K. Judit 2015 szept. 06. - 21:06:20
(4141/9141)
Ez az anyós és HK párbeszéde, a HanCinemáról szereztem.
K. Judit 2015 szept. 06. - 21:05:18
(4140/9141)
... de nem szól semmit, pedig az este folyamán neki is volt egy vitája a férj mamájával.

Érezni lehet, hogy valami van a múltjukban, feltûnhetett, hogy az "öreg" gyógyszergyárosnak és az ikrek anyjának van valami titkuk, talán Miss Korea'75 tõle csábította el a férfit.
K. Judit 2015 szept. 06. - 21:00:23
(4139/9141)
A lány anyja látja a lakás állapotát, hallja a lánya kiabálását, a veje elé áll, ne menjen el.
K. Judit 2015 szept. 06. - 20:58:38
(4138/9141)
I have a lover 6. epizód:

Ebben a részben legtöbben megkapják a pofonjaikat. HK, a feleség, miután az anyjával kiosztatta a fiatal lányt, aztán õ maga letérdepelt elõtte, kérte, hogy ne vigye el a férjét, még elment az anyósához is, aki (a volt szépségkirálynõ) biztatta, hogy ne finomkodjon, nincs itt az ideje a jólneveltségnek. Azt is elmondta, hogy az lenne a - család szempontjából - a legnagyobb tragédia, ha a lány terhes maradna. Ezenkívül nemsokára elterjed a pletyka a férj munkahelyén, a kampuszban, az pedig a férj karrierjének a végét jelentené ... meg kell akadályozni.

Igy HK folytatja a vadászatot a férjére és a lányra. És mindig megtalálja õket, a véletlen mindig úgy hozza. Még az elõzõ részben rajtakapta a férjét, amint háton cipelte a lányt a labor felé vezetõ úton, akkor kapták meg mindketten a pofonjaikat. Akkor volt az elsõ õrjöngés, azt valahogy kiheverték. A másodiknál a kisestélyibe öltözött anyja akadályozta meg, hogy a férj elmenjen. Olyasmi volt a szemében, mint aki pontosan tudja, hogy ez milyen rossz lépés lenne (nyilván saját tapasztalatból).

Egy együttes támadás következett, a mama a lányt támadta meg a kávézóban, míg HK a lány lakását árasztotta el vízzel. Talán ez már tényleg sok volt, biztos van, aki egyetért a feleséggel, és a hisztériáját szerelembõl fakadónak tartja, akárkinek van is igaza, remek módszer volt a férj elüldözésére. Mert ez történt.

A végén még nem volt vízbe ugrás, talán majd jövõ szombaton. És még mindig a baleset elõtt vagyunk.
K. Judit 2015 szept. 05. - 23:07:44
(4137/9141)
IHAL/6-os ep. elõzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=zAXzTRkvRao

Sok minden belefér ebbe a baleset elõtti három hónapba...
K. Judit 2015 szept. 05. - 21:07:12
(4136/9141)
Sejtem mi lehet a terhes ikertestvérrel. Ugye õ kiállt a kolléganõje mellett, akit folyamatosan zaklatott a fõnökük, valószínûleg feljelentették, láthattuk, õt ezért egy irattárba helyezték nyilván még alacsonyabb beosztásba. (Közben derült ki, hogy a kerekképû Chunós sógor téglaként fogja majd használni ezt a nagyon ellenszenves piti parókás fõnököcskét.) Tehát most megnõhetett a hatalma, így visszavonatták a kolléganõvel a feljelentést. Most még csak a közepe felé járok.

Annyira sosem leszek elfogult, hogy ne tudnék elvonatkoztatni az éppen aktuális szerepétõl. Nem fogok neki drukkolni, ha pszichopatát játszik, vagy egy szadistát, vagy esetleg egy etikátlan ügyvédet ... (még akkor sem, ha a vállalat érdekeit képviseli).

Ahol most tartunk a történetben, még semmiféle félrelépés nem történt. Ha jól látom, ott tartunk, hogy a lány üldözi a férfit, aki néha szívesen engedne, de idáig még mindig gyõzött a józan esze. Most egyelõre beteg, a felesége megrendezte a jelenetet, hogy a lány elvigye a borítékot a lakásukra, az anyját megbízta, hogy oktassa ki: ilyesmit nem tesz egy fiatal lány a tanárával, hogy meglátogatja, amikor tudja, hogy egyedül van otthon ... A lány elõtt való letérdelés is színjáték volt, persze ezek csak tippek. És ha jól sejtem, a férj átlát a szitán.... de várjuk meg a szöveget.
Illiona 2015 szept. 05. - 20:09:53
(4135/9141)
én már túlvagyok az 5-ön. Nem ma dölnek el dolgok, de fontos információk lesznek a szegény, de szorgalmas ügyvédfiúnál, elfeledett dokumentumokat keres elõ az az öreg nagymama, akinek márcsak 1-2 hónapja van hátra.
A költõt mégiscsak elcsalja Miss Korea a barátaihoz.

A profot illetõen én nem vagyok ennyire megengedõ, hiszen amikor hátat fordított a feleségének, akkor miért engedte, hogy utána egy napig is az cselédnek odajárjon a szüleihez reggeliztetni.? Miért engedte, hogy a saját anyja azzal az anyóssal szórakozzon, akinek a lányát õ elhagyni készül?
Azonkívül elfogadta, hogy a felesége szép otthont fenntartson, fõzzön rá. Egy mosolyt sem adott érte.
Azonkívül a feleség a papának dolgozik. Épp az õ kedves családja szorul rá a feleségre, annak tudására, képességére és nem idegenek!
Épp arról volt szó, hogy a papa sem szeretné a másik lányát meg a rabszolga võt tovább helyzetbe hozni, mert csak kárt okoznak. Épp ezért fontolgatja, hogy az ikert tenné meg elnöknek.
A prof ebben is hibás, hogy a családja minden tagja tervez, próbál helyezkedni, miközben a papa nem tudja, hogy a feleségre sem számithat, mert ezek között már elmérgesedett a légkör.
Vagyis belekeveredett ebbe a tesze-tosza helyzetbe, és a csábitó kiscsaj van avagy nincs, de akkor is megért arra a helyzet, hogy tisztába tegye a családja, maga, a munkahelye elõtt is a dolgokat.
Amugy az sincs nálam rendben, hogy egy prof csak ugy egy tanítványával viszonyt kezdjen. Ugye ebben egyetértünk? (én két házaspárt is ismerek, aki tanár diák viszony után lettek házasok, és soha nem váltak el, bár nagy korkülönbség van, de mégis szépen élnek!)
Számomra az 5. rész utolsó percében a feleség reakciója teljesen rendjén van!!!
Azt persze elfogadom hogy most Te vagy elfogult JJH-vel, ismerõs szitu ...
K. Judit 2015 szept. 05. - 19:40:08
(4134/9141)
"A feleség tulajdonképpen egy dologban hibás, hogy olyan kemény a tárgyalóteremben. De hát neki ügyvédként ez a dolga!! Mikor itéltek el azért egy papot, mert prédikált a mise alatt!"

(Most csak erre reagálok, mert meg akarom nézni a soros epizódot.)

A perrel kapcsolatban nem az a lényeg, hogy az ügyvéd befolyásolta a bírákat és a közönséget, köztük a férjet azzal, hogy olyasmit árult el, amit tisztességtelen volt elárulni (mi köze egy évekkel azelõtti abortusznak a gyomorfekély elleni gyógyszerhez?????), hanem az, hogy az a gyógyszer, amit terhesen gyomorfájásra bevett, esetleg másoknál is VETÉLÉST okozhat. (Olyanoknál is, akik gyereket szeretnének.) Továbbra is gyártani és árulni fogják. Ez még egy vállalati jogásztól is durva, fõleg egy gyógyszer cég esetében. És az tisztán elhangzott, hogy a három abortuszt nem tudta volna bizonyítani. A sógorának elárulta, talán pont ugyanabban a percben, amikor a nõ lepottyant a tetõrõl.
A sógornõje nem véletlenül üdvözölte úgy, hogy megint megöltél egy ügyfeledet?

