K. Judit 2015 okt. 04. - 21:10:25
(4541/9141)
Még mindig gyanakvás van a szemében. (A szívében meg pláne.) HK biztos megadta a pénzt, ami a tárcában volt.
A barátja is azt hiszi, szellemet látott :)
K. Judit 2015 okt. 04. - 20:51:08
(4540/9141)
Hát ez kellemetlen, SR szellemet lát, megérkezett HK/YG :))
K. Judit 2015 okt. 04. - 20:39:00
(4539/9141)
nem attól, aki a képen van, hanem a volt parókás fickótól, aki most TS (a sógor) embere.
K. Judit 2015 okt. 04. - 20:36:48
(4538/9141)
Annyira vágytam rá, hogy ettõl az embertõl végre megszabaduljunk....

Viszont kiderült, hogy JE a kutatás-fejlesztési vonalat kapta meg (R&D = research and development), nekem még 20 perc hátravan.
K. Judit 2015 okt. 04. - 20:32:06
(4537/9141)
Ez nem biztos, hiszen SR is abban a házban nevelkedett, pont ez, vagy valamelyik másik kiscsaj emlegette SR-t HG/YG-nak, és aztán hozzátették, hogy róla nem szabad a költõ elõtt beszélgetni. Tehát SR tiltott téma a házban, de azért a gyerekek igenis beszéltek róla egymás közt és ugye HK-nak is elszólták magukat. Az is lehet, hogy példaképnek tekintik, aki ugye kijutott az USA-ba tanulni ...
Szóval nem csodálkoznék, ha õt is bekérték volna tanúnak, mint aki ismeri a körülményeket.

Persze azt nem tudom, hogy a rendõrség szó elhangzott-e a telefonban, csak oda akarok kilyukadni, hogy a tárcalopó kislány és SR közeli, testvéri viszonyban voltak egymással. Csak a költõvel, az ügyvéd fiúval és nyilván a többi gyerekkel is megszakadt a kapcsolat, mikor elutazott.

Ennek az orvos fiúnak tényleg mániája a pontosság, rá is fázott a sógornõje (JE nõvére), talán épp meg akarta hívni vendégségbe a fiút, de fel kellett gyorsítania a mondanivalóját, ha bele akart férni az idõkeretbe :) Aztán a srác simán megmondta, hogy nincs kedve ahhoz, amit a nõ ajánl. Ez véletlenül egy vicces jelenet volt.
Illiona 2015 okt. 04. - 20:30:25
(4536/9141)
és egy szép kép a végére, megyek filmet nézni...

volt elõzetes is, jó lesz a jövõ szombati rész is!
Illiona 2015 okt. 04. - 20:28:52
(4535/9141)
ez az ember meg a fejvakarójával!!
Nekem is van pont ilyen, itt is lehet kapni, kaptam ajándékba. A fõ célja, használatkor, hogy a fejen lévõ meridiánvonalakat élénkítse.
Na de! Orrba dugni!! Még a hideg is kirázott!
Illiona 2015 okt. 04. - 20:25:36
(4534/9141)
Ugy tünik a helyes doki kényszeresen idõpontfüggõ!

Vagy csak ugy tesz, és ezt használja arra, hogy lerázza azokat, akik feleslegesen próbálják az idejét rabolni?
Nagyon ügyesen tudta a fontoskodó anyukát, és a tenyérbemászó stilusú sógornõjét lerázni!
Illiona 2015 okt. 04. - 20:22:42
(4533/9141)
egy szép szituáció, szavak nélkül.
amig persze a sógornõ meg nem találja õket!

a fülhallgató is olyan mint a mûa. zacskó, mindig dugdossák egymás fülébe! nálam az is az intim eszközök közé tartozik, én az enyémet nem adnám oda senkinek, na de másét se dugnám a fülembe az már biztos!!

az étkezésre visszatérve, az hogy zserelmespárok intimebbek, ebbõl a szempontból azért elfogadóbb vagyok, hogy egy tálból esznek, egy poharat, vagy evõeszközt használnak. Vagy épp egymást etetik, vagy egymásnak adják a fülhallgatót.
Illiona 2015 okt. 04. - 20:17:40
(4532/9141)
I Have a Lover 12

az egyetlen hibája ennek a szuper sorozatnak, hogy nagyon belterjes!
Szöul egy 10 milliós nagyváros, és itt mindenki mindenkivel kapcsolatban van minimum 40 év óta!
Hogy a szegény iker férje a gyógyszergyárban dolgozott, hogy a nagymama pont ezt az ügyvédfiút kéri, hogy segitsen, hogy HK-t pont ez az ügyvéd találja meg, hogy a Ribike és az ügyvéd pont testvérek. Pont, pont pont...
Mindenki mindennap találkozik mindenkivel véletlenül.
De lehet, ezt csak én sokallom.
Illiona 2015 okt. 04. - 20:11:13
(4531/9141)
I Have a Lover 12

befejeztem én is, nagyon jó rész volt.

a kiscsajjal nekem eddig semmi bajom nem volt, voltak érzelmei, nyomult egy kicsit, de nem volt vészes, amit akart elérni, azt nyiltan tette, én soha nem õt itéltem el a tanárával folytatott viszony miatt, hanem Jin Eont, az õ kezében volt a döntés. (UGy döntött hogy döntés- Ha már a humoros megfogalmazásoknál tartunk).

ebben a részben azonban ebnnek vége, a jövõben nem is kiscsajnak hívom, hanem ribinek. (ennek bõvebb változatát már egyszer kimoderálták, igy hátha ez átmegy a szûrõn)

Most már gátlástalan, felismeri a saját lehetõségeit, és el is akarja érni! Nem nyafog, harcol, manipulál.

Szerintem a telefonbeszélgetésébõl Jin Eonnak tudta meg, hogy a rendõrségen van dolga, és amiatt ment utána csak, mert utált egyedül otthon gazdagékkal.
Hát volt miért kapkodnia a fejét!
K. Judit 2015 okt. 04. - 20:00:36
(4530/9141)
Kiderült, gyerekorvos az új fiú.

A rendõrségen ill. elõtte volt egy olyan kavarodás, ami nehezen magyarázható el.
Talán JE feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a tárcája miatt (sok pénz is volt benne). Így hiába íratott alá vele HK egy papírt, az ügy ment a maga útján. Behívták õket, ott volt BS, a kislány, aki rossz társaságba keveredett, de HK melléállt, valószínûleg nem lesz belõle baj. Késõbb megérkezett JE is, õt azt hiszem felelõsségre vonta HK, de a végén valahogy elboronálódik az ügy, a kislány bocsánatot kér JE-tõl, talán megjött az esze. JE elfogadta.
Igen ám, de a végén megérkezett SR is, õ ugyanott nevelkedett, ahol a kis tárcatolvaj, biztos õt is behívták tanúnak. Csak annyit lát, hogy a bátyja, akivel megszakadt a kapcsolata, mikor kiment Amerikába, és HK (!), meg a kislány együtt mennek haza, JE, pedig kicsit messzebb száll az autójába. Hát nem csodálom, ha õ is megzavarodik.
K. Judit 2015 okt. 04. - 19:35:43
(4529/9141)
I have a lover 12:

