Illiona 2015 aug. 27. - 21:43:35
(4021/9141)
a történelem folyamán folyamatosan váltották egymást jó és rossz királyok. Egy rossz király éppugy hozzátartozott a léthez, minthogy az egyik szomszéd rendes, a másik meg maga az ördög.
Injo épp a rosszak közé tartozott. Nem õ volt az egyetlen. Még nálunk voltak olyan királyok, akik csak kárára voltak az országnak.
Ezzel nekik együtt kellett élni, ebben a helyzetben kellett jó megoldást találni.

De azért van amit nem lehet megtenni, vért inni egyszerûen nem lehet!
Tudom, hogy van aki megteszi disznóvérrel, (még gyermekként láttam ilyet a helybéli állatorvos segítõje megtette, tudom hogy elszörnyedtem akkor. Még ma is érzem a döbbenetet. Holnap meg is kérdezem anyántól így volt, vagy valami trükkel riogattak?)

Épp azért, mert ismerték már Injót, kellett volna óvatosabbnak lenni.
A foglyok megmenekítése oké, végül is nem derült volna ki hogy ki tette, ha óvatosabbak a fegyvergyáriak!

Talán jobban lehetett volna a nemesek lelkére beszélni, az Öregkangot likvidálni.

A hercegnõ nyiltan volt Injo ellen, nem tudni hogy követik, és lesik minden lépését naívság.
K. Judit 2015 aug. 27. - 21:23:21
(4020/9141)
Akkor te biztos tudod, mire olyan büszke Injo. Mit tett õ valaha az országért? Gazdag nemesek (az is lehet, hogy csak kereskedõk) juttatták a trónra, õ annyit tett, hogy az ott helyet foglaló királyt lerugdosta onnan, pedig neki semmi elképzelése nem volt az uralkodásról, egy ország irányításáról, még arra sem volt esze, hogy olyan emberekkel vegye magát körül, akik értenének valamihez. Neki csak a trónba kapaszkodás volt a lényeg, öt percnél tovább még csak jó király sem akart lenni. Múló szeszélyként talán. Amikor épp ahhoz volt kedve.
Aztán amikor HY felhomályosította, hogy folyamatosan félre van vezetve, nem veszik komolyan, gyakorlatilag ravasz bûnözõkkel van körülvéve, akkor megint öt percig megszabadult volna tõlük, de a másik pillanatban mégis kényelmesebbnek érezte, ha hagy mindent a régiben. Erre olyan nagyon büszke? Ne felejtsük el, hogy ebben a korban dúlt a rabszolga-kereskedelem, éhínség, járványok stb. Égetõ szükség lett volna valami hozzáértõre, hogy amennyire lehet, a gazdaság rendben legyen.

Egyszerûen felsõbbrendûnek érezték magukat, lenézték az ellenséget. Még akkor is, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a manchuk már meghódították szinte az egész Ming birodalmat. És ezt nemcsak az ellenség lekaszabolásával érték el, hanem ésszel, irányítással, szervezettséggel. Barbároknak nevezték õket, mert nomádok, és durvák voltak. De azt még a film sem tagadja, hogy a vad külsejük mögött gondolatok és elképzelések voltak, és õk sem voltak híján a méltóságnak.

Ha arról van szó, hogy megigyak valami löttyöt, és akkor nem rohanják le az országot, nem gyilkolják halomra a "népemet" (nagy szavakat szerettek használni), és nem rendezkednek be az országomban nomádok - én bizony kiittam volna. Jichonnal értettem egyet, majd esetleg késõbb megkeresem amit mondott. Talán Tegu megtalálja.

Ja, és a koronaherceg pedig vigyázzon magára, nem kell, hogy HY gondoljon az õ biztonságára. Persze, hogy álmukban nem gondolták, hogy valaki kémkedik utánuk (fõleg Sohyeon felesége nem). És azért hozzáteszem, hogy nem merényletre, vagy valami gonoszságra készültek õk, hanem azt szervezték meg, hogy a hazamenekített foglyokat hogyan és hová tudják elhelyezni ...
Illiona 2015 aug. 27. - 21:06:28
(4019/9141)
Hát ha ez a jövõ hétre még ennél jobban be fog lendülni, az már több lesz mint elviselhetõ.
Bár az nagyon soká lesz!
Illiona 2015 aug. 27. - 21:00:31
(4018/9141)
.
Illiona 2015 aug. 27. - 20:58:56
(4017/9141)
és még egy üres kép!
Illiona 2015 aug. 27. - 20:56:52
(4016/9141)
és a Mohwa terem, amikor a kínaiak még csak a spájzban voltak :)
Illiona 2015 aug. 27. - 20:45:34
(4015/9141)
egy másik a Mohwa terembõl
Illiona 2015 aug. 27. - 20:44:12
(4014/9141)
egy arc a Mohwa terembõl
Illiona 2015 aug. 27. - 20:39:40
(4013/9141)
Amugy az igazi vérnek ki kellett volna csusszanni a tálból.

A fitalabbik hercegnak nagyon is helyén van az esze, amikor figyelmezteti Hwa Yi-t, hogy vigyázzon jobban.
Aggódik, és teljesen jogosan
Illiona 2015 aug. 27. - 20:32:30
(4012/9141)
ez a jelenet nagyon tetszett!

szurkoltam hogy "ne idd meg, ne idd meg"