Szerintem a "gyerek" kérdés még semennyire sincs tisztázva. Az még hagyján, hogy mi nem tudunk róla semmit, de azt hiszem, õ is átélt egy óriási lelki traumát, amit lehet, hogy kezeltetni kellett volna. A legnagyobb baj, hogy egymást nem vigasztalták, pedig egyiküknek biztos nagy szüksége lett volna rá.

Még csak annyit muszáj leírnom, hogy én nem neveznék feltétlenül nyámnyilának egy férfit, aki lelkileg szintén romokban hever, azért mert egy szép fiatal lány érdeklõdik iránta, szerelmet vall neki, közli, hogy a pokolba is szívesen követné. Elég nagy a kísértés, pedig õ nem az a fajta, aki ki nem hagyna egy alkalmat sem. A szerepe leírása szerint egyetemisták voltak a feleségével, amikor megismerkedtek, nagyon szerették egymást, de közben nagyon megromlott közöttük a kommunikáció. A feleségének nyilván az ilyen "jogi sikereit" sem nézte jó szemmel, ez is közrejátszhatott abban, hogy eltávolodtak. Egy reggeli készítés még nem old meg semmit. Legfeljebb azt, hogy a család befogadta. Ha igaz.

(Azt hiszem a nõ nagyon elrontott valamit, totális vereség ül az arcán. Ez ma, vagy holnap lesz.)
Illiona 2015 szept. 05. - 17:38:03
(4133/9141)
Számomra ügyvéd iker nem annyira negativ!
ott van pl a férfi családja, bár nem ott élnek, akkor is átmegy reggelit csinálni, teljesíti amit az ottani szokások egy menynek elõirnak.
megtesz mindent a férjéért, figyelmes, látszik hogy még szereti.
A férfi hogy elutasítja, lehet hogy származik a gyermekük halálából. De ha nem az anya okozta, akkor tulajdonképpen nemet mond egy gyerek miatt a többi lehetséges gyereke életére!
Igy hátrányba taszitja az anyját, a feleségét, az apját, a céget, mindent.
A feleség tulajdonképpen egy dologban hibás, hogy olyan kemény a tárgyalóteremben. De hát neki ügyvédként ez a dolga!! Mikor itéltek el azért egy papot, mert prédikált a mise alatt!
És az alány, akinek az abortuszügyét feszegették? lehet hogy tényleg volt abortusza, hiszen nagyon megdöbbent, és nem felháborodott egy hazugság miatt, hanem a félelem, hogy a párja most mit fog gondolni róla. Nem lehet, hogy szüzként adta oda magát, közben pedig már volt kemény multja??? Lehet hogy felirattal ez érthetõbb lesz!

Ugyhogy az a véleményem, hogy a professzorunk csak épp már elfáradtak az érzelmei, egyszerûen beleunt a feleségébe, és igy most nyitott egy uj szerelemre.
Csak elég nyámnyila ahhoz, hogy szembenézzen ezzel, és önmagával, és a feleségével, a családjával tisztázza ezt, emiatt kényelmesebb segitségül hivni a már halott gyermekét, és mögé bujva elszigetelõdni.
És ebbõl a kényelmes helyzetbõl billenti ki ez az uj pipi iránti fellángolás.
K. Judit 2015 szept. 05. - 14:05:35
(4132/9141)
OK,
én arra sem emlékszem, hogy elhangzott volna, hogy a gyerek haláláért az anya lett volna a felelõs. De van egy recap-oldal, ahol ezt is állítják ... Nem gondolnám, hogy egyértelmûen felelõssé tehetõ lenne, legfeljebb valaki, vagy valakik más magatartást vártak volna tõle.
Számomra pont az teszi izgalmassá a történetet, hogy nem lehet tudni, mikor ugrunk négy évet, és azt sem, mikor nyúlunk megint vissza a múltba. Pedig biztos lesz még visszatekintés, hiszen annyi minden nem világos még.

Az jutott eszembe, hogy ha összegyúrnánk az ikreket - most egymás szöges ellentéteit - akkor kaphatnánk egy egész jó eredményt, talán a férj pont valami olyasmire vágyik :))
Hát a forgatókönyvíró megvalósította, remélem érdekes lesz. (A korábbi drámáit, pl. a Scandalt dicsérik.)

Egy BTS-jelenet, mielõtt az apa hozzávágná JJH-hez a tányért. Három ilyen képet is találtam felirattal, sajnos senki nem fordítja le, pedig biztos vicces.
Illiona 2015 szept. 05. - 11:01:32
(4131/9141)
I have a Lover

Megvan az elsõ rész rendes magyar felirata!

ujra fogom nézni a finom kis részletek miatt!
K. Judit 2015 szept. 04. - 19:56:44
(4130/9141)
Mikor beült a kocsiba és hazaindult, biztos fölvette :)
Jogos különben, mások is észrevették, legalábbis tegnap olvastam errõl egy hsz-t a Soompi fórumon.

Azt próbálják meg kitalálni, mennyire ismerheti egymást a szerelmespár, túlságosan sok mindent nem tudhatnak egymásról, ez is igaz. Meg hogy a nagy szerelem a feleség és a fiatal lány részérõl csak JE iránt van-e, vagy a pénze és a családjának a pozíciója is közrejátszik. Az tény, hogy a feleségnek nagy veszteség lenne, ha elválna. Mindenesetre a feleség õszintének látszik, inkább az lehet a baj, hogy soha meg nem beszélték a dolgaikat, láttuk, a gyerek nevét sem szabadott kiejteni. Biztos tapintatból persze, de tényleg nem megoldás, hogy csak kerülik a témát mindenhol.

Tavaly szólt különben a válásról egy másik dráma, amivel kapcsolatban sokan leírták, mi a helyzet pl. DK-ban. A nõk általában el vannak kaszálva, ha elválnak. A gyereke(ke)t elveszik tõlük, õk pedig elvesztik a munkájukat, ha tudnak, a saját családjuk nyakán élnek tovább, ha nem, teljesen lecsúsznak. (Igaz, a férfiak életrajzában sem mutat jól egy válási rubrika, erre a Nine c. filmben van példa.)
De persze ez valószínûleg nem vonatkozna erre a feleségre, hiszen elég jól bevált a családi gyógyszergyár jogtanácsosaként, de tudjuk, hogy a sógor/sógornõ alig várja, hogy megszerezhesse a céget. Amíg a papa él, nyilván nem lesz könnyû, hiszen talán jobban szereti a menyét, mint saját lányát.
Errõl viszont az jut eszembe - lehet, hogy megint újra kéne nézni az elejét - hogy az apa többször beszélt a háborúról, meg egy bizonyos barátjáról, aki meghalt. Na azt a volt barátot is körülveszi némi homály, jó lesz figyelni minden egyes mondatra.

A fiatal lány szerintem csak annyit tud, hogy JE a tulaj fia, gazdag a család, és ügyvéd a feleség. Olyan mély, õszinte beszélgetéseket tényleg nem láttunk, hallottunk. Tõle is elég õszintének tûnt, hogy akár a pokolba is követné a férfit, de ha most azonnal összeköltöznének, én is azt mondanám, hogy nem ismerhetik még egymást eléggé egy igazi szerelemhez, és hogy ez a vonzalom nem biztos, hogy örökké fog tartani.
Illiona 2015 szept. 04. - 10:43:15
(4129/9141)
még az jutott eszembe, hogy amikor a lány háza elõtt szembesült a feleség azzal, hogy odabenn mit összeturbékolnak, és elejtette a telefonját,t, és utána anélkül ment el a helyszinrõl.
Másnap reggel már otthon volt, és vele volt a telefonja...
K. Judit 2015 szept. 04. - 10:04:20
(4128/9141)
Õ meg mintha keresne valakit.
K. Judit 2015 szept. 04. - 09:59:31
(4127/9141)
A lány (nem könnyû szerep).
K. Judit 2015 szept. 04. - 09:57:52
(4126/9141)
Úgy látszik, ezt nem bírták nevetés nélkül... (BTS).
K. Judit 2015 szept. 04. - 09:57:12
(4125/9141)
A térdeplõs jelenet.
K. Judit 2015 szept. 04. - 09:56:02
(4124/9141)
Ez egy összefoglaló lehet az eddig történtekrõl:

https://www.youtube.com/watch?v=sxsqeyQUQPE

(Itt lép akcióba a mama.)
K. Judit 2015 szept. 04. - 09:53:40
(4123/9141)
I have a lover, 5. ep. elõzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=3RK28uQO7YI

Nincs túl sok szövege JJH-nek ebben a jelenetben. Lehet, hogy a felesége túllõtt a célon, lebukott, kár volt bevonni az anyját is. Van egy fotó, amin látszik, hogy közelebbrõl szagoltatja meg a zsák kávét, mint kellene :))
Talán emiatt csomagol össze a férj, a twitteres fotók csak ezután következnek, hiszen onnantól ismerünk minden percet.

