Tegu 2015 nov. 09. - 14:19:01
(5241/9141)
Egy ilyen merev embert nyilvan nagyon irrital YG, nem ert semmit abbol, miert akarja becsapni a no, miert hasznal masik nevet, miert akar kinaiul beszelni, penze nincs, szerintem mar azt sem hiszi el, hogy elloptak a penzet, szoval eleve empatiahianyos vagy csak magara erolteti, mindenestre, a legrosszabbat hozza ki belole YG. Mondjuk, a kislanyt meg mindig nem vizsgalta meg, s mar emailben leirta neki YG, mi a gyerek baja, azt pedig mar a multkor is elmondhatta volna, hogy a gyereknek mindenfele vizsgalatot kell csinaltatni. Jo YG kabatja.
K. Judit 2015 nov. 09. - 09:15:00
(5240/9141)
Már nyíltan szemétkedik a doki. Nem állítom, hogy gonoszságból, de nem értem, miért kell neki pont egy beteg gyerek anyjával szemben fitogtatni a hatalmát? Direkt YG-nak szólítja bent a rendelõben is, késõbb kint a folyosón is fennhangon. YG elég pipa emiatt. A doki azt mondta, ha nem hajlandó koreaiul beszélni, akkor ki van rúgva. Koreaiul akarta hallani a gyerek betegségének szimptómáit. És három napot (percre pontosan) adott neki arra, hogy fizessen. (Ezek szerint tényleg ellophatták a pénzét.) YG onnan mindjárt egy munkaközvetítõhöz ment, SR követte és azonnal feliratkozott munkaadónak.

Tegnap egy 50%-os készültségû feliratot láttam. Miss Korea szerintem pánikban van, már szinte végrendelkezik. (Na még ez lehet egy ok az esküvõre, vagy megint csak minket szívatnak.)

JE barátja megkérte HK-t (YG2), hogy segítsen nekik a nyomozásban, mert úgy tûnik õ is ott volt, mikor HK meghalt. A hitelkártyás tárcát az õ holmija között találták. Ezért segít nekik. A liftben épp jókor érkezett JE, TS már fel is ajánlotta HK-nak, hogy elviszik kocsival, amúgy is akarnak neki mutatni valamit. Szerencsére JE betoppant (mintha csak érezné, hogy HK veszélyben van), és ott a liftben megbeszélte vele, hogy nem demonstrál az utcán a Pudoxin miatt, sõt a kerekes székes ember családját is lebeszéli a pereskedésrõl. HK vette a lapot. És még ott a liftben kimondta JE, hogy ezentúl nem kell TS-nek (sem HK-nak) ezzel foglalkoznia, majd õ a kezébe veszi P-ügyet.

TS kérdõre vonta az ikrek anyját, hová tûnhetett az urna. Akkor mondta a nõ, hogy JE úgy határozott, oda szeretné tenni, ahol a kislány is van, valami jobb, napfényesebb helyre. De miért kérdezi, honnan tudja egyáltalán? TS hadovált valamit, hogy pont arra járt.

TS elmondja az apósának is, hogy ez már háború és nem lesz kíméletes, nem fogja egyedül elvinni a balhét. Az öreg azt mondja, neki már mindegy, mert öreg, de a fia, JE soha, de soha nem fog neki megbocsátani. A reggelinél az apja kérdésére nyíltan elmondja JE, hogy jobban van, különösen, mert végre van remény arra, hogy HK él. Ugyanis megvizsgálta az urnát és üres volt. Mindenki ledöbben. Az öreg olyasmit mond, hogy nem találták meg a testet. A két nõ majd elájul. Aztán JR nagyon is felébred, elmondja JE-nek, hogy ha HK véletlenül életben is lenne, annak JE ne nagyon örüljön, amilyen természete volt HK-nak, ne képzelje, hogy nem fog rajta bosszút állni. Valami olyasmit mond, hogy az egészért JE-t terheli a felelõsség.

Mi volt még? Ja, SR. Elárulta, hogy õ BS húga, és felismerte YG-t az érettségis osztályképrõl. Ahogy YG-t kérdezgette, és pont ugyanazokat a kérdéseket tette fel neki, mint amikor megismerkedett HK-val (elmentek borozni), rájött, hogy õ az igazi YG, hiszen amire HK nem válaszol(hatot)t, azt YG mind részletesen elmesélte. Akkor rohant el HK-hoz az irodába, és olyanokat mondott neki, hogy gyûlöli, szeretné, ha meghalna. És hogy nem õ kezdte az egészet, még csak tetszett neki JE, amikor HK odament hozzá a munkahelyére a cipõvel, megalázta, a földbe taposta, õ egy senkinek érezte magát. Akkor határozta el, hogy elveszi tõle JE-t.

Most csak ennyire emlékszem, az elõzetesben BS rájött, hogy ha õ nem kezeli HK-t YG-ként, akkor nem történik meg a késelés. Már tutira összerakott mindent magában - de még nem mondja el sem az anyának, sem JE-nek - talán valami csodára vár. Emiatt most magát okolja. JE a fogkefékkel tényleg megbizonyosodott az egyezõ DNS-rõl, az jött neki faxon, és tényleg azt akarta elújságolni NK_nak. De HK sajnos elindult a költõ házához ... Most éppenséggel ketten is gyanúsak, TS és SR is, bár én TS-re szavazok inkább.

A két kinyomtatott újságcikk az volt, amire gyanakodtunk, az egyik a balesetrõl egy hír, amikor a gyerek meghalt, a másik a bíróság épülete, ahonnan az a nõ leugrott (bár annyira hiányos a szöveg, hogy ez még nem száz százalék).
Tegu 2015 nov. 08. - 22:59:36
(5239/9141)
Azt viszont nem tudjuk, mi lett Miss Korea MRI eredmenye. Ugy latszik viszont, hogy gazdag es szegeny uabba a korhazba/ rendelobe jogosult jarni.

A doki megint undokoskodott YG-vel. Lehet, hogy az a baj, hogy YG- nek nem volt bejelentett koreai lakasa?
Illiona 2015 nov. 08. - 19:33:26
(5238/9141)
ÓH! köszi az infót!
igy is elhúzódik, a multkor 2 epizódot csuszott, most egyet.
akkor várok a 21. angoljára holnap, és ennyi.
K. Judit 2015 nov. 08. - 19:12:57
(5237/9141)
Szia,
ne várd, nem lesz ma következõ epizód.
Én is most néztem utána, az SBS valami japán-koreai baseball-meccset közvetített helyette.

Már kidühöngtem magamat, nem igaz, hogy ezt tegnap még nem tudták....
Illiona 2015 nov. 08. - 18:57:15
(5236/9141)
sziasztok!

várom a 22. részt de sehol nincs, már fél 5-körül le lehet máskor tölteni.

a 21-et nagyon felületesen néztem meg az éjjel, most már megvárom az angolt.

Egy kicsit sok, hogy Seol Ri mindenütt ott van véletlenül. Oké. hogy pont azokon a helyeken megfordul, de ez már akkor is túlzás.
A DNS vizsgálat nagyon jó, korábban is eszébe juthatott volna hõsünknek, de hát az 50 rész az 50 rész.
Azt is már sokallom, ahogy Hae Kang nyafog és hitetlenkedik, ez az õ helyzetében már ostobaság, de lehet hogy én vagyok türelmetlen
Az anyától meg az sok, ahogy mindenkivel örömködik, és vigyorog, semmi méltóság nincs benne, bár az elsõ részekben is ez volt vele a baj.
K. Judit 2015 nov. 08. - 17:35:41
(5235/9141)
SR mondott ezzel kapcsolatban valamit, amikor TS-sel beszélt.
Mintha az öreg azt mondta volna, hogy az öngyilkosok visszajönnek.
Akkor azt gondoltam, valami babona, de talán érdemes lesz visszanézni a 21-esben, a beszélgetést, amit JE kihallgatott.
K. Judit 2015 nov. 08. - 17:32:11
(5234/9141)
Hát JE is egyre biztosabb, de HK-val még óvatos. (Azt hiszem, a családi reggelin is elmondta, mire gondol.
A DNS volt az utolsó bizonyíték.
Úgy láttam, YG is mesélt dolgokat BS-nek, de talán nem mindent, azt hiszem, a besúgós sztorit talán még nem.

