Tegu 2016 jan. 16. - 17:03:22
(6141/9141)
Itt csõbe huzta Manhot
Tegu 2016 jan. 16. - 15:58:49
(6140/9141)
Itt hallgatózik, mikor?
Tegu 2016 jan. 16. - 15:58:28
(6139/9141)
Ezt mikor hallgatta ki HK?
Ha akkor hallotta, miért most lesz tõle rosszul?
Tegu 2016 jan. 16. - 15:28:03
(6138/9141)
Mido?
Tegu 2016 jan. 16. - 15:26:49
(6137/9141)
Váá, ez tul pici, nem?
Innen másoltam a képet.
Tegu 2016 jan. 16. - 15:26:00
(6136/9141)
Tehát, a gyilkos pasi cégének a neve
Tegu 2016 jan. 16. - 15:25:29
(6135/9141)
Most elõszedtem néhány régi képet felirattal, amibõl nyilvánvaló lesz, hogy HK még a balesete elõtt beszélgetett TS-el,
valamint az a másik ügy, a kutatónõ haláláról

Szóval ismétlés, csak emlékezetfrissités céljából

Én szeretem akkor megbeszélni a sorozatokat, amikor azokat vetitik, mert különben mindig van, aki elõreszalad, akkor meg jön az, hogy soha nem beszélhetõ ki semmi, mert ugye akkor spoilernek számit vagy valaki nem bir magával és elõrerohan, utólag meg már nem akar beszállni a találgatásokba, mert már régen tudja, mi történt.
K. Judit 2016 jan. 16. - 15:14:27
(6134/9141)
Ezt elrontottuk, nem szabadott volna adással egy idõben nézni. (A többit sem, de eddig erre érvényes a legjobban.)

Megspórolhattunk volna egy csomó bosszúságot, ha tudjuk elõre. De mellette szól viszont, hogy tényleg foglalkoztat, tényleg érzéseket vált ki, tényleg lehet izgulni, hogy a következõ részben mi fog történni, és viszonylag jól van felépítve a sztori. Ami ellene szól, szándékos, az elsõ 9 rész, amiben azt hiszem az is szándékos, hogy mindenkit megutáljunk, kivéve a fõhõsnõt, pedig nagyon is bûnös, de õt csalták meg, amellett minden bûn eltörpül.... Így gondolkozik a közönség.

És olyan baromi lassan jönnek elõ a flashback-ekbõl a múlt képei, annyira nehéz fejben tartani egyik résztõl a másikig azt a rengeteg információt, amire szükséged van, hogy tényleg fogva tart a dráma. A másik fórumon úgy vettem észre, hogy azok élvezik a legjobban, akik sokszor visszanézik. Õk tudják megjegyezni a fontos dolgokat is, míg nekem még az is nehézséget okoz néha, hogy melyik jelenet volt elõbb, melyik késõbb. De én sem szeretem visszanézni sem a gonoszságot, sem a könyörgést, sem a hûvös visszautasítást. (Hogy az énekelgetésrõl és gyerekes viccelõdésrõl ne is beszéljek. Meg a szempilla rebegtetésrõl :)) Ezért volt, hogy egyes részeket nem is néztem meg, a recapból tudtam, mi történt, meg néhány extra fordításból. Szóval nekünk már késõ, talán néhány hónap múlva elõ lehet venni, de ha már ismerjük a végét, az sem lesz az igazi. Csak az vigasztal, hogy még a helyieknek sem túl könnyû követni ezt az ötven részt, õk is ugyanúgy elfelejthetnek hétrõl hétre dolgokat, aztán legyintenek egyet, vagy megnézik az interneten késõbb, vagy nem.

Viszont a nézettség számítást állítólag meg fogják változtatni, ha jól értettem egy szintén koreai-kínai-angol nyelvû interjúból, valószínûleg számolni fognak a netes közönséggel is. Ez azért jó, mert a csatornák nem játszhatnak majd olyan könnyen a drámákkal és az alkotókkal, na meg a közönséggel, mint pl. most az SBS. (Félbehagytam a fõzést ...)
Tegu 2016 jan. 16. - 15:04:34
(6133/9141)
Ezt meg már beraktam, de mégegyszer, mielõtt törlöm
- Nem szerelembõl házasodtunk össze, mondja.
Tegu 2016 jan. 16. - 15:03:25
(6132/9141)
Na itt mondta SR, hogy mit szed /kórházi pizsamában, a szürõvizsgálat elõtt/
Something..
Tegu 2016 jan. 16. - 14:57:55
(6131/9141)
Ez pedig a szokásos, számunkra totál érthetetlen tiszteletadás
Tegu 2016 jan. 16. - 14:55:49
(6130/9141)
Itt nagyon csunyán viselkedett a doki és YG a kóstolót kináló nõvel
Tegu 2016 jan. 16. - 14:16:42
(6129/9141)
Az a baj, hogy a sorozat egyik felét azért utálom visszanézni, mert ki nem állhatom a tátott száju SR-t, ahogy csábitgatja JE_t, a másik felét meg azért, mert utálom JE megalázkodásait_:)))
Tegu 2016 jan. 16. - 14:14:58
(6128/9141)
Jó, de akkor a férjecskéjérõl is meséljen meg a saját szemétségeirõl.
Tegu 2016 jan. 16. - 14:13:56
(6127/9141)
Na itt a neve az abortuszt okozó gyógyszernek
Csak hogy visszanézhetõ legyen, mert ezeket már tényleg nem lehet megjegyezni.
Teracopul.
K. Judit 2016 jan. 16. - 13:43:10
(6126/9141)
JR-vel kapcsolatban persze egyetértek, de annyira alantas az ilyen pitiáner bosszúállás, és a gyengébbekkel való kibabarálás. Õ elég élesen lát mindent, egyszer kiboríthatná a bilit ott a családi asztalnál, lehet, hogy utána mindenki félrevonulna a szobájába, és meg lennének rökönyödve a tiszteletlenségétõl, de legalább meglehetne az a jó érzése, hogy elmondta, végre egyszer kipakolt. És akkor elmesélhetné végre mindenki, hogy az õ szemszögébõl mi történt azokban az években a négy öreg között.

Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy azok a részek, amik HK emlékezetének visszajövetelét követik, erõszakkal lettek beletéve a történetbe. Nem is tudom, van-e valami fontos ezekben, azon kívül, hogy HK jól megrugdossa JE-t minden alkalommal. Ez a 4-5 rész a felelõs az összes sírásért-rívásért, a színjátékért BS-sel stb. Olvastam valahol, hogy K-ban szeretik ezt a stalker-kedést, tehát mindenképpen bele kellett tenni, ahogy JE mindig követi õket, mindenrõl tudni akar, kicsit bohócot csinál magából például a szaunában, cirkuszt a szállodában, aztán elviszik a rendõrök .... szóval ezért nem maradhatott ki.

(Szerintem pedig elszámolták az egészet, bár érthetõ, hogy 50 részt nem lehet dekára kimérni, oldják meg, utálom az ilyen erõltetett periódusokat, mert lám, már tényleg unjuk mi is, õk pedig aztán pláne unhatják. Miközben a legeslegelsõ epizódban nyilvánvalóvá tették, hogy szeretik egymást, minden tragédia és katasztrófa ellenére.... De bízzunk benne, hogy ezeket a töltelék részeket arra használták, hogy ez alatt kigondolják, milyen bombasztikus csattanó lenne a legütõsebb a végére :))
K. Judit 2016 jan. 16. - 13:27:05
(6125/9141)
Na azt a felvételt én is szívesen meghallgatnám még egyszer, de nem tudom, melyikben lehet. Valahogy a körül, amikor HK már találkozott mindkét lánnyal. Tehát BS-nél, YG2-vel és a kórházban az igazi YG-val. Akkoriban folyton a Choi házban lógott, így hallgatta ki TS beszélgetését is, meg a többit. Így lopta el HK útlevelét például.

Én inkább azt hiszem, hogy veszekedés, verekedés zajlott fent a hegyen. Dokgo JH alkoholt is ivott elõtte. Manhonak viszont olyanok a sérülései, mintha az életéért küzdött volna. Szóval én inkább arra gondoltam, hogy Manho kérte Dogkotól a találmánya szabadalmát, de Dokgo nem adta. Erre lehetett válasz, hogy "nálam van a lányod". Persze én is csak találgatok, de tényként ott van még a kötél, ami valószínûleg szándékosan lett megrongálva. Az utolsó pillanatban elvágták ugyan, de állítólag magától is elszakadt volna ...
Ja, és még az is eszembe jutott, hogy esetleg Dokgo-tól örökölte YG kislánya a Gaucher betegséget, talán egyébként is haldoklott, ezért vágta el a saját kötelét. (De akkor meg pláne nem értem, miért nem adta oda önszántából Manhonak, amit kért.)
34 év távlatából ezt nehéz lesz kideríteni. Persze nem lehetetlen.

Szerintem azt õszintén gondolja HK, hogy segítsen SR-nak. Talán BS miatt, talán mert már elmúlt a gyûlölete. Hiszen tudja, hogy JE mindig is csak õt szerette.... Vannak, akik azt gondolják, hogy HK nem feltétlenül a BS-házban lett más, sokkal jobb ember, mint elõtte, hanem attól kezdve, hogy rájött, elveszítette a férjét (amikor a ház lépcsõjén az esõben ül). Tehát még az amnézia elõtt. És hogy azután teljesen másképp viselkedett, a válásba is simán belement, az anyjának is odaadta a házát, viszonylag normálisan elköszönt tõle (?), és a válás után JE-vel is gondoskodó hangon beszélt. Ezt megint csak látni kéne, mert szerintem erre az idõszakra esett például, hogy az anyját rászabadította SR-ra ...
Caffe 2016 jan. 16. - 13:20:33
(6124/9141)
Ja en mindig is ugy gondoltam, hogy a vegen HK es JE osszekerulnek ismet es mindenki megkapja a bunteteset, ki igy, ki ugy, ezert nem birom mar ezt asok elhatarozast fogadkozast,ami tugy sem tartanak be. Emlekeztek, mikor JE eljatszotta a zt a szerepet, hogy megis feladja HKt, na az is eltartott egy fel vagy egy napig, aztan ki is derult, hogy megsem.
Jo, az is zavar, hogy unom HK merev arcat es JE konnyekkel kuszkodo rancolt homloku szenvedeseit, mar vagy 15 reszben ezt nezhetjuk, szerintem mar ok is baromira unjak.
Caffe 2016 jan. 16. - 13:13:20
(6123/9141)
JR mellett csak annyi szol, hogy bar alkalmatlan a vezetoszerepre, mert visszaelt hatalmaval,sz kulon tema lehetne, hogy miert valt ilyenne, de a ferjet magas pozicioba helyezte Manho, lehetne ennyi is eleg neki, nade megis, o is Manho gyereke, aki mindenkit fontosabbnak tart, mint ot, ettol azert lehet kisse- nagyon frusztralt, plusz o elte at azt is, hogy az anyjat elhagytak, maganyosan halt meg, mikozben Manho ki tudja miert a hazhoz hozta Miss Koreat, akivel nem szerettek egymast, ez is furcsa.
K. Judit 2016 jan. 16. - 13:03:24
(6122/9141)
Ma elmarad a következõ, holnap adják a 38-ast.

A 38-as elõzetes képein én inkább szomorúságot látok mindkettõn. Ez a vacsora HK búcsúja JE-tõl, biztos nem mondják ki, de biztos tudják mindketten. És akkor ezért nem marad ott JE - reggelire.

JE az apja feltételezett bûne miatt érzi lehetetlennek a további együttélésüket, HK pedig a Pudoxin-ügy és szintén az apja miatt. Ráadásul joggal gondolhatja, hogy TS megpróbálja eltenni láb alól. SR kevés ahhoz, hogy a végére komolyabb károkat okozzon, de azért kísérleteket biztos fog tenni. Emiatt viszont HK is és JE is veszélyben van.
Ezért rendezte meg a búcsúvacsorát, hogy még utoljára beszéljenek kicsit, és elmondhassa JE-nek, hogy szereti.