(Itt már úgy látszik, választott is ...)
Tegu 2015 szept. 04. - 07:22:53
(4122/9141)
Annyira aranyos Minguk ebben a videoklipben. Van egy tortenete ennek a festegetesnek, Minguk felrevezeto visszajelzest kapott mar nem eloszor.
https://m.youtube.com/watch?list=PLRqb8N7k4xDr1H4dWM3uuSt6WfbcPDTrc&v=9bBwG-bmuR0
Illiona 2015 szept. 02. - 20:22:10
(4121/9141)
hát visszakerestem a Chunót, itt volt egy külsõ vinyón, és tényleg nem a rosszfogú, hanem a rabszolga, aki meg is van jelölve. Most meg szegény a pénz rabszolgája lett!

de ha már keresésben voltam akkor belenéztem a Cunning Single Lady c soriba, mert abban meg Hong játszott a Wiki szerint, és nem emlékeztem rá.
És tényleg, õ volt Wolja konkurrenciája!
Még jó hogy akkor még nem figyeltem fel rá, most már nem tudom melyiket választanám...
Illiona 2015 szept. 02. - 12:32:48
(4120/9141)
azért van alkalmi kapcsolat a koreai sorozatokban is, pl a Heart to Heart c filmben:

kedvenc pszichodokink is innen indult betegmeghóditó kalandtúrára...
És õ sem engedte egyetlen kiscsajnak sem hogy ott aludjon, muszáj volt a hölgyeknek hazamenni éjjel.
Van az a jó pasi, aki miatt a nõk sutba dobják az elveiket, legalábbis a gyakorlatban.
K. Judit 2015 szept. 02. - 11:56:50
(4119/9141)
Nem tudom, megkapják-e az üzenetet a film készítõi, mindenesetre a megjegyzésnek akkor van értelme, ha szabályt is kínál a helyes használathoz.

http://nyelvmuveles.hu/magyarosan-nyelvhelyesseg/ami-amely-es-tarsaik
K. Judit 2015 szept. 02. - 11:51:58
(4118/9141)
Megnéztem az üzenetet, a 3. perc környékén van.
Hát igen, elég kellemetlen lehet ezt látni.
Még mindig nem zárom ki, hogy a lány "csak" nagyokat mond (my man), hogy idegesítse HK-t.
És még az is lehet - mert még nem járt le a négy hónap - hogy "csak" dúl a harc a két nõ között minden vonalon.
Például, hogy lebukott a feleség, amikor megrendezte a jelenetet az anyja segítségével.
sarkadyl 2015 szept. 02. - 11:10:19
(4117/9141)
Rossz a cím. Nyelvtanilag helyesen "ami" helyett: "amely (vagy) mely".
K. Judit 2015 szept. 02. - 10:29:50
(4116/9141)
Hát az biztos nem ázsiai film volt :))
Tényleg, most meg is nézem újra a twitteres képeket, azt hiszem az elsõ ep. legelején lesznek.

Olvastam egy kis smpit, semmi meglepõ nincs, a fõhõsnõt mentik legtöbben, hogy azért látszik érzéketlennek, mert a férje mellett neki kellett megerõsítenie magát. Meg hogy nem egyformán dolgozzuk fel a gyászt stb. A férfi vágyik vigaszra, ezt nem kapta meg, általában véve pedig a kommunikáción kellene javítaniuk. Szükségük is lesz egy kis elszeparáltságra....
JE-nek adnak még egy esélyt, a lányt utálja mindenki. Erre számítottam :)
Tegu 2015 szept. 02. - 10:14:41
(4115/9141)
A fogkeferol jut eszembe, egy filmben a pasi lakasaban egy egesz fiok, szabalyosan elrendezett uj fogkefe volt, a szekrenyben pedig minden meretben kulonbozo szabasu szabadidoruha a nala ebredo lanyoknak, kicsit kiabrandito.
K. Judit 2015 szept. 02. - 09:29:41
(4114/9141)
A have a lover 1-4.
A fogkefére még visszatérek egy kicsit.
(Az kiderült, hogy néha bent alszik a laborban, biztos ezekre az esetekre hordja magával a hátizsákját, amiben akár váltás fehérnemû is lehet.)

De én bizonytalanságot éreztem benne. Egész este ilyen volt, ingadozott. Elbúcsúzott, aztán mégis követte a lányt. Megint elbúcsúzott, eltûnt a ház elõtt, aztán mégis visszament. Nem hiszem, hogy el lett volna szánva végleges lépésre. Hagyta magát kényeztetni, de nem volt túl lelkes a szegényes környezettõl, és gondolom életében elõször evett jégkockát is ... A lány azért vette a kezébe az irányítást, mert érezte, hogy nem teljesen eltökélt a férfi, kis lökést kívánna meg az alkalom. Na ezt megint eltolta, a pasi - talán a telefon miatt is - mintha kicsit visszaérkezett volna a földre. A lány biztos, hogy nem tett több kísérletet (viccelõdtek is, hogy le kéne bilincselni a kezét), az már túl direkt lett volna. Ennyire nem ostoba.
És éjszaka, ill. együtt alvás (?) ide vagy oda, nem múlt el a férfi bizonytalansága, a fogkefe ide-oda vándorlása is ezt akarta érzékeltetni.

Persze aztán otthon sem érezte jól magát másnap délelõtt, a felesége szemrehányásai tették fel az i-re pontot, akkor határozta el, hogy ezekre a gondokra csakis a válás lehet a megoldás.

A twitteres képeket majd megnézem újra, közös képekre emlékeztem, de nagyon intimekre nem. Úgy értem, olyan képekre emlékszem, amilyeneket szoktunk készíteni kollégákkal, rokonokkal, barátokkal is.
K. Judit 2015 szept. 01. - 23:58:17
(4113/9141)
Köszi, milyen vastag a papír is.
Érdekes :)
Illiona 2015 szept. 01. - 23:57:50
(4112/9141)
Igen, visszanéztem most az elejét!

és amire akkor nem figyeltem fel, az az, hogy a hideg iker kap egy telefonra egy twitter üzenetet, és azt nézegeti a parkolóban, és azon a prof és a lófarkas együtt van.
Vagyis végül nincs 4 hónap gondolkodás, hanem azok ketten összejönnek, és közzé is teszik a magukról készitett fotókat!
K. Judit 2015 szept. 01. - 23:54:21
(4111/9141)
És a Chunos rosszfogú nem játszik, csak az egyik rabszolga, a kerekképû (õ azt hiszem valami rádiós lehet, egyik busani filmfesztiválon volt egy külön standja, ott fogadta a vendégeit, különben meg egy baseball csapatban játszik JJH-vel, meg Csilsukkal - ott is kicsi a showbis-es világ).

De most már mennem kell, gondolom, majd holnap benézünk, jó éjt.
Illiona 2015 szept. 01. - 23:52:55
(4110/9141)
Igen! Valóban a Sejong múzeum van ott, lifttel lehet lemenni, ingyenesen látogatható.

Sok eredeti könyv van kiállítva üvegbúrák alatt,

Maga a tér tényleg nagyon szép, most a Yong Palban mutatták. A City Hall felõli részét egészen Lee Soon Shin Tánornok szobráig elfoglalják a Sewol miatti tüntetõk, õk állandóra berendezkedtek ott.

egy képet a múzeumból kerestem, a saját képeim közül.
K. Judit 2015 szept. 01. - 23:49:24
(4109/9141)
Alig várom ezt a jelenetet, hogy Injo leboruljon és azt hiszem nyolcszor vagy kilencszer meghajoljon a Nagy Kán elõtt. Mert megérdemli.
Nem mintha élvezném mások megalázását nézni, hanem mert a bögyömben van, túl sok a hibája és a bûne. Nemcsak uralkodóilag, hanem emberileg is.
K. Judit 2015 szept. 01. - 23:44:56
(4108/9141)
Ez összesen három ember. A Chuno-s nem figyel senkit, õ a CEO férje, csak lõdörög egész nap.