Az egyik cikk (a dátumok alapján lehet feltételezni), talán a gyerek balesete volt (2010 augusztus ?), és ha az az épület a bíróság épülete, akkor lehet ugyanaz a sztori, amit már mi is láttunk, amikor a fiatal nõ a tárgyalás után leugrott az épület tetejérõl.
Tegu 2015 nov. 08. - 17:23:06
(5233/9141)
Ja és az öreg, csak õ nem tudja, hogy HK életben van.
Tegu 2015 nov. 08. - 17:21:14
(5232/9141)
Vagy annak hatása alatt, hogy BS fiókjában dugdosott két dokumentumot, az egyiken egy magas épületet láttunk, a másikon talán a balesetrõl szóló beszámoló volt, nem tudom kivenni, ezen döbbent le, annak hatása alatt volt.
Aztán szépen megkéselte valaki, TS embere, feltételezem.

Hogy unom már a két testvér BS és SR ingerült felelõsségrevonásait, még nekik áll feljebb.
Egyre többen tudnak az ikrekrõl
TS és embere, HK anyja, SR és BS. Kihagytam valakit?
K. Judit 2015 nov. 08. - 17:13:28
(5231/9141)
Ez az, nem volt ki keresse. Ráadásul még egy hibát elkövetett, nem Eun Sol mellé helyeztette, így JE-nek volt oka elvitetni onnan az urnát.
És TS most is elkésett, JE megelõzte.

Még több hiba is lesz, amit vétettek, YG autójával kapcsolatban is.

És igen, kért JE DNS vizsgálatot, a fogkefék alapján. És azt hiszem egyezés volt. Akkor szaladt HK-hoz, hogy elújságolja (fax),
de SR ott járt aznap és még a hatása alatt lehetett HK, ezért nem hallgatta meg.
K. Judit 2015 nov. 08. - 17:03:03
(5230/9141)
Még ez sem biztos, volt egy névtelen segítség, amikor õ jutott eszembe, majd ha lesz szöveg, biztos rájövök.
Tegu 2015 nov. 08. - 16:21:27
(5229/9141)
Van egy olyan sejtésem, hogy JE DNS vizsgálatot kér.
Tegu 2015 nov. 08. - 15:26:11
(5228/9141)
Ezt pedig végképp nem értem, hogy nem volt annyi eszük, hogy valami hamut, akár nem emberét is beletöltsenek.Már négy éve itt állt üresen..
Tegu 2015 nov. 08. - 15:23:12 Előzmény K. Judit
(5227/9141)
Köszi

Most már egyértelmü, hogy ez a pasi csak látszólag állt YG mellé, TS embere volt, csak meg akarta szerezni azokat a bizonyitékokat, amelyeket YG férje hagyott, akkor még YG tudta nélkül.
K. Judit 2015 nov. 07. - 20:32:25
(5226/9141)
http://myasiantv.se/d..../i-have-a-lover/

itt is (csak nem akarom, hogy kimoderálják:)
K. Judit 2015 nov. 07. - 20:28:55
(5225/9141)
www.d....bay.com/i-have-a-lover/

(a pontok helyén "rama")
Caffe 2015 nov. 07. - 19:53:27
(5224/9141)
Ja, linket kerek:)
K. Judit 2015 nov. 07. - 19:18:04
(5223/9141)
Én azt hiszem fél hat körül kezdtem nézni, akkor már általában fent van.
(Miután visszaállítottuk az órát, már kicsit elõbb lehet keresni, kb. öt körül.)
K. Judit 2015 nov. 07. - 19:16:41
(5222/9141)
Azt kérdezném, hogy láttad-e már, vagy kérsz-e egy linket?
Tegu 2015 nov. 07. - 19:07:44
(5221/9141)
Mar kellene, nem?
K. Judit 2015 nov. 07. - 18:22:01
(5220/9141)
Megvan?
Tegu 2015 nov. 07. - 17:51:32
(5219/9141)
Melyiken nézzem felirat nélkül, hova rakják fel elõször?
K. Judit 2015 nov. 07. - 09:27:11
(5218/9141)
I have a lover
Egy kép a következõ részbõl.
K. Judit 2015 nov. 06. - 19:43:28
(5217/9141)
Ezt én sem értem. Talán úgy segít az öreg YG-nak, hogy nem fedte fel magát?
(Különben lehetne YG elõvigyázatosabb is, már nem egy embernek elmondta, hogy õ YG. Nyilván nincs hozzászokva a bujkáláshoz.)

Viszont egyre inkább azt gondolom, hogy Man-ho, az öreg mégsem véletlenül tette HK holmija közé YG hitelkártyatartóját. Biztos van neki valahol széfje, ahol nyugodtan elrejthette volna. (HK útlevele is azért tûnt el, mert nem helyezte biztonságba.) Volt vele célja: vagy az, hogy JE fedezze fel, hogy HK és YG együtt voltak a balesetkor, ami eleve fura ..., vagy el akarja terelni HK-ról a figyelmet, nyomozzon JE inkább YG után. Elvégre HK haláláról a család tényleg nem tud semmit, holttest nem volt, és mint láttuk, az urna is üres.
Talán az öreg is abban reménykedik, hogy HK egyszer csak visszatér valahonnan...

Arra nem találok magyarázatot, hogy az ikrek anyja miért nem mondta el JE-nek is, hogy ikerlányai voltak. Jó, az öreg kérte erre, de BS-nek például elmondta.
Tegu 2015 nov. 06. - 16:17:38
(5216/9141)
Elkepzelheto, hogy BS ajanlotta SR- nek, hogy vegye fel YG- t, nem ertem , az oreg miert nem tamogatja. Azt hiszem, meg akorhazban mondta, hogy eltunt a penze, ezek szerint, csak a csomagja lett meg, a penzet elvitte valaki.

Egyebkent erdekes konfliktussal kuszkodhet BS, o erdetileg Yg- t szerette, kozben megszerette HK- t, de ugy, hogy kozben Yg- nek hitte....
K. Judit 2015 nov. 06. - 13:00:10
(5215/9141)
Volt még ott egy másik jelenet, ill. mondat, amikor SR ajtót nyit YG-nak és a kislányának. YG azt mondja, õ a házvezetõnõ, gondolom egy elõzetes megbeszélésre (interjúra) jött.
Ez is egy véletlen lenne?

Nem emlékszem, hogy YG elveszítette volna a pénzét, persze lehet, vagy lehet, hogy még annál is többe kerül a kezelés, mint gondolta, és valahol megemlítette, hogy munkát kell vállalnia. Emiatt, aztán ez a valaki értesítette SR-t? De különben SR mit keresett a kórházban?
Korábban kivágtam a bõröndökrõl egy képet, a kézitáska mondjuk tényleg fel volt fordítva, és akár ki is eshetett belõle valami, sõt valaki ki is vehetett belõle pénzt - de már nem találom, kitöröltem.

És SR most mégsem költözik vissza BS-ékhez? Nem azért rúgatta ki HK-t onnan, hogy neki helye legyen?
(Vagy azért a lakást mégis megtartja? Igaza van, jól jön egy saját lakás néha ...)
Illiona 2015 nov. 06. - 11:49:52
(5214/9141)
Ez ugyanaz az elõzetes, mint a 20. végén volt, sajnos nem sok információ van benne, hogy Seol Ri egy kígyó, azt látjuk itt is, ahogy édeskedõ hangon kérdezgeti az ikert.