Úgy néz ki, a család nem nagyon fogadja be a lányt, SR-t (kivéve Miss Koreát), kiborul egy közös vacsora után.
Utána hisztizik egy sort JE-nak, szerintem a lánykérést sürgeti. Bár azt mondja, hogy vár, szerintem igenis követeli. És valószínûleg el is fogja érni. Talán nem önszántából, JE - valamilyen nyomásra - meg fogja kérni a kezét.
Azt írják a jellemzésében, hogy õ csak egy HK imitáció, szerintem tud õ kárt tenni, ha akar, nem is keveset.
K. Judit 2015 okt. 04. - 19:23:49
(4528/9141)
Ja, késõbb oda is adja neki...
Tegu 2015 okt. 04. - 18:50:15
(4527/9141)
Akkor latta meg eloszor a papirt, amikor a ferjenek sebtapaszt akart berakni a taskajaba, s kikandikalt a taskabol a formanyomtatvany.
K. Judit 2015 okt. 04. - 18:27:30
(4526/9141)
Azt nem tudom, hogy konkrétan melyik ügyrõl tud a férj, gondolom több is lehet.
Remélem, egyszer majd minden kiderül.
Azt a részt még biztos nem láttad, amikor egy szintén gyomorfájás elleni gyógyszerrõl volt szó, ami viszont vetélést okozott.
HK szó nélkül megvédte a vállalat érdekeit ...

Én meg nézem a 12-est ... szöveg nélkül.
K. Judit 2015 okt. 04. - 18:18:02
(4525/9141)
Én úgy emlékszem, hogy amikor meglátta azt a kitöltött válási formanyomtatványt, akkor nagyon dühös volt, széttépte, és közölte a férjével, hogy majd akkor lesz válás, ha õ is úgy akarja. Õ dönti el, hogy mikor lesz válás, ha lesz ...
Ezt persze megelõzte egy jó nagy veszekedés. Aztán nagy nehezen megállapodnak pár hónap türelmi idõben.

Talán azért van náluk formanyomtatvány, mert túl sok lehet a kérelem mostanában, mióta eltörölték a házasságtörés büntetését.
Tegu 2015 okt. 04. - 18:09:12
(4524/9141)
Sajnos gépet kell váltanom, majd jövök
Tegu 2015 okt. 04. - 18:08:51
(4523/9141)
Hát ez nem szép, már ha tudja õ is, hogy milyen mellékhatása van a gyógyszernek.
Mert most nekem nem egyértelmü, hogy errõl is tud a férj, õ csak azért kritizálta az apját, hogy nagy munkának nevezte egy lejárt gyógyszer másolását, s piacra dobását Koreában.
Tegu 2015 okt. 04. - 18:01:10
(4522/9141)
Mellesleg megjegyzem, most is van olyan gyógyszer, csak nem jut eszembe melyik, amelyiknél mellékhatásként pl. inszakadást sorolnak fel.
K. Judit 2015 okt. 04. - 18:00:20
(4521/9141)
Ja ehhez a részhez még annyit érdemes hozzátenni, hogy utána HK ajánl egy megoldást a férjének, szálljanak be õk is, sõt az egyetemet is vonják be, és ahogy kell, a média segítségével elboronálnak majd mindent. Szóval õ abszolút kapható egy kis piszkos üzletre, de a férj nem.
Tegu 2015 okt. 04. - 17:59:22
(4520/9141)
Na most felajánlotta HK miután a férje beolvasott az apjának, hogy majd õ viszi tovább a vállalatot, a férje meg csak foglalkozzon tovább a kisérleteivel, játszódjon ...
Itt kicsit mohónak, pénzéhesnek, kapzsinak tünik a HK.
Viszont tudomást szerzett a válási szándékról, véletlenül meglátta a kitöltött formanyomtatványt.
Tényleg, nálunk miért nincs ilyen?:))
K. Judit 2015 okt. 04. - 17:55:03
(4519/9141)
Igen eltitkolta, sõt YG férjét meggyilkoltatta. Különben ez is TS, a sógor biznisze, tudja, hogy YG (az ikertestvér) egy újságíróval együtt próbál utánajárni az ügynek. Egy nyomozó mindig YG sarkában van, az újságírót pedig lehallgatja. Ez a bizonyos Pudoxin nevû gyógyszer, ami valószínûleg gyomorfekélyre jó, de túlságosan törékennyé teszi a csontokat.
A sógor ezt csak egy elhanyagolható részletkérdésnek tartja, kész arra, hogy a nõt is eltegye láb alól. Ezért tettek nyomkövetõt az autójára, ezért próbálják tönkretenni a munkahelyén ...
Azt hozzáteszem, hogy TS nem tudja, hogy YG a sógornõjének a testvére, még a hasonlóságot sem fedezte fel. Már nyíltan az életére tör, a baleset után nem is tudjuk, hogy YG végül hol van ...
Tegu 2015 okt. 04. - 17:36:54
(4518/9141)
I have a lover 3. rész
Jól beolvas az apjának.
Ha jól értem, HK ikertestvérének férje pedig pont azt leplezte /volna/ le, hogy ez a gyógyszer káros mellékhatásokat produkál, de ezt a cég eltitkolta.
K. Judit 2015 okt. 04. - 16:54:09
(4517/9141)
A lány szerelmes, lehet mondani, de ehhez is ismernünk kéne az elõéletét. Ugyanis a költõ nevelte, aki sok gyereket nevel(t), de az a szabály, hogy azt hiszem 20 éves korukban el kell hagyniuk a házat, utána már nincs visszajárás (ez nekem fura, de biztos van értelme).
Tehát lehet, hogy a lány egy "költõpótlékot", vagy apapótlékot, vagy egyáltalán bármiféle pasipótlékot lát JE-ben. Aztán meg tudja ugye, hogy válni készül. Ekkor még - azt hiszem - nem tudhatja, hogy JE az XY gyógyszergyár örököse (mert a kollégák sem tudják). Ha igaz.
K. Judit 2015 okt. 04. - 16:47:43
(4516/9141)
Ezt mondom: ez egy férfi. Kicsit hülye szegény :) Szóval nem szándékos.
De félretéve a viccet, õ nem így gondolkozik. Õ soha nem titkolt semmit, soha nem rejtegetett semmit, soha nem voltak külön útjai, ez egy gazdag úrifiú, aki mindig is azt tett, amit akart. (Kivételt képez az apjával való viszonya, persze az sem fog örökké tartani.)
Ahol te tartasz, ott még nincsenek hátsó gondolatai, nem kombinál és nem tervezget.
Majd ha a felesége belehúz, akkor érzi úgy, hogy tennie kell valamit.
Tegu 2015 okt. 04. - 16:44:45
(4515/9141)
Asszem garnéla volt, nem vagyok tisztában a rákfélékkel:)
a fejét vágták le még sütés elõtt
:)
Majd megkeresem.
Ja és grillhust is vagdostak már szét..
De tényleg, simán a káposztafejet vagy salátafejet vághatta szét a nõ, csak azt nem értem, hogy illik ez a spagettihez, fura.
A tányércsere mégfurább volt, már eleve az, hogy ne fáraszd magad ezzel cimen elvette a feleségétõl a tányért, vagy az volt a szokás, hogy a feleség izesiti az övét ?
A lányka meg kicseréli közben, ez már beteges, ahogy a pasi cipõjében járkálás is, számomra legalább is.
A lányka szerelmes vagy csak birtoklási rohama van?
K. Judit 2015 okt. 04. - 16:40:20
(4514/9141)
Az jó nagy rák lehetett :))
Nem hiszem, ha langusztaféle, akkor nem kell, ha páncélja van, akkor nem lehet.
Mégis azt gondolom, hogy káposztaféle, aminek a levelei közé teszik az ízesítõket (húst, rákot stb.), de a kemény rostos részeit szét kell vágni, hogy pálcikával könnyebben lehessen enni.
Tegu 2015 okt. 04. - 16:37:24
(4513/9141)
Mondjuk, azt nem gondolta még végig, hogy a családja hogyan fog reagálni egy másik nõhöz, aki ugyancsak alulról jön, ahogy láttam a hozzászólásaitokat, már HK-nak sem örült a család.
Tegu 2015 okt. 04. - 16:35:45
(4512/9141)
Valami saláta lehet, amit kettévágott a nõ, de spagetti is volt benne, nem tudom, mi lehet, a hármasikrekrõl szóló sorozatban a rákot vagdosták igy szét.
Tegu 2015 okt. 04. - 16:34:17
(4511/9141)
Na most itt lép be az, amit az elõbb irtam, hogy valójában bátoritja a lányt, mert arra nem gondolt, hogy meglátja a lány a válási dokumentumokat, ha odaadja neki az iróasztal kulcsát?
K. Judit 2015 okt. 04. - 16:33:51
(4510/9141)
Na ebbõl viszont botrány lesz, mert a kamera mindent vesz a liftben, a nõt emiatt le is kell váltani. TS intézte (a saját férje), mert azt hitte, így megkaphatja a pozícióját...
K. Judit 2015 okt. 04. - 16:31:48
(4509/9141)
Ez minõsíthetetlen, pitiáner, undorító...
K. Judit 2015 okt. 04. - 16:31:10
(4508/9141)
Erre már nem is emlékszem :)
K. Judit 2015 okt. 04. - 16:29:51
(4507/9141)
Láttam már ilyet, hogy valamit ollóval szabdalnak szét (lehet, hogy egy nagyobb darab káposztát?).
Én itt azt látom, hogy HK rém ideges, hiszen látta csókolózni õket a liftben, a férfi érzi ezt az idegességet, ezért próbálja rávenni, hogy egyen valamit (milyen kedves, de tulajdonképpen emberi, annyit jelenthet, hogy nyugi)), azt én sem értem, mi a célja a tányércserének. Egy biztos, HK telepakolta chilivel a sajátját, nem biztos, hogy jól jár, aki az övét kapja meg.