Ugyanaz a férfi intézte a munkagépet és a nyomkövetõt, aki most kihallgatta a terhes lány beszélgetését a saját ügyvédjével.
Bárcsak lennének képeim. Amikor a nõ ellopta a másik kocsiját, ez az ürge ott ült és újságot olvasott.
K. Judit 2015 szept. 01. - 23:39:39
(4107/9141)
Hangül múzeum van a Sejong szobor alatt, ha jól emlékszem. Pár éve építették át az egész teret, nagyjából akkoriban, amikor a MÉlygyökerû fát adták. Emlékszem, olvastam, hogy éjjel rendezték készre, véglegesre a teret, hogy meglepetést szerezzenek a Szöuliaknak. Elõtte hónapokig el volt terelve a forgalom, akkor még fel volt állványozva a G..... palota. Ez a meglepetés nagyon tetszett nekem.

Gondoltam, hogy nagyon párás lehet ott a levegõ, hiszen félsziget. Legközelebb õsszel kéne menned.

Szerintem ezt a vécévizes kicsinyes bosszú jelenetet nyugodtan kihagyhatták volna. Ez ugyanis a tehetetlen düh jele, ez a nõ pedig nagyon nem tehetetlen. De valahogy mindig rosszul szól, ha néha befogná, mindkettõjüknek könnyebb lenne.
Illiona 2015 szept. 01. - 23:38:19
(4106/9141)
amikor a lány menekült ott az áruháznál a parkolóban szerintem a Chunos rosszfogú figyelte.
Azután õ küldte rá a teherautót.

Most ugye korábban vagyunk 1-2 hónappal, és most is követte a lányt egy jólöltözött ügynökféle, egészen a házáig, és hallotta is, hogy mit beszél a Chunóssal.
Illiona 2015 szept. 01. - 23:33:32
(4105/9141)
Hwajung 42

én megnéztem felirat nélkül.

Kiskang elmegy harcolni, és mutatnak egy közeli képet az arcáról.
Egészen biztos hogy kontaktlencsét visel, látszik a szemén.
Emiatt fényesenn Hong szeme mindig.
Bár ez nem éppen fontos.

Ebben a részben lesz Injo térdreborulása, szépen megoldották, a zene is megfelelõ volt alatta, az arcok mind kifejezõek, az Öregkang titkos mosolya nagyon ott volt.
K. Judit 2015 szept. 01. - 23:31:08
(4104/9141)
Még annyi mindent nem tudunk. Látszik, hogy a terhes lány más környezetben nõtt fel, most is talán a boltos nagymamájával él.
Nem sokat tudunk a párkapcsolatukról. Azért mert mindketten gyógyszergyárban dolgoznak, még nem kell mindjárt feltételezni, hogy "mérgeket" adagolnak a gyógyszereikhez. Tehát nem csodálkoznék, ha ez meglepte volna, és a férfi titkolózásáról valami mást képzelt volna be. Ahogy az lenni szokott.

A gyár embere elõl menekült HK kocsijával, gondolom az van ráállítva, hogy figyelje a lányt. Biztos valami biztonsági ember.
De közben a lány is megbízott valakit (aki nem nagyon ügyes), a beszélgetésüket pillanatok alatt lehallgatták. Szóval most már utólag persze érzi, h valami nem stimmel a termékek körül, és sejti is, hogy mi történt. Talán azért is marad a gyógyszergyárban, ahol pedig megalázzák õt is, a többiekkel együtt, hogy tudjon figyelni, hogy a tûz közelében maradjon. (Én már rég leütöttem volna azt a parókást, aki a másik lány hátsóját fogdosta.)

Abból a parókásból meg még szemetebb fõnök lesz, mint amilyen volt, fogadok h JE sógora ráveszi majd, hogy jelentsen neki folyamatosan.... Neki orra van a titkokhoz, és nem dolgozni szeret, hanem emberek múltjában kutakodni, tudja, hogy az jól jövedelmez.
Illiona 2015 szept. 01. - 23:25:06
(4103/9141)
Jajj, az nagyon tetszett, amikor a hideg iker ivóvizet meritett a wc-bõl, meg a fogkefét is bemártotta!

Kicsinyes, de mégis nagyon ott volt! Ilyen nekem eszembe sem jutna!!!

Ezek szerint viszont a fogkefét magánál hordja a Prof? mert ugyanolyan fogkefe volt nála, mint otthon.
Vagy oké, esetleg tartott magánál egy ugyanolyat, végül is a hátizsák ki volt tömve!

Szerintem viszont pont ellenkezõ indokai voltak!
Akarta hogy legyen valami közös, összetartozásérzés, otthagyni a nyomát a fürdõben. Végül is az éjszaka hosszú volt, és bármi is történhetett. 9 hónap mulva kiderül :)))

Vagy pedig minden romantikát nélkülözve, látta a lány szimpla, olcsó fogkeféjét, és otthagyta, hogy az használhassa...
Illiona 2015 szept. 01. - 23:16:28
(4102/9141)
Igen, lehet izzadni, amikor a hõség iszonyú, és a páratartalom nagyon magas.
Folyamatosan nem lehet légkondicionált helyiségben sem lenni.
Egyszer én is aludtam (volna) egy ablaktalan szobában, központi légkondi volt, az izületeim keményen tiltakoztak akkorra már. Azután 1 órakor kikapcsolták, utána meg olyan volt mint egy kemencében, de bevettem egy altatót és másnap átköltöztem a szomszéd hotelbe, ahol normális körülmények voltak.
Az utolsó napon meg szintén volt 35-38 fok, tûzött a nap, és a fõtéren voltam, le kellett szaladnom a Sejong szobor alá, ahol a földalatt van múzeum, attól féltem, el fogok ájulni.
Ugyhogy együttérzek azokkal, akik ilyen körülményekkel forgatnak, vagy bármi munkát végeznek.
K. Judit 2015 szept. 01. - 23:12:18
(4101/9141)
Például az egy sokatmondó jelenet volt, amikor JE fogmosás után szívesebben tette volna a zsebébe a fogkeféjét (reggel a lány fürdõszobájában).
Aztán rájött, hogy ezt valószínûleg meg kellene magyaráznia és inkább mégis otthagyta.
Arra gondoltam, talán átfutott az agyán, hogy utoljára van ott.
Illiona 2015 szept. 01. - 23:02:56
(4100/9141)
Jó nem gagyi! de nem is áll a csúcson!

azzal indult a történet, hogy jött ki az áruházból, terhesen, telefonálva, minden kezében minden, és közben evett ivott! na ez már sok volt. (persze, ha nem ilyen lenne, már nem élne, hisz emiatt nézett be az autó alá.
Ugy járt volna mint Injo a Hwajungaban, ha nincs térdelés, halál van. (micsoda egy este!)

Arról már nem is beszélek mennyire rosszul énekel :))))

Mindenképpen ellentéte a hûvös, , elegáns, ápolt ikernek. Akinek meg épp lelke nincs.
Többször volt már hogy induláskor valamelyik karaktert túl közönségessel kezdették, és már a nagy jellemfejlõdés nem is volt számomra hihetõ, elfogadható. A hûvös iker esetében is azért nagyon ott van az érzékenység is a hideg arc mögött!

Ja, és az anya. Az azért látszik, hogy korábban jobb napokat ért meg.
Van a modorában, testtartásában valami finomság...

A párját meg ha igazán szerette, akkor látnia kellett volna, mennyire komolyan vesz dolgokat, nem igy utólag hûlédezni. Ha nem tudta róla hogy milyen elkötelezett, akkor mit is szeretett benne? Ha csak a szép pofiját, akkor mégiscsak felszines.
Azt pedig továbbra is fenntartom, hogy milyen kétszinû, házasságon kívül vár gyereket, de a csókolózó pár kiakasztja, nyomja rájuk a dudát.
Vagy talán házasok voltak a megölt fiúval?
Amugy elég könnyen veszi, semmi gyász, vagy ilyesmi. Pedig a fiú megölése 1-2-3 hónapnál nem lehettett korábban.
K. Judit 2015 szept. 01. - 22:58:16
(4099/9141)
Ja jó, rendben, akkor egyetértünk.
A Hwajung 41-42-t még nem láttam, de most már érdemes kivárnom a szöveget.
Ma már meg is lehet a 41-esé, talán még éjfél elõtt.

