Illiona 2015 júl. 06. - 22:01:37
(3511/9141)
Hwajung 25

jó mozgalmas epizód volt, lehetett izgulni.
van azért kritikai észrevételem is, bár ezek csak csekélyke kötözködések!

elmennek háborúzni, és egyetlen tábornok van jelen, A Dae Jo Yuongban legalább 10-16 öreg tábornok töprengett, mit hogyan csináljanak.
Keveselltem a csapatok szémát, nem volt pénz statisztákra vajon?
A tábornok mellett ott volt Hong apja! Õ egy rendõrfõnök volt, utána parlagon hevert évekig valahol elvonultan, most meg jön mint a hadsereg vezetõje?
Akkoriban egy háborut elvezényelni nem csak vivni tudást jelentett, hanem komol harcászati ismeretetekkel kellett rendelkezni, taktikusnak lenni, és bizony tapasztalatok is kellettek.
Vagyis Hongapu szerintem ide kevés.
Akkor ott van a2 fiatal. Az rendben van, hogy õk ketten elmennek, hiszen az országukat képsilelik, õk a fital erõ, de csak õk? és a többi fital , a nemesek gyerekei?
Valahogy nekem ez a csata kicsit sterilre sikerült!
de ezt tényleg csak zárójelben jegyzem meg, az egész rész azért tetszett
Tegu 2015 júl. 06. - 20:15:41
(3510/9141)
Ujabb összeesküvõk Kangnál.
Mindenki a király ellen kavar.

A lány meg talált valami térképet vagy könyvet, amivel nagyon elégedett. Õt valószinüleg Gaeshi fogja mozgatani egy ideig, aztán önállósodik, ez a tippem, mert gonosznak állitották be rögtön az elején a macska megölésével.
Tegu 2015 júl. 06. - 19:54:24
(3509/9141)
Vagy megszerezték a király parancsát, hogy ne harcoljanak a csapatok a Ming mellett?
Tegu 2015 júl. 06. - 19:02:23
(3508/9141)
Igen, mondja határozottan, képes arra, hogy megvédje HwaYit.
Tegu 2015 júl. 06. - 19:00:44
(3507/9141)
Ezt már sok sorozatban láttam, hülyeséget kérdez vagy szinte lehetetlen parancsot ad a király, amire mindig határozott választ kap, persze, teljesitik.
De könyörgöm, hogy tudná megvédeni szegény Hong HwaYit, még harcolni sem tud.

Szerintem totálisan elrontották a szerepét, nem lát át semmit, fut az események után, rácsodálkozik mindenre, olyan kis ügyetlenke, butácska, végrehajtó szerepet kapott, nem jó koncepció ez.
Tegu 2015 júl. 06. - 18:45:20
(3506/9141)
Furcsa, hogy a ffiak lóháton, a HwaYi herceglányként gyalog?
Tegu 2015 júl. 06. - 18:43:08
(3505/9141)
Olvastam egy érdekes infot Gaeshirõl, a wikipédia szerint a király ágyasa is volt.
De azt a lányt vajon miért küldte a palotába, ágyasnak?
Yeo Jung - késõbbi Soyong Jo
Tegu 2015 júl. 06. - 18:40:34
(3504/9141)
Hwajung 25
Valószinüleg itt dönti el Kang, hogy támogatja a nemesekkel együtt az undoritó Injot.
Engem tényleg nagyon idegesit ez a teljesen érthetetlen hozzáállás a hozzáállásuk, igy is ráerõltetik az akaratukat a királyra, miért nem birnak magukkal és szervezkednek a király ellen állandóan.
Illiona 2015 júl. 03. - 21:40:04 Előzmény Tegu
(3503/9141)
Hwajung: az özvegy!

egyetértek, képes tizenévig csak punnyadni!

amikor megözvegyült és lemondott a trónról a mostani király javára, akkor a fia csak 5 éves volt. Jól gondolta akkor hogy még nem képes tizenévig gyámmal sem uralkodni. DE! köthetett volna ki biztosítékot magának és a gyerekeinek!

Azután rövid idõ mulva már megbánta hogy lemondott a hatalomról, akkor még mindkét gyermeke élt, és ugy gondolta, mégis visszaveszi az uralkodást, és ezt csak úgy megbeszélte a papával. Semmi elõkészület, titkos erõfelmérés, hanem ugy bele a közepébe! Hát persze hogy rögtön ellenintézkedett a király két segitõje, és ha õk nem teszik amit tettek, nem tudom a király hogyan oldja meg ezt a trónviszályt, de az uralkodást át nem adta volna.

Az özvegy politikusi képességei nagyon gyengék.
Tegu 2015 júl. 03. - 18:17:00
(3502/9141)
Ez az özvegy pedig már évek óta csak üldögél fehér ruhában és siránkozik.