Cafee. 2017 ápr. 23. - 10:09:20
(8651/9141)
Ja és bár tényleg nincs szükség annak bizonygatására, hogy milyen aljas Saimdang férje, de az akkori jog szerint a férjnek joga van elválni a feleségétõl, ha a feleség megcsalja. Megjegyzem, a nõ féltékenysége is válóok, s ha jól emlékszem, az is, ha tul sokat beszél.
Ja és ha nem tud gyereket szülni.
Jól kifundálták ezt akkoriban a férfiak.
Cafee. 2017 ápr. 23. - 10:05:25
(8650/9141)
Mondhatjuk, hogy JY is kiszolgálta a professzort, de azért más fõzni, takaritani és más piszkos ügyekben tevékenyen részt venni a professzor parancsára.
Nem is értem, miért csinálják ezt a srácok, mikozben egyértelmüen látják, hogy milyen piszok szemét dolgokat müvel a prof.
VAjon ez tényleg igy lehet D-Koreában, ezek a professzorok élet-halál urai és kihasználják az egyetemista hallgatóikat ?
Cafee. 2017 ápr. 23. - 09:53:59
(8649/9141)
Ahelyett, hogy a professzort követték volna:
Ilyen pofátlanul lefizetni valakit...
A lila dobozban van a pénz és a barna dossziéban a Napló másolata?
Cafee. 2017 ápr. 23. - 09:48:57
(8648/9141)
Nekem ez a lelkizes a gyerekkel es az anyosaval volt tul sok, tekintettel arra, hogy sehol nem tartanak a tortenetben, erre fel oran at vallja be, hogy szerette a ferjet, akit alig lattunk, szoval rosszak az aranyok es még kicsit giccses ragacsos is volt az egesz.
K. Judit 2017 ápr. 23. - 09:41:44
(8647/9141)
Már inkább csak a vége felé hangsúlyozták, hogy mennyire szerette a férjét és ebben a 25-ösben, amikor a gyereknek magyarázza.
A sorozat elején JY legalább olyan hûvös volt a férjéhez, mint Saimdang, pedig õt már senki nem kényszerítette, hogy ezt a pasit válassza.
K. Judit 2017 ápr. 23. - 09:36:06
(8646/9141)
Én elõször fordítva gondoltam, LG-re inkább illik a Hold, ha már ezt a Nap-Hold hasonlatot mindenképpen magukra akarják értetni.
De még így sem jó, LG inkább ragyogott mint a Nap, de õ volt a Hold is egyben, hiszen õ vigyázott is Saimdangra (aki gondolatban lehet, hogy sokat foglalkozott vele, de ennek semmi jelét nem adta). Szóval rájuk sehogy sem stimmel. De szép vers :)

Talán ha úgy értik, hogy Saimdang emberileg volt nagy, mindenkivel csak jót tett, a szomszédjától kezdve a hajléktalan munkásokig, az érdemtelen férjével is rendes volt, még utólag is ellátta annak szeretõjét hasznos tanácsokkal (!) ... gondoltam rá, hogy a nemzet festõnõjébõl egy emberileg is kimagasló (ragyogó) példaképet akarnak faragni. Ez ízlés kérdése, de ha azt vesszük, hogy eredetileg, azaz a való életben a férje nem is volt ennyire lúzer, vitt ugyan haza ágyast, de azért a családjáról is gondoskodott, szóval kicsit megszépítették ezzel kapcsolatban Saimdang viselkedését ...
Cafee. 2017 ápr. 23. - 09:06:17
(8645/9141)
Pedig inkabb a hamisitvanyt kellene vizsgalgatniuk ill. A profot kovetni sztem.
A koronaherceg, mint a RADE koreai szekcojanak vezetoje, aranyos:))
Cafee. 2017 ápr. 23. - 08:56:16
(8644/9141)
Sztem is elokerulhet, sot lehet, hogy kozbn a ferj nyomoz es a vegen segiteni fog JYnek a prof es a galeria csalasainak leleplezeseben. Annyira kihangsulyozzak, hogy mennyire szerette ot JY... no meg vizbe veszett, ami szinte mindig azt jelenti, hogy megsem halt meg.
Cafee. 2017 ápr. 23. - 08:50:02
(8643/9141)
LG arra kerte, hogy toltsenek egyutt 3 napot ott fent a hegyen, szo sem volt arrol, hogy menekuljenek el egyutt, Saimdang gyerekeit otthagyva, amire Saimdang hivatkozik bucsuleveleben. LGnek egyedul kene menekulnie, amit lehet, hogy eppen azert nem tesz meg LG, mert Saimdang visszamegy es LG tudja, hogy igy Saimdang is veszelybe kerul, a kiraly kiszamithatatlan.
Cafee. 2017 ápr. 23. - 08:41:33
(8642/9141)
Saimdang es LG utolso beszelgetese a Holdrol es a Naprol az egyik forditasban, engem is megfogott a hasonlat, a soompin is kitargyaltak:

The moon must be waking up from its sleep.
The sun sees the moon sleep all day.
So it resents the moon who only wakes up late at night.
The moon is alone late in the dark night.
It faces the darkness and shines on the world.
The sun doesn't realize how hard that is.
The moon is always by the sun's side, protecting it.

Kis tulzassal tenyleg ertheti magara Saimdang a Holdat es LG- re a Napot, bar sztem kicsit eroltetett a hasonlat.
Az biztos, hogy Saimdang anno dontesevel LG eletet megmentette, de hat a sajatjat is. Ezutan tokeletesen megfelelt kora elvarasainak, anya es feleseg
volt es nem szandekozott felrugni semmilyen hagyomanyt akkor sem, amikor LG felbukkant, sot inkabb LG volt az, aki vigyazott minden lepesere.