Engem egyáltalán nem zavar az, hogy kliséket használnak, igaz hogy már sok sorozatban volt ez elsütve, mind az ikrek téma, mint az amnézia, de hát több a film, mint a lehetséges élethelyzet, és itt nagyon jól nyultak hozzá ezekhez.
K. Judit 2015 nov. 06. - 10:31:37
(5213/9141)
Ez már nem vidám, próbáltam rájönni egyformák-e, azt hiszem, nem egyformák.
K. Judit 2015 nov. 06. - 10:29:07
(5212/9141)
3.
K. Judit 2015 nov. 06. - 10:28:33
(5211/9141)
2
K. Judit 2015 nov. 06. - 10:27:28
(5210/9141)
Vidám felvételek
K. Judit 2015 nov. 06. - 10:25:59
(5209/9141)
I have a lover 21:

Lesz megint egy kis idõutazás, ideje, mert lenne néhány tisztázatlan dolog...

https://www.youtube.com/watch?v=klTBu28siFU
(újabban kitakarja a YT a képernyõ egy részét, gondolom szeretnék, ha regisztrálnánk)
K. Judit 2015 nov. 05. - 11:08:21
(5208/9141)
Épp azt találgattam, hogy vele vajon mit csinálhattak.
A S. Scandalban és a He who can't marry-ben nem így nézett ki (de hiába nézem, nem jövök rá a turpisságra).
Persze már régebben történhetett, de régen láttam utoljára.
K. Judit 2015 nov. 04. - 20:56:53
(5206/9141)
Én belátom, hogy az ikres klisé felhasználása ellenére elég jól összerakták a történetet, és idáig még túl nagy hibákat nem vettünk észre. Sõt, hétrõl-hétre fenn tudják tartani a feszültséget. Gondolom mindenki töri kicsit a fejét, aki belekezdett ebbe a drámába.

Most ebben a pillanatban úgy néz ki, hogy JE annak ellenére, hogy talán még mindig nem biztos abban száz százalékig, hogy HK az igazi neje (de tudjuk, hogy már látta az üres urnát, és már azt a szót is kiejtette, hogy iker), mégis megint felajánlotta HK-nak, hogy próbálják meg együtt visszacsalogatni az emlékezetét. (Azután, hogy együtt aludtak az asztalon.)
HK akkor még nem válaszolt, mert látta, hogy BS nagyon kivan, az egyik kislány is megríkatta, de az utolsó jelenetben mégis õ nyitott be JE irodájába. Gondolom azért, mert a költõ "megkérte", költözzön el egy idõre. Szóval azt gondolom, JE önszántából nem fogja feleségül venni SR-t, és jelen pillanatban nem tudom elképzelni, mi lehet az a különleges ok, amivel mégis rá lehetne venni. Csakis valami haláleset, vagy ha valaki nagy bajba kerül ... ezt sosem tudnám kitalálni.

Viszont ha HK vissza is nyeri a memóriáját, a régit, a mostani történéseket sem fogja elfelejteni. Tehát - mint ahogy JE sem azt a feleséget látja benne, aki miatt megszökött - HK sem azt a férjet fogja JE-ben látni, aki olyan durván elhagyta. És ha véletlenül bosszút forralna valaki ellen, az remélem egyedül SR lesz. Mert õ viszont nem változott. Számító volt akkor is, mikor lelkifurdalás nélkül elcsábította HK férjét, és most is az, mikor gyûjti az információkat, szinte magában nyomoz, hazudik mindenkinek, erõszakkal férjül akarja venni JE-t ... abban sem változott, hogy JE-t szereti, már ha ezt szerelemnek lehet nevezni.

És még van az a verzió is, hogy esetleg mégsem a szinopszis szerinti történet alapján haladnak tovább.

Ami pedig a középkorban játszódó szerelmek elemzését illeti, abba én biztos nem tudnék belemenni, annyira más volt a társadalom, annyival másképp éltek az emberek. Ha egy fiatal lánynak találtak egy viszonylag megfelelõ férjet, boldog lehetett, eszébe sem jutott, hogy szerelmes-e vagy hogy amit érez, minek minõsíthetõ. Még (a múlt század elején) a mi déd- ill. nagyanyáinkat is fõleg engedelmességre és beletörõdésre nevelték. (A szerelmeket gondolom fõleg titokban élték meg, már akiknek volt olyan szerencséjük.)
Illiona 2015 nov. 04. - 20:09:22
(5205/9141)
Visszatérnék egy ezekben a napokban kibeszélt témára, és bocs, de ezen kapcsán visszautalánék a Maidsra.
Szó volt itt ezen a fórumon arról milyen is a szerelem, ami megjelenik, és mint a cunami, visz mindent, és egy életre szól, vagy egy lassan kibontakozó érzelmi hullám, ami boldogsággal tölti el az embert, és ennyi elég is.
Azt hiszem mindkettõ okoz elégedettséget, és boldog kapcsolatot.
DE! akkor van csak probléma, ha valamelyik a felek közül mélyebben, nagyobb érzelmi vehemenciával éli meg a szerelmet, és találkozik valakivel aki csak ugy immel-ámmal, amikor eszébe jut, hát szerelmes egy kicsit.
Pont ez a különbség volt a Maidban a lány és Eun Ki között (most hagyjuk a politikai csatákat)
Eun Ki olyan mélyen a lelke teljes odaadásával élte meg a saját vonzalmát, szenvedélyét, amit a másik meg sem értett, fel sem fogott, nem is értékelt, és nem is halt bele.
A lány, IY (ha jól emlékszem) csak ugy szeretgette azt, aki éppen a szeme elõtt volt, akitõl segitséget remélt, aki elvolt mint befõtt a polcon, de legalább bajt sem kavart.
Az Õ kettõjük tragédiája pont ezen érzelmi mélységkülönbség miatt volt.
Hogy melyik a jobb?
Ezt biztosan nem mi választjuk, erre születünk, ez kódolva van a Sorsunkban, és akkor vagyunk a saját életünk szerelmeivel megbékélve, ha azt éltük meg, azt kaptuk, amire fogadóképesek voltunk, azt, és annyit tudtunk adni, amire a partnereink vágytak.
de visszatérve az I Have a Loverre, azt az érzelmi összetartozást, szerelmet ami a házaspár tagjai között volt, és a hidegség évei alatt sem múlt el, semmi és senki überelni nem tudja.

Seol Ri szerelme olyan önzõ hogy az nem is lehet szerelemnek nevezni, az igazi szerelmes elengedi a másikat, hogy legyen boldog (elméletben gyönyörû gondolat)
Baek Seok szerelme csak egy luftballon iránti szerelem, hiszen nem is tud semmit a nõrõl akit el akar venni!
Hioányzik vagy 10-13 év, nem tudja ez idõ alatt szerethetõ volt e a nõ, vagy nem? dolgozott-e pl prostituáltként?
Õ szeret egy külsõ héjt, amiben nem tudja mi lakozik. Ez lehet vonzódás az ismeretlenhez, egy jó zsákbamacska játék, de nem egy világmegváltó nagy szerelem.
Illiona 2015 nov. 04. - 19:45:32
(5204/9141)
Nem biztos, hogy Jin Eon tudta nélkül fog megtörténni a házasság beregisztrálása.
Lehet hogy olyan körülményeket varázsolnak köré, hogy ez tünik egyetlen lehetséges megoldásnak a számára ahhoz, hogy mindenképp távol tudjon maradni a volt feleségtõl.
Lehet hogy Hae Kang visszaemlékszik arra hogyan is tette ki az éltébõl, és emiatt eltaszitja magától.

