Tegu 2015 júl. 13. - 18:22:18
(3541/9141)
Ja, hogy a szinészt plasztikázták?
Ahhoz képest elég randa szegény:)

Most megnéztem a 27. részt, mindennek a tetejébe még kiderül, hogy Gaeshit is átveri ez a kis nõ, akit õ küldött a palotába, közben valójában ennek a most felbukkant Kim Ja Jeomnak dolgozik? Egyébként nehéz megállapitani felirat nélkül, mi történik, csak azt látjuk, hogy megint mindenki a király ellen ágál, Injo meg a háttérbõl vaditja a népet.
K. Judit 2015 júl. 13. - 18:06:55
(3540/9141)
Én is nagyjából így látom, mintha szándékosan fékeznék a történetet, mindenki visszafogja magát, nehogy véletlenül történjen valami.
(Ez megint abból adódik, hogy az elején az alkotók nem tudják felmérni, hogy hány kiló történethez hány epizód szükséges.)

Sajnálom én is a királyt, és talán még a színészt is (bár neki nincs erre szüksége :), de voltak itt már hasonló sorsú, ill. hasonló nehézségekkel küzdõ Joseon királyok, akik azért láthatóan mégsem szenvedtek a nap 24 órájában, vagy mondjuk volt néha egy kis humoruk, hogy ne legyen már ilyen egysíkú a játékuk. Õ biggyeszt, öreg Kang sóhajtozik (vagy mindig kapkodja a levegõt beszéd közben), kis Kang ráncolja a szemöldökét, Hong nagyra kerekíti a szemét, Hwa Ji nyugtatgat mindenkit, miközben õ maga nem nyugodt egyáltalán. Nincs mit tenni, õk csak azt teszik, ami le van írva a f.könyvben, viszont engem kicsit elgondolkodtat, hogy úgy látom, megint ugyanazok a karakterek kerülnek elõ, mint az összes többi drámában. Ja, még jön a fõ-fondorlatos Kim Jae-jeung (a Muskétásokban még vígan élt mindkét mandzsu háború idején is).

Kim Gaeshi karaktere nem lenne rossz, de jobb lett volna, ha a filmben is ágyasa a királynak, így hiába okos és hiába szereti Hont, igazán nem tud hatni rá, pl. rávenni erre-arra. Plusz egy udvarhölgyet nem olyan nehéz pótolni. Talán nem akart a forgatókönyvíró a király életébe semmilyen világi örömöt belevinni ... Csak azt az egyetlen emberi érzést hagyták meg neki, hogy legalább Hwa Jit életben hagyta.

És tényleg a vágott orrúé a legjobb alakítás, már most rém ellenszenves ... (sokszor elgondolkozom, hogy vajon tényleg ilyen orrot akart-e .... vagy csak így sikerült?).
Tegu 2015 júl. 13. - 16:20:17
(3539/9141)
Szóval akkor a sirámaim-

Hon, Gwanghae - kétségbeesett, szomoru, sirós arccal téblábol egyedül és monologizál, végtelenül sajnálatra méltó, miközben pillanatok alatt átlát mindent, de még azt az örömet sem adják meg nekünk, hogy az ellenfelei belássák, neki volt igaza, s átgondolnák, nem kellene-e mégis csak hallgatni rá?

Gaeshi KIM - kicsit tulértékeltetik a történetben, õ tudná egyedül az egyetlen helyes utat és megoldást?

HOng - csodálkozva követi vagy a király parancsait vagy HwaYi kéréseit, nincs egy önálló gondolata, csak önfeláldozóan aggódik és egyetért, kicsit tul odaadónak, lojálisnak, butácskának ábrázolják és mintha semmi köze nem lenne apjához, soha nem beszélnek meg fontos dolgokat.

Kang - eszelõsen utálja a királyt, mindegy, hogy az milyen uralkodó, már-már rögeszmésnek tünik, nem igazán tudná elmagyarázni, hogy mi a fene nagy baja van Honnal, a régebben felsoroltakon kivül /nem irányitható és nem szereti a Minget./

HwaYi sem csinál semmit csak csonázik vagy tegamozik, miért nem tudja ismételten megmondani KisKangak, hogy ne reménykedjen, szálljon már le róla.

KisKang - egyszerüen hihetetlen, hogy a lány megszerzése legyen mindenben a mozgatóereje, számomra ez már együgyüség határán mozog.

Az özvegy királyné, HwaYi anyja, agyamra megy az állandó sirdogálásával, nyavalygásával.

Injo végtelenül ellenszenves, bár jól játszik a szinész, a szolgája meg simán hülye.:)

Szóval valahogy kicsit unom most ezt a sorozatot, mivel tudható, hogy most talán egészen a végéig végignézhetjük Injo és Kang felemelkedését, mesterkedéseit és sikereit, s a király és HwaYi vereségét, hát csalódott vagyok na.
K. Judit 2015 júl. 13. - 10:45:37
(3538/9141)
Még én sem látom át, de talán azt akarja kihasználni, hogy a lány nagyon népszerû. És miután a király mellett van, idõt nyernének, míg a Mingek elveszítik a háborút. Persze nem vagyok benne biztos.