Én még nem tettem le arról, hogy az utolsó részekben kiderül, JE tulajdonképpen tökös, ha szükség van rá, elfelejti a sírdogálást és a tettek mezejére lép. Tudomást szerez az összes szemétségrõl, amit TS, JR és SR tett, az összegyûjtött bizonyítékai és HK széfbeli gyûjteménye elég lesz arra, hogy megszabaduljanak a gonoszoktól.

(Ha ez elmaradna, akkor továbbra is azt gondolom, DK-ban a nõk nem az erõs férfiakat szeretik, hanem az állandóan bocsánatot kérõ, védelemre szoruló, pátyolgatni való kisfiúkat.....)
Caffe 2016 jan. 16. - 13:03:18
(6121/9141)
Na igen, de mi van, ha kiderul, hogy Manho baratja halala elott felajanlotta Manhonak, hogy vegye a nevere a talalmanyat es Manho csak azert szegyenkezik, mert elfogadta baratja onkent vallat halalat az o megmentese erdekeben, ill. Mert nala volt a lanya, hogy miert volt nala, az megint egy kerdes.
Ez csak egy feltetelezes volt.

Elhiszem, hogy elvileg HK es SR kapcsolatanak kell a kozeppontban allnia, de annyira unalmasra sikerul a sok sohajtozas, merev arccal alldogalas, siras, csak ma, csak egy honapra erolkodes, egymas taszigalasa es egymas utan rohangalas, hogy ez a sorozat legunalmasabb reszeve valt, tulnyujtjak.

Mas:
SR segitsegevel nem kene alakoskodnia HKnak, pillanat alatt leleplezheto lenne TS a felvetellel, igy SR segithetne is BSnek, s HKt is bajba keverne, de miert ne bonyolitanak...
Meg mindig remenykedem abban, hogy SR szarmazasa valtozast hozhatna a tortenetbe.
K. Judit 2016 jan. 16. - 12:40:27
(6120/9141)
Jó, de ez egy melodráma, itt a történet fõ csapásiránya, hogy a két fõszereplõ visszatalál-e egymáshoz, vagy sem. A krimibe illõ részleteknek tulajdonképpen mellékesnek kellene lenniük.

A gázoló kicsinálásában tényleg részt vett szinte az egész família, amire azért mégsem volt a helyes válasz, hogy fizikailag megsemmisítem az ügyvédet, vagy ha õ félreugrik, akkor a hároméves gyerekét. Ezzel az üggyel már tulajdonképpen nincs mit tenni. (Remélem a gázoló sem TS, sem SR biztatására nem csinál több hülyeséget, vagy ha igen, megint börtönben a helye.)

Ha megnézzük az igazi bûnösök listáját, az elsõ helyen Manho áll. Nem csodálkoznék, ha soha nem derülne ki, hogy mi történt a hegyen, de ha ki is derül, valószínûleg nem volt szándékos gyilkosság. Viszont szándékos lopás az volt, és szándékos volt az örökösök kizárása a vagyonból. A többi bûne jött magától (ahogy az szokás), a pénzsóvárságból és a hatalomvágyból adódóan, ahogy a szükség hozta, de mások végezték el helyette.

A második helyen TS áll (akit Manho már rég elzavarhatott volna, ezért áll õ az elsõ helyen).

A következõ JR, a bátyjára való féltékenysége, és a mostohaanyja folyamatos átverése miatt. Nem azért, de a legutolsó húzásához igazi gonoszság kell, gonoszság és gyûlölet, hogy egy szerencsétlen kissé ostoba és hiú öregasszonnyal ezt mûveli. Csak mert az apja szeretõje, majd felesége volt. Csak mert az õ anyja meghalt. Csak mert neki nem jutott rész a cégbõl. (Ami egy külön téma lehetne, nyilván úgy intézi Manho, hogy JE (HK) része maradjon mindig a több, JR és TS alkalmatlan a cég irányítására, de JE és HK együtt alkalmas.)

Aztán jönnek sorban HK (az összes disznóságban való hallgatólagos részvétele miatt, bár õ nyilván nem adott utasítást gyilkolásra), JE (a SR-val való viszonya miatt), SR (Je elcsábítása miatt, plusz segítségnyújtás elmulasztása miatt), BS (HK kiszolgáltatott állapotban való félrevezetése miatt), GN ... stb.

Gyanítom, hogy a következõ egy-két részben még nem fog össze HK és JE, de az azt követõben (elsõ 9 rész, utolsó 9 rész párhuzama) valószínûleg igen. és Onnantól kezdve jön majd egy kis igazságosztás, illetve azoknak a bûnösöknek megbocsátás, akik valahogy megpróbálják jóvátenni, amit valaha elkövettek (pl. Manho a ritka betegségek gyógyítására szolgáló központtal és YG-nak munkalehetõséggel, BS, aki felismerte, hogy nem állhat HK és JE közé, ezért mostantól csak segít ... aztán GN, akinek még van dolga, de a szándékai teljesen tiszták.).

(GN-rõl egy kép.)
Caffe 2016 jan. 16. - 12:24:25
(6119/9141)
Szoval sajnos vissza kene nezni, mert ott vannak a valaszok, csak akkor joszerevel nem is tudtuk felfogni, hogy mirol van szo, repkedtek a gyogyszer- es cegnevek, a szereplok nevei, plusz a feltetelezesek, amelyek nem igazolodtak be es az ugralas idoben osszekavarja az embert.
Most megyek a masik gepre, ahonnan egyszerubben tudok megnezni mindent, csak meg be kell fejeznem egy mosast.
:)
K. Judit 2016 jan. 16. - 12:11:25
(6118/9141)
Ha HK már a baleset (és a válás) elõtt tudott már a Pudoxin mellékhatásáról, és amikor SR lakásán felfedezte, hogy SR is azt szedi, akkor egész biztosan SZÁNDÉKOSAN nem szólt neki, hogy veszélyes. És ez egy kicsit igazolja JE-t, aki már akkor is nagyon jól ismerte a feleségét, tudta, mire képes, egyszerûen el akarta távolítani HK útjából SR-t, egyúttal õ is el akart távolodni, menekülni elõle, mielõtt még HK rajtuk gyakorolja a híres "specialitását". És akkor ez a párja annak a jelenetnek, amelyikben SR nem segített neki, amikor leszúrták.

(Viszont egyben egy kicsit erõltetettnek is érzem, hogy valaki beszabadul az ellenfele lakásába, talál nála egy gyógyszert, bevizsgáltatja, majd direkt nem szól neki a veszélyrõl. Hmmm. Egy gyomorgyógyszert az ember nem szed ötpercenként, közben akár napok is eltelhetnek. Úgy értem, nem egy vérnyomás gyógyszer, amit naponta, pontosan meghatározott idõben rendszeresen szedni kell. Tehát az, hogy valószínûleg komoly egészségkárosodást okozhat, ami aztán egy idõ múlva halállal is végzõdhet, az elõre nem kiszámítható, tehát gyilkolási módszernek nem valami biztos. Ezzel szemben az viszont igen, hogy ha egy ember a hátában egy késsel fekszik az úttesten, és nem kap segítséget, az nagyon is kiszámítható - függetlenül attól, hogy ki volt a tettes.)

Sajnos nem emlékszem TS telefonbeszélgetésére (talán a bérgyilkosával), amit SR kihallgatott és rögzített. Rémlik, hogy TS elárulta, õ ölte meg HK-t (YG helyett). És talán utasítást adott, hogy YG-t mielõbb meg kell találni. De hogy volt-e szó Pudoxinról, meg teszteredményekrõl .... ebben nem vagyok biztos.

(Így nézett ki TS az elsõ olvasópróbán, mintha máris megtéptük volna :)) Biztos valami másik forgatásról rohant oda.)
Tegu 2016 jan. 16. - 11:43:05
(6117/9141)
Ja es akkor meg nem beszeltunk a kislany gyilkosanak ugyerol, mert az egy ujabb gyogyszerbotrany, az azon dolgozo fejleszto ( no) ongyilkossagarol, amit egyszer Miss Korea vagott HK helyett SR fejehez, azt kepzelve, hogy HK val beszel, valamint a meghamisitott fokonyvrol, amit Manho dugott el, s amit jelentett az ugyeszsegnek HK, legalabb is, Miss Korea eloadasaban, miert nem ezzel foglalkoznak, ehelyett nezhetjuk HK es JE kinlodasat, szenvedeset, ami baromi unalmas, legalabb is szamomra.Nyomozniuk ken , nem fozigelni, meg berugni, meg setalgatni es elhatarozasokra jutni, amit kb egy nap alatt megszegnek egy kis szenvedes utan.
Tegu 2016 jan. 16. - 11:36:13
(6116/9141)
Hat azota biztos, hogy tud a pudoxin ugyrol Sr, miota kihallgatta es felvette Ts beszelgeteset, de lehet, hogy mar elotte is, hiszen meg HK 2 korszakaban tuntetett HK a Pudoxin mellekhatasai ellen, s kepviselte azt a pasit, akit kesobb eltett lab alol Ts. Azert az idoszakert nem vonhatja felelossegre HK- t, amikor HK amnezias volt, de a baleset elotti es az amnezia utani idoszakert mar igen. De arra nem emlekszem, hogy HK mikor tette abba a szefbe a papirokat Sr tesztjerol es vmi ertekpapirokrol, a baleset elott vagy mikor es amikor ezert SR kerdore vonja, miert olyan hetyke es empatiahianyos HK, mikor o maga szolt BSnek, hogy vizsgaltassa meg SRt. Elvileg mar a balesete elott HK kezeben volt a dokumentacio arrol, hogy SR is szedi a Pudoxint, s tudott a mellekhatasarol is.
K. Judit 2016 jan. 16. - 10:50:41
(6115/9141)
Ennek ellenére azt hiszem JE nem marad ott reggelig (csak nem akarok senkit becsapni).
Olvastam egy elõzetesben (amit koreaiból kínaira, kínaiból angolra fordítottak).
K. Judit 2016 jan. 16. - 10:48:11
(6114/9141)
Mondtam, hogy így nehéz lenne fõzni ...
K. Judit 2016 jan. 16. - 10:47:28
(6113/9141)
Képek a 38-as epizódból
K. Judit 2016 jan. 16. - 10:31:56
(6112/9141)
Ajjaj, most már végképp annyira összefolyik a múlt, hiába próbálták szakaszosan bemutatni, hogy valóban nem ártana újranézni.
Amikor kezdtem gyanakodni, hogy esetleg HK bûnös lehet YG võlegényének megöléséért, akkor visszanéztem az elsõ három részt. Valamivel okosabb lettem, de most mégsem ezt érzem :)

"a riporter TS embere volt, aki aztan raszallt YG- re, mintha segiteni akarna neki, megtudando, hogy hagyott- e valami bizonyitekot nala a volegenye a kutatasi eredmenyeirol."
- én teljesen bedõltem neki, nem mintha nem jutott volna eszembe, hogy TS embere, de aztán ott volt a másik TS embere is, aki egyszer még alaposan fejbe is vágta. Ezzel tényleg teljesen félrevezettek. Azt hittem, YG-nak segített, de miután eltûnt, valószínûleg TS lefizette és magához csábította.