Azt nem tudhatják, hogy HK látta, mi történt a liftben.
K. Judit 2015 okt. 04. - 16:20:59
(4506/9141)
Hát igen, egy férfiúról beszélünk (!), aki az íróasztala fiókjában egy válási formanyomtatványt rejteget. Így minden összejön, a feleségétõl való elhidegülés, a szabadság iránti vágy és az azonnal adódó menekülési "útvonal" a lány segítségével, aki sajnos felfedezte ezt a kitöltetlen papírt, és aki azonnal meg is látta az ebben rejlõ lehetõséget.

A lány filozófiája különben - majd késõbb látszik (soha semmit nem tagad, soha semmit nem bánik meg, soha semmit nem akar titkolni, mint aki meg van gyõzõdve az igazáról) - hogy, ha egy férfi szabadulni akar, akkor nem az a hibás, aki a szabadságot jelenti számára, hanem az, aki vissza, fogva akarja tartani. Ezt késõbb ki is fejti HK anyjának, sõt saját nevelõapjának, a költõnek is, mindketten természetesen jól elítélik ezért, sõt még BS is, aki a húgának tekinti a lányt.
Tegu 2015 okt. 04. - 16:19:09
(4505/9141)
Ahhoz kiválóan értenek, hogy lehet valakit megalázni.
Tegu 2015 okt. 04. - 16:15:48
(4504/9141)
Hú, ez nagyon durva.
Tegu 2015 okt. 04. - 16:08:33
(4503/9141)
Az meg tényleg mókás, hogy a saját házastársukat is vezetéknév keresztnéven szólitják, ez olyan, mintha valaki a feleségének azt mondaná, hogy nyugi Kovács Piroska, hogy vagy ma reggel Kovács Piroska?
:))
Tegu 2015 okt. 04. - 16:06:26
(4502/9141)
"Majd elintézem én?"
hihi
azt láttuk, hogyan intézed el te:))
Tegu 2015 okt. 04. - 16:01:42
(4501/9141)
Vajon mit esznek itt, amit ketté kell vágni?
Volt egy érdekes tányércsere, valójában kettõ.
A feleség izesiti az ételt, beletesz mindenfélét, a férj kicseréli a tányérokat, majd a lány kicseréli az övét a férj tányérjával.
Ez mi volt, ezt nem értem.
Tegu 2015 okt. 04. - 15:49:00
(4500/9141)
Jobban szeretem az epdramat ill. leedramat, mert felszabdalják az egy órát, bármikor megállitható vagy egységenként visszanézhetõ, ellentétben a többivel, amelyek egyben zuditják ránk az egész epizódot.
Tegu 2015 okt. 04. - 15:46:01
(4499/9141)
Azért annyira nem is védekezik a lány ellen, szóval ha tudom, hogy valaki bolondul értem, akkor nem "huzom" - tipikus 'teaser" viselkedés, kezdve a cipõ ráadásától a kulcs odaadásán keresztül a közös vacsizásra meghivásig.
Ha nem akarok hütlenkedni akkor nem vaditom vagy hozom helyzetbe a másikat.
Persze, érthetõ, jólesik neki a lány közeledése, azt is megtudtuk, hogy egy ilyen jóember, akit meghatnak az elesettek, de hát ha a felesége közli vele, hogy õ nem akar szétmenni, hogy megkereste a lányt, s tudja, hogy a lány a férjét szereti, akkor valahogy elveszett ez a nagy empátia a férj részérõl, arra nem gondol, hogy a feleségnek milyen érzés lehet az õ ridegségét és a lány iránti érdeklõdését végigasszisztálni?
K. Judit 2015 okt. 04. - 15:28:50
(4498/9141)
Köszi, hogy hoztad ezt a fotót (bár tényleg nem lehetünk biztosak benne, hogy õ az anya).
Szerintem igen, mert különben miért nézegetné? Valószínûleg azt hazudták neki (vajon ki?), hogy a másik gyerek nincs már életben...
Annyi a hazugság ebben a történetben, hogy plusz egy bõven belefér.

(Mindenesetre Dokgo Yon-Gi nevére az öreg összerezzen, a sógor akart valamit nyerni nemrég ezzel az információval.)
K. Judit 2015 okt. 04. - 15:20:43
(4497/9141)
JE részérõl egyelõre nem szándékos semmi. Naná, hogy tetszik neki a fiatal lány ragaszkodása, de nem áll szándékában a hûtlenség. Kicsit késõbb, amikor a lány nyilvánvaló közeledésével párhuzamosan HK kicsit ráerõsít, azonnal elkezdi félteni, védeni a lányt (akibe szerintem nem szerelmes, sõt, talán soha nem is lesz), de ismeri a feleségét, tudja, mire képes. Tudja, hogy HK-val szemben mindenképpen a lány szorul védelemre.

