(6295/9141)
én jól ismerem ezt a filmet, mióta megjelent december 16-án azóta figyelem a sorsát, és mindennap ellenõrzöm, hogy van-e letöltõlinkje, de semmi. Ez a The Himalayas c film. Ugyanezen a napon jelent meg a The tiger c film is, -bár az nincs kint ekkora sikerû- annak már a héten volt letöltõlinkje, már meg is néztem.
A The Himalayas már 7 millonál járhat azóta, és még nincs egy hónapja amozikban!!!
Ezek meg elmentek ebbe a luxusmoziba és nem nézték meg! :)))

Az nekem is feltünt, hogy ez olyan tetemrehívás akart lenni Jin Eon részérõl, -de õ vérzett el.
Hogy azért-e, mert gyengébb, vagy tényleg igaza van az öregnek, hogy ártatlan?
képen a film hivatalos plakátja, ez volt a moltkori részben a telefonon, amikor a jegyet akarta venni akkor még Miss Koreával.
K. Judit 2016 jan. 23. - 19:42:27
(6294/9141)
Na ezt Tegunak akartam, csak elfelejtettem megcímezni, majd elfelejtettem a képet csatolni. Ma nem nézek sírást, várom a fordulatot, amire a 40-41. epizód körül számítani lehet.
K. Judit 2016 jan. 23. - 19:37:36
(6293/9141)
Ezt én értem. Az egy hónapos ajánlatból csak egy este, és egy reggel lett. Mert HK úgy döntött. Abban a pillanatban még nem állt készen HK a teljes õszinteségre, csak a bocsánatkérésre. Lehet, hogy a segítségkérés megint egy másik, késõbbi fokozat lesz. Én sem maradtam volna.

Fenntartom, hogy a szeretet és a fizikai vonzalom együtt van jelen az õ esetükben, de koreai tévéfilmrõl beszélünk, abban nem nagyon sûrûn lesz ágyjelenet, mert a 80-90 évesek szemérmét sérti az ilyesmi. Különösen, mert õk még egyenesen a középkorból ugrottak át a 20. századba. És még sokan élnek közülük. Egy nagyon konzervatív család soha nem tolerálná, hogy a házában a gyerekeik/unokáik ilyet nézzenek a tévében. Plusz a testi szerelemrõl le lehet mondani valami "magasabb rendû, valami még fontosabb" dolog érdekében, elvégre nem vagyunk állatok ... :))

Gondoljunk csak azokra a fiatal lányokra, akik võlegényei a 3 éves katonai szolgálatukat töltik. Mi lenne velük, ha egyszer csak nem bírnának tovább várni? Muszáj õket valahogy féken tartani, ráadásul õk nem járhatnak teljesen elfogadott módon gizeng házakba sem, mint pl. a férfiak. Szóval a testi gerjedelem még egy jó darabig tabu lesz a tévében.

Még folytathatnám ezt a kényes témát pl. az elrendezett, közvetítõn keresztüli házasságok divatjával, talán nem teljesen véletlenül, inkább szándékosan hagyják szunnyadni a fizikai vágyaikat, hiszen a nõket húsz éves koruk körül hozzáadják egy "megfelelõ" fiatalemberhez, és lehet, hogy egész életükben mellékes lesz, vagy marad ez a téma.

De elég, ha abban maradunk, az I have a lover fõszereplõi szeretik egymást, bármit jelentsen is a szó, a forgatókönyvírónak csak a epizódok száma szab határt, még jó, hogy nem lesz még több rész, õ képes lenne még akár 5-10 éves különélést is elfogadtatni a nézõkkel.

(Különben elég sok követõje van a drámának, még a hét elején olvastam, hogy készülnek írni a netes rajongók is, arról már vannak tudósítások, hogy KHJ és JJH kínai rajongói odautaztak a forgatás helyszínére és IHAL-os tárgyakat és édességeket árulnak. A Smpi-n is tanakodtak, hogy hogyan fejezzék ki a ragaszkodásukat, végül a levélben maradtak, hiszen mindenki más országot képvisel.)

Ehhez a mai részhez nem csináltál nagy kedvet, ha a holnapi is ilyen lesz, lehet, hogy meg sem nézem, talán majd a felirat után.

Itt van az egyik "support" csoport bódéja.
Tegu 2016 jan. 23. - 19:32:41
(6292/9141)
JE direkt hivta egy hegymaszokrol szolo filmre apjat, meg az elozo epizodban, az ment ebben a moziban, ami egy nyilvanos mozi volt, en meg ilyet nem lattam. A filmben pint egy olyan jelenetet lattunk, ahol a ket hegymaszo egy kotelbe kapaszkodott es egyutt is zuhantak, gondolom, hogy hasonlo szituban tortenhetett Manhoek balesete is.
De szerintem nem igy kellett volna apjaval ezt megbeszelnie, hanem a film utan leulni vele es szepen kerdezni, nem orditozva vadolni. Mindenesetre Manho nem omlott ossze a vegen, csak JE. Viszont bejott a megszokott panel, mindig mindig elrohan valamelyik a komoly beszelgetesek, vitak kozben, csapot- papot otthagyva.
Illiona 2016 jan. 23. - 19:20:04
(6291/9141)
Ebben az utolsó epizódben a két fõszereplõ végig csak veszekedett, sirt, szenvedett.
Az elõzetesben megint egymással szemben vannak, és sírnak.