"amikor SR lakasaba bement HK akkor vitte el azokat a papirokat SR gyogyszertesztjerol."
- talált egy dossziét HK SR lakásán, de én úgy emlékeztem, mintha magát a gyógyszert vitte volna el. Persze felmerül a kérdés, hogy ha SR-nak egy egész dossziéja volt a P-ról, akkor hogy nem jutott tudomására, hogy valami nem stimmel a gyógyszerrel. És most, amikor (HK javaslatára) BS az egész családot szûrõvizsgálatra küldte, miért csodálkozott egyáltalán a gyógyszer nevének hallatán, mielõtt elkezdett kutakodi BS fiókjában. Most hirtelen arra sem emlékszem, ki adta neki az ötletet, talán JR ...

"hiszen SR tudott arrol is, hogy HK tudott a meghamisitott teszteredmenyekrol, arrol is, hogy YG volegenyet eltettek az utbol es YGt is el akartak.
- ez viszont teljesen kiesett nekem. Komolyan. Még arra sincs ötletem, hogy melyik periódusban történhetett, talán miután visszajöttek Amerikából? Talán arra a lehallgatott telefonra gondolsz, amivel késõbb TS-t megzsarolta? Sokáig vártam arra, hogy mikor kezdi már megzsarolni TS-t, nem gondoltam volna, csak ilyen sokára veszi elõ a témát.

Én kifejezett HK utáni nyomozásra csak akkortól emlékszem, amikor JE világossá tette SR számára, hogy semmiféle esküvõ nem lesz, nyugodjon bele. Ez pedig a YG2 idõszakban volt, amikor még nem is volt biztos, hogy HK és YG2 ugyanaz a személy. Addig SR is csak erre (hogy HK = YG2) keresett bizonyítékot.

Már semmiben nem vagyok biztos :))
Caffe 2016 jan. 16. - 09:59:05 Előzmény K. Judit
(6111/9141)
Huhh, maskepp emlekszem, vissza kene nezni az elejet, uis HK balesete es elozmeny kozt par honap telt el, tekintettel YG terhessegere. Sok, ma mar erdekes momentum kerulte el a figyelmunket. Pl. az elso leleplezonek hitt tv- riport arrol szolt, hogy YG volegenye sikkasztott, a riporter TS embere volt, aki aztan raszallt YG- re, mintha segiteni akarna neki, megtudando, hogy hagyott- e valami bizonyitekot nala a volegenye a kutatasi eredmenyeirol. Idoben ekozben beszeltek meg meg Manhoval is, hogy meg kell szabadulni YG- tol, s ezidotajt beszelt TS HKval uerrol. Mindennek a tetejebe az SR ugy is itt kezdodott, s amikor SR lakasaba bement HK akkor vitte el azokat a papirokat SR gyogyszertesztjerol.,a papirokon ott voltak az evszamok, ha jol emlekszem, 2006 volt az elso evszam, a tobbire nem emlekszem. Azt, hogy meg most is szedi alkalmankent, most tudtuk meg, amikor a szurovizsgalatra mentek, igen SR szolt BSnek, hogy vegye ra SRt arra, hogy kivizsgaltassa magat. Vagyis azt, hogy SR szedte a pudoxint, tudta HK, leszamitva a 4 amnezias evet.
De hogy hogy SR hhogy nem tudta, hogy bajok vannak a Pudoxinnal, fel nem fogom, hiszen tudott arrol is, hogy HK tudott a meghamisitott teszteredmenyekrol, arrol is, hogy YG volegenyet eltettek az utbol es YGt is el akartak.
K. Judit 2016 jan. 16. - 01:50:19
(6110/9141)
Túl vékony. Észre sem lehet venni :))
K. Judit 2016 jan. 16. - 01:49:09
(6109/9141)
BS javaslatára ment el az egész család, nem akarta, hogy SR gyanakodjon. BS-nek viszont - remélem jól emlékszem - HK adta oda a papírt, szándékosan, valószínûleg pont SR miatt. (És akkor ebbõl már talán ki is derült, hogy mostanában vizsgáltatta be azt a régi gyógyszert HK. Nem hiszem, hogy odaadott volna BS-nek egy 4 évvel ezelõtti teszteredményt. Nem akarom elhinni, hogy azóta szedi, mióta kiutaztak az USA-ba, legfeljebb talán újra elkezdte.)

Ha nem a Pudoxin volt a vetélést okozó gyógyszer, akkor valami szintén gyomorfájás csillapításra való másik. Csak példának szánták arra, hogyan zajlanak az ilyen tárgyalások. Viszont YG-t a võlegénye miatt üldözték, a Kim nevû pofa szólt a gyógyszerrel kapcsolatos dolgokról (biztos arról a bizonyos 1%-ról). Úgy rémlik, hogy az még csak a bevizsgálás lehetett, még talán nem volt "áldozata" a gyógyszernek. De YG férjét mindenképpen el akarták hallgattatni, mert közben biztos piacra dobták a P-t. YG-rõl pedig csak feltételezték, hogy tudhat mindenrõl a võlegényétõl. Sõt, ugye készült vele egy riport is, ami végül nem került adásba. Azt a videót látta TS, azt beszélték meg HK-val, és akkoriban hangzott el HK részérõl, hogy elõször csak vádolják meg egy kis sikkasztással, aztán ... valamivel titkos adatokkal kapcsolatban, gondolták, ennyi fenyegetés valószínûleg elég lesz arra, hogy visszariadjon és hagyja abba a harcot. A végérõl nem volt éppen szó, de tudjuk, ugyanaz lett volna, mint amit a võlegényével tettek. (TS még meg is jegyezte, hogy a piszkos munkát majd õ intézi.)

HK és JE huzavonájának pedig szerintem az az értelme, hogy HK nem tudja elképzelni, hogy JE mindannak tudatában, ami kiderült róla, és mindannak ellenére mégis szeretheti õt. És még mindig szégyelli magát elõtte. Elvégre õ okozta neki azt a hatalmas fájdalmat, a gyerek elvesztésével, amibe majdnem belehülyült. Ezért nem mer vele bizalmasan beszélgetni, sõt, ezért küldte ki, amikor a gázoló ember rátámadt. Ezért kérdezte most is a tárgyalás után, hogy hallott-e JE mindent. Pedig JE már jó régóta megmondta, hogy õ csak egyetlen HK-t szeret, és bármire képes lenne érte. Emlékszel, amikor SR a liftben mondott dolgokat, hogy miket árul majd el JE-nek, HK odaszólt, hogy kár a fáradságért, JE már mindent tud. Ezt sajnálja rettentõen, talán egyszerûen belátta, hogy nehéz lehetett vele élni, és hogy részben õ kergette a férjét arra a hibás lépésre.

(Az a baj, hogy már nem tudom az állomásokat, hogy ki mikor mire hogyan reagált, azért, mert annyira el van nyújtva. De ki lehetne következtetni dolgokat, mert elég sok a párhuzam a történetben. A forgatókönyvíró játszik a dátumokkal, játszik az évekkel, játszik a mondatokkal - most a legutolsóban is HK hajszálra ugyanazt a mondatot súgta JE fülébe, amit korábban JE mondott neki - szóval ezekre jobban oda tudnánk figyelni, ha ennél viszonylag egyenletesebben láthatnánk. Ebbe beleértem a halasztásokat és a fordításra várásokat is, szerintem jobban tudnánk élvezni, ha mindent logikailag össze tudnánk kapcsolni a megfelelõ részekkel...)
Tegu 2016 jan. 16. - 00:38:16
(6108/9141)
Ezt a nyaklancot en is neztem, de HK nyakan valahogy maskepp nez ki, van ott meg valami mas is.
Tegu 2016 jan. 16. - 00:30:54
(6107/9141)
Az a vetelest okozo gyogyszer nem a Pudoxin volt.
Amikor HK szembesult azzal, hogy SR a ferjenek telefonalgat, uldoztek mar YG- t a Pudoxin miatt, raadasul HK tudott arrol, hogy TS meghamisitotta a tesztek eredmenyet.

Ami pedig Manhot illeti, meg mindig nem lehet tudni, hogy mi tortent valojaban, sot azt sem, hogy mit beszeltek meg HK apjaval halala elott, ezt csak Manho tudja, de csak informaciomorzsakat hullat. Igy nekem elsietettnek tunik az egesz, amit muvelnek egymassal HK es JE. Annyira atlatszo, hogy HK addig taszitja el magatol JEt, amig az kozeledik, ahogy hatralni kezd JE, HK azonnal nyomul. Azt, hogy megszerzi a ceget mar sokkal elobb mondta JEnek, meg szo sem volt arrol, hogy mit tett Manho, szoval ezzel a sok szerepjatszassal mar nem lehet kovetni mi a celja HKnak. Viszont megloditana a tortenetet, ha foglalkoznanak az ikrek anyjaval, Miss Koreaval, Manhohoz fuzodo kapcsolatukkal, mert ebbol a mit akar valojaban HK kinlodasbol nem fognak tudni kikeveredni, viszont a JE-HK parbeszedek, huzavonak, elvalasok meg ideiglenes osszeborulasok mar unalomig ismetlodnek.
Tegu 2016 jan. 15. - 23:59:04
(6106/9141)
Most is szedte, a szurovizsgalatokra varva mondta BS- nek, hogy ha problemaja van, bevesz egy gyogyszert, erre rakerdezett BS, mi a neve a gyogyszernek, mire a valasz a Pudoxin volt.
Tehat azota is szedte. Valoszinuleg mar azert is jelentkezett tesztelesre, mert problemaja volt a gyomraval/ emesztesevel.
En viszont nem emlekszem, hogy kerult ebbe a szefbe ez a mar regen megszerzett irat a gyogyszerrel, mikor tette oda HK, meg a balesete elott?
K. Judit 2016 jan. 15. - 22:57:33
(6105/9141)
... és megint a táskák.
K. Judit 2016 jan. 15. - 22:56:34
(6104/9141)
De KHJ ajakrúzsait és ékszereit is árulják
K. Judit 2016 jan. 15. - 22:55:07
(6103/9141)
azt hiszem a táskát kell nézni
K. Judit 2016 jan. 15. - 22:54:20
(6102/9141)
Egy mai fotózkodásról ..
K. Judit 2016 jan. 15. - 14:40:25
(6101/9141)
Én úgy vettem észre, hogy amióta JE kicsit nincs magánál az apja utáni nyomozás miatt, azóta vele nem játszik. A bírósági tárgyalás után is simán elment vele ebédelni, ki akarta szedni belõle, hogy mi baj van. Látta, hogy ez most nem a szokásos "fogadj vissza, bocsáss meg, annyira szeretlek" állapot, most valami más, valami nagyon komoly dolog bántja.

És ott az étteremben esett a helyére minden puzzle-darabka, mielõtt rosszul lett. A példaképe, az imádott apósa, a csodált gyártulajdonos lehet, hogy megölte az apját. Akkor jött rá, hogy kinek a vadászkutyája is volt valójában (ha jól emlékszem, így nevezte õt MH), hosszú éveken keresztül, akkor esett le neki a tantusz, hogy ezek csak aljasul kihasználták, mert nem találtak nála jobbat a céljaik eléréséhez. Valószínûleg ezután határozza el, hogy elveszi tõlük a céget.

Mert idáig csak a Pudoxinnal foglalkozott, mindkét szemszögbõl, de nyilvánvalóan segített volna BS-nek megnyerni a pert. Még azzal együtt is, hogy esetleg õ is bajba (börtönbe) kerülhet. Ezért tartotta távol magától JE-t, hogy legalább õ ne sérüljön. Ugyan a Pudoxinhoz JE-nek nem volt semmi köze, mégis - mint az egyik felelõs vezetõt - õt is utolérhették volna. Az is biztos, hogy TS megpróbálta volna minél jobban bemártani. De ez csak a Pudoxin ügy.

