K. Judit 2015 júl. 16. - 11:24:04
(3591/9141)
Még autodidakta módon is el lehet végezni rövid idõ alatt :))

Kár, hogy nem láthattuk, minek alapján választotta pont õt Kim Gaeshi.
Esetleg némi hasonlóságot érzett kettõjük között, ezért volt bizalommal iránta.

Ez a nõ mindenesetre annyira ellenszenves nekem (pedig se nem csúnya, se nem rossz színésznõ), hogy ha férfi lennék, sem tudna elcsábítani. Inkább nagyon taszítani. Persze van, akinek éppen ez kell, ilyen Kim Jae-jeum, és természetesen ilyen lesz Injo, akit az ujja köré tud csavarintani. Lesz majd egy fia a késõbbi királytól, akit mindenképpen trónra akar ültetni.
Õ aztán tényleg mert nagyot álmodni...
K. Judit 2015 júl. 16. - 11:16:22
(3590/9141)
Vissza az egész (elhalasztottam egy programot, igaz nem ezért), így viszont utána tudtam nézni annak a bizonyos Sarhu-i csatának ...

Szóval hétfõn vagy kedden még korai lenne búcsút mondanunk Honnak, ha az a csata 1619-ben volt, akkor még 3-4 év hátra van 1623-ig, ennyi kell a huligánoknak, hogy átvegyék a hatalmat. Illetve ilyen szorult helyzetben is a trónon tud még maradni a király.
Illiona 2015 júl. 16. - 11:08:52
(3589/9141)
Az tény, hogy itt most a semmibõl léptek elõ.

De pont azért tudtak megmaradni,. mert eddig nem voltak szem elõtt. A férfi "politikai kalandor" az ugye Hon bátyja, elméletileg az övé kellett volna hogy legyen anno a trón, a Mingek is emiatt küldtek küldöttséget, csak ez az ember akkor bolondnak tettette magát. Ha korábban egyértelmûsíti, hogy vannak politikai ambíciói, akkor ekkorra már simán eltették volna láb alól. (ennek a férfinak a nevérõl mindig a Jaejeong a JYJ-bõl jut eszembe.).

a macskás lány, hogy most kerül képbe, annak oka lehet az is, hogy fiatal, egyszerûen életkorilag most nõtt bele a felnõttlétbe. Bár már valahol kellett aktívnak lennie, hisz nagy önbizalommal mondta, hogy bárkit el tud csábítani, akit akar, és ehhez azért kell férfiak körében megszerzett tudás, és nem csak elméleti, hanem gyakorlati is. Bár ezt 3 évnyi szakmunkásképzõben el lehet sajátítani gondolom)
Csodálom, hogy nincsenek férfi követõi, segitségei, akik titokban segitenék?
K. Judit 2015 júl. 16. - 10:31:10
(3588/9141)
Szóval egy 3. fokozatú királyi "házastárs" volt ez a Soyong-jo, Injo kedvenc ágyasa.
Nyilván arról szól a Cruel Palace is, hogy hogyan vált ördögivé.
(Tudjuk, mindig van egy pont, amikor elhatározza valaki, hogy "mostantól gonosz leszek".)

Állítólag õ a felelõs azért is, hogy Injo és a koronaherceg Sohyon (The three Musketeers) kapcsolata megromlott...
A megromlott enyhe kifejezés, ha a végeredményt nézzük, ugyanis Injo ölette meg a saját fiát.

(Korábban olvastam valahol, hogy összesen két Joseon királyról lehet tudni, hogy megölették a saját fiukat, az egyik Sado herceg apja (a mi kis Gümünk), a másik Injo.)
K. Judit 2015 júl. 16. - 09:59:12
(3587/9141)
Á kösz, az elsõt beadtam a Ggl-ba, egy-két színésznõ ugrott be.
Most megpróbálom a Soyong Jo-t is.

A Cruel palace-ban volt egy ilyen nevû királyi concubine. (Miss Kim játszotta a fõszerepet.)

Ugyanerrõl a korról van szó, szóval még akár feljebb is kerülhet a ranglétrán, majd utánanézek,
muszáj mennem.

http://asianwiki.com/Cruel_Palace_-_War_of_Flowers
K. Judit 2015 júl. 16. - 09:54:18
(3586/9141)
Hát belesétált Hon a csapdába. Két csapdába is, az egyik Kim Gaeshi-é, a másik Kim Jae-jeumé volt.
Amit Kim Gaes-hi akart, majdnem mûködött, de nem tetszett a Kim jae-jeum/Injo kettõsnek ... mindenképpen megakadályozták volna a király és Kang hatalmának összefonódását (úgy tûnik Hwa Ji-t akarták volna a ny. frakció vezetõjévé tenni).

Viszont a király aztán végképp hallani sem akart Hwaji politika által kikényszerített házasságáról.
El is magyarázta Kim Gaeshi-nek, hogy idáig mindent a trónért tett (jót is és bûnöket is), de ebben az egy esetben nem engedi feláldozni Hwajit a trón oltárán. (Azt mondja idáig király volt, mostantól újra ember akar lenni.)

Ezért tartóztatta le öreg Kangot (összeesküvés vádjával, ami még akár igaz is lehet), viszont eddigre már KJJ is lépett, elraboltatta HJ-t. Szegény Hong a lehetõ legnagyobb káosz közepébe érkezett, nem irigylem.

A két huligán (!) most már végképp elérkezettnek látja az idõt, szerintem hétfõn (legkésõbb kedden) sikerül nekik letaszítani HOnt a trónról. Szóval Gaeshi ezúttal tévedett, rossz lóra (udvarhölgyre) tett, ráadásul az ellenfél sokkal gyorsabb volt - annak ellenére, hogy a semmibõl jöttek. Vagy talán éppen azért?
Tegu 2015 júl. 16. - 09:37:39 Előzmény Tegu
(3585/9141)
Itt a neve, ketto is.
K. Judit 2015 júl. 16. - 08:48:30
(3584/9141)
Igen, fõleg akkor, amikor ennyire sürget az idõ.

Csak tudnám, mi a neve ennek az új macskagyilkos udvarhölgynek. Most Kim Jae-jeung a királynõ "székét" ígéri neki. Kíváncsi lennék, hogy tényleg így történt-e. Mondjuk a ravaszsága és a nagyravágyása megvan hozzá, de talán ennyi mégsem lesz elég.

Itt tényleg a semmibõl bukkannak fel emberek, akik egyszerûen átalakítják a történelmet. Tényleg csak szerencséjük volt?
(Mindenesetre elgondolkodtató...)
Tegu 2015 júl. 16. - 07:38:24 Előzmény K. Judit
(3583/9141)
Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem a csata Joseon hataratol eszak-nyugatra zajlott, odafele is meneteltek. Persze akkor is szerezhettek volna lovat.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Sarhu
Tegu 2015 júl. 16. - 07:28:08 Előzmény K. Judit
(3582/9141)
Szerintem sem akkora otlet, mindenesetre Kang megis raharapott, csakhogy ugye megjelent ez a Kim Ja jeom, aki felrugja az eddigi felallast, s Injo moge all.
Mar masodszor "huliganozza" le magat egy szereplo, ami alatt azt erti, hoy eddig nem jatszott fontos politikai szerepet, olyan kulonutasnak hat, bar Ja Jeom eppenseggel a nyugati frakciohoz tartozott a Wiki szerint., Megneztem a szotarban, hogy mit jelent meg a hooligan, politikai kalandornak is fordithato, hm.