K. Judit 2015 júl. 14. - 19:30:02
(3571/9141)
Most kipróbálom, hogy az új formátumú portra lehet-e gif-képet feltenni.
Esetleg nem fog mozogni :)
K. Judit 2015 júl. 14. - 19:11:36
(3570/9141)
Hwajung/28. Izgalmas rész:
Legnagyobb örömömre öreg Kangot letartóztatta a király, de közben sajnos Kim Jae-jeung is mûködésbe lépett, az új rib... udvarhölgy elcsalja Hwajit, de mire szegény elkezd kérdéseket feltenni, addigra már meg is van mérgezve. Elrabolják. Pont, mire Hong megérkezik... Mindenesetre azt már mindenki tudja, hogy kis Kanghoz fog férjhez menni, még a munkások is kérdõre vonták, hogy hogy teheti :)) Legalábbis így értettem.

Volt egy-két érdekes beszélgetés is, Gaeshi is magyarázkodni kényszerül, azt hiszem. A király feleleveníti az összes halottat, amelyek a trónon maradásához szükségesek voltak, de Hwajit pont nem akarta volna feláldozni, még egy nem kívánatos házassággal sem. Nagyon mérges volt. Már azt hittem, õ raboltatta el a lányt, de nem. Kangék eszén ugyan túljárt, de KJJ-gal még nem számolt. (Most hirtelen nem is tudom, hogy KJJ beavatta-e Injot a tervébe ...)
K. Judit 2015 júl. 14. - 15:27:50
(3569/9141)
Talán annyi a különbség, hogy Injo anyjának a családja, a "Neungsung Gu" klán biztos a Nagyherceghez illõ, viszonylag elõkelõ família lehetett.
De a lényeg, hogy néha fontosságot tulajdonítottak a szülõanyának, ha a legfõbb hatalmasságoknak éppen ez állt érdekében, néha pedig nem. Injo származásába nem kötnek bele, mert õk nem igazi királyt akarnak, olyat mint Hon, akinek saját gondolatai, céljai vannak, hanem egy bábot, akit irányíthatnak a pénzükkel.
Tegu 2015 júl. 14. - 14:04:28
(3568/9141)
Bocs, igen, az apja szuletett agyastól, az anyja pedig kesobb kapott rangot, amikor Injo tronra kerult, szoval nem elokelobb a szarmazasa, mint a kiralye.
K. Judit 2015 júl. 14. - 10:09:17
(3567/9141)
Most megnéztem, hogy Injo ágyastól született-e. Nem.
Az apja Grandprince Jeongwon volt, Seonjo egyik törvénytelen fia (Hon féltestvére).
Így Injo unokaöccse Honnak.

(Injo anyja "Queen Inheon of the Neungsung Gu clan".)
K. Judit 2015 júl. 14. - 09:30:53
(3566/9141)
Eun-ki megszállott volt, már-már az õrület határán járt, amikor megsebesült. A levelet azért adta át a lánynak, mert ebben az állapotában, haldokolva végre tisztán látta, mit tett. Kis Kang még csak hasonlít hozzá, várjuk ki, mire lesz vagy nem lesz képes, hogy megkapja a lányt (aki nem akarja õt).

Hongot teljesen válasszuk le errõl a vonalról. Õ nem reménytelenül szerelmes, tudják egymásról, mi újság.
Azt hiszem egyszer majd szüksége lesz rá, hogy megbocsássa Hwa Ji-nak, hogy férjhez "akart" menni valaki máshoz. Ha igazán szeretik egymást, meg fogják beszélni, ki mit miért tett, és akkor nem lesz baj.
Õ olyan ember, aki nem nyomulna még akkor sem, ha reménytelenül szeretne valakit. Titokban tartaná, egy darabig csendben szenvedne. Aztán továbblépne. Semmiképpen nem keserítené meg a másik életét.

Szóval másképp látom, de ez persze nem baj :)
Illiona 2015 júl. 13. - 23:51:38
(3565/9141)
Már épp aludni akartam menni, de muszáj megvédenem Õket. Hongot és EunKit. Mert õk egy oldalon vannak.
Kang van a túloldalon. Miért?
Eun Ki birtokolta YI-t (már a nevét is elfelejtettem), azután a sors szétszedte õket, és Õ nem volt annak tudatában, hogy a lány csak ugy pik pak elfelejti.
Nehezen, és sokára fogta fel, hogy a lány érzelmi téren semmiképp nincs az õ szintjén. Eun Ki a saját magasztos érzelmeinek és egy idealizált, de a valóságban nem létezõ szerelemnek lett az áldozata.

Hong az egyszerûen csak szerelmes, és egyetlen percig sem nyomult rá a lányra, mégis tudta, érezte, hogy õk összetartoznak.

Kiskang: Õ van a sötét oldalon, Az elsõ perctõl kezdve tudta, hogy a lány Honghoz tartozik.
Én nem is érzem benne azt a szenvedélyes szerelmet, de lehet hogy azért, mert amely részekben ez kialakult, akkor voltam kint, és elég felületesen néztem kb 8 részt .
Kiskang nem tisztességes a barátjával, egy barát nõje minden korban tabu volt. Nem tisztességes a lánnyal sem, mert nem meghódítani akarja, hanem egyszerûenn erõszakkal maga mellé venni. A szive mélyén érzi, hogy ez nem jó, de gyenge ahhoz, hogy büszkén lemondjon a lányhoz, és ezt a saját gyengeségét õ is látja, és szégyelli. De ez nem menti fel nálam.

Eun Ki és Hong mindketten magasan iskolázottak voltak, és az õ eszméikhez nem is illett a csapodárság. Eun Ki akkor jött haza valamilyen egyetemrõl, amikor az eljegyzése volt, és Hong is inkább tanult, amikor a barátja már kocsmázott és giseng lányokkal szórakozott. Mindkét fiú olyan eszmeiséget képviselt, hogy egy élet - egy szerelem, ehhez hûség a halálig. Eun Ki bele is halt, és Hong nem fog, hanem boldogan élnek még meg nem halnak....

Már olyan jó volt egy Eun Kis képet megkeresni
K. Judit 2015 júl. 13. - 23:40:03
(3564/9141)
Azt hiszem a lány a végén engedélyt kér a királytól, elmondja, hogy hozzá akar menni kis Kanghoz.
Meg is van döbbenve a király, hiszen tudja, hogy Honggal szerelmesek egymásba, tehát csakis valami más kényszer miatt akarhatja. Remélem kideríti, hogy mi ez az egész. És még idõben.
Tegu 2015 júl. 13. - 23:13:50
(3563/9141)
Szerintem is, bár Seo picit karakteresebb.
K. Judit 2015 júl. 13. - 23:08:23
(3562/9141)
És így nézett ki a gazdag Kim Jae-jeung a Muskétásokban (õ karolta fel a Milady-t, és amikor nem sikerült a terve, újabb ötlete támadt, el akarta vele csábíttatni Injo-t, de ezt már sajnos nem láthattuk, még elõtte befejezték a sorozatot).
Vele kapcsolatban írtam, hogy még az évek múlva bekövetkezõ mandzsu inváziót is megérte.