Most már HK továbblépett azzal, hogy a Choi család gyógyszergyárát akarja.
K. Judit 2016 jan. 15. - 14:19:48
(6100/9141)
Szerintem is akkor szedte még, amikor gyakornokoskodott JE mellett az egyetemi laborban. Akkor találta meg HK nála a gyógyszert (amikor elárasztotta vízzel a lakását). Én úgy emlékszem, akkor még senki nem foglalkozott a Pudoxin csontokra veszélyes mellékhatásával, abban a bizonyos perben is még csak a vetélés volt a téma. Mindenesetre ha akkoriban ügy lett volna, a sajtó kiteregetett volna néhány esetet, a család ugyan eltussolta volna, de a szakmában talán elterjedt volna, arról tudnia kellett volna JE-nek is és minden gyógyszerkutatónak.

Amikor már BS házában élt YG2-ként, akkor figyelt fel HK a kerekes székes ember ügyére, még BS mondta is, hogy nem kéne szembemennie a Choi családdal. Addigra már visszajött JE, már dolgozott is a cégnél, elõttem van, hogy õ áll a cég székháza elõtt a táblával és a kerekes székes emberrel, JE pedig felhívja, hogy beszéljék meg. Talán elõtte a cég jogászai megakadályoztak volna néhány erõtlen próbálkozást. TS azt mondta, az a 1%-ot sem elérõ teszteredmény annyira kicsinek látszott, hogy ezért erõltette piacra a gyógyszert. (Abba nyilván nem gondolt bele, hogy minek az 1 százalékáról van szó ...)

Ha azt elfogadom, hogy a válásuk körül JE nem volt a normális lelki állapotában, akkor ez HK-ra még fokozottabban érvényes. Amikor leesett neki, hogy baj van, el fogja veszíteni a férjét, akkor tutira nem azzal foglalkozott, hogy a férje szeretõje vajon milyen gyógyszert szedett. Hogy nem lesz-e véletlenül beteg. Ha már nyilvánosak lettek volna a teszteredmények, és tudomást szerzett volna róla õ is, akkor is felmerülne a kérdés: MIÉRT PONT Õ SZÓLJON EGY SZAKMABÉLINEK, EGY GYÓGYSZERÉSZNEK, HOGY LEHET, HOGY ROSSZAT TESZ AZ EGÉSZSÉGÉVEL?

Ez nem ugyanaz, amit SR tett vele, amikor vérbe fagyva otthagyta az úttesten.

Hát lehet, hogy rosszul emlékszem, akkor bocs.
Illiona 2016 jan. 15. - 13:43:38
(6099/9141)
most lehet hogy én le vagyok maradva, de Seol Ri nemhogy 4 évvel ezelõtt szedte a pudoxint?
Amikor még egyetemista volt?
Ezt Gyógyszert találta meg anno az alagsori lakásban Hae Kang, amiról akkoriban beszéltük is itt, hogy mi van ha fogalmazásgátló volt? Az lehetett a Pudoxin?!
Amikor kiment Amerikába, akkortól biztosan nem szedte.

Ez szerintem egy kis túlzás, mert ezek a tesztek annyira kis dózisban vannak, hogy nem lehet ilyen kis idõ alatt ekkora károsodás. és pont több év mulva.
Legfeljebb, ha egyébként is beteg, pl hiányzik az az enzim, ami a kálciumot beépiti a szervezetbe, de az, ha nem szed pudoxint, elõbb utóbb akkor is megbetegítette volna.
Vagyis sok sok tesztalany volt, és csak párnál jelentkezik a káros hatás.
(mint ahogy a csonttörés sem mindenkinél, csak jópár esetben, akik sok éven keresztül szedték.

Az hogy Seol Ri megpróbál a tesztalanyságából most tõkét kovácsolni, és a Choi család bünössége miatt kompenzálni a mellõzöttséget. Ez egyébként természetes, és elfogadható reakció.
Az nem elfogadható, hogy ahelyett hogy dolgozna, és kialakítana egy életformát magának, csak idegeneken lógva próbál érzelmeket kikoldulni, kizsarolni magának.
Egyáltalán, biztos hogy 4 évig tanult õ? hogy voltak sikerei?
Tegu 2016 jan. 15. - 13:14:16
(6098/9141)
Szerintem most is szerepet jatszik, ezert nem ertem mar az egeszet, elhiszem, hogy csak latszolag alakitja a regi HK- t, de ennyire azert nem kene beleelnie magat.
Egyebkent is rohejes, hogy keptelen termeszetesen viselkedni, csak BS- el, akit pedig tulertekel.
Tegu 2016 jan. 15. - 13:10:39
(6097/9141)
http://nol.hu/mozaik/rosszul-sult-el-a-gyogyszerteszt-egy-ember-komaban-1584721
SR problemajaval kapcsolatban

Szinte erthetetlen, hogy SR nem tudott arrol, hogy a Pudoxinnak milyen mellekhatasa lehet, hiszen allandoan HK ugyeit fürkeszte, kihallgatta TS- t, ismerte Yg- t es ferjenek ugyet, szoval nagyon hulyenek kell lennie ahhoz, hogyne nezze meg, mi a fenet szed. Masik kerdes, hogy ha HK tudta, mit szed SR, tenyleg miert nem szolt, erre meg nem kaptunk magyarazatot. Egyebkent pedig eleg kek stilusban kommunikal SR - rel, szamomra erthetetlen modon, a ferje letojja SR- t, viszont SR egeszseget megkarositotta a Pudoxin, nem kene ilyen embertelenul hozzaallnia HK- nak. Nem kell rugdosni a halott oroszlant.
K. Judit 2016 jan. 15. - 13:07:22
(6096/9141)
Most már végre megtudtuk. HK már nem is csak Min Tae Seokot akarja, hanem magát a vállalatot.
Egyelõre csak az összes Choi családhoz kötõdõ munkatársat rúgta ki. Vajon mi jön még?
Az biztos, hogy JE-nek választania kell majd.
Bár egész életében harcban állt az apjával, nem lesz könnyû, még akkor sem, ha kiderül, hogy bûnös volt 81-ben.
HK tudja, hogy mostantól tényleg örökre elválhatnak útjaik. Tulajdonképpen mindketten erre vannak felkészülve.
(Hogy lehet ebben a tudatban vacsorát fõzni ... ?)

(Ez viszont szép mondat volt JE-tõl.)
Illiona 2016 jan. 15. - 11:16:47
(6095/9141)
Igen, mostmár mindkét feliratot begyüjtöttem, és este meg is nézem õket!
sajnos, hogy napközben dolgozni muszáj!
K. Judit 2016 jan. 15. - 10:49:18
(6094/9141)
Az az érzésem, hogy neki, BS-nek lesz egy nagy dobása a perben.
Egyrészt, mert a történetben õ az egyik nagy vesztes, aki túlságosan is cuki (azoknak, akik ezt szeretik), és csak szerelembõl lett bûnös, másrészt azért, mert mi sem tudjuk, vagy nem emlékszünk már, milyen dokumentumokat bízott rá annak idején a halmoni. Kicsit mindenki elkönyvelte gyengébb, ügyetlenebb ügyvédnek (mint pl. HK), de ki tudja, mit rejteget még valahol és mi oka volt olyan sokáig nem elõállni vele. Talán a nagymama halála miatt kicsit hanyagolta az ügyet, talán nem is tanulmányozta át rendesen? Vagy valami más oka is lehetett megvárni a legjobb pillanatot és akkor lecsapni a Choi családra? Mi van, ha besegített neki az apja, a költõ? Akirõl tudjuk, hogy szegrõl-végrõl ismeri a család tagjait, lehet, hogy akaratlanul is tudhat valamit róluk, amirõl nem is sejti, hogy fontos, vagy jelentõsége lehet a per során ...

(A másik nagy vesztes SR, de õ enyhén szólva nem népszerû, neki bûnhõdnie kell, saját hülyesége miatt viszont már így is megkapta a sorstól, ami jár.)

A kép hátuljába rejtett papírt, YG férjének naplórészletét is biztos hiába lopták el, valahol meglesz. Tudjuk, hogy HK is nagy gyûjtögetõ, YG is õrizget dolgokat, és talán BS-nek is volt annyi esze, hogy mindenrõl készítsen másolatot. Szóval az a lopás csak egy beugratás volt, és az elsõ forduló elvesztése is csak arra szolgált, hogy izguljunk. Még akár a második fordulót is elveszítheti BS, akkor sem érdemes izgulni ...

(Elkészült a 37-es felirata, a D..fire föl is tette.)
Illiona 2016 jan. 14. - 21:05:09
(6093/9141)
Bocsánat. eltévedtem.
Illiona 2016 jan. 14. - 21:04:18
(6092/9141)
The Empress of China 19/94

epizódismertetõ

A Császár, Li Shinin (én következetesen lekirályozom, de valójában õ a tang császár.) megkérdi Wu-tól honnan hozta az ételt, a királyi konyhán készitték-e el? Wu monja, hogy nem! Õfelsége évõdve ujra kérdezi, hogy talán õ maga fözte? Wu mondja hogy nem . Mire megkérdi akkor honnan hozta? ekkor a nõ megmondja, hogy a 3. számú ágyastól kapta. Erre a király kiveri a kezébõl, Wu éppen csak bekapta volna... Ezüst tû beleszúr, rögtön elfeketedett.

Az ágyas tudja, hogy terve kudarcba fulladt. Beszél a szolgájával, és szépen kimegy a tópartra. Wu ott találja meg és kérdõre vonja, a nõ azt mondja most végre boldognak és szabadnak érzi magát, és vízbe ugrik, öngyilkos lesz. A szolgáját eunuchok keresik fel, és mérget kell innia.

Ott a következõ megoldandó feladat, a lázadás a palotában már le van verve, de kik vettek benne részt, milyen mélységig. És a fõ dilemma: a saját fia, a koronaherceg részt vett-e benne, avagy sem? Kivánta-e az apja halálát avagy sem?
a következõ probláma: Már csak két feleség maradt a kötelezõ 4-bõl.
A 2. számú feleség mézes mázos szavakkal kelleti magát, hihetetlen mennyire képes elhitetni magáról, hogy mennyire szívvel lélekkel van a király mellett. Végül a király megigéri neki, az következõ éjszakákat vele tölti!
Késõbb a királyné a saját lakrészében már tombol! Meg kellett alázkodnia a király kegyelméért a többi nõ elõtt. (Ez az a 2. számú királyné, akinek ninvs gyereke)
kép: a 2. ágyas, a királynõ cim várományosa.
Illiona 2016 jan. 14. - 20:51:40
(6091/9141)
A fasort pedig nem lehetetlen megtalálni, ha megyek, akkor bevállalom, megkeresem.
Illiona 2016 jan. 14. - 20:46:00
(6090/9141)
Most pl eszembe jutott a Blue Bird's House, de egyébként nincs hasonlóság.
Abban is a fiatalok a fõszereplõk, és azok nagyon mások, és az öreg csak egy kavarógép a háttérben.
A fiatal fiú munkára megy egy céghez, és egy idõs dolgozó azt mondja neki, hogy pont olyan mint az apja, õ ismerte anno.
igy indul az események lavinája, a szemét öregnek van egy rendesnek tünõ fia, és a fiatal árva fiúnak egy húga.
Ezek összejönnének, de iszonyú különbség a társadalmi kasztbeli helyzetben, azután vélelmezik, hogy a lány az öreg lánya, akkor kiderül mégsem, azután jön hogy az apát az öreg ölte meg.
2 nagy család, barátok, barátnõk, kollégák sokasága, mulatságos helyzetek, és sirni való tragédiák történnek.

itt az I have a Loverban viszont már érett, középkorú fõszereplõink vannak, Manho hatással van ugyan a dolgokra, de az igazi tét az az hogy Jin Eon és Hae Kang szerelme elég erõs-e, hogy túllépjenek problémákon, avagy sem.
K. Judit 2016 jan. 14. - 19:59:01
(6089/9141)
Egy kicsit kiábrándító, hogy egy ugyanilyen film készült már korábban, de erre meg azt lehetne mondani, hogy ugyan mirõl nem készült már film.
Viszont akármit választ is a forgatókönyvíró folytatásként, nehezen lehet lenyelni az állandó titkolózást, ami ebben a családban folyik. Ugyan Miss Korea említi néha, hogy emlékszik, milyen állapotban volt a férje, mikor egyedül ment vissza a túrázás után, de kb. ennyit lehetett tudni még pár epizóddal ezelõtt. Nyilván nem túl büszke magára Manho, amiért nem tudott magának parancsolni, a mohósága átvette felette az irányítást. Igaz GN, az ikrek anyja mindig visszautasította a segítségét, és nem is tudott arról, hogy az a gyógyszer, amivel Manho meggazdagodott, ugyanaz volt, mint amin JH, az ikrek apja dolgozott, de ez nem bocsánat arra, hogy Manho nem mondta meg neki, mi történt, és hogy honnan van a vagyona. Ha megmondta volna, ki kellett volna fizetnie az ikreket (már újranõsült, gondolom az elvált feleségnek nem jár semmi, de a gyerekeknek igen). Vagy segítenie kellett volna megkeresni YG-t, aki eltûnt, mert a nagyanyó magával vitte, nem bírta nézni, hogy árvaházban nevelkedjen.
Ezért sem jó az ilyen hosszú dráma, mert most hirtelen összezavarodtam, hogy házasok voltak-e GN-nel. De úgy emlékszem igen, hiszen válásról volt szó. Azon viszont csodálkoztam, hogy miért nem egyforma a két lány vezetékneve. Arra sem emlékszem már, hogy a nagyanyó szomszédjában ki lakott, maga Dokgo? Vagy ki hagyta a lakással kapcsolatos és egyéb papírokat a nagymamára?

