Tegu 2015 aug. 06. - 19:50:43
(3721/9141)
Itt es allitolag elkuldik vedeni a hatart, mikozben a tobbieket kinevezi Injo.
K. Judit 2015 aug. 06. - 14:57:35
(3720/9141)
Augusztus 22-tõl jön az új sorozat: I have a lover
http://asianwiki.com/I_Have_a_Lover
K. Judit 2015 aug. 06. - 13:45:59
(3719/9141)
Aha, szóval meg is mondják Lee Gwalnak, hogy õ a bûnbak.
Akkor így fog kezdõdni az õ lázadása.

(Nem láttam elõzetest a végén, csak részleteket az utolsó epizódból.)
K. Judit 2015 aug. 06. - 11:27:08
(3718/9141)
Itt azért gratulálnak Lee Gwalnak, a rendõrfõnöknek, mert sikerült megkínoztatnia két szerencsétlen gyári munkásnõt?
Tényleg nagy teljesítmény.

Nem tudom, mi készteti majd arra, hogy a király ellen forduljon, egyelõre semmi jele annak, hogy néha gondolkodik ...
K. Judit 2015 aug. 06. - 11:04:08
(3717/9141)
Nem tudom ebbõl a Lee Gwal-ból hogy lesz (késõbb?) lázadó, most mindenesetre egyelõre az õ túlbuzgó lojalitása miatt kénytelen a király nyilvánosan beismerni, hogy hibázott. Persze Injo még azt sem érti, hogy király létére miért nem tehet meg mindent, amit szeretne, fogalma sincs, hogy nemcsak róla van szó, hanem arról, amit képvisel. Közülük egyedül KJJ fogta fel, mi történt, hamarabb is elkezdhette volna Injo oktatását .... (Persze nem volt idõ, sürgõs volt Gwanghae-t letaszítani a trónról.)

Nix kinevezés a macskás nõnek. És hiába bujtották fel a tömeget Hwa Yi emberei ellen, még az sem sikerült. Úgy látom KJJ-nek és öreg Kangnak Hwa Yi birtokaira fáj a foguk.

Hongéknak (Jicheon segítségével) sikerült a királyi nyomdában (!) kinyomatniuk egy hírlevelet, amiben közzétették, hogy honnan származik a hamis vád (Lee Gwal-nál megtalálták a macskás nõ levelét). Most már egyértelmû, kiket tudnak maguk mellé állítani, pl. az elsõ minisztert, Jicheon-t, és még egy embert a rendõrségtõl is.

Egyedül kis Kangot nem értem, eleinte azt hittem szándékosan játszik két kapura, most már nem vagyok benne biztos. Mindenesetre nem tett keresztbe, de gondolom kizárólag Hwa Yi miatt. Az elõzõ részben Hong nagyon kemény volt vele, a szemébe mondta, Hwa Yi miért nem õt választotta. (Egy ilyen mondattól normál esetben az ember egy idõre kikészülne, rajta nem látok sem plusz fájdalmat, sem bosszúvágyat.... Lehet, hogy majd késõbb.)
Tegu 2015 aug. 05. - 16:11:10
(3716/9141)
Igen, hasonlitanak egymásra.
Én is keverem ezeket az arcokat sokszor.

Imhae-t kivégezték még amikor kiderült, hogy mégis át akarta venni a trónt Hontól.
Illiona 2015 aug. 05. - 16:06:28
(3715/9141)
Köszi a kiigazitást, az eleje már annyira messze van, és az elején még mosódtak össze az arcok! az ujranézést rendesen felirattal pedig már régóta csak tervezem, de mire közeledünk az 50-hez, akkorra beérem.
Kép még az 1. részbõl
Caffe 2015 aug. 05. - 15:52:35
(3714/9141)
Mondom, ez a KJJ nem Gwanghae testvére, az már régen meghalt, megölték, csak hasonlit rá ez a szinész.
Ez a KJJ a nyugati frakció ultrakonzervativ szárnyának embere, aki ügyesen helyezkedett amikor eljött az ideje, hogy Gwanghaet le lehessen lökni a trónról.
Kim Ja Jeom a neve, nagy hatalmu politikus lett Injo uralkodása alatt.
Illiona 2015 aug. 05. - 15:40:10
(3713/9141)
Ez a Kjj ugye idõsebb testvére volt Honnak, mégis Hon kapta meg a királyi címet, miután jobban tudott mint koronaherceg harcolni. Olyannyira, hogy a kinaiak is megkérdõjelezték, õk is KJJ-t akarták volna trónon látni, ekkor volt, hogy bolondnak tettette magát.

Most meg kiderül, hogy okos, és tehetséges. Talán fiatalon nem olyan segítõje, mint Gae Shi Honnak.?
Lehet hogy õket mintázva jutott eszébe, hogy a macskást kitanítva, és bejuttatva könnyebb hatalomra jutni?
Tegu 2015 aug. 05. - 15:28:06
(3712/9141)
Láttam vele egy felejthetõ sorozatot, ahol õ egy modortlalan fodrászt játszott, aki mint utólag kiderült azért lett ilyen, mert elveszitette a barátnõjét egy karrierharc során, kb. a pasztás történet egyik változata.
Szörnyü volt.
Én is azt gondolom, hogy számára a Silla volt a kicsucsosodás, aztán ki tudja.