Már volt erre példa, pl a My Daughter Seo young c sorozatban.
Ott is lehetetlenné vált a házasság egyéb okok miatt, és a fiú nem tudott megszabadulni a saját volt szerelmétõl, aki folyton a nyakára járt könyörögni, és elvett egy lányt, és igy tényleg tudtak örökre szakítani.(Vágül a házastársak egymásbaszerelmesednek, és a korábbi menyasszony maradt örökre egyedül.)

de a nemrég befejezett I love You Don't Cry c sorozatban is a lány egy fiúhoz hozzáment, mert nem tudott lemondani arról a férfiról, akivel nem házasodhattak össze. Igy letudott mondani mindkettõ a másikról. De itt nem mûködött a házasság, és késõbb elváltak, és a régi szerelmesek talán összejöttek, talán nem. (hátha megnézitek)

Vagyis eltudom képzelni, hogy amiatt is megházadik Jin Eon, hogy ne is legyen lehetõsége csak ránézni sem a nõre ujra. Jó kis menekülés!
én is csak gondolkodom
K. Judit 2015 nov. 04. - 19:24:25
(5203/9141)
Nem meglepõ, hogy a vagyonra vonatkozó törvények szigorúbbak.
De még mindig el vagyok képedve, hogy egy félõrült bárkivel összeházasodhat, ha ellopja a bélyegzõjét.
Jelen esetben mondjuk SR csak ráerõszakolja magát JE-re, de ha õ például nem lesz hajlandó válni, ez akár örökre így is maradhat. Sõt, ha figyelembe vesszük a válási törvényt, akkor lehet, hogy a hûtlen JE nem is kezdeményezheti majd a válást.

A szinopszis legalábbis azt mondja, az lesz a csavar, hogy a volt feleséggel való házasságtörõ viszonyt kell majd elviselnie SR-nak, mint új feleségnek ... Ezek szerint JE-nek az lesz a büntetése, hogy se elválni nem tud majd, sem újraházasodni???
Ha jól belegondolunk, még így is megéri majd SR-nak, hiszen arra már nagy nehezen rájött, hogy JE soha nem fogja szeretni.
De azért gazdag még lehet. És talán lesz is, ha nem is vagyonmegosztásból, de ha összejátszik TS-sel (mert mondjuk megzsarolta), és megszerzik Miss Korea részvényeit, simán kaphat belõle egy kedvezõ kis összeget.

Csak töröm a fejem :)
Illiona 2015 nov. 04. - 18:23:43
(5202/9141)
Az örökösödésre megvannak a maguk törvényei.Az öreg csak a részvények egy részével rendelkezik, már vannak a lányánál Jin Rinél, Jin Eonnál és egy csomó a miss Koreánál.
Ezeket számolgatják néha a sógorék.

Ha az öreg részvényeit meg is öröklik, mindig van végrendelet, amiben nem engedik, hogy idegen kézre jusson valami.
Azonkívül olyan nincs, hogy egy esküvõvel minden felezõdik. Ha azt nézzük nálunk is csak a közösen szerzett vagyon lehet osztozkodás tárgya.
De az itt nincs, hiszen egyikük sem dolgozik, és Jin eon részvényeit már megkapta az esküvõ elõtt.
K. Judit 2015 nov. 04. - 18:04:11
(5201/9141)
Én csak egyet láttam a Miss Kim-ben, a kolléganõje esküvõjét.
Természetesen elõre elrendezett volt az is egy kopasz orvossal, akit kicsit még hülyének is mutattak.
Viszont az esküvõ nagyon flancos volt.
K. Judit 2015 nov. 04. - 18:00:26
(5200/9141)
Megáll az ész.
Akkor viszont a pecsét is kell. Ez már csak nem akadály SR-nak.

De azért mégis furcsállom. Ilyen alapon ugyanis - miután JE az örökös - Choi Man-ho halála esetén SR automatikusan fele részben tulajdonosa lehet a gyógyszercégnek. Egyetlen okmánnyal és egy pecsét ellopásával. Hogy tudott ez a törvény életben maradni?
Vagy mégsem ilyen egyszerû?
Tegu 2015 nov. 04. - 17:16:31
(5199/9141)
Mondjuk, az eskuvoi szertartas sem hosszu, eleg gyakorlatias;)
Illiona 2015 nov. 04. - 16:33:14
(5198/9141)
igen, elég egy valamilyen gondolom anyakönyvi hivatalban regisztráltatni a házasságot. Ez nagyon sokszor elõtte-utána van, mint az esküvõi szertartás.
A Yong Palban sem volt szertartás, csak egy ilyen regisztrációs, lepecsételt lapot mutogattak.
Ha mindkettõ lepecsételi, akkor elég ha egyik beviszi a hivatalba.
Ugyanigy lehet elválni is.
K. Judit 2015 nov. 04. - 16:10:12
(5197/9141)
"Az I have a lover-rel kapcsolatban viszont olvastam egy ijesztõ lehetõséget (állítólag a Yong Pal-ban is volt errõl szó), hogy K-ban úgy is meg lehet házasodni, ha az egyik házasulandó nincs jelen, elég az illetõ egyik személyi okmányát felmutatni."

Úgy tudom, te láttad a Yong Palt. Emlékszel ilyesmire?
K. Judit 2015 nov. 04. - 16:07:07
(5196/9141)
Látom, te mindent akarsz :)
K. Judit 2015 nov. 04. - 15:55:39
(5195/9141)
Én is emlékszem, de akkor nem volt hozzá kedvem :)
Pedig biztos érdekes lett volna esetleg egy másik szemszögbõl is látni JDJ-t.
Aki a The Great Seer-ben játszotta, az - nekem olyan érzésem volt - mintha kicsit karikatúrája lett volna az eredetinek.
Nem mintha ismertem volna az eredetit, csak másmilyennek képzeltem ...
Talán majd a sárkányos változat megközelíti.
Illiona 2015 nov. 04. - 15:23:27
(5194/9141)
Szia!
köszi, már le is szedtem!
A hétvégén el is kezdem.
Mara60 2015 nov. 04. - 15:00:06
(5193/9141)
Szia! A Mélygyökerû fa felirata sohasem volt leszedve. Most is ott van a D-Addictson.
A címe: Tree With Deep Roots.
Illiona 2015 nov. 04. - 14:00:13
(5192/9141)
én emlékszem rá, egyben le is töltöttem az avistáról, de nincs hozzá egyáltalán, még angol felirat sem, és nem is hallottam hogy készülne.
Ha helyhiányom lesz, akkor ezt simám törlöm lefelé, van vagy 40 GB.
Tegu 2015 nov. 04. - 13:54:56
(5191/9141)
Azt hiszem, nem is olyan régen volt egy sorozat, Yeong Do Jeongról, nem nagyon volt népszerü, hosszu is volt és elég jelentéktelen szereplõkkel. Az elsõ részbe belenéztem, nem fogott meg.
De lehet, hogy rosszul emlékszem, majd utánanézek.
Illiona 2015 nov. 04. - 13:47:11
(5190/9141)
persze tudnám, de akkor nem lehetne tologatni!
most a télen mindenképpen meg szeretném nézni, még van pár sorozat, amit igy tologatok.
A Secret Door, majdnem elkezdtem, de kiderült hogy hiányosan töltöttem le anno, a The King Face,
Van egy 60 részes Daemang címmel, aminek szintén nics felirata, még angol sem, a Gye Beak, a Jumong közepébõl még mindig hiányzik 18 rész, de azt már teljesen ujra is kell néznem, annyira elkopott, A Jingbirok c sorinak, ami az idén volt leadva most tartanak a 44. rész angoljánál, ha megvan az 50. is szeretném nézni.
A Seo Dong Yo 50 részest elkezdtem, de felirathiba miatt félbehagytam, de megéri folytatni, mert jó.
A King Gwautego The Great c sorinál elakadtam a 10 rész körül, mert elkezdték fordítani, és összevárom a rendes magyart.
a Great King's Dream is hiányosan van letöltve, de tervben van.
Decemberben 3 hétig zárva vagyunk, akkor lehet belehuzni, szerencsére a barátnõk ilyenkor karácsonyoznak, és nincsenek programok.
épp a napokban rendeztem viszont össze a felirattal, googleevel átfordítgattam egy kínai sorozatot a The Empress of China címmel. Én eddig csak Rain kínai filmjét néztem, és egy többrészest Lan ling Wang cimmel, de ezt még szeretném, Kína akkori egyetlen (kegyetlen) császárnõje, Wu Zetien életérõl. Ez is 74! részes.
K. Judit 2015 nov. 04. - 13:09:51
(5189/9141)
Elég jó sorozat volt, el is vitték valami nemzetközi fesztiválra.
Ugye a hangül is szívügyük, meg Sejong király is, szóval érthetõ.
És nem tudod megszerezni valami ismerõstõl? Sokan töltik le a drámákat.
Pl. a Királyi ház topiknál biztos találsz valakit.
K. Judit 2015 nov. 04. - 13:06:31
(5188/9141)
Igen én is kíváncsi voltam, ki fogja játszani Jeong Do-jeont, nem ismerem ezt a színészt. Maga a figura - valós történelmi személyiség - viszont nagyon hálás szerep lehet, mert elég ellentmondásos szereplõje volt a történetnek.