Valószínûleg a fondorlatos hatalomátvételt akarják hangsúlyozni.

Ami nekem nem tetszik, az a szappanopera stílus. A félbehagyott, sõt néha el sem kezdett beszélgetések, a sok vágás, és hogy minden mondatot csak egy-két jelenettel késõbb fejeznek be. Ez nagyon lelassítja az eseményeket, hiába örülsz, hogy valakik végre elkezdenek beszélgetni, csak a megszólításig jutnak el. A munkások siránkozásai viszont jó hosszúak ...
Tegu 2015 júl. 13. - 10:22:40
(3537/9141)
Nagyon erõltetettnek tünik Gaeshi terve, nem látom át, miért mentené meg egy házassággal a királyt HwaYi, több okból sem érthetõ. Kiskang nem irányitja az apját, inkább forditva, Kang a fiát nehezen tudná trónra ültetni, pénze van, hatalma van igy is, ez a királygyülölet már csak egy rögeszme nála. Ráadásul arra is rájött, hogy a királynak igaza volt a Mingek hanyatlása megjóslásával.
Ha lesz idõm, délután majd még siránkozom egyet, miért nem tetszik most a sorozat, el is tér a szokásostól abban, hogy most x epizódon keresztül nézhetjük, hogy kerül egyre feljebb ez a taszitó Injo, s veszitenek el mindent a király és követõi /nem sokan vannak/.
K. Judit 2015 júl. 12. - 22:15:35 Előzmény Illiona
(3536/9141)
Még annyit, hogy Kis Kang és Hong nemcsak Hwa Jival kapcsolatban ellenfelek, hanem tulajdonképpen a harcmezõn is "másik" oldalon álltak. Kis Kang csakis azért figyelmeztette a lányt, hogy mire készülnek a Mingek, mert féltette a lányt. Ha a lány nincs a frontvonalban, nem biztos, hogy szól ... bár ez már a "mi lett volna, ha" esete, hiszen ha a lány nem ment volna a puskásokkal, akkor õ sem csatlakozik a harcolni induló csoporthoz.
Úgy látom, minden cselekedetét a lány irányítja, aki persze nem is tud róla. (Ebben is okos Gaeshi, meglátta ezt a gyengéjét, és rajta keresztül megpróbál hatást gyakorolni az apjára.)
K. Judit 2015 júl. 12. - 22:08:12 Előzmény Illiona
(3535/9141)
A lelkiismeretét nyugtatgatja Kis Kang, de Kim Gaeshi átlát rajta, azért, mert nem akarja halottként látni Hongot, még szeretné, ha eltûnne az útból. Még a lánynak is elmondja, hogy csak akkor van reménye, hogy észrevegye õt Hwa Ji, ha Hong nincs (a közelben). Szóval azt sem akarja, hogy meghaljon, de azt sem, hogy éljen - kemény gondolatok, de igazak.

Hwa Ji is kemény választás elõtt áll, kíváncsi vagyok, hogyan dönt. Azt remélem, hogy az események tõle függetlenül alakulnak majd, nem kell neki megtagadnia Hongot és nem kell elárulnia a királyt sem. Lehet, hogy pont Kim Ja-jeun felbukkanása fogja felgyorsítani az eseményeket. (A Gaeshi által kiválasztott csaj vajon a szeretõje?)

---

Én most nem nagyon ismerem a választékot, majd körülnézek.
Addig lesz esetleg ötletetek.
Illiona 2015 júl. 12. - 20:29:06
(3534/9141)
már én is túl vagyok a 25-26-on felirattal is.

Csak egy kis momentumhoz szeretnék hozzászólni, amikor a harc után Hong visszamarad, hogy fedezze a visszavonulókat és biztosítsa, hogy megusszák, és Kiskang félti, és bár ellenfelek lettek nõügyben, azért mondta Hongnak, hogy élve jöjjön haza. Ez szép volt tõle, nem akarta könnyen megkapni Hwa Yi-t.
Bár az igazán nemes az lett volna, hogy ha nem engedi Hongot, hanem õ maga marad vissza helyette! De ez már nagyon lovagias lett volna!!!

Holnap már ujra hétfõ, jó lenne igy hétvégén még egy sorit nézni, a Maids és a Shine azért jó volt együtt, kitöltötte a hetet
offtopic
dorombka 2015 júl. 12. - 17:40:32 Előzmény Tegu
(3533/9141)
:))
K. Judit 2015 júl. 12. - 15:33:15
(3532/9141)
A "Late night restaurant" 4. epizódjában játszott (azt hiszem, most szombaton) JJH ezzel a kislánnyal. BTS felvétel.

http://dramayou.com/late-night-restaurant-episode-4-eng-sub/

Azt hiszem egy kislányát egyedül nevelõ apukáról szól, akinek voltak valaha sikeresebb évei, bûvészként dolgozott. Talán elhagyta a felesége, azóta nehezen élnek (egy kicsit sokat is iszik).
Nem tudom, hogy a séf finom ételétõl jobbra fordul-e majd a sorsuk. Talán kiderül, ha lesz szöveg.