Annyira nem érzem, hogy leült volna a történet, pipa vagyok az újabb amnézia miatt, ezt nem tagadom, mert ezzel elment legalább 4-5 rész, és semmi értelme nem volt, kizárólag a férj szívatása, megríkatása, térdepeltetése, megalázása, megalázása, megalázása .... És engem azok a jelenetek szórakoztatnak, amikor JE csõbe húzta HK-t, amikor kibillentette a szerepébõl, amikor beolvasott neki (bokán rúgás elõtt). És amikor HK akar szándékosan kilépni a szerepébõl, visszamegy karácsonykor a férfihoz, és az nemet mond neki ... hehehe, én ezeket bírtam volna még tovább ... :)) Ezzel el is árultam, hogy én aránytalannak érzem a férj büntetését a tettéhez képest (fõleg az adott körülmények között).

Erre, amikor kezdenek oszladozni a felhõk, már látszik egy-két sugara a napnak, nem beüt egy tornádó? A végén még öngyilkosságba kergetik szerencsétlent egy boldogtalan félred.gásért és az apja telhetetlensége miatt. A velejéig romlott sógora pedig meg fogja úszni egy-két év börtönnel, és amikor kijön, ugyanott folytatja majd, ahol abbahagyta. Hiába próbálták meg õt nem teljesen feketén ábrázolni, az egyetlen mentsége, hogy a testvérével rendes ... akart lenni. (Igaz, a maffiózók keleten is, nyugaton is mindig nagyon családszeretõek szoktak lenni.)

És még arra vagyok pipa, hogy ilyen sokszor elmaradnak epizódok, naná, hogy két hét alatt egy epizód valahogy érdektelenebbé teszi az embert.

Illiona, ha mész Koreába, kérdezz rá egy bizonyos fasorral díszített (nagyon híres, nagyon hosszú) útra, a nevét elfelejtettem kimásolni valahonnan, de nem csodálkoznék, ha ez a filmbéli fasor is része lenne.
Illiona 2016 jan. 14. - 15:47:10
(6088/9141)
na az biztos, hogy ehhez a hegymászáshoz nem teszek fel saját fotót!

Bár Gyeongjuban van egy hegyen nagyon fönn egy sziklába faragott Buddha szobor, azt jó lenne megnézni, de a képeket elnézve talán mégse. :)

Az hogy mi történt a hegyen nem tudjuk. Mert ugye nem elég ártatkannak lenni, annak is kellene látszani.

A Blue Bird's House c 50-részesben is volt hasonló szituáció: 25 évvel korábban a két barát közül az egyik természetes halállal halt meg, valami szivrohamban, de a másik kihasználta a helyzetet, egyszerûen ellopta annak a pénzét, és befektette, és megggazdagodott.
Késõbb a gyilkossággal is vádolták- bár már nem törvényesen, csak ugy a szemébe mondva -és bizonyitani nem tudta, hogy semmi köze hozzá. Ebben a sorozatban is a két család gyereke összejön, és amikor kiderülnek a dolgok, akkor szétválnak örökre. Bár a film csak egy évig követi õket, a sorsukat, késõbb akár össze is jöhetnek...
Végül kiderült az igazság. Az öregnek minden bizonyitékot sikerült megsemmisiteni, de a fia rákényszeritette, hogy önként bevallja az igazat egy gyûlésen. Egy nagyon jó sorozat volt, abban is voltak leülõs epizódok, de mivel folyamatosan néztem, igy nem volt ennyire zavaró.
K. Judit 2016 jan. 14. - 15:31:44
(6087/9141)
Igen, õ JJH egy magazinban, de két éve film is készült vele a rock climbingrõl.
Amikor a The Great Seer-ben még hadvezérként Ji Sunggal (a jóssal) valami fontosról döntöttek, felmentek a hegyre.
K. Judit 2016 jan. 14. - 15:26:16
(6086/9141)
.... viszont Szöulhoz ez van a legközelebb
Bukhansan (Ren Shou Peak)

Ég és föld között
K. Judit 2016 jan. 14. - 15:18:39
(6085/9141)
Nem tudom, mennyiért mennék föl erre a hegyre. Nem csak a magassága zavarna ...
K. Judit 2016 jan. 14. - 14:53:47
(6084/9141)
Van valami zavaró a jobb vállán, mi?
Pedig okosabb a tekintete az én fotómon.
És a haja is jobb.

Különben most is képezi magát, tanul és olvas is, csak idõnként megy ordibálni a sógornõjével. (Ez nyilván még chaeboléknál sem ilyen nyíltan történik, biztos vannak kifinomultabb módszereik, hogy elijesszék a jó partit egy kisgyerekes egyedülálló anyától.)

Egyébként - hogy együtt járnak - az csak terelés, legalábbis a doki így akarja leszerelni a sógornõjét, hogy ne kelljen mindenféle vakrandikra járnia. Szerintem YG így gondolkodik, szereti a dilis dolgokat, ezért ment bele örömmel.
Persze tudjuk, mi fog történni, de ez a mostani összesimulás egyelõre csak színjáték.
Azt viszont, amit egy liter soju megivása után mond, azt õszintén gondolja. (Legalább valaki kimondja néha, mit gondol. Ez az egész filmben nem jellemzõ, sõt talán egyetlen k-drámában sem jellemzõ.)

Ezt a YG férje által vezetett naplót különben nem tudom, hogy találták meg. Csakis valami kamera segítsége jöhet szóba, vagy mondjuk az új fiú, BS új munkatársa? De neki nem kellett volna a tárgyalásig várnia, bármikor ellophatta volna....
Illiona 2016 jan. 14. - 14:22:32
(6083/9141)
Sziasztok!

én várom a 37-es feliratát, a letölthetõt, és akkor nézem csak meg elõször a 36-37-et.
Én mindig megnézem, mit irtok, jó ez az információ, amit a fórumokról hoztok.Waúúúúú!!!! :))))))

a kép pedig nem jó!! nem tetszik!!! van benne valami zavaró!!!

ez, amit én hozok, ez már okésabb!
a 12. részbõl van, amikor még a doki gyógyitott, kutatott, tanulmányozta a szakirodalmat!
K. Judit 2016 jan. 14. - 13:02:58
(6082/9141)
Oltári hülyeségeket írok:
"A nyomozásai eddigi eredményeibõl azt gondolhatja, hogy tényleg az apja ölte meg Manhot." Nyilván Dogko JH-ról van szó.

- Mindenesetre ha HK nemcsak egyszeri alkalomnak gondolja a (reggelivel egybekötött) vacsorát, és belemegy abba, hogy éljenek együtt egy hónapig, az alatt rengeteg minden történhet. Elõször is, akkor együtt fognak járni dolgozni is, nehezebb lesz megtámadni HK-t. Másodszor ha összedugják a fejüket, megmutatják egymásnak a bizonyítékaikat, ill. a nyomozásaikról beszámolnak egymásnak, az is segíthet. A legjobb lenne találni egy tanút ...

- Az a sziget, amirõl szó volt odaát, az pedig a halmoni betegsége volt, még mondta is állítólag, hogy hasonlít egy sziget nevére. (Külsõ fül daganat, valószínûleg ez terjedt tovább, nem is értem, életemben elõször hallom, hogy ilyen is van ...)
K. Judit 2016 jan. 14. - 12:53:07
(6081/9141)
Ez pedig a ráadás.
K. Judit 2016 jan. 14. - 12:52:30
(6080/9141)
És nemcsak a hegymászásról, hanem a Pudoxin SR-ra veszélyes hatásairól is vitatkoznak odaát orvosok, de nem is értenek nagyon egyet.
Volt, aki azt mondta, nem kell annyira be...ijednie SR-nak, még fiatal, egyszerûen csak Kalciumot kell a szervezetébe vinni. De mások meg azt mondják, ez nem olyan egyszerû, mint amilyennek tûnik orvosi szempontból sem - ezeknek az olvasásával szintén nem töltök el órákat - SR kora nem biztos, hogy javít a helyzeten, sõt. Állítólag K-ban a fiatal lányok egyrészt nem is esznek rendesen (ezt sajnos látjuk :), másrészt KERÜLIK A NAPFÉNYT. Tehát a Kalcium felszívódásához szükséges D-vitamin is nagy részben hiányzik a szervezetükbõl. (Ugye divat a soványság, a fehér bõr... ja és a nagy, lehetõleg kerek szem...)

Túl ezen, ami leginkább veszélyes lehet, az egy combnyak-, vagy lábtörés, de egy szimpla balesetben is megsérülhet olyan súlyosan, amit késõbb nem lehet esetleg gyógyítani. Mondjuk beomlik a mellkasa, megsérül valamelyik belsõ szerve, a szíve, vagy a tüdeje stb. Lényeg az, hogy amitõl SR hisztizik, annak van valóság alapja. Persze belõle ez is egybõl gonoszságot vált ki, és õ ugye nem perelheti a céget, hiszen önszántából szedte be a gyógyszert, sõt, szakmabeli lévén elvárható lett volna tõle sokkal nagyobb óvatosság a tesztelésben való részvétellel kapcsolatban. Illetve nem is gonoszságot, hanem mások okolását váltja ki. Ezért van egy kicsit elnagyolva az õ jellemzése, mert aki egyébként okos és intelligens, külföldön tanult, tehát egy csomó plusz ismerete is van, egyszerûen érthetetlen, miért okol mindenért valaki mást. Azért, mert a szeretõje nem szerelmes belé, azt gyûlöli, akit szeret, azért mert õ hülye volt és veszélyes pirulákat kapdosott be, azért is ugyanez a nõ a felelõs. Õ ártatlan, megtévesztett bárány, aki elhatározza, hogy mostantól majd gonosz lesz :)))

(Ez egy jó kép a dokiról, gondoltam legyen róla is valami.)
K. Judit 2016 jan. 14. - 12:36:41
(6079/9141)
Még tényleg nem lehet tudni, mit akar kihozni a forgatókönyvíró Manhoék hegymászós balesetébõl, még bármi lehet. Attól kezdve, hogy mindketten le akartak ugrani (ugye ittak is elõtte), a kötél szét volt mállva (ami lehetett szándékosság, mert állítólag a gyártó lehetetlennek tartja), különben is vannak ellenõrzõ pontok, ahol ilyesmit ki lehet cserélni. K-ban a sziklamászás nemzeti sport, mindenki ért hozzá egy kicsit. JE ugye nyomoz ez ügyben is, és nem nagyon tetszik neki, amiket hall. Vannak vélemények, egész komoly tanulmányszámba menõ hsz-eket lehet errõl olvasni, de persze ennyire részletesen én sem akarok belemenni a témába. Nekünk elég lesz a végeredmény.