Ez persze megint egy kis tévedés a részérõl, mert szinte egyenlõ felek küzdenek egymással SR és HK személyében, õ végig félre van vezetve ... mintha téli álmát alvó medvérõl lenne szó. Megvédi, aki gyengének tûnik, kemény azzal, akit túl erõsnek hisz ..... de csak jóval késõbb kezd majd felébredni. Még nem tartunk ott.
Tegu 2015 okt. 04. - 15:20:02
(4496/9141)
Na látom, ezt jobban megoldották. Hát, nem kellett sokat nyomulnia a lánykának, igazad van, kettõn áll a vásár.
Tegu 2015 okt. 04. - 15:13:48
(4495/9141)
Köszi, csak leirom az elsõ benyomásaimat ahogy nézem, valószinüleg nem olyan egyszerü a felállás, amilyennek elsõre tünik, a megunt érzelemmentes feleség hiába küzd a fiatal szép lány nyomulása ellen, aminek a férj sem tud ellenállni.
Egyelõre csak azokat a kisérleteket látom, amikor a feleség próbál közeledni a férjhez, amit az durván elutasit.
Még a családról, háttérrõl semmit nem tudok. Ill. hát amit olvastam eddig.
Azt már látom, hogy a feleség anyja sirdogálva vette elõ a fénykép mögé dugott másik képet, amelyen egy ikret tart a kezében vagy nem õ, hanem valaki más?
Tegu 2015 okt. 04. - 15:08:42
(4494/9141)
Természetesen megáll a lift. Összezárva maradnak. Szokásos panel, kényszerhelyzet. Még jó, hogy nem esnek egymásra ugy, hogy a szájuk is összeér, amit aztán tágra nyitott szemekkel konstatálnak, persze akkor meg kinyilhatna a liftajtó ugy, hogy a feleség éppen ezt a pillanatot lássa meg a lift elõtt.
Ejj.
Na nézem tovább, lehet, hogy a forgatókönyviró is ezt akarja kihozni belõle?
:))
K. Judit 2015 okt. 04. - 15:07:27
(4493/9141)
Annak ellenére, hogy a lányka elég pofátlan, és a tény, hogy valaki más férjét szemelte ki, nem tartja vissza attól, hogy abbahagyja, amit elkezdett. (Nem állom meg, hogy ne hívjam fel a figyelmet arra, hogy nem õ esküdött örök hûséget a feleségnek, hanem Je, a férj.) Mindenesetre nagyon öntudatos, elég szemtelen is az asszonnyal, aki meg szerintem túl korán kezdett el fenyegetõzni azzal, hogy "el a kezekkel JE-tõl, õ a tulaj", neki áll hatalmában tönkretenni a lányt, ha úgy látja jónak.

Eleinte még rokonszenves HK, de lesz egy-két húzása, ami mellett nem lehet csak úgy simán elmenni.

Mindenesetre 10 rész ismeretében, mi sem tudjuk, hogy a karrierizmusán, és a családba szívvel-lélekkel való beolvadásán, valamint a gyerek halála utáni közönyén kívül mi váltotta ki a gyûlöletet a férje szívében. (Nem mintha ez kevés lenne.) A férj teljesen másképp mûködik, mint a család, nem óhajt részt venni a gyógyszergyár vezetésében, elszórakozgat az egyetem laboratóriumában, ahol olyan munkát végezhet, amivel kis felelõsséggel nyugodtan alhat éjszakánként. Igen, de az asszonynak ez nem elég, õ inkább a családot választaná, ha lehetne. Az após elismerése nagyon is fontos neki, az anyós tanácsait is vakon megfogadja (szegény szépségkirálynõt sokszor kifigurázza a férje és a mostohalánya, tény, hogy mûveletlen, lenézik). Szóval nem biztos, hogy HK a gazdag család nélkül is JE-t választotta volna. Azt érzékelteti a film, hogy a férj sokkal jobban odavan HK-ért, mint fordítva. Persze, amikor veszély fenyeget SR képében, összeszedi magát .... egyelõre tényleg nem tudom, a család, a chaebol-fõnök fontosabb-e neki, mint a férje.... vagy csak - mert gyerekkorában nem kapott elég szeretetet - nem tudja kimutatni kellõképpen az érzéseit. Vagy mindkettõ. Nagyon keveset tudunk még.

Többek között errõl a képrõl van szó a 11. epizódban.
Tegu 2015 okt. 04. - 15:04:25
(4492/9141)
Jaj, most látom, mit irtam, finom jelzéseket ad a lánynak, nem a férjnek.

Most nem azért, de azok után, hogy JJH közli feleségével, hogy nem tudja elviselni, tud arról, hogy a lányka bevallotta a feleségének is, hogy szereti õt, milyen paraszt bunkó dolog meghivni a lányt, hogy együtt vacsorázzanak a feleségével, talán a lakásába hivja vagy csak vendéglõbe?
Ekkora tahót, mégis mit képzel, ez milyen érzés lehet a feleségnek?

A gyerek elvesztése hütötte le a kapcsolatukat? A füvön folytatott beszélgetésbõl az jött le, hogy JHH azt nem tudja elviselni, hogy a felesége nincs ugy kikészülve a gyerek elvesztése miatt mint õ.
Elvileg ugye akkor õ az, aki hiányolja a érzéseket a feleségébõl, aztán egy napra rá, meghivja a belé szerelmes lányt, hogy egyenek együtt a feleségével? Még nem veszi észre, de már teljesen belezugott a lányba, csak még az esze hadakozik ellene.
Tegu 2015 okt. 04. - 14:01:39
(4491/9141)
I have a lover
2. résznél tartok még csak, egyelõre nekem szimpatikus a feleség.
Finom jelzéseket ad a férjnek, hogy kopjon le a férjérõl, elegánsan csinálja, egyébként a cipõt elfogadtam volna, mire fel sértõdözik a lányka, végtére is más férjére vetett szemet.

Van itt valami sötét titok az apóssal kapcsolatban, volt valami baleset, amiben a barátja eltünt és álmában kiabál, amibõl az vehetõ ki, hogy a barátjának a lánya nála maradt.
K. Judit 2015 okt. 04. - 13:22:44
(4490/9141)
Jaj ezt a módszert ki kellene próbálni csukláskor.
Befogod az orrod, lehajolsz és közben forogsz. Talán mondóka is van hozzá :)

Az elõzõ link alatt van kb. másfél percnél. Mókás.
K. Judit 2015 okt. 04. - 13:18:54
(4489/9141)
Na ez is egy õrült jelenet, üres utcában két ember, és az egyik pont mindig másfelé néz....
HK hozta vissza az ellopott tárcát, amiben a családi fotó volt - persze az anya gondosan levágva a képrõl.