Összesen három valós történelmi személyiség szerepel ebben a drámában, a többi az írói fantázia mûve.
(Az elsõ Joseon király, Taejo, a fia Bang-won (õ a harmadik király lesz) és õ, JDJ.)
Illiona 2015 nov. 04. - 13:02:38
(5187/9141)
Mélygyökerû Fa viszont nálam évek óta csücsül az egyik külsõ vinyón, mégpedig dupla letöltésben, egy pici és egy nagy, de nincs feliratom hozzá, és várok, hogy egyszer felbukkan-e valahol.
Az eredeti fordítója levette, nem elérhetõ.
Pedig edimir már többször gyõzködött vetítésügyileg a Sillára. Meg hogy ez alap!
Sõt, voltam Sejong múzeumában is...
De hát az vesse az elsõ követ rám, aki nálamnál több filmet néz, illetve csak attól fogadom el...
K. Judit 2015 nov. 04. - 13:00:09
(5186/9141)
Az I have a lover-rel kapcsolatban viszont olvastam egy ijesztõ lehetõséget (állítólag a Yong Pal-ban is volt errõl szó), hogy K-ban úgy is meg lehet házasodni, ha az egyik házasulandó nincs jelen, elég az illetõ egyik személyi okmányát felmutatni.
És ha ez tényleg lehetséges, SR-nak csak meg kell szereznie JE útlevelét, és esetleg Miss Koreára is szüksége lesz - mindjárt érthetõ, miért nyomul nála annyira a lány. Ezek szerint nem annyira gyógyíttatni akarja, mint inkább felhasználni erre a szörnyûségre.
(Nem láttam a YP-t, de miután idei dráma volt, csodálkoznék, ha ugyanezt a trükköt venné kölcsön az IHAL forgatókönyvírója is. Mindenesetre nem ártana tudni, hogy vissza lehet-e csinálni egy ilyen házasságkötést.)

SR nagyon félelmetes. Amikor a költõ szép szavakkal ugyan, de mégis elküldi HK-t a háztól, tulajdonképpen SR kívánságát teljesíti. Azt mondja a költõ, hogy HK-nak fog hinni, de máris hagyta magát manipulálni SR által. Persze mint apát, õt is meg lehet érteni, ráadásul utálja JE-t nagyon, de ezek szerint nem fél attól, hogy az "ördögi JE HK-t is kihasználja majd, mint ahogy SR-val tette". Pedig tudja, hogy HK még meg sem gyógyult.
Illiona 2015 nov. 04. - 12:56:35
(5185/9141)
a másik meglepetés ez a szereplõ, elég fontos az õ karaktere ebben a sorozatban.

A szinészt, Kim Myung Mint korábban a Beethoven Virusban láttam, és túl egyöntetûen kimért volt, és késõbb egy 16 részest is néztem vele, a The New Leaf-t amiben szintén az a túlzásba vitt fanyalgó sznobot alakított.
Ezekhez képest igazi meglepetés ez a szerep, szinte semmi nem emlékeztet a korábbi alakításaira.
Meg is kellett néznem az ázsiawikin, hogy tényleg õ-e õ.
http://asianwiki.com/Kim_Myung-Min
Illiona 2015 nov. 04. - 12:51:29
(5184/9141)
Igen, õ az, és olyan fiatalosan robban be a sorozatba a 3. vagy 4. részben.
Korábban nem csíptem, de az Empress Kiben annyira nagy volt, hogy megszerette magát.

Vagyok igy mással is, hogy késõbb megszerettem, pedig minden filmjében negativ figurát alakított.
K. Judit 2015 nov. 04. - 12:46:08
(5183/9141)
A Six Flying Drangon-ról megtudtam, hogy ugyanaz az írója és a rendezõje, mint a Tree With Deep Root-é, de ha csak a forgatókönyvet nézzük ugyanaz a Kim Young-Hyun írta, mint aki a Palota ékkövét és késõbb a Shillát. Nem rossz ajánlók.

(El Temur?)
K. Judit 2015 nov. 04. - 11:01:23
(5182/9141)
Egy újabb magazin-fotó (reméljük nem lesz mind ilyen összenyomott).
(Woman Sense)
K. Judit 2015 nov. 04. - 10:55:10
(5181/9141)
És az a fiú is játszik benne, aki a Blood-ban a jó vámpír volt.
(Ahn Jae Hyeon)
K. Judit 2015 nov. 04. - 10:52:38
(5180/9141)
És a Snow Lotus másik plakátja.
(Az elõzõ az "álom" részbõl volt.)
K. Judit 2015 nov. 04. - 10:51:10
(5179/9141)
Kiderült, hogy amirõl azt hittük, valami kosztümös dráma lesz, egy Snow Lotus címû melodráma, két részes.
És az elsõ részt már le is adták, pont azon a napon, amikor az elsõ fotót találtam.

"A fantasy melodrama that traverses dreams, reality and the time-space continuum. It is the story of two lovers who cross paths again in the dream world, not in real life, after a thousand years.
Lee Soo Hyun is the CEO of a gaming company who uses his own dreams as the basis for an online game called Lucid Dream. When one of his part time employees, on leave from art school, reads Soo Hyun’s script, she finds herself thrown into confusion as it starts coinciding with her own dreams where she also meets Ma Moon Jae, a man who existed a thousand years ago...'
K. Judit 2015 nov. 04. - 00:19:36
(5178/9141)
Két plakát.
K. Judit 2015 nov. 04. - 00:19:11
(5177/9141)
Egy plakát
K. Judit 2015 nov. 04. - 00:18:26
(5176/9141)
A dramabeans-en megvannak a recapok,

http://www.dramabeans.com/2015/10/six-flying-dragons-episode-1/

majd belenézek abba is.

Ez a fiú tényleg ismeretlen, Byun Yo-Han-nak hívják.
K. Judit 2015 nov. 04. - 00:05:30
(5175/9141)
Megnéztem mirõl van szó, láttunk már errõl a korról több drámát, a Wang dinasztia végnapjairól Gongmin királlyal kettõt is, ebbõl az egyik a The Great Seer címmel ment, és nagyjából ugyanezek a történelmi szereplõk, Lee Songye és Lee Bangwon legutóbb játszott a Maids-ben is. Az Empress Ki valmivel korábban játszódik, talán 50 évvel.

A fõszereplõket is ismerjük, legalábbis Taejo királyt (Dong Yi apja, Cheon Ho-jin), Bangwont pedig Yoo Ahn-in játssza, több ismerõs van a mellékszereplõk között is.

Szó se róla, jobbak a nézettségi adatai, mint az I have a lover-nak.
Ennek ellenére most azonnal nem tudom eldönteni, mert én nem terveztem két sorozatot is egy idõben nézni. Sajnos ez is 50 részes, és ha utolérjük, megint várhatjuk a feliratokat, ez az, amihez legfõképp nincs kedvem. Ugyanis ha belekezdek, akkor már érdekel, és fõleg ha izgalmas, nem tudom megállni, hogy ne nézzem meg felirat nélkül.

Mindenesetre ha van kedvetek, kezdjétek el, és lehet, hogy késõbb én is csatlakozom. Talán bele kéne néznem, aztán eldöntöm.
Illiona 2015 nov. 03. - 23:52:45
(5174/9141)
és egy szép szempár.