Ez már annyira sok, hogy nem tud meghatni, már visszájára fordult bennem, és nem vált ki együttérzést.
Errõl egy korábbi filmélményem jut az eszembe, az Õsz a Szivemben címû - egyébként szép és tanulságos - sorozat Song Seung Hun (a "hatkockás") fõszereplésével, még a kétezres évek elejérõl.
Ebben ami rossz lehet, az meg is történik a szereplõkkel, végül a szerelme meghal valamilyen rákban, és a végén egy autó elé hajt biciklivel.(ráadásul szemeteskocsi!!!!!!)
Ekkor ez a vég számomra is megdöbbentõ módon egyszerûen megkönnyebbülést váltott ki belõlem, és szinte fellélegeztem, hogy hû de jó, mostmár nem szenved tovább. Az alkotóknak biztosan nem ez volt elõirva, de van az a köszöb, amikor az együttérzés, a beleélés már nem lehetséges, annyira torz szituációt hoznak létre. Hogy a koreaiak ezt is bírják, azt tudom, de õk õk, én meg itt én vagyok, nem lehet lelket cserélni.
Ez csak ugy most épp eszembe jutott
Illiona 2016 jan. 23. - 19:06:04
(6290/9141)
Megnéztem én is a 39-et, de nem lettem sokkal okosabb.
Jin Eon miért ment el a moziba az apjával, ha a filmre oda sem figyelt, Ordítozni bárhol lehet, de emiatt kibérelni egy luxusmozitermet?
Ja persze futja abból a pénzbõl amit a papa a rossz gyógyszerek eladásából profitál!
A pénzt költi, ebbõl élt 39 éves koráig, most is szórja, de erkölcsi prédikációt azért tart.
Mert a laborbeli fizetése biztosan nem fedezte a luxusmegélhetés költségeit, utána 4 évig eltartatta magát, és most sem dolgozik egy wont érõt sem az irodájában.
Nem is tudom ki viszi az ügyeket most?

Azt sem láttam, hogy Hae Kang odaadta-e a papirt a növényen ami volt a rendõröknek, vagy továbbra is ködösít.

Az õ igazságkeresése akár pozitiv is lenne, ha nem párosulna a mellesleg megszerzem a vállalatot projekttel.
Jin Eon igazságkeresése pedig majd eldõl, hogy pozitiv lesz e végül.

Az öreg és fia vitája a moziban érdekes volt, igy szöveg nélkül.
Az öreg lendületes, magabiztos beszédébõl egyértelmûen következett számomra, hogy nem lesz végül bûnös, legalábbis nem gyilkos.
De persze majd meglátjuk.
Tegu 2016 jan. 23. - 17:49:43
(6289/9141)
Kb. ennyi. Következõ részben TS orditozik, JE orditozik, aztán JE sir HK kétségbeesett.
Tegu 2016 jan. 23. - 17:48:40
(6288/9141)
Na igy nem lehet viselkedni egy beteggel, összeomlik ott elõtte, ahelyett, hogy erót adna neki.
Tegu 2016 jan. 23. - 17:47:43
(6287/9141)
Váháhá, kihallgatta õket HK
Tegu 2016 jan. 23. - 16:58:08
(6286/9141)
HÜlyeliba, már megint felelõsségre vonja HK-t, közben BS miatta ment a parkolóba.
Hogy utálom ezt a nõt.
Tegu 2016 jan. 23. - 16:47:02
(6285/9141)
Nem nagyon nyugtathatta meg Manho JE-t..
MEgjegyzem, igy nem is lehet beszélgetni, hogy félig orditva elsorolja a vádjait.
Tegu 2016 jan. 23. - 16:44:39
(6284/9141)
Furcsa mozi, kétfõs fülkék.
Tegu 2016 jan. 23. - 16:41:26
(6283/9141)
Háát, én biztos nem igy kezdenék egy õszinte beszélgetést, lecsekkolta a sofõrt JE apja elõtt.
Tegu 2016 jan. 23. - 16:25:41
(6282/9141)
39. rész
Megmarad. Az lenne a mókás, ha most meg õ veszitené el az emlékezetét és ráhajtana YG-re
:)
Tegu 2016 jan. 23. - 15:21:54
(6281/9141)
Ja és az érthetetlen, hogy JE javasolja, maradjanak /talán utoljára/ együtt egy hónapig, hogy legyen mire emlékezni, pl. HK fõztjére, aztán amikor lett belõle egy nap, akkor is elköszön az este közepén.
Nagyon nem tolerálom már ezt a huzavonát, kiváncsi vagyok, kinek tetszik ez, hogy nem birják abbahagyni.
Caffe 2016 jan. 23. - 12:21:03
(6280/9141)
Persze, szerintem sem mond ellent annak, amit irtal, csak azt kerdojelezem meg, hogy ez kettojuk kozott szerelem- e, szerintem nem, illetve en a szeretetet magasabb minosegunek tartom, mint a szerelmet, plusz viselkedesuk sokkal Inkabb jellemzi a szeretetet, mint a szerelmet, ez egyuttal magyarazatot adna arra, amit Illiona kifogasol, nevezetesen, hogy nem esnek egymasna nem csokoloznak vadul, , bocs ha maskepp fejezem ki magam, mint o.
K. Judit 2016 jan. 23. - 11:22:08
(6279/9141)
Lehet, hogy félreérthetõ voltam, de amit írsz, egyáltalán nem mond ellent annak, amit én írtam. Nyilvánvalóan nincs itt az ideje az egymásnak esésnek, amikor ennyi minden forog kockán (nemcsak Manho bûnösségérõl van szó, hanem arról is, hogy TS-nek esetleg sikerül megölnie HK-t, vagy komolyan megsebesítenie, és arról is, hogy HK börtönbe is kerülhet), de ez nem jelenti azt, hogy fizikailag nem vágynak egymásra.

Néha van, hogy az ember átsiklik egy-egy mondaton, például a legutóbbi epizódban gondolom néhányan nem vették észre, hogy amikor HK azt mondta, szeretnék veled kézen fogva aludni, JE azt válaszolta: jobban is teszed, ha (csak) a kezemet fogod meg. Az ember nem mond ilyet akárkinek, ehhez nagyon is bensõséges kapcsolatban kell lenniük, és még humor is van benne. Nekem ebben minden benne van, amire kíváncsi voltam az akkori együttlétükkel kapcsolatban.