(Az elõzõ részben meg a taxi pont az utca másik oldalán állt meg, hogy jó sokat kelljen cuccolni a bejáratig.)

https://www.youtube.com/watch?v=RYDc12RtEGs
K. Judit 2015 okt. 04. - 13:13:11
(4488/9141)
Fõleg szerelmesek etetik egymást, õk meg .... ugye ennél közvetlenebbül is szoktak "testnedvet cserélni" (bocs) :))

https://www.youtube.com/watch?v=YuFmMZoF5Y0

A 12-es elõzetese.
Tegu 2015 okt. 04. - 13:08:34
(4487/9141)
Hat a gusztustalankodas mar ott kezdodik, ahogy allandoan etetik egymast a palcikaval, amit ugyan nem illik szajbavenni, de magis megteszik
K. Judit 2015 okt. 04. - 12:54:38
(4486/9141)
A fiatal orvos a sógor testvére.

Egyáltalán, hogy lehet bekapni egy zacskót, amit már ezren összefogdostak? Nagyon gusztustalan, az biztos.

Valamelyik elsõ jelenetben az anya elõvesz egy fotót, õ van rajta a két kislányával (titkos helyen, egy másik fotó alatt tartja). Szóval tudja, hogy ketten voltak. Azt gyanítottam, hogy esetleg elvált a férjétõl - mondjuk pont az öreggel való viszonya miatt - és elosztották az ikreket. Azt tudnia kell, hogy meghalt a férje, talán azt hazudták neki, hogy a gyerek is az apjával volt, mikor azon a túrán meghalt. (Akinek a szabadalmát ellopta az öreg, aztán ebbõl építette ki a gyárát. Talán õ hazudta, hogy nincs másik gyerek, lehet, hogy támogatta is HK anyját, YG-t pedig árvaházba adták.)
Jó nagy kérdõjelek.....
K. Judit 2015 okt. 04. - 12:42:29
(4485/9141)
Igen, állítólag õ még rosszabb lesz, mint HK, karrierista a javából.
Még nem házasok, sõt nem is laknak együtt, de lehet, hogy valami mégis arra készteti õket, hogy gyorsan házasodjanak össze. Vagy az öreg betegszik meg, vagy teherbe esik a lány.... ?? Jézusom...
Illiona 2015 okt. 04. - 12:41:57
(4484/9141)
lehet hogy az ikrek anyja nem is tud arról, hogy két gyermeke született!
ha elaltatták, és csak egyet mondtak utána, vagy azt mondták neki, hogy a másik meghalt, akkor nem keresi.
Ha meg esetleg tudatosan mondott le az egyikrõl, akkor meg van egy nagy adag önvád, az is blokkolhatja a tenniakarását!
A fiú szerintem terápiás céllal volt korábban az idõpontokban kemény, mert az anya teljesen elmerült a saját idõtlen világába, és ez volt egy lehetséges kizökkentõ pont, hogy követelte a pontos étkezési idõt.
Õk ketten biztosan össze fognak majd tartani, talán ez a fiú adja meg a kegyelemdöfést a sógornak!(az 50.-ben)

az milyen volt már, hogy a sógor a fogával szakitotta ki annak vitaminos lének a zacskóját, és utána odaadta az öccsének, és annak innia kellett abból a nyálas zacskóból! Pfuj!!! azt nem is néztem, de majd ha felirattal, hogy közben volt-e vágás, vagy a szinésznek tényleg a nyálas zacskót a szájába kellett venni!
Ez azért messze nem olyan, mint Junsu csókja az Elizabethben!!!
K. Judit 2015 okt. 04. - 12:39:12
(4483/9141)
Nem arra gondoltam, hogy HK után érdeklõdött volna, hiszen pont az volt a cél, hogy ne is lássa, ne is hallja, hogy amennyire lehet, ki tudja törölni az emlékezetébõl. Erre valóban jó négy év külföld, de mégsem így szokott lenni, hogy az ember felül a repülõre és négy év múlva száll le róla :))

Az ember szünidõben is haza szokott menni egy pár hétre, van, hogy nagyobb ünnepeken is. Ne felejtsük el, hogy õk baromi gazdagok. Akár minden hónapban hazamehetne, ha akarna.

Én is azt remélem, hogy rájön majd valami ellentmondásra (nem lenne csoda a sok hazugság közepette) és a kezébe veszi a nyomozást.

Most, hogy a költõ találkozott az új lakóval az orvossal HK anyjánál, lehet, az az ötletük támad majd, hogy megnézetik HK-t, hátha van rá mód, hogy az emlékezet kiesést kezelje ...

(SR még mindig sanbae-nak hívja JE-t ...)
Illiona 2015 okt. 04. - 12:34:01
(4482/9141)
a huginak nem érdeke, hogy JE stabil párkapcsolatban éljen, hiszen megigérte az apjának, ha visszajön külföldrõl, akkor beáll a papa gyárába.
Ez egyáltalán nem jó a sógoréknak, igy most azon kell dolgozzanak, hogy Jin Eont kicsit összezavarják, és eltávolítsák.
Nem tudjuk, hogy a kiscsaj ennyi tanulás után alkalmas-e hogy beálljon dolgozni a családi cégbe? Ugye az elsõ részekben arról volt szó, hogy nagyon okos, jó tanuló volt.
K. Judit 2015 okt. 04. - 12:27:42
(4481/9141)
Az ikrek anyjával kapcsolatban: én úgy látom, most kezd éledezni.
Korábban siklott félre, még nem tudom, a család - azon kívül, hogy folyamatosan megalázták - mit tett ellene korábban. Vajon miért ment bele, hogy az ikreket külön neveljék? Talán elváltak? Talán a meggyilkolt férj elhagyta a feleségét, mert kiderült a viszonya? És az anya nem is tudott arról, hogy mi van a másik gyerekkel? Kereste egyáltalán?
Most, hogy úgy tudja HK meghalt, miért nem keresi a másik lányát?

Örültem, hogy kirúgta JE anyját, már ez is egy nagy eredmény, de arra már nem volt képes, hogy nemet mondjon neki, mikor arra kérte, hogy nehogy elszólja magát JE-nek, nehogy megtudja, hogy HK meghalt. Szóval még mindig hagyja hogy bizonyos dolgokban parancsoljanak neki. De legalább már nem áll szóba velük.

Azért gondolom, hogy most kezd éledezni, mert végre ez a fiú, ha egyelõre nagyon is pianóban, de legalább ráveszi, hogy egyen két falatot. És az asztalnál, nem a sarokban. Szóval emberszámba veszi. A múlt epizódban úgy mutatták be, mintha elmebeteg lenne, pontban este hétkor rászólt a nõre, hogy mi van már, hol a kaja...
Ezek szerint mégsem bírja nyugodt szívvel nézni, hogy a háziasszonya mennyire kivan.

A költõ is nagyon furán viselkedik, egy fedél alatt él HK-val, törõdne is HK anyjával, és mégsem tudja összerakni a képet???

