Tegu 2015 aug. 10. - 15:14:25
(3731/9141)
Hát igen, de ezt akár jó tanácsként is felfoghatta volna, "ja, hát ez a titka? Próbáljuk meg ugy."
Mindenesetre, értékeljük már azt is, hogy nem tett keresztbe Hongéknak.
Tegu 2015 aug. 10. - 15:12:56
(3730/9141)
Én meg ugy gondolom, - lehet, hogy engem is átvert, mint az apját - hogy tényleg lemondott HwaYirõl az eszével, a szivével viszont nem tud elszakadni tõle. De igaz, ami igaz, nem tett semmit HwaYiért a vudus rágalmazás ügyben. Mintha belenyugodott volna abba hogy hát ha HwaYi nem választotta a jó oldalt, õ már nem tehet érte semmit. Igy csak eljátszottam a gondolattal, vajon, ha nem jön HOng és megtalálja a bizonyitékot a rágalomra a fegyvergyári embernél, tett volna valamit HwaYi érdekében? Kötve hiszem. Hisz õ maga is beárulhatta volna a saját apját ismét, hogy miben mesterkednek, hisz kihallgatta beszélgetésüket KJJ-vel. Szóval amiben én még reménykedem, az csak annyi, hogy a szive mindig jó döntésre kényszeriti, de õ elhatározottan a másik oldalra állt. Az pedig nem más mint a remélt hatalom és pénz. Aztán ki tudja...
K. Judit 2015 aug. 10. - 12:58:23
(3729/9141)
Én sem találtam semmi sértõt benne, viszont igaz volt. Az emberek nem mindig szeretik hallani az igazságot, sõt, néha nem is tudják, mi az igazság. Ezért olyan kiborító mástól hallani. Fõleg egy volt baráttól, jelenlegi vetélytárstól.

Lehet, hogy megint azt a taktikát választja, hogy ha Hong nincs, õ is megfelel, ezért megpróbálja Hongot majd eltávolítani? Esetleg az apjától segítséget is kér ehhez? Vagy egyelõre csak hibát keres benne? Várja, hogy valamit elrontson?
K. Judit 2015 aug. 10. - 12:45:28
(3728/9141)
Még nem tudta mit talált a fejkendõs ürge, szerintem kis Kang egyszerûen csak tudni akart Hong minden lépésérõl. Tudta, hogy a fegyvergyáriak Hongnak dolgoznak, kíváncsi volt, találtak-e valamit és ha igen, akkor mit.
kymara 2015 aug. 10. - 11:09:13
(3727/9141)
A Koreai film- és drámaközösség film- és drámanapot szervez [KA:KON]* néven, ahol koreai filmek mellett számos más program is vár! A belépés, valamint a filmvetítések is ingyenesek.

HELYSZÍN: Fõvárosi Mûvelõdési Ház, Budapest, Fehérvári út 47, 1119

IDÕPONT: 2015. augusztus 15.

FILMVETÍTÉS
10:30 – 12:50 Nemzeti válogatott (TAKE OFF)
13:10 – 15-10: Eljõ a sakál (The Jackal Is Coming)
15:25 – 17.30: Az üldözõ (The Chaser) 16 éven felül ajánljuk

A filmvetítés regisztrációhoz kötött, kérjük, hogy a filmcím megjelölésével küldj emailt a koreaifilmdrama@gmail.com címre augusztus 12 éjfélig, és jelezd elõre hány fõnek kérsz ülõhelyet a filmre. Nincs megkötés, hogy hány filmre jelentkezhetsz, ha mindhármat látni szeretnéd, mindhárom film címét megírhatod.

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

ELÕADÁSOK ÉS WORKSHOP

10:00 – 11:00 : 1945–2015 A Koreai-félsziget megosztottságának 70 éve a koreai mozifilmeken keresztül
Elõadó: Csoma Mózes

11:30 – 12:30 : Nyelvi ábrázolás a koreai filmekben
Elõadó: Harkai Daniella

13:00 – 14:00 : A koreai sorozatok forgatási titkai
Elõadó: Baksa Tímea

14:30 – 15:30 : Apróságok vonzásában... Kézmûves tradíciók a filmvásznon (workshop)

Elõadó: Jakab Krisztina
16:00 – 17:00 : A Mugunghwa tánccsoport élménybeszámolója koreai útjukról

EGÉSZ NAP VÁR:

Drámasarok: Egy hely, ahol igazi kikapcsolódás vár kedvenc sorozataiddal és betétdalaikkal.

K-FOOD: Kóstolj bele a koreai snackek világába!
Hanbokpróba: Bújj bele a történelmi sorozatok fõszereplõinek bõrébe!

ZÁRÓPROGRAM:
* Tedd próbára a filmes tudásod nyereményekért!
* Tombola
* A Mugunghwa tánccsoport rendhagyó elõadása

(A szervezõk a programváltoztatás jogát fenntartják.)

---------------------------------------------------------------
TÁMOGATÓINK:

Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원)

TEMI Fõvárosi Mûvelõdési Háza

K-FOOD Ázsia Center

----------------------------------------------------------------
A [KA:KON] név a K mint Koreai, valamint az angol CON mint "convention", "összejövetel" szavak nemzetközi fonetikai ábécén (IPA) alapuló írásából jött létre, ejtése [ká-kon].

Weboldal: http://koreaifilmdrama.blog.hu/2015/07/08/_esemeny_koreai_film-_es_dramanap_augusztus_15-en
Illiona 2015 aug. 10. - 10:09:57
(3726/9141)
Kiskang szerintem tisztában van azzal, ha egyoldalon lennének Honggal, akkor azzal szemben mindig alulmaradna. Emiatt átáll, hogy leelõzhesse Hongot! nem is kizárólag talán Hwa Yi miatt, de a hatalom, a befolyás miatt. Nem akar a volt barátja árnyékában mindig második lenni.
Lehet ugy hiszi, ha egy befolyásos, nagy hatalommal rendelkezõ férfi lesz, akkor Hwa Yi nem utasítja el.
Mi tudjuk, hogy ez nm igy van, de akkoriban bizony olyan világ volt, hogy a hatalom ugyanolyan értékû vonzó férfitulajdonság volt, mint a szép szem, vagy széles váll.

Egyébként Kiskang szerepformálása nagyon tetszik, tehetséges fiatal õ is.
Tegu 2015 aug. 10. - 09:49:16
(3725/9141)
Egyébként tulajdonképp érthetetlen, KisKang miért ragaszkodik ehhez az Injohoz, akiröl apja es KJJ is tudja, hogy egy jellemtelen, kisebbrendüségi komplexusokkal küszködö niemand, alkalmatlan senkiházi. Egyetlen dologban van köztük egyetértés, biznak a Mingben, talán ennyi elég is.
Tegu 2015 aug. 09. - 23:29:54 Előzmény K. Judit
(3724/9141)
Végül is, szerintem amit Hong mondott Kiskangnak nem sértö, inkabb elgondolkodtató volt, sok kapcsolat megy tönkre abban, hogy a masikat akarják a saját képükre formálni, s meg sem próbálják érteni a másikat.
Tegu 2015 aug. 09. - 22:37:30 Előzmény K. Judit
(3723/9141)
Nem szimpi ez a LeeGwal
Tegu 2015 aug. 09. - 22:36:24
(3722/9141)
Hát, nem egészen értem KisKangot, ha nem jön Hong a hírrel, hogy HwaYi bevallotta a vuduzast, hogy megmentse az embereit, KisKang elvette volna a fegyvergyáriaktól a bizonyítékot HwaYi ártatlanságára?