Abban is egyetértek, hogy a mindent elsöprõ vágy nem tart örökké, de szerintem õk azért még túl fiatalok ahhoz, hogy a szenvedélyes idõszak nagyon elcsitulhatott volna. Pláne, hogy már öt éve külön is élnek egymástól.

Szóval azt mondom, hogy ez nagyon is szeretet - amellett, hogy a szerelmük sem múlt még el. Sõt. (De a rendezõnek nem kell feltétlenül a szánkba rágnia, mindenki használja a fantáziáját.)
Tegu 2016 jan. 23. - 09:52:16
(6278/9141)
Egyetertek azzal, hogy amig nincs bizonyitva Manho bunossege, nem kene konnyesen egymastol bucsuzniuk, uakkor egyelore azert annal tobb szol Manho bunossege mellett, mint egy alomban beszeles, konkretan a szabadalom atruhazasa a baratja halalat kovetoen, eppen nyomozgat JE a baleset korulmenyeivel kapcsolatban, ott sem szol sok Manho mellett, a sofor, gyerekei tovabbtanulasanak finanszirozasa, szoval nem all jol a szenaja, igy JE joggal aggodik, bar en is inkabb azt hiszem, hogy Manho biztosan elkovetett hibakat, de nem olte meg a baratjat.

A szerelem- szeretet temakorben nem ertek veletek egyet, a szeretet sokkal tobbet foglal magaban, mint a szerelem, igy magasabbrendunek is tartom, tovabb is tart, mint a szerelem, ami sima kemia, s kimutathatoan max. 3 evig tart, mukodik. Ehhez persze tartozna hosszabb magyarazat is, a lenyeg a szerelem akaratlan, a szeretet akaratlagos, s ezt az iskolat koveti a legtobb koreai sorozat is, nem eszevesztett szeretkezes, csokolozas jelzi a szeretetet, hanem egymas nezese, kezfogdosas, kicsucsosodas az oleles. Egy szerelmes nem tud magan uralkodni, az,a ki szeret, igen, mert kepes a gondolkodasra, amikor a szerelmes nem. Ezert nem kell elvarni egymasnakesest itt, meg akkor sem, mikor ok maguk is azt allaitjak, hogy JE HK es HK JE ez a szerelem meghatarozasa, de naluk ez mar regen atment egy nagyon mely szeretetbe, ami persze nem zarja ki a szexualitast,, de mar csak mint egyik alkotoelemet.
M. Scott Peck Uttalan utakon.
Illiona 2016 jan. 22. - 19:57:06
(6277/9141)
megtaláltam az összeoltözött párt.
Valószinû iskola után felhuztak egy egyforma - feltünõ pólót magukra, jelezve, õk összetartoznak.
A képet 1 óra körül készitettem egy buszmegállóban.
Ezeken a diákokon kívül összeöltözött párt nem láttam.
Illiona 2016 jan. 22. - 19:49:56
(6276/9141)
ha azt a képet nem is találom, de itt van a filmbéli Cantata kávé.
Lehet venni forrón, és hidegen is.
Én mindkettõt ittam, amikor tavaly voltam akkor néhány fajtán Hyun Bin képe volt, mindig ilyet választottam.
(volt mentás kávé is, kiváncsi lettem volna, milyen a két különbözõ íz együtt, de azon nem volt Hyun Bin...)
Hoztam is haza 3 ilyen dobozt, üresen.
Egyébként nagyon gyenge kávé, inkább csak felfrissülni jó.
A frissen fõzött amerikáno kávét ittam legtöbbször, a legtöbb helyen nem is fõznek espressót, de pár nap után megszokja az ember.
Az americáno kávét legtöbbször a helyiek jegesen isszák, gondolom a meleg miatt, de az nem jött be nálam,
A lefõzött kávéba beletesznek egy csomó jeget, igy lesz 2 dl, és szivószálat bele, ráteszik a kupakot, még egy óra mulva is alig olvad el a jég. Talán kétszer ha ittam ilyet, amikor a kánikula miatt már erre volt szükségem.
Pohár csésze soha nincs, egy beülõs kávézóban is papírpohár van.
Ezek a kávék ugy 600-800-1000 forint körül mozognak, nem olcsók!
Illiona 2016 jan. 22. - 19:33:43
(6275/9141)
Koreában egyébként a párok egyébként gyakori hogy kézenfogva, egymásba karolva sétálgatnak esténként.
Az, hogy ott testi érintkezés nincs, az lehet hogy régen igy volt, de már nem.

Sõt a patakparton tavaly még csókolózó párocskát is láttam.

Összeöltözött párokat tavaly egyáltalán, idén egyet láttam Jejun. Kép keresés alatt

Kép: Insadongban sétáló fiatalok
Illiona 2016 jan. 22. - 16:06:30
(6274/9141)
most ebben a két utolsó részben van az a fordulat, hogy Jin Eon kibillen eddigi magabiztos nyugalmából.
Eddig könnyen élte az életét.
Azt csinálta amit szeretett, ami nem volt fogához való, azt lerázta.
Most , miután Amerikából visszajött, kénytelen dolgozni a gyárban, kénytelen foglalkozni a családjával, érintkezni beszélni, étkezni velük.
De valami ami ugy feltünt:
Elkezdett foglalkozni a gyár dolgaival, és közben meghallotta, hogy az apja és Hae Kang apja együtt voltak, és ketten, amikor a másik meghalt.
Egybõl- miközben folytatja a nyomozást, azt hitette el mindenkivel, saját magával és Hae Kanggal is, hogy az öreg gyilkolt.
Pedig erre semmilyen utalás eddig nem volt.
Egy álom? Vagy a sógor feltételezése?