Akirõl viszont most én nem tudom kitalálni, mi lehet a célja, az JE nõvére. Ugye azt akarták a férjével, hogy JE elváljon. Ez megtörtént. Akkor most mi okból szórja a mérget mindenhová? Tán azért, hogy a mostohaanyja infarktust kapjon a megjegyzéseitõl? SR-t sem veszi emberszámba (persze a papa sem, ennek mondjuk örültem), nyomja neki is a szöveget, annyit értettem, hogy JE/HK meghalt kislányáról mesélt a lánynak. Biztos, hogy akar valamit, csak nem tudom kitalálni, hogy mit.
Illiona 2015 okt. 04. - 12:15:26
(4480/9141)
Igen, az egyértelmû volt, hogy az érzelmei mélyek, és alapozottak voltak.
Az hogy 4 éveg nem is érdeklõdött, az azért kemény!
Talán arra gondolt, hogy az anyja segiti HK-t, pedig õ is tudta, hogy az is labilis.
Miután HK-nak volt egy öngyilkossági kisérlete is, igy aggódhatott volna korábban.

Hogy nem a családjánál, de a laza barátjánál korábban is utánanézhetett volna.
De pont az a cél, hogy már messzire kerüljön tõle, és elmosódjanak az arcvonások, a hang, a berögzött mozdulatok.
Nem rossz ez, még ha hihetetlen is, izgalmas lesz az õ nyomozása, amikor a szálak a saját családjához vezetik õt.
A kiscsaj is most szembesül, hogy nem lesz aranyélet, a gyógyszergyáros apa nem volt valami elfogadó vele, a gonosz hugi máris kontroll alá veszi.
A párja meg esküvõ helyett más nõt hajkurászik, magára hagyva!
K. Judit 2015 okt. 04. - 12:01:57
(4479/9141)
Én néha megpróbálok koreai cikkeket lefordíttatni a Ggle fordítóval - egyre ritkábban, mert egy három-négy bekezdéses szövegbõl jó, ha egy mondatot, vagy gondolatot meg tudok érteni. Vagy úgy érzem, hogy megértettem.
(Gondolom, ill. remélem a feliratfordítók nem így mûködnek.)

(Olyan szerelmes lehetett a lányba, hogy se látott, se hallott. Ez fordítva szokott lenni ...)
K. Judit 2015 okt. 04. - 11:56:12
(4478/9141)
Ahol kontyot visel HK, az az emlékkép, amikor még egyetemisták voltak.
Illiona 2015 okt. 04. - 11:51:43
(4477/9141)
ez amit eddig használtam, abban nagyon sok nyelv, én csak az angolt használtam eddig, de benne van a koreai is.
Biztosan találunk valami mást, csak ezt már megszoktam, és egy 800-900-soros feliratot 1-2 perc alatt átfordított.
Tudom, hogy nagyon sokan ezt használták.
K. Judit 2015 okt. 04. - 11:49:00
(4476/9141)
Ezek a kétségek annyira hihetetlenek. Nem csodálkoznék, ha azt hinné JE, valami átverésnek az áldozata. A szeme és más érzékei pontosan mutatják neki, hogy a nõ, akivel beszél, a felesége. A füle is, hiszen a hang is elárulja az embert. De mégis annyira hihetetlen, hogy nem csoda, ha totál össze van zavarodva. (Vagy azt hiszi, az ördögi neje már megint forralt valamit ellenük.)

Egy másik oldalon azt írta valaki, hogy miért az ügyvédi irodát hívta (a névjegy onnan volt), miért nem mindjárt a kínai leányvállalatot, ha el akarta érni a nõt. (Én mindenesetre úgy értettem, a kínai vállalatot neki kellett volna indítani, bár lehet, hogy már volt ott valami, csak egy kicsit fel kellett volna turbósítani.)

Mindenesetre szerintem nem a volt feleségét akarta elérni, hanem arra a "hasonmásra" volt kíváncsi, akivel találkozott. Azt a sógora mondta el neki, hogy az exneje Kínába utazott. Szóval tényleg négy évig nem tudta, mi van otthon. Ez nem hihetetlen?

Tényleg azt hiszi a forgatókönyvíró, hogy ha elmegyünk egy másik országba tanulni, akkor teljesen megszûnik a kapcsolatunk a korábbi világunkkal? Elképzelhetõ, hogy egy fiú ne hívja fel az anyját négy évig? Mintha a Marsra utaztunk volna, vagy a Holdra? Jó, másik földrész, de a mai világban - fõleg egy olyan gazdag családnál, mint JE-é - nincs arra pénz, hogy havonta megkérdezzék a gyereküket, hogy minden rendbe van-e? Ez valami totál tévedés... nem is értem. (Valahol ott ragadt az író a remete országban.)
K. Judit 2015 okt. 04. - 11:31:18
(4475/9141)
Van olyan feliratfordító, ami koreaiból dolgozik ???
K. Judit 2015 okt. 04. - 11:30:42
(4474/9141)
" A végén kénytelen leszek tényleg megtanulni angolul... :)))))))"

Tudod milyen sokat lehet belõle tanulni? Nekem már alig kell szótáraznom.
Már csak a hosszú feliratoknál állítom meg a filmet. (És ha gyanítom, hogy ismeretlen kifejezésrõl van szó.)

Mindenkinek javasolnám, persze nem nulláról ... Nem ártanak az alapok és/vagy egy másik idegen nyelv ismerete.
Illiona 2015 okt. 04. - 10:31:35
(4473/9141)
subtitle edit

már próbálkoztam frissitéssel, és ujratöltéssel is, uj verzióval.
talán kedden jön az informatikus ügyfelem, és majd õ segit.
Lehet hogy egyszerûen majd megjavul, ha odafönn is úgy akarják :))))
én nagyon sokat használtam, most 2 50 részes hétvégi sorozatot néztem meg, és ezekhez végképp nincs magyar felirat.
Tegu 2015 okt. 04. - 10:18:17
(4472/9141)
Mi ez a feliratforditó?
Nincs belole tobb letoltheto verzio a neten?
Illiona 2015 okt. 04. - 00:52:49
(4471/9141)
I Have a Lover 11

az anya.
Persze jobb lett volna egy ütõs kép az öcsirõl, de majd a holnapiból!!!
Illiona 2015 okt. 04. - 00:49:54
(4470/9141)
I Have a Lover 11.

Az ikrek anyja nagyon szánalmas, az õ élete teljesen félresiklott.
De ugy látszik, egyre jobban összebarátkozik a chunós öccsével.

Remélem, mire lesz angol felirat akkorra megjavul a feliratfordító, mi is lesz velem, ha mégsem! A végén kénytelen leszek tényleg megtanulni angolul... :)))))))
Illiona 2015 okt. 04. - 00:45:42
(4469/9141)
I Have a Lover 11

alakul a történet, sokszor találkoznak, és Jin Eonnak fel van adva a lecke! De fognak még a kétségei fokozódni!

Viszont a barátja, aki a repülõtéren várta, most is csak bohóckodott, nem egy komoly fiú, az elsõ részekben ott az egyetemen nem tünt fel nekem, hogy mennyire bohóc!
Illiona 2015 okt. 04. - 00:41:43
(4468/9141)
I have a lover 11

a koreai nokiás dobozok!!
:)))))))))))
Illiona 2015 okt. 04. - 00:35:58
(4467/9141)
Hwajung.

még hátra van a 49-50. rész szöveggel, de azért pár mondatot csak ugy általánosságban fûznék ehhez a sorozathoz.
Nagyon kedves lett nekem, végig kedves szinészek játszottak benne, bírtam a két királyt, bár Injo egy kicsit szintelenül kezdett, de azután már õ is nagyon jó volt.
A nõi fõszerepben is végre egy kedvelt szinésznõ játszott.
A fiúk pedig... no comment!!!!