Tényleg fura a család, vagy lehet, hogy a családfõt egész egyszerûen nem illik kérdezgetni bizonyos dolgokról. Ugye JE felhívta Manho orvosát is - majd ha teljes lesz a szöveg, megtudjuk pontosan mit mondott (a recapból is lazán kihagyták), valami olyasmi rémlik, nem lehetetlen, hogy verekedtek esetleg, vagy csak egy meredekebb ugrástól tört el a Manho lába .... még rejtély ez is. Azt mesélte az a nyugalmazott izé, talán a hegyi mentõsöktõl, akik elõször a helyszínre érkeztek, hogy AMI KÉT EMBER KÖZÖTT A HEGYTETÕN TÖRTÉNIK, AZT CSAKIS ÕK KETTEN TUDHATJÁK. Na most ha az egyik meghal, akkor a másik mondhat bármit. Szóval szerintem épp az a baja Manhonak, hogy túlságosan csábító volt a barátja találmánya ahhoz, hogy - akár Dokgo halála után - ne használja fel, valószínûleg tudta, hogy abból fel tudja építeni a birodalmát. Valószínûleg õ volt jobb üzletembernek, Dogko viszont a kutatáshoz, a gyógyszerkészítéshez értett. A fene sem tudja, miért nem egyeztek meg ketten, vagy mi volt a baj kettõjük között, ha egyáltalán volt. De ha volt, attól még nem biztos, hogy õ ölte meg. Szóval - mint ahogy az ellenkezõjét sem - azt sem lehet bizonyítani, hogy nem õ volt. Valószínûleg ezért ellenezte annak idején JE és HK házasságát. Ja, és a rémálom sem bizonyít semmit, sõt, az talán éppen azt mutatja, mennyire bántja azóta is a dolog.

JE és HK viselkedése pedig attól függ, hogy hogy állnak a dolgaik. HK készült a tárgyalásra, BS-sel nem beszélhetnek az ügyrõl, de azért elmondta neki piálás közben, hogy menjen el ahhoz a bizonyos hídhoz (hátha neki is eszébe jut YG férjének sérüléseibõl, hogy a korlátba kapaszkodás közben szerezte, tehát nem önszántából ugrott, hanem segítettek neki). Közben TS azt is gondolja, hogy YG volt férjének a naplójából a részletet valószínûleg HK-tól szerezte BS. Szóval TS látja, hogy vizsgálódnak a hídnál, plusz rejtegetnek dolgokat, egyre jobban felbõszül. Különben a naplót a nagyanyótól is megkaphatta BS. De TS most már annyira be van pörögve, hogy mindent egy lapra feltéve megint elkezdte HK-t üldözni a Pudoxin-ügy miatt. Ehhez mondjuk hozzájárulhat az is, hogy HK kezdi levadászni TS embereit is, sorra küldi el õket a cégtõl.

Miközben JE végre elárulja neki, hogy tud a szerepjátékáról, már abba lehet hagyni, tudja azt is, hogy õmiatta van. Az apák balesete miatt pedig azt gondolja, hogy ha kiderül valami az apjáról, akkor a továbbiakban lehetetlen, hogy õk valaha együtt éljenek. A nyomozásai eddigi eredményeibõl azt gondolhatja, hogy tényleg az apja ölte meg Manhot. Ezért kér HK-tól egy hónapot, hogy legalább némi emlékeket gyûjtsön, amibõl eztán kell majd élnie.

A különbözõ oldalról jövõ fenyegetések hatására gondolja viszont HK, hogy valószínûleg meg fogják ölni. Ezért kezd õszinte lenni JE-hez, ezért megy bele a vacsorákba stb.
Tegu 2016 jan. 14. - 11:21:56
(6078/9141)
Tegnap lattam a 37 - est, eskuszom nem ertem az egeszet, persze a forditas hianyos volt meg, de kb megallapithato, hogy ha JE kozeledik, akkor HK elutasitja, ha HK akkor JE utasitja el. Egyre tobben tudnak egyre tobb, valojaban semmitmondo reszletet Manhoek baleseterol, Manho hazudik, en meg nem tudom, mi a fenet akar HK azon kivul, hogy TS - t akarja leleplezni.
Teljesen szetcsuszott ez a tortenet.
Legalabb azt megtudtuk, hogy az elejen Ygnek segito ujsagiro azert segit most TS nek, mert az zsarolja valami sikkasztas miatt.
JE apja miatt orlodik, de nem ulne le vele, hogy mondja mar el, mi tortent valojaban, csak nez maga ele vagy alldogall es szenved.
K. Judit 2016 jan. 14. - 10:29:19
(6077/9141)
Látom a kutya sem jár erre, így csak feldobom a 36-37-es recapját.

http://www.ninjareflection.com/2016/01/i-have-lover-episode-36-37-recap.html

(Még jó, hogy nem hagytam magam másik drámára is (?) rábeszélni :))
K. Judit 2016 jan. 12. - 13:04:39
(6076/9141)
A szombati rész megint elmarad.

("AGAIN FOOTBALL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!")
K. Judit 2016 jan. 11. - 13:10:11
(6075/9141)
I have a lover:
A dr..a cool-on már fent van a 36-os angol felirattal.
Tegu 2016 jan. 10. - 18:31:47
(6074/9141)
4.
Tegu 2016 jan. 10. - 17:54:26
(6073/9141)
3.
Látni sem birom a biggyedt szájával.
Tegu 2016 jan. 10. - 17:53:42
(6072/9141)
Szereti a kockásat.
Ez a sok kabát mind ebben a jobboldali bõröndben volt..
Mert ugye nincs pénze uj kabátra.
Tegu 2016 jan. 10. - 17:51:59
(6071/9141)
2.
Tegu 2016 jan. 10. - 17:50:47
(6070/9141)
Kabátbemutató
1.
K. Judit 2016 jan. 10. - 16:24:16
(6069/9141)
Ez a 37-es vége.
HK bemegy JE irodájába, kicsit letörölgeti a port, aztán amikor JE megérkezik, kézen fogja, megkérdezi tõle, mit csinál este.
JE azt feleli, rád fogok gondolni. Erre HK javasolja, hogy inkább vacsorázzanak ÉS REGGELIZZENEK EGYÜTT.
Naná, hogy nincs preview...
(Már biztos azon törik a fejüket, hogy ezt hogyan akadályozhatnák meg. Az a sok hülye nézõ nem érdemel ennyit, ez már szinte túlzás.... :))
K. Judit 2016 jan. 10. - 15:57:07
(6068/9141)
Erre mondják, hogy vigyázz, mit kívánsz, mert lehet, hogy teljesül.

JE jól gondolkodik - és iszonyú türelmes :) - de például a karácsonyi terve nem sikerül a nyomorult gázoló miatt. Pech.

Most már ezen a 36-osban szerencsére nagyjából túl vagyunk (nehogy elkiabáljam), HK éppen nem bánja, hogy JE-re kell támaszkodnia, de tényleg most úgy érzem, hogy ha megint kettõt visszalépünk, akkor írok egy levelet az írónak, hogy máskor jobban számítsa ki, mennyi idõt vesz igénybe a története ...
Tegu 2016 jan. 10. - 15:40:06
(6067/9141)
Igen, utána még van egy jelenet, ahol kihallgatja HK és BS beszélgetését a szaunában, aztán miután HK elmondja, hogy egyedül akar élni, mert végre tud a gyerekére gondolni és hozzá beszélni /hm/, ez nem lenne lehetséges JE mellett, majd mikor JE becsapja azzal, hogy lemond róla, összeomlik, tényleg néha az az érzése az embernek, hogy nem normálisak. Ezt akarta vagy ezt mondta, akkor miért kell földrerogyva zokogni?
Tegu 2016 jan. 10. - 15:36:35
(6066/9141)
Ez pedig hihetetlen, nem hallott HK vagy YG kapcsán a Pudoxinról?
K. Judit 2016 jan. 10. - 15:22:39
(6065/9141)
Ja igen, kitalálták, hogy talán nem is egybefüggõ volt az álma, hanem esetleg két eset is lehetett, amibõl az egyik telefonbeszélgetés volt, a másik pedig tényleg a kötél. Hogy ne vágja el. Nekem is most az az érzésem, hogy valahogy úgy akadhattak fent, hogy egyiküknek mindenképpen meg kellett halnia, vagy mindkettõjüknek, és Dokgo JH úgy döntött, hogy Manho maradjon inkább életben.
(Mi van, ha õ is beteg volt? Végsõ stádiumban? Gaucher betegség? Valahonnan örökölni kellett....)

Na pont ez az a rész, ami nekem az agyamra ment, hogy HK úgy viselkedik vele, mintha most ment volna ki Amerikába. De mivel túljátssza a szerepét, JE látja, mikor nem mond igazat, ezért akar utánajárni, hogy mit akar, hová megy, mi lehet a célja stb. Ha jól emlékszem ez után a séta után követi és ismeri meg HK új címét.

Persze meg is mondta JE BS-nek, hogy valami nem stimmel, erre rá akar jönni, és ha már mindent tud, és HK BS-t akarja, le fog mondani róla. Talán pont ebben az epizódban lesz, hogy fölmegy JE HK lakására és elmondja, hogy tényleg belefáradt már mindenbe, legyen boldog HK a világítótornyával, õ lemond róla stb. stb.
(Nem így gondolja, és azt is sejti, hogy ez már nem fog nagyon tetszeni HK-nak - igaza is lesz.)

(Úgy emlékszem, ezeket az epizódokat meg sem néztem, mert láttam egy csomó fordítást, össze tudtam rakni a történetet, nem voltam rá kíváncsi, hogy még hány térdre rogyás, bocsánatkérés és sírás következik.)
Tegu 2016 jan. 10. - 15:03:44
(6064/9141)
Arra gondoltam, hogy pl. az ikrek nem is Manho barátjától vannak, hanem Manhotól, amit nem tud még Manho sem vagy a barátja nem tudta vagy valami hasonlóra. Tehát hogy az eddig tudottak nem is ugy vannak, ahogy mi vagy õk hiszik.
Ez lenne egy nagyobb csavar, de hogy itt huzavonáznak már epizódokon keresztül, önfeláldozással meg a másikat átejtve, kicsit idegesitõ, ha nem történik már valami.