"Szegény gazdag fiú", nem ilyen körülményekhez van szokva. Bele is betegszik :))
Azt hiszem, nem volt nekik nehéz izzadni, olvastam, hogy pár epizódot 40 fokos hõségben vettek fel.
K. Judit 2015 szept. 01. - 22:52:28
(4098/9141)
Nézd, a gyerekeket amúgy is elsodorja az élet, abba még egyetlen szülõ, vagy nevelõszülõ nem halt bele, ha az egyik gyereke egy néha-néha fél órára meglátogatta. Kifejezetten szemrehányóan intette a lányt, hogy ne forduljon többé elõ. Még a leveleit is visszaadta felbontatlanul. Szóval nekem gyanús :))
K. Judit 2015 szept. 01. - 22:48:10
(4097/9141)
A gyógyszergyárosnak és a lányok anyjának biztos, hogy volt közük egymáshoz, de nem gondolnám, hogy három évig. Nem volt szó idõtartamról, csak arról, hogy a mama egyszer követett el egy bûnt, és ha errõl a gyárossal beszélt, akkor együtt követhették el. Persze másra is vonatkozhat az a "bûn" szó, még teljes homályban a múlt, azt sem tudjuk, miért választották el a testvéreket. A lányoknak más apjuk volt, vagy van.
Meg ha jól belegondolsz, egybõl véget érhetne a sztori, ha kiderülne, hogy a gyáros fia és a menye féltestvérek.

A terhes ikerlányt (miért mondod, hogy gagyi?), aki elvesztette a barátját/férjét, meg lehet érteni, a férfi valószínûleg rengeteget titkolózott azokban az idõkben, hiszen tudta, hogy nagyon veszélyes vizekre evezett, és nyilván szándékosan nem akarta bevonni a feleségét, nehogy neki is baja legyen belõle. Az egész errõl szóló mappát a hangfelvétellel azért készítette, hogy baj esetén mégis valami magyarázatot tudjon hátrahagyni.

Az ügyvédlányról már láttuk, milyen kemény tud lenni, azzal csak meg akarnak téveszteni az alkotók, hogy apró bosszúállásai is voltak (víz a vécébõl stb.). Õ - ha erre lehetõsége lett volna - valószínûleg kicsinálta volna a lófarkas gyakornokot, és mindent felhasznált volna ellene, ami csak hatalmában állt volna. Ebbõl a szempontból tiszta szerencse, hogy tett egy bukfencet a szakadékba, ennyi türelmi ideje lesz a kiscsajnak, utána (ha visszajön HK emlékezete) megnézheti magát :)))
Hát láttuk, hogy az amúgy megvetett, lesajnált anyját is képes volt beszervezni, hogy csapdát állítson a lánynak. Nem akármilyen ellenfél.
Illiona 2015 szept. 01. - 22:44:58
(4096/9141)
hát szerintem meg pont egyetértünk, ami copfost illeti, pont azt irtam le amit Te, csak másképp fogalmazva, bár elsõ indulatból, ahogy befejeztem , és ugye nem ártana néha higgadni, és emiatt talán nem fogalmaztam egyértelmûen.

A költõ papa 20 évén én is csodálkoztam.
Lehet hogy jó életet biztosít az árváknak, de ugy hiszi, tanuljanak meg boldogulni maguk is az életben!,
Hiszen õ azért gondoskodott róluk, taníttatta, jó iskolákba járatta, de szerinte kell az energiája az ujabb árvák 20 éves korig való neveléséhez.
Ha minden felnõtt visszajárna panaszkodni, nem maradna az uj gyerekekre figyelme.
De lehet hogy õt is pont 20 évesen érte valami trauma.
K. Judit 2015 szept. 01. - 22:29:36
(4095/9141)
Nem egészen értek egyet, bár ezt egyszer már leírtam (kezdem megszokni, hogy leginkább csak magamnak írom a monológjaimat).
Ez a lány több mint cserfes kis laza csaj. Ez a lány nagyon is céltudatos. Nem állítom, hogy nem szerelmes, de a pillantásai nem csak szerelemrõl árulkodnak. Abban laza, hogy mindig megtalálja a módját a "véletlen" fizikai kontaktusnak. Abban is laza, hogy belenéz a pasi fiókjába és pont a válási formanyomtatványt veszi észre. De milyen érdekes, még aznap szerelmet is vall neki. Azonnal veszi az adást, hogy esetleg van mit keresnie. És elég keményen visszaválaszolgat a feleségnek is egy olyan társadalomban, ahol szinte még rá sem nézhetsz engedély nélkül a rangban feletted állóra. (Leginkább derékszögben a bokáját nézheted.) Baromira nem titkolja, hogy harcba indult a férjéért.

Aztán volt a jelenet a lány kis szobájában, akkor is õ volt a kezdeményezõ, és amikor a férfi észhez tért (fogadok, ártatlannak hiszi a lányt), a lány még ki is nevette, hogy milyen melege lehet ...

A költõ papa (vagy nevelõapa) viszont egyelõre tényleg rejtélyes. Elhangzott az a házi szabály, hogy 20 éves korában mindenkinek el kell hagynia az "árvaházat" (nem árvaház, csak nem tudom másként nevezni). És hogy nem kéne visszajárnia a lánynak. Ennek vajon mi értelme van? Még látogatóba sem? Ennek tuti van valami különleges oka. Valahogy úgy sejtem, hogy valamelyikük (vagy a szellemeket látó fiú, vagy SR, a lány) titokban a saját gyereke a férfinak.
Illiona 2015 szept. 01. - 22:00:27
(4094/9141)
I have a Lover

Nem tudtam a beszélgetésbõl kivenni rendesen, de mintha a droggyáros papának köze lett volna a lányok anyjához 3 éven keresztül. Netán lehet õ az apjuk? Akkor esetleg a professzor nem a papától, hanem a Miss Korea 75' elõzõ kapcsolatából származik?

Amikor a pici szobában beszélgettek, sajnos olyan értelmetlen volt a szöveg, pedig ez fontos lett volna a mult tisztázásához.

A gagyi ikerlány is megkapta az elsõ nagy oktatóleckéjét: szembesülni azzal, milyen közönségesen viselkedett a volt párjával, amikor az épp egy veszélyes, és bátor lépésre készült.
A másik iker meg pont a közönséges anyjukat veszi igénybe, hogy segítsen, mert a hideg józan ész már kevés.

Hát szépen közelednek majd emberré válni, kétirányból, és találkoznak valahol középen! (persze ez pont a 40. részben lesz!
Illiona 2015 szept. 01. - 21:51:44
(4093/9141)
I have a Lover 3. - 4. rész

megnéztem felirattal, de sajnos több helyen hiányzik pár mondat.
Azért igy is érthetõ volt.
Meg vannak olyan dolgok benne, ami mindenhol, minden korban, minden földrészen ugyanaz, amihez felirat sem kell:

Itt van cserfes copfos kis laza csaj. Annyira szép és ártatlanul naív az õ kis szerelembe áthajló rajongásával.!!!!
De ugye kiderült, hogy árva, nevelõapa nevelte egy csomó más gyerekkel, nagyon külvárosi környéken nõtt fel, ahol az élet ugye natúr valóságában megmutatja magát, nem lehet rózsaszín burokban, felnõni.
Ismeri a csábítás trükkjeit és használja is.
Nem nyomul feltünõen, hanem csak ugy érintõlegesen, de mindig ott van, ismeri a magyar közmondást, síppal dobbal nem lehet verebet fogni. És õ nem is egy verebet, de egy oroszlányt (tudatosan y-nal irtam) akar elcsipni!

Minek egy árvának, (aki egyébként okos és tehetséges, viszont nincs pénze,) ingyen külföldön tanulni, amikor akár saját, a nevére iratott privát professzora is lehet!!!