Amikor kint voltam Koreában mindig megnéztem az aktuális részt, legtöbbször már 3/4 10 kor bevackoltam a tv elé, hogy a reklámokat se mulasszam el, adás elõtt mindig több reklám a fõszereplõkkel ment le, ezt is lehetett élvezni.
Amikor olyan szállás volt, ahol nem volt tv, vagy olyan éjszakai programom volt (legtöbbször soju, sör és sültcsirke projekt miatt) hogy nem voltam a szálláson, akkor a laptopomon késõbb a YT-on néztem meg, de soha nem mulasztottam el.
Azután a legnagyobb kaland az MBC drámaközpontjában, a forgatási helyszin bejárása! A valóságban látni azokat a helyszineket, ülni a király trónján, átmenni a kõhidon ami a trónterem mögött van, bejárni azokat az épületeket, ahol a fegyvergyári brigád gyártotta a puskaport, Felmenni a kapura, és lenézni, hogy jön-e valami ellenség.
Amikor aznap hullaként hazavergõdtem este, akkor is volt adásban a Hwajung, és ugy nézni a filmet, hogy felismerni részleteket, ahol délután ott voltam, szinte misztikus élmény volt.
Most hogy vége lett, azért hiányozni fog. Nem tudom, milyen lesz a The Merchant c sori, de azt a plussz, amit a fent említettek miatt a Hwajung számomra jelentett, az egyszeri és megismételhetetlen.
Nagyon élveztem a kibeszéléseket is, mindig hozzáadtak valamit a saját gondolatokhoz, ismeretekhez, érzésekhez.
K. Judit 2015 okt. 03. - 20:24:19
(4466/9141)
Hogy jobban csússzon, síkosabb legyen a penge :)
Láttam már kést, ill. bicskát élezõ embereket, õk is köpködnek.
Sõt cipõpucolásánál is köpködtek pl. a suszterok, vagy még régebben a katonatisztek legényei csizmatisztításkor, attól fényesebb lett a bõr. (Mintha hallottam is volna, hogy a nyálban van valami enzim, ami ezt lehetõvé teszi, meg egy másik is, ami pl. gyógyítja a sebeket. Az állatok is azért nyalogatják a sebesüléseiket.)
De persze a show része is volt. Mi már nem nagyon élveznénk egy orrunk elõtti kivégzést, mással is el tudjuk ütni az idõt (talán egy jó ideig nem is aludnánk utána), de a középkori embernek nem nagyon volt sok választása. Sámánok, mutatványosok, kivégzések.... A sok járvány és háború miatt jobban hozzá is voltak szokva a halálhoz, a halottak látványához...
K. Judit 2015 okt. 03. - 20:12:10
(4465/9141)
Ezen én is a mai napig csodálkozom. Évek óta "tanulmányozzuk" a történelmüket (persze nem csak a filmekre gondolok, bár nagy vonalakban követni szokták a valóságot) és nem tudok rájönni, hogy az õ érdemük-e, vagy a nagyobb hatalmaknak egyszerûen nem állt érdekükben azért a nyúlfarknyi területért (még) több vért ontani. A japánok is milyen sokszor próbálták. Nekik pont az a nyúlfarknyi terület lett volna az egyik legközelebbi híd az egész kontinensen a beljebb nyomuláshoz.
Tegu 2015 okt. 03. - 18:59:06
(4464/9141)
Ismét lenyügöz, hogy tudott Korea egy ekkora birodalom mellett megmaradni, kis finci félsziget létére.
Illiona 2015 okt. 03. - 17:48:43
(4463/9141)
sajnos nekem nem mükszik a feliratfordítóm, már letörültem és ujra letöltöttem, meg mindent próbáltam, igy még nem tudtam ujranézni. Kétségbe vagyok esve. Ugyanigy a Yong Palit sem, de annak lesz hamar rendes magyarja.
Tegu 2015 okt. 03. - 17:26:17
(4462/9141)
Hwajung 50- vége
Valójában még mindig nem értem, miért köpi a vizet a hóhér a szablyára, amivel kivégzi a halálraitéltet.
Tulajdonképp azt sem, miért táncikál elõtte, de sejtem hogy a show-hoz tartozik.
Furcsa egy foglalkozás lehetett
Tegu 2015 okt. 03. - 16:17:20
(4461/9141)
Még egy aranyos jelenség, akármilyen is a helyzet, az urinõk felsõjüket a karjukon hurcolják, mintha az Operába mennének:)
Tegu 2015 okt. 03. - 16:06:52
(4460/9141)
Mókásak ezek a titkos királyi rezidenciák is, mennyi idõ kell ezek felfedezéséhez, nem sok, hacsak nem eldugva valami erdõ közepén voltak, bár azokat is megláthatják a helyiek.
Tegu 2015 okt. 03. - 14:33:11
(4459/9141)
49. rész Hwajung
Dorgon
Csing kormányzó, Hong Taiji féltestvére és Nurhaci fia.
Nem császár, csak õ uralkodott a 6 éves testvére helyett, igy játszhatták ki õt az árulás vádjának veszélyével, mert ott is ment az intrika uralkodóházon belül. Dorgon nagyon trónra akart kerülni-
K. Judit 2015 okt. 02. - 11:16:02
(4458/9141)
csak ennyit, hogy maradjon késõbbre is.
K. Judit 2015 okt. 02. - 11:14:37
(4457/9141)
nem mindet teszem föl
K. Judit 2015 okt. 02. - 11:13:47
(4456/9141)
Vadiúj IHAL (I have a lover) plakátok:
Tegu 2015 okt. 01. - 22:40:08
(4455/9141)
A mereggel torteno kivegzes privilegium volt.
Tegu 2015 okt. 01. - 22:31:28
(4454/9141)
Nem neztem utana, de szerintem Kang felesege jatszott az Arangban, ott ijeszto volt es megrondabb, mint itt.
K. Judit 2015 okt. 01. - 13:47:06
(4453/9141)
M premium. Mentem.
K. Judit 2015 okt. 01. - 13:46:34
(4452/9141)
Meg két magazin, ez a Sure
(ráömlött egy üveg olaj, senki sem veszi észre?)
K. Judit 2015 okt. 01. - 13:45:30
(4451/9141)
Ez már a H1N1 influenza elleni védõoltás (már ezt is reklámozni kell?).
K. Judit 2015 okt. 01. - 13:39:01
(4450/9141)
Egy könyvtár (szeretik a könyvtárakat, könyvesboltokat helyszínként)
K. Judit 2015 okt. 01. - 13:37:24
(4449/9141)
nem bánom, annyi mindent nem értünk még.
K. Judit 2015 okt. 01. - 13:36:57
(4448/9141)
És mielõtt kiszállok egy jó idõre, a szombati I have a lover-hez van új képem:
Ugrunk megint, vissza a múltba
K. Judit 2015 okt. 01. - 13:31:21
(4447/9141)
Kim a levitézlett goryeo-i dinasztiát (az általunk is ismert Gongmin volt az utolsó említésre méltó királyuk) akarta volna visszaállítani 200-250 évvel késõbb. Nem fogta fel, hogy már rég végük van.