Bár a hozzá tartozó fej nem szép, az ember meg gonosz.

itt a sorozat ismertetõje:

http://asianwiki.com/Six_Flying_Dragons
Illiona 2015 nov. 03. - 23:51:01
(5173/9141)
és a másik fõszereplõ srác, akit még soha nem láttam semmiben.
Eddig amit mutatott az tetszett, õ lesz a harcos, akit csak a bosszú éltet,
ha van indoka, akkor öl.
Illiona 2015 nov. 03. - 23:48:49
(5172/9141)
a fõszereplõ Yoo Ah In

Õ a húzónév, épp egyetlen jelenete volt eddig, abban is más csatáját leste meg.
Már több szerepben is láttam, eddig mindig jól hozta amit vártak tõle.
Majd meglátjuk.
Illiona 2015 nov. 03. - 23:46:09
(5171/9141)
Six Flying Dragons

feltünik benne fiatalosan és energikusan Szolvon a Sillából, és az idõs Temur az Empress Kibõl.

Most fejeztem be a 4. részt, ebben az epzódban lép át a gyerekkorból a felnõttbe.
Bár sokat idõznek itt, és én nemigen szeretem a gyerekkori részeket, de nem volt nyomasztó, vagy unalmas.
Tisztességesen aláalapozzák a története, ki miért válik olyanná, amilyen felnõttként lesz.

Filózófiai eszméket is ütköztetnek, pl higy mi a jóság, az igazságosság, ki bûnös mi az elõrébbvaló, a nemzet, vagy a polgárok.
Lehet egy nemzet gyarapodó, ha a vezetõ nem akarnak - akár tisztességtelenül is - gyarapodni???

Micsoda kérdések?

holnap folytatom, a héten beérem a vetitést, most volt a 10. rész, ez könnyen behozható.
Illiona 2015 nov. 03. - 21:07:25
(5170/9141)
Six Dragons

van egy szereplõ, aki anyatejjel neveltet malacokat, mit ne mondjak gyomorforgató.
nevezhetnénk a macskás mintájára malacosnak.
Illiona 2015 nov. 03. - 20:52:55
(5169/9141)
Elkezdtem a Six Dragonst, eddig 2 részt néztem meg belõle.
Nem kellene közösen nézni?
Ha a Merchant c sorival hasonlítom, akkor összehasonlíthatatlanul jobb!!!

Ha a Hwajunggal, akkor még nem tudom, de szerintem azzal egyszinten van, vagy még jobb.

az I Have a Lover hiába nagyon jó, de egész hétre nem ad témát.

a kép is a Six Dragonból van.
a sorozatot az SBS csatorna gyártotta, nekik is van külsõ forgatási helyszinük, és már egyszer meg is szereztem a linkjét, csak épp valahol pár ezer link között...
(Jövõre ide is szeretnék elmenni.)
Illiona 2015 nov. 03. - 13:09:06
(5168/9141)
még az One Warm Word sorozathoz, hogy a két férfi fõszereplõ tényleg nagyon jó benne.
mindenképp végignézem, hibái ellenére is egy jól nézhetõ sorozat.

az elsõ 3 részen vagyok túl, de túl sokat, és gyorsan beszélnek, eleve nehéz értelmezni, hiszen a googlés fordításnél nem elég csak olvasni. Túl sok a lelkizés, nem kell ennyit az érzelmekrõl hablatyolni, megélni kell, amit ad lehetõséget a Sors, röviden kitárgyalni egy barátnõvel, és menni tovább.
Itt a családtagok mindent mindenkirõl tudni akarnak, egy karcolásnál tömegesen csõdölnek a kórházba, mindent és mindenkit kibeszélnek, nincs intim szféra. De ezt már több sorozatban is észrevettem, engem nagyon zavarna, de talán õk ebbe nõttek bele, emiatt könnyebben veszik.

A I Have a Loverben is bosszant, hogy mindenki bemegy mindenki szobájába.
Ha valaki nem zárja kulcsra az ajtaját, akkor már minden szabad?
K. Judit 2015 nov. 03. - 13:07:30
(5167/9141)
Ezzel a hendikeppel indult a dráma szeptemberben:

Adultery In 'I Have A Lover' Upsets Viewers,

A nézõk nagyon nem bírják az ilyen hûtlenes filmeket, állítólag az ilyen melodrámáknak nem is szokott jó vége lenni.
De miután az is igaz, hogy egy 2000-es adat szerint a házasságok 40 százaléka válással végzõdik, szerintem sem árt, ha sokféle nézõpontból mutatják be a lehetséges okokat, és az sem árt, ha az emberek kicsit félreteszik az elõítéleteiket. Lehet, hogy ez a dráma is pont valami ilyesmi miatt született, hogy kicsit árnyalják a képet.

Itt a cikk: http://www.kdramastars.com/articles/97490/20150916/adultery-in-i-have-a-lover-upsets-viewers.htm
még a sorozat legelején íródott.

Ez a szürke-fekete-fehér összeállítás nagyon jól nézett ki, kár hogy csak ilyen kicsi képet találtam.
K. Judit 2015 nov. 03. - 12:50:19
(5166/9141)
Ko Du-Shim, van neki négy Paeksang-díja (azt hiszem Nagydíj (tévés mûvészeti), tavasszal szokták odaítélni),

és a WW drámáért is kapott egyet:
Special Actress (medium-length drama) ("A Word From Warm Heart") - 2014 SBS Drama Awards - December 31, 2014

Valószínûleg a karaktere megformálása miatt kapta, az igazi tyúkanyó szerepért, az anyáért, aki mindenáron rendet akar tartani a családban ... egy igazi ahjumma, akinek minden gyerekéért vérzik a szíve ... stb. stb.
(Igaz, hogy egy pletyka miatt majdnem kitagadta a lányát, de az nem számít...)

Valószínûleg õ is egy nemzeti kincs, én nem is tartom közönségesnek, csak nekem sok volt. Nagyon sok, és túl idegesítõ.
Illiona 2015 nov. 03. - 11:56:09
(5165/9141)
A csajt már ismerem a Jumongból, olyan aki ugyan nem idegesített, de ha soha nem látom ujra nem hiányzik. Itt ebben a soriban is olyan langyos, van mert muszáj, és ennyi.

Az anyával kapcsolatos véleményeddel pedig teljesen egyetértek.

Õ volt a fõszereplõ a You're The Best LSS c 50 részes soriban, ahol a lánynak 2 anyja volt.
Maga a karakter is negatív volt, és azt viszont túl hitelesen alakította. Nem is hiszem, hogy képes volna egy mûvelt, bölcs, igényes karaktert eljátszani, talán nevetséges lenne benne.
A You'are The Bestben olyan anyát játszott, aki csak ugy magához vesz egy gyereket, akit azután a két testvér utál, és kolduslelkûnek neveli, mert õ csak azzal tud azonosulni.
Amikor elõjön az igazi vérszerinti anya, aki viszont a másik véglet, egy nagymenõ díva, akkor látszik, hogy nem minden a szeretet, valami útravalót is adni kellene.
Az apa egyedül szerette a lányt, hiszen az az egyetlen szerelme gyereke volt.

Még egy filmben láttam, pont egy éve itt Szegeden a Koreai Filmfesztiválon, az Anyám a Sellõ c filmben. Itt a karaktere szintén közönséges, életunt, kiábrándult, ordítozós, örökké csak veszekedõs személyt alakított. Jól.
Ennek a többdíjas filmnek (nem az anya, hanem a fitalkori énje, egy számomra ismeretlen szinésznõ miatt volt dijazott) az lehetne a mottója, hogy "vigyázz mit kívánsz, mert megkapod".
ez az egy kép, amin a nõ rajta van.
K. Judit 2015 nov. 03. - 10:20:44
(5164/9141)
Magyarul: Ázsiában a szerelmet úri allûrnek tekintik, ezért virágzik a match-making üzletág most is. Már a tizen-huszonéves fiatal lányok is beadják a jelentkezésüket egy ilyen irodához, egy kicsit várnak, hátha mégis sikerül szerelembõl, de ha nem jön össze, marad a vakrandi. Gondolom addig maradhatnak a szülõknél, amíg iskolába járnak, ezért sok a diplomás lány, aki soha életében nem dolgozott a "szakmájában", az ugyanis csak haladéknak kellett. (Ezt viszont egy olyan blogon olvastam, ahol arról volt szó, koreai lányok miért kezdenek pl. magyarul, vagy lengyelül, vagy eszkimóul tanulni. Csak!!! Idõhúzásból.)