Nagyon csípem a csajt, mert ezt a kettõsséget brilliánsan oldja meg. Ma feltették a sori ismertetõjét az ázsiawikire, és onnan jöttem rá, hogy az Oh' My Lady cimû sorozatban láttam õt. Ott is hasonló karaktert alakított, de csak az ártatlan, szende vonalat hozta ott,
Tegu 2015 szept. 01. - 19:17:40
(4092/9141)
A két intrikus meg már saját pecsenyéjét készül sütögetni.
Tegu 2015 szept. 01. - 19:12:37
(4091/9141)
Hajladozás
Tegu 2015 szept. 01. - 19:08:46
(4090/9141)
Injo
Tegu 2015 szept. 01. - 19:07:09
(4089/9141)
Hát ezt hamar elintézték
Tegu 2015 szept. 01. - 19:02:37
(4088/9141)
Nem értek semmit az egészbõl, csak azt, hogy bajban van Injo és az ország, Kang fondorlatoskodik, KJJ pedig készül a comebackre, macskás megint tanácsokat osztogat Injonak.

Elázott a lõpor?
Tegu 2015 szept. 01. - 18:42:30
(4087/9141)
De ezt csak feltételezem, nem biztos.
Mindenesetre, rossz hirt kaptak.
Tegu 2015 szept. 01. - 18:36:43
(4086/9141)
Valószinüleg itt kapták meg a hirt, hogy nem tudnak erre a Gwangwa szigetre menekülni mert azt elfoglalták a mandzsuk.
Tegu 2015 szept. 01. - 18:35:26
(4085/9141)
Hwajung 42
Itt a nagyképüsködés eredménye: Ájuldozik Injo.
K. Judit 2015 szept. 01. - 15:56:10
(4084/9141)
I have a lover:

Egy fotósorozat a 4. részbõl.

Az tény, a férj is elismeri, hogy bajok vannak a házasságában, ezért fordulhatott elõ, hogy legyengült érzelmi élete miatt hagyta magát elcsábítani. Egyedül magát hibáztatja, a feleségének is azt mondja, a lány még csak egy csitri. Hát, 25 éves. És folyton gyõzködi az embert, hogy ne a kötelességére, hanem az ösztöneire hallgasson, hiszen így is boldogtalan. És várni fog rá, amennyit csak kell.

Persze õ sem száz százalékig csak a "sötét", azt sem lehetett könnyû hallani az apjától (vagy nevelõapjától), hogy többé ne látogassa meg õket - lehet, hogy JE-ben is egy apapótlék-szerû férfit keres - így egy nap két férfi is visszautasítja.
Az egyiket mindenképpen meg akarja szerezni.
K. Judit 2015 szept. 01. - 15:21:43
(4083/9141)
Ez pedig egy kis nosztalgia sorozat, a hongkongi fekete-fehér rendõrsztorik hangulatát idézi.
(Ez volt a cikkben.)
K. Judit 2015 szept. 01. - 15:19:16
(4082/9141)
Akkor már ezt a pingvinest sem hagyhatom ki.
K. Judit 2015 szept. 01. - 15:17:32
(4081/9141)
Egy másik praktikus összeállítás
K. Judit 2015 szept. 01. - 15:16:20
(4080/9141)
Biztos csak "odarepültek" egy kis fotózásra ...
Hiába, nem unalmas ez a szakma :)
K. Judit 2015 szept. 01. - 15:14:55 Előzmény Tegu
(4079/9141)
Jó, akkor van másik:
K. Judit 2015 szept. 01. - 15:08:19
(4078/9141)
Szóval Taejo-ról (Lee Songgye) az elsõ Joseon-királyról, de gondolom fõleg a fiáról (Lee Bangwon), Jong Dojeong-ról stb. fog szólni :)

Forgatókönyvíró: Kim Young-Hyun (a Palota Ékköve, Shilla, és a Mélygyökerû fa írója).
Biztos véres lesz, de az lenne a csoda, ha nem lenne véres.
Tegu 2015 szept. 01. - 12:29:17
(4077/9141)
Szornyu ez az osszeallitas a lanyon:)
Tegu 2015 szept. 01. - 12:28:00
(4076/9141)
http://asianwiki.com/Six_Flying_Dragons
Megnezzuk:))
Taejongrol szól
Illiona 2015 szept. 01. - 11:09:03
(4075/9141)
Yoo Ah Innek indul nemsokára uj sorozata, talán jó lesz a Hwajung utáni idõben!

még nem tudok róla semmit, csak pár fotó, de az igéretes nagyon
K. Judit 2015 szept. 01. - 09:36:44
(4074/9141)
Mindenképp az egyszínû pulcsit választanám.
K. Judit 2015 szept. 01. - 09:35:51
(4073/9141)
Így kellene felöltöznünk (kb.), ha Jejura készülnénk golfozni
K. Judit 2015 szept. 01. - 09:34:31
(4072/9141)
Valaki összegyûjtötte az I have a lover (angol feliratos) linkjeit:

http://www.dramabay.com/i-have-a-lover-episode-1/

http://www.dramabay.com/i-have-a-lover-episode-2/

http://myasiantv.se/drama/i-have-a-lover/episode-3/

http://myasiantv.se/drama/i-have-a-lover/episode-4/

A dramayou-n még mindig csak az elsõ részt fordították le.
Ha nem lennék túl kiváncsi (most már), megvárnám ...

A kép a 4. rész egyik jelenete, a férj odaadta a válási papírt, a nõ összetépte.
Kért négy hónapot, hogy a dolgok rendezõdjenek..... már nem olyan blazírt ...
K. Judit 2015 aug. 31. - 23:19:04
(4071/9141)
Már megvan a vikis felirat, mind a négy, persze nem 100%-os, de egyelõre elég.
(Aztán én biztos megvárom a dramafire szövegét, mert a vikis idõzítés sem az igazi. Van, hogy a felsõ sor baromi hosszú, alul pedig egyetlen szó, esélyed sincs, hogy a képet is lásd és idõben el is tudd olvasni. Néha komplett beszélgetések is vannak, amiket egyszerûen nem fordítottak le...)
http://myasiantv.se/drama/i-have-a-lover/episode-4/
Illiona 2015 aug. 31. - 22:31:59
(4070/9141)
ÁÁÁ, jó lesz ez, a Hwajung mellé elfér ez is.
Sajnos sokára lesz felirat mindig, de hát ez van.
Végül is ha a holnapot nem számítjuk, már csak 8 rész van a Hwajungból, milyen soknak tünt, és csak elfogy.
K. Judit 2015 aug. 31. - 22:21:44
(4069/9141)
Az ügyvédnõ anyja egyelõre rejtély, nem tudni, miért csúszott le ennyire, állítólag a lánya is és az öreg is (már írtam, hogy régrõl ismerték egymást, gyanús) próbál rajta segíteni, kapott már lakást, boltot, hitelkártyát, nem tudom, mi lehet a baj vele.

Míg Miss Korea eleinte tényleg egy sznob önimádónak néz ki, de közben kiderül, hogy odavan a fiáért, melegszívû, inkább kicsit bolondos, mint sznob. A menyét (és annak az anyját) gondolom eleve utálja.

A hallucináló srácból is ügyvéd lesz egyszer, a saját irodáját készül megnyitni. Még nem tiszta: õ, és a lófarkas lány is ugyanannál az embernél nevelkedtek, akirõl nem tudjuk, hogy az igazi apjuk-e, vagy a többi árvával együtt õket is "csak" felnevelte. Majd késõbb jön, állítólag költõ volt, most nem tudni mibõl él, talán van egy boltja, és idõnként alkalmi munkákat vállal. Így futnak össze a szálak ...
Illiona 2015 aug. 31. - 22:18:15
(4068/9141)
szeretem ezeket az 50 részes hétvégi sorozatokat.
2 hete a Blue Bird's House c 50 részest néztem végig, ezen a hétvégén meg Golden Rainbow címût.
Most hétvégére pedig a Queen's flower c 50 részest terveztem be, ami most ért vasárnap véget, de még 4 rész angolja hiányzik.
Ezekben mindig 20-30 év történetét dolgozzák fel, mindig 2-3 család életét követik nyomon, általában eltúlozzák az érzelmek bemutatását, de ennek ellenére jól nézhetõ sorikról van szó.
K. Judit 2015 aug. 31. - 22:10:01
(4067/9141)
50 részes lesz ez a történet, gondolom, sok évet ölel fel a történet, JJH-nak is rá kell majd ébrednie bizonyos dolgokra, neki is el kell követnie a saját tévedéseit, aztán neki is jóvá kell majd tennie azokat. Ahogy mindenkinek.