Kang pedig lehet, hogy egy hasonló puccsal - mint annak idején Lee Songgye tábornok, az elsõ Joseon, Taejo király - vette volna át a hatalmat, Mert hát azt õ is tudta, hogy a vérvonal nála sem stimmel. Lehet, hogy az esze meg is lett volna hozzá (?), de a körülmények nem voltak adottak, ráadásul voltak vér szerinti örökösök, nem is egy. (Míg Gongminnak nem voltak utódai.)
Kang a pénzben hitt, a vagyonban, a megvesztegetésben - azt hitte, a többi jön magától.
És .... milyen ember már, akinek ilyen undorító felesége van?????? :)
Ha olyan baromi okos volt, miért nem talált egy megfelelõbb feleséget, aki sajátjaként szerette volna Kang fiát. Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy ez a nõ az oka mindennek, õ lovalta bele a piszkos ügyeibe a hihetetlen pénzsóvárgásában.
(De ahhoz egy jobb nõt választottak volna a castingosok :)) Nem baj, mehet rabszolgának, követ súrolni, mások szennyesét mosni. Igaz, hogy ebben sem hiszek már, az ilyenek mindenhol feltalálják magukat ...

(Sajnos más képet nem találtam, valami baj lehet az archívumomban :))
K. Judit 2015 okt. 01. - 12:58:54
(4446/9141)
Hogy ne legyen a végén minden olyan reményteljes, megoldották azzal, hogy Hwa Yi nemet mondott a királynak, nem akar a hatalom oldalán állni, inkább "a nép oldalán" marad, így õk ezentúl ellenfelek lesznek.
Muszáj volt így befejezni, különben az ember azt gondolhatná, végre Bongrim a király, gyõzött az igazság, majd õ elrendezi a többit. Gondoskodik az ország biztonságáról és a nép jólétérõl is.

(Hát .... a történelem megmutatta, hogy egyáltalán nem volt rózsás az elkövetkezõ idõszak sem, most 1649-et írunk és Bongrim csak 10 évig uralkodik. Az utána következõ király (Hyeonjong) 15 évig marad trónon, és utána már a fia Sukjong 46 évig, majd kettõvel utána Yeongjo (Güm) 52, aztán pedig az unokája Yi San 24 évig, egészen 1800-ig.)

Olvastam (többek között) egy érdekeset Bongrim fiáról, Hyeonjong királyról (Sukjong apjáról), õ tiltotta meg elõször a rokonok sõt, az ugyanazon vezetéknevû emberek közötti házasodást. Biztos megvolt rá az oka, ha jól tudom, még mindig kevesebb mint 300 vezetéknév létezik az országban - 50 millió lakosra ....
Illiona 2015 okt. 01. - 12:34:41
(4445/9141)
épp a Maids-beli Öreg Kim Miniszter, és Öreg Kang közötti hasonlóságokon gondolkodtam!
én még nem néztem a 50-et felirattal, és holnap estig nem is lesz lehetõségem.

Mindkettõ a saját berögzõdött ideológiájának az áldozata lett, valami olyat képviseltek, ami felett eljárt az idõ.
Kim a családját ért korábbi veszteségeit nem tudta elengedni, és egy uj világban túlélni, és ebben az uj rendszerben segíteni boldogulni a gyermekét.
Kang pedig a hatalom és pénz csapdájából nem birt szabadulni, ugy hitte nincs élet a vagyonon kívül.
Lehet hogy haláluk elõtt mindkettõ felismerte, hogy másképp is lehetett volna, de õk már elveszett lelkek voltak, és a gyermekeik csak a veszteség a számunkra.
Mindkét fiatalember lehetett volna korának meghatározó , sikeres államférfia, vagy katona, vagy... De legalábbis sikeres ember.
Hogy lehettek volna boldogok-e?
Ez már egy másik sorozat is lehetne.
K. Judit 2015 okt. 01. - 12:02:55
(4444/9141)
Csak a királyi család tagjaira vonatkozott, KJJ és KaNG nem voltak még távoli rokonok sem. Sõt, lehet, hogy talán a fõnemesi levelüket is megvásárolták, ez sem volt szokatlan.

De mintha a macskásnak egy lánya is lett volna a végére, amikor szökni próbált, akkor adott ki parancsot, hogy hozzák ki a gyerekeket, a herceget és a hercegkisasszonyt. Nem tudtam.
K. Judit 2015 okt. 01. - 11:58:00
(4443/9141)
Mert "tipikusak" voltak a karakterek.
Még Injonak is csak röviddel a halála elõtt sikerült az egyetlen jó cselekedetét véghezvinni. Korábban nem nagyon lehetett megsajnálni, vagy megérteni õt. (Másik drámában meg tudtam sajnálni, ebben nem.)

Kis Kang is - végül fõleg Hong miatt - szerencsére beletörõdött abba, hogy HY nem õt szereti. Azzal, hogy átállt az õ oldalukra, sõt kémkedett is az apjánál, maradtak barátok. (Persze így megszûnt a szerelmi háromszög vonal is ...)

A macskás egyértelmûen gonosz volt (a Cruel Palace-ban gondolom árnyaltabbra sikerült a szerepe).

KJJ-t és öreg Kangot kiveséztük, egyikük beletörõdött a sorsába, hogy ezúttal kivételesen nem õ nyert, másikuknak azzal, hogy még a fiát is elvesztette, már minden mindegy lett (tetszett, amikor Hong elmondta öreg Kangnak, hogy a fia mennyivel különb volt nála).

Ja és jellemzõ volt a Vice miniszter bizakodása, hogy még nincs mindennek vége, ha nem végzik ki õket, visszajöhetnek és folytathatják a korábbi életüket. (És sajnos igazuk is lehet, számûzetésbõl sokszor vissza tudtak jönni a bûnösök, és egy csepp megbánás sem volt bennük, ugyanott tudták folytatni, ahol abbahagyták.)
Illiona 2015 okt. 01. - 11:43:17
(4442/9141)
én igy is csalódott voltam, mert a Cruel Palace c soriban sokkal kegyetlenebb halál jutott neki.
Itt nem is emlékszem hogy mutatták volna a kisfiát az 50.-ben, szegény annyira jelentéktelen gyermek volt, hogy még a forgatókönyviró is elfeledkezett róla.
a Cruel Palacéban elõször valóban méreg általi halálra itélték, de utána az uj király módosított, és a nép halálra kövezte.

Errõl a méreg általi halálraitélésrõl most egy film jutott az eszembe, a héten néztem, most lett 3 napja magyar felirata, a hóhér címmel.
Épp azt bontogatta, hogy egyszerû, hétköznapi lélekkel megáldott ember, aki történetesen egy jelentéktelen börtönõr, milyen embertpróbáló feladat, ha munkaköri kötelességként õt jelölik meg hóhérnak (egyébként egy nyomasztó film).
Ezt a problémát hogy milyen elmésen megoldották ott az õsök, egyszerûen neki magának kellett meginnia mérget, és hóhérra nem is volt szükség.
Tudom hogy csak némelyekre vonatkozott ez az eljárás, pl KJJ-t és az Öreg Kangot simán lefejezték.