Illiona 2015 aug. 27. - 20:29:34
(4011/9141)
Hwajung 40

azért a Hwa Yi próbál mindenbe beleokoskodni, és a titkos akciókat csinálhatta volna ugy is, hogy a Koronaherceget ne veszélyeztesse, vagy ha igen, akkor tudniuk kellett elõbb utóbb minden kiderül, föleg ilyen helyen, ahol mindenki mindenkit elárul egy kis koncért.

Vagyis igenis könnyelmûnek és naívnak, hibásnak tartom a koronaherceget is.
Injo azért a király, hogy bizonyos döntéséeket õ maga meghozzon.
És ha a döntése rossz, ártalmas a népnek, akkor a néppel együtt kell megszenvedni.
Legalább a nép észhez tér, és fellázad, és elkergeti.
Illiona 2015 aug. 27. - 20:23:26
(4010/9141)
Hwajung 40

jöhet a kövezés akár...
elõször fordult elõ de tökéletesen egyetértettem Injoval.

Van az a barbárság, aminél a halál is jobb!

azután ott van a puskaporos férfi kimenekített felesége! egy idegroncs, kezelhetetlen ember lett belõle, de odadugják pont az ellenség orra elé, ahelyett hogy eldugnák vidéken, vagy valahol a városban.

Persze azt sem hiszem, hogy a százezres katonaságból és a sokezres menekültbõl csak ugy felismerjenek valakit.
De mégis, mit gondoltak ezek?
K. Judit 2015 aug. 27. - 19:13:53
(4009/9141)
Hwajung 40:
... folyt.
ez valahogy a túlzások epizódja volt, túlságosan vadállatiasnak ábrázolják az ellenséget, túlságosan ártatlannak saját magukat. Túlságosan pökhendi az arisztokrácia, pedig ha lenne eszük, nem ugrálnának, ez megint a "köhög a bolha" tipikus esete. Mintha nem is arról szólna minden, hogy az erõs (a nagyobb, a hatalmasabb) mindent visz.
Még a koronaherceg is elcsodálkozik, amikor a manchu küldött kimondja, ha akarja, itt minden az övéké, próbálják harc nélkül értésükre adni.
A király meg, aki az epizód elején elsírja magát egy kis árva láttán, dühében odadobja nekik az egész népét...
K. Judit 2015 aug. 27. - 19:00:27
(4008/9141)
A jövõ hétre fog igazán belelendülni a macskás.
Készítsük a zsebkendõinket :))

(Egy kicsit zavart engem az a sok jajveszékelés, ordibálás. Még soha nem kellett menekülnöm hála az égnek, de úgy képzelem el, hogy az ember nem fárasztja magát kiabálással. Láttam már dokumentumfilmen halálosan kimerült embereket menetelni, vagy önszántukból, vagy terelték õket, de egyik sem kiabált. És a szöveg dedóssága is zavart sokszor, lehet, hogy csak ilyen napom van...)
K. Judit 2015 aug. 27. - 18:51:07
(4007/9141)
És az I have a lover 1-2. részéhez ezen a helyen van felirat (kb. egy órája):

http://www.dramabay.com/i-have-a-lover-episode-1/
http://www.dramabay.com/i-have-a-lover-episode-2/

Még nem tudom milyen, majd meglátjuk.
Illiona 2015 aug. 27. - 18:48:32
(4006/9141)
Hwajung

épp most fejeztem be a 39.-et felirattal, és most kezdem a 40-et elõször nézni.
Ez a lány ugy látom csak férjhez ment a puskagyáros fiúhoz, mert Jabozza, de mintha a 10 évvel ezelõtti kínzás miatt nem lenne tökéletes.
K. Judit 2015 aug. 27. - 18:46:51
(4005/9141)
Októberben megint kijön egy új film, már volt róla szó, az elõzetes címe Summer Snow volt.
Ez most megváltozott "Szeretlek, sajnálom, köszönöm"-re.
Három különálló történet egy filmben, az egyikben JJH egy ügyészt játszik, aki próbálja visszaszerezni az elrabolt kislányát.
K. Judit 2015 aug. 27. - 18:42:04
(4004/9141)
Hwajung 40:
Annyira bizonytalan és ingatag ez a szerencsétlen Injo, hogy mindig az utolsó pillanatra hagyja a komoly döntéseket, attól tesz mindent függõvé, milyen benyomás éri utoljára. Öt perccel az ünnepség elõtt még megígérte a koronahercegnek, hogy sok honfitársa életét megmenti azzal, ha kiissza azt az egyébként tényleg elég gusztustalan vért. Viszont ezután még gyorsan beállított hozzá a macskás, megint elbizonytalanította - nem volt nehéz - így a tett helyszínén megint improvizált. Fogadok, nem is nagyon tudta, mit tett ...
K. Judit 2015 aug. 27. - 00:12:59
(4003/9141)
Már megint ugrottunk egy jó nagyot az idõben :)

Különben azért dühös a király, mert a koronaherceg elment helyette "üdvözölni", mondjuk inkább fogadni a mandzsukat.
Megint a parája, hogy a fia máris királynak képzeli magát, mert biztos azt gondolja, hogy õ alkalmatlan...
K. Judit 2015 aug. 27. - 00:00:34
(4002/9141)
Na tessék, õt kerestem ma hosszú ideig :)
Megvan a Hwajung 40-es ep. felirata (most már csak holnapra).