Az õ karakterének a leírása valahogy úgy kezdõdik (nem szó szerint), hogy nem az fáj neki, hogy vége lett a felesége iránti szerelmének, hanem pont az, hogy még mindig él ez a szerelem. Könnyebb lenne, ha elmúlt volna ...
K. Judit 2015 aug. 31. - 21:59:01
(4066/9141)
Amit írtam, azt a karakterek ismertetõjébõl vettem.

Most még vegyesek az érzelmek JJH szerepét illetõen (a héten biztos bele fogok olvasni a soompiba), ugye rendkívül népszerûtlen egy hûtlen férj (Ázsiában még fokozottabban), ezt egyelõre semmivel nem tudja ellensúlyozni.

Amit a feleségével kapcsolatban érez, szerintem annak nagyrészt a nõ az oka, elég jól beilleszkedett a családba (annak ellenére, hogy eleinte nehezen fogadták), és ahogy az évek múltak, nagyravágyásban túltesz az egész famílián. Túlságosan mohó lett és érzéketlen, és ez az, amit a férj nehezen visel.
Másodszor nem tartják sokan elég türelmesnek a feleségéhez, a harmadik hibája az, hogy a helyett, hogy arra törekedne, hogy rendet tegyen a papa gyárában, azért hogy veszélyes orvosságokat ne dobjanak piacra, gyáván elbújik egy laborba, hogy kísérletezgessen. Szóval, hogy nem harcol, kényelmesen eljátszadozik a munkahelyén.

Nem nagyon boldog a fiatal lánnyal sem, bár igaz, hogy tetszik neki, de annyira kötelességtudó, vívódik, nem akarja megcsalni a feleségét, rossz a lelkiismerete, de nagy a kísértés. A válási papírt ettõl függetlenül õrizgeti a fiókjában, és egy kiadós veszekedés után ki is tölti.
K. Judit 2015 aug. 31. - 21:40:41
(4065/9141)
Igen a Chuno-s pasiról ezt gondolja az ember az elsõ epizódok után, mert látjuk, hogy mindenkivel haverkodik stb. de közben szépen gyûjti az infókat, a családi titkokat, amiket majd jókor, jó helyen fog elõadni.
K. Judit 2015 aug. 31. - 21:34:29
(4064/9141)
I have a lover:

Már láttam három részt felirattal, szóval kezd valami derengeni. A két nõ ikertestvér. Az, aki ellopta a másik autóját és az, aki beleesik a szakadékba - õk testvérek, csak még nem tudnak róla. Vannak sötét foltok a mama múltjában, az egyik szerintem a gyógyszergyár tulajdonosa (úgy emlékszem Mishil férje volt anno), a másikról csak azt tudjuk, hogy létezett, és a lányok apja volt. Apró cseppenként adagolják az információt. A mama az a nõ, aki masszõrként dolgozik és egy kicsi szobában lakik.

Az öregnek "Miss Korea'75" a második felesége, csak JE (JJH) közös, a nõvérnek más anyja volt. Apa és fia nagyon rosszban vannak, a fiú tudományos munkát végez, és nagyon rossz véleménye van a papa gyáráról, azt már lehet tudni (pl. arról a fiatal nõrõl, aki öngyilkos lett a bírósági tárgyalás után), hogy elvetélt, és ezt egy, a papa gyárából származó gyomorfekély elleni pirula okozta. A meny (Miss Kim) a gyár jogtanácsosa, aki megvádolta azzal a nõt, hogy szándékosan vette be a gyógyszert, mert nem akart gyereket. Kiderítette, hogy korábban már volt három abortusza. Így a nõ elveszítette a magzatot, láttuk, a férjét is, a pert is, végül önszántából az életét. A szóban forgó pirula egyébként ígéretesnek tûnik, sokat vár tõle a család.

De voltak más ügyek is, egy másiknak a mellékhatásától pedig törtek a csontok, az is valami krónikus gasztritisz elleni gyógyszer volt. Mindenesetre ez az az ügy, amiben nyomoz a terhes ikertestvér, az õ férjét/barátját úgy tûnik azért ölték meg (???), mert errõl a gyógyszerrõl tudott és meg akarta akadályozni a gyártását. Sõt, lehet, hogy a "baleset" is ennek a következménye.

Most azon gondolkodom, mi volt még az elsõben, ami esetleg homályos lehet, Ja igen, a gyerek. A JE-HK házaspárnak volt egy kislánya, aki most lenne öt éves, de valamiért meghalt, egyelõre nem tudni az okát. A házasság - egyelõre úgy látszik - azért romlott meg, mert az anya másképp dolgozza fel a gyerek elvesztését, mint a férj, aki ha nagy ritkán hajlandó beszélni, azt hányja a szemére, hogy hideg lett, rideg lett, gonosz lett, semmi érzelmet nem mutat, õ pedig mint láttuk, még mindig odavan. Az se nagyon rendítette meg az ügyvédnõt, amikor az a lány öngyilkos lett miatta, ill. amiatt, hogy a cég érdekeinek megfelelõ bírói döntést csikart ki nem teljesen tisztességes módszerekkel. (Pl. az abortuszokat nem tudta volna bizonyítani, de a férj megingott, és ez is jól jött.) Azt a szegény kabócát is simán eltaposta, aki miatt bekapcsolt a riasztó.) Mindenesetre, most, hogy a laborbeli gyakornok lány (SR) rástartolt a férjére, azért kezdi összekapni magát, harcolni akar, szereti a férjét.

A sógornõ és a férje maguknak akarják a gyárat, bizony eszükbe jutott, az õ érdekük, hogy a jogos örökös (JJH), és a felesége elváljanak. A sógor egy semmirekellõ, de valahogy mindig tudomására jutnak titkok, az apósa is mondott valamit álmában, azon is jár az agya, aztán meg gyanús neki a terhes nõ, akinek egy arc nélküli nyilatkozatát õrzi egy videókazetta...
Illiona 2015 aug. 31. - 21:04:32
(4063/9141)
Ja , és a hideg ügyvédnõ anyja!

egyik pillanatban sajnáltam, a másikban meg nem.

A lánya miatt kénytelen elviselni hogy a gazdag sznobék csúnyán megalázzák,

de a másikban pedig ugy gondoltam, meg is érdemli, ha semmi büszkeség, tartás nincs benne, és õmiatta a lánya is megalázódik.
És nekem is pont ugyanilyen masszázságyam van, pont ekkora, ugyanigy összecsukható, és ugyanekkora vállszija van.
Nagyon massziv, erõs, de nehéz!!!
Pont emiatt jogosnak éreztem hogy a lánya kitette a hidon, az ilyen embereknek nagyon a mélypontra kell kerülnie, hogy végre belássa, hogy nem süllyedhet ennyire mélyre, hanem akkor inkább lázadjon!
A lánya is szerintem inkább elnézte volna, amint jól kioszja a túlsznob anyóst, mint igy hogy emberhez méltatlanul megalázkodott.
Illiona 2015 aug. 31. - 20:55:52
(4062/9141)
Most JJh akar lenni a pozitív hõs fõszereplõ?

mert megértem a gyászát hogy elveszitette a kislányát, de ha a lófarkassal van, akkor érdekes módon nem fáj, tud boldog lenni látszik a képeken!
Ha meg a feleséggel, akkor szenved! Jócskán szelektív gyász!

Judit, amit a továbbiakról mondtál, az találgatás, vagy biztos , hogy összejönnek ujra ugy, hogy a nõ más személyiségében van?

És a jóképû sofõr, aki hallucinál a fáradzságtól, annak lesz szerepe a késõbbiekben?
Illiona 2015 aug. 31. - 20:52:23
(4061/9141)
Nagyon tetszik a Chunos pasi, az igaz hogy félrelép, de senkit nem csap be, tiszta képlet: az esze és a szive a feleségé és a családjáé, de egyéb fontos szerve viszont magánügy!
Nem csinál titkos köröket, õszinte. Na amilyen felesége van, ez teljesen érthetõ is.

