K. Judit 2015 júl. 15. - 21:58:41
(3581/9141)
Visszatérve kis Kang és Hwa Ji házasságára, nem vagyok meggyõzve, hogy ez az egyetlen dolog, amivel a királyt megmenthetnék.
Ha jól értem, Kangékat és a királyt egy oldalon tudni, ezt akarná Kim Gaeshi. Mondjuk így meg lehetne nehezíteni Injo dolgát, de semmilyen más szempontból nem érzem óriási ötletnek.
K. Judit 2015 júl. 15. - 21:55:11
(3580/9141)
Én is mindig mosolygok, amikor a középkorban valaki elindul haza (a mai) Kínából Koreába, de õk szeretik, már több filmben is láttuk. Hirtelen a Yi San jutott még eszembe, a festõlány is simán hazament gyalog egyedül, pénz és étel nélkül (minden nélkül), egy szál gyenge nõ létére.
Talán ma már nem lenne lehetetlen, esetleg nagyobb szakaszokat stoppal megtenni, de több száz évvel ezelõtt - kizártnak tartom.
És olvastam is arról, hogy még a kereskedõket is állandóan megtámadták útonállók, banditák, tolvajok, gyilkosok, egyáltalán nem volt biztonságos útnak indulni. (Ez a film is egy ezüstszállítmány ellopásával kezdõdött.)
Tegu 2015 júl. 15. - 19:15:54
(3579/9141)
Mókás, hogy az udvarhölgy többet tud, mint a hercegnõ?
Illiona 2015 júl. 15. - 16:57:18
(3578/9141)
Még az is eszembe jutott, ahogy Hong és kiszabadítója hazagyalogoltak, ha amiatt léptek le, mert tudták, hogy otthon baj van, akkor miért nem lovon?
Hong sérülései miatt is nem lett volna annyira fárasztó, gyorsabb is, és akkoriban mindenhol lehetett volna lovat elkötni, vagyis lopni!
K. Judit 2015 júl. 15. - 10:07:27
(3577/9141)
Megvan a Hwajung 27-es fordítása:
nem annyira izgalmas, mint majd a 28-as lesz, de érdekes.
A király bejelenti, hogy fejet hajt a mancsuk elõtt, és hajlandó császárnak nevezni a kánt, hogy a foglyokat visszakaphassák. Erre a miniszterek fellázadnak. Még Hong apja (!) is úgy értékeli, hogy a foglyoknál többet ér az ország. Honnak az a véleménye, hogy a foglyok pont ugyanannyit érnek, mint maga az ország.
A miniszterek megszervezik a palota kijáratainak õrzését, hogy a király ne tudja elküldeni válaszlevelét a mandzsuknak.
Injo embere felbújtja a pórnépet, hogy támadják meg a fegyvergyárat, mert minden baj ott kezdõdött.
Ekkor sérül meg Hwa Ji, de véget tud vetni a támadásnak.
Kim Jaa-jeung közli Injo-val, hogy királyt tud belõle csinálni. Nem mellékes, mert gyakorlatilag sehol nem vesznek róla tudomást, öreg Kang sem, és az özvegy sem.

A végén Hwa Ji tényleg megkéri a királyt, hogy férjhez mehessen Kis Kanghoz.
(Nem kristálytiszta elõttem az indok, de majd még egyszer nekifutok, most sietnem kell.)
Hong is rájött, hogy ki akarják végezni õket, még nem tudja, hogy a közeleg a segítség.
Illiona 2015 júl. 14. - 22:11:16
(3576/9141)
most ebben a 2 részben uj zene jelent meg, jó mindkettõ, bár Kim Tae Woo most az Immortal Song verseny utolsó adásában kicsit kiábrándító volt, emiatt az elfogultságom irányába elszállt, és most is ugy telitorokból, árnyalás nélkül lenyomja a dalt.
Na majd ha jó részek alatt szól, akkor elfogadom!
K. Judit 2015 júl. 14. - 20:13:53
(3575/9141)
Tulajdonképpen nem tudom, miért kellett szökniük, amikor a követ idõben odaért és elárulhatta, hogy a foglyokat élve vissza kell szolgáltatni (a két ország közötti megállapodás értelmében).

Talán csak nem akarták az idõt húzni, sietve távoztak, mert Ja Gyung valószínûleg elmondta, hogy gáz van odahaza, ill. a palotában...

Legalább most elmosolyoghatta volna magát a király, tudjuk, hogy szereti ezt a két gyereket.
Sajnos Hwaji meg pont eltûnt :(

Utálom ezt az új udvarhölgyet. Inkább ezer Gaeshi, mint egy ilyen. Mert ez gonosz és nagyravágyó.
Illiona 2015 júl. 14. - 19:55:58
(3574/9141)
én is túlvagyok a 28-on!
tetszett, és jó hogy Hong megúszta!
DE!
Csak úgy megszökött és a bajtársait valamint a Csángünt otthagyta a kínaiaknak, illett volna együtt szökni, de talán azok is kiszabadulnak az alku árán!
Ahhoz képest hogy a halálán volt a sebei miatt, azután némi harc árán megszökött, és simán hazagyalogolt a hazájába Kínából, illetve annak elõjábõl! Mire hazaért, se fáradtság, sem láz, sem sápadtság. Na jó ennyi belefér.

azután itt van ez a méregkeverõ - macskaölõ lány, már az elsõ pillanattól unszinpatikus volt, és valaki negativra emlékeztetett, és mostmár be is ugrott: YI volt ilyen stilusú a Maidsban. Nemcsak a külsõségek, ruha, haj, hanem a hanghordozás, kézmozdulatok, fejtartás, és az az egészségtelen önbizalom mind õrá emlékeztet.
K. Judit 2015 júl. 14. - 19:36:18
(3573/9141)
Még egy próba, nem adom fel egykönnyen:

http://ww2.sinaimg.cn/…/48e32c56gw1eu01dmrgppg206y06yb2a.gif

Meglátjuk.
K. Judit 2015 júl. 14. - 19:30:36
(3572/9141)
Nem lehet. Ménem?