Az hogy emiatt -a Talán létezõ talán nem létezõ - gyilkosság és szabadalomlopás miatt eleve õk most elváljanak örökre, és már megkezdik a nagy búcsúzkodást, és sírást, ezt korainak tartom.
Eleve talán vélelmezhetnék a legjobbat, hogy a szabadalom egyébként Manhót illette meg valamilyen más nem ismert ok miatt, hogy a baleset baleset volt.
Ebbõl kiindulva is nyomozhatnának, és majd ha valami rosszabb beigazolódik, akkor majd gondolkodhatnának a következõ lépésen.
Illiona 2016 jan. 22. - 14:59:37
(6273/9141)
Hogy valami mélyebb érzelem lenne mint a szerelem?
Én ennél sokkal egyszerûbb lélek vagyok.
A szerelem mindennél fentebb való érzés, és egyfajta van, és egy minõség.
Nem osztályozható, felosztható, vagy van, vagy nincs.
Nem lehet csak kicsit szeretni, mint ahogy kicsit terhesnek sem lehet lenni.
Aki átéli, megszünik önmaga lenni, és feloldódik benne.
Akinek megadatik az a kegyelem, hogy átélheti, az életét már mindig teljesnek érzi.

itt a két fõszereplõnél el tudom fogadni, hogy õket egy végzetes, sorsszerû szerelem köti össze.
De, hogy ennek megélését, (miután biztosították egymást többször, hogy hû de nagyon szeretlek) a fizikai közelség teljes kizárásával teszik, ez lehet a rendezõ egyfajta koncepciója, de számomra teljesen életszerûtlen.
Hiteltelenné teszi az érzelmi kapcsot közöttük.

Van a koreai sorozatokban egy álszent stilus, hogy nem csináljuk, nem mutatjuk. De itt ez már számomra a ló másik oldala, és mindenképp az élvezhetõség rovására megy.
10 percek azzal mennek el, hogy csak nyúlnak. Tegnap véletlenül ujranéztem a 37-et, és már jobban odafigyeltem a 38-nál is már erre. Figyeltem a két fõszereplõ kettesben való társalgását. Semmitmondó jelentéktelen szavak.
Ja, hogy amugy tele vannak feszültséggel, kétségbeeséssel és ezt mi ugyis tudjuk? Hogy a szavak mögött ott a félelem és féltés?
ezt neveztem ÉN nyáladzásnak.

Az a hajszál, ami kettõsünket a vacsora estéjén elválasztotta egy forróbb éjszakától, az szerintem egy hajókötél volt, még a békebeli fajtából.
Hogy megvolt az okuk is rá?
Megvolt az okuk rá? (kérdésem költõi, nem valós kérdés)

még ezt a képet amiatt akartam feltenni, hogy ez a sál remélem nem valami nyúlszõrféle? még a hideg is kiráz a látványától!
K. Judit 2016 jan. 22. - 08:48:31
(6272/9141)
Olvastam valahol, hogy K-ban divat ez a "fogjuk egymás kezét és aludjunk együtt" c. figura (több filmcímet is említettek ezzel kapcsolatban). Viccesen meg is jegyezte valaki, hogy ilyen kézen fogva alvásból nem egyszer születtek gyerekek kilenc hónap múlva. Õk ebben profik :)
(A középkorban is láttuk, hogy annak ellenére, hogy a férfiak és a nõk külön hálótermekben aludtak, mégis valahogy mindig születtek gyerekek.)

Hárman (négyen?) nézzük, és mindenki másképp látja. Velem sikerül elhitetniük, hogy szerelmesek egymásba. Én látom, hogy van közöttük kémia. Volt jelenet, amikor ezt külön kihangsúlyozták (pl. a kórházban, miután JE kijött a fszobából, és amikor késõbb HK fölment JE szobájába, és elhaladtak egymás mellett a lépcsõn, ami le is volt lassítva). Most nem tartották szükségesnek, mert tudják, hogy hajszálon múlik, de most más a fontos, a léleknek egy kicsit le kell nyugodnia. És túl kell esniük a legnehezebb idõszakon, ami mindent eldönt.

Ha filmrendezõ lennék, én sem tudnám, hogy mit kezdjek az ilyen véleményekkel:

"Az epizód kb fele ment el az õ nyáladzásukkal...." és utána "Létezik olyan szerelem, hogy nem vágyódnak, nem érintenek, nem simogatnak?" Most akkor volt, vagy nem volt?" Nem tudnám eldönteni, mit gondol a nézõ "nyálasnak" és mi szerinte az "igazi" szerelem?
Tegu 2016 jan. 22. - 07:45:04
(6271/9141)
Epp most talalkoztam ezzel a felhivassal klinikai tesztre. Erdemes megnezni, milyen kriteriumokkal keresik a tesztalanyokat:
https://www.clinlife.hu/trials/details/1809?sit=3059&back=%2Ftrials%2Ffeatured
Tegu 2016 jan. 22. - 00:57:53
(6270/9141)
Nem vagyok abban biztos, hogy a gyogyszereket csak mellekhatas miatt tesztelik, lehet az is a cel, hogy van- e hatasa - faj a gyomra- beveszi - elmulik a gyomorfajas vagy nem.
De az tenyleg idetlen szoveg, hogy teszteles soran feltetelezi, hogy nincs mellekhatasa a kiserleti gyogyszernek.

Ami JE es HK szerelmet illeti, ez mar nem szerelem, ez mely szeretet, egyebkent ha valahol erintes csokolozgatas nelkul tudjak abrazolni az egymas iranti szerelmet , az pont Korea. Valahol olvastam, hogy pl egyaltalan nem jellemzo, hogy kezenfogva jarkalnak a szerelmesek, biztosan elofordul, de nem jellemzo, te hogy lattad kint?
K. Judit 2016 jan. 22. - 00:42:14
(6269/9141)
A fizikai részével hajlamos lennék egyetérteni, ha: HK nem pont vacsora közben jött volna elõ azzal, hogy ez az UTOLSÓ közös együttlétük.
Hát bocsánat, ebben a tudatban .... szóval úgy egy kicsit más a leányzó fekvése.
Az, hogy JE mégis visszament, a mérgezõ növény miatt volt, és persze nem lehetett nem észrevenni, hogy HK utánafutott volna, ha JE még éppen nem az interneten nézegeti a növényeket.