A nagyon sznob anya: ezt a szinésznõt eddig csak ilyen szerepekben láttam, már kicsit uncsi, kétségtelen, hogy tökéletes az alakítása, de kiváncsi lennék egyszer eltudna e játszani egy közönséges piaci halaskofát pl.

(bocsának a halaskofáktól, a piacokon Koreában jól öltözött, ápolt, kisminkelt halárusitó asszonyt láttam csak!!!)
Illiona 2015 aug. 31. - 20:47:41
(4060/9141)
I have a Lover

megnéztem ma az 1-2 részt, googlees felirattal, hát azt hiszem nagyon nézhetõ lesz!
minden karakter nagyon tetszik, bár szerintem akivel szimpatizálok, pont nem azzal kellene!
Képeket nem hozok belõle, mert tv-néztem, "ágyban, párnák közt...."

Szerencsére nem vagyok elfogult semelyikkel, korábbi filmsorozatok révén nem szerzett egyik szinész sem jó sem rossz pontot.Így én JJH-vel sem leszek elfogult. (persze ez csak elõzetes igéret!!!)

Jót mosolyogtam a terhes nõn, aki felháborodott azon, hogy csókólódzó párt lát a tengerparton, egy elhagyott részen!
és õ?
mitõl, hogy esett teherbe?
Szûznemzés csak egyszer volt a történelemben, vagy népiesen bekapta a legyet?
Menekül, idegen autóval próbál lelépni, szülés elõtt óriás hassal, és az a gondja, hogy mások csókolóznak???
Jól igénytelenre vették, hogy nagy legyen az ellentét az ikertesóval, aki meg túl töléletesnek látszik.
Illiona 2015 aug. 31. - 20:36:04
(4059/9141)
Az viszont szép volt, hogy a koronahercegnõ és Hwa Yi is gyalogolt, csak a babák voltak a gyaloghintóban.
Illiona 2015 aug. 31. - 20:33:59
(4058/9141)
A nõk csapdába kerültek szerintem, de majd jön Hong meg a puskaporos brigád, és biztosan megmentik õket.

Harcos rész lesz a holnapi, most volt elõzetes. A vér amit nem ivott meg Injo, most sebekbõl folyik el.

a képen hármas útkeresztezõdés.?

elfutni-menekülni ?
szembeszállni-harcolni ?
megalázkodni-behódolni ?
Illiona 2015 aug. 31. - 20:29:10
(4057/9141)
Kiskang.

Neki nem annyira elõnyös ez a "10 évvel késõbb nevû fizimiska" , mint Hongnak, igy egy nagyon közeli kép róla.

...
Illiona 2015 aug. 31. - 20:27:22
(4056/9141)
a jövõ királya nagyon ott van, ahol lennie kell.
A trónörökös bátty nagyon forrófejû, és még kiforratlan, de ime a kicsi hûvös, okos.

...
Illiona 2015 aug. 31. - 20:25:15
(4055/9141)
Hwajung 41

nagyon jó volt ez a rész is.

azért ezek a "jönnek a Mandzsuk" felvonulás jócskán hatásvadászra sikeredett, de végül is ötletesen megoldották!

Nem tudom ki az MBC filmgyárnak a zászlóbeszállítója, én mindenesetre jelentkeznék rá!
Tegu 2015 aug. 31. - 19:47:26
(4054/9141)
S ha jól látom, nincs hova menekülni HwaYiéknek a gyerekkekel és feleségekkel.
Tegu 2015 aug. 31. - 19:46:24
(4053/9141)
Jönnek a mandzsuk
Tegu 2015 aug. 31. - 19:44:23
(4052/9141)
Hwajung 41
Szépen bekapta a halacska/ Injo/ KJJ csaliját.
Tegu 2015 aug. 31. - 08:46:01
(4051/9141)
http://cink.hu/ez-itt-a-7-legjobb-del-koreai-film-amit-valaha-lattam-1628426505
Egyet lattam, Architecture 101 cimen, Yusin volt a foszereplo
K. Judit 2015 aug. 30. - 21:41:55
(4050/9141)
Lehet, hogy csak fáradt volt ... nem mindenki szeret sötétben vezetni.
Itt lesz az elsõ csavar, mert ez a fiú - BS - felismeri HK-ban (JJH feleségérõl, aki épp felfedezi, hogy a férje valószínûleg megcsalja a lófarkos lánnyal), gyerekkori szerelmét, aki nem más, mint HK ikertestvére. Tehát miután HK mindent elfelejtett, azonnal lett valaki, aki "felismerte", ezért úgy fog ezentúl élni, mint az ikertestvére (akinek a létezésérõl nem is tudott).
Kicsit bonyolult, de lesz értelme.

A másik csavar meg azután lesz majd, hogy JJH halottnak hiszi a feleségét, elveszi a lófarkos lányt, akivel pont ugyanolyan problémái lesznek, mint a volt nejével... Aztán egyszer csak (a volt férj, volt feleség) összetalálkoznak, és azonnal egymásba szeretnek, tehát "visszacsalja" majd a feleség az új asszonyt, ugyanazzal a pasival :))) Haláli, tudom, kicsit bonyolult.
Tegu 2015 aug. 30. - 21:32:51
(4049/9141)
Na ez is furcsa volt, hogy mehetett neki a munkagep ugy, hogy meg csak meg sem allt utana, vissza akartam nezni, hogy elofordulhatott-e, hogy nem vette eszre a sofor az autot es azt, hogy nekiment .
De miert latott utana az autos srac szellemeket az ut menten?
K. Judit 2015 aug. 30. - 21:23:39
(4048/9141)
Mert észrevette, hogy követik, sõt egy nyomkövetõt tettek a kocsija alá. Õ meg nem akarta tudtukra adni, hogy merre jár.
K. Judit 2015 aug. 30. - 21:22:12
(4047/9141)
Azt hiszem két idõugrás lesz a történetben, elõször a baleset elõtti három hónap eseményeit látjuk, aztán majd egyszer ugrunk négy évet is. Ez egyelõre még nem történt meg.

A 3-4-es részben még mindig a baleset elõtt vagyunk. HK és JE házassága az utolsókat rúgja, amikor megjelenik a lány, és felgyorsítja az eseményeket. Közben az ikertestvér nyomozni kezd egy rejtélyes haláleset (a szerelme halála) miatt, itt is mindenki az apa gyógyszergyárához köthetõ, a veje (JJH sógora, a kerekképû a Chuno-ból) próbál helyezkedni, de a papa sem ártatlan, ki tudja, kiket tettek már tönkre, kiktõl szabadultak már meg, a termékeik jó híre érdekében.

A Smpin arra a következtetésre jutottak a hsz-elõk, hogy a baleset valószínûleg nem volt véletlen, valaki(K) a terhes nõt akarták volna kinyírni, végül is elég fura volt, hogy egyenesen belelöki az álló autót egy száguldó munkagép a szakadékba.
Tegu 2015 aug. 30. - 21:21:59
(4046/9141)
Akkor most nem kezdek kerdezgetni, mert mar az elejen nem ertettem, miert bujkalt a slampos szemuveges lany a masik elol es miert vitte el a masik kocsijat.
Tegu 2015 aug. 30. - 21:19:28
(4045/9141)
De jo, koszi, megnezem, remelem sikerul.
Tegu 2015 aug. 30. - 21:17:51
(4044/9141)
Koszi, akkor nezhetjuk ezt is a Hwajung mellett.
K. Judit 2015 aug. 30. - 21:14:56
(4043/9141)
Ez a fiú is ott van mindenhol, õ a fiatal lelkes, jószívû hõs, aki már-már idegesít az állandó dalolásával, de majd fontos szerepe lesz.
K. Judit 2015 aug. 30. - 21:13:22
(4042/9141)
A lány, akire az elején mondtam, hogy nem olyan ártatlan, mint amilyennek elõre lefestették, hát ez bejött ...
(SR a neve)

ezeket a leírásokat különben a smmpiról csórtam, lehet, hogy az SBS-tõl van, de szépen lefordították. Megint megy különben a helyszíni közvetítés, aminek semmi értelme, mert pont ugyanannyit értünk mi is, mint amennyit a közvetítõ - leírja, amit lát, és abból a pár szóból következtet, amit megért.
De vannak reagálások, amik sokszor elég érdekesek.