Nem hagyom már abba, csak bosszantó, hogy nem tudnak már elõrelépni valamivel. Lenne mit megfejteni, feltéve, ha eredetileg is kidolgozta már a forg.könyviró.
Egyébként azt is mondta Manho álmában, hogy 'Ments meg" aztán hogy 'bocsáss meg", valamint azt, hogy ne törd be vagy le, don't brake it, majd don't cut it.
Tehát vagy rossz a forditás vagy valami faágon vagy sziklán és kötélen csüngött Manho vagy mindketten, nem tudom.
Tegu 2016 jan. 10. - 14:57:08
(6063/9141)
Többek között erre gondoltam:

Akkor miért házasodtak össze?
Tegu 2016 jan. 10. - 14:55:36
(6062/9141)
Most nézem a 33. részt, tegnap kb. 2.5 órán keresztül küszködtem a 32. résszel, a reklámokkal meg ujrakezdett full epizóddal, szóval felhuztam magam.
Most meg a koreai nõk álma ez?
Hogy a pasi ott settenkedik mögöttük, mig õk sértett képpel sétálnak?
Ezek nem normálisak, komolyan mondom.
K. Judit 2016 jan. 10. - 14:18:25
(6061/9141)
Arra gondolsz, hogy valaki nem az, akinek mondja (vagy hiszi) magát?
Nem tudom, miért ne lehetne már tisztázni az ikrek és JE születése elõtti idõket. Azt tudjuk, hogy Manho nõs volt, de meghalt a felesége, JR anyja. Miss K. akkoriban Manho szeretõje volt, már megvolt a kisfia, de közben lehet, hogy GN-t, a barátja feleségét szerette? Valami miatt Miss K-t vette el. Lehet, hogy gazdag volt? (Hááát ... nem kapott valami jó nevelést.)
Azt is mondta valaki, hogy nem Miss K-nak, hanem az ikrek anyjának kellett volna megnyernie a szépségversenyt. Nem tudjuk, kik szavaztak, de korrupció lehetséges mindenféle versenynél - tovább már nem tudom gondolni. Miss K. célozgat néha plátói szerelemre, de nem tudni, kinek a részérõl. Ki ne találják már, hogy mindenki Manho-tól származik, akármilyen nagy természetû ember lehetett valaha. Ráadásul mindenki egyidõs. Kivéve SR-t. A jelenlegi szereplõk között nincs ember, akit összefüggésbe lehetne hozni SR születésével. (Bár, ha van valahol egy titkos füvészkert, annak kell legyen gondozója is :))

Viszont:
ha nincs kedved folytatni, nyugodtan abbahagyhatod, én is otthagytam már számtalan drámát. Engem már hajt a kíváncsiság, és hogy már csak tizenhárom rész van hátra, de sokszor éreztem úgy, hogy végeztem. Nem azért, mert nem érdekelt, hogy mit talált ki, hanem mert úgy éreztem, hogy az orromnál fogva vezet a forgatókönyvíró. Hogy szándékosan idegesít. Egy kis feszültség, meg izgalom rendben van, meg még az érzelmek is, de hogy folyton félrevezet, másfelé terel, mint ahogy õ kanyarodik, azt utálom. (Például ez a második amnéziás dolog nagyon erõltetettnek tûnt, csakúgy, mint HK ingadozása és szerepjátéka nekem a hajánál fogva elõráncigált ötlet.) Ezért is nézek kevés drámát, mert sosem tudom, hogy egy-egy megoldás az írói fantázia mûve-e, vagy valamilyen kényszer hatása alatt született.

Mi lehet most a nagy csavar? Hogy JE szembefordul a családjával, és az eddigi nyomozásainak az eredményeivel BS-t kezdi segíteni? Vagy az, hogy erre megy ki a játék, de õ mégis úgy tesz majd, mintha a családját segítené? Átveri, hibázni készteti a bûnösöket, és csak a legvégén árulja el magát? Látom rajta, hogy valamire készül titokban, és talán megint minket is becsapnak majd ... Miközben õk boldogan elhajóznak majd egy távoli szigetre, ahol együtt élnek BS egész pereputtyával, az összes árvával, aki beteg volt, meggyógyul, BS YG és GS énekelget ... gazdálkodni fognak és horgászni csakis saját szükségleteik szerint ... és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Távol a gonoszságtól, a chaebol-léttõl, a gyógyszerektõl, a jogszabályoktól stb......
K. Judit 2016 jan. 10. - 13:03:52
(6060/9141)
Nagy a homály.
Még mindig nem tudjuk, mi történt a hegyen. (Hogy melyik hegyrõl van szó, arról már egy sor hsz. született odaát. Talán Insadong. Még régen a nagymama is leírt egy helységnevet ákombákom betûkkel, ráadásul hibásan, de azt is kiderítették, hol lehet. Lehet egy sziget délen, de lehet Szöultól északra is, a DMZ közelében. Vajon ott mi lehet? Találgatják, hogy esetleg ott nevelgette az ikrek apja a találmányához a gyógyfüveket ...) Nekem meg eszembe jutott, amikor rémálmai voltak Manho-nak, azt mondta, nálam van a lányod. Ne vágd el a kötelet... Nem lehet, hogy inkább zsarolta a barátját? Talán nem akarta ellopni, inkább csak kérte tõle a szabadalmat?

Vajon miért rohant el hányni HK az étteremben? Mégis együtt töltötték a karácsony éjszakát? Vagy csak a sokk utóhatása, mikor ráébred HK, hogy annak az embernek dolgozott szívvel lélekkel, aki nemcsak hogy közvetve felelõs a gyereke haláláért, a házassága megromlásáért stb., de még az apját is õ ölte meg? JE el akarja õt távolítani egy idõre, mert fél, hogy a gyilkosok megtalálják ... Talán idõt akar nyerni, gondolkodni akar. Elvégre most hirtelen túl sokan vannak ellenük: SIS, a gázoló, TS, JR, SR ...

Közben az a kapucnis ember is idegesít. Elvett valamit BS irodájából (a kép hátuljából), vagy betett valamit? YG férjének a kézzel írt naplójából volt egy részlet. Még biztos a nagymamától maradt.

Aztán az is eszembe jutott, hogy WJ, a gyerek betegsége öröklõdõ. Mi van, ha mondjuk HK, vagy YG is beteg? Mi van, ha az apjuk volt beteg és azért vágta el a kötelet, így Manhot megmentette, õ meg lezuhant?

Szóval van itt még tisztázni való rendesen, kérdés, hogy lesz-e módjuk minden szálat elvarrni... Még ott van SR is, vajon az "ártatlan áldozat" arca után melyiket veszi elõ, mivel próbálkozik.
Tegu 2016 jan. 10. - 11:50:28
(6059/9141)
Most vagy elviselhetetlensegig nyujtjak ezt a tortenetet vagy lesz egy nagy csavar az egeszben.
Lehet, hogy semmi koze az egeszhez, de Miss Korea az egyik beolvasas alkalmaval azt mondta, hogy nem szerelem okán hazasodtak ossze Manhoval.
Mar minden variaciot vegiggondoltam, hogy ki kinek a gyereke valojaban, kivel kavarodhatott ossze, aztan belealudtam.
K. Judit 2016 jan. 10. - 11:08:59
(6058/9141)
I have a lover 37. ep. preview:

https://www.youtube.com/watch?v=oDtKHXgNGdI

Translation:

JR: Have me investigated? How dare you?
HK: Better watch it. Be careful.
HK::This is unlike CJE. Just say it. Tell me.
JE: It's about our father.
HK: About FIL?
MH: What's the matter?
HK: My father. What were his last words?
MH: He told me to take care of HK.
HK: My father, he doesn't know my name, chairman.
GS: What's wrong with you?
YK: My heart almost beat for professor.
GS: Heart beat? That's fine with me. Let's try! (dating).
JE: Are you fine? Are you really fine?
HK: You are probably unaware. But hugging you right now is taking a toll on me. Therefore, be still. (HK starts to tear up...awww)

(HK elkapta Manhot: Kérdezte, mik voltak az apja utolsó szavai.
"Azt mondta, vigyázzak HK-ra." Az apám nem is tudta a nevemet...)
K. Judit 2016 jan. 09. - 21:09:45
(6057/9141)
Ja a Pudoxin.
Miért kellett volna tudnia JE-nek a P. hamis teszteredményeirõl? Nem hiszem, hogy megjelenik a hírek között.
Õ Amerikában volt, amit az alatt dobtak piacra, ahhoz neki semmi köze. Plusz, nem is a cégnél dolgozott, hanem egy laborban, talán az egyetemi laborban.
K. Judit 2016 jan. 09. - 21:01:58
(6056/9141)
A holnapin kívül még 15 rész hátravan.
Beetettek minket ezzel a megbocsátás dologgal, de egy rendes forgatókönyvíró még a hibáival együtt sem engedheti meg magának, hogy ennyire átlátszó legyen a története a vége elõtt 15 epizóddal. Lehet, hogy a legvége tényleg az lesz, amit várunk, de addig még forgatják kicsit bennünk a tõrt ....

Igen, láttam olyan találgatást, hogy a gázoló fia lenne a hajigálós, gumikiszúrós fiú, de akkor miért ismerõs JE-nek? Vagy nem annyira ismerõs, mint inkább JE már látja, hogy jönnek az újabb gyilkossági kísérletek és ettõl fél?

Az is baj többek között, hogy hirtelen nem emlékszem, JE tudja-e, hogy HK-t TS próbálta többször is megölni? Szerintem igen, de nincs rá bizonyíték. Viszsont akkor egyáltalán miért ül le diskurálni ezzel a szemét alakkal, és fõleg miért hisz neki?

Mondjuk sok mindent fel tudok tételezni Manho-ról a pénz és a hatalom kedvéért mire volt képes, de azért az durva lenne, hogy egy szabadalomért megölte volna a barátját. Már féltékenység sem lehet (ha véletlenül GN-be lett volna szerelmes, ami nincs kizárva), hiszen addigra már rég elváltak az ikrek szülei... Én arra tippelnék, hogy öngyilkos lett a lányok apja, lehet, hogy mindketten lezuhantak volna valami miatt, de õ megmentette Manhot azzal, hogy a saját kötelét elvágta. Ez csak találgatás, de hihetõbb, mint hogy MH gyilkoljon. Lehet, hogy túl naiv vagyok.

De különben - ha mégis Manho vágta volna el a kötelet - akkor JE-nek kellene bûnhõdnie azért is? Úgy értem, hogy ez vajon szabály, hogy a szülõk régi bûneiért a gyerekek fizetnek? Mert ha így volt, akkor a második esély meg a megbocsátás ettõl teljesen független ügy, semmi köze a történet végéhez... a megcsalás, és az összes többi dolog, ami idáig történt teljesen fölösleges volt.

Még nem néztem végig a mai részt.
Illiona 2016 jan. 09. - 20:14:52
(6055/9141)
Nagyon stabilan alá akarják támasztani, hogy ennek a két embernek van jövõje, és mindkettõ bûnös volt, megbünhõdik, megváltódik, és ujrakezdik tiszta lappal.
De ha nem ennyire nyuznák õket, akkor is elhinnénk hogy igy lesz.
Egy kicsit butának gondolják a nézõt, hogy ilyen szájbarágósan kell ezt érzékeltetni?

még a 35-höz egy gondolat: amikor Jin Eon meghallja, hogy pudoxin laborteszteket meghamisitották, hogy elképed!
Nagyon homokbadugósan struccként élt, hogy semmirõl nem tudott.

Ja? és lyukasztotta ki Hae Kang gumiját? (autógumi!!!)
talán gyilkos fia?
K. Judit 2016 jan. 09. - 19:16:19
(6054/9141)
Ja, OK :)
Különben nem tehetünk róla, hogy az a szál sincs rendesen kidolgozva. Az ember azt hinné 50 rész rengeteg, abban mindent elmondhat egy író+rendezõ, amit egy történettõl el lehet várni, aztán mégis vannak óriási lyukak. Pl. SR karakterét is biztos árnyalták volna, ha nem sürget az idõ - és a csatorna. A doki nyers magatartása és a mostani között is óriási szakadék tátong, jó, azzal magyarázzák biztos, hogy a kislány változtatta meg.

De talán JE-nek is TÚL sokat kell gyúrnia ahhoz, hogy a bûnét (hogy NEM NORMÁL lelki állapotában engedett egy olyan lány vonzásának, aki szintén egy eltévelyedett lélek), a közönség megbocsássa neki. Pedig õ minden szempontból pozitív figura lenne. Mi szépen abban ringatjuk magunkat, hogy nem lesz itt baj, hiszen a forgatókönyvíró is megbocsátás és második esély párti, de elfelejtjük, hogy k-dráma földön minden lehetséges. Egyáltalán nem biztos, hogy hûek maradnak az eredeti elképzelésükhöz, bár úgy tesznek néha egy-egy utalással, miközben már rég tudják, hogy helyette melyik agyoncsépelt klisét építik majd be a történetük utolsó harmadába. Még jó, ha nem ölik meg JE-t ...