És még egy dolog van, most kulminál az egész történet. JE tudja, hogy TS vadászik rá(juk). BS leütése bizonyítja, hogy nagyon is valós veszélyrõl van szó. Azt is tudja, hogy a két öreg közötti régi halálos csetepatéról kiderülhetnek piszkos dolgok, mindketten érzik, elõadódhat olyan helyzet, amikor lehetetlenné válik az együttélésük.
HK pedig épp készül a család vagyonára - a gyárra - rátenni a kezét. A Pudoxin miatt pedig akár börtönbe is kerülhet.

Tehát abban a szakaszban vagyunk, amikor minden dõlhet, és ismerve TS pénzéhségét és mindenre elszántságát, teljesen kiszámíthatatlan minden. Úgy értem, ebben az élethelyzetben nem biztos, hogy a hangsúly az ágyon van.
Illiona 2016 jan. 22. - 00:23:27
(6268/9141)
én még bizonytalan vagyok a motoros személyében, de tény ha nem a fiú volt, akkor a megtévesztés mesterei.

Én olvasom amit irtok, meg is értem, de elfogadni már nem biztos.
Az hogy két végzetesen szerelmes ember ilyen szinten tudja egymástól távol tartani magát fizikailag, az számomra a lehetetlennel egyenlõ.
Hogy ez valamiféle magasabb rendû érzés lenne, amit én -mint egyszerû népi elem- nem tudok felfogni sem, persze az is lehetséges.
Ami karácsonykor történt, akkor is csak néztem ki fejembõl, hogy ennyi? Akkor fogalmaztam meg elõször magamban, hogy ezek nem szerelmesek.

Az hogy mennyit kell büntetni Jin Eont a 4 évvel ezelõtti dolgokért, már szerintem nem errõl van szó.
Az hogy õk bizalmatlanok egymással, talán régen is azok voltak.
Hogy a multból dõl ki néhány csontváz a szekrénybõl, és ezt hogy tudják õk ketten a viszonyukban lekezelni, még nem tudni. Illetve lehet sejteni, még néhány csavar, és 1 liter kötelezõ mûkönny, és jöhet a boldog összeborulás.
De aki egy ilyen helyzetben(gondolok a fõzés+vacsora) nem bújik össze, az ha minden baj elmúlik, utána is egy jó éjszakát köszöntés után csak aludni bujnak ágyba.
Nem arra vágyom persze, ne értsetek félre, hogy valami piros 18 karikás jelenetek legyenek, de igy ez a ridegen-hidegen szerelmesnek lenni, nálam nem nyerõ.
K. Judit 2016 jan. 21. - 23:55:44
(6267/9141)
A gázoló fia nem gyilkos. Nem õ ült azon motoron, amirõl BS-t leütötték.
Még írtam is, hogy szándékosan akartak megtéveszteni minket, meg azt is, hogy valószínûleg JE fog alibit igazolni neki. Nyilvánvalóan õ lesz a bûnbak, akit már korábban rögzített a kamera a garázsban, rá fogják kenni BS leütését, mint gyilkossági kísérletet. (Ez valószínûleg ráébreszti a gázolót is, hogy TS szemét, csak ki akarja õt használni, és talán õ is tanúskodni fog ellene.)

Remekül kitalálták: a gyerek már amúgy is megfenyegette HK-t, õk is szereztek egy ugyanolyan Oleandert, írtak egy fenyegetõ levelet. HK autóját valahogy megbirizgálták, hogy jelezzen a riasztó, így odavonzza BS-t, akit elõzõleg õk értesítettek, hogy SR a székház elõtt áll és tiltakozik. BS új kollégája azonnal jelezte, mikor indult el BS, tehát tudták, hogy mikor fog a garázsba érkezni...

Persze ezt már mind leírtam egyszer. A szexszel kapcsolatban: HK elmondta, hogy muszáj szakítaniuk, de azért el akarta egy kicsit kényeztetni a volt férjét. Szomorú este volt. Ugyanazt tette majdnem, mint karácsonykor. JE-nek ez kevés, õ végleges megoldást akar, és akkor is hajlandó vigyázni rá, megvédeni õt, ha soha nem lesz közöttük semmi intim viszony. (Persze emögött azért van némi hátsó gondolat, mert tudja, hogy a nõ szereti, reménykedik és türelme is van.)

Az tény, hogy én az õ helyében már rég leléptem volna, én sem hagynám, hogy ilyen fokon dróton rángasson valaki, de tény, hogy megígérte HK-nak, minden körülmények között mellette fog állni. Azt képzeli, ezzel az absztinenciával fizet azért a régi ballépéséért. (A koreai nõi közönség kedvéért. Így talán megbocsátanak neki.)

Lehet, hogy mielõtt belekezdek egy drámába, meggyõzõdöm arról, hogy nõ írta-e a forgatókönyvet, vagy férfi. EGy darabig nem kérek a nõi forgatókönyvírókból. (Kivétel a Kilencszeres idõutazás, és a Muskétások írója.)
Illiona 2016 jan. 21. - 22:43:30
(6266/9141)
Megnéztem a 38. részt.

azzal kezdtem, hogy tévedésbõl elkezdtem a 37.-et, és rájöttem hogy már láttam. Azért végignéztem, de kár volt.