A Can't marry-ben elmondták a korokra vonatkozó szabályokat, pl. egy 40 éves nõnek már csak egy 50-55 éves pasi juthat gyerekkel. Aztán az is szigorú szabály, hogy milyen végzettséggel kit kaphatsz, nincs kecmec. Talán még a vagyonra vonatkozó részt is ki kell tölteni.
K. Judit 2015 nov. 03. - 10:06:52
(5163/9141)
Ezt nem én találtam ki. Olvastam egy csomó ismertetõt, kritikát, fórumokat - így tudom megfogalmazni, hogy õk mit gondolnak a témával kapcsolatban.

JJH abban is egy chaebol-fiút játszott, az apja kívánsága volt, hogy kit vegyen feleségül. A nõnek létkérdés is volt a házasság, neki egy fillérje sem volt és rokonsága sem, egy problémás öccse volt, aki be is kavart rendesen a történetben.

A sztori elején sokat beszélnek a válási törvényrõl, magáról a válásról, mindenféle típusú nõk elmondják a véleményüket, nagyon tanulságos. Valami fõzõklubba járt a feleség és a fiatal nõ is, amit viszont egy Amerikából hazajött elvált nõ vezetett. Ott csevegtek mindenfélérõl. Persze azt tegyük hozzá, hogy a Gangnam negyedben vagyunk ...
Tegu 2015 nov. 03. - 09:57:40
(5162/9141)
"tanulság pedig az, hogy az igazi szerelem nem az, ami csak úgy egyik pillanatról a másikra ledönti az embert a lábáról, aztán ki tudja meddig tart, hanem az, ami mindenféle szenvedélyektõl mentes, ami tartós, ami biztos. És hogy ebben a biztosban kell megkeresni és megtalálni a szépséget és a szenvedélyt - ha van rá igény. "

Ezzel vitaznek, de az igazi szerelem az, egyik pillanatrol a masikra ledonti az embert a labarol, aztan ki tudja meddig tart, allitolag kb max 5 evig, kemia, a tartos, biztos az a szeretet.
K. Judit 2015 nov. 03. - 09:54:59
(5161/9141)
Az is lehet, vagy az, hogy adósságba keveredett, esetleg valami miatt el is kellett hagynia az országot.
(Szerencsejáték-függés ????). Csak találgatok :))

Ugyanis az egyetemek támogatása a cég pénzébõl megy, míg az öccsét saját vagyonából kell(ene) támogatnia.
Persze az is igaz, hogy ezeknél az ilyesmi már majdnem egyre megy.
Tegu 2015 nov. 03. - 09:51:07
(5160/9141)
Nem arra gondoltam, hogy most var penzt a batyjatol a doki, hanem arra, hogy TS finanszirozta az egyetemét, mert " jól nosult".
K. Judit 2015 nov. 03. - 09:51:03
(5159/9141)
Jav.:

"Most viszont azt találta ki, hogy ha GS (a doki) és JE összeállnak egy gyógyszer kifejlesztésére (Gaucher betegség), akkor mégis támogatni fogja, ez persze rengeteg pénzt fog elvinni, és az igazgató tanács (?), vagy a részvényesek elzavarhatják JE-t, mert herdálja a vagyont. Szóval nem elsõdleges szempont az öcsike speciális tudásának a támogatása, inkább a sógor kirúgatása a cél.
K. Judit 2015 nov. 03. - 09:41:35
(5158/9141)
A On Warm Word-del kapcsolatban még elfelejtettem, hogy nagyon szívesen újranézném, ha nem futottam volna ki a világból két szereplõ (a lány családjából az anya és a húga) miatt. Ezzel nem minõsítem a játékukat, mert valószínûleg nagyon jók voltak, csak én a falra másztam tõlük. Fõleg az anyától, akinek már a hangja is fülsüketítõ, hangos, mindenbe beledumál, mindent elrendezne, még a világ folyását is.
Szóval amíg ezt a fahangú ordibáló nõt nem bírom kiszûrni, addig sajnos maradnak a fotók. Különben JJH ruhatárával kapcsolatban láttam egy interjút, állítólag hónapokkal elõtte összeválogatták a cuccait, végigjártak egy csomó fodrászszalont a frizura miatt, szóval nagyon készültek a külsejével. (Ahogy JJH mondta az interjúban, valahogy el kellett hitetni a közönséggel, hogy egy szép fiatal nõ bele tudott szeretni a 40 éves pasiba, ezért kellett csinosan öltöztetni... :)

A fiatal nõt ugyanúgy kikezdte a közönség, mint most SR-t (csak neki még gyereke is volt), de talán túléli, hogy elvállalta ezt a szerepet, utána gyorsan elment az újdonsült és baromi népszerû focista férje után és egy darabig külföldön éltek. A kép is egy interjúból van, alul a férj fotója. Végig viccelõdtek.
K. Judit 2015 nov. 03. - 09:25:01
(5157/9141)
A teknõsbéka még hagyján, de mi van, ha egyszer csak egy krokodil rajzolódik ki az orrod elõtt?
K. Judit 2015 nov. 03. - 09:21:09
(5156/9141)
A doki nem vár pénzt a tesójától, már az elején megmondta TS, hogy a ritka betegségekkel való foglalkozás nekik nem éri meg, nem hoz semennyi pénzt. Õ az ingatlan befektetésekben hisz.

Most viszont azt találta ki, hogy ha TS és JE összeállnak egy gyógyszer kifejlesztésére (Gaucher betegség), akkor mégis támogatni fogja, ez persze rengeteg pénzt fog elvinni, és az igazgató tanács (?), vagy a részvényesek elzavarhatják JE-t, mert herdálja a vagyont. Szóval nem elsõdleges szempont az öcsike speciális tudásának a támogatása, inkább a sógor kirúgatása a cél.

Kérdés (tényleg nem emlékszem), hogy GS, a doktor miért volt Kínában. Tanulni Amerikába szoktak járni a gazdagok gyerekei, ritka betegségeket sem Kínában szokás tanulmányozni, hiszen YG is ezért jött vissza Koreába kezeltetni a kislányt. Ha ott is megbízhatóan tudta volna gyógyíttatni, nem jön vissza K-ba három hónapig bujkálni, vagy esetleg lelövetni magát....
K. Judit 2015 nov. 03. - 09:10:18
(5155/9141)
Igen, én láttam, ez aztán töményen egy képzeletbeli válás két családra gyakorolt katasztrofális hatásairól szól.
Egy elrendezett házassággal kezdõdik, ahol minden simán megy, mint a karikacsapás, negyvenes a házaspár, a gyerekek külföldön tanulnak. Aztán a férj nem szándékosan, de elkezd érdeklõdni egy fiatal nõ iránt, és fordítva. Koreában már ez is hatalmas bûnnek számít. Hogy megakadt egymáson a szemük.
Mindkettõjük családja már a "válás" szó hallatára is összeomlott.
Aztán a "hûtlenek" nagyon hamar úgy döntenek, hogy nem folytatható, ami még persze el sem kezdõdött.

A tanulság pedig az, hogy az igazi szerelem nem az, ami csak úgy egyik pillanatról a másikra ledönti az embert a lábáról, aztán ki tudja meddig tart, hanem az, ami mindenféle szenvedélyektõl mentes, ami tartós, ami biztos. És hogy ebben a biztosban kell megkeresni és megtalálni a szépséget és a szenvedélyt - ha van rá igény.