Az SBS különben is a bögyömben van (egy késõbbi, azt hiszem a 45-ös epizódot megint visszavonták), de nem csak ezért …

Azt a filmet én is láttam Rain miatt, na jó a nõi fõszereplõt is kedvelem.
16 óra szenvedés egy szép tangó kedvéért :))
K. Judit 2016 jan. 09. - 18:43:40
(6053/9141)
Az egyetlen koreai film, amit láttam, és amiben volt szex, és nagyon ízléses volt, bár nem is nagyon visszafogott, az a Frozen Flower volt. De az is mozifilm volt.

Az olyanokat most nem említem, amiben szintén volt, de nagyon erõszakos és durva, mint pl. az Oldboy. És ez még a legkevesebb, amit el lehet mondani róla. Talán még 10 év kell, míg újra meg merem nézni.
Illiona 2016 jan. 09. - 18:24:28
(6052/9141)
a "provokálást" viccesen értettem!

Rain A love to Killben 2 szer csókolózott, elõször csukláselállítás céljából, másodszor üzenetileg a másik pasinak.
Ebben a 2. csókban az volt megdöbbentõ, hogy a lány hányt, és ezután rögtön elkapta egy csókra, hát több mint meglepõ volt.
https://www.youtube.com/watch?v=nbXS05oWfWI
https://www.youtube.com/watch?v=Y3RJpWaMOGU
K. Judit 2016 jan. 09. - 18:21:29
(6051/9141)
Itt egy másik making a 26-osból:

Nem lövöm le a poént, mert már fotót tettem fel errõl, az a sötét babos tészta valószínûleg nagyon fokhagymás, JJH legyezi az orra elõtt a levegõt, KHJ meg nevetve még többet fúj felé.

http://tvcast.naver.com/v/664817

Mondjuk, ha a 34-es epizódban nagyon akarták volna mutatni a szenvedélyt, vagy egy kicsit érzékeltetni akarták volna, hogy HK-t milyen könnyû vizesen lépre csalni egy kis etyepetyére, megtehették volna a flash back-ben, helyette JE-vel felmosatták a padlót... Meg volt a kollégiumi jelenet is, ott is belefért volna még 3 perc, most hirtelen más nem jut eszembe.

Itt szerintem most sokkal nagyobb a tét annál, amit egy egymásnak eséssel meg lehetne oldani. Lerombolni viszont lehetne egy csomó eddigi erõfeszítést, mindketten az érzelmi és idegi tûrés határán vannak. Elég lenne egy rossz mozdulat, vagy egy félreérthetõ szó és romba dõlhetne minden reményük. JE eleget sírt már, egyszerûbb lenne neki is mindent feladni, HK-nak pedig sokkal könnyebb lenne a nyugalmasabb BS-t választani. Élhetne úgy, mint régen, mindene meglehetne és mégis mindentõl meg lenne fosztva, ami a legtöbbet jelentett neki.
Tegu 2016 jan. 09. - 17:47:24
(6050/9141)
Nem aktiv , tombolo szerelem van koztuk, hanem annal sokkal melyebb erzesek, kotodesek, sztem eppen errol is szol ez a sorozat, csak mar nyujtjak, mint a retestesztat.
Tegu 2016 jan. 09. - 17:43:06
(6049/9141)
32. resz
D-Koreaban fizetni kell a szurovizsgalatokert.
Tegu 2016 jan. 09. - 17:41:24
(6048/9141)
Azert volt igazi csokolozas Rain egyik filmjeben, raadasul sokan ki is vagtak ezt a jelenetet.
A The great seer- bol volt egy making clip, ott Haein es JIsun csokjelenete utan papirzsepivel torolgette a szajat utan valamelyikuk, lathatolag nem sok kedvuk volt a csokolozashoz.
Egyebkent, amilyen szemermesek, szerintem meg akkor sem mutatnak ki, ha tenyleg elveznek a csokot, egyebkent is imadjak azt tettetni, hogy ez csak valami kenyszer, veletlen, baleset kovetkezteben tortenik:))
De szerintem is hangulatrombolo, ha utolag azt nezheti meg a publikum, mennyire nem volt inyukre a csokolozas, raadasul udvariatlan is a partnerrel szemben
Tegu 2016 jan. 09. - 17:31:42
(6047/9141)
A king of Dramas- ban az egyik, a filmben is szineszt jatszo pasi egy csomo hagymat eszik a csokolozas- jelenet elott, hogy idegesitse a szinesznot;)
K. Judit 2016 jan. 09. - 17:03:27
(6046/9141)
Nem tudom, mit veszel provokációnak, tutira nem szándékos. Az egész nem ér annyit.
K. Judit 2016 jan. 09. - 17:00:43
(6045/9141)
Miért kellene igazinak lennie két színész csókolózásának? Csak tegyenek úgy, mintha, a többit majd én hozzágondolom.
Én sem szívesen csókolóznék valami vadidegen alakkal, akit talán még csak nem is kedvelek. Arról nem is beszélve, hogy belegondolnék, a mi filmünk elõtt ki mindenkivel jött már össze!!!

Ezen a making videón egyszer mondja nekik a director, hogy 'ne olyan szenvedélyesen, vagy ne olyan hevesen!'
Tehát hogy még fogják vissza magukat egy kicsit ... Ázsiában vagyunk. Õk ilyenek. Még soha nem láttam szenvedélyes csókot tévéfilmben, de - hogy is mondjam - nem is igénylem. Csak - tényleg - tegyenek úgy, mintha, az illúzió kedvéért.

Biztos, hogy meg lehet csinálni, fõleg olyan színészekkel, akik már játszottak együtt szerelmespárt.
(Talán ezért híres arról KHJ, hogy csakis volt partnerével játszik szívesen. Több helyen is olvastam.)

Én inkább szeretem a finoman erotikus utalásokat. Mint pl. amikor JE a kórházban kijött a fürdõszobából és mondta, hogy milyen szívesen megmutatna HK-nak egy sor dolgot.., ott volt a vigyor az arcán, szerintem elég sokatmondó volt. Ha valaki ennél több fizikai kontaktusra vágyik, nézhet bármilyen gatyaletépõs filmeket, DVD-n, és az interneten biztos mindent meg lehet találni.
Viszont egy "olyan" összenézés, vagy egy "olyan" mozdulat sokszor százszor többet ér és jelent egy filmben, mint a szenvedélyes ágyjelenet, amiben mindent megmutatnak. Melltartót vagy gatyát letépni mindenki tud, de "úgy" nézni, olyan hangon beszélni, olyan mozdulatot tenni .... az igazi mûvészet, vagy játék, ki minek nevezi.

(Nem hiszem, hogy JJH-nek igazolást kellene vinni a feleségének arról, hogy mit kívánt tõle a rendezõ. Az õ felesége nagyon is sokat profitál abból, hogy a férje mivel keresi a kenyerét, az, hogy viccesen kap otthon egy pofont, az nem számít. Szerintem maga a csók ugyanolyan volt a making filmben, és azért került elõ ez a változat, mert a fényviszonyok voltak eltérõek. És tényleg jobban sikerült a próba, mint a filmbe került változat.)
Illiona 2016 jan. 09. - 16:34:55
(6044/9141)
A dokiról meg a kislány-anyja párosról nem mondok váleményt, nem hagyom magam provokálni, de az eddigieket tartom + szorozva kettõvel! :))))))))))))
Illiona 2016 jan. 09. - 15:59:17
(6043/9141)
Épp ideje volt már egy uj dalnak.
Tetszett a másik is, illett a jelenetek hangulatához, de már unalmas volt.

ezek a csókjelenetek szerintem azért kerülnek napvilágra, nehogy némelyik elvakult rajongó igazinak képzelje. Bár aki ilyet elhisz, az nem néz a neten ilyen "igy készült" filmeket sem.
Mindenesetre kiábránditó nagyon.
Emlékszem mikor Kim Nam Gil csókját mutatták be igy a SHARK c drámában egy említésre semmiképp sem érdemes nõvel, iszonyúan rossz volt látni is ahogy a nõ viszolykodik, meg röhög utána!
Szintén kiábrándító volt a Secret Gardenben, az utolsó jeleneteknél, esküvõ után a hálóban volt egy hosszú csók, és a Ha Ji Won utána fintorogva végigtörülte a karjával a száját, rá volt irva az undor az arcára.
Egy szinésznõ legyen az akkor is az, amikor nem élesben megy a kamera. Volt aki már erre azt mondta, ezektõl ezt a fajta viselkedést elvárják, de szerintem ezt csak néhány vak rajongó találja ki, hogy a kedvencét mentegesse, egyszerûen jellemgyengeség és kész.
Amikor filmet nézek, belehelyezkedem abba a miliõbe, abba az érzelemvilágba, szituációba, és ha egy csók nem hiteles, akkor az az egész sorozat sem az.
És itt az I Have a Loverban nagyon nincs már szükségük erre, még ha talán JJH felesége miatt muszáj közzétenni az ilyen videókat, az õ kettõjük szerelme már nagyon nyögvenyelõsnek mondható.
Nem hiszek ebben hogy tartósan lehet ilyen hidegen ridegen ellenni két embernek, akik már 40 évesek.
Az hogy egy egy mozdulat milyen emlékeket vált ki ez szép és jó, ez legfeljebb emléknek megteszi, de aktiv, most tomboló szerelem nincs jelen.
Kár pedig, mert egy nagy sorozatot rontanak pont mostanában ezzel szét.
K. Judit 2016 jan. 09. - 14:24:00
(6042/9141)
Most megnéztem megint, szerintem aranyos, ahogy HK annyi év után (közben ugye egy válás, 4 év amnézia, két gyilkossági kísérlet, és most a "háborúskodás") automatikusan ugyanúgy reagál JE vizes hajára, mint 10-15 évvel korábban. Most is valami olyasmit mondhat neki, hogy "hányszor mondtam már, hogy szárítkozz meg tusolás után, mielõtt kijössz a fürdõszobából". Az ilyesmiben tényleg ügyes JE, ahogy emlékezteti õt ezekre a régi intim dolgokra, és az eredmény szinte mindig ugyanaz. (Kérdés, hogy lesz-e ezeknek a jeleneteknek végül valami következménye, mit kíván a közönség meghatározó része, mit ír elõ nekik a csatorna ....)

Amit a többszörös fordítás miatt, és mert nem értjük a nyelvet, nem nagyon érzékelhetünk, az, hogy kik milyen viszonyban vannak éppen egymással, hogy formális vagy informális módon beszélnek-e egymással. Amikor HK még YG2 volt, mindig rászólt JE-re, hogy beszéljen vele udvariasabb stílusban, mert akkor számára JE csak egy férfi volt, aki tetszett neki. Most viszont, mióta HK JE felettese lett, JE beszél hozzá formálisan (kapcsolja be a biztonsági övet alelnök asszony, vagy óhajtja, hogy én tegyem meg?). Ez akár szórakoztató is lehet. Olyan, amikor a szüleink magázták egymást, ha épp haragudtak egymásra :))

Olvastam egy hosszabb értékelést errõl, a szereplõk nagy részét ki lehet következtetni, az apa mindenkivel bizalmasabb, tehát informális módon beszél, de a gyerekek és a feleség vele/hozzá formálisan. Ugyanez vonatkozhat a fõnök-beosztott viszonyra is. Állítólag JE mindenkivel informális stílusban beszél, kivéve az apját.

Ami viszont eltér az átlagostól, hogy állítólag a doki formális stílusban beszél WJ-hoz, a kislányhoz, aki a páciense. Csak találgathatunk, hogy miért, végül is nem érthetetlen, csak szokatlan.