Seol Ri-hoz, micsoda ellentmondás, hogy ráirta a plakátra, hogy részt vett a pudoxin klinikai tesztelésén, és azt hitte nincs mellékhatás!
Ilyen nincs. vagy van mellékhatás, és teszteljük, vagy nincs mellékhatás, akkor meg minek tesztelni. Ha azt hitte, akkor jogtalanul vett fel érte pénzt.Ennyi.
Ez pont olyan hogy a napokban volt hir, hogy meghalt a Föld legidõsebb embere. Ha Ha! és akkor most nincs legidõsebb?

egy másik, Hae Kang és Jin Eon.
Az epizód kb fele ment el az õ nyáladzásukkal.
Eddig is azt vallottam de most BIZTOS vagyok abban, ezek ketten még véletlenül sem szerelmesek. Ez annyira el van torzulva, hogy nagyon. És nem csak Hae Kang keménységére gondolok, az érzelemmentes merev arcára, de Jin Eon, azon kivül hogy vág néhány szenvedõ arcot, azonkivül mi nyoma van a szerelemnek? Létezik olyan szerelem, hogy nem vágyódnak, nem érintenek, nem simogatnak? Csak kérdezem!

Tudom, hogy a hétvégi családi mozik visszafogottabbak szoktak lenni, és konzervativabb eszközöket használnak mint egyébként. De ne etessenek meg már azzal, hogy 40 évesen, 10 év házassággal a hátuk mögött, Jin Eon tapasztalatszerzõ, és technikaitudásbõvivítésével egy diáklánnyal a múltjában ennyit kell elõadni:
édelegve bevásárlás. Édelegve fõzõcskézés. édelegve pizsomaválasztás. édelegve fogni a kabátot, és se puszi se pá, távozni.
Hát ez lehet hogy ilyen Korea, de azért én ezt nem veszem be.

A két gyilkos meg milyen jól elbeszélget, vacsorázgat együtt! ( a sógor, meg a gázoló gyerekgyilkos) A gyerekgyilkosnak lám a fia is gyilkos lett.
ez azért nem tetszik, mert elõitéletet szül. Sok gyilkosnak lesz tisztességes gyereke, és sok tisztességes csáládban terem meg egy gyilkos gyerek.
K. Judit 2016 jan. 21. - 20:26:16
(6265/9141)
SR-ról valahogy teljesen megfeledkezett a forgatókönyv. Csak az orráig lát és bosszúból cselekszik azért, mert a pasi, akit kinézett magának, nem õt szereti. Már iszonyú régóta tudja, hogy TS gyilkos, és mégis ennyit várt, ami azt jelenti, hogy tartogatta magának az információt, hogy szükség esetén elõvehesse.
Az az érzésem, azóta tudja, amikor még mindenki azt hitte, HK meghalt. (Talán még YG sem volt az országban, vagy éppen akkoriban érkezhetett.)
Csak az alkalmat várja (valami bûn elkövetésére készül). De annyira ostoba, hogy még erre is HK-nak kellett felhívnia a figyelmét, hogy a pillanat elérkezett. Vegye már észre magát, ha tud cselekedjen, majd elválik, melyikük erõsebb. A tét már nem is JE. Akkor meg miért kell harcolni? Az elején még egyformán esélyesek voltak, de ma már egyikük nagyon elhúzott, õ jelen pillanatban HK-val szemben mindenképpen vesztes, a betegség miatt pedig pláne.

Hogy honnan van pénze, nem tudom. Nem tudom, megvan-e még a lakása, valamennyit az is érhet. És amikor még a Choi család egyengette az útját (a hülye Miss K.), akár ki is használhatta. Akkoriban kaphatott például nemcsak értékes ajándékokat, amiket esetleg el lehetne adni, de komoly hiteleket is, elég lett volna csak Miss K. kíséretében elmenni a bankjukba. Ha már ennyit tanult, elmehetne dolgozni is, van diplomája, nyelvtudása, külföldi tapasztalata, elmehetne másik gyógyszergyárba is.

Szóval félbehagyták ezt a vonalat, sem a családról nem tudunk semmit, én sokáig azt sem tudtam, hogy gombócokból élnek. Mondjuk még BS segíthet, és talán a gyerekekért is kaphatnak pénzt vagy az államtól, vagy valami más szervezettõl, alapítványtól. De különben tényleg én is észrevettem, hogy a költõ mindig a saját szobájából jön ki, és mindig valaki más foglalkozik a házimunkával is meg a gyerekekkel is ...
Tegu 2016 jan. 21. - 19:35:22
(6264/9141)
SRt csak a bosszu elteti, hiaba mondta neki JE es HK is, magaval foglalkozzon,
Miss Koreat hogyan fogja szolitani ezutan?
Mellesleg ki finanszirozza most SRt?
Ha ot az erdekelne, hogy megbunhodjon az, aki meghamisitotta a mellekhatasokra vonatkozo adatokat, akkor TSt leplezne le, de o JEt es HKt akarja megbosszulni. Majd biztosan mondani fogja, hogy BSnek akart segiteni, de ha ez igy lett volna, akkor odaadja a felvetelt BSnek es nem TSsel cimborál. Hulye liba.
K. Judit 2016 jan. 21. - 19:16:33
(6263/9141)
Nem HK hívta ki az újságírókat. Az õröknek elvileg nem szabadna megakadályozniuk, hogy tiltakozzon valaki, más kérdés, hogy õk nyilván a cég vezetõinek az utasításait hajtják végre, végül is ha perre kerül sor, amúgy sem õket idézik be.

SR mosolyogva mondta, hogy neki pont ez a kép kellett, tehát hogy ott van az egyik vezetõ, és mellette a biztonságiak. Az újságírók szerintem a közelben álltak, és csak erre vártak.

Más kérdés, hogy késõbb talán HK fog profitálni az egészbõl.

Egyre szánalmasabb ez a SR. Az, hogy nem jut eszébe, hogy esetleg BS-nek baja lehet ebbõl, azt mutatja, hogy mégsem olyan baromi okos. Hiszen tudhatná, hogy TS mire képes, sõt, õ maga is zsarolja õt (HK/JE-vel kapcsolatban).

Valójában HK is rosszul kalkulált, amikor azt hitte, alelnökként nem az õ dolga lesz a Pudoxin-ügyben védeni a céget.
MH kitolt vele alaposan. De õt nem féltem, tényleg nagyon agyafúrt, viszont nagy kockázatot is vállal.