És ha valakinek ennél is több kell, intézze el fejben (álmodjon, azt szabad).
A kép csalóka, a feleség fejében született meg.
Tegu 2015 nov. 03. - 06:55:46
(5153/9141)
Nem lehet, hogy a doki egyetemet finanszirozta TS ?
Illiona 2015 nov. 03. - 00:36:40
(5152/9141)
Valamikor, amikor HK anyja és a költõ találkozott, arra már nem emlékszem melyik részben, de csak összefutottak akkor. Amikor a millió forintos ruha volt, utána.

most van némi idõ, emiatt elkezdtem egy rég letöltött sorozatot, na ki az egyik fõszereplõ?
a címe One Warm Word, és bizony JJH játszik benne, nagyon meglepõdtem.
Túl sokat beszélnek benne, de jónak igérkezik.

Valahogy el kell tölteni az estéket jövõ szombatig.
Ma buliba hívtak szombat 6 órára, de mondtam, már van elfoglaltságom, de majd 7-ig odaérek! Azért is megnézem elõbb a 21-et!!!
K. Judit 2015 nov. 03. - 00:28:28
(5151/9141)
Miss Koreát érdemes még figyelni, amikor nincs jól, megtudhatunk tõle egy csomó érdekességet. Mint ahogy most is megtudtuk, hogy JE mindenféle munkákat elvállalt, csak hogy HK tanulhasson. Egy csomó utálat gyûlt fel benne (talán emiatt is) HK iránt - és megint említette HK anyját is - ezért kapott azonnal az adódó alkalmon, hogy végre meg tudott szabadulni tõle.

BS talán azért nem hozakodott elõ azzal az ikrek anyjánál, hogy HK is él, sõt tudja is hol van, mert tudta, hogy akkor õ abban a másodpercben elveszíti. Ha HK él, JE azonnal elviszi. Így még kapott egy halvány haladékot HK amnéziája miatt.

YG viszont ha megéri (reméljük), segítségükre lehet a nyomozásban, õ mindjárt tisztába fogja tenni az autócserét, vagy hogy pl. miért hívta fel a saját számát egy út menti kávézóból. Lehet, hogy felismeri például JE-t, hiszen rájuk dudált a tengerparton. Ezenkívül emlékezhet a válási papírra is, amit az ülésen talált.

-----

(Még mindig nem emlékszem, hogy BS és HK anyja honnan ismerhetik egymást. Egyáltalán nem ugrik be, hol találkozhattak. Ti sem emlékeztek?)
Illiona 2015 nov. 02. - 22:56:45
(5150/9141)
Megszámoltam amugy az asztalon talán 11 sörösdoboz volt!
Ez rengeteg!
semmiképp nem tudnék ennyit meginni, fõleg sörbõl, bár jó söreik vannak, de már nincs kánikula, hová fért beléjük?
Illiona 2015 nov. 02. - 22:53:19
(5149/9141)
na még igy sem néztem filmet, vagy 5 percenként állítottam meg.

volt egy beszélgetés a sógor és a kisdoki között a rendelõben, és egyértelmûen azt mondta a doki, hogy miatta kellett elvennie a sógornak azt a "furcsa" nõt. A sógor még szabadkozik is, hogy dehogy saját maga miatt vette el.

Vagyis tényleg volt valami nagyon nagy dolog, ami miatt talán sok pénz kellett a sógornak, hogy megmentse az öccsét.
Ez egész emberi volna.
Biztosan szétosztotta a forgatókönyviró, hogy mi fog melyik részben elõkerülni. Így lassabbal adagolják nekünk az infókat, de ezzel együtt ez egy nagyon jó sorozat.

azon is gondolkodtam én kit kivel hoznék össze a végén

Seol Rí - magányosan
Baek Seok ügyvédet Dokgo Yong Gi vel. Bár ez meglepõ, de a mai 20. részben ugy gondolom, már kezdi elfogadni a tényt, hogy nem lesz az övé a nõ, csak idõ kell hogy feldolgozza még. De utána ismét a jó oldalon lesz.

Mostmár azt is elfogadom, ha Jin Eon ujra összejön a Hae Kanggal. Amikor ott a kapuban visszaemlékezett, és a férfi fájdalmát Hae Kang is a szivében érezte, az ott nagyon meghatározó volt. Akiket végzetes szerelem köt össze, az soha nem változik, és õk nem tudnak mással boldogok lenni.

A kisdoki meg marad talán magányos.Ott a kórházban majd csak valamelyik kis nõvér megvigasztalja.
Vagy az oboás. Pont az oboa???? :)))
Tegu 2015 nov. 02. - 22:41:44
(5148/9141)
Bizony, BS mar akkor kapisgalta, amikor ratalalt HK kepere es adataira az ottani ugyvedi kamara kiadvanyaban, szoval nem tisztesseges. Ja es mivel o nem emlitette HK anyjanak, hogy nala van egy masik YG, igy HK anyjanak kereset felulirhatta volna HK eseteben
Most, hogy tudjuk, hogy az ikrek egyike az apjanal maradt, tehat YG, ertelmet kap az oreg remalmaban emlitett gyerek.
Tegu 2015 nov. 02. - 22:24:02
(5147/9141)
Na pont ezt akartam kerdezni, hogy idealizaljak- e a helyzetet vagy a valosagban is iigy van- e.
Illiona 2015 nov. 02. - 22:11:49
(5146/9141)
Koreában lehet éjjel is egyedül császkálni az utcákon, még éjfél körül is rengetegen vannak, az étkezdékben ücsörögnek, de csak kevés idõt, esznek egy kicsit, isznak, és mennek a következõ helyre , körre máshová.
Az utcákon kinn lévõknek 70 %-a férfi, de a többség öltönyben, és nem veszélyesek.
Én többször is volt, hogy éjfél körül mentem haza, egyszer pedig hajnali 3-4 körül, és soha nem féltem.
Persze tudom, hogy ott is vannak kivételes helyzetek, és óvatosnak kell lenni.
K. Judit 2015 nov. 02. - 22:09:56
(5145/9141)
Óriási mázlija van JE-nek, hogy megelõzte TS emberét.
Ugyanis pont találtak egy hullát (testet), akinek a hamvaival meg akarták tölteni az urnát. Direkt olyat kerestek, akit nem keresett senki.

Így JE látta, hogy üres az urna, és fel is ébredt benne a remény.

HK mit nyomozzon? Semmire nem emlékszik, és csak YG igazolványa van nála. Õ semmi konkrétumot nem tud, amit a többiek már tudnak. A dátumot, a helyet, nyilván nem tudja, hogy bérelt kocsival ment a reptérre .... még sorolhatnám.

Egy részletet megint elfelejtettek, hogy BS-nek már rég tudnia kellett volna, hogy nem YG-t vitte haza, hiszen YG kolléganõjétõl már tudhatta, hogy terhes volt. Na ezt pl. SR is titkolja, már rég tudja, de nem szólt róla.
Tegu 2015 nov. 02. - 22:00:22
(5144/9141)
Azt is lattuk rengetegszer, hogy egyedul csaszkaltak a lanyok ejjel kihalt utcakban.
K. Judit 2015 nov. 02. - 22:00:03
(5143/9141)
Ezen az oboás lányon jót nevettem délután. Nem azon, hogy egy gazdag család huszonéves lánya zenél, hanem azon, hogy ezt mindjárt hozzá kell tenni a jellemzésénél. Még semmit nem tudni róla, de maga az a tény, hogy zenész, látatlanban is vonzóvá teszi.

A doki sorsa már meg van írva :)
Tudjuk, hogy akik ennyire utálják egymást az elején, késõbb mindig összejönnek. Klisé, persze nem muszáj használni, de azt is nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a jóképû dokit meghagynák ebben a fura bogaras szerepében. Oka lesz ennek, aztán majd megoldják.
Tegu 2015 nov. 02. - 21:57:15
(5142/9141)
Off
Kiflirol hallottam, megint kileng az inga tulsagosan, egyszer legyintenek mindenre, mert megelhetesi bunozes, aztan meg leultetnek szabalysertesert, ehh.