(A Manho-JE beszélgetésre nagyon kíváncsi leszek. JE arca egész eltorzult, úgy üvöltött az apjával.)
Tegu 2016 jan. 21. - 17:01:32 Előzmény K. Judit
(6262/9141)
Nem vagyok abban biztos, hogy nem HK hivta ki a médiát.
Ez a költõ is egyre hülyébb, egyáltalán, hogyan kaphatott arra jogot, hogy ennyi gyereket örökbefogadjon, nem gyõzi, hisz hivta SR-t /akit elõtte elküldött/ anyagilag sem birja plusz SR-t látva, a nevelési módszerei is rosszak.
Hova tünt a felesége, BS anyja?
K. Judit 2016 jan. 21. - 15:42:44
(6261/9141)
Van egy 15 mp-es elõzetes, biztos lesz majd hosszabb is, vagy legalább a szöveget lefordítja valaki.

BS-t kitolják a mûtõbõl (nincs letakarva ...), aztán HK és SR ordítozik egymással, TS az emberével tanácskozik, aztán Manho és JE ordítozik egymással :)) Kemény lesz.
K. Judit 2016 jan. 21. - 15:19:31
(6260/9141)
És a különbözõ TV-show-kban is folyton azt kérdezik tõle, hogy mit szól vajon ehhez a felesége? Meg hogyan ismerkedtek meg, hány évig jártak együtt, megcsalná-e valaha a feleségét? Volt-e valaha titkos kapcsolata? És akkor neki el kell mesélni, hogy még mindig nagyon pretty-nek találja az asszonyt, és hogy mennyire izgult, hogy felhívja-e, amikor elõször megadta neki a számát ... ezt szereti hallani a közönség.

Itt egyébként tényleg úgy néz ki, hogy ez a HK azt csinál vele, amit akar.
Már kifejezetten örültem neki, amikor lelépett, meg amikor komolyan rákiabált, mert nem szólt a fenyegetések miatt.
Úgy látszik, HK-ra néha rá kell kiabálni. De addig még sok bajt fog okozni ...
K. Judit 2016 jan. 21. - 15:06:07
(6259/9141)
Lehet... vagy ez is beugratás :)
K. Judit 2016 jan. 21. - 15:03:12
(6258/9141)
Lehet, hogy valamelyik márka, amelyik a dízelbotrányba keveredett?
(Érdekes, hogy a rendszámtáblája fehér, a többi DK kocsié zöld, ahogy mellette is látszik.)
Tegu 2016 jan. 21. - 14:40:50
(6257/9141)
Ez a másik, a leányálom, a férfi boldogan tüsténkedik kiskuktaként. Engem meg kiráz a hideg ezektõl a beállitott jelenetektõl.
Tegu 2016 jan. 21. - 14:37:06
(6256/9141)
Hát én ettõl megõrülök, szegény JJH, belekényszeritik egy idiótán mosolygó debil szerepébe
Tegu 2016 jan. 21. - 14:31:48
(6255/9141)
Ez angyalcápa.
Tegu 2016 jan. 21. - 14:20:31
(6254/9141)
Ennek is biztosan lesz jelentõsége, a sofõr lánya orvos, a fia ügyész
Tegu 2016 jan. 21. - 14:09:06
(6253/9141)
Érdekes, hogy nem látni a kocsi márkáját a filmekben. De pl. a japán kocsik márkáját igen.
Ez vajon miért?
K. Judit 2016 jan. 21. - 10:24:27
(6252/9141)
Állítólag a Hwajungban is használták az Oleandert mérgezésre, nem emlékszem, kivel itatták meg ...
K. Judit 2016 jan. 21. - 10:21:21
(6251/9141)
Szerencséje van a filmnek, hogy KHJ a fõszereplõ, nem tudom, sokan vannak-e, akik ugyanilyen hitelesen el tudnák játszani ezt az alakot. Akár gonosz, akár szívtelen, akár kegyetlen, vagy csak körmönfont, a filmbeli férfiak nem tudnak végleg haragudni rá - ketten is neki szentelik az életüket - és még a nézõk sem, pedig lenne mit a szemére vetni. (Erre születni kell, ha máshol nem, legalább egy író fantáziájában.)
K. Judit 2016 jan. 21. - 10:08:03
(6250/9141)
Nem tudom, mi számít elõreszaladásnak, tegnap megnéztem az I have a lover 38-as epizódját, tegnapra már elkészült a felirat (DFire).
Ha jól tippelek, JE fog alibit igazolni a gázoló fiának, aki ettõl majd magába száll, és ráébred, hogy kivel szövetkezett majdnem össze. (Nem világos, hogy tudta-e már TS, hogy a fiáról van szó, amikor együtt ebédeltek, erre hirtelen nem tudok visszaemlékezni. A növény fotóját sem mutatta meg a telefonján, az Oleander nevére reagált a gázoló.)

Azt hiszem, semmi másban nem mernék jósolni, nem tudom HK-nak vajon sikerül-e Manhotól a saját módszerével elvenni a céget. Eléggé kockázatos, de bátor dolog egy bûnözõ segítségét kérni.
És még egy fontos kérdés van, hogy BS felépül-e, és hogy, SR hogyan fog reagálni a BS elleni támadásra. Az õ tiltakozásáról készült fotóval csalták oda BS-t a cég székháza elé. Most már biztos, hogy õ volt a célpont, de a motoros elõször HK-hoz volt közelebb, ezért szaladt oda BS, hogy õt megvédje. A második ütés viszont már egyértelmû volt.

(Még mindig azt mondom, hogy Manho nem gyilkolt szándékosan, inkább balesetre számítok. De tetszett, ahogy Manho kiosztotta a vejét.)
K. Judit 2016 jan. 19. - 11:18:18
(6249/9141)
Az internetes taxirendelés annyiból más, hogy azonnali reakciót igényel, és automatikus.
Rendelni én is szoktam egy-két helyrõl, de elõre kiköthetem az érkezés idõpontját mondjuk két óra idõintervallumból választhatok. Azt õk egy elég jól mûködõ rendszerrel veszik, visszaigazolják és pontosan teljesítik. De ott van informatikus, árufeltöltõ, és sofõr, aki hordja magával a kártyaleolvasóját. Tehát nem teljesen automatikus.

Az azonnali rendelést sem lehet nagyon bonyolult megszervezni, program kérdése, ami magától mûködik. Nincs közbeiktatva diszpécser, nincs duma, csak a várakozás, és akinek van kedve játszadozni a telefonjával, az figyelemmel kísérheti, hogy az érte jövõ kocsi éppen hol tart. (Ezt a részét a kockások is tudják nyújtani, csak nem internetrõl, hanem a saját rendszerükrõl.)
K. Judit 2016 jan. 19. - 11:09:42
(6248/9141)
Talán az a jobb forgatókönyv, amin tényleg ennyit kell agyalni. Csak ez már nem is történet, hanem inkább rejtvény. Ezek szerint elég úgy elkezdeni egy drámát, hogy hiányosan megismerjük az elejét, aztán cseppenként adagoljuk az információt, és a nézõ törje a fejét, hogy hány verzió lehetséges, és melyik lesz a nyerõ. Csak azt felejtették el, hogy ez a dráma egy héten egyszer-kétszer megy, ehhez képest túl sok a rejtvény szerintem. Egy krimit is ki tudsz olvasni egyszerre, ha nagyon izgat. Itt sajnos nem tudsz elõrelapozni.

Tulajdonképpen JE-t sem értem, hogy neki például az apjával kapcsolatban miért a legrosszabb verzió jut egybõl eszébe. Jó, sosem voltak túl jóban, talán bizalmatlan, de azért eszébe juthatott volna mondjuk az is, hogy a sofõr lehetett az, aki megtalálta õt a tonna vérben úszva, még éppen életben. Szóval ez éppúgy lehetséges, mint hogy valami olyasmit tud, aminek nem szabadna kiderülnie, és lekenyerezte, hogy hallgasson.

JE alapvetõen elõítéletes az apjával, kritizálta a munkáját is. Õ a fejlesztés híve, az apját pedig "házalónak" nevezte, mert biztos járt a különféle laborok nyakára új találmányokért, miközben a saját nyereségét ingatlanokba, vagy befektetésekbe ölte. Nem forgatta vissza. Ha JE valaha vezetõje lesz ennek, vagy egy másik cégnek (mondjuk a ritka betegségek gyógyítására létrehozott központnak), õ biztos nem éli fel a profitot, nagy részt biztos újabb kutatásokra költi majd.
Tegu 2016 jan. 19. - 10:43:34
(6247/9141)
Az viszont elofordulhatott, hogy Manho pl eltitkolt baratja elol valamit, amit vagy hegymaszas kozben kenyszeritett ki belole a baratja vagy o vallotta be eletveszelyben.
Az ugye mar termeszetes, hogy mindenki titkol mindent, a sajat fianak sem mondott el semmit, ha egyaltalan a sajatja, mit lehet tudni.
Lassan jobb forgatokonyvet tudnank irni:))
Tegu 2016 jan. 19. - 10:38:36
(6246/9141)
Attol fugg, milyen trszteles, ill. annak melyik fazisaban derult ki, ha meg az allatkiserleteknel, s azt hallgatta el TS, akkor siman elfordulhatott, hogy par eves tesztidoszak utan megkaptak az engedelyt es a mellekhatasok csak sokkal kesobb jelentkeztek az embereknel.
offtopic
Tegu 2016 jan. 19. - 10:35:48
(6245/9141)
Ez is off lesz
Nyilvan nem is lesznek soha egyenloek a feltetelek, mert az uber a neten van, erre mondtak ma reggel, hogy akkor a nyomtatott sajto is tuntethetne, hogy tiltsak be az internetes hirportalokat. Egyebkent nem ismerem az ubert en sem, nekem nem tetszik par dolog naluk sem.
K. Judit 2016 jan. 19. - 10:18:30
(6244/9141)
Valaki hazudott. GN azt mondta, megunta az örökös pénztelenséget, el is távolodtak egymástól, simán elváltak. Az ember azt gondolná, van ilyen, biztos meg kell állapodni a szülõknek a gyerekek láthatásában. De itt szó sincs egyiknek a láthatásáról sem, tehát mégis csak volt valami gubanc. Lehet, hogy haragban váltak el. Valami komoly baj lehetett, ha GN belement, hogy soha többé ne lássa YG-t, és JH se láthassa soha többé HK/Onggit.

DE az is lehet, hogy Manhonak nem volt köze az ügyhöz, mert ha a két jóbarát összeveszett volna, miért indultak volna együtt sziklát mászni? Hacsak nem a hegy tetején akarták tisztázni a dolgaikat.
K. Judit 2016 jan. 19. - 10:09:42
(6243/9141)
Na de várjunk csak. Ha a tesztelés alatt nem jönnek elõ a hibák, akkor mit is hamisítottak meg TS-ék?
K. Judit 2016 jan. 19. - 10:08:02
(6242/9141)
Ennek az egynek biztos volt valami más baja is. (Remélem.)
(Közben a taxisokon röhögtem. Megcsinálták az ubernek a nagy reklámot. Elképesztõ, hová vezet az irigység, bár az egyenlõ feltételekben igazuk van. A f.taxinak különben van ugyanolyan alkalmazása, minden alkalommal felhívják a figyelmemet, hogy töltsem le, de nincs kedvem. Nincs ugyanis kommunikáció, nincs diszpécser, csak a telefonod van, és tudod követni, hol jár, amelyik hozzád indult. Szóval nem hibátlan, bizonyos részeit javítani kell, de nekem nem kell túl sûrûn, így, fölösleges letöltenem.)